Bundesliga - souhrn 17. kola: Hložek pomohl k výhře

24.01.2023, 20:26, aktualizováno 25.01.2023, 22:29
Komentáře a souhrny
Radující se Adam Hložek (© AFP)

Leverkusen porazil Bochum, a to i díky trefě českého reprezentanta Adama Hložka. Bayernu se v pátek nepodařilo skolit po skončení světového šampionátu Lipsko, remizoval přitom i ve vloženém kole s Kolínem nad Rýnem. Výhru naopak ve středu urval v samém závěru Dortmund. Vůbec úvodní mač posledního kola Hinrunde nabídl očekávaný průběh. Schalke potvrdilo, jak bezmocně si zatím po návratu do Bundesligy počíná, a doma padlo o pět gólů...

Bayer Leverkusen - VfL Bochum 2:0

25.01.2023 20:30

Góly: 8. Edmond Tapsoba (pen.), 53. Adam Hložek

Patrik Schick sice stále absentuje, ale mužstvo die Werkself i bez něj prožívá velmi dobrou sérii, která aktuální čítá pět výher v řadě. Díky nim se podařilo poskočit už na osmou příčku. Zato Bochum spadla na tu barážovou.

Už po několika sekundách se nikterak nerozpakoval Philipp Hofmann, jenž se v minulém kole podílel dvěma trefami na výhře nad Herthou. Tentokrát ale vyšel střelecky naprázdno. V 5. minutě Keven Schotterbeck zasáhnul ve vlastní šestnáctce pronikajícího Moussu Diabyho a videorozhodčí upozornil sudího Timo Geracha, že by měl nařídit penaltu. Což je dobře, protože Adam Hložek svou šanci zahodil.

Edmond Tapsoba si nedělal žádné problémy a přesnou ranou pod břevno rozradostnil kouče Xabiho Alonsa - 1:0. Krátce po rozehrávce mohlo být vyrovnáno. Takuma Asano ztroskotal na Lukasovi Hradeckém, nicméně doražený míč stejně putoval za čáru, před kterou jej stihli domácí borci odkopnout pryč.

Callum Hudson-Odoi pak pobídnul Diabyho, který sice dal gól, ale z ofsajdového postavení. Po dvaceti minutách hry Manuel Riemann mezi třemi tyčemi sledoval, kterak pokus Floriana Wirtze míří těsně mimo. Schlotterbeck chtěl odčinit svůj penaltový faul, jenže při této možnosti přestřelil. První půle tedy vyšla v BayAreně o něco lépe domácímu výběru.

Necelých 180 sekund po startu té druhé pálil ostrými Wirtz a Riemann musel kulatý předmět krotit. Ovšem V 53. minutě už nedosáhnul na zakončení Adama Hložka, který ve skluzu usměrnil za čáru Wirtzovu pobídku z levé strany - 2:0. Další fázi utkání rozkouskovala střídání, přesto byly k vidění ještě dvě dobré šance. Při té první minul zařízení Kevin Stöger, kdežto při té druhé nepropálil gólmana Amine Adli.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 1:1

25.01.2023 20:30

Góly: 47. Matthias Ginter - 42. Randal Kolo Muani

Svěřenci kouče Streicha v minulém kole inkasovali ve Wolfsburgu šest gólů, což se jim alespoň částečně podařilo napravit. Byť před úvodním hvizdem jistě tajně doufali ve víc, přestože si museli být dobře vědomí solidní formy Eintrachtu. Ten ani po sedmnáctém kole neopustí pozici zaručující účast v Lize mistrů.

Kdyby někdo přišel na Europa-Park Stadion až po dvaceti minutách hry, neviděl by pouze dobrý obranný zákrok Djibrila Sowa, který uzmul šanci Michaelu Gregoritschovi, a pak ještě ránu Lucase Hölera, kterou si ovšem pohlídal Diant Ramaj. Náhradník za Kevina Trappa se musel po půl hodině hry činit proti střele Hölera a následné dorážce Matthiase Gintera.

Randal Kolo Muani předvádí v dresu klubu z města nad Mohanem po přestupu z Nantes výborné výkony, které neušly ani Didieru Deschampsovi, trenérovi Les Bleus, který jej vzal s sebou na stříbrné mistrovství světa do Kataru, kde se prezentoval gólem a proměněnou penaltou ve finálovém rozstřelu. A proti Freiburgu to byl právě čtyřiadvacetiletý útočník, kdo ve 42. minutě rozvlnil síť, protože na jeho přízemní zakončení k pravé tyči Mark Flekken nedosáhnul - 0:1.

V nastaveném čase úvodního dějství si musel Ramaj pohlídat tečovaný pokus Nicolase Höflera. Inkasoval nakonec až záhy po změně stran, když Günterův centr Gregoritsch sice nezasáhnul, ale za ním všechno jistil Ginter, jehož hlavička zamířila k té samé tyčce, jako u předchozího zásahu - 1:1. V ten moment patrně nikoho na tribunách nenapadlo, že počet branek určených pro toto klání byl již vyčerpán.

Přitom Gregoritschovu voleji, kterým se prezentoval po hodině hry, scházely maximálně dva decimetry. Bývalý hráč Hamburku byl dále aktivní, jenže při dalším pokusu jej dokázal vychytat muž v rukavicích. Zbývající pasáž se už musela obejít bez vyložených příležitostí na té či oné straně, takže v obou táborech musí věřit, že se tři body podaří uzmout o víkendu, kdy SC hraje s Augsburgem, zatímco Orli jedou do Mnichova.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach 1:0

25.01.2023 20:30

Góly: 82. Mërgim Berisha

Die Függerstädter opět neprožívají nejlepší sezonu, ale věří, že tahle výhra, která je první od říjnového utkání se Schalke, přinese sérii úspěšných zápasů, které je udrží nad sestupovými vodami. Naopak Hříbata prohrála z posledních čtyř střetnutí hned tři, což jim stačí na pozici v polovině tabulky.

V 6. minutě se po autovém vhazování dostal míč k Arnemu Maierovi, jenž bez přípravy pálil nad. Poté se ke střele dostal jeho spoluhráč Ermedin Demirović, nicméně si vylámal zuby na připraveném Jonasi Omlinovi, jenž se stal brankářskou jedničkou, poněvadž dlouholetá stálice mezi třemi tyčemi Yann Sommer odešla posílit Bayern.

V závěru úvodní dvacetiminutovky se nejprve prezentoval se svou přízemní střelou Kouadio Koné a krátce po něm těsně minul levou tyčku Stefan Lainer. Další fáze patřila především pozorným obráncům. Až do 36. minuty, kdy hosty zachránila od inkasování skutečnost, že Jeffrey Gouweleeuw stál v ofsajdu, když ze dvou metrů doklepávající Dion Beljo skóroval.

Ve 42. minutě si zaběhnul za obranu Marcus Thuram. Ale protože už byl z úhlu, stačil Rafal Gikiewicz zasáhnout. Do poločasového hvizdu zvládnul Dion Beljo ještě jedno zakončení, které tentokrát mířilo mimo tři tyče. Nepřesnosti pokračovaly dlouho po změně stran. Dokud nepřišla na řadu 64. minuta, a s ní hlavička Jefreyho Gouweleeuwa, kterou zastavila tyč.

Jednatřicetiletý Holanďan se ukázal býti platným i při defenzivní činnosti, svým skluzem tečoval pryč střelu Elvediho. V 82. minutě centroval z levé strany před bránu Kevlin Yeboah a Mergim Berisha v nesnadné pozici zakončil vnější stranou nártu pravé nohy neomylně na místo určení - 1:0. Borussia ve zbývajícím čase prostor na odpověď nedostala.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Union Berlín 1:2

25.01.2023 20:30

Góly: 13. Amos Pieper - 17. Janik Haberer, 46. Kevin Behrens

Svěřenci Urse Fischera nadále okupují v tabulce druhou příčku. Daří se jim především v domácím prostředí, leč teď si vylepší i venkovní statistiku, jelikož otočili utkání proti Werderu. Ten se zjevně neoklepal ze sedmigólového přídělu, který utrpěl v Kölnu.

V 6. minutě si zahrával Jiří Pavlenka, který hodlal udělat kličku Kevinu Behrensovi, jenž jeho úmysl přečetl. A mnoho nechybělo, aby se hosté ujali vedení. Naopak těsně předtím, než skončila úvodní čtvrthodina, rozehrál Marvin Ducksch standardní situaci na hlavu Amose Piepera, a ten se štěstím procedil balon mezi nohama Frederika Rønnowa - 1:0.

Radost příznivců a příznivkyň klubu v zelenobílých dresech neměla dlouhého trvání, jelikož za 180 sekund autor prvního zásahu chyboval. Český brankář při následném ohrožení stačil pouze vyrazit k Janniku Habererovi, jenž mohl uklízet do odkryté klece - 1:1.

Záhy bylo rušno zase na opačném pólu hrací plochy. Míč se odrazil k Leonardovi Bittencourtovi, jehož tečovaný pokus skončil na tyči, načež die Eisernen odkopávali do bezpečí. Po půl hodině se osmělil Sheraldo Becker a muž v rukavicích si připsal na své konto dobrý a potřebný zákrok. Jenže pak jeho odkop srazil Behrens a právě Becker pálil neomylně pod břevno. Bohužel pro Berlíňany se ukázalo, že první jmenovaný zahrál rukou.

V nastaveném čase ještě Bittencourt vymyslel zajímavý lob, který skončil na horní síti. Okamžitě po změně stran Union vybojoval roh, po kterém centroval Josip Juranović na hlavu Kevina Behrense, a jeho koníček zapadnul na místo určení - 1:2. O odpověď se pokusil Niclas Füllkrug, jenže na dvanáctou branku, kterou by na čele kanonýrů dorovnal Christophera Nkunkua, si bude muset ještě chvíli počkat. V 80. minutě se ujal exekuce přímého kopu Leonardo Bittencourt a Rønnow pro jistotu vyrážel nad břevno. Füllkrug v samotném závěru stihnul ještě zacílit těsně vedle.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 1:2

25.01.2023 18:30

Góly: 2. Jae-sung Lee - 4. Julian Ryerson, 90+3. Giovanni Reyna

Úvod zápasu přinesl dva rychlé góly, nicméně ten rozhodující viděla MEWA Arena jen několik okamžiků předtím, než rozhodčí Sascha Stegemann naposledy písknul do píšťalky. Borussii díky tomu patří po sedmnácti kolech pátá příčka, zatímco die Nullfünfer setrvají na dvanácté.

Lee Jae-sung nepotřeboval ani 120 sekund k tomu, aby po centru Edimilsona Fernandese od rohového praporku hlavou rozvlnil síť - 1:0. Nicméně úvodní trefu tohoto klání dorovnal Julian Ryeson, když pálil levačkou zpoza vápna a jeho pokus tečoval asistent u prvního gólu za záda vlastního brankáře - 1:1.

V 8. minutě Andreas Hanche-Olsen nezvolil optimální řešení rozehrávky, což vyústilo ve skutečnost, že se Youssoufa Moukoko ocitnul za defenzivní linií. Místo přihrávky na Karema Adeyemiho, jenž by zakončoval do prázdné, zvolil špatné řešení, neboť střela putovala mimo. Niklas Süle nechtěl zůstat pozadu a jeho nepříjemnou skákavou navštívenku z dálky musel Finn Dahmen vyrážet do bezpečí.

V závěru otevírací čtvrt hodiny to byli opět hosté, kdo mohl překlopit misky vah na svoji stranu, kdyby ovšem Adeyemi nepředvedl nedobré selhání. Další fáze přinesla uklidnění a spíše boj o střed hřiště. Až v minutě osmatřicáté to zkusil Donyell Malen a strážce mohučské svatyně musel zasahovat. Do šaten tedy oba soupeři putovali za nerozhodného stavu.

Ten se mohl stát minulostí dvanáct minut po startu druhé půle, kdyby měl Karim Onisiwo lépe seřízená mířidla. Další pokusy putovaly buď mimo (Adeyemi, Ingvartsen), nebo přímo do náruče brankáře (Bynoe-Gittens/Fulgini). Ani střely z dálky se nesetkaly s úspěchem, takže musel vypomoci až další rohový kop.

Na zadní (levou) tyč jej prodloužil Sébastien Haller a Giovanni Reyna, který nechyběl v kádru americké reprezentace na mistrovství světa v Kataru, se prosadil z bezprostřední blízkosti - 1:2. Jubilejní desátá výhra svěřenců Edina Terziće znamená návrat na pohárové příčky, které nebudou chtít opustit ani po víkendovém duelu s Leverkusenem. Mohuč přivítá na vlastním stadionu Bochum.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 1:1

24.01.2023 20:30

Góly: 90. Joshua Kimmich - 4. Ellyes Skhiri

Bayern po skončení světového šampionátu rozhodně není v optimálním rozpoložení. Dvakrát v řadě se mu během restartu Bundesligy nezdařilo zvítězit, po páteční remíze nedokázal doma přetlačit Kolín nad Rýnem. Alespoň bod přitom mnichovský celek honil na poslední chvíli, o nerozhodný rezultát se zasadil Joshua Kimmich, který zareagoval na trefu Ellyese Skhiriho.

Sotva se oba celky na hrací ploše rozkoukaly, už se poprvé měnilo skóre. Ve 4. minutě poslal Kainz centr z rohového čtvrtkruhu do šestnáctky, naskakující Chabot míč prodloužil na zadní tyčku, kam si seběhl Skhiri, a ten z blízkosti bez problémů dopravil balón za brankovou čáru. Asi málokdo v tu chvíli tušil, že se bude jednat na dlouhou dobu o jediný gól celého střetnutí.

Bayern pochopitelně nechtěl nechat aktuální pořádky na hřišti jen tak, v 10. minutě se snažil na vzdálenější tyčku zacílit technicky Sané, ovšem jeho podnikání nebylo úspěšné. Výrazně nebezpečněji si počínal o pár chvil později Gnabry, jehož uvolnil do dobrého postavení rychle Goretzka, nicméně brankář Schwäbe stál přesně tam, kde měl, a tutovku protivníka vychytal.

I nadále působili domácí směrem dopředu aktivněji, v koncovce se jim nicméně nevedlo tak, jak by si představovali. Ve 23. minutě zase z dobré pozice necílil zdárně Gnabry, jehož pokus skončil pouze v zámezí, ve 43. minutě Davies prostrčil merunu na Choupa-Motinga, jenže ten jednoduše váhal během střelby, čili jeho slaboučké zakončení blokoval pryč bránící Chabot.

Rezultující rohový kop pak možná přinesl Bayernu zřejmě největší příležitost na vyrovnání v rámci první půle. Pravačkou pálil Pavard, Schwäbe s vypětím všech sil míč vyrazil, jenomže do prostoru, kde se ocitl Goretzka, jenž mohl tečovat do brány. Byl však natolik překvapený, jak se k němu vlastně balón odrazil, až ho prostě nasměroval hlavičkou mimo prostor tyček.

Kolín nad Rýnem měl po obrátce jediný cíl, a to vydržet neinkasovat, co nejdéle bude moci. Málem tenhle taktický plán vyšel, Bayern směrem dopředu opravdu vůbec nezářil. Přesto se ve finále radoval ze vstřeleného gólu, který znamenal konečnou remízu. Schwäbe sice zapsal pár důležitých zákroků, třeba proti de Ligtově dělovce či hlavičce Müllera, v 90. minutě však těžko mohl dosáhnout na Kimmichovu pumelici, která se opřela o břevno a zapadla do sítě.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 2:2

24.01.2023 20:30

Góly: 11. Andrej Kramarić, 90+4. Andrej Kramarić - 45+5. Serhou Guirassy, 77. Wataru Endo

V asi zaslouženou remízu vyústilo utkání mezi Hoffenheimem a Stuttgartem. A nabídlo jistě zajímavé momenty, které diváky v PreZero Aréně musely rozvášnit. Domácí sice zprvu měli utkání pod kontrolou, jenže pak se najednou báli o vůbec nějaký bodový zisk. Nakonec přece vyloučení Naouiroua Ahamady, autora dvou gólových nahrávek, potrestal Andrej Kramarič.

Domácí vstoupili do tohoto měření sil lépe, už v 11. minutě se radovali z průběžného vedení. Poprvé se na střeleckou listinu uvedl Kramarič, musel každopádně notně děkovat především spoluhráči Angeliňovi, který svou jemnou tečí z vápna vymyslel geniální oblouček přesně do míst mezi chorvatským útočníkem a brankářem Müllerem. Hostující muž v rukavicích zůstal stát, udělal přitom chybu, jelikož jeho sok mohl zakončovat. A bohužel pro Müllera, úspěšně.

Stuttgart dlouhou dobu nemohl najít správnou odpověď. Hoffenheim si počínal v obranných činnostech kompaktně a účelně, přesto těsný náskok do přestávky neudržel. Právě krátce před jejím počátkem hosté gólově zaúřadovali, konkrétně v páté minutě nastavení, to když kolmici na Guirassyho vyslal Ahamada, a útočník z Guiney z vyložené pozice nezaváhal v koncovce.

Autor první stuttgartské asistence byl mimochodem dost vidět též ve druhém poločase. Poté, co se zdálo, že by nakonec oba týmy mohly být spokojeny s remízou, vrátil balón na hranici vápna, odkud se do něj pořádně opřel Endo, a parádní střela zapadla přesně k tyčce. Ačkoli se gólman Baumann snažil inkasování zabránit, tohle zakončení bylo prostě natolik přesné, že se prakticky nedalo nic dělat. Hosté však ve finále tři body neurvali, jejich soupeř stačil srovnat.

Situace se mu začala hodně komplikovat jenom chvíli po Endoově trefě. Když Japonec vsítil klíčovou branku, jal se Ahamada přeskočit bariéry a začít slavit s fandy pomalu až na tribuně. Jenže takové chování podle pravidel fotbalu zasluhuje žlutou kartu, a poněvadž již jednu měl, inkasoval rovněž červenou. Přesilovku pak Hoffenheim dokázal využít za pět minut dvanáct. Ve čtvrté minutě nastavení skóroval Kramarič, jenž levačkou zakroutil míč tvrdě do šibenice.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 0:5

24.01.2023 20:30

Góly: 4. Mattias Svanberg, 31. Maximilian Arnold (pen.), 34. Jonas Wind, 72. Ridle Baku, 86. Omar Marmoush

Vlci z Wolfsburgu zahájili nový rok naprosto fenomenálním způsobem a ve dvou duelech nasázeli těžko uvěřitelných jedenáct branek, k tomu ani jednou neinkasovali. Hned na úvod deklasovali konkurenční Freiburg (6:0) a nyní ve vloženém kole nedali šanci ani berlínskému soupeři, když díky dalšímu fantastickému výkonu zvítězili vysoko 5:0. V tabulce zůstávají na šestém místě s devětadvaceti body a na druhé Lipsko mají manko pouhých tří bodů.

Naopak BSC po neúspěchu v Bochumi (1:3) prohrálo podruhé za sebou a se čtrnácti body kleslo na sedmnáctou sestupovou příčku. Svěřenci trenéra Nika Kovače měli naprosto skvělý vstup do úterního utkání a hned svou první větší možnost po necelých čtyřech odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Do vedení je dostal švédský záložník Matthias Svanberg, jenž se po výborném pasu Wimmera z pravého křídla opřel do míče z voleje a ze středu šestnáctky ho usměrnil přímo do levého spodního růžku.

Hosté rozhodli o svém úspěchu krátce po odehrané půlhodině. Nejprve zahrával standardní situaci z hodně zajímavé pozice Wimmer a trefil vystrčenou ruku Lukébakia, za kterou rozhodčí Reichel okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Maximilian Arnold a s naprostým přehledem zavěsil do pravé šibenice - 0:2. Neuběhly ani další tři minuty a rozdíl ve skóre byl dokonce tříbrankový.

Po vyhraném hlavičkovém souboji Svanberga se na pravé straně šestnáctky zjevil zcela osamocený Jonas Wind a ukázkovým lobem přehodil naprosto bezmocného brankáře Christensena, balón vzápětí zapadl přesně k protější konstrukci. V samém závěru úvodního dějství se ještě mohl prosadit Gerhardt, jenže ten ve vyložené pozici přestřelil domácí branku svým akrobatickým zakončením.

VfL po změně stran vyčkávalo a v závěrečné dvacetiminutovce přidalo další dva góly. V 72. minutě měl přesnou mušku Ridle Baku, neboť po krásné kombinaci na levém křídle a finálním centru nejlepšího muže na trávníku Svanberga zachoval chladnou hlavu a zcela zapomenut zamířil po zemi ke vzdálenější tyči - 0:4. Za dalších čtrnáct minut uzavřel gólový účet střídající Omar Marmoush, jelikož svou parádní samostatnou akci chladnokrevně zakončil razantní bombou pod břevno.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - RB Lipsko 1:6

24.01.2023 18:30

Góly: 56. Soichiro Kozuki - 7. André Silva, 15. Benjamin Henrichs, 44. André Silva, 45+2. Timo Werner, 83. Dani Olmo, 89. Yussuf Poulsen

Schalke se dlouhodobě topí v krizi. A poslední klání Hinrunde jasně potvrdilo, že ve druhé polovině bundesligového dění bude mít velmi těžkou práci, aby se v nejvyšší soutěži udrželo. Lipsko si Veltins-Arenu podmanilo, zaznamenalo šest branek a vůbec nepřipouštělo diskuzi, kdo uzme plný bodový zisk. Vážně velmi málo pozitiv hledal po skončení mače jeho rival.

Hosté začali potvrzovat roli jasného favorita už od úvodních okamžiků. V 7. minutě se uvedl na listinu střelců poprvé v utkání André Silva, který přebral míč po Wernerovi, jemuž se po náběhu za soupeřovu obranu nepodařilo správně podnikat, pohotovější byl každopádně jeho spoluhráč, jenž si navedl míč za pokutové území a odtud cílil přesně do spodního rohu brány.

V 10. minutě si domácí brankář Schwolow připsal první zdárný zákrok, dokázal zlikvidovat pokus Szoboszlaie, avšak o dalších pět minut později přece podruhé kapituloval. Szoboszlai od levé lajny posunul balón do středu pole, Dani Olmo následně uvolňoval na pravé straně do volného prostoru Henrichse, ten si seběhl do šestnáctky a zamířil do těch míst, kam se trefil o něco dříve André Silva. Trápení Schalke přitom neustávalo, Lipsko i nadále na hřišti vládlo.

Do další velké příležitosti se propracoval v 19. minutě Laimer, aktuálně výrazně spojovaný s letním odchodem do Bayernu, nicméně Schwolow si s jeho zakončením poradil, stejně jako s dalším od Andrého Silvy. Zdálo se, že Die Roten Bullen jen udrží pohotový stav až do konce prvního poločasu, ve finále se však v samotném závěru dočkali ještě dalších dvou přesných zásahů. Velmi krutý debakl pro celek z Gelsenkirchenu najednou začal mít ony reálné obrysy.

Ve 44. minutě na hranici vápna merunu předal Laimer k Danimu Olmovi, který pravou nohou vypálil. Schwolow sebou mrsknul o zem a zasáhnul, jenže vyrážel pouze k Andrému Silvovi, který bez problémů uklízel za brankovou čáru. A ve druhé minutě nastavení prvního dějství skóroval taktéž Werner. Szoboszlai zleva přetáhnul svůj pas opačným směrem, tam Henrichs míč hrudí elegantně sklepnul Danimu Olmovi, ten pak našel svou prudkou přihrávkou u bližší tyčky muže s jedenáctkou na zádech, jenž pohotově tečoval za opět bezmocného Schwolowa.

O vítězi tohoto střetnutí bylo prakticky rozhodnuto. Nástup do druhé pětačtyřicetiminutovky ovšem Lipsku nevyšel úplně ideálně, možná se průběžným výsledkem nechalo uchlácholit a trochu polevilo v koncentraci. V 56. minutě tak Die Königsblauen snížili na rozdíl tří gólů, a to zásluhou Kozukiho. Bránící Gvardiol s Halstenbergem si ve středu pole nerozuměli úplně nejlépe, pobídka Freye tak propadla k japonskému záložníkovi, jenž své sólo završil úspěšně.

Nicméně další dvě změny skóre měl na svědomí již jenom saský výběr. V 66. minutě odmítl možnost na zkompletování hattricku André Silva, jehož vychytal Schwolow, a ač se opravdu vehementně snažil svými zákroky parťáky celou dobu uchovávat nad vodou, rozjetého soka zkrátka ani on nemohl zastavit. Dost stěží dalším dvěma obdrženým brankám mohl zamezit.

V 83. minutě rozvlnil síť neustále hladový Dani Olmo, a nutno přitom říci, že jeho trefa byla vůbec nejpohlednější v tomto klání. Neukopl se, přesně zamýšlel podebrat míč natolik dobře, aby se snesl pod břevno a do šibenice, k níž se Schwolow natáhnout nemohl. A v 89. minutě uzavřel zápas nadobro Poulsen, jenž mířil z vápna po Kamplově asistenci na vzdálenější tyč.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
17
10
6
1
51 : 15
36
2
Union Berlín
17
10
3
4
29 : 22
33
3
RB Lipsko
17
9
5
3
37 : 23
32
4
Eintracht Frankfurt
17
9
4
4
36 : 25
31
5
Borussia Dortmund
17
10
1
6
31 : 25
31
6
SC Freiburg
17
9
4
4
26 : 24
31
7
VfL Wolfsburg
17
8
5
4
35 : 20
29
8
Bayer Leverkusen
17
7
3
7
30 : 28
24
9
Borussia Mönchengladbach
17
6
4
7
30 : 28
22
10
1. FC Köln
17
5
6
6
29 : 31
21
11
Werder Brémy
17
6
3
8
27 : 36
21
12
1. FSV Mainz 05
17
5
5
7
21 : 27
20
13
TSG Hoffenheim
17
5
4
8
25 : 27
19
14
FC Augsburg
17
5
3
9
22 : 30
18
15
VfB Stuttgart
17
3
7
7
21 : 30
16
16
VfL Bochum
17
5
1
11
17 : 39
16
17
Hertha BSC
17
3
5
9
20 : 30
14
18
Schalke 04
17
2
3
12
14 : 41
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
Kuba94

Co to je za ligu do piči, takové výsledky ,

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
stas87

RB.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
stas87

Reagovat
db18

Reagovat
PBLead

Reagovat
sergi

Nevie niekto čo sa stalo so Schalke?

Reagovat
noustres

Nic zásadního

Reagovat
Simas92

Myslim ze v porovnani s predchozimi sezonami se s nimi bohuzel prave nic nestalo

Reagovat
bayern987

Zase stejná pohádka, 20 střel, 30 centrů a dáme jeden gól.

Reagovat
Tony Stark

Chýba vám poriadny hroťák, pri takomto štýle hry nemáte nárok na PSG v LM.

Sané v nadstavenom čase na facku. Dve dobré šance tam úplne zabil.

Reagovat
madridcan

Tak, ale zas sú rozprávky, ktoré mňa konkrétne bavia. Napríklad s Barcelonou a najbližšie sa opäť rád pozrem ako vyjebete Paríž. Takéto klasiky neomrzia

Reagovat
bayern987

Nemyslím si že je porazíme, jak píše kolega nahoře, chybí hroťák a na to podle mě doplatíme.

Reagovat
madridcan

Už aj oni majú zásadny problém...takže sa to blíži k mojej rozprávke

Reagovat
technecium

Stejne jako Nemecka repre... Efekt Musiala misto hrotaka?

Reagovat
bayern987

Musiala musí hrát křídlo/podhrot tam je neskutečný, ale spoléhat čistě na jeho góly je blbost. To je podle mě Nagelsmannovi i Flickovi jasné, ale Klose, Gomez, Lewa všichni jsou pryč nebo skončili a tak se oba dva snaží to nějak slepit bez kvalitního hroťáka - což se ukazuje být jako nepřekonatelný problém.

Reagovat
andrew96

Skhiri král ve středu pole a zadní tyče.

Reagovat
KingMaster13

To Schalke je strašný kam až ten klub nechali dojít Ti mají za poslední 3 roky tak 3 výhry v Bundeslize

Reagovat
andrew96

Za poslední prvoligovou sezónu a půl 5, neblbni. A 127 inkasovaných gólů.

Reagovat
KingMaster13

Tak jako takhle, jednu sezonu tu ligu nehráli a předtím měli nějak tragické jaro, kdy udělali 1 nebo 2 výhry, letos po podzimu zatím 2

Reagovat
Doubas

Reagovat
REPLIKATOR

Hložek > Schick

Reagovat
jenage

Andreji?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Hasan Šáš

Reagovat
db18

Reagovat
Ahoso Widaho

Včera rozhodně

Reagovat
Spalovač šancí

Hložek > Kotvald

Reagovat
Arnar Resmusonn

Pecka, po polovině sezóny mezi druhým a sedmým týmem jen 4 body. Na jaro to bude divočina. Bayern podle mě titul zase vyhraje. Stabilní soupeř jeho kvalit není nikdo....ikdyž ten klasický hrotový útočník jim chybí.

Nedivil bych se, kdyby hodně zatlačili na Muaniho a podepsali ho někdy na jaře, což je věc, která se mě nelíbí, když například v březnu koupí soupeřovou hvězdu, všude to oznámí a oslabí tak soupeře. Vše by mělo být až po sezoně

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele