26. kolo
17.03.2024 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Emre Can (© bvb.de)

Dortmund se vrátil do elitní čtyřky, plány mu nepřekazil ani gól odchovance v dresu hostů

Hráči Dortmundu zvítězili ve 26. kole Bundesligy v domácím duelu nad Frankfurtem 3:1. O úvodní gól utkání se sice v dresu hostů postaral odchovanec černožlutých Mario Götze, pak už ale branky stříleli jenom hráči z Vestfálska. Nejprve před odchodem do šaten srovnal Karim Adeyemi a návrat BVB na příčky zaručující účast v Lize mistrů zařídil v závěru zápasu Mats Hummels.

Borussia šla do zápasu s Frankfurtem ve velmi dobrém rozpoložení, jelikož před pár dny oslavila postup mezi osm nejlepších týmů Ligy mistrů. Herní projev její obrany ovšem nebyl v odvetném duelu s PSV vůbec jistý, což chtěla proti Eintrachtu změnit. Výborně se naopak prezentoval střelec postupového gólu Jadon Sancho, jenž pomalu začal ukazovat svůj ofenzivní potenciál.

Anglický křídelník se však proti Frankfurtu do základní sestavy nevešel. Do brány se naopak vrátil Alexander Meyer. A hned ve 13. minutě musel řešit problémy. Po ztrátě Mariuse Wolfa přihrával Omaru Marmoushovi Willian Pacho. Egyptský útočník ale strefil pouze brankáře domácich, na odražený míč si však počkal odchovanec Borussie Götze, který zakončil za záda překvapeného Meyera. Fotbalisté Dortmundu gólové čekání protrhli ve 33. minutě. Donyell Malen si z obránců udělal slalomové tyčky a hravě mezi nimi proběhl, poté přesně naservíroval míč Adeyemimu, jenž akci dokonal.

Do druhého dějství vstoupily oba celky vlažně. Diváci v Signal Iduna Parku si tak na větší brankovou šanci museli počkat až do 69. minuty, kdy se k dorážce dostal Marmoush, toho ale fantasticky vychytal Meyer. Jediný hráč Die Schwarzgelben, který po přestávce snesl přísnější měřítka, byl Malen. Jeho pokus z dálky se však mezi tři tyče nevešel. BVB se vytouženého gólu nakonec dočkalo. Na centr Juliana Brandta si naskočil zkušený zadák Hummels, jenž trefou rozradostnil celý stadion. V závěru ještě černožlutí kopali penaltu po faulu Robina Kocha na Jamieho Bynoe-Gittense. Exekuce se ujal kapitán Emre Can, ten se nemýlil a pojistil vedení svého týmu.

Dortmund tak v lize zvítězil už potřetí za sebou. Další utkání jej čeká 30. března proti Bayernu, Frankfurt se ve stejný den střetne s Unionem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele