Bundesliga - souhrn 26. kola: Hložek i Schick skórovali ve Freiburgu

15.03., 22:24, aktualizováno 17.03., 19:27
Komentáře a souhrny
Adam Hložek a Patrik Schick (© AFP)

Patrik Schick s Adamem Hložkem se brankami podepsali pod nedělní výhru Leverkusenu ve Freiburgu. Bayern si před týdnem smlsl na Mainzu a nešetřil ani Darmstadt, poslednímu týmu tabulky nastřílel pět branek. Tři body má po jasných venkovních výhrách i Stuttgart a Lipsko. Dortmund skolil doma Frankfurt.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 3:1

17.03.2024 17:30

Góly: 33. Karim Adeyemi, 81. Mats Hummels, 90+3. Emre Can (pen.) - 13. Mario Götze

Hráči Dortmundu zvítězili ve 26. kole Bundesligy v domácím duelu nad Frankfurtem 3:1. O úvodní gól utkání se sice v dresu hostů postaral odchovanec černožlutých Mario Götze, pak už ale branky stříleli jenom hráči z Vestfálska. Nejprve před odchodem do šaten srovnal Karim Adeyemi a návrat BVB na příčky zaručující účast v Lize mistrů zařídil v závěru zápasu Mats Hummels.

Borussia šla do zápasu s Frankfurtem ve velmi dobrém rozpoložení, jelikož před pár dny oslavila postup mezi osm nejlepších týmů Ligy mistrů. Herní projev její obrany ovšem nebyl v odvetném duelu s PSV vůbec jistý, což chtěla proti Eintrachtu změnit. Výborně se naopak prezentoval střelec postupového gólu Jadon Sancho, jenž pomalu začal ukazovat svůj ofenzivní potenciál.

Anglický křídelník se však proti Frankfurtu do základní sestavy nevešel. Do brány se naopak vrátil Alexander Meyer. A hned ve 13. minutě musel řešit problémy. Po ztrátě Mariuse Wolfa přihrával Omaru Marmoushovi Willian Pacho. Egyptský útočník ale strefil pouze brankáře domácich, na odražený míč si však počkal odchovanec Borussie Götze, který zakončil za záda překvapeného Meyera. Fotbalisté Dortmundu gólové čekání protrhli ve 33. minutě. Donyell Malen si z obránců udělal slalomové tyčky a hravě mezi nimi proběhl, poté přesně naservíroval míč Adeyemimu, jenž akci dokonal.

Do druhého dějství vstoupily oba celky vlažně. Diváci v Signal Iduna Parku si tak na větší brankovou šanci museli počkat až do 69. minuty, kdy se k dorážce dostal Marmoush, toho ale fantasticky vychytal Meyer. Jediný hráč Die Schwarzgelben, který po přestávce snesl přísnější měřítka, byl Malen. Jeho pokus z dálky se však mezi tři tyče nevešel. BVB se vytouženého gólu nakonec dočkalo. Na centr Juliana Brandta si naskočil zkušený zadák Hummels, jenž trefou rozradostnil celý stadion. V závěru ještě černožlutí kopali penaltu po faulu Robina Kocha na Jamieho Bynoe-Gittense. Exekuce se ujal kapitán Emre Can, ten se nemýlil a pojistil vedení svého týmu.

Dortmund tak v lize zvítězil už potřetí za sebou. Další utkání jej čeká 30. března proti Bayernu, Frankfurt se ve stejný den střetne s Unionem.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 2:3

17.03.2024 15:30

Góly: 10. Ritsu Doan, 79. Yannik Keitel - 2. Florian Wirtz, 40. Adam Hložek, 53. Patrik Schick

Hráči Bayeru Leverkusen porazili ve 26. kole německé Bundesligy Freiburg 3:2 a i nadále drží dlouhou sérii bez prohry. K vítězství pomohly hostům hlavně české ofenzivní síly. Na gól Floriana Wirtze navázal Adam Hložek, jenž po delší době nastoupil v nejvyšší soutěži od úvodních minut. V druhé půli volejem přidal nakonec rozdílový zásah Patrik Schick, který hrál důležitou roli i u gólu svého krajana. Poslední z českých reprezentantů, gólman Matěj Kovář, strávil ligové utkání již tradičně pouze na lavičce náhradníků.

Freiburg se na zápas s lídrem naladil výhrou proti Bochumi, která je zároveň posledním přemožitelem Bayeru v soutěžním utkání. Oba týmy měly nabitý program díky Evropské lize, kde v samotném závěru obou zápasů Die Werkself s Karabachem odvracel první soutěžní prohru sezony Schick. Domácí svůj duel proti West Hamu naopak nezvládli a se silným soupeřem prohráli 0:5.

Nabuzení hosté si pro výhru šli hned od úplného začátku. Ve druhé minutě totiž Alejandro Grimaldo nahrál Wirtzovi, který míč pohodlně uklidil za záda překvapeného brankáře domácích. Šok pro trenéra Xabiho Alonsa však přineslo vyrovnání, které zařídil skvělým průnikem japonský křídelník Ricu Dóan. Průvanu na levé straně Farmaceutů chtěl využít i Merlin Röhl, jenž si naběhl na parádní přihrávku za obranu. Jeho pokus ale skončil těsně mimo tří tyče brány Lukáše Hradeckého. Vedení však Die Werkself stihl ještě do poločasu vrátit Hložek, který využil chaosu před bránou Noaha Atobula a uklidil balon do prázdné sítě.

Gólové radosti se nakonec dočkal i druhý český útočník. Schick po centru Jeremieho Frimponga jen jemně trkl do míče, jenž se odrazil od obou svislých tyčí přímo za záda nebohého Atobula. Do zápasu vrátil Freiburg střídající Yannik Keitel, který napodruhé zblízka propálil Hradeckého. Vrátit Leverkusenu vedení o dva góly mohl Wirtz, ten však pálil přímo do levé tyče. Vytíženého brankáře domácích ještě v závěru protáhl svou střelou Granit Xhaka, ani jeho pokus ale zvýšení náskoku neznamenal.

Freiburg nedokázal najít recept na favorita. Leverkusen může učinit další krok za titulem po reprezentační pauze, kdy 30. března vyzve doma Hoffenheim. Bádenský celek pojede téhož dne do Mönchengladbachu.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 0:3

16.03.2024 18:30

Góly: 16. Enzo Millot, 45+1. Serhou Guirassy, 68. Jamie Leweling

Fotbalisté Stuttgartu si ve 26. kole Bundesligy poradili venku s Hoffenheimem poměrem 3:0. Švábové dokázali proměnit totální dominanci ve dva góly už v prvním poločase, když na trefu Enza Millota navázal přesným zásahem Serhou Guirassy. Po změně stran přidali hosté ještě jednu branku, a v tabulce si tak upevnili pozici zajišťující Ligu mistrů. V domácích dresech nastoupili od úvodního hvizdu David Jurásek a Pavel Kadeřábek, kteří vysoké prohře Hoffe nezabránili.

Stuttgart stále nepolevoval ze svého tempa a i nadále pokračoval po cestě za Ligou mistrů. Švábové se před utkáním s Hoffenheimem mohli chlubit fantastickou sérií sedmi ligových zápasů v řadě bez porážky, přičemž hned šest z nich dokázali vyhrát. Naopak modrobílým se pohárová Evropa začala vzdalovat, jelikož v tomto kalendářním roce okusili chuť výhry jen dvakrát a v tabulce se jejich ztráta na šesté místo vyšplhala na sedm bodů.

Poměrně záhy si mohli hosté zajistit jednogólové vedení, avšak střelu Hirokiho Ita dokázal Oliver Baumann se štěstím chytit a nepustil ji za svá záda. O chvilku později ovšem Stuttgart předvedl velmi pohlednou kombinační akci, na jejímž konci byl Millot a ten svým přesným zakončením rozradostnil fanoušky Švábů. Tentýž hráč měl ve 24. minutě šanci na zvýšení náskoku, jenže proti jeho ráně se vyznamenal Baumann. Francouzský záložník byl při chuti a o pár okamžiků později po samostatném úniku jen těsně minul branku. Stejně dopadla i příležitost, kterou měl Guirassy. Schwaben první půli naprosto ovládli a do kabin si navíc odnesli dvougólové vedení, když se ke střele ve vápně protlačil právě Guirassy a rozvlnil síť.

Po třech minutách druhého poločasu mohl být rozdíl ve skóre ještě větší, ale střelu Chrise Führicha dokázal Baumann lapit. Ačkoliv Hoffenheim nekladl větší odpor a Stuttgart kontroloval utkání, přesto to hosté nezabalili směrem dopředu. V 63. minutě měl možnost Deniz Undav, znovu se však předvedl brankář domácích, na kterém poté pohořel i Guirassy. Německý gólman byl nakonec i potřetí prostřelen, o což se zasloužil Jamie Leweling, jenž si na hrudi zpracoval míč a následně vyslal nechytatelnou střelu k pravé tyči. Během závěrečných minut si hosté hlídali svůj náskok a nedovolili Hoffe vstřelit ani ten jeden čestný gól.

Hoffenheim tak doma nedokázal rozjetý Stuttgart zastavit a ze zápasu si neodnesl ani bod. V následujícím kole se 30. března střetne s Leverkusenem, Švábové změří o den později síly s Heidenheimem.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Bayern Mnichov 2:5

16.03.2024 15:30

Góly: 28. Tim Skarke, 90+5. Oscar Vilhelmsson - 36. Jamal Musiala, 45+1. Harry Kane, 64. Jamal Musiala, 74. Serge Gnabry, 90+3. Mathys Tel

Hráči Bayernu otočili špatně se vyvíjející utkání na půdě posledního Darmstadtu a ve 26. kole Bundesligy zvítězili 5:2. Mnichovští si v průběhu první půle nedokázali vytvořit predikovaný tlak, čehož před půlhodinou hry využil domácí kanonýr Tim Skarke. Na úvodní branku však zvládli Die Roten zareagovat dvěma góly ještě před poločasovým hvizdem a díky dalším trefám po změně stran přerušili třízápasové čekání na výhru z venkovního prostředí. Jeden ze zásahů si připsal také nejlepší střelec soutěže Harry Kane, který však po tvrdém pádu na zem duel nedohrál.

Nejkritičtější období měl Bayern zřejmě za sebou, o čemž svědčil postup do čtvrtfinále Ligy mistrů a naprostá demolice Mohuče v předchozím ligovém klání. Dalším krokem k záchraně sezony bylo zlepšení výkonů na hřištích soupeřů, kde nevyhrál čtyřikrát za sebou. Protivníka na to měl ideálního, Darmstadt se nacházel na chvostu tabulky a naposledy doma schytal šest branek od jiného bavorského celku - Augsburgu.

První slibnou střeleckou pozici si vytvořil v sedmé minutě Joshua Kimmich, jeho zakončení z hrany brankoviště ale srazil gólman na roh. Po čtvrthodině hry na sebe upozornili i domácí, lehce tečovanou ránu Mathiase Honsaka ovšem reflexivně vyrazil Manuel Neuer. Opravdový šok tak přišel ještě o chvíli později, kdy po hezké akci vybídl Honsak ke střele Skarkeho, jenž svůj projektil vměstnal přesně mezi Neuera a obránce Matthijse de Ligta. Hosté však nepotřebovali mnoho času, aby se vzchopili k odpovědi. Ve 36. minutě si naběhl na roh malého vápna Jamal Musiala, odkud z první srovnal. V nastaveném čase úvodního dějství se Mnichovští dočkali i obratu, když Kimmich zachránil míč na pomezní čáře centrem na Kanea, který se hlavičkou nemýlil. Záhy mohl remízový stav vrátit Oscar Vilhelmsson, nastřelil však pouze břevno.

Do druhého poločasu nastoupil Bayern v udržovacím módu. Drtivá převaha v držení míče dlouho nevedla k jedinému střeleckému pokusu. Vůbec první zakončení si po krásné individuální akci připsal Musiala, jenž obešel několik obránců a nakonec ranou mezi nohama gólmana se štěstím zvýšil vedení Bayernu. S dalším zásahem přispěchal po pár minutách na hřišti Serge Gnabry, který ranou z první z rohu brankoviště přidal čtvrtou branku. Smutně poté skončil duel pro Kanea, jenž při pokusu o pátý gól narazil do tyče a hřiště musel po zranění předčasně opustit. Konečný brankový stav hostů tak určil Mathys Tel, který pálil uvnitř malého vápna. Gólově však utkání orámovali domácí, když v 95. minutě skóre kosmeticky upravil Vilhelmsson.

Bayern tedy vyhrál i sedmé vzájemné střetnutí v tomto století. V příštím kole přivítá 30. března Dortmund, Darmstadt se představí o den později v Bochumi.

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - Borussia Mönchengladbach 1:1

16.03.2024 15:30

Góly: 66. Eren Dinkci - 9. Robin Hack

Utkání 26. kola Bundesligy mezi Heidenheimem a Mönchengladbachem skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Hříbata poslal v úvodu zápasu do vedení útočník Robin Hack, na jehož trefu ovšem odpověděl v 66. minutě Eren Dinkci. Hosté, kteří tak příliš nenapravili pohárové vyřazení se třetiligovým Saarbrückenem, opět nastoupili bez zraněného Tomáše Čvančary a prodloužili nepříznivou sérii bez venkovní výhry už na 10 duelů.

Oba kluby za sebou měly značně nevydařené období. Heidenheim totiž získal z posledních čtyř zápasů jediný bod a celkově se po zimní přestávce radoval z vítězství jen jednou. O moc lépe se v novém roce nevedlo ani Hříbatům, která sice v lize třikrát za sebou neprohrála, v týdnu ovšem musela skousnout překvapivou porážku od Saarbrückenu ve čtvrtfinále německého poháru.

Do zápasu v Heidenheimu ale vstoupila Borussia dobře. V deváté minutě se totiž po precizním protiútoku prosadil přesnou střelou k tyči Hack, jenž skóroval už ve třetím utkání v řadě. Dalších zajímavých situací viděli diváci v poločase plném faulů poskrovnu. Výjimkou byla snad jen rána, kterou ve 40. minutě vyslal na domácí branku Florian Neuhaus. Z nadějné pozice ale vysoko přestřelil. V samotném závěru prvního dějství nařídil hlavní sudí Martin Petersen pokutový kop pro Heidenheim. Ten však následně po intervenci videorozhodčího kvůli předchozímu ofsajdu odvolal.

Na nepovedený první poločas zareagoval trenér Heidenheimu Frank Schmidt hned třemi změnami. Střídání nováčka vyburcovala k větší aktivitě, která vedla k celé řadě standardních situací. Obrana Die Fohlen ale odolávala a gólman Moritz Nicolas nemusel předvést těžší zákrok. Domácí byli za svou aktivitu přesto odměněni, když krásnou střelou zpoza pokutového území vyrovnal svým osmým gólem v sezoně Dinkci. V 74. minutě mohl Heidenheim skóre dokonce otočit, avšak Tim Kleindienst hlavičkoval pouze do tyče.

Mönchengladbach tak nečekané vyřazení z poháru neodčinil a získal jen bod. V příštím kole bude hostit 30. března Freiburg, Heidenheim vyzve o den později Stuttgart.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Bochum 2:0

16.03.2024 15:30

Góly: 45+3. Jonathan Burkardt (pen.), 71. Jonathan Burkardt

Mohuč porazila ve 26. kole Bundesligy na vlastním stadionu Bochum 2:0. Hlavní postavou záchranářského duelu celků s mizernou formou se stal 23letý Jonathan Burkardt. Odchovanec Die Nullfünfer nejprve v závěru první půle proměněnou penaltou otevřel skóre a v 71. minutě hlavou definitivně zlomil odpor Blau-Weiss. Domácí po důležitém triumfu přeskočili v tabulce Kolín, jenž doposud držel pozici zajišťující baráž o udržení a navíc stáhli náskok právě na svého soupeře na rozdíl šesti bodů.

Sobotní odpoledne svedlo v Mohuči k souboji dva celky, které byly namočené v boji o záchranu. V mnohem lepší pozici se nacházela hostující Bochum, která měla na sestupové pásmo náskok sedmi bodů. Na hřištích soupeřů ovšem vyhrála v letošním ročníku pouze jednou. Toho chtěli využít domácí, kteří byli po vysokém debaklu od Bayernu na předposlední příčce.

První dějství nabídlo spíše souboj o střed pole. Šancí bylo poskrovnu. Pozvednout domácí příznivce ze sedadel se pokusil ve 20. minutě ranou ze střední vzdálenosti Dominik Kohr, jemuž však střela nesedla. Nepříliš atraktivní fotbal celků s nejvyšším počtem žlutých karet v aktuální sezoně nadále pokračoval. V závěru první půle nedovoleně v pokutovém území zahrál brazilský obránce Bochumi Bernardo, jehož prohřešek z puntíku potrestal střelou k levé tyči Burkardt.

Po změně stran se pokračovalo v zajetých kolejích. Zbytečný faul z konce úvodního dějství chtěla Bochum rychle odčinit, což se jí podařilo v 57. minutě, kdy se prosadil Ivan Orděc. Oslavy však netrvaly dlouho, gólu totiž předcházel ofsajd. O definitivním tříbodovém zisku Mohuče rozhodl na druhé straně střelec první branky Burkardt, jehož hlavou po centru našel jihokorejský středopolař Jae-Sung Lee. První jmenovaný neměl se zakončením z malého vápna sebemenší problém.

Bitvu dvou celků ze spodních pater tabulky tak nakonec ovládla Mohuč. Na důležité vítězství se pokusí navázat 30. března v zápase proti Lipsku, Bochum vyzve o den později Darmstadt.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1:3

16.03.2024 15:30

Góly: 9. Patrick Wimmer - 45+3. Arne Maier, 61. Kristijan Jakić, 79. Kristijan Jakić

Augsburg porazil v utkání 26. kola Bundesligy Wolfsburg 3:1. Vlci sice zásluhou Patricka Wimmera poměrně brzy vedli, rakouský záložník se však ještě na konci první půle nechal vyloučit. Bavorský celek briskně srovnal a po změně stran zásluhou dvou gólů Kristijana Jakiče celý duel otočil. Zelenobílí tak ani na 10. pokus v novém roce nevyhráli ligové utkání, přičemž vždy alespoň jednou inkasovali a pozice trenéra Nika Kovače začíná být nahnutá. Václav Černý do střetnutí z lavičky nezasáhl.

Wolfsburg byl dosud jedním z největších zklamání aktuálního ročníku Bundesligy. V jeho průběhu prohrál už 12 zápasů, což bylo více než v celé loňské sezoně zakončené na osmé příčce. Tragická forma v roce 2024, od jehož začátku nevyhráli Vlci ani jeden z devíti duelů, znamenala postupný propad tabulkou. V ní koukali na záda i Augsburgu, který zelenobílé předstihl díky sérii tří výher v řadě.

Wolfsburg však od počátku sebevědomě kráčel za třemi body a hned v deváté minutě se dostal do vedení. Ve vápně se nejlépe zorientoval Wimmer a z otočky poslal míč k levé tyči mimo dosah brankáře. Vzápětí mohl náskok zdvojnásobit Mattias Svanberg, nicméně jeho sražená rána skončila pár decimetrů od branky. Augsburg se postupně osměloval, avšak větší možnosti si v první půlhodině nevytvořil, a otěže duelu tak pevně drželi Vlci. Před pauzou si ale zelenobílí pořádně zavařili. Unikajícího Kevina Mbabua totiž před vápnem stáhl právě dosud jediný úspěšný střelec Wimmer. Rozhodčí se nerozpakoval a Rakušanovi rovnou udělil červenou kartu. Z následného přímého kopu vyrovnal za pomoci teče Arne Maier.

Po návratu z kabin bylo však vyloučení na obrazu hry znát pouze minimálně a nadále byl vidět vyrovnaný fotbal s lehkými možnostmi na obou koncích hřiště. Bavoři si až před hodinou hry vytvořili poměrně velký tlak a po chvíli už gól doslova visel ve vzduchu. Po několika rohových kopech se vytvořil závar, v němž se zorientoval Jakič, propálil vše před sebou a dokonal obrat. Jonas Wind mohl opět srovnat skóre, nicméně v 71. minutě jeho pěkný pokus pouze přeplachtil břevno. Do ústřední role se však znovu dosadil Jakič, který krásnou dalekonosnou pumelicí vstřelil svůj druhý gól a fakticky vzal domácím šanci na bodový zisk.

Augsburg tak díky úspěchu z Volkswagen Areny neprohrál už páté vzájemné utkání v řadě. V příštím kole přivítá 31. března Kolín nad Rýnem, Wolfsburg se o den dříve představí v Brémách.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Werder Brémy 2:1

16.03.2024 15:30

Góly: 50. Yorbe Vertessen, 52. Brenden Aaronson - 63. Mitchell Weiser

Union Berlín zvítězil v domácím utkání 26. kola Bundesligy nad Brémami 2:1. Rázný vstup do druhého dějství v podání Die Eisernen znamenal dvě branky v krátkém sledu, kdy Yorbe Vertessen nejprve sám skóroval a o dvě minuty později asistoval u trefy Brendena Aaronsona. Die Eisernen se tak po dvou prohrách bez vstřelené branky mohli radovat ze zisku důležitých tří bodů. Alex Král nastoupil pohlídat vedení Berlíňanů v 85. minutě, jeho český reprezentační kolega Jiří Pavlenka do duelu nezasáhl.

Týmy Unionu i Brém si v posledních týdnech vedly velice podobně, když po vítězství a remíze shodně dvakrát v řadě prohrály se soupeři z nejlepší sedmičky soutěže. Domácí nejprve podlehli 0:2 Dortmundu a minulý víkend nestačili stejným poměrem ani na rozjetý Stuttgart. To Werder byl proti BVB i Hoffenheimu bodovému zisku blíže, jenže navzdory početní výhodě v obou těchto kláních těsně padl.

Do zápasu vstoupil jednoznačně aktivněji domácí Union, který kontroloval tempo hry a snažil se proniknout soupeřovou obranou. Fotbalisté Werderu ovšem úvodní tlak vydrželi a ve 24. minutě mohli zničehonic vést. Mitchell Weiser byl pěknou průnikovou přihrávkou vyslán do rychlého brejku a z hranice vápna zakončoval. Do přízemní rány se ovšem na poslední chvíli vložil skluzem Danilho Doekhi a srazil slibný pokus na levou tyč. První půle pak kromě početné série žlutých karet více nenabídla.

Druhé dějství bylo z diváckého pohledu zcela odlišné. V 50. minutě se ke zblokované přihrávce dostal Vertessen a tvrdou ranou do levé šibenice zajistil červenobílým vedení. Trefil se tak v nejvyšší německé soutěži poprvé. Pouhé dvě minuty nato tahal Michael Zetterer míč ze sítě znovu. Američan Aaronson si narazil balon právě s Vertessenem a střelou z pokutového území k levé tyči zvýšil na 2:0. V 63. minutě snížil hlavou po rohovém kopu Weiser, když dravě předskočil vyčkávajícího Frederika Ronnowa. O čtyři minuty později se řítil z pravé strany sám na brankáře domácí Lucas Tousart, Zetterer ale parádním zákrokem dvougólovou ztrátu nepřipustil.

Union tedy oplatil Brémám podzimní porážku. Dalším soupeřem mu bude 30. března Frankfurt, Werder přivítá ve stejný den Wolfsburg.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - RB Lipsko 1:5

15.03.2024 20:30

Góly: 18. Sargis Adamjan - 15. Xavi Simons, 63. Loïs Openda, 67. Loïs Openda, 70. Amadou Haidara, 82. Yussuf Poulsen

Lipsko zvítězilo ve 26. kole Bundesligy v Kolíně nad Rýnem 5:1. Aktivnější hosté nakročili k osamostatnění se na čtvrté příčce v 15. minutě, kdy se po pohledné akci nemýlil Xavi Simons. Ačkoliv krátce po úvodní trefě srovnal Sargis Adamyan, ze tří bodů se nakonec radoval celek z východu Německa, když po hodině hry v rozmezí čtyř minut dvakrát skóroval nejlepší střelec Býků Loïs Openda. Stejný příspěvek si přitom připravil i v úvodním vzájemném klání sezony, v němž favorit zasypal Kozly šesti góly.

Kolín v minulém kole vydřel remízu v Mönchengladbachu, čímž snížil manko na příčky, které by ho zbavily hrozby baráže, nebo dokonce přímého sestupu. Zmíněný odstup však nadále činil sedm bodů, a tak museli Kozlové začít co nejdříve vítězit, což se jim v sezoně povedlo i kvůli nejhoršímu útoku soutěže jen třikrát. Lipsko bojovalo v úplně odlišných patrech tabulky a jeho cílem bylo získat místenku v Lize mistrů.

Ve městě ležícím na řece Rýnu se mu podařilo otevřít skóre v 15. minutě, kdy přímočarou akci středem hřiště zakončil podél padajícího brankáře Simons. Vedení ovšem vydrželo hostům jen chvíli, jelikož outsider duelu srovnal po rohovém kopu, který na zadní tyč prodloužil Eric Martel a Adamyan bez problémů rozvlnil síť. Nejnebezpečnějším mužem zbytku první půle byl Španěl v barvách Červených býků Dani Olmo. Ofenzivní všeuměl vyhlášený střelami z dálky zkoušel štěstí hned třikrát, i kvůli nastřelené tyči těsně před odchodem do kabin se ale neprosadil.

Jestliže se úvodní gólová akce zápasu dala popsat slovem "pohledná", kombinace hostů ze 63. minuty ji ještě předčila. Benjamin Šeško na hranici vápna chytře posunul míč do nitra pokutového území, nabíhající Simons ještě ve skluzu nesobecky přihrál Opendovi a bývalý kanonýr Lens zakončoval do odkryté brány.

O poznání těžší pozici měl krátce nato po centru z levé strany, také v tomto případě však ukázal svou extratřídu a hlavou zaznamenal už 19. ligovou trefu v ročníku. Rozklad domácí defenzivy pokračoval v 70. minutě. Čtvrtý gól favorita přidal Amadou Haidara, jenž sice není podobně střelecky disponovaný jako Openda, avšak při svém pokusu ze střední vzdálenosti si počínal jako protřelý kanonýr. Chuť útočit nechyběla ani žolíkům z lavičky, dominanci Býků totiž ještě přetavil v přesný zásah Yussuf Poulsen.

Snaha Lipska proklouznout do elitní čtyřky tak pokračovala ziskem třetí výhry v řadě. V příštím kole přivítá 30. března Mohuč, Kolín se o den později představí na hřišti Augsburgu.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
26
22
4
0
66 : 18
70
2
Bayern Mnichov
26
19
3
4
78 : 31
60
3
VfB Stuttgart
26
18
2
6
60 : 31
56
4
Borussia Dortmund
26
14
8
4
53 : 32
50
5
RB Lipsko
26
15
4
7
60 : 32
49
6
Eintracht Frankfurt
26
10
10
6
42 : 35
40
7
FC Augsburg
26
9
8
9
43 : 42
35
8
TSG Hoffenheim
26
9
6
11
44 : 50
33
9
SC Freiburg
26
9
6
11
36 : 48
33
10
Werder Brémy
26
8
6
12
35 : 41
30
11
1. FC Heidenheim
26
7
8
11
35 : 44
29
12
Borussia Mönchengladbach
26
6
10
10
46 : 50
28
13
Union Berlín
26
8
4
14
25 : 42
28
14
VfL Wolfsburg
26
6
7
13
31 : 44
25
15
VfL Bochum
26
5
10
11
30 : 54
25
16
1. FSV Mainz 05
26
3
10
13
22 : 46
19
17
1. FC Köln
26
3
9
14
20 : 47
18
18
SV Darmstadt
26
2
7
17
26 : 65
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (76)

Přidat komentář
SpartaOvenka

Doufám, že Kane nebude nic vážného

Reagovat
Müllered

Létající Bambi je nezastavitelný

Dier je parodie na obránce, nechci vidět, co s ním bude dělat Arsenal...

Gnabry se dostává do formy před návratem do Londýna, hmm.

Reagovat
Nickname 9

Musiala neskutečný. Dier fajn dlouhý přihrávky, ale ukázal, že má limity, především rychlostní. Tel má sice spoustu energie, ale připadá mi dost splašený ve hře bez míče. Gnabry po zranění vypadá dobře, za půl hodiny dokázal víc než Sané za hodinu. Snad bude Kane v pořádku.

Reagovat
Gerd 13

Musiala fakt dnes úžasnej.

Reagovat
Jardman

Byl všude, u všeho, radost pohledět

Reagovat
db18

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
andrew96

Červená pro Wimmera dost přísná. Jestli Kovaće fakt vyhodí, tak to bude krutý hřebík.

Augsburg 4 výhry v řadě a najednou míří do Evropy.

Reagovat
db18

Snad tu Evropu nedají, jinak za rok zas sestoupí... I když Konferenční liga by je nemusela tak zničit..

Reagovat
Sigma Olomouc

Už jsme viděli Union.

Reagovat
Rudnevs

V tom pripade snad europu daju. Europapokal, Europapokal, FCA International!!!

Reagovat
Seydou Doumbia

Nebylo by pro koeficient lepší aby poháry hráli top týmy než nějaké sračky typu Augsburg?

Reagovat
db18

Reagovat
JarousFCB

"zas"? Sestoupil Augsburg někdy?

Reagovat
Werkrider

Důležitý bodík z Hannoveru, hlavně po tom, jak Hansa bodovala naplno. Na Herthu a Schalke jsem zvědavý hodně.

Reagovat
$dolar$

Jeste 5 vyher, Leve.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kattos

Reagovat
kattos

Na repre jestli fakt budou 2 hrot. útočníci tak Schick s Hložkem hrot, myslím že Hložkovi ta role druhého útočnika bude sedět fakt nejlíp

Reagovat
$dolar$

Hlozek je strasnej a nic na tom nezmeni jeho dnesni gol, coz byla uplna nahoda.

Reagovat
mistr129

neřekl bych strašnej, je v těžký pozici, ale na základ repre to určitě není (zatím, když dá do konce sezony dalších 7 gólů, tak proč ne )

Reagovat
kattos

Mluvíme jako bychom v té repre měli nějaké extra kvalitný hráče.

Chorý nemůže hrát se Schickem, Chytil možná, ale tam mám PTSD z těch 2 zápasů v kvaldě, Čvančara je zraněnej...

Na křídlo bych ho taky nechtěl vidět, ale teda tam taky nějaký extra výběr nemáme

Reagovat
$dolar$

Ja si myslim, ze Chory s nim hrat prave muze. Krasne jim to slo s Durosinmim. Chory by na Schicka makal a Schick by strilel goly.

Reagovat
kattos

Hmm možná

Reagovat
$dolar$

Byl na hristi uplne zbytecne. Mice se zbavoval hned a alibisticky pouze dozadu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

to není pravda

Reagovat
C-M@ster

Nebýt Hložka, Leverkusen má o 10 bodů víc a Bayern o 10 bodů míň.

Reagovat
PaYaB

Proč tu píšeš hovadiny, hrál dobře. A přihrávky jenom dozadu určitě nedával.

Reagovat
Perzifláž

hrál parádně, ostatně ve všech možnejch známkováních má těžce nadprůměrnou známku v repre jasnej základ

Reagovat
vacin

Však i ta akce u Schickova gólu šla přes Hložka a celkově hrál dobře

Reagovat
doshcz

tak kdyz to rikas ty

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Tvl on dá jednou góla a hned se cpe do základu repre

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
kattos

Ono to není tolik o tom že by Hložek byl tak dobrej, jako že pozice kde může hrát jsou slabý druhej útočník mu sedne nejvíc se Schickem kord když hrajou v klubu a tam přetlak nemáme (uvidíme v přátelácích, jsem hrozně zvědav na Chytila jeslti se zvedl) a křídla to samé, ačkoliv tam 2 zajímavé možnosti (Černý, Jankto) nejsou

Reagovat
$dolar$

Jankto

Reagovat
kattos

Ted v posledních 5 zápasech základ první italské, zase, máme kolik lepších možností?

Reagovat
Kucka

Reagovat
8lampard8

nezapomínal bych na Šulce, který křídlo umí a pokud si udrží fazonu, může pro něj být euro zlomové jako v roce 2012 pro Jiráčka s Pilařem (byť jeden měl před turnajem)

Reagovat
kattos

Reagovat
8lampard8

byť jeden měl před turnajem už podepsáno

Reagovat
mistr129

Když se vynechávají hráči za Belmondo, tak doufám, že o Janktovi nikdo na euro ani neuvažuje

Reagovat
Bakary3

To mě taky napadlo...

Nechte tu mrtvolu spát...

Reagovat
Kiss Me Polka!

jako proc? v repre s nim nikdy problem nebyl ne? kdyby tam ti sli do belmonda a delali tam cokoli, kdyz nebyly v repre, tak se nedeje nic, ale oni tam byli pred rozhodujicim duelem a stejne coufal na EURO na 100 % pojede..

Reagovat
mistr129

Jakože člověk, který jezdí zfetovaný po Praze, by měl reprezentovat svou zemi?

Reagovat
vladino10

Pribliz pls

Reagovat
vladino10

Toto som myslel, na slovensko tieto kauzy nepresakuju a aktuálne sú naši futbalisti celkom nudni

Reagovat
mistr129

Reagovat
vladino10

Diky

Reagovat
ACSeRw!n

je to hnus v jaky zijem spolenosti

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Bakary3

Nebudu chodit daleko.. chytil je pro mě k schickovi lepší možnost

Reagovat
John Obi Mikel

Dobře jsem ho namotivoval . Gól po dlouhé době

Reagovat
Rudnevs

Pekne Bayer + 3 alebo respektive minus 1 (zostavajucich zapasov do konca ligy)

Reagovat
Godwinson

Jako Terzić je spíš tělocvikář než kouč, ale s tímhle týmem hrát pořád o LM je vlastně dost hustý. Ten tým je strašnej vtip.

Reagovat
Sosi

Ten schick je proste jinde

Reagovat
fsada

Reagovat
Nickname 9

Češi si to mohli nechat až do repre

Reagovat
kattos

Zrovna v repre se o Schicka nebojím, když bude zdravej, bude to ničitel

Reagovat
Nickname 9

Spíš mi jde o to aby nedával góly v Leve, nebo spíš aby nevyhrávali

Reagovat
Seydou Doumbia

Šiké měl štěstí a u Hloža to prodal golman

Reagovat
Nickname 9

Tak štěstí má celý Leverkusen celou sezónu. A ten gólman je takový německý Onana.

Reagovat
Seydou Doumbia

až tak jo?

Reagovat
Nickname 9

Když ho tak vidím tak si nemůžu pomoct. Už jenom stylem chytání, a ty chyby... I když je ještě mladej, tak z toho asi vyroste.

Reagovat
Seydou Doumbia

34 mladý?

Reagovat
Werkrider

21 mladý

Reagovat
Seydou Doumbia

ajo on píše o atubolovi já že co mu udělal hradeki

Reagovat
Werkrider

Kdyby byl Hradeki Onanana, tak by byl Karius.

Reagovat
Seydou Doumbia

budu si to pamatovat

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Rudnevs

Auf Wiedersehn, Christian Streich! Klobuk dole!

Reagovat
andrew96

Reagovat
Dreisam

Éra končí, aj keby sa nadviaže priama kontinuita. Avšak nemám obavu o ďalšie smerovanie, bundesligová stabilita SC v ostatných rokoch okrem Streicha stojí taktiež (zrejme predovšetkým) aj na Saierovi. Verím, že sú pripravení a voľba bude správna.

S nemčinou si netykám, nezachytil si niekde nejaké konkrétne mená?

Reagovat
Rudnevs

Možno to bude pár rokov trvať, ale tiež si myslím, že rovnako, ako sa vysporiadali s odchodom Finkeho, sa vysporiadajú aj s odchodom Streicha. Zabehnuté štruktúry a rodinná atmosféra sú najdôležitejšie. Aj preto sa zrejme nový tréner bude hľadať opäť interne, voľbou by mohol byť Thomas Stamm (SC Freiburg II) alebo Julian Schuster.

Reagovat
Dreisam

Tí dvaja mi napadli hneď. Ak sa ani neuvažuje o niekom z vonku, tak otázka, ako to poskladajú. Schuster to má k Áčku a Streichovej práci pravdepodobne bližšie (minimálne to mal posledné roky z prvej ruky), Stamm zas skúsenosti ako hlavný, kde hneď vo svojej prvej sezóne v pohode udržal Béčko v 3. lige (po historickom postupe) a v druhej sezóne skončil o bod za víťazným Elversbergom. Síce túto sezónu zostupujú (II. tým detailne nesledujem, tak nepoznám kontext), ale príde mi skúsenejší a jeho cesta v klube podobná tej Streichovej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele