34. kolo
27.05.2023 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Frankfurtu (© AFP)

Freiburg nestačil na Frankfurt a Liga mistrů se ho týkat nebude

Je pravda, že svěřenci Christiana Streicha by se museli hodně snažit, protože měli při rovnosti bodů o něco horší skóre, než konkurence z Berlína. Konečná pátá příčka stejně znamená oproti minulému ročníku mírné zlepšení. Zato stále ještě úřadující vítěz Evropské ligy musí doufat, že o příštím víkendu zvládne finále DFB-Pokalu proti Lipsku, jinak bude bez pohárů.

V 7. minutě to zkusil Philipp Lienhart, ale skóre se nepřekvapivě neměnilo. Další minuty sice přinesly pouze slabé zakončení z kopačky Jespera Lindstrøma, ovšem to neznamená, že by zápas neměl kvalitní úroveň. Vincenzo Grifo při svém prvním zakončení na Kevina Trappa nevyzrál, zatímco na opačném pólu svou akci nedovedl do zdárného konce Randal Kolo Muani.

Ve 38. minutě centroval Grifo od rohového praporku a Matthias Ginter našel svého přemožitele ve frankfurtské jedničce. Krátce před poločasovým odchodem do šaten se hlavou po Sallaiově pobídce prosadil italský internacionál Vincenzo Grifo, jehož patnáctou trefu v ročníku musel posvětit Deniz Aytekin až po konzultaci s kolegou u videa - 0:1.

V každém případě, autor branky už další nepřidal, ač měl ještě v úvodním dějství jednu dobrou možnost, takže v konečném zúčtování v tabulce kanonýrů o jedinou zaostal za dvojicí Christoper Nkunku a Niklas Füllkrug. Po změně stran našel Götze kolegu Tutu, který nevyrovnal. Yannick Keitel pak cílil přesně do prostoru, kde stál připravený gólman.

Po klidnější pasáži pálil nebezpečně Tuta, zatímco Randal Kolo Muani nejprve ztroskotal na Flekkenovi a následnou dorážku zazdil. Jeho chvíle tudíž přišla až v 83. minutě, kdy hlavou usměrnil na místo určení centr od Daichiho Kamady - 1:1.

Záhy neuspěli Doan a Gregoritsch, takže musel rozhodnout Éric Dina-Ebimbe, jemuž asistoval krajan Randal Kolo Muani, jenž si do finálního hvizdu vypracoval ještě jednu šanci, při které si vylámal zuby na strážci freiburské svatyně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele