Bundesliga - souhrn 34. kola: Dortmund selhal, titul shrábl Bayern

27.05.2023, 17:30
Komentáře a souhrny
Leroy Sané a Kingsley Coman (© AFP)

Dortmund měl vše ve svých rukou, doma ovšem neporazil Mainz a jeho mistrovské oslavy definitivně utnul Musiala, který v závěru zařídil triumf Bayernu nad 1. FC Köln. Herthu do druhé ligy doprovodí Schalke.

Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05 2:2

27.05.2023 15:30

Góly: 69. Raphaël Guerreiro, 90+6. Niklas Süle - 15. Andreas Hanche-Olsen, 24. Karim Onisiwo

Sobota 27. května 2023 se měla do historie klubu zapsat zlatým písmem. Poprvé od sezony 2011/2012 Borussia sahala po mistrovském titulu. Před finálním kolem měla situaci ve svých rukou. Stačilo jediné: porazit v domácím Signal Iduna Parku Mohuč, které už prakticky o nic nešlo.

Na začátku zápasu byli aktivnější domácí. Donyell Malen však mířil vedle. První velice důležitý moment se odehrál po čtvrthodině hry. Edimilson Fernandes centroval od rohového praporku na bližší (levou) tyč, kam si naběhnul sváteční střelec Andreas Hanche-Olsen, který hlavou zaznamenal svou první branku v sezoně - 0:1.

Druhý velice důležitý moment přišel na pořad odpoledne po 180 sekundách. Dominik Kohr ve vlastní šestnáctce podkopnul Raphaëla Guerreira, což si rozhodčí Marco Fritz ověřil u videa a zpětně nařídil penaltu. Sébastien Haller ji kopnul tak ležérně, že nechal vyniknout Finna Dahmena. A další pohroma pro BVB už číhala za rohem.

Ve 24. minutě centroval z levého křídla před bránu Lee Jae-sung. Karim Onisiwo si našel prostor mezi dvěma obránci. Gregor Kobel stačil míč pouze zpomalit, takže se ve spolupráci s tyčkou stejně dokutálel za čáru - 0:2. V Signal Iduna Parku, kde se tísnilo 81 tisíc diváků, zavládlo v ten moment skoro úplné ticho.

O snížení se pokusil Julian Brandt, jenže to by si musel najít lepší pozici. Ten samý hráč se osmělil znovu v nastaveném čase úvodního poločasu, leč ztroskotal na Dahmenovi. Krátce předtím minul Raphaël Guerreiro, kdežto nedlouho potom neslavil úspěch se svým pokusem Mats Hummels, který se stal bundesligovým šampionem jak v dresu Dortmundu, tak Bayernu.

Vysněný kontaktní gól tedy do poločasové pauzy nepřišel. Zato po změně stran se náskok mohl ještě navýšit, kdyby si Kobel neporadil s šancí Lee Jea-sunga. Brandt si v 53. minutě myslel, že by mohl soupeřova gólmana zaskočit střelou zpoza velkého vápna. Nezadařilo se, zatímco při další akci orazítkoval Onisiwo tyčku.

Následně na zadní tyči vyplaval Haller, jenže kvalitní centr zdaleka nezasáhnul podle představ. Youssoufa Moukoko poté cílil vedle, takže snížení zajistil Raphaël Guerreiro až v 69. minutě, protože zakončil parádní kombinaci střelou ze čtrnácti metrů, která se otřela o levou tyč - 1:2. Avšak tohle bylo pro domácí pořád málo.

Teprve potom o sobě dal vědět Marco Reus, ale v obou případech mu scházela přesnost. Borussia pak přišpendlila die Nullfünfer na vlastní polovině a muselo ji mrzet, že Giovanni Reyna dobrou možnost zahodil. Také Hummelsovi chyběl při zakončení hlavou malý kousek. Moukoko si další zářez na pažbu rovněž nepřipsal, Hallerův gól byl z ofsajdu. Teprve pak si parádně obhodil protihráče Niklas Süle a díky teči alespoň vyrovnal. Na víc už Terzićovu výběru nezbyl čas ani prostor.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Schalke 04 4:2

27.05.2023 15:30

Góly: 10. Konrad Laimer, 19. Christopher Nkunku, 83. Yussuf Poulsen, 90+4. Christopher Nkunku - 28. Marcin Kamiński, 49. Willi Orbán (vl.)

Tým, ve kterém v současnosti působí Alex Král, se v posledních týdnech herně i výsledkově zvednul, avšak před čtyřiatřicátým kolem musel stejně spoléhat na to, že se mu podaří "Rudé býky" porazit a že konkurenti v boji o udržení klopýtnou. Jenže to se nestalo, takže klub z Gelsenkirchenu doprovodí Herthu o patro níž, zatímco Lipsko si pohlídalo konečnou třetí příčku.

Svěřenci Marca Roseho působili na trávníku prakticky od první minuty velmi klidně. V té desáté chtěl před bránu z pravé strany vápna centrovat Dani Olmo. Ralf Fährmann vyrážel pouze k nohám Konrada Laimera, který bez problémů uklízel po zemi do prázdné - 1:0. A za dalších deset minutek mělo být pro die Königsblauen ještě hůř.

Christopher Nkunku si vyměnil balon s Danim Olmem, Seppem van den Bergem posekal trávník a přízemní střelou popatnácté v sezoně skóroval - 2:0. Dvoubrankový náskok jakoby pro domácí znamenal až přílišné uspokojení, z čehož je ve 28. minutě vyvedl Marcin Kamiński, když si naskočil na centr Rodriga Zalazara od rohového praporku a byl o zlomek vteřiny rychlejší, než vyběhnuvší Ørjan Nyland, jenž dostal přednost před Janisem Blaswichem - 2:1.

Teprve potom si norský reprezentant připsal na konto povedený zákrok. A za dalších 180 sekund sledoval, kterak Zalazar o kousek míjí zařízení. Záhy musel předvést Fährmann výborný zákrok proti střele, kterou jeho směrem vyslal Amadou Haïdara. V nastaveném čase to chvíli vypadalo, že Dominick Drexler poslal Nkunkua na zem v rozporu s pravidly. Konzultace s kolegou u videa však Harma Osmerse utvrdila v tom, že všechno bylo v souladu.

Po změně stran nejprve našel připraveného brankáře Alex Král. Ovšem po něm vymyslel Nyland riskantní rozehrávku, po které zblízka zakončoval Marius Bülter. Sice jenom do tyče, nicméně od ní se kulatý předmět odrazil k dobíhajícímu Willimu Orbánovi, který s něčím takovým vůbec nepočítal, takže zacílil do vlastní sítě - 2:2.

Celek z Red Bull Areny navzdory vyrovnání neznervózněl. Dokonce ani tehdy, když Timo Werner hned po rozehrávce svoji šanci spálil. Nadále si udržoval územní převahu. Yussuf Poulsen ještě neuspěl, avšak při své další příležitosti už si dánský forvard, který v saském klubu působí od roku 2013, poradil tak, jak se od něj očekává.

Christopher Nkunku si pro něj připravil přihrávku, která nebyla z nejpřesnějších. Přesto stačil předtím, než k němu přiběhnul Fährmann vystřelit, což přineslo Lipsku opětovné vedení - 3:2. Asistent u předchozího zásahu se rovněž dočkal ještě jednoho. Nikoli však v minutě pětaosmdesáté, jelikož tehdy mířil pouze do tyče.

Ani v minutě devadesáté, tedy záhy poté, co Bülter rozvlnil síť z boku, jelikož tehdy jej vychytal muž v rukavicích. Dočkal se až v předposlední nastavené minutě, kdy si naběhnul za obranu na Nylandův dlouhý nákop, načež volil stylový lob přes brankáře, čímž zaznamenal šestnáctou trefu v sezoně, tudíž v tabulce kanonýrů dorovnal Niklase Füllkruga, jenž si na konto připsal právě o jednu asistenci méně - 4:2.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Werder Brémy 1:0

27.05.2023 15:30

Góly: 81. Rani Khedira

Zatímco v předchozích šesti vzájemných zápasech obou celků padly vždy minimálně dvě branky, tentokrát byla na Stadion An der Alten Försterei k vidění pouze jedna. Skvadra kouče Fischera tedy svou misi zvládla. Brémské může těšit, že se po postupu vyhnuli záchranářským starostem, což se o takovém Schalke 04 tvrdit nedá.

První vzruch přinesla 9. minuta. Janiku Habererovi zajel pod nohy Lee Buchanan a sudí Patrick Ittrich ukázal na penaltový puntík, což mu kolega u videa správně rozmluvil, protože obránce Werderu hrál nejdříve míč. Další pasáž se musela obejít bez vyložených šancí, ačkoli náznaky od ofenzivních es hostujícího týmu, tedy od Füllkruga a Ducksche, nějaké byly.

Ve 36. minutě přiletěl centr od rohového praporku na hlavu Kevina Behrense, který nezasáhnul optimálně, ale málem tím vykouzlil ideální přihrávku na Haberera, kterému na zadní tyči chyběl malinkatý krůček. Zbývající minuty úvodního poločasu se hrály dál v solidním tempu, jenže bez gólového efektu.

Pět minut po startu druhé půle Jiří Pavlenka s problémy likvidoval jedovatý pokus, který jeho směrem vyslal Jérôme Roussillon. Následoval dvanáctý roh v podání die Eiserner, ze kterého zase nezapršelo. V 55. minutě to po Behrensově přiťuknutí sice z hranice šestnáctky parádně trefil Sheraldo Becker, nicméně si předtím nepohlídal ofsajdovou hranu.

V 67. minutě zahrávali domácí roh. Balon doputoval na hlavu Danilha Doekhiho, jemuž pokazil radost na brankové čáře stojící Marvin Ducksch. V minutě jednaosmdesáté posunul Sven Michel na Raniho Khediru, jehož angličan byl natolik přesný, že na něj Pavlenka o kousek nedosáhnul - 1:0.

Ducksch následně dvakrát selhal, zatímco Füllkrugovi ukořistil korunu pro krále střelců Christopher Nkunku, jenž v souběžně hraném střetnutí Lipska a Schalke zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayern Mnichov 1:2

27.05.2023 15:30

Góly: 81. Dejan Ljubičić (pen.) - 8. Kingsley Coman, 89. Jamal Musiala

Staronový mistr může děkovat rivalům z Dortmundu, že nezvládli duel s Mohučí. I RheinEnergieStadion viděl vyrovnanou bitvu, kterou rozhodnul až v samotném závěru vskutku zlatým gólem Jamal Musiala. Při rovnosti bodů rozhoduje v Bundeslize skóre a to hovoří jasně pro skvadru kouče Thomase Tuchela.

Fotbalisté mnichovského velkoklubu mají s vypjatými zápasy bohaté zkušenosti. Proti "Kozlům" jim nepochybně pomohla brzká trefa, kterou už v 8. minutě obstaral Kingsley Coman, jehož pobídnul Leroy Sané a na následnou střelu pravačkou z hranice šestnáctky nestačil Marvin Schwäbe prakticky vůbec zareagovat - 0:1.

V době, kdy se úvodní dvacetiminutovka pomalu stávala minulostí, si na Pavardův kvalitní centr naskočil Thomas Müller a rozezvučel brankovou konstrukci. Nedlouho poté se nakonec k zakončení přeci jen dostal Eric Martel, jenže muže v rukavicích nemohl vystrašit. Po půlhodině se připomněl Davie Selke. Dobrou formu z posledních týdnů bohužel nepotvrdil, takže sezonu zakončil s šesti zářezy na střeleckém kontě.

Ve zbývající fázi úvodního poločasu hosté hru kontrolovali, v jeho samotném finále dokonce vsítili další branku, která nemohla být uznána, neboť jí předcházela hra rukou v podání Leroye Saného. Ve druhém dějství byla obrana Bayernu nadále pozorná, takže to svěrenci Steffena Baumgarta museli zkoušet z dálky. Jako v nepřesném případě Jonase Hectora v 57. minutě.

Při další akci autor jediné dosavadní branky našel aktivního Leroye Saného, který nehlavičkoval v optimálním postavení, a podle toho to taky dopadlo. Hned poté se musel Yann Sommer činit proti pokusu Selkeho. Gnabry rovněž selhal, zatímco už víckrát zmiňovaný asistent u úvodního gólu minul o dobrý metr.

V 80. minutě to byl právě Serge Gnabry, kdo ve vlastním vápně zahrál rukou, čehož při nařízené penaltě využil Dejan Ljubičić, když cílil na opačnou stranu, než na jakou se vrhnul brankář - 1:1.

Remíza by Bayernu nestačila, ani kdyby BVB prohrálo. Naštěstí má v kádru Jamala Musialu, který v 89. minutě přízemní střelou potvrdil, že si jeho tým přeci jen umí poradit i bez Roberta Lewandowského - 1:2. Celkový počet bundesligových Meisterschale se v podání bavorského celku rozšířil už na třiatřicet.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 2:0

27.05.2023 15:30

Góly: 3. Luca Netz, 40. Jonas Hofmann

Die Fuggerstädter prakticky po celou sezonu marně hledali stabilní formu. A nakonec můžou děkovat Tiagovi Tomásovi, který v duelu Stuttgartu s Hoffenheimem pálil svoje dobré šance. Jinak by do baráže musel právě výběr Enrica Maaßena. Také "Hříbata" byla zvyklá obsazovat v konečném zúčtování lepší než desátou příčku.

Už po 180 sekundách na sebe Marcus Thuram na hranici vápna nalákal dva obránce, čímž se na pravé straně otevřel prostor pro Jonase Hofmanna, který místo zakončení ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Lucu Netze, jenž zblízka rozvlnil síť - 1:0. Během úvodní desetiminutovky si Tomáš Koubek na nedostatek práce nemohl stěžovat. Pokusy Neuhause a Thurama za svá záda nepustil.

Jmenovaný syn francouzského mistra světa byl dál aktivní, leč po čtvrthodině cílil mimo. A mezi tři tyče nenasměroval ani svou šanci, která vyplynula z méně přesného pokusu v podání Ramyho Bensebainiho. Arne Engels se na nemohoucnost svých spoluhráčů nemohl dívat, jenže Jonas Omlin si na problémy nezadělal.

Tomáš Koubek se musel mít pořád na pozoru, ale ve 40. minutě nedosáhnul na křižnou střelu Jonase Hofmanna, která se otřela o levou tyčku. Jednoduchá narážečka s Larsem Stindlem tedy přinesla ovoce - 2:0. A třicetiletý fotbalista, který se zúčastnil jak EURA 2020, tak mistrovství světa v roce 2022, zakončil ročník se dvanácti góly a deseti asistencemi. V tomto směru byli produktivnější už jenom Jamal Musiala a Randal Kolo Muani.

Dvougólové manko bylo moc na Roberta Gumnyho, který při další akci sejmul Gumnyho a dostal čevernou kartu. Jenže do hry se vložil VAR, který zprvu řešil ofsajdové postavení domácího borce, nicméně nakonec se ukázalo, že ke střetu došlo ještě před vápnem, takže místo penalty přišel na pořad odpoledne volný přímý kop, při kterém Stindl napálil Koubka. Vyloučení pro Gumnyho pochopitelně platilo.

Druhý poločas probíhal o poznání klidněji. Tedy až do 78. minuty, kdy Ermedin Demirović našel připraveného Omlina, jenž okamžitě rozehrál tak, aby se Hofmann ocitnul tváří v tvář českému brankáři, které neinkasoval, protože lob domácí třiadvacítky nebyl úplně přesný. A Pléův gól se nepočítal kvůli ofsajdu.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 2:1

27.05.2023 15:30

Góly: 83. Randal Kolo Muani, 90+1. Junior Dina Ebimbe - 44. Vincenzo Grifo

Je pravda, že svěřenci Christiana Streicha by se museli hodně snažit, protože měli při rovnosti bodů o něco horší skóre, než konkurence z Berlína. Konečná pátá příčka stejně znamená oproti minulému ročníku mírné zlepšení. Zato stále ještě úřadující vítěz Evropské ligy musí doufat, že o příštím víkendu zvládne finále DFB-Pokalu proti Lipsku, jinak bude bez pohárů.

V 7. minutě to zkusil Philipp Lienhart, ale skóre se nepřekvapivě neměnilo. Další minuty sice přinesly pouze slabé zakončení z kopačky Jespera Lindstrøma, ovšem to neznamená, že by zápas neměl kvalitní úroveň. Vincenzo Grifo při svém prvním zakončení na Kevina Trappa nevyzrál, zatímco na opačném pólu svou akci nedovedl do zdárného konce Randal Kolo Muani.

Ve 38. minutě centroval Grifo od rohového praporku a Matthias Ginter našel svého přemožitele ve frankfurtské jedničce. Krátce před poločasovým odchodem do šaten se hlavou po Sallaiově pobídce prosadil italský internacionál Vincenzo Grifo, jehož patnáctou trefu v ročníku musel posvětit Deniz Aytekin až po konzultaci s kolegou u videa - 0:1.

V každém případě, autor branky už další nepřidal, ač měl ještě v úvodním dějství jednu dobrou možnost, takže v konečném zúčtování v tabulce kanonýrů o jedinou zaostal za dvojicí Christoper Nkunku a Niklas Füllkrug. Po změně stran našel Götze kolegu Tutu, který nevyrovnal. Yannick Keitel pak cílil přesně do prostoru, kde stál připravený gólman.

Po klidnější pasáži pálil nebezpečně Tuta, zatímco Randal Kolo Muani nejprve ztroskotal na Flekkenovi a následnou dorážku zazdil. Jeho chvíle tudíž přišla až v 83. minutě, kdy hlavou usměrnil na místo určení centr od Daichiho Kamady - 1:1.

Záhy neuspěli Doan a Gregoritsch, takže musel rozhodnout Éric Dina-Ebimbe, jemuž asistoval krajan Randal Kolo Muani, jenž si do finálního hvizdu vypracoval ještě jednu šanci, při které si vylámal zuby na strážci freiburské svatyně.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 1:2

27.05.2023 15:30

Góly: 2. Jakub Kamiński - 55. Ibrahim Maza, 68. Marco Richter

"Stará dáma" byla jediná, kdo měl před čtyřiatřicátým kolem jistotu sestupu. O patro níž se však poroučela se ctí, když se nenechala v duelu s Wolfsburgem rozhodit brzkou soupeřovou trefou a dokázala otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. "Vlci" tedy v konečném zúčtování dosáhli na osmou příčku, tudíž si oproti loňsku o čtyři polepšili.

Lednové vzájemné klání dopadlo jednoznačně pro celek z města proslulé automobilky, neboť na Olympijském stadionu zvítězil v poměru 5:0. Tehdy na první branku došlo už ve 4. minutě, zatímco ve Volkswagen-Areně padla ještě o 120 sekund dříve. Postaral se o ni Jakub Kamiński, když mu patičkou parádně vrátil míč Yannick Gerhardt a následná přízemní střela pravačkou byla pro Tjakra Ernesta nechytatelná - 1:0. /p>

Záhy poté se osmělil Jonas Wind, leč náhradník za Olivera Christensena podruhé v krátkém sledu nekapituloval. Jeho protějšek Koen Casteels si poprvé sáhnul na balon po čtvrthodině hry. Za 180 sekund selhal ve stoprocentní tutovce autor prozatím jediného gólu zápasu, jehož za další čtyři minutky napodobil Felix Nmecha.

Při dalším pokusu litoval Patrick Wimmer, takže naděje hostujícího výběru na dobrý výsledek nadále žily. Ve 42. minutě si příznivci a příznivkyně klubu z hlavního města Německa oddechli, že při zakončení Ridleho Bakua zaskočil za už překonaného gólmana Marco Richter. A v nastaveném čase o kousek minul čerstvý Mattias Svanberg.

Po změně stran o sobě dal vědět Florian Niederlechner a Casteels musel zasahovat. Baku ani při svém třetím pokusu neuspěl, takže Ibrahim Maza mohl po přihrávce od Lucase Tousarta z hranice malého čtverce vyrovnat. Podařilo se, byť se voleji do cesty málem postavil vlastní spoluhráč Niederlechner - 1:1.

V 68. minutě si po rozehrávce standardní situace udělal prostor Richter a jeho obstřel k levé tyči byl nechytatelný - 1:2. A protože Jessic Ngankam a Omar Marmoush svoje příležitosti zahodili, zvládla Hertha v sezoně uhrát sedm vítězství, kdežto VfL jedenáctkrát prohrálo.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 3:0

27.05.2023 15:30

Góly: 19. Philipp Förster, 34. Takuma Asano, 86. Kevin Stöger

Špatný především kvůli nedisciplinovanosti, jelikož Amine Adli svůj tým oslabil už po osmi minutách hry. Tím soupeři, který ještě neměl setrvání v Bundeslize jisté, výrazně usnadnil situaci, což vyústilo ve skutečnost, že Manuel Riemann po osmi utkáních neinkasoval, zatímco jeho protějšek Lukas Hradecky lovil balon ze své sítě hned třikrát.

Úvodní minuty doprovázela obětavost domácí defenzivy a nepřesnost borců v hostujícím útoku. Ovšem Amine Adli pak nakopnul Dominiquea Heintze, za což byl vyloučen, protože si rozhodčí Tobias Welz prohlédnul záznam. V této bundesligové sezoně nebyl nikdo poslán do šaten dříve, pouze Dayot Upamecano se poroučel ve stejné minutě.

V minutě dvanácté Saidy Janko na poslední chvíli překazil radost Jeremiemu Frimpongovi, díky čemuž mohli jít domácí do vedení, a to hned při první střele, která směřovala mezi tři tyče. Takuma Asano, který na loňském světovém šampionátu zařídil svému Japonsku výhru nad Německem, nacentroval z pravého křídla před bránu, kde se svým volejem blýsknul Philipp Förster - 1:0.

Moussa Diaby zatoužil po odpovědi, leč neměl optimálně seřízená mířidla. Ani Sardar Azmoun nebyl přesný, což vlastně platilo i pro Asana na opačném pólu. Při své další šanci už neselhal. Kevin Stöger centroval od rohového praporku a osmadvacetiletý rodák z města Komono neomylně uklízel z první - 2:0. Do konce poločasu ještě minul rovněž aktivní Christopher Antwi-Adjei.

Xabi Alonso věděl, že to jeho skvadra bude mít v početní nevýhodě při dvougólové ztrátě ve druhé půli hodně těžké. Frimpong se po hodině hry dokázal prosadit proti dvěma obráncům, ale nastřelil jenom tyčku. Bochumští dále byli pozorní, takže se do listiny střelců nezapsal ani Adam Hložek, který přišel na hrací plochu v 78. minutě. Naopak Kevin Stöger po přihrávce od Zollera využil chyby brankáře, který se pohyboval daleko od čáry, takže šikovný lob všechno jistil - 3:0. Die Unabsteigbaren tedy končí čtrnáctí, die Werkself šestí.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 1:1

27.05.2023 15:30

Góly: 80. Tiago Tomás - 75. Ihlas Bebou

Když čtvrt hodiny před koncem této partie skóroval Ihlas Bebou, ocitli se domácí v nezáviděníhodné situaci, protože v souběžně hraném duelu Schalke hrálo v tu dobu s Lipskem 2:2. Nakonec prohrálo, zatímco svěřenci Sebastiana Hoeneße, který do dubna působil právě u TSG, dokázali záhy vyrovnat. A tak se můžou těšit na barážové dvojutkání buď s Hamburkem, anebo s Heidenheimem.

Úvodní desetiminutovka přinesla dobré tempo, ale žádnou šanci. Následně to zkusil Josha Vagnoman, jenže přestřelil. Dvaadvacetiletý obránce si totožným způsobem počínal i při dalším pokusu. Chris Führich se pak opřel do balonu, který raději tečoval do bezpečí John Brooks. Do konce otevíracího poločasu došlo na jednu dobrou možnost.

Podepsal se pod ni Sehrou Guirassy, kterého výborně vybídnul ke skórování Silas Katompa Mvumpa. Fotbalista, který v bádensko-württemberském klubu hostuje z francouzského Stade Rennes, trestuhodně selhal. Po poločasovém hvizdu sudího Roberta Schrödera tedy svítil na ukazateli skóre v Mercedes-Benz Areně dál bezbrankový stav.

Po hodině hry mohl svůj tým uklidnit Führich, kdyby jeho střela nebyla obětavě tečována. Ihlas Bebou se osmělil v 65. minutě, ale na Fabiana Bredlowa vyzrál až za dalších deset, protože si našel výborný Angeliñův centr z levého křídla - 0:1. Tento zásah mohl domácí mrzet o to víc, že krátce před ním napálil Tiago Tomás jenom brankovou konstrukci.

Portugalský forvard se však dočkal svého zásahu, který byl celkově třetím v sezoně, neboť využil zaváhání Roberta Skova a ze sedmi metrů propálil Baumanna, čímž nechal zapomenout na situaci, kdy při předchozí akci cílil jeho kamarád Enzo Millot do břevna - 1:1. Autor vyrovnávací branky si do konce utkání vypracoval další tři možnosti, leč vítězství, díky kterému by se jeho tým vyhnul ošidné baráži, k nelibosti kouče nezajistil.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
34
21
8
5
92 : 38
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83 : 44
71
3
RB Lipsko
34
20
6
8
64 : 41
66
4
Union Berlín
34
18
8
8
51 : 38
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51 : 44
59
6
Bayer Leverkusen
34
14
8
12
57 : 49
50
7
Eintracht Frankfurt
34
13
11
10
58 : 52
50
8
VfL Wolfsburg
34
13
10
11
57 : 48
49
9
1. FSV Mainz 05
34
12
10
12
54 : 55
46
10
Borussia Mönchengladbach
34
11
10
13
52 : 55
43
11
1. FC Köln
34
10
12
12
49 : 54
42
12
TSG Hoffenheim
34
10
6
18
48 : 57
36
13
Werder Brémy
34
10
6
18
51 : 64
36
14
VfL Bochum
34
10
5
19
40 : 72
35
15
FC Augsburg
34
9
7
18
42 : 63
34
16
VfB Stuttgart
34
7
12
15
45 : 57
33
17
Schalke 04
34
7
10
17
35 : 71
31
18
Hertha BSC
34
7
8
19
42 : 69
29

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (175)

Přidat komentář
Kixi Syhimour

Tuchel génius

Reagovat
celeb

v suchom triku

Reagovat
ratusek

Dortmund ještě větší trapas než Arsenal

Reagovat
wwwx

Reagovat
SunFells

Reagovat
Unai

Reagovat
Salfovic

Asi tak tisíckrát větší.

Reagovat
mistr129

Reagovat
pingla

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Arsenal žádný trapas neudělal

Reagovat
ratusek

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Shevchenko

Jako že ten nezkušený tým nevyhrál titul v PL proti nejlepšímu týmu světa? Hmm

Reagovat
Pinturicchio

Ne, protože to neudrželi a ten titul projebali v zápasech s různýma chcípákáma. Před sezonu by druhé místo bylo super, po takovém průběhu už to tak super není.

Reagovat
Mass

Větší bohužel.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Müllered

Reagovat
castelL

Dá sa napísať aj na Lipsko, pokiaľ Bayern cez leto vstane zo svojho tieňa tak podobnú šancu Dortmund a Lipsko budú mať zase o 10 rokov, kvalitná paraolympiáda tento rok od Dortmundu.

Reagovat
PavlíčeQ

sezona pekne na hovno, ale tenhle titul tesi. dortmund je skutecne banda lofasu, dokazu si predstavit jak je ted cely fotbalovy nemecko nasrany.

Reagovat
Arnar Resmusonn

BVB ....to nejde ani popsat. Dostali letos víc než dost šancí a stejně to pokazí! Mentalita v tomto klubu je "nakřáplá" a dneska praskla jako vejce.

Docela mě překvapil i Wolfsburg očividně nechtěli do konfederační ligy

Reagovat
Breze

Wolfsburg ma stastie, ze to dnes tak Dortmund dosral, inak prehrat s poslednym timom ligy, ktory uz vypadol a o nic mu nejde, to je fakt umenie

Reagovat
Arnar Resmusonn

jo vlčáky dneska nebude nikdo řešit jen oni sami.

Reagovat
Breze

Tuchel sa k tomu titulu dostal ako slepe kura k zrnu.

Reagovat
stas87

SchaLke bude sedieť 2.BL lebo zasa pohonkaju keď ju vyhrajú. Ešte baráž musí dopadnút dobre, verím že Heidenheim výhra v Regensburgu a potom VfB rozpráší prístav.

Reagovat
Müllered

Jooooo Kahn končí.

Reagovat
Breze

aj Salihamidzic

Reagovat
Arnar Resmusonn

Takže přijde někdo kdo má rozum a další roky tituly s klidem? No BVB se samo "zastřelilo" a teď může Bayern zase vládnout

Reagovat
Breze

Prebera to Dreesen, blizky clovek Hoenessa a Rummeniggeho.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Müllered

A jo, to jsem si nevšiml, tak to mi ten titul nevadí, zaslouženě letí.

Reagovat
Breze

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Bayern +

Super

Reagovat
vladino10

? Kde ? Čo?

Reagovat
Breze

Dreesen namiesto Kahna a nahrada za Salihamidzica este nebola ohlasena.

https://www.kicker.de/paukenschlag-trennung-von-kahn-und-salihamidzic-dreesen-neuer-ceo-953465/artikel

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň to bylo letos v závěru zajímavý jinak Bundesliga nuda.

Reagovat
Martin9719

Bundesliga je nuda na dálku v televizi, ale v reálu je zábavná pro celý Německo ať už Bayern sbírá tituly nebo ne. A to neplatí jen pro 1. Bundesligu.

Reagovat
Rudnevs

Nechapem takych ludi, co sem chodia aby sem pisali taketo veci. Preco tu je potom tolko komentarov? Preco ste to vsetci pozerali ked je to taka nuda? Jedina z top lig, ktora sa rozhodovala do posledneho kola. Bohuzial to dopadlo cele na kkt, ale nuda to rozhodne nebola.

Reagovat
Martin9719

Je to prostě národní kultura, ne jako u nás. Hartmann psal v magazínu Deníku sport před sezonou Fortuna ligy větu "ať mi nikdo neříká, že se tady nedá dělat fotbal jako v Bundeslize". Odpověď je: ne nedá. Protože v první řadě dělají v Německu Bundesligu lidi (fanoušci) kteří nemají vůbec vazby na vedení jakéhokoliv klubu, samozřejmě s tvrdým jádrem se tam taky pracuje jinak. Češi jsou zkrátka všichni fanoušci úspěchu, ne že by neměli nohy na to, na ten fotbal dojít. Proč na Slavii v době insolvence chodilo 6000 lidí a na Spartu poslední sezony třeba 8000? Proč v Plzni chodí najednou 7000 místo 10-11? Proč je u obou S najednou na tribunách 16-18 tisíc? Protože najednou o něco hrají a ne není to o záchranu. Proč jede v Německu 25000 lidí 2-3 hodiny do Berlína když Werder prakticky o nic už nehrál? Proč se tam na ulicích nikdo nerve a stojí tam policejní dodávky s pár lidmi ve 100m rozestupech a jen vedou pochod? Ať si každý odpoví sám.

Takhle, Bundesliga jako taková šla čistě s fotbalovou kvalitou možná lehce dolů oproti ostatním ligám, ale to se dá poslední dobou říct asi i o La lize v konfrontaci s jinými týmy v Evropě. Ale pro mě je to liga která není zajímavá jen fotbalem ale i tím vším kolem a tím nemyslím nic negativního. Je to klišé ale fotbal se prostě hraje pro lidi a sebelepší zápas bez kulisy je prostě pro mě nudnej.

Reagovat
xjert02

Reagovat
STR

Atraktivní liga a navíc padá spoustu gólů.

Reagovat
SunFells

Škoda Jediná velká liga, kde probíhal souboj o titul do posledního kola, avšak i to jen kvůli tomu že nikdo moc neukázal touhu po něm.

Reagovat
andycek1

Tuchel si ich pekne povodil

Reagovat
Breze

Reagovat
celeb

skusene

Reagovat
Ranoth

Dortmund bude mat svojich 100m za Bellinghama a to je pre nich viac ako nejaky titul

Reagovat
Arnar Resmusonn

Reagovat
SunFells

Wow

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Eichel

Inak ten Bayern hral teda katastrofálne. To sú takto márny pod Tuchelom pravidelne?

Reagovat
Müllered

jo

Reagovat
Breze

Ano

Reagovat
Bayern +

Áno, azda okrem zápasu doma proti BVB, tam bola hra dobrá, ale na konci zápasu sme to už začali kurvit.

Reagovat
vladino10

aj to možno len preto že sa dortmund klasicky zosral

Reagovat
penepi

Reagovat
Miguel19

Tuchel zaslouženě po těch hejtech

Reagovat
Müllered

On na tom nemá žádný podíl.

Reagovat
Bayern +

Ten má na tom asi taký podiel ako Scott Carson na titule City v PL.

Reagovat
Kinky7

Hele Carson náhodou alespoň pomáhá trenérům gólmanů a kustodum

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Salfovic

Kolik vůbec odtrénoval kol ?

Reagovat
John Obi Mikel

Přebíral tým na druhém místě a dotáhl je na titul.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Beči

Tuchel akorát tak stihl po*rat pohár i LM a pouze díky tragické nemohoucnosti Dortmundu a skóre, které mu nahrál Nagelsmann ušolichal ten titul.

Reagovat
Jardman

Reagovat
Pinturicchio

Masopust, pls.

Reagovat
Salfovic

Dortmund jsou fakt největší kokoti na světě

Reagovat
Müllered

BVB za kašpary Kahn out Brazzo out Nakonec to za to trápení stálo.

Reagovat
Bayern +

Ako vieš, že končia?

Reagovat
Müllered

Je to na Kickeru i Bildu.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Salfovic

Jen doufejte, že nebude mít Tuchel hlavní slovo při nákupu hráčů. To už byste o ten titul fakt přišli.

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
F.o.X.i.K

win win situace

Reagovat
Jardman

Snad ještě Tuchel se přidá k těm dvoum.

Reagovat
smazaný uživatel

WTF

Reagovat
mesyas

Nedokazu si predstavit tu bolest fans Dortmundu.

Reagovat
Realita

Já ano...

Reagovat
checitto

myslím, že to je zvyk a všichni to v skrytu duše stejně čekali

Reagovat
Bayern +

Každopádne super posledné kolo

Súboj o titul, o zachránu, o pohárové priečky, bolo tam všetko. Union nakoniec ukopal LM, aj keď cez polčas bol mimo nej, Lipsko ako za 10 minút odstrelilo Schalke do druhej ligy, Wolfsburg prejebal účasť v Európe doma proti zostupenej Herthe, Freiburgu ušla LM v poslednej 10-minútovke, Leverkusen udržal účasť v EL aj keď dostal trojku v Bochumi a súčasne Pokal výhra Eintracht a Eintracht pôjde do EKL aj keď prehra Pokal fakt paráda

Reagovat
Kop do titulků

Pizděc do psí díry Vobchvat von Véčko, mastnou tlapou další titul do podprdy. Bez tak zas volal do kabin a taky si to vyklikal

Reagovat
Neutron

Wtf

Reagovat
Rudnevs

Napriek zostupu, som hrdý na svoj tím. Aj keď som počas zápasu samozrejme mal nervy, treba uznať, že sme si to neprehrali dnes, ale najatím Kramera a vlastne celkovo tým začiatkom sezóny. V jarnej tabuľke je Schalke na ôsmom mieste a hralo naozaj nad svoje očakávania. Bohužiaľ to nakoniec nestačilo, aj vďaka tomu, že Bochum sa v zápasoch proti veľkým klubom vždy zrazu premenil na prime Real Madrid, aj so šťastím k tomu patriacim.

Tento zostup nie je taká katastrofa, ako pred dvoma rokmi, nakoľko ten tím nie je úplne v lese, získal si priazeň fanúšikov, odohrala sa dobrá jarná časť, tréner má stabilnú pozíciu, nemusí sa znižovať rozpočet na platy o takú horibilnú čiastku a netreba ten káder čistiť od hráčov, ktorých sa treba za každú cenu zbaviť a nikto ich nechce. Skôr naopak, žiaľ, zrejme odídu dôležití hráči ako napríklad všetci, čo tu boli na hosťovačkách, alebo Bülter či Zalazar. Bolí to, ale snáď sa títo hráči podaria nahradiť nejakymi ďalšími podarenými hosťovačkami alebo inými lacnými príchodmi.

Každopádne čiste teoreticky by postup späť mohol byť teraz o niečo ľahší než naposledy, hoc prakticky to samozrejme bude úplne inak. Hertha a Stuttgart/HSV budú silní súperi, St. Pauli, Düsseldorf či Paderborn si donesú formu ešte z tejto sezóny, plus si musíme pripočítať kopec provinčných tímov, pre ktoré bude príchod Schalke sviatok a dajú do toho zápasu aj 110%, tak to v druhej lige žiaľ chodí. Postup naspäť nikdy nie je samozrejmosť, o to viac škoda dnešného zostupu.

Reagovat
Elliasson

Super, že UNION bude hrát Ligu Mistrů.

Reagovat
Mass

sympatickej klub

Reagovat
Mervin

s nesympatickým herním projevem

Reagovat
Mass

Nesledoval sem jejich zápasy a podle gólů to spíš vypadá, že rádi hrajou na 1:0, 2:1?

Reagovat
Coutinho10

a to se psalo, že tam půjde Alex Král

Reagovat
Salfovic

Měli vyhrát ligu.

Reagovat
andrew96

Reagovat
Mass

Reagovat
Rich

Je neskutečné, jak komentátoři na Nově jsou nezaujatí... Dalo by se to shrnout takto: Všichni proti Bayernu!!! Každopádně super, že Bayern má alespoň ten titul a jako bonus: KONEČNĚ!!! Brazzo a Kahn out!

Reagovat
Martin9719

Myslím si že nějaká viditelná zaujatost pro Bundesligu je trošku jinde než např. ve Fortuna lize.

Reagovat
Rich

Vždyť je to trapné, už jenom, jak ve studiu nazývali Bayern hegemonem... Vždyť Dortmund měl tolikrát šanci si pro ten titul dojít a nezvládl to... Za to si mohou sami, to samé tato sezóna, skoro všichni fanoušci Bayernu počítali, že sezóna bude bez titulu a jak to dopadlo... Komentátoři v podobě Jinocha a Řezáčka jsou mega trapní...

Reagovat
godwood

Reagovat
Martin9719

Rozhodla mentální a psychická připravenost do toho zápasu. Je v podstatě skoro jedno zda se měla pískat v 1. půli i druhá penalta, rozhodlo to jakým způsobem k tomu BVB přistoupilo. Ten přístup např. i v Augsburgu byl odlišný. Pokud už penaltu dostaneš v takovým zápase tak ji nemůžeš zahodit tak jako Haller. Dál je to i o koučinku. Jak můžou hrát v podstatě celý zápas vabank a absolutně se nesoustředit na obranu. Góly toho důkazem. Přistoupili k tomu tak že Mainz je nemůže prakticky ohrozit, zřejmě se inspirovali zápasem se Stuttgartem minulý kolo kde byl Mainz na ručník, takže si mysleli že se to bude opakovat. V takovým zápase musíš jednoznačně vycházet od začátku z pevný obrany i když nutně potřebuješ dávat góly. Nehledě na to, že jim stačilo vyhrát tak si to prohráli sami už před zápasem a velký díl viny na tom má Terzič.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Druhá penalta se pískat neměla. Ten zákrok byl diskutabilní jako vůbec takový a udělat z toho druhou? Nee- citlivé rozhodnutí sudího.

Od začátku šlo vidět, jak moc jsou svázaní tlakem. Haller toho pokazil víc než dost, Brandt to samé. Obrana , jak kdyby se sešli po měsící.

Tento zápas byl o hlavách a BVB je ztratilo, jak už je ale u nich zvykem poslední roky. Né sice tak fatální jako dnes ...ale když měli šance na úspěch, vždy se sesypali.

Doba už není taková, že týmy , kterým o nic nejde se na poslední kolo vykašlou!

Reagovat
Martin9719

Penalta asi ne no. On hlavně před tím zákrokem nadskočil, takže to vypadalo jakože víc vážný než bylo. Navíc to bylo čistý tělo bez ruk.

Obrana nebyla jen obranná čtyřka. To byl hlavně celý tým, který se nechtěl vracet. BVB dneska vůbec nehrálo jako tým, ve chvíli kdy prohrávalo o 2 branky tak rozehrávka stejně pomalá jako v Augsburgu ve chvíli když už byli ve vedení.

V Bundeslize hlavně podle mě není možný aby se někdo na něco vykašlal ať se hraje kdy hraje. Hertha nakonec dneska venku taky vyhrála a to by se řeklo že dostanou čtyřku jako symbol jejich sezony. V Německým fotbale nemusíš mít den ani nemusíš předvést fenomenální výkon, ale nikdy to není tak že bys někomu něco vyloženě pustil.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Spíš jsem to myslel tak, že před několika lety( už nevím kolika) byli poslední kola v mnoha ligách jen fraškou. Dnes tomu tak už není.

Můj osobní názor je, že by měl dát Terzic výpověď. Protože toto zklamání , se může táhnout další sezonu, když tam bude.

Reagovat
Martin9719

To bych nechal na vyhodnocení klubu.

Reagovat
vladino10

No za mňa je pre kluby ako mainz peknou motiváciu mať hlavné slovo v boji o titul.

Reagovat
Martin9719

Tak oni udělali pro oba kandidáty na titul co mohli.

Reagovat
vladino10

jop, chcel som tým povedať, že reči ako "o nič im nejde" sú z cesty - čo môže byť väčšia motivácia keď hras nudnú sezónu v strede tabuľky ako rozhodnut o titule.

Reagovat
Martin9719

No tak zrovna u klubu téhle úrovně který není finančně z nejsilnějších tu Bundesligu potřebuješ. A časem pokud budeš stabilně ve středu tabulky můžeš zkusit útok na poháry, případně co nejlepší umístění.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a teď mi řekněte. Znáte větší fotbalové dementy než Dortmund?

Reagovat
Arnar Resmusonn

Vzpomněl jsem si na Ajax myslím v sezoně 2015/2016 kdy v posledním kole remízovali na De Graafschap ( kterým o nic nešlo) a titul získalo PSV.

Jenže Ajax ty tituly udělali jindy. BVB se nemusí podívat delší dobu na titul,

Reagovat
Hasan Šáš

Brazílie na MS 1950, valloire by mohl vyprávět.

Reagovat
Elmas

Já si vzpomněl na sezónu 2013/14, kdy Táborsko hrálo o postup do 1. ligy, poslední zápas doma prohrálo 0:6 a skončilo nakonec 3. Ale asi by tehdy stejně nemělo kde hrát.

Reagovat
Salfovic

Eibaru loni stačila k přímému postupu do první ligy remíza s jistým sestupujícím a v devadesáté dostali gól, pak posrali i baráž.

Reagovat
ttopi

Reagovat
r.mrazik

To jsou idioti v tom bvb

Reagovat
Rudnevs

K Dortmundu - miesto nejakeho výsmechu musím vyjadrovať poľutovanie. Ten tím na tom nie je psychicky dobre. Kto by bol, po desiatich rokoch večného druhého miesta. Bohužiaľ to takticky ani v hlavách úplne nedali. A Mainz sa ich nezlakol, naopak využil príležitosť si na tom priživiť publicitu, rovnako ako vtedy na Bayerne. Veľká škoda. Obzvlášť keď si uvedomím, že pre Reusa to mohla byť krásna rozprávka ku koncu kariéry.

Že vyhral aj najslabší Bayern za posledných 10 rokov je zlá reklama pre Bundesligu (viď miestni PL idioti, ktorí tu už teraz píšu, aká je to nuda, slabá liga a všetci sú neschopní - aj keď to všetci samozrejme pozerali). A najmä pre psychiku dortmundského tímu ďalšia obrovská rana, z ktorej sa len tak nespamätajú.

V kombinácii so zostupom Schalke a všetkým, čo sa dnes udialo, to je veľká prehra pre Bundesligu. Na ďalšiu sezónu so znovu suverénnym Bayernom a tímami ako Bochum, Augsburg, Darmstadt a Heidenheim sa moc neteším.

Reagovat
stas87

Co je akoze na tom prehra? Ze velke kluby s tradiciou zle narabali s peniazmi a dobehlo ich to zostupom? No tak co, radsej uvidim v BL mensie timy co pracuju dobre a odmena je postup do BL a u niektorych aj udrzanie BL prislusnosti. Hertha uz je out, Schalke tiez a Stuttgart moze pokazit baraz. Ked spadol Werder, tak som bol aj rad, lebo utekali tomu nejaky cas a aj tak to nestacilo. Ale potom urobili skvelu vec - podrzali obranu, to bol kluc k postupu spät. Cely jeden rad ostal pokope, aj ked to na zaciatku skripalo a vlastne museli vyhodit trenera, tak sa to casom otocilo v ich prospech. Presne takto by sa malo spravat aj Schalke, ale ti su tak v pitchi ze to poskladali len z hostovaciek lebo hadzali peniaze von oknom niekolko rokov a potom nemali na posily, ktore neboli na hostovanie. Tragedia.

Reagovat
Rudnevs

U Herthy tento argument uznávam, u Schalke za prvý zostup tiež, ale teraz je tvoj hate a disrespect na Schalke zbytočný. Ten klub je posledné tri roky v 30 miliónovom prestupovom pluse, predtým sme hospodárili nerozumne, za čo bolo Schalke potrestané zostupom, ale momentálne sa snaží dostať zo zložitej finančnej situácie. Krok s Kramerom nevyšiel a ani sám ho nechápem, ale to neznamená, že ten klub ako taký nevie, čo robí. Občas sa proste stane, že sa trafia vedľa. S Werderom sme nedávno hrali druhú ligu spolu, vy ste mali akurát šťastnejšiu ruku pri výbere trénera a chytili ste začiatok, kde ste mohli ťažiť z postupovej eufórie. Uznávam, že ste na tom lepšie, ale nemyslím si, že je v práci oboch tímov natoľko veľký rozdiel, aby si malo Schalke od vás brať príklad. Nechcem byť k tradičnémi klubu ako je Werder neúctivý, ale pokiaľ vám niekto vykúpi tých dvoch strelcov z útoku, môžete budúci rok kľudne skončiť rovnako, takže na nejake silné reči by som si radšej dával pozor. Schalke v celej Rückrunde skončilo ôsme, hráči hrali srdiečkom a tímovo, fans patrili medzi najaktívnejších v Bundeslige… ale jasné, radšej to zameniť za Heidenheim s Darmstadtom a tešiť sa na krásny mix provinčných a komerčných tímov. Tým Bundesliga naozaj získa na zaujímavosti.

Reagovat
stas87

Pride Kownacki, Ducksch sa moze vratit do Dortmundu ked chce. Oboch nepusti, jedneho ano a hej, ratam s bojom o zachranu buduci rok. To nie je nic nove, druha sezona je tazka. Moj hate na Schalke je prave kvoli 2.BL kde si v diskusiach otvarali drzku na Werder ze nebol schopny vyhrat 2.BL...ale nevadi, ze im Werder dal po drzke za 25. minut ked viedol snad 4-0, pekne tych trapakov umlcal. Werder ten zostup zobral za spravny koniec, lepsie hospodaril a preto nemusel byt odkazany na hostovacky. To je dost rozdiel, nemyslis? Komercne timy su tam dlhodobo, Darmstadt uz ma zazemie, nebudu hrat ten hnusny futbal ako ked tam boli prvykrat. A Heidenheim dlhodobo pracuje dobre v 2.BL. HSV a ich jaro...ti sa zasa poseru zo vsetkeho. Oni v BL by boli jasni zostupujuci, na to by som si aj podal hned.

Reagovat
Rudnevs

Od zostupu nepracuje Schalke o nič horšie než Werder. Akurát malo ťažšiu východiskovú pozíciu a menej šťastia, preto je na tom Werder momentálne lepšie. Je vlastne celkom obdivuhodné, že Schalke vôbec dokázalo postúpiť späť, na to, aký tvrdý pád bol. Tie kreatívne hosťovačky a nízkonákladové prestupy nám vyniesli celkom zaujímavý káder, ktorý držal spolu a skoro sa zachránil. Trénovať nás od začiatku sezóny Mike alebo Reis, tak by sme sa zachránili.

Áno, za tú ťažšiu vychodiskovú pozíciu si Schalke môže samo (resp. vďačí za ňu trojskému koňovi z Mainzu), keďže sa v GE pred prvým zostupom hospodárilo príšerne. Že by ale Werder mohol byť vzorom, to sa tiež nedá povedať.

Najmä nechápem, prečo tu nejake porovnanie vyťahuješ teraz. Pred dvomi rokmi si Schalke zaslúžilo zostúpiť a nikto nemohol povedať ani ň. Teraz bola však situácia iná. Neodviedli zlú prácu.

Reagovat
stas87

Ja nepisem ze Werder je vzor, oni si tiez museli poziciat kvoli korone 20 mega a kebyze spadnu teraz, budu vo velkych problemoch. Vlastne Schalke som mal prestat rad ked si hrali na francuzsku koloniu a brali z L1 tragedov.

Za trapnu jesen si nezasluzili zostup? Sak aj dostali po Bochumu najviac golov, mali len sedem vyhier v sezone a len zhoda vysledkov konkurencie im davala sancu do poslednych kol. Dvihli sa tak, ze zacali betonovat, pecka. Zaujal nejaky hrac Schalke niekoho? Nemyslim si, sak si tam natahali priemerakov ako Kral.

Ale necham to tak uz, pre Werder bude kluc udrzat BL aj v dalsej sezojne. Ak to zvladnu, budu to dva roky po sebe, v situacii ked sa dlh celkom dari znizovat a Baumann cez vsetku kritiku v minulosti robi dobru robotu.

Reagovat
vladino10

Reagovat
Rudnevs

Jasne, ze hraci Schalke zaujali. Thiaw, Itakura, Zalazar, Jenz, Bülter, Krauß, Kral… samozrejme mnohí z nich len na hosťovanie, čiže z toho Schalke noc nemalo/nebude mať, ale pointa je v tom, že si vybojovali/vybojujú lepšie pôsobisko a zaujali vďaka Schalke. Že je Schalke zabiják kariéry dávno nie je pravda. Je trošku nefér, že tento klub stále vidíš optikou z pred 2021, za tú dobu sa tu veci zlepšili.

Reagovat
MarcoBanco

To, odkial nakupovali by som tak neodcudzoval.. tak jednu dobu brali z L1 a co.. nejeden zaujimavy hrac prisiel z L1 a je z neho delo.. Diaby, Nkunku, myslim ze aj obrana Lipska.. v Schalke si snad spominam len na Mendyla a Harita, ktory bol dobry

Reagovat
Hyrax

Uz jsem se bal, ze nebude alespon mini-hate na neco ceskeho, ale nezklamal

Reagovat
Martin9719

K tomu si přidej Union s jejich defenzivou, pro mě ne na Bundesligu moc sympaticky hrající po španělsku Leverkusen (ač oceňuji Alonsovu práci tak ten styl mi moc nevoní). Uvidíme co baráž, zda se aspoň třeba nevrátí HSV. Heidenheim a Darmstadt ze západního Německa mě sere už jen z toho důvodu, že to je na úkor Herthy což je 4 hoďky autem a dobrou dostupností vstupenek.

Reagovat
Rudnevs

Co znamena konkretne po spanelsku hrajuci Leverkusen?

Reagovat
Martin9719

Snažící se být dominantní na míči.

Reagovat
Hachim Mastour

Všetci sa pokloňte Tuchelovi

Reagovat
fellaininho

Dortmund by to měl dokonat ještě posláním toho lepšího zadarmo do Bayernu, aby to bylo kompletní

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Byleth

Tragická sezóna a nezasloužený titul. BVB jsou fakt dementi. Snad jsou teda pravda zprávy že ti dva šašci končí..a Tuchela si můžou vzít sebou. Nejvíc mě sere ten sestup Schalke. už tam svítala naděje na setrvání

Reagovat
Müllered

Menší perličky z FC Hollywood: Kahnovi byla zakázána účast na zápasu a Brazzo se dozvěděl o vyhazovu na trávníku při oslavách.

Reagovat
Salfovic

A jakým způsobem se o těchto vyhazovech rozhodlo? Zajímaly by mě tyto procesy u klubu s takovou vlastnickou strukturou.

Reagovat
Müllered

Dozorčí rada Bayernu Mnichov AG, ta je nad FC Bayern, sdružuje všechny týmy i z jiných sportů.

Reagovat
Müllered

Tak ne, byla to dozorčí rada FC Bayern Mnichov AG, ta fotbalová sekce.

Reagovat
esmuellert

Já četl, že rozhodnuto bylo již v pátek a že to věděl i TT.

Reagovat
Bayernista18

Ach jo...

Reagovat
cr7sux

Reagovat
SixtoRodriguez

piči, keby si aspoň v rámci titulu nechali Kahna a toho druhého klauna

Reagovat
John Obi Mikel

Ty vole to jsem snad ještě neviděl.

Reagovat
oli9

Neskutečné.... tohle snad nešlo posrat.... Alespoň jde ale vidět že německá liga není zkorumpovana a týmy titul, záchrana i kterým o nic nejde hrají celý zápas na plno.. Žádné kalkulace nic

Reagovat
DidusIneptus

Reagovat
godwood

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
esmuellert

To byla tedy sezóna… my ten titul spíš utrpěli, než vyhráli.

Reagovat
Beči

Bayern nejhorší sezóna za posledná dekádu, ale Dortmund ten titul prostě stejně nechce. To už je doslova tragédie.

Reagovat
DidusIneptus

WIR FEIERN MIT BAYERN

Reagovat
REPLIKATOR

Lůzři z Dortmundu opět nezklamali

Reagovat
Spalovač šancí

Opět se prokázala skvělá manažerská práce Bayernu. Šli proti všem a nakonec se výměna trenéra ukázala jako rozhodující krok.

Reagovat
Müllered

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Witcher

Tuchel další trofej

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
$dolar$

ten klub rozpustit, protože tohle je naprostá degradace všeho..

Reagovat
Coutinho10

Chyba BVB byla od 1. minuty, kdy do toho šli jako mistři světa, že je času dost, něco tam padne a ne, že musí hned, že chtějí ten titul co nejdříve...bylo to bez pohybu, tragický

Jakmile se Mainz rozkoukal, tak využil špatnýho nastavení BVB a pak za stavu 0:2 už to bylo těžký, střídání pomohla, ale tohle bylo pozdě....tohle trenér přípravou na zápas podělal,to je fakt na roztrhání trenérský licence a ukončení kariéry tohle dopustit...bejt hráčem BVB, tak bych to asi nedal a fanouškem na stadionu taky ne

Reagovat
DelPiero137

Zostupujuce tymy tri tradicne a silne kluby, to teday cumim. Buduci tok to docela zamava s navstevnostou BL, aj ked Hamburger to ciastocne vykonpenzuje.

Reagovat
Rudnevs

Hamburg este neni isty, rovnako ako neni isty zostup Stuttgartu. Budu hrat baraz proti sebe.

Reagovat
andrew96

Pořád to nejde pochopit.

Ale pořád je to skvělý klub.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg je v Bundeslige. Neuveriteľné

Reagovat
MarcoBanco

Este to nieje iste

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja som pozeral Hamburger a tam fanúšikovia vtrhli na ihrisko a oslavovali postup a teraz pozerám, že Heidenheim to ešte otočil?

Reagovat
MarcoBanco

Toto je uz fakt neuveritelne.. tiez si hovorim parada je to tam, a oni nadstavia 11 minut a supnu 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

Takže baráž proti Stuttgartu

Reagovat
MarcoBanco

Už som si to maloval, ze Hamburg pojde na priamo, a Sturtgard zvladne baraz..

Reagovat
MarcoBanco

Hambrg parada.. ale ak to Heidenheim este otoci tak ma jebne.. nadstavenych 11 minut

Reagovat
Rudnevs

HSV rovnaká chyba ako Wehen, začali oslavovať priskoro. Bohužiaľ bolo jasné, že to luckeri z Heidenheimu ešte dajú. Po posledných dvoch dňoch rozhodne neverím na nejakeho futbalového boha.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aspoň bol ten boj o titul, či o postup dramatický

Reagovat
stas87

Naprosto fantasticky vikend v BL aj 2.BL. Schalke dole, HSV do baraze..chcel som to tak a moc som v to ani nedufal, ked to bolo v 57. minute 2-0 pre Regensburg. Ale nakoniec fantazia, naprosta bomba, maximalna spokojnost. VfB dufam baraz zvladne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele