26. kolo
16.03.2024 15:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Jonathan Burkardt (© AFP)

Mladý odchovanec Mohuče v klíčové záchranářské bitvě skolil Bochum

Mohuč porazila ve 26. kole Bundesligy na vlastním stadionu Bochum 2:0. Hlavní postavou záchranářského duelu celků s mizernou formou se stal 23letý Jonathan Burkardt. Odchovanec Die Nullfünfer nejprve v závěru první půle proměněnou penaltou otevřel skóre a v 71. minutě hlavou definitivně zlomil odpor Blau-Weiss. Domácí po důležitém triumfu přeskočili v tabulce Kolín, jenž doposud držel pozici zajišťující baráž o udržení a navíc stáhli náskok právě na svého soupeře na rozdíl šesti bodů.

Sobotní odpoledne svedlo v Mohuči k souboji dva celky, které byly namočené v boji o záchranu. V mnohem lepší pozici se nacházela hostující Bochum, která měla na sestupové pásmo náskok sedmi bodů. Na hřištích soupeřů ovšem vyhrála v letošním ročníku pouze jednou. Toho chtěli využít domácí, kteří byli po vysokém debaklu od Bayernu na předposlední příčce.

První dějství nabídlo spíše souboj o střed pole. Šancí bylo poskrovnu. Pozvednout domácí příznivce ze sedadel se pokusil ve 20. minutě ranou ze střední vzdálenosti Dominik Kohr, jemuž však střela nesedla. Nepříliš atraktivní fotbal celků s nejvyšším počtem žlutých karet v aktuální sezoně nadále pokračoval. V závěru první půle nedovoleně v pokutovém území zahrál brazilský obránce Bochumi Bernardo, jehož prohřešek z puntíku potrestal střelou k levé tyči Burkardt.

Po změně stran se pokračovalo v zajetých kolejích. Zbytečný faul z konce úvodního dějství chtěla Bochum rychle odčinit, což se jí podařilo v 57. minutě, kdy se prosadil Ivan Orděc. Oslavy však netrvaly dlouho, gólu totiž předcházel ofsajd. O definitivním tříbodovém zisku Mohuče rozhodl na druhé straně střelec první branky Burkardt, jehož hlavou po centru našel jihokorejský středopolař Jae-Sung Lee. První jmenovaný neměl se zakončením z malého vápna sebemenší problém.

Bitvu dvou celků ze spodních pater tabulky tak nakonec ovládla Mohuč. Na důležité vítězství se pokusí navázat 30. března v zápase proti Lipsku, Bochum vyzve o den později Darmstadt.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele