23. kolo
05.03.2023 17:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Yannick Gerhardt (© AFP)

Duel mezi Wolfsburgem a Frankfurtem vítěze nepoznal

Zato byly k vidění hned čtyři branky, které padly v průběhu úvodní pětačtyřicetiminutovky. Nerozhodný výsledek v podstatě nic neřeší. "Orli" po třiadvaceti kolech udrží šestou pozici a "Vlci" neopustí tu osmou.

V úvodu utkání došlo na vcelku kuriózní situaci, kdy došlo na problémy s hostující svatyní, které napravil Kevin Trapp tím, že se na ni zavěsil. Po deseti minutách hry si Yannick Gerhardt všimnul rozeběhnutého Omara Marmoushe, který se za obranou vyhnul gólmanovi a skóroval. Až Schlagerův asistent u videa musel potvrdit regulérnost této branky, která původně nebyla uznána pro ofsajd - 1:0.

Ve 22. minutě centroval skoro od rohového praporku Portugalec Buta (neplést s Brazilcem Tutou) a v malém vápně se pohybující Randal Kolo Muani hlavou rozvlnil síť - 1:1. Za necelých 240 sekund hosté otočili skóre, protože se balon odrazil na hranici šestnáctky k Evanu Ndickovi, který si jej připravil, a pak napálil za Casteelsova záda - 1:2.

Při další wolfsburské akci opět pláchnul Omar Marmoush a jeho oblouček vykopnul z brankové čáry Tuta (nikoli tedy Buta). Gerhardt ztroskotal na Trappovi, avšak 43. minutě přinesla vyrovnání, pod které se podepsal právě osmadvacetiletý záložník, když na přední tyči uklízel hlavou výborný centr od Patricka Wimmera - 2:2. V nastaveném čase ještě jednou úřadoval Tuta (Buta stál opodál), jenž zase pokazil radost Egypťanu Marmoushovi.

V 56. minutě střílel nepřesně z dálky Daichi Kamada. Po hodině hry Jakub Kamiński přihrál Gerhardtovi, jehož vychytal muž v rukavicích. To samé platilo při další konfrontaci obou borců. V 71. minutě se kulatého předmětu chopil Randal Kolo Muani, načež využil hmotnostní převahu a po jeho přihrávce dal gól Jesper Lindström, jenže francouzský stříbrný medailista z posledního světového šampionátu si na začátku svojí akce nepohlídal ofsajdovou hranu.

V 90. minutě Pavao Pervan Casteels vychytal Borrého, ale pak chyboval při sbírání centru ze vzduchu, čímž nabídnul příležitost Ndickovi, jenž cílil do brankové konstrukce. Velká škoda pro Eintracht, který si proto na dvanácté vítězství musí počkat minimálně týden, kdy hraje proti Stuttgartu. Na Wolfsburg čeká Union Berlín.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele