34. kolo
27.05.2023 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Schalke duel v Lipsku nezvládlo a po roce zase sestupuje

Tým, ve kterém v současnosti působí Alex Král, se v posledních týdnech herně i výsledkově zvednul, avšak před čtyřiatřicátým kolem musel stejně spoléhat na to, že se mu podaří "Rudé býky" porazit a že konkurenti v boji o udržení klopýtnou. Jenže to se nestalo, takže klub z Gelsenkirchenu doprovodí Herthu o patro níž, zatímco Lipsko si pohlídalo konečnou třetí příčku.

Svěřenci Marca Roseho působili na trávníku prakticky od první minuty velmi klidně. V té desáté chtěl před bránu z pravé strany vápna centrovat Dani Olmo. Ralf Fährmann vyrážel pouze k nohám Konrada Laimera, který bez problémů uklízel po zemi do prázdné - 1:0. A za dalších deset minutek mělo být pro die Königsblauen ještě hůř.

Christopher Nkunku si vyměnil balon s Danim Olmem, Seppem van den Bergem posekal trávník a přízemní střelou popatnácté v sezoně skóroval - 2:0. Dvoubrankový náskok jakoby pro domácí znamenal až přílišné uspokojení, z čehož je ve 28. minutě vyvedl Marcin Kamiński, když si naskočil na centr Rodriga Zalazara od rohového praporku a byl o zlomek vteřiny rychlejší, než vyběhnuvší Ørjan Nyland, jenž dostal přednost před Janisem Blaswichem - 2:1.

Teprve potom si norský reprezentant připsal na konto povedený zákrok. A za dalších 180 sekund sledoval, kterak Zalazar o kousek míjí zařízení. Záhy musel předvést Fährmann výborný zákrok proti střele, kterou jeho směrem vyslal Amadou Haïdara. V nastaveném čase to chvíli vypadalo, že Dominick Drexler poslal Nkunkua na zem v rozporu s pravidly. Konzultace s kolegou u videa však Harma Osmerse utvrdila v tom, že všechno bylo v souladu.

Po změně stran nejprve našel připraveného brankáře Alex Král. Ovšem po něm vymyslel Nyland riskantní rozehrávku, po které zblízka zakončoval Marius Bülter. Sice jenom do tyče, nicméně od ní se kulatý předmět odrazil k dobíhajícímu Willimu Orbánovi, který s něčím takovým vůbec nepočítal, takže zacílil do vlastní sítě - 2:2.

Celek z Red Bull Areny navzdory vyrovnání neznervózněl. Dokonce ani tehdy, když Timo Werner hned po rozehrávce svoji šanci spálil. Nadále si udržoval územní převahu. Yussuf Poulsen ještě neuspěl, avšak při své další příležitosti už si dánský forvard, který v saském klubu působí od roku 2013, poradil tak, jak se od něj očekává.

Christopher Nkunku si pro něj připravil přihrávku, která nebyla z nejpřesnějších. Přesto stačil předtím, než k němu přiběhnul Fährmann vystřelit, což přineslo Lipsku opětovné vedení - 3:2. Asistent u předchozího zásahu se rovněž dočkal ještě jednoho. Nikoli však v minutě pětaosmdesáté, jelikož tehdy mířil pouze do tyče.

Ani v minutě devadesáté, tedy záhy poté, co Bülter rozvlnil síť z boku, jelikož tehdy jej vychytal muž v rukavicích. Dočkal se až v předposlední nastavené minutě, kdy si naběhnul za obranu na Nylandův dlouhý nákop, načež volil stylový lob přes brankáře, čímž zaznamenal šestnáctou trefu v sezoně, tudíž v tabulce kanonýrů dorovnal Niklase Füllkruga, jenž si na konto připsal právě o jednu asistenci méně - 4:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:2 Schalke sestup :(

Reagovat
DidusIneptus

Schalke se po roce vrátí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele