Bundesliga - souhrn 23. kola: Dortmund i Bayern vítězně

03.03.2023, 22:30, aktualizováno 05.03.2023, 19:31
Komentáře a souhrny
Marco Reus (© AFP)

Borussia Dortmund porazila RB Lipsko a posunula se dočasně na první místo, Bayern každopádně zvládl mač ve Stuttgartu, takže se nakonec na čele nic neměnilo. Leverkusen zdolal Herthu a udržel naději na evropské poháry. Chudé na góly bylo sobotní odpoledne, bez branek hrály doma Union i Mönchengladbach. Schalke získalo důležité tři body v Bochumi, naopak opět padl Hoffenheim...

VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2:2

05.03.2023 17:30

Góly: 10. Omar Marmoush, 43. Yannick Gerhardt - 22. Randal Kolo Muani, 26. Evan N'Dicka

Zato byly k vidění hned čtyři branky, které padly v průběhu úvodní pětačtyřicetiminutovky. Nerozhodný výsledek v podstatě nic neřeší. "Orli" po třiadvaceti kolech udrží šestou pozici a "Vlci" neopustí tu osmou.

V úvodu utkání došlo na vcelku kuriózní situaci, kdy došlo na problémy s hostující svatyní, které napravil Kevin Trapp tím, že se na ni zavěsil. Po deseti minutách hry si Yannick Gerhardt všimnul rozeběhnutého Omara Marmoushe, který se za obranou vyhnul gólmanovi a skóroval. Až Schlagerův asistent u videa musel potvrdit regulérnost této branky, která původně nebyla uznána pro ofsajd - 1:0.

Ve 22. minutě centroval skoro od rohového praporku Portugalec Buta (neplést s Brazilcem Tutou) a v malém vápně se pohybující Randal Kolo Muani hlavou rozvlnil síť - 1:1. Za necelých 240 sekund hosté otočili skóre, protože se balon odrazil na hranici šestnáctky k Evanu Ndickovi, který si jej připravil, a pak napálil za Casteelsova záda - 1:2.

Při další wolfsburské akci opět pláchnul Omar Marmoush a jeho oblouček vykopnul z brankové čáry Tuta (nikoli tedy Buta). Gerhardt ztroskotal na Trappovi, avšak 43. minutě přinesla vyrovnání, pod které se podepsal právě osmadvacetiletý záložník, když na přední tyči uklízel hlavou výborný centr od Patricka Wimmera - 2:2. V nastaveném čase ještě jednou úřadoval Tuta (Buta stál opodál), jenž zase pokazil radost Egypťanu Marmoushovi.

V 56. minutě střílel nepřesně z dálky Daichi Kamada. Po hodině hry Jakub Kamiński přihrál Gerhardtovi, jehož vychytal muž v rukavicích. To samé platilo při další konfrontaci obou borců. V 71. minutě se kulatého předmětu chopil Randal Kolo Muani, načež využil hmotnostní převahu a po jeho přihrávce dal gól Jesper Lindström, jenže francouzský stříbrný medailista z posledního světového šampionátu si na začátku svojí akce nepohlídal ofsajdovou hranu.

V 90. minutě Pavao Pervan Casteels vychytal Borrého, ale pak chyboval při sbírání centru ze vzduchu, čímž nabídnul příležitost Ndickovi, jenž cílil do brankové konstrukce. Velká škoda pro Eintracht, který si proto na dvanácté vítězství musí počkat minimálně týden, kdy hraje proti Stuttgartu. Na Wolfsburg čeká Union Berlín.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 4:1

05.03.2023 15:30

Góly: 12. Sardar Azmoun, 21. Jeremie Frimpong, 60. Moussa Diaby, 73. Amine Adli - 67. Dodi Lukebakio (pen.)

Bayer se prakticky celou sezonu potýká s nestálostí formy, ale tentokrát si šel od úvodní minuty za svým. Patrik Schick se dostal na hrací plochu až v 69. minutě. Sice neskóroval, nicméně přihrál na čtvrtou branku svého týmu, kterému bude po třiadvaceti kolech patřit devátá pozice. Naopak "Stará dáma" zůstává seriózně namočená do boje o udržení.

Leverkusenská cesta za tříbodovým ziskem nabrala jasné obrysy v 10. minutě. Edmond Tabsoba hlavou ještě neskóroval, avšak Sardar Azmoun po Frimpongově přihrávce ano, neboť jeho přízemní střela byla zkrocena až třicet čísel za brankovou čarou - 1:0. Marco Richter pak cílil těsně vedle a další Azmounův volej vyrážel Christensen nad.

Marvin Plattenhardt zatoužil po srovnání, avšak jeho pokus ke gólmanovi přes hradbu těl neprošel. Ve 21. minutě pelášil do vápna Moussa Diaby. Na výběr měl hned z trojice neobsazených spoluhráčů. Pobídnul hned toho prvního, kterým byl Jeremie Frimpong, jehož volej zřejmě lehoučce tečoval muž v rukavicích, takže na čáře stojící Richter nedokázal balon zkrotit - 2:0. Do poločasového hvizdu o sobě dal vědět už jenom Robert Andrich, jenž trefil střed brány.

Lukas Hradecky si na míč poprvé sáhnul až v 50. minutě, kdy konečky prstů vytěsnil na roh skákavou navštívenku od Dodiho Lukebakia. Timothy Fosu-Mensah se podílel na další akci, v jejímž závěru našel Diabyho, kterého vychytal dánský gólman ve službách berlínského celku. V době, kdy byla odehrána hodina hry, byl opět v permanenci. Nejprve pravačkou vykopnul pokus Piera Hincapiého.

Záhy už kapituloval, jelikož mu Moussa Diaby nasadil housle poté, co mu parádní přihrávku za obranu servíroval Florian Wirtz - 3:0. Stevan Jovetić chtěl po příchodu na hřiště okamžitě s nepříznivým stavem pohnout, leč jeho snahu zastavila při exekuci přímého kopu zeď. Fosu-Mensah pak vůbec nezvládl souboj s Plattenhardtem, jenž se v soupeřově pokutovém území poroučel na zem.

Patrick Ittrich nařídil penaltu, kterou Lukébakio nasměroval po své levé ruce, což Hradecky nepřečetl - 3:1. V minutě třiasedmdesáté Schick ve středu hrací plochy prostrčil kulatý předmět na Amineho Adliho, jenž svou ránu z hranice šestnáctky dopravil na místo určení - 4:1.

Zbývající pasáž přinesla už pouze nepřesnosti. S tím, že převahu si dál udržovali die Werkself, kteří se za týden představí v Brémách, zatímco Olympijský stadion bude svědkem utkání Schwarzových svěřenců s Mohučí, kde se nynější kouč Herthy narodil a v tamním klubu působil jako hráč i jako trenér.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 1:2

04.03.2023 18:30

Góly: 88. Juan José Perea - 39. Matthijs de Ligt, 62. Eric Choupo-Moting

V pátek Bayern oficiálně oznámil, že Eric Maxim Choupo-Moting zůstane v klubu ještě pro další ročník. A kamerunský útočník v duelu se Stuttgartem ukázal, proč že se bavorský celek rozhodl mu nabídnout nový kontrakt. Jeho trefa totiž nakonec byla tou vítěznou, která vrátila hosty do čela tabulky. Pořád však platí, že Dortmund zaostává jenom vlivem horšího skóre.

Pořádnou dělovku vyprodukoval ve 12. minutě mnichovský středopolař Kimmich, který vyprášil rukavice gólmana Bredlowa se vší parádou, po této šanci se každopádně skóre ještě neměnilo. Na opačné straně se naopak podobným způsobem chtěl prosadit Ito, v 17. minutě se opřel do balónu levačkou a jeho pokus jen o kousek minul kýžený a chtěný prostor třech tyček.

O pár chvil později znovu zahrozil Bayern, Davies rychlou přihrávkou zleva našel ve vápně Goretzku, ten bleskově zakončil, jenže přímo do míst, kde stál připravený Bredlow. A ve 21. minutě se jeden z pilířů záložní řady výběru Stern des Südens ozval ještě jednou. Coman se jal odcentrovat z pravé strany a našel právě Goretzku, jeho hlavičku přitom likvidoval Bredlow opravdu pouze s vypětím všech sil.

Ve 36. minutě se musel mít na pozoru hostující brankář Sommer, u jeho bližší tyčky otravoval Katompa Mvumpa, jehož uvolnil Gil Dias, nicméně střela nakonec byla vyražena do zámezí. A o pár chvil později byli domácí vstřelené brance ještě blíže, kdyby stoper de Ligt na poslední chvíli neodkopl balón do bezpečí z brankové čáry poté, co do brány směřovala hlavička Mavropanose.

Po několika neproměněných možnostech se nakonec poprvé měnilo skóre ve 39. minutě. To totiž de Ligt ukázal, že kromě obranných činností umí také moc dobře zakončit ze střední vzdálenosti, a ačkoli si na jeho pumelici Bredlow sáhl, skončila meruna za jeho zády.

Jestliže první poločas nabízel gólové příležitosti s poměrně velkou pravidelností, pak obrázek hry po přestávce se rapidně změnil. V podstatě až další gól Bayernu stojí za zmínku. Musiala přihrál v 62. minutě ke kraji pokutového území, Müller míč ihned přiťukl pro volného Choupa-Motinga, a ten pak pohotově skóroval.

Stuttgart na nepříznivý stav dokázal reagovat ve zbývajících pasážích zápasu už jen jednou. V 87. minutě si na hranici brankového území na pas zleva od Tiaga Tomáse naskočil nejvýše Perea a hlavou zacílil za zkoprnělého Sommera.

Na každý pád snížení manka na minimum přišlo na řadu pro Stuttgart příliš pozdě. Snažit se situaci ještě zvrátit ve svůj prospěch, navíc proti Bayernu, by totiž bylo v tak pozdních fázích utkáních prakticky vždy problémem pro kohokoli.

Více informací k zápasu

Union Berlín - 1. FC Köln 0:0

04.03.2023 15:30

Góly: -

Union v minulém kole nezvládl přímou bitvu o první místo Budnesligy s mistrovským Bayernem a prohrál 0:3, nyní nedokázal vyzrát ani na trápící se Kolín a po nemastném výkonu v ofenzivní fázi se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Berlínský celek tak nezvládl generálku před osmifinále Evropské ligy, a i když se udržel na třetím místě se čtyřiačtyřiceti body, tak za vedoucím duem Bayern - Dortmund už zaostává o bodů pět.

Naopak svěřenci trenéra Steffena Baumgarta předvedli po delší době zodpovědný výkon v defenzivě a přerušil šňůru dvou porážek v řadě, v tuto chvíli jim patří dvanácté místo tabulky se ziskem sedmadvaceti bodů. Berlínský favorit sice měl častěji míč ve svém držení, na druhou stranu si ale vypracoval méně střeleckých pokusů a za pouhé dvě přímé střely mezi tři tyče si tříbodový zisk nezasloužil.

Diváci na stadionu An der Alten Försterei přihlíželi nudné podívané a za celých devadesát minut se dočkali jen dvou gólových možností. Přesně po dvaceti odehraných minutách se mohli dostat do překvapivého vedení hosté, když po finální přihrávce Kainze se ocitl v šestnáctce soupeře rozběhnutý Ljubicic, nicméně jeho přízemní pokus z otočky proletěl o několik decimetrů vedle vzdálenější tyče.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, druhou a poslední solidní šanci tohoto zápasu si taktéž vytvořil Kolín. V 58. minutě si oba hráči své role vyměnili, neboť Ljubicic zachytil nepovedenou přihrávku protivníka a pak našel Kainze, jehož bombu z deseti metrů odvrátil parádně jednoruč nad svou branku připravený gólman Rønnow. Union se už ve čtvrtek utká se Saint-Gilloise a pak zavítá do Wolfsburgu, na 1. FC čeká poslední Bochum.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 1:0

04.03.2023 15:30

Góly: 33. Leandro Barreiro

Trápící se Hoffenheim prohrál v Bundeslize pošesté v řadě. Mohuč ukázala, že aktuálně je v daleko lepší pohodě, a díky jediné brance Leandra Barreira urvala na své konto čtvrtou výhru za sebou. Pár sporadických střel sice na domácí bránu směřovalo, jinak ale tým ze Sinsheimu svého soupeře moc často neohrozil. Jeho porážka se tak nejevila jako nespravedlivý scénář.

Jako první se střelecky osmělili domácí, a to prostřednictvím Caciho, nicméně jeho pokus pravačkou neměl moc šancí na úspěch, brankář Baumann zkrátka pohotově zasáhl. V o dost lepším postavení se následně ocitl Barreiro, jenže trefil pouze bránícího Akpogumu, přičemž k dorážce se následně dostal Ajorque, avšak jeho zakončení, tečované obráncem Kabakem, skončilo pouze v zámezí.

Ve 33. minutě se už každopádně Mohuč dočkala zaslouženého vedení. Fernandes zaslal centr od rohového čtvrtkruhu do vápna na zcela nehlídaného Bella, jeho dělovku z blízkosti polapil Baumann, míč ovšem vyrazil pouze k Barreirovi, a ten již v pohodě doklepl za brankovou čáru. Hoffenheim v útoku i nadále tápal, a to až do samotného konce utkání. Mohl být navíc rád, že třeba trefa Ingvartsena nakonec neplatila, protože předtím se jeho spoluhráč da Costa zjevil v ofsajdu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg 0:0

04.03.2023 15:30

Góly: -

Když Freiburg zavítal do Mönchengladbachu naposledy, tedy v prosinci roku 2021, vyhrál v Severním Porýní-Vestfálsku suverénně o šest branek. Tentokráte se nicméně konalo daleko vyrovnanější měření sil, které nakonec v konečnou dělbu bodů také vyústilo. A nutno přitom dodat, že Die Fohlen byli nejbezpečnějším týmem, jen se nepotkali se zdárnou koncovkou.

Borussia vstoupila do utkání lépe. V 8. minutě si počínal aktivně Thuram, který si ve vápně nasměroval míč blíže do středu na svou levačku a vyslal skrytou střelu po zemi, gólman Flekken moc dobře neviděl, přesto dokázal vytáhnout reflexivní zákrok pravou rukavicí. V ještě lepší pozici se pak ocitl Pléa, kterého právě Thuram uvolnil do pokutového území přihrávkou nakrátko, avšak Flekken též v 18. minutě uměl úspěšně zasáhnout.

A když už by ve 36. minutě Flekken mohl opravdu pouze stěží zakročit, poněvadž hlavička Bensebaïniho směřovala přesně na vzdálenější tyčku, zastoupil strážce hostující branky bránící Höler, který balón na brankové čáře zastavil a odvrátil do bezpečí.

V podstatě až krátce po obrátce se osmělili poprvé rovněž hosté. Höfler sklepl míč hlavou pro Sallaie, ten nad ničím moc dlouho nepřemýšlel a vyslal pumelici na brankáře Sippela, ten na každý pád ukázal, že se ve vzduchu hýbat nejen v mládí naučil, a dělovku bravurně zlikvidoval. Největší možnost Mönchengladbachu v rámci druhé půle měl v 74. minutě Pléa, stejně jako v prvním dějství se ovšem nesetkal s povedeným zakončením a po spolupráci s Thuramem zacílil levačkou jen těsně vedle brány.

V závěru utkání vyfasoval ještě zcela zbytečnou červenou kartu Bensebaïni. Tomu se totiž nelíbilo, že souboj Kramera s Röhlem posoudil sudí Brand ve prospěch Freiburgu, a ze vzteku zakopl míč mimo hrací plochu. Ne nějak rapidně, každopádně hlavní arbitr pro toto chování neměl pochopení a vytáhl pro Alžířana žlutou kartu. Bensebaïni mu následně zatleskal, což bylo oceněno bleskově nato ještě jedním osobním trestem a rezultujícím vyloučením ze hry.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Schalke 04 0:2

04.03.2023 15:30

Góly: 45. Manuel Riemann (vl.), 79. Marius Bülter

Schalke potvrdilo zlepšující se formu z poslední doby a po vyrovnaném průběhu nakonec zvládlo klíčové derby o Severní Porýní-Vestfálsko, jelikož v přímé bitvě o záchranu vyhrálo na půdě Bchumi 2:0. V nejvyšší německé soutěži tedy neprohrálo pošesté v řadě a nyní si připsalo na konto druhý tříbodový zisk za sebou. Oba soupeři mají na kontě devatenáct bodů a vyměnili si své postavení v ligové tabulce.

VfL totiž kvůli horšímu skóre kleslo na poslední osmnáctou pozici a celek z Gelsenkirchenu je sedmnáctý, nicméně patnáctý Stuttgart taktéž posbíral devatenáct bodů a dá se tedy očekávat nesmírně dramatický souboj o záchranu až do samotného konce. Svěřenci trenéra Thomase Letsche přitom vstoupili do utkání velmi dobře a během úvodních dvaceti minut mohli hned dvakrát skórovat.

Nejprve ani ne po sedmi odehraných minutách zahrozil Hofmann, jenže po střílené přihrávce z levé strany naprosto selhal v tisíciprocentní možnosti a z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil prázdnou branku. Následně po geniální kolmici za defenzivu protivníka zakončoval osamocený Antwi-Adjei, avšak na pravém křídle se dostal až do příliš ostrého úhlu a i přes chytrou kličku nakonec nepřekonal vyběhnutého brankáře Fährmanna.

Asi nejdůležitější okamžik tohoto sobotního střetnutí se zrodil v poslední minutě prvního poločasu, když si po centru Zalazara z pravého křídla a následném závaru v šestnáctce Bochumi nešťastně srazil míč do vlastní sítě brankář Manuel Riemann. Po změně stran se nic zásadního nedělo, hosté přidali druhou uklidňující trefu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Zalazar rozehrál rohový kop z pravé strany po zemi a díky tomuto chytrém signálu se opřel do balónu Marius Bülter, který ho nakonec ze středu pokutového území propasíroval za záda Riemanna. Domácí mohli vykřesat naději na bodový zisk v 83. minutě, ovšem Schlotterbeckův gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. V dresu Schalke odehrál celý zápas český reprezentant Alex Král.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Werder Brémy 2:1

04.03.2023 15:30

Góly: 5. Dion Beljo, 46. Arne Maier - 16. Jens Stage

Mönchengladbach, Leverkusen a Hoffenheim skolil Augsburg v posledních třech utkáních před vlastními fanoušky. Z těsného vítězství doma se přitom radoval i počtvrté v řadě, v tom nynějším případě nad Brémami, a i nadále bezpečně chová své postavení nad sestupovými příčkami. Rozhodující trefu si připsal na své konto zkraje druhého poločasu Arne Maier.

Úvodní pasáže zápasu byly poměrně divoké. Už ve 3. minutě mohl otevřít skóre Füllkrug, který se pravačkou snažil zacílit na vzdálenější tyčku, avšak gólman Gikiewicz míč vyrazil do zámezí. Na druhé straně naopak Augsburg udeřil ze své první větší gólové příležitosti. Gumny jen tak odkopl balón dopředu, ten se vzduchem snesl k Beljovi, toho jako by si nikdo z obránců Werderu nevšímal, a tak Chorvat vlétl do šestnáctky, a odtud ve skluzu přesně zacílil.

O pár chvil později nicméně mohli mít domácí po náskoku. A to úplně zbytečně. Stoper Renato Veiga vyrobil obrovskou chybu, při snaze dostat míč do bezpečí ho v podstatě pouze přihrál protihráči Schmidtovi, který pálil z vyložené pozice, celou šlamastyku však zachránil s bravurou Gikiewicz, jenž konečky prstů vychýlil soupeřovo zakončení kolem své tyče.

V 16. minutě již každopádně Brémy přece srovnaly účty. Tentokráte si totiž Gikiewicz tak jistě nepočínal, vůbec se nepohodl se spoluhráčem Gouweleeuwem, centr z pravé strany od Bittencourta tak propadl na zadní tyčku, odkud hravě skóroval Stage. V závěru poločasu se na střeleckou listinu mohli uvést Füllkrug, za Augsburg naopak Vargas, avšak ani jeden z nich síť nerozvlnil.

Onen klíčový okamžik tohoto střetu tedy přišel na řadu až ve druhé půli, která obecně nepřinesla tolik zajímavých momentů jako ta první. Sotva se oba týmy po přestávce dostávaly do obvyklého tempa, už došlo na druhé překonání brankáře Pavlenky, jehož po přihrávce Demiroviče přelstil Maier. Hosté následně hledali cestičku za dalším smazáním negativního stavu, ale marně. Domácí totiž působili v obraně velmi kompaktně a těsný náskok uhájili.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - RB Lipsko 2:1

03.03.2023 20:30

Góly: 21. Marco Reus (pen.), 39. Emre Can - 74. Emil Forsberg

BVB rozhodně měli Rudým býkům, co oplácet. Předchozí tři duely totiž prohrály při celkovém skóre 2:9. Tentokrát však šli do poločasové pauzy s dvoubrankovým náskokem, který se hostům po přestávce podařilo pouze snížit, kvůli čemuž je může ze čtvrté příčky sesadit Freiburg.

Tradičně zaplněný Signal Iduna Park viděl první náznak šance ve 3. minutě. Christopher Nkunku se pokusil vsítit svůj třináctý gól, jenže jej čistým skluzem odzbrojil Nico Schlotterbeck. Při své další příležitosti cílil francouzský forvard vedle. Těsně předtím, než se úvodní čtvrt hodina stala minulostí, pobídnul Jude Bellingham svým výborným centrem Juliana Brandta, který si nejprve zpracoval míč pravačkou, avšak od ní se mu odrazil na ruku, načež halfvolejem našel prostor mezi Gvardiolovýma nohama a skóroval. Vzhledem k uvedenému porušení pravidel tahle trefa platit nemohla.

Ve 20. minutě se Marco Reus ocitnul před gólmanem Lipska, který jej ve vlastním vápně poslal na zem. Sám faulovaný se ujal exekuce pokutového kopu, při které mířil k levé tyči, což Blaswich sice odhadnul, leč na kulatý předmět přesto nedosáhnul - 1:0. V pětatřicáté minutě to vypadalo, že do akce bude muset Alexander Meyer, jenž mezi třemi tyčemi nahradil Gregora Kobela.

Nakonec mohl ještě zůstat v klidu, protože jak Willi Orbán, tak Marcel Halstenberg nebyli přesní. Na rozdíl od Emreho Cana, jenž v minutě devětatřicáté poslal do sítě skákavý a ještě k tomu lehce tečovaný balon - 2:0. Hned po změně stran zatoužil po odpovědi v první půli prakticky neviditelný André Silva.

Následující fáze se musela obejít bez zajímavých momentů před tou či ono svatyní. Až v 67. minutě vyprodukoval tvrdou ránu Reus a Blaswich jednou rukou vyrážel nad břevno. Další pokus patřil Dominiku Szoboszlaiovi, který minul jenom o malý kousek. Nicméně čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby se už tým Marca Rose dočkal.

David Raum adresoval přihrávku, která prošla jednomu z obránců mezi nohama, tudíž s velikou porcí štěstí našla u pravé tyče skluzujícího Emila Forsberga, pro kterého to byl pátý zásah v sezoně - 2:1. Ve finální fázi utkání Lipsko dostalo svého soupeře pod tlak a v nastaveném čase si ochozy pořádně oddychly.

Nejprve se míč dostal k Timovi Wernerovi, který Meyera sice překonal, nicméně na čáře jej zastoupil Schlotterbeck. Krátce poté to zkusil z patnácti metrů Forsberg, jehož jedovatý volej muže v rukavicích štípnul. Za svá záda jej ale nepustil. Borussia příští týden nastoupí proti poslednímu Schalke, kdežto do Red Bull Areny zavítá Gladbach.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
23
14
7
2
66 : 22
49
2
Borussia Dortmund
23
16
1
6
47 : 28
49
3
Union Berlín
23
13
5
5
35 : 27
44
4
RB Lipsko
23
12
6
5
46 : 29
42
5
SC Freiburg
23
12
6
5
35 : 32
42
6
Eintracht Frankfurt
23
11
6
6
45 : 33
39
7
1. FSV Mainz 05
23
10
5
8
38 : 34
35
8
VfL Wolfsburg
23
9
7
7
42 : 31
34
9
Bayer Leverkusen
23
9
4
10
40 : 37
31
10
Borussia Mönchengladbach
23
8
6
9
38 : 39
30
11
Werder Brémy
23
9
3
11
35 : 43
30
12
1. FC Köln
23
6
9
8
32 : 36
27
13
FC Augsburg
23
8
3
12
28 : 39
27
14
Hertha BSC
23
5
5
13
28 : 44
20
15
VfB Stuttgart
23
4
7
12
28 : 40
19
16
TSG Hoffenheim
23
5
4
14
29 : 42
19
17
Schalke 04
23
4
7
12
18 : 42
19
18
VfL Bochum
23
6
1
16
24 : 56
19

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
DidusIneptus

Lipsko to nezvládlo - organizační chyby trenéra. Bayern si titul musí vybojovat sám. Spoléhat na pomoc Lipska a dalších by bylo sebeponížením Bayernu.

Reagovat
DýEs~BVBO9

Bude to ještě boj, ale myslím si, že když Dortmund zvládne svá utkání a nad Bayernem neprohraje, má reálnou šanci získat titul právě tým z Vestfálska

Reagovat
Müllered

Proč by Bayern potřeboval pomoc jiných? Stále to má ve svých rukou a BVB stejně dostane klasickou nakládačku v Mnichově a sesype se.

Reagovat
Hachim Mastour

Bayern nemôže každú sezónu vyhrať titul s komfortným náskokom. To potom Bundesliga nemá zmysel

Reagovat
Bastaron

Sané a Gnabry v létě asi pryč jestli to tak půjde dál.

Reagovat
Jardman

Chybí mi Arjen a hlavně Franck

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Heresy

Reagovat
Müllered

Jn, chybí mi ta hladovost, ta Gnabryho a Saného nikdy nebyla, plus nikdy neměli až takovou kvalitu jako ta dvojka. Nicméně je tu Bambi, který přestoupil do Bayernu jako mladý a bude mít víc DNA Bayernu, o fotbalové kvalitě se není třeba bavit, ta je jinde. Doufám, že se podaří Wirtz, jak fotbalově, tak hlavou patří do Bayernu.

Reagovat
Byleth

Reagovat
Müllered

Gnabryho se bude těžko zbavovat, když nedávno podepsal vysokou smlouvu a nepodává adekvátní výkony.

Reagovat
Bastaron

Však do Anglie za 60m a pohoda.

Reagovat
MarcoBanco

O týždeň Gelsenkirchen derby bude velmi zaujímavé. Schalke velké zlepšenie, 6 zápasov bez prehry, BVB tiež chytá formu.. Som zvedavý

Reagovat
andrew96

Úplně v klidu, Schalke nebude mít šanci.

Reagovat
Rudnevs

Ocividne spolu s vedenim ligy vam Bayern odovzdal aj ich aroganciu.

Reagovat
andrew96

Spíš je to tady nuda.

Jinak já jsem strašný skeptik, takže si možnost Meisterschale připouštím fakt opatrně. Na druhou stranu v Revierderby si musím být jistý po tom, jak jsem Schalke celkem nakládal. Zároveň ale musím uznat, že takový vzestup S04 jsem fakt nečekal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele