26. kolo
16.03.2024 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Robin Hack a Alassane Pléa (© AFP)

Mönchengladbach pohárové fiasko neodčinil, trefu Čvančarova konkurenta negoval Dinkci

Utkání 26. kola Bundesligy mezi Heidenheimem a Mönchengladbachem skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Hříbata poslal v úvodu zápasu do vedení útočník Robin Hack, na jehož trefu ovšem odpověděl v 66. minutě Eren Dinkci. Hosté, kteří tak příliš nenapravili pohárové vyřazení se třetiligovým Saarbrückenem, opět nastoupili bez zraněného Tomáše Čvančary a prodloužili nepříznivou sérii bez venkovní výhry už na 10 duelů.

Oba kluby za sebou měly značně nevydařené období. Heidenheim totiž získal z posledních čtyř zápasů jediný bod a celkově se po zimní přestávce radoval z vítězství jen jednou. O moc lépe se v novém roce nevedlo ani Hříbatům, která sice v lize třikrát za sebou neprohrála, v týdnu ovšem musela skousnout překvapivou porážku od Saarbrückenu ve čtvrtfinále německého poháru.

Do zápasu v Heidenheimu ale vstoupila Borussia dobře. V deváté minutě se totiž po precizním protiútoku prosadil přesnou střelou k tyči Hack, jenž skóroval už ve třetím utkání v řadě. Dalších zajímavých situací viděli diváci v poločase plném faulů poskrovnu. Výjimkou byla snad jen rána, kterou ve 40. minutě vyslal na domácí branku Florian Neuhaus. Z nadějné pozice ale vysoko přestřelil. V samotném závěru prvního dějství nařídil hlavní sudí Martin Petersen pokutový kop pro Heidenheim. Ten však následně po intervenci videorozhodčího kvůli předchozímu ofsajdu odvolal.

Na nepovedený první poločas zareagoval trenér Heidenheimu Frank Schmidt hned třemi změnami. Střídání nováčka vyburcovala k větší aktivitě, která vedla k celé řadě standardních situací. Obrana Die Fohlen ale odolávala a gólman Moritz Nicolas nemusel předvést těžší zákrok. Domácí byli za svou aktivitu přesto odměněni, když krásnou střelou zpoza pokutového území vyrovnal svým osmým gólem v sezoně Dinkci. V 74. minutě mohl Heidenheim skóre dokonce otočit, avšak Tim Kleindienst hlavičkoval pouze do tyče.

Mönchengladbach tak nečekané vyřazení z poháru neodčinil a získal jen bod. V příštím kole bude hostit 30. března Freiburg, Heidenheim vyzve o den později Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Novotný

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele