34. kolo
27.05.2023 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Gladbachu (© AFP)

Augsburg s Gladbachem prohrál, místo mezi elitou však udržel

Die Fuggerstädter prakticky po celou sezonu marně hledali stabilní formu. A nakonec můžou děkovat Tiagovi Tomásovi, který v duelu Stuttgartu s Hoffenheimem pálil svoje dobré šance. Jinak by do baráže musel právě výběr Enrica Maaßena. Také "Hříbata" byla zvyklá obsazovat v konečném zúčtování lepší než desátou příčku.

Už po 180 sekundách na sebe Marcus Thuram na hranici vápna nalákal dva obránce, čímž se na pravé straně otevřel prostor pro Jonase Hofmanna, který místo zakončení ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Lucu Netze, jenž zblízka rozvlnil síť - 1:0. Během úvodní desetiminutovky si Tomáš Koubek na nedostatek práce nemohl stěžovat. Pokusy Neuhause a Thurama za svá záda nepustil.

Jmenovaný syn francouzského mistra světa byl dál aktivní, leč po čtvrthodině cílil mimo. A mezi tři tyče nenasměroval ani svou šanci, která vyplynula z méně přesného pokusu v podání Ramyho Bensebainiho. Arne Engels se na nemohoucnost svých spoluhráčů nemohl dívat, jenže Jonas Omlin si na problémy nezadělal.

Tomáš Koubek se musel mít pořád na pozoru, ale ve 40. minutě nedosáhnul na křižnou střelu Jonase Hofmanna, která se otřela o levou tyčku. Jednoduchá narážečka s Larsem Stindlem tedy přinesla ovoce - 2:0. A třicetiletý fotbalista, který se zúčastnil jak EURA 2020, tak mistrovství světa v roce 2022, zakončil ročník se dvanácti góly a deseti asistencemi. V tomto směru byli produktivnější už jenom Jamal Musiala a Randal Kolo Muani.

Dvougólové manko bylo moc na Roberta Gumnyho, který při další akci sejmul Gumnyho a dostal čevernou kartu. Jenže do hry se vložil VAR, který zprvu řešil ofsajdové postavení domácího borce, nicméně nakonec se ukázalo, že ke střetu došlo ještě před vápnem, takže místo penalty přišel na pořad odpoledne volný přímý kop, při kterém Stindl napálil Koubka. Vyloučení pro Gumnyho pochopitelně platilo.

Druhý poločas probíhal o poznání klidněji. Tedy až do 78. minuty, kdy Ermedin Demirović našel připraveného Omlina, jenž okamžitě rozehrál tak, aby se Hofmann ocitnul tváří v tvář českému brankáři, které neinkasoval, protože lob domácí třiadvacítky nebyl úplně přesný. A Pléův gól se nepočítal kvůli ofsajdu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

MG - A 1:0 Augsburg baráž

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele