17. kolo
25.01.2023 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Randal Kolo Muani střílí první branku utkání (© AFP)

Zápas mezi Freiburgem a Frankfurtem vítěze nepoznal

Svěřenci kouče Streicha v minulém kole inkasovali ve Wolfsburgu šest gólů, což se jim alespoň částečně podařilo napravit. Byť před úvodním hvizdem jistě tajně doufali ve víc, přestože si museli být dobře vědomí solidní formy Eintrachtu. Ten ani po sedmnáctém kole neopustí pozici zaručující účast v Lize mistrů.

Kdyby někdo přišel na Europa-Park Stadion až po dvaceti minutách hry, neviděl by pouze dobrý obranný zákrok Djibrila Sowa, který uzmul šanci Michaelu Gregoritschovi, a pak ještě ránu Lucase Hölera, kterou si ovšem pohlídal Diant Ramaj. Náhradník za Kevina Trappa se musel po půl hodině hry činit proti střele Hölera a následné dorážce Matthiase Gintera.

Randal Kolo Muani předvádí v dresu klubu z města nad Mohanem po přestupu z Nantes výborné výkony, které neušly ani Didieru Deschampsovi, trenérovi Les Bleus, který jej vzal s sebou na stříbrné mistrovství světa do Kataru, kde se prezentoval gólem a proměněnou penaltou ve finálovém rozstřelu. A proti Freiburgu to byl právě čtyřiadvacetiletý útočník, kdo ve 42. minutě rozvlnil síť, protože na jeho přízemní zakončení k pravé tyči Mark Flekken nedosáhnul - 0:1.

V nastaveném čase úvodního dějství si musel Ramaj pohlídat tečovaný pokus Nicolase Höflera. Inkasoval nakonec až záhy po změně stran, když Günterův centr Gregoritsch sice nezasáhnul, ale za ním všechno jistil Ginter, jehož hlavička zamířila k té samé tyčce, jako u předchozího zásahu - 1:1. V ten moment patrně nikoho na tribunách nenapadlo, že počet branek určených pro toto klání byl již vyčerpán.

Přitom Gregoritschovu voleji, kterým se prezentoval po hodině hry, scházely maximálně dva decimetry. Bývalý hráč Hamburku byl dále aktivní, jenže při dalším pokusu jej dokázal vychytat muž v rukavicích. Zbývající pasáž se už musela obejít bez vyložených příležitostí na té či oné straně, takže v obou táborech musí věřit, že se tři body podaří uzmout o víkendu, kdy SC hraje s Augsburgem, zatímco Orli jedou do Mnichova.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele