34. kolo
27.05.2023 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Bayern zvládnul zápas v Kölnu a slaví jedenáctý titul v řadě

Staronový mistr může děkovat rivalům z Dortmundu, že nezvládli duel s Mohučí. I RheinEnergieStadion viděl vyrovnanou bitvu, kterou rozhodnul až v samotném závěru vskutku zlatým gólem Jamal Musiala. Při rovnosti bodů rozhoduje v Bundeslize skóre a to hovoří jasně pro skvadru kouče Thomase Tuchela.

Fotbalisté mnichovského velkoklubu mají s vypjatými zápasy bohaté zkušenosti. Proti "Kozlům" jim nepochybně pomohla brzká trefa, kterou už v 8. minutě obstaral Kingsley Coman, jehož pobídnul Leroy Sané a na následnou střelu pravačkou z hranice šestnáctky nestačil Marvin Schwäbe prakticky vůbec zareagovat - 0:1.

V době, kdy se úvodní dvacetiminutovka pomalu stávala minulostí, si na Pavardův kvalitní centr naskočil Thomas Müller a rozezvučel brankovou konstrukci. Nedlouho poté se nakonec k zakončení přeci jen dostal Eric Martel, jenže muže v rukavicích nemohl vystrašit. Po půlhodině se připomněl Davie Selke. Dobrou formu z posledních týdnů bohužel nepotvrdil, takže sezonu zakončil s šesti zářezy na střeleckém kontě.

Ve zbývající fázi úvodního poločasu hosté hru kontrolovali, v jeho samotném finále dokonce vsítili další branku, která nemohla být uznána, neboť jí předcházela hra rukou v podání Leroye Saného. Ve druhém dějství byla obrana Bayernu nadále pozorná, takže to svěrenci Steffena Baumgarta museli zkoušet z dálky. Jako v nepřesném případě Jonase Hectora v 57. minutě.

Při další akci autor jediné dosavadní branky našel aktivního Leroye Saného, který nehlavičkoval v optimálním postavení, a podle toho to taky dopadlo. Hned poté se musel Yann Sommer činit proti pokusu Selkeho. Gnabry rovněž selhal, zatímco už víckrát zmiňovaný asistent u úvodního gólu minul o dobrý metr.

V 80. minutě to byl právě Serge Gnabry, kdo ve vlastním vápně zahrál rukou, čehož při nařízené penaltě využil Dejan Ljubičić, když cílil na opačnou stranu, než na jakou se vrhnul brankář - 1:1.

Remíza by Bayernu nestačila, ani kdyby BVB prohrálo. Naštěstí má v kádru Jamala Musialu, který v 89. minutě přízemní střelou potvrdil, že si jeho tým přeci jen umí poradit i bez Roberta Lewandowského - 1:2. Celkový počet bundesligových Meisterschale se v podání bavorského celku rozšířil už na třiatřicet.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
DidusIneptus

Kolín - Bayern 0:2 Bayern mistrem ligy 22/23

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Rich

Jsem fanoušek Bayernu a to dlouho, ale pochybuji, že Bayern vyhraje... Tip: 3-0... A titul v hajzlu, Kahn, Brazzo, Tuchel po zápase vyhozeni...

Reagovat
Gerd 13

Myslím,že ani vítězství v Kolíně by nám nebylo nic platné,Dortmund to už těžko pustí.Ta dlouhá dominance v lize nemohla trvat věčně,ale celé to jaro bylo velké trápení.Snad přijdou změny ve vedení k lepšímu.

Reagovat
DidusIneptus

WIR FEIERN MIT BAYERN

Reagovat
Ferragamo7

Ja som dnes chytil nervy najkôr na Gnabryho-to už musí byť total magor, aby bránil centru s tak roztiahnutými rukami,bože keby blbosť kvitla,tak je samá ruža No a potom to zaklincoval Sané v 89 minúte-kristušát bol 3m pred ležiacim brankárom a on to po zemi napáli rovno do neho Keby následná strela Musialu nebola gólová,tak by ho to ešte dlho mátalo. Dvaja tak skúsení hráči a vyrobia takéto doslova amatérske kiksy.Titul sme nakoniec doslova utrpeli,na Dortmund nemám slov,celú druhú časť sezóny to až na 2 zápasy valcujú a v poslednom zápase sa takto ,,dosrali" Napadá mi len jedno výstižné slovo-LÚZRI.Táto spackaná sezóna má konečne aj prvé pozitívum-Kahn a hlavne ten zarastený hňup končia.Asi ich dobehla sebareflexia a zistili,že ten tím ťahajú ku dnu.Takže 2 zodpovední z vedenia sú minulosťou a teraz je na rade dôkladná ,,deratizácia hráčskeho kádra"

Reagovat
Gerd 13

Kahn a Brazzo out?! Tak to je pro Bayern větší úspěch, než ten utrpěný titul!

Reagovat
Ferragamo7

Reagovat
Heresy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele