23. kolo
04.03.2023 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Frederik Rönnow (© AFP)

Union se proti Kolínu neprosadil a v boji o titul ztratil další cenné body

Union v minulém kole nezvládl přímou bitvu o první místo Budnesligy s mistrovským Bayernem a prohrál 0:3, nyní nedokázal vyzrát ani na trápící se Kolín a po nemastném výkonu v ofenzivní fázi se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Berlínský celek tak nezvládl generálku před osmifinále Evropské ligy, a i když se udržel na třetím místě se čtyřiačtyřiceti body, tak za vedoucím duem Bayern - Dortmund už zaostává o bodů pět.

Naopak svěřenci trenéra Steffena Baumgarta předvedli po delší době zodpovědný výkon v defenzivě a přerušil šňůru dvou porážek v řadě, v tuto chvíli jim patří dvanácté místo tabulky se ziskem sedmadvaceti bodů. Berlínský favorit sice měl častěji míč ve svém držení, na druhou stranu si ale vypracoval méně střeleckých pokusů a za pouhé dvě přímé střely mezi tři tyče si tříbodový zisk nezasloužil.

Diváci na stadionu An der Alten Försterei přihlíželi nudné podívané a za celých devadesát minut se dočkali jen dvou gólových možností. Přesně po dvaceti odehraných minutách se mohli dostat do překvapivého vedení hosté, když po finální přihrávce Kainze se ocitl v šestnáctce soupeře rozběhnutý Ljubicic, nicméně jeho přízemní pokus z otočky proletěl o několik decimetrů vedle vzdálenější tyče.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce, druhou a poslední solidní šanci tohoto zápasu si taktéž vytvořil Kolín. V 58. minutě si oba hráči své role vyměnili, neboť Ljubicic zachytil nepovedenou přihrávku protivníka a pak našel Kainze, jehož bombu z deseti metrů odvrátil parádně jednoruč nad svou branku připravený gólman Rønnow. Union se už ve čtvrtek utká se Saint-Gilloise a pak zavítá do Wolfsburgu, na 1. FC čeká poslední Bochum.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele