26. kolo
16.03.2024 15:30 CET
2 : 5
(1:2)

Reportáž

Jamal Musiala (© AFP)

Bayern musel při zvrácení nepříznivé venkovní série otáčet duel s posledním Darmstadtem

Hráči Bayernu otočili špatně se vyvíjející utkání na půdě posledního Darmstadtu a ve 26. kole Bundesligy zvítězili 5:2. Mnichovští si v průběhu první půle nedokázali vytvořit predikovaný tlak, čehož před půlhodinou hry využil domácí kanonýr Tim Skarke. Na úvodní branku však zvládli Die Roten zareagovat dvěma góly ještě před poločasovým hvizdem a díky dalším trefám po změně stran přerušili třízápasové čekání na výhru z venkovního prostředí. Jeden ze zásahů si připsal také nejlepší střelec soutěže Harry Kane, který však po tvrdém pádu na zem duel nedohrál.

Nejkritičtější období měl Bayern zřejmě za sebou, o čemž svědčil postup do čtvrtfinále Ligy mistrů a naprostá demolice Mohuče v předchozím ligovém klání. Dalším krokem k záchraně sezony bylo zlepšení výkonů na hřištích soupeřů, kde nevyhrál čtyřikrát za sebou. Protivníka na to měl ideálního, Darmstadt se nacházel na chvostu tabulky a naposledy doma schytal šest branek od jiného bavorského celku - Augsburgu.

První slibnou střeleckou pozici si vytvořil v sedmé minutě Joshua Kimmich, jeho zakončení z hrany brankoviště ale srazil gólman na roh. Po čtvrthodině hry na sebe upozornili i domácí, lehce tečovanou ránu Mathiase Honsaka ovšem reflexivně vyrazil Manuel Neuer. Opravdový šok tak přišel ještě o chvíli později, kdy po hezké akci vybídl Honsak ke střele Skarkeho, jenž svůj projektil vměstnal přesně mezi Neuera a obránce Matthijse de Ligta. Hosté však nepotřebovali mnoho času, aby se vzchopili k odpovědi. Ve 36. minutě si naběhl na roh malého vápna Jamal Musiala, odkud z první srovnal. V nastaveném čase úvodního dějství se Mnichovští dočkali i obratu, když Kimmich zachránil míč na pomezní čáře centrem na Kanea, který se hlavičkou nemýlil. Záhy mohl remízový stav vrátit Oscar Vilhelmsson, nastřelil však pouze břevno.

Do druhého poločasu nastoupil Bayern v udržovacím módu. Drtivá převaha v držení míče dlouho nevedla k jedinému střeleckému pokusu. Vůbec první zakončení si po krásné individuální akci připsal Musiala, jenž obešel několik obránců a nakonec ranou mezi nohama gólmana se štěstím zvýšil vedení Bayernu. S dalším zásahem přispěchal po pár minutách na hřišti Serge Gnabry, který ranou z první z rohu brankoviště přidal čtvrtou branku. Smutně poté skončil duel pro Kanea, jenž při pokusu o pátý gól narazil do tyče a hřiště musel po zranění předčasně opustit. Konečný brankový stav hostů tak určil Mathys Tel, který pálil uvnitř malého vápna. Gólově však utkání orámovali domácí, když v 95. minutě skóre kosmeticky upravil Vilhelmsson.

Bayern tedy vyhrál i sedmé vzájemné střetnutí v tomto století. V příštím kole přivítá 30. března Dortmund, Darmstadt se představí o den později v Bochumi.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele