23. kolo
04.03.2023 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Marius Bülter (© AFP)

Schalke zvládlo důležité derby s Bochumí a po dlouhé době opustilo poslední místo Bundesligy

Schalke potvrdilo zlepšující se formu z poslední doby a po vyrovnaném průběhu nakonec zvládlo klíčové derby o Severní Porýní-Vestfálsko, jelikož v přímé bitvě o záchranu vyhrálo na půdě Bchumi 2:0. V nejvyšší německé soutěži tedy neprohrálo pošesté v řadě a nyní si připsalo na konto druhý tříbodový zisk za sebou. Oba soupeři mají na kontě devatenáct bodů a vyměnili si své postavení v ligové tabulce.

VfL totiž kvůli horšímu skóre kleslo na poslední osmnáctou pozici a celek z Gelsenkirchenu je sedmnáctý, nicméně patnáctý Stuttgart taktéž posbíral devatenáct bodů a dá se tedy očekávat nesmírně dramatický souboj o záchranu až do samotného konce. Svěřenci trenéra Thomase Letsche přitom vstoupili do utkání velmi dobře a během úvodních dvaceti minut mohli hned dvakrát skórovat.

Nejprve ani ne po sedmi odehraných minutách zahrozil Hofmann, jenže po střílené přihrávce z levé strany naprosto selhal v tisíciprocentní možnosti a z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil prázdnou branku. Následně po geniální kolmici za defenzivu protivníka zakončoval osamocený Antwi-Adjei, avšak na pravém křídle se dostal až do příliš ostrého úhlu a i přes chytrou kličku nakonec nepřekonal vyběhnutého brankáře Fährmanna.

Asi nejdůležitější okamžik tohoto sobotního střetnutí se zrodil v poslední minutě prvního poločasu, když si po centru Zalazara z pravého křídla a následném závaru v šestnáctce Bochumi nešťastně srazil míč do vlastní sítě brankář Manuel Riemann. Po změně stran se nic zásadního nedělo, hosté přidali druhou uklidňující trefu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Zalazar rozehrál rohový kop z pravé strany po zemi a díky tomuto chytrém signálu se opřel do balónu Marius Bülter, který ho nakonec ze středu pokutového území propasíroval za záda Riemanna. Domácí mohli vykřesat naději na bodový zisk v 83. minutě, ovšem Schlotterbeckův gól nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. V dresu Schalke odehrál celý zápas český reprezentant Alex Král.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele