23. kolo
04.03.2023 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslavující Eric Maxim Choupo-Moting (© AFP)

Choupo-Moting se odvděčil za novou smlouvu, gólem pomohl Bayernu skolit Stuttgart

V pátek Bayern oficiálně oznámil, že Eric Maxim Choupo-Moting zůstane v klubu ještě pro další ročník. A kamerunský útočník v duelu se Stuttgartem ukázal, proč že se bavorský celek rozhodl mu nabídnout nový kontrakt. Jeho trefa totiž nakonec byla tou vítěznou, která vrátila hosty do čela tabulky. Pořád však platí, že Dortmund zaostává jenom vlivem horšího skóre.

Pořádnou dělovku vyprodukoval ve 12. minutě mnichovský středopolař Kimmich, který vyprášil rukavice gólmana Bredlowa se vší parádou, po této šanci se každopádně skóre ještě neměnilo. Na opačné straně se naopak podobným způsobem chtěl prosadit Ito, v 17. minutě se opřel do balónu levačkou a jeho pokus jen o kousek minul kýžený a chtěný prostor třech tyček.

O pár chvil později znovu zahrozil Bayern, Davies rychlou přihrávkou zleva našel ve vápně Goretzku, ten bleskově zakončil, jenže přímo do míst, kde stál připravený Bredlow. A ve 21. minutě se jeden z pilířů záložní řady výběru Stern des Südens ozval ještě jednou. Coman se jal odcentrovat z pravé strany a našel právě Goretzku, jeho hlavičku přitom likvidoval Bredlow opravdu pouze s vypětím všech sil.

Ve 36. minutě se musel mít na pozoru hostující brankář Sommer, u jeho bližší tyčky otravoval Katompa Mvumpa, jehož uvolnil Gil Dias, nicméně střela nakonec byla vyražena do zámezí. A o pár chvil později byli domácí vstřelené brance ještě blíže, kdyby stoper de Ligt na poslední chvíli neodkopl balón do bezpečí z brankové čáry poté, co do brány směřovala hlavička Mavropanose.

Po několika neproměněných možnostech se nakonec poprvé měnilo skóre ve 39. minutě. To totiž de Ligt ukázal, že kromě obranných činností umí také moc dobře zakončit ze střední vzdálenosti, a ačkoli si na jeho pumelici Bredlow sáhl, skončila meruna za jeho zády.

Jestliže první poločas nabízel gólové příležitosti s poměrně velkou pravidelností, pak obrázek hry po přestávce se rapidně změnil. V podstatě až další gól Bayernu stojí za zmínku. Musiala přihrál v 62. minutě ke kraji pokutového území, Müller míč ihned přiťukl pro volného Choupa-Motinga, a ten pak pohotově skóroval.

Stuttgart na nepříznivý stav dokázal reagovat ve zbývajících pasážích zápasu už jen jednou. V 87. minutě si na hranici brankového území na pas zleva od Tiaga Tomáse naskočil nejvýše Perea a hlavou zacílil za zkoprnělého Sommera.

Na každý pád snížení manka na minimum přišlo na řadu pro Stuttgart příliš pozdě. Snažit se situaci ještě zvrátit ve svůj prospěch, navíc proti Bayernu, by totiž bylo v tak pozdních fázích utkáních prakticky vždy problémem pro kohokoli.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:4

Reagovat
DidusIneptus

Bayern se trápí. Ale i se svým sebetrápením je schopen vydřít titul mistra ligy.

Reagovat
DidusIneptus

Máme pryč z Bayernu! Není tam k ničemu. Ať si jde vydělávat na chlebíček jinam! Kazí týmovou spolupráci. Je tam jen do počtu. Není pro klub přínosem. Je ze všech hráčů nejslabší. Nebaví ho to tam.

Reagovat
DidusIneptus

Ano, jedná se o Sadio Mané

Reagovat
Giovanni

Mané bol dlhodobo zranený, ja verím, že bude prinosom pre FCB, pre mňa sú najväčším sklamaním výkony aké predvádzajú Sané a Gnabry

Reagovat
Nickname 9

Wtf

Reagovat
Jardman

Reagovat
DidusIneptus

Stuttgart si proti Bayernu nevěřil. Začal soupeře tlačit až když dal kontaktního góla. Bylo pozdě. Hloupost! Bayernu mnoho mužstev usnadňuje výhry přespřílišnym respektem!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele