23. kolo
03.03.2023 20:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Marco Reus (© AFP)

Dortmund ve šlágru kola přehrál Lipsko a provizorně se posunul do čela tabulky

BVB rozhodně měli Rudým býkům, co oplácet. Předchozí tři duely totiž prohrály při celkovém skóre 2:9. Tentokrát však šli do poločasové pauzy s dvoubrankovým náskokem, který se hostům po přestávce podařilo pouze snížit, kvůli čemuž je může ze čtvrté příčky sesadit Freiburg.

Tradičně zaplněný Signal Iduna Park viděl první náznak šance ve 3. minutě. Christopher Nkunku se pokusil vsítit svůj třináctý gól, jenže jej čistým skluzem odzbrojil Nico Schlotterbeck. Při své další příležitosti cílil francouzský forvard vedle. Těsně předtím, než se úvodní čtvrt hodina stala minulostí, pobídnul Jude Bellingham svým výborným centrem Juliana Brandta, který si nejprve zpracoval míč pravačkou, avšak od ní se mu odrazil na ruku, načež halfvolejem našel prostor mezi Gvardiolovýma nohama a skóroval. Vzhledem k uvedenému porušení pravidel tahle trefa platit nemohla.

Ve 20. minutě se Marco Reus ocitnul před gólmanem Lipska, který jej ve vlastním vápně poslal na zem. Sám faulovaný se ujal exekuce pokutového kopu, při které mířil k levé tyči, což Blaswich sice odhadnul, leč na kulatý předmět přesto nedosáhnul - 1:0. V pětatřicáté minutě to vypadalo, že do akce bude muset Alexander Meyer, jenž mezi třemi tyčemi nahradil Gregora Kobela.

Nakonec mohl ještě zůstat v klidu, protože jak Willi Orbán, tak Marcel Halstenberg nebyli přesní. Na rozdíl od Emreho Cana, jenž v minutě devětatřicáté poslal do sítě skákavý a ještě k tomu lehce tečovaný balon - 2:0. Hned po změně stran zatoužil po odpovědi v první půli prakticky neviditelný André Silva.

Následující fáze se musela obejít bez zajímavých momentů před tou či ono svatyní. Až v 67. minutě vyprodukoval tvrdou ránu Reus a Blaswich jednou rukou vyrážel nad břevno. Další pokus patřil Dominiku Szoboszlaiovi, který minul jenom o malý kousek. Nicméně čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby se už tým Marca Rose dočkal.

David Raum adresoval přihrávku, která prošla jednomu z obránců mezi nohama, tudíž s velikou porcí štěstí našla u pravé tyče skluzujícího Emila Forsberga, pro kterého to byl pátý zásah v sezoně - 2:1. Ve finální fázi utkání Lipsko dostalo svého soupeře pod tlak a v nastaveném čase si ochozy pořádně oddychly.

Nejprve se míč dostal k Timovi Wernerovi, který Meyera sice překonal, nicméně na čáře jej zastoupil Schlotterbeck. Krátce poté to zkusil z patnácti metrů Forsberg, jehož jedovatý volej muže v rukavicích štípnul. Za svá záda jej ale nepustil. Borussia příští týden nastoupí proti poslednímu Schalke, kdežto do Red Bull Areny zavítá Gladbach.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Dortmund může být po tomhle kole včele. Avšak nesmí spoléhat na pomoc Stuttgartu který přivítá Bayern. Bayern, jak je všeobecně známo, dělá letos výsledkové kopance. Klidně se to může stát i ve Stuttgartu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele