34. kolo
27.05.2023 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tiago Tomás (© AFP)

Remíza v zápase proti Hoffenheimu stačila Stuttgartu na baráž

Když čtvrt hodiny před koncem této partie skóroval Ihlas Bebou, ocitli se domácí v nezáviděníhodné situaci, protože v souběžně hraném duelu Schalke hrálo v tu dobu s Lipskem 2:2. Nakonec prohrálo, zatímco svěřenci Sebastiana Hoeneße, který do dubna působil právě u TSG, dokázali záhy vyrovnat. A tak se můžou těšit na barážové dvojutkání buď s Hamburkem, anebo s Heidenheimem.

Úvodní desetiminutovka přinesla dobré tempo, ale žádnou šanci. Následně to zkusil Josha Vagnoman, jenže přestřelil. Dvaadvacetiletý obránce si totožným způsobem počínal i při dalším pokusu. Chris Führich se pak opřel do balonu, který raději tečoval do bezpečí John Brooks. Do konce otevíracího poločasu došlo na jednu dobrou možnost.

Podepsal se pod ni Sehrou Guirassy, kterého výborně vybídnul ke skórování Silas Katompa Mvumpa. Fotbalista, který v bádensko-württemberském klubu hostuje z francouzského Stade Rennes, trestuhodně selhal. Po poločasovém hvizdu sudího Roberta Schrödera tedy svítil na ukazateli skóre v Mercedes-Benz Areně dál bezbrankový stav.

Po hodině hry mohl svůj tým uklidnit Führich, kdyby jeho střela nebyla obětavě tečována. Ihlas Bebou se osmělil v 65. minutě, ale na Fabiana Bredlowa vyzrál až za dalších deset, protože si našel výborný Angeliñův centr z levého křídla - 0:1. Tento zásah mohl domácí mrzet o to víc, že krátce před ním napálil Tiago Tomás jenom brankovou konstrukci.

Portugalský forvard se však dočkal svého zásahu, který byl celkově třetím v sezoně, neboť využil zaváhání Roberta Skova a ze sedmi metrů propálil Baumanna, čímž nechal zapomenout na situaci, kdy při předchozí akci cílil jeho kamarád Enzo Millot do břevna - 1:1. Autor vyrovnávací branky si do konce utkání vypracoval další tři možnosti, leč vítězství, díky kterému by se jeho tým vyhnul ošidné baráži, k nelibosti kouče nezajistil.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Stuttgart - Hoffenheim 1:0 Stuttgart záchrana

Reagovat
DidusIneptus

Stuttgart spadl do baráže. Ale v té se zachrání. HSV je hratelný.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele