17. kolo
24.01.2023 20:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Andrej Kramarič a jeho první trefa proti Stuttgartu (© AFP)

Bizarní vyloučení Ahamady, ale i famózní Kramarič. Hoffenheim plichtil se Stuttgartem

V asi zaslouženou remízu vyústilo utkání mezi Hoffenheimem a Stuttgartem. A nabídlo jistě zajímavé momenty, které diváky v PreZero Aréně musely rozvášnit. Domácí sice zprvu měli utkání pod kontrolou, jenže pak se najednou báli o vůbec nějaký bodový zisk. Nakonec přece vyloučení Naouiroua Ahamady, autora dvou gólových nahrávek, potrestal Andrej Kramarič.

Domácí vstoupili do tohoto měření sil lépe, už v 11. minutě se radovali z průběžného vedení. Poprvé se na střeleckou listinu uvedl Kramarič, musel každopádně notně děkovat především spoluhráči Angeliňovi, který svou jemnou tečí z vápna vymyslel geniální oblouček přesně do míst mezi chorvatským útočníkem a brankářem Müllerem. Hostující muž v rukavicích zůstal stát, udělal přitom chybu, jelikož jeho sok mohl zakončovat. A bohužel pro Müllera, úspěšně.

Stuttgart dlouhou dobu nemohl najít správnou odpověď. Hoffenheim si počínal v obranných činnostech kompaktně a účelně, přesto těsný náskok do přestávky neudržel. Právě krátce před jejím počátkem hosté gólově zaúřadovali, konkrétně v páté minutě nastavení, to když kolmici na Guirassyho vyslal Ahamada, a útočník z Guiney z vyložené pozice nezaváhal v koncovce.

Autor první stuttgartské asistence byl mimochodem dost vidět též ve druhém poločase. Poté, co se zdálo, že by nakonec oba týmy mohly být spokojeny s remízou, vrátil balón na hranici vápna, odkud se do něj pořádně opřel Endo, a parádní střela zapadla přesně k tyčce. Ačkoli se gólman Baumann snažil inkasování zabránit, tohle zakončení bylo prostě natolik přesné, že se prakticky nedalo nic dělat. Hosté však ve finále tři body neurvali, jejich soupeř stačil srovnat.

Situace se mu začala hodně komplikovat jenom chvíli po Endoově trefě. Když Japonec vsítil klíčovou branku, jal se Ahamada přeskočit bariéry a začít slavit s fandy pomalu až na tribuně. Jenže takové chování podle pravidel fotbalu zasluhuje žlutou kartu, a poněvadž již jednu měl, inkasoval rovněž červenou. Přesilovku pak Hoffenheim dokázal využít za pět minut dvanáct. Ve čtvrté minutě nastavení skóroval Kramarič, jenž levačkou zakroutil míč tvrdě do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
adogti77

skúsim x

Reagovat
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele