17. kolo
24.01.2023 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Joshua Kimmich zřídil remízu (© AFP)

Kimmichova řacha zachránila Bayern od porážky s Kolínem nad Rýnem

Bayern po skončení světového šampionátu rozhodně není v optimálním rozpoložení. Dvakrát v řadě se mu během restartu Bundesligy nezdařilo zvítězit, po páteční remíze nedokázal doma přetlačit Kolín nad Rýnem. Alespoň bod přitom mnichovský celek honil na poslední chvíli, o nerozhodný rezultát se zasadil Joshua Kimmich, který zareagoval na trefu Ellyese Skhiriho.

Sotva se oba celky na hrací ploše rozkoukaly, už se poprvé měnilo skóre. Ve 4. minutě poslal Kainz centr z rohového čtvrtkruhu do šestnáctky, naskakující Chabot míč prodloužil na zadní tyčku, kam si seběhl Skhiri, a ten z blízkosti bez problémů dopravil balón za brankovou čáru. Asi málokdo v tu chvíli tušil, že se bude jednat na dlouhou dobu o jediný gól celého střetnutí.

Bayern pochopitelně nechtěl nechat aktuální pořádky na hřišti jen tak, v 10. minutě se snažil na vzdálenější tyčku zacílit technicky Sané, ovšem jeho podnikání nebylo úspěšné. Výrazně nebezpečněji si počínal o pár chvil později Gnabry, jehož uvolnil do dobrého postavení rychle Goretzka, nicméně brankář Schwäbe stál přesně tam, kde měl, a tutovku protivníka vychytal.

I nadále působili domácí směrem dopředu aktivněji, v koncovce se jim nicméně nevedlo tak, jak by si představovali. Ve 23. minutě zase z dobré pozice necílil zdárně Gnabry, jehož pokus skončil pouze v zámezí, ve 43. minutě Davies prostrčil merunu na Choupa-Motinga, jenže ten jednoduše váhal během střelby, čili jeho slaboučké zakončení blokoval pryč bránící Chabot.

Rezultující rohový kop pak možná přinesl Bayernu zřejmě největší příležitost na vyrovnání v rámci první půle. Pravačkou pálil Pavard, Schwäbe s vypětím všech sil míč vyrazil, jenomže do prostoru, kde se ocitl Goretzka, jenž mohl tečovat do brány. Byl však natolik překvapený, jak se k němu vlastně balón odrazil, až ho prostě nasměroval hlavičkou mimo prostor tyček.

Kolín nad Rýnem měl po obrátce jediný cíl, a to vydržet neinkasovat, co nejdéle bude moci. Málem tenhle taktický plán vyšel, Bayern směrem dopředu opravdu vůbec nezářil. Přesto se ve finále radoval ze vstřeleného gólu, který znamenal konečnou remízu. Schwäbe sice zapsal pár důležitých zákroků, třeba proti de Ligtově dělovce či hlavičce Müllera, v 90. minutě však těžko mohl dosáhnout na Kimmichovu pumelici, která se opřela o břevno a zapadla do sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Naseroslosos23

Sázím dneska na Gnabryho....že skóruje :)

Reagovat
Gerd 13

Co to včera bylo za hrůzu?!? Hlavně ten první poločas byl úplně tragický. Statický, bez nápaditosti, bez jiskry. Druhá půlka už alespoň hodně střel, Kimmichův gól parádní.

Reagovat
Rich

Klíčová věc, neforma německých hráčů... Nagelsmann postaví stejnou sestavu jako proti Lipsku, která byla marná... Předně Gnabry byl největší průser... Sané nic nepředvedl a Gravenberch za mě o parník lepší než Goretzka... Hodně to oživili právě Gravenberch, Coman. Ale je to kafastrofa, jestli tohle chtějí hrát v Paříži, tak jich dostanou 6...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele