Bundesliga - preview 17. kola: Němci dohrávají první polovinu sezony

24.01.2023, 08:36, aktualizováno 25.01.2023, 08:50
Previews
Moussa Diaby (© AFP)

Dnes je na programu druhý díl vloženého sedmnáctého kola a Freiburg se pokusí napravit debakl z Wolfsburgu, proti Frankfurtu to ovšem nebude mít snadné. Dortmund cestuje do Mainzu, Leverkusen hostí Bochum, Werder poměří síly s Unionem a Augsburg si to rozdá s Gladbachem...

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund

středa 18:30
Navzdory problémům zahájil Dortmund jarní Rückrunde vítězně. V bundesligové tabulce však dál zůstává na neuspokojivém šestém místě. O další progres se Borussia pokusí na hřišti mohučských "Nulapětek", které uplynulý víkend uhrály remízu, čímž prodloužily své čekání na ligovou výhru.

Nedělní střet Dortmundu s Augsburgem nabídl velké drama. A taky spoustu příběhů. Útočník BVB Sébastien Haller si po úspěšném boji s rakovinou vůbec poprvé zahrál Bundesligu ve žluto-černém dresu. Střídající mladík Jamie Bynoe-Gittens pozvedl prapor Borussie - podobně jako na začátku sezóny ve Freiburgu. A další žolík Giovanni Reyna se parádním volejem postaral o vítězný gól střetnutí.

Dortmund napínavou partii nakonec zvládl, výsledek 4:3 však zároveň ukázal, že potíže v řadách "Schwarzgelben" přetrvávají. "Ze zápasu jsme si odnesli řadu problémů, které musíme řešit a o nichž jsme přímo diskutovali," přiznal trenér Borussie Edin Terzic.

Naprostá spokojenost nepanuje ani v táboře Mainzu. Sobotní remíza ze Stuttgartu sice fanoušky asi úplně nerozlítila, nicméně tříbodový zisk by je taktéž nezklamal. Naposledy totiž Nulapětky zvítězily v říjnu loňského roku. Od domácí demolice Kölnu prohrály třikrát v řadě, načež uhrály alespoň dva body za plichty s Frankfurtem a již zmíněnou bitvu ve Stuttgartu.

Po nadějném začátku ročníku se Mainz v bundesligové tabulce propadl na aktuální 12. pozici. I tak chce Dortmund pořádně potrápit. "V letošní sezoně jsme už způsobili problémy několika silným protivníkům, například Lipsku nebo Frankfurtu. To samé chceme i proti Dortmundu," připomněl kouč FSV Bo Svensson, že jeho svěřenci se umí připravit na těžké souboje.

Je možné, že ani ve středu se mezi tři tyče nepostaví obvyklá jednička Mainzu Robin Zentner, jehož dál limitují bolavá záda. Podobně jako ve Stuttgartu tak může šanci dostat Finn Dahmen. Jistojistě se na straně FSV nepředstaví zraněný útočník Jonathan Burkardt ani vykartovaný středopolař Dominik Kohr, jehož může nahradit Jae-sung Lee. Talentovaný záložník Anton Stach totiž ještě není po zlomenině prstu zcela fit.

Také Borussii bude kvůli trestu za žluté karty chybět důležitý článek ze středu pole, a sice tahoun Jude Bellingham. Zranění nepustí do hry pravé beky Thomase Meuniera a Mateua Moreye. To záložník Emre Can již začal trénovat a na trávníku by se mohl objevit, totéž platí pro ofenzivního lídra Marca Reuse, jehož v uplynulých dnech zastavilo nachlazení.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Dahmen (Zentner) - Fernandes, Hack, Caci - Widmer, Barreiro, Aarón - Lee - Barkok, Onisiwo - Ingvartsen

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Ryerson, Süle, Hummels, Guerreiro - Dahoud - Adeyemi, Reyna, Brandt, Malen - Moukoko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.85 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Bayer Leverkusen - VfL Bochum

středa 20:30
I bez Patrika Schicka zvládl Leverkusen nedělní porýnské derby a už se prokousal do první poloviny tabulky. Daří se také Bochumi, která se díky třem výhrám v řadě vydrápala mimo sestupové pásmo. Který celek si udrží formu také po 17. kole?

Leverkusen se z podzimního trápení začal otřepávat už v listopadu a zdá se, že po zimní přestávce chce na zmar z úvodu sezóny zcela zapomenout. Svěřenci kouče Xabiho Alonsa zvládli první ostrý test v novém roce a i přes komplikace v závěru zdolali rivaly z Mönchengladbachu. Prsty v porážce Borussie měl také český fotbalista Adam Hložek, jenž v útoku zdatně zastoupil stále zraněného Patrika Schicka.

Ve středu hodlá Leverkusen potěšit své příznivce také na domácí půdě. "Víme, že absolvujeme intenzivní týden. Po nedělním vítězství máme na přípravu jen dva dny. Nyní se plně soustředíme na Bochum," prohlásil Alonso, jenž se vedle Schicka musí obejít také bez středopolaře Charlese Aránguize. V základní sestavě by se již naopak mohl objevit uzdravený ofenzivní záložník Florian Wirtz.

Favoritem mače v BayAreně budou domácí, nicméně povzbuzení hosté jistě udělají vše pro dobrý výsledek. Své odhodlání ostatně demonstrovali uplynulý víkend. Proti berlínské Hertě se Bochum nenechala rozhodit inkasovanou brankou, která nakonec z popudu videorozhodčího neplatila. Následně se fotbalisté VfL plně koncentrovali na zápas, který nakonec dovedli k pohodlnému vítězství 3:1.

Ve středu chce trenér Bochumi Thomas Letsch eliminovat hlavní zbraně Bayeru. "Víme, jak je Leverkusen rychlý. Jsou velmi nebezpeční v přechodové fázi. My jsme ale taktéž rychlí a chceme soupeře potrápit,"uvedl lodivod VfL. Ten může od tohoto týdne počítat s útočníkem Moritzem Broschinskim, jenž se přesunul z nedalekého Dortmundu. Odešel naopak obránce Tim Oermann, který hostuje v rakouském Wolfsbergeru.

Do Leverkusenu se s Bochumí nevydají zranění brankář Michael Esser ani levý obránce Kostas Stafylidis. Letsch nicméně prozradil, že stav druhého jmenovaného se postupně lepší, což platí také pro záložníka Jaceka Góralskiho, jenž vynechal většinu podzimní části.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Kossounou, Tapsoba, Hincapié - Andrich - Frimpong, Palacios, Wirtz, Bakker - Diaby, Adli

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Janko, Ordec, K. Schlotterbeck, Danilo Soares - Losilla - Stöger, Förster - Asano, Antwi-Adjei - P. Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.78 - 7.63

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt

středa 20:30
Hororový vstup do nového roku má za sebou Freiburg. Druhý nejlepší tým podzimní části schytal šestigólový výprask ve Wolfsburgu. V dalším kole se svěřenci kouče Christiana Streicha představí na domácí půdě, kam dorazí Frankfurt. Právě Eintracht se díky zaváhání Breisgauer posunul v tabulce na druhou příčku.

Černý den začal pro Freiburg ve Wolfsburgu již ve druhé minutě zápasu, kdy poprvé inkasoval. Nakonec gólman Mark Flekken lovil míč ze své brány třikrát. "Všude jsme byli o fous pozdě. Wolfsburg byl rychlejší a všude byl dříve," shrnul nepovedený výlet do Dolního Saska trenér SCF Streich.

To Frankfurt si po uplynulém víkendu nemá moc na co stěžovat. Proti Schalke byl téměř dokonale efektivní a poslední tým tabulky vyprovodil ze svého stadionu třemi brankami. "Je příjemné začít rok domácím vítězstvím 3:0. Podrobně jsme analyzovali náš výkon a zdůraznili jsme pozitiva i negativa. Do Freiburgu jedeme s dobrým pocitem," řekl rakouský kouč Eintrachtu Oliver Glasner.

Ne všechno je ale v táboře hesenského celku růžové. Utkání proti Schalke nedohrál univerzál na kraj hřiště Junior Dina Ebimbe, který si pochroumal kotník a po operaci svým spoluhráčům několik týdnů nepomůže. Marodí také levý bek Luca Pellegrini, naopak alespoň na lavici náhradníků už by se měl posadit brazilský stoper Tuta.

Freiburg hlásí návrat středního obránce Philippa Lienharta, chybět naopak bude ofenzivní záložník Roland Sallai. Křídelník a hvězda Breisgauer Vincenzo Grifo se potupy ve Wolfsburgu kvůli nemoci nezúčastnil, zápas proti Frankfurtu však už možná stihne. Pokud se Streich a spol. chtějí vrátit na druhé místo, bude se Grifova precizní technika jistě hodit.

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Sildillia, Ginter, Lienhart - Kübler, Eggestein, Höfler, Günter - Doan, Höler - Gregoritsch

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Jakić, Smolčić, N'dicka - Knauff, Kamada, Sow, Lenz - Lindstrøm, Götze - Kolo Muani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.65 - 3.60 - 2.70

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FC Augsburg - Borussia Mönchengladbach

středa 20:30
Augsburg i Mönchengladbach svými zápasy zakončily program víkendového 16. kola, ani jeden z celků si však na své konto nepřipsal body. Zatímco bavorští Fuggerstädter nezvládli dortmundské drama, "Hříbata" z Gladbachu se v derby proti Leverkusenu probudila pozdě. Nyní je jisté, že minimálně jedna strana barikády již body získá.

Obzvlášť pro Augsburg bude středeční střetnutí důležité, neboť se pohybuje těsně nad sestupovými vodami. V Dortmundu sice mužstvo kouče Enrica Maaßena sahalo alespoň po remíze, čtvrtou vyrovnávací trefu ale nepřidalo. Na závěr první poloviny sezony se však bude moct spolehnout na domácí kulisu.

A právě toho chce Maaßen využít. "Čeká nás perný úkol, nicméně nejen proti Dortmundu jsme ukázali, že proti silným týmům můžeme vypadat velmi dobře," prohlásil talentovaný trenér, jemuž se navzdory dortmundskému nezdaru líbil výkon řady nováčků v kádru FCA. Jeden z nich, útočník Irvin Cardona, se však na hřišti Borussie zranil a do utkání s Mönchengladbachem nezasáhne. Nějaký čas bude šrámy z nedělní bitvy léčit také křídelník Rubén Vargas. Na hrotu může Cardonu zastoupit v uplynulém kole suspendovaný Mërgim Berisha.

Gladbachu dlouho hrozilo, že mu Leverkusen ušije z ostudy kabát. Až za stavu 0:3 se "Hříbata" konečně rozhodla hrát důstojnou partii, vsítila však jen dva góly, což na vyrovnání nestačilo. Borussia sice zůstala v horní polovině bundesligové tabulky, ztratila však přímý kontakt s mužstvy před sebou.

Středeční snaha o usmíření se zklamanými fanoušky nebude jednoduchá. Gladbach totiž v probíhající sezóně venku ještě nevyhrál. Augsburg navíc jistě nedá kůži lacino. "Zejména doma se vyznačují obrovskou bojovností. Musíme se na bitvu dobře připravit," vzkázal lodivod porýnského týmu Daniel Farke, který bude postrádat vykartovaného záložníka Larse Stindla. Fit už by naopak mohl být vicemistr světa Marcus Thuram.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Pedersen - Engels, Rexhbecaj - Maier, Demirović - Beljo, Berisha

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Scally, Itakura, Elvedi, Bensebaini - Weigl, Koné - Hofmann, Kramer, Pléa - Ngoumou

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.79 - 2.31

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Werder Brémy - Union Berlín

středa 20:30
Pořádnou facku schytaly Brémy v prvním soutěžním utkání roku 2023. Kolínským"Geißböcke se vzdaly příliš snadno a k řece Vezeře se vracely se sedmibrankovým přídělem. Svým věrným příznivcům se hráči Werderu budou chtít revanšovat proti Unionu, jenž o víkendu znovu jednou zvládl napínavou koncovku.

Zápasy Brém nezaujaté pozorovatele často baví. Stačí připomenout srpnový obrat v Dortmundu nebo demolici Mönchengladbachu zkraje října. Sami fanoušci Grün-Weißen ale vždy tolik nejásají. V listopadu je zarmoutilo šest inkasovaných branek od Bayernu, stejně tak by nejraději rychle zapomněli na nedávný výlet do Kölnu.

Po sobotní porážce 1:7 měli v Brémách o čem přemýšlet. "Vždy jsme k sobě kritičtí. Je jasné, že po porážce je třeba řešit víc negativ. To ovšem nemá vliv na způsob naší práce. Musíme se dál dívat dopředu," nabádá kouč SVW Ole Werner. Ten bude ve středu proti Unionu dál postrádat obránce Felixe Agua i záložníka Romana Schmida. Zároveň Werner na přezápasové tiskové konferenci naznačil, že by větší prostor mohl dostat útočník Oliver Burke.

Union patří stejně jako Brémy k zábavným celkům. Především na konci duelů, kdy skóre často dokáže urvat ve svůj prospěch. Köpenicker se něco podobného podařilo v sezoně již proti Mönchengladbachu a naposledy odjížděl z Berlína zklamaný také Hoffenheim. Ten se sice v sobotu na stadionu An der Alten Försterei dostal do vedení, avšak v závěru druhého dějství o náskok přišel, neboť třikrát inkasoval.

Union po víkendovém zisku tří bodů přeskočil Lipsko i Freiburg a před zahájením 17. kola hájí třetí místo v tabulce. Brémy, rozhozené nepovedeným výletem do Kölnu, však Berlíňané nehodlají podcenit. "Spousta věcí se jim tam (v Kölnu) nepovedla. Teď ale ukáží zcela jinou tvář," varuje trenér berlínského výběru Urs Fischer, jenž nemůže počítat se zraněnými záložníky Andrásem Schäferem a Mortenem Thorsbym. Po trestu za červenou kartu se naopak do základní sestavy zřejmě vrátí stoper Diogo Leite.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Pieper, Veljković, Friedl - Weiser, Groß, Jung - Bittencourt, Gruev - Füllkrug, Ducksch

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Gießelmann - Haraguchi, Haberer - Behrens, Becker

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.32 - 2.49

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Schalke 04 - RB Lipsko

úterý 18:30

Už devětkrát za sebou Lipsko v Bundeslize neprohrálo. A svou bilanci by chtělo bezpochyby zakulatit na číslo deset proti i nadále poslednímu Schalke. Domácí jako jediní z celé ligové grupy vykazují jednociferné číslo bodového zisku, obecně se topí v krizi, kterou podtrhla také porážka na půdě Frankfurtu. Ani nynější sok pro něj nepředstavuje papírově lehkou překážku.

Tomu naopak minulé kolo, úvodní po konci světového šampionátu v Kataru, dopadlo docela slušně, doma uhráli Die Roten Bullen bod s obhájcem titulu z Bayernu. Vypadli každopádně z top čtyřky, strategické zóny, která zaručuje pro příští ročník účast v Lize mistrů, a míní se do ní okamžitě vrátit. Jenom je zapotřebí v Gelsenkirchenu naplnit roli jednoznačného favorita.

Nic se od pátečního duelu na straně saského výběru nezměnilo, co se týče absencí, pořád se na marodce nacházejí obvyklá brankářská jednička Péter Gulácsi a klíčová persona do útoku Christopher Nkunku. I bez nich si ale Lipsko naposledy proti mnichovskému celku poměrně slušně poradilo. "Uvidíme až po závěrečném tréninku, zda sestavu pozměníme nebo jestli se do hry podívá většina hráčů z duelu proti Bayernu,” neprozradil hostující kouč Marco Rose.

Schalke by opravdu nemělo po papírové stránce znamenat nepřekonatelný úkol. Ještě před sestupem Die Königsblauen do nižší soutěže se minulá tři klání vyvinula jasně ve prospěch RBL. Konaly se tři výhry s celkem dvanácti vstřelenými brankami a žádným inkasovaným! I vzájemná bilance zkrátka hovoří po Roseho partu. "Myslím si, že jsme proti Bayernu hráli dobře,” vracel se ještě Rose k utkání s Bavory. "Výkon v prvním poločase nebyl tak špatný, jak se tvrdilo. Vždyť soupeře jsme přece moc nepouštěli do nějakých větších šancí,” dodal.

Udržení se Schalke, nováčka bundesligové scény, který se hned po roce stráveným na nižší úrovni navrátil mezi elitu, je zatím v nedohlednu. Domácí prostě musejí sundat onu těžkou deku a začít sbírat body, jestli chtějí mít během Rückrunde reálnou naději na záchranu. Je už teď jasné, že v posledním kole první poloviny ligové sezóny nemají možnost vymanit se ze dna tabulky. Kouči Thomasovi Reisovi pak nehraje do karet ani početná marodka, na níž se nacházejí Justin Heekeren, Alex Král, Thomas Ouwejan, Sebastian Polter, Niklas Tauer, Sepp van den Berg a Rodrigo Zalazar. Zpět jsou však aspoň Marcin Kamiňski a Dominick Drexler.

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Brunner, Jošida, M. Kamiňski, Uronen - Latza, Krauss - Kozuki, Drexler, Bülter - Terodde

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Klostermann, Orbán, Gvardiol, Halstenberg - X. Schlager, Laimer - Szoboszlai, Dani Olmo - Werner - André Silva

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.33 - 4.50 - 1.54

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Bayern Mnichov - 1. FC Köln

úterý 20:30
V prvním soutěžním zápase roku 2023 se Bayern výhry nedočkal. Zatímco remíza z Lipska neznamenala ostudu, proti Köln by již ztráta bodů představovala velké překvapení. Navzdory roli favorita by se však Mnichované měli mít na pozoru. Hosté totiž do Bavorska přicestují v dobré náladě poté, co v sobotu zničili Brémy.

Od pátečního duelu Lipska s Bayernem se dost očekávalo, nakonec se ale v průběhu 16. kola Bundesligy našly atraktivnější zápasy. Na "Roten Bullen" i "Stern des Südens" totiž šlo vidět, že se pro druhou polovinu sezóny teprve rozehrávají. Mnichované šli v Sasku do vedení, po změně stran ovšem polevili a rovněž inkasovali. Konečná remíza 1:1 se tak jeví jako zasloužený výsledek, který přijaly obě strany barikády.

Köln se na rozdíl od Bayernu se svým soupeřem o víkendu nepáral. Vedení neztratil, naopak jej rychle navyšoval. Ještě v průběhu první půle vedl o pět branek, načež se Brémy zmohly alespoň na jednu odpověď. Po přestávce však kolínští "Kozli" skórovali ještě dvakrát a nakonec oslavili jednu ze svých nejvyšších výher v historii Bundesligy. A aby dobrých zpráv nebylo málo, ohlásili v pondělí u Rýna letní příchod levého obránce Learta Paqarady, jenž po konci aktuálního ročníku opustí druholigové St. Pauli

Je málo pravděpodobné, že by Köln po sobotní kanonádě spustil podobný gólostroj také proti Bayernu. Nicméně ani v Allianz Areně nehodlá upustit ze svých obvyklých nároků. "Chceme hrát náš fotbal i v Mnichově. Chceme být odvážní stejně jako v jiných zápasech," prohlásil sebejistě trenér Kozlů Steffen Baumgart.

Kouč Mnichovanů Julian Nagelsmann si je vědom, že Baumgartovi a spol. demolice Brém po psychické stránce dost pomohla. "Sedm gólů dodalo Kölnu sebevědomí. Vyznačují se vysokou intenzitou na míči. Musíme na hřiště přenést emoce a bojovat," nabádá 35letý lodivod.

Bayern, jenž bez ohledu na úterní výsledek zůstane na čele bundesligové tabulky, dál postrádá několik marodů. Zranění do hry nepustí gólmana Manuela Neuera, obránce Lucase Hernándeze s Noussairem Mazraouim či křídelníka Sadia Maného. Menší problémy hlásil po utkání v Lipsku také stoper Dayot Upamecano, podle Nagelsmanna by ale měl být na Köln připraven.

Kozli mohou po delším čase počítat s mladým útočníkem Janem Thielmannem, řada dalších forvardů však zůstává mimo hru. Jmenovitě jde Floriana Dietze, Marka Utha, Sebastiana Anderssona a Dimitrise Liminose. Hrát nebudou ani zadáci Luca Kilian s Kristianem Pedersenem, nejistý je pak start Ellyese Skhiriho. Tuniský středopolař se proti Brémám blýskl krásnou trefou, zároveň si však poranil kotník. Pokud by Skhiri nebyl k dispozici, může jej nahradit nedávno uzdravený Dejan Ljubicic.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies - Kimmich, Goretzka - Sané, Musiala, Gnabry - Choupo-Moting

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Hector - Skhiri, Martel - Maina, Huseinbašić, Kainz - Tigges

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.73 - 13.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart

úterý 20:30

Možná si Hoffenheim před sezónou maloval, že bude bojovat o příčky zaručující evropské poháry pro další sezónu, ovšem rovná polovina porážek z dosavadních šestnácti odehraných kol ho staví do zcela jiné role. A duel proti Stuttgartu pro něj představuje jen ten o záchranu, o níž se zřejmě bude rvát také před blížícím se Rückrunde. Veselá nálada je zkrátka ta tam.

Ani úvodní klání po světovém šampionátu domácím výsledkově nevyšlo, nestačili venku na Union. Ne že by třeba Die Kraichgauer vykazovali takovou nevyrovnanost mezi obranou a útokem, alespoň poměr vstřelených a inkasovaných branek něčemu takovému nenasvědčuje. Jenže body pravidelně sbírat neumějí. Je docela s podivem, že se zjevují ve společnosti těch týmů, které vykazují daleko horší skóre. Bezbodových rezultátů je však vážně příliš mnoho.

Hostující lodivod Bruno Labbadia prožil o minulém víkendu premiéru, která ani neurazí, ani nenadchne. Stuttgart doma remizoval s Mohučí. Pokud se mu na druhý pokus podaří uzmout vítězství, bodově se dotáhne právě na nynějšího soupeře. "Tenhle zápas je přesně tím, v němž nevyhrajeme žvaněním, ale činy,” povídal domácí stratég André Breitenreiter. "Čas na nějaké mluvení je u konce. Všechno je teď o akci. A ta začíná od nás, trenérů, postupuje přes hráče a končí u klubu jako u jednoho celek. Jde pouze o vítězství a nic jiného,” vzkazoval zřetelně.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Eduardo Quaresma, Vogt, Nsoki - Skov, Geiger, Angeliňo - Baumgartner, Kramarič - Bebou, Dabbur

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Anton, Mavropanos, Ito, Nartey - Karazor - Ahamada, W. Endo - Tiago Tomás, Katompa Mvumpa - Guirassy

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.81 - 3.36

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Hertha BSC - VfL Wolfsburg

úterý 20:30

Zcela rozdílně zahájily jarní část Bundesligy Hertha a Wolfsburg. Zatímco Berlíňané si porážkou v Bochumi zkomplikovali cestu za udržením, "Vlci" z Dolního Saska rozdrtili Freiburg a potvrdili, že si brousí zuby na nejvyšší příčky. Udrží hladová smečka neporazitelnost také v hlavním městě?

Hertě se sobotní utkání opravdu nevyvedlo. V Bochumi sice rozvlnila síť jako první, hlavní sudí však branku odvolal. Poté již začali řádit hráči domácího VfL, kteří v součtu skórovali třikrát. Berlíňané se zmohli na jedinou odpověď. "Všichni víme, jak je užitečné dobře začít. Proto nás výsledek v Bochumi mrzí," neskrýval nespokojenost trenér BSC Sandro Schwarz.

Wolfsburg zahájil jarní Rückrunde ve stejný čas jako Hertha, ovšem se zcela jiným výsledkem. Nebohý Freiburg inkasoval ve městě Volkswagenů šest branek. "Tento zápas byl jedinečný, něco takového se nevidí každý den. Jsme spokojeni, ale musíme se soustředit na další utkání," snažil se tlumit euforii kouč "Vlků" Niko Kovač.

Do Berlína se nevydají obránce Paulo Otávio, který proti Freiburgu viděl pátou žlutou kartu v sezoně, ani záložník Felix Nmecha, jehož trápí bolavé stehno. Na marodce Wolfsburgu dál zůstává také Nmechův bratr, útočník Lukas. Namísto Otávia se v základní sestavě zřejmě ukáže Micky van de Ven.

Hertha nemůže nějaký čas počítat s křídelníkem Chiderou Ejukem, forvard univerzál Stevan Jovetić zase hlásí svalový problém. Proti VfL nenastoupí ani další útočník Florian Niederlechner, nedávná akvizice z Augsburgu. Vrátit by se naopak měl křídelník Dodi Lukébakio, jenž v Bochumi chyběl kvůli disciplinárnímu trestu.

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Christensen - Kenny, Rogel, Kempf, Mittelstädt - Tousart, Sunjić - Lukebakio, Serdar, Richter - Kanga

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Bornauw, Lacroix, Van de Ven - Arnold - Svanberg, Gerhardt - Wimmer, Kamiński - Wind

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.43 - 2.44

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
16
10
5
1
50 : 14
35
2
Eintracht Frankfurt
16
9
3
4
35 : 24
30
3
Union Berlín
16
9
3
4
27 : 21
30
4
SC Freiburg
16
9
3
4
25 : 23
30
5
RB Lipsko
16
8
5
3
31 : 22
29
6
Borussia Dortmund
16
9
1
6
29 : 24
28
7
VfL Wolfsburg
16
7
5
4
30 : 20
26
8
Borussia Mönchengladbach
16
6
4
6
30 : 27
22
9
Bayer Leverkusen
16
6
3
7
28 : 28
21
10
Werder Brémy
16
6
3
7
26 : 34
21
11
1. FC Köln
16
5
5
6
28 : 30
20
12
1. FSV Mainz 05
16
5
5
6
20 : 25
20
13
TSG Hoffenheim
16
5
3
8
23 : 25
18
14
VfL Bochum
16
5
1
10
17 : 37
16
15
FC Augsburg
16
4
3
9
21 : 30
15
16
VfB Stuttgart
16
3
6
7
19 : 28
15
17
Hertha BSC
16
3
5
8
20 : 25
14
18
Schalke 04
16
2
3
11
13 : 35
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
andrew96

Kicktipp!

Reagovat
smazaný uživatel

To Schalke ...

Reagovat
Kincl

Se vrátí do druhé ligy hodně rychle

Reagovat
sergi

Ja tomu nerozumiem, čo tam majú za problémy? Strašný úpadok...

Reagovat
Rudnevs

Bohužiaľ celý postupový tím a s tým spojená eufória sa totálne zabila tým, že tam na prvú ligu dali toho najneschopnejšieho trénera a následne sa už šlo do špirály, tím bol pod dekou, zlé výsledky, zlá nálada… a sme tam kde sme boli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele