34. kolo
27.05.2023 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Hertha se s Bundesligou rozloučila vítězstvím

"Stará dáma" byla jediná, kdo měl před čtyřiatřicátým kolem jistotu sestupu. O patro níž se však poroučela se ctí, když se nenechala v duelu s Wolfsburgem rozhodit brzkou soupeřovou trefou a dokázala otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. "Vlci" tedy v konečném zúčtování dosáhli na osmou příčku, tudíž si oproti loňsku o čtyři polepšili.

Lednové vzájemné klání dopadlo jednoznačně pro celek z města proslulé automobilky, neboť na Olympijském stadionu zvítězil v poměru 5:0. Tehdy na první branku došlo už ve 4. minutě, zatímco ve Volkswagen-Areně padla ještě o 120 sekund dříve. Postaral se o ni Jakub Kamiński, když mu patičkou parádně vrátil míč Yannick Gerhardt a následná přízemní střela pravačkou byla pro Tjakra Ernesta nechytatelná - 1:0. /p>

Záhy poté se osmělil Jonas Wind, leč náhradník za Olivera Christensena podruhé v krátkém sledu nekapituloval. Jeho protějšek Koen Casteels si poprvé sáhnul na balon po čtvrthodině hry. Za 180 sekund selhal ve stoprocentní tutovce autor prozatím jediného gólu zápasu, jehož za další čtyři minutky napodobil Felix Nmecha.

Při dalším pokusu litoval Patrick Wimmer, takže naděje hostujícího výběru na dobrý výsledek nadále žily. Ve 42. minutě si příznivci a příznivkyně klubu z hlavního města Německa oddechli, že při zakončení Ridleho Bakua zaskočil za už překonaného gólmana Marco Richter. A v nastaveném čase o kousek minul čerstvý Mattias Svanberg.

Po změně stran o sobě dal vědět Florian Niederlechner a Casteels musel zasahovat. Baku ani při svém třetím pokusu neuspěl, takže Ibrahim Maza mohl po přihrávce od Lucase Tousarta z hranice malého čtverce vyrovnat. Podařilo se, byť se voleji do cesty málem postavil vlastní spoluhráč Niederlechner - 1:1.

V 68. minutě si po rozehrávce standardní situace udělal prostor Richter a jeho obstřel k levé tyči byl nechytatelný - 1:2. A protože Jessic Ngankam a Omar Marmoush svoje příležitosti zahodili, zvládla Hertha v sezoně uhrát sedm vítězství, kdežto VfL jedenáctkrát prohrálo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

WOB vyhraje a zajistí si Konferenční ligu

Reagovat
DidusIneptus

Hertha Těšíme se na boje o návrat do nejvyšší ligy!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele