Bundesliga preview - 8. kolo

28.09.2007, 00:54, aktualizováno 30.09.2007, 10:46
Previews
Německá Bundesliga nabídne tento víkend dva velmi zajímavé zápasy. Už v pátek hostí spoupající Schalke propadající se Herthu Berlín, ten pravý šlágr pak přijde v sobotu, kdy druhý Leverkusen vyzve vedoucí mnichovský Bayern. Obhájce titulu Stuttgart hraje v Rostocku, na Brémy čeká Bielefeld, zatím nejlepší nováček Karlsruhe (6. místo) se utká s Dortmundem.
Schalke 04 - Hertha Berlín  (pátek 20:30)
Jistě zajímavý duel dvou týmů z popředí tabulky uvidí diváci v Gelsenkirchenu, kde se zatím třetí Schalke střetne s Herthou Berlín, která momentálně okupuje pátou příčku.

Hráči domácího týmu sice před více než týdnem podlehli v Lize mistrů ve Veltins Areně Valencii 0:1, chuť si však zpravili v následujících dvou ligových utkáních, když nejdříve porazili Bielefeld 3:0 a poté přivezli i plný počet z hřiště Duisburgu, kde zvítězili 2:0. Ale právě velká zápasová vytíženost by mohla hrát v neprospěch Schalke, jelikož trenér Mirko Slomka neměl příliš času na šetření svých klíčových hráčů. Na hřišti se kvůli zranění neobjeví Krstajić a Abel, navíc nejsou zcela fit ani Asamoah s Kobiašvilim, kteří pravděpodobně zůstanou jen na lavičce.

Klub z hlavního města, jehož barvy velmi úspěšně zatím hájí český brankář Jaroslav Drobný, se mohl těšit ze tří ligových výher za sebou, ale v posledním utkání překvapivě nestačil na Rostock, jemuž doma podlehl 1:3. Kouč Lucien Favre bude postrádat Simuniće s Limou, kteří budou pravděpodobně nahrazeni Grahnem a Von Bergenem.

Dá se předpokládat, že domácí, kteří jsou druhým nejproduktivnějším týmem Bundesligy, budou od prvních minut na svého soupeře tlačit a spoléhat na ofenzivní hru. Oproti tomu hostující celek pravděpodobně zvolí opatrnější defenzivní taktiku a bude se spoléhat na rychlé protiútoky.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer – Rafinha, Westermann, Bordon, Pander – Ernst – Bajramović, Jones – Rakitić – Kurányi, Altıntop.
Hertha Berlín - pravděpodobná sestava:
Drobný – Chahed, Friedrich, von Bergen, Fathi – Ebert, Dardai, Gilberto, Lucio – Grahn - Pantelić.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Karlsruher SC - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
V sobotu přijede na půdu nováčka z Karlsruhe Borussia Dortmund. Ta se potřebuje konečně vzchopit, ale Karlsruhe má velikou formu, kterou potvrdilo středečním vítězstvím na půdě Frankfurtu.

Domácí jsou nejlepším nováčkem v rozjeté sezoně Bundesligy. Mají na svém kontě dvanáct bodů a proto jim po zásluze patří "pohárové" šesté místo. V jedné statistice jsou dokonce borci z Karlsruhe nejlepší. A je to tabulka úspěšnosti na půdě soupeřů. V ní předstihli i lídra tabulky Bayern Mnichov. V 8. kole však hrají doma a uvidíme, jestli pro ně pocit fanouškovské podpory v zádech bude přínosem. Naposledy doma podlehli již zmiňovanému Bayernu Mnichov. Do zápasu s Borussií by neměl nikdo důležitý chybět, a tak se domácí fanoušci budou moct těšit i na tahouna KSC Tomase Hajnala.

Borussia zatím předvádí hodně nevyrovnané výkony. Dokáže doma rozprášit Werder Brémy 3:0 a o dva týdny později doma podlehn HSV stejným poměrem. Velkým problémem BVB je v součastnosti obrana, s třinácti obdrženými brankami patří mezi nejhůře bránící týmy Bundesligy a i proto jsou hráči Borussie až v druhé polovině tabulky. Jediným plusem týmu z Dortmundu je dvojice Petrič - Klimowicz, která zařizuje pro Borussii hromadu gólů.

Týmy v sobotu změří síly po dlouhé době ve vzájemném utkání, Karlsruhe může, ale Borussia musí.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Stoll, Eggimann, Franz, Eichner - Aduobe, Mutzel - Timm, Hajnal, Carnell - Freis.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Akgün, Kovac, Wörns, Dede - Tinga - Blaszczykowski, Buckley - Federico - Valdez, Klimowicz.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hansa Rostock - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Souboj nováčka s mistrem. To je zápas mezi Hansou Rostock a VfB Stuttgart. Domácí jedou na vlně euforie po vítězství v Berlíně, hosté se vzpamatovávají z nevydařeného začátku sezóny.

Hansa se konečně probrala. Po pěti porážkách v řadě si připsala dvě vítězství. Nejprve doma porazila Duisburg 2:0 a v minulém kole, hraném ve středu, překvapivě přehrála Herthu Berlín na jejím hřišti 3:1. A díky tomu se odpoutala se samého dna tabulky. V sobotu doma hostí VfB, který na hřišti soupeře ještě nebral ani bod.

Je to tak, doma je VfB neomylný, ale venku se obhájci titulu nedaří. Zítra to bude chtít určitě změnit. Stuttgart v minulém kole porazil na domácí půdě Bochum 1:0, ale minulý zápas venku mistři nezvládli a podlehli Werderu Brémy vysoko 1:4. Do sobotního duelu stále nebude moci zasáhnout kvůli zranění Delpierre a také Hitzlsperger.

Po dvou letech se vrací Stuttgart na půdu Rostocku. V předloňské sezoně zde VfB sestupující Hanse podlehl 1:2. V sobotu je však favoritem.
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Wächter - D. Langen, Sebastian, Orestes, M. Stein - Rydlewicz, Bülow, Rathgeb, Rahn - Kern, Hähnge.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Osorio, Tasci, Fernando Meira, Boka - Pardo - Hilbert, Khedira - da Silva - Cacau, Gomez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.30 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Werder Brémy v sobotu hostí Arminii Bielefeld. Narozdíl od Brém, kterým forma roste, Arminii forma ze startu ligy pomalu opadává.

Werder si v minulém kole přivezl bod ze hřiště Wolfsburgu, týden předtím doma porazil obhájce prvenství Stuttgart 4:1. Konečně tedy Werder zatáhl za správnou páčku a pomalu se rozhoupává ke svému standardu, a to je boj o titul. Brémám stále chybí Frings a Borowski, a tak defenzíva domácích není stále stoprocentní. Pomalu se mluví o návratu Klasniče, ale v 8. kole určitě nenastoupí. Není však proč zoufat. V útoku to zvládá Sanogo podporovaný brazilskou hvězdou Diegem.

Arminia už také začíná hrát svůj standard. Po velmi dobrém startu se po dvou zápasech bez bodu Bielefeld posunul do středu tabulky. Smutný pro hosty byl poslední zápas. Arminia totiž doma podlehla Hannoveru a ten určitě nepatří mezi ty nejlepší, se kterými by se dala domácí prohra odkývat. Tam však Werder patří, a tak se moc nepočítá s tím, že se v sobotu Arminii podaří navázat na úspěšný začátek sezony.

Tento duel je zárukou hodně branek. Za poslední dvě sezony padlo dohromady ve čtyřech zápasech těchto mužstev 16 gólů. V sobotu by měly více padat do sítě hostů.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Tosic - D. Jensen - Vranjes, Niemeyer - Diego - Sanogo, Hugo Almeida.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Hain - Korzynietz, Mijatovic, Langkamp, Schuler - Kauf - T. Marx, Kucera, Böhme - Eigler, Wichniarek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.95 - 6.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Šlágr 8. kola německé Bundesligy zavítá na stadión druhého týmu tabulky Bayeru Leverkusen. Ten totiž bude v sobotu hostit lídra ligy Bayern Mnichov.

Bayer Leverkusen zatím předčil všechna očekávání. Tým z Leverkusenu zatím obléhá druhou příčku. V posledních dvou zápasech hrál Bayer sice venku, ale získal maximum bodů, tedy šest. Nejprve vyhrál na Hannoveru vysoko 3:0 a v minulém kole zvítězil na půdě Norimberku 2:1. Zítra má šanci se bodově dotáhnout na první Bayern. Pokud se však domácí chtějí dostat po tomto víkendu na první místo, musí porazit mnichovského velikána minimálně o šest branek.

Bayern je nepřekonatelný tank, razící si cestu za titulem. Luca Toni, Franck Ribery a hlavně Miroslav Klose posunuli Bayern Mnichov k prvnímu místu a také k neskutečným exhibicím, které Bayern předvádí. To dokázal i v minulých zápasech. Venku nedal šanci Karslruhe a vyhrál v poměru 4:1, doma potom porazil Energii Cottbus 5:0 a posunul ji tak na poslední místo tabulky. Zmiňováný Klose dal hattrick a vládne tak bundesligovým střelcům.

Vzájemná bilance hovoří jasně pro Bayern, vyrál pět posledních vzájemných zápasů. Leverkusen si poslední vítězství nad bavorským gigantem užil před více než třemi lety. Je těžkě rozhodnout, co očekávat od zítřejšího duelu. Oby týmy mají formu, pravděpodobná je tedy vyrovnaná bitva.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Haggui, Sarpei - Vidal, Rolfes - Kießling, Barbarez, Barnetta - Gekas.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kahn - Lell, van Buyten, Demichelis, Jansen - van Bommel, Zé Roberto - Hamit Altintop, Ribery - Klose, Toni.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.10 - 3.35 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hamburger SV - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Hamburku se vstup do sezóny vydařil, po sedmi kolech mu patří čtvrté místo a v osmém kole by si neměl pohoršit. Přivítá Wolfsburg, který se zatím pohybuje blíž sestupovým, než pohárovým příčkám.

Domácí v posledních třech zápasech, počítaje i prní kolo Poháru UEFA na hřišti bulharského Litexu Loveč, zvítězili a ještě k tomu vždy s čistým kontem. To je obraz obrany včele s mladíkem Kompanym. I útok domácích není zanedbatelný. Van der Vaart - Olič - Guerrero, to je síla sama o sobě. Naposled to odnesla Borussia Dortmund. Tito hoši si na půdě BVB udělali střelecké hody a HSV zvítězil 3:0. O víkendu zase doma přehrál Norimberk.

Wolfsburg si za poslední dvě kola připsal čtyři body a to se u VfL určitě počítá. Získali je díky vítězství na půdě Cottbusu a hlavně vyrovnanému domácímu duelu s Werderem. Ten nakonec skončil 1:1. Přesto se od VfL čekalo více. Radu či Munteau se moc zatím nechytají, a tak s nimi trenér ani moc nepočítá do základu. Na druhou stranu tu vládne střelec Krzynowek.

Posledních pět vzájemných zápasů skončilo výsledkem 1:0. V sobotu se čeká gólový přiděl spíše od domácích než od hostů.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Brecko, B. Reinhardt, Mathijsen, J. Boateng - Jarolim, de Jong - Trochowski, van der Vaart, Olic - Guerrero.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Riether, Simunek, Madlung, Quiroga - Josué, Thiam - Dejagah, Marcelinho, Krzynowek - Grafite.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.65 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Bochum - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
VfL Bochum i s Janem Laštůvkou v brance nedala za poslední tři utkání ani gól a připsala si pouhý bod. V sobotním zápase bude doma hostit Norimberk, který nezvítězil už pět zápasů a patří mu zaslouženě předposlední příčka. Bude to zajímavý duel pro českého fanouška, protože si proti sobě s velkou pravděpodobností stoupnou dva čeští brankáři. Na straně domácích zmiňováný Jan Laštůvka a na straně Norimberku exsparťan Jaromír Blažek. Oba se naposled střetli v české lize v duelech Sparta - Baník Ostrava.

Norimberk je opravdu hodně bídný. Stín toho loňského Norimberku, který do poslední chvíle bojoval o Ligu mistů. V součastnosti je i s takovými hvězdami jako jsou Mintál, Galásek či Charisteas na předposledním místě tabulky. Tým doplácí hlavně na neproměňování šancí, navíc se bude muset obejít bez zraněného Angelose Charistease, kterého by měl nahradit Kennedy.

Poslední vzájemný duel na hřišti Bochumi vyhrál Norimberk. Zítra je mírným favoritem domácí tým.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Concha, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Sestak, Dabrowski, Zdebel, Grote - Bechmann, Epalle.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Blažek - D. Reinhardt, Beauchamp, Spiranovic, Kristiansen - Galasek - Kluge - Misimovic, Mintal, Engelhardt - Kennedy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - MSV Duisburg  (neděle 17:00)
Jednou z dohrávek osmého kola německé Bundesligy je souboj týmů z druhé poloviny tabulky. V neděli podvečer hostí Hannover nováčka nejvyšší soutěže Duisburg.

Hannover má za sebou nevyrovnané výsedky. Porazil jen týmy patřící k nejslabším v lize, remizoval s Norimberkem, ale s týmy jako jsou HSV, Leverkusen či Bayern nezískal ani bod. V minulém středečním kole si svěřenci Dietera Heckinga spravili chuť a zvítězili na půdě Arminie Bielefeld 2:0. Velmi dobrým tahem pro domácí se zdá angažování Mika Hankeho. Útočník, který do týmu přišel v letním přestupovém termínu, dal v novém dresu už 4 branky a patří mezi nejlepší střelce soutěže. Hannoveru před nedělní dohrávkou patří 10. místo.

Hosté se v poslední době nechytají. V posledních třech kolech utrpěli tři porážky. Velkým problémem je slabá střelecká potence. Útočná dvojice Ishiaku-Lavrič sice nastřílela celkem 6 branek, ale ostatní v mužstvu jich moc nepřidavájí. Duisburgu patří zatím 16. příčka.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Robert Enke, Vinicius, Steven Cherundolo, Frank Fahrenhorst, Christian Schulz, Michael Tarnat, Hanno Balitsch, Arnold Bruggink, Szabolcs Huszti, Jan Rosenthal, Mike Hanke
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Tom Starke, Pablo Caceres, Fernando Santos, Björn Schlicke, Blagoy Georgiev, Ivica Grlič, Mihai Tararache, Christian Tiffert, Tobias Willi, Manasseh Ishiaku, Klemen Lavrič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.45 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Energie Cottbus - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:00)
Energie Cottbus je zatím suverénně nejhorším týmem Bundesligy. Potřebuje vyhrát, aby se alespoň přiblížila týmům před sebou. Příležitost bude mít proti Eintrachtu Frankfurt, který ve dvou posledních zápasech nedal gól.

Absolutně nejhorší tým v současné Bundeslize je Energie Cottbus. Ta za sedm zápasů posbírala jen dva body a vstřelila pouhé tři branky. Proto jí také patří poslední místo tabulky. Hrůzostrašně rozjetou sezonu jasně dokládají poslední tři zápasy bez bodu. Nejprve hráči domácích podlehli obhájci titulu ze Stutgarttu 0:3, poté nestačili doma na Wolfsburg a pohromu dodělal v minulém kole Bayern Mnichov, který si s Energií doma v Allianz areně pohrál a zvítězil vysoko 5:0. Vyhlídky na nejbližší dobu nejsou u Energie moc optimistické.

Eintracht hraje ve velkém klidu a patří mu zatím osmá příčka, což znamená, že frankfurtský celek atakuje příčky zaručující evropské poháry. V minulém kole však tento tým klopýtl, to když doma podlehl nováčkovi z Karlsruhe 0:1. Dnes tedy mají hráči Eintrachtu šanci napravit si chuť a podle odborníků by to neměl být problém.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tomislav Piplica, Stanislav Angelov, Mario Cvitanovic, Vragel da Silva, Mariusz Kukielka, Igor Mitreski, Timo Rost, Jiayi Shao, Ervin Skela, Dimitar Rangelov, Dennis Sorensen
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Oliver Kahn, Martin Demichelis, Marcell Jansen, Christian Lell, Daniel van Buyten, Zé Roberto, Hamit Altintop, Franck Ribery, Mark van Bommel, Miroslav Klose, Luca Toni
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov752021:317
2.Bayer Leverkusen742111:314
3.Schalke 04734014:613
4.Hamburger SV74129:513
5.Hertha Berlín740311:1112
6.Karlsruher SC74038:1012
7.Eintracht Frankfurt73227:611
8.Werder Brémy732210:1211
9.VfB Stuttgart73139:1010
10.Arminia Bielefeld731311:1310
11.Hannover 9673139:1210
12.Borussia Dortmund730411:139
13.VfL Wolfsburg722310:118
14.VfL Bochum72238:108
15.MSV Duisburg72058:116
16.Hansa Rostock72058:126
17.1. FC Norimberk71246:105
18.Energie Cottbus70253:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*Arne

Schalke - Berlin 0

Karlsruhe - Dortmund 0

Rostock - Stuttgart 1

Bremen - Bielefeld 1

Leverkusen - München 0

Hamburg - Wolfsburg 1

Bochum - Nürnberg 0

Hannover - Duisburg 1

Cottbus - Frankfurt 0

Reagovat
Shevchenko

Schalke - Berlin 1

Karlsruhe - Dortmund 1

Rostock - Stuttgart 2

Bremen - Bielefeld 1

Leverkusen - München 2

Hamburg - Wolfsburg 1

Bochum - Nürnberg 0

Hannover - Duisburg 1

Cottbus - Frankfurt 2

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke - Berlin 1

Karlsruhe - Dortmund 0

Rostock - Stuttgart 0

Bremen - Bielefeld 1

Leverkusen - München 2

Hamburg - Wolfsburg 1

Bochum - Nürnberg 1

Hannover - Duisburg 0

Cottbus - Frankfurt 2

Reagovat
HOST*1860

Schalke - Berlin 0

Karlsruhe - Dortmund 2

Rostock - Stuttgart 0

Bremen - Bielefeld 1

Leverkusen - München 2

Hamburg - Wolfsburg 1

Bochum - Nürnberg 2

Hannover - Duisburg 1

Cottbus - Frankfurt 0

Reagovat
HOST*1860

tak toto nebyl muj nejstastnejsi tip..

Reagovat
HOST*

Nechápu co vás všechny vede k typu Hamburg - Wolfsburg 1 Tam to dle mě bude překvapení, na tiket bych si to určitě nedával...

Reagovat
satan_666

taky mam takovej pocit,a kromě toho vyhraje Karlsruhe

Reagovat
HOST*

Musím souhlasit. Hamburg vypadá jako velký favorit, ale osobně bych dával 0.

Reagovat
smazaný uživatel

28 gólů za 7 zápasů

Reagovat
Shevchenko

Shevchenko 5b.

Andy Conceicao 3b.

Arne 3b.

1860 2b.

Reagovat
HOST*Arne

tak tentokrát už nevyhraju....

Reagovat
HOST*Arne

Arne 5 b.

Shevchenko, M11, Andy Conceicao 4 b.

Reagovat
M11

gratulace

Reagovat
HOST*Arne

díky. jen škoda, že kdykoliv bych to šel vsadit, tak vyhraju ho***

Reagovat
HOST*1860

taky gratulace, ja sem nastesti tenhle vikend penize na sazeni nemel

Reagovat
HOST*Arne

to já nějakou tu korunu na sázení mám, ale nějak se držím a nesázim

Reagovat
HOST*Arne

Sheva 6 b.

Arne 5 b.

1860 4 b.

Andy 3 b.

Reagovat
HOST*1860

tak sem si nedeli jeste trosku polepsil, ale netrefit aspon polovinu zapasu..

Reagovat
HOST*Arne

koukám, že tipouješ i na fotbalportalu...

já jsem tam docela nahoře

Reagovat
HOST*Arne

jako "Grégory"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele