Bundesliga - preview 8. kola

30.09.2011, 09:01, aktualizováno 02.10.2011, 09:28
Previews
Malé severské derby mezi Hannoverem a Werderem obohatí nedělní program německé ligy. Oba celky se pohybují ve vrchních patrech tabulky, a tak se je na co těšit. Ve druhém dnešním klání se poměří další mužstvo ze severu - Hamburk hostí Schalke 04.
Hannover 96 - Werder Brémy  (neděle 15:30)
I v nedělním programu Bundesligy se máme na co těšit. Jako první přijde na řadu malé severské derby, které bude mít oproti předchozím duelům pro oba aktéry zcela jiný význam. Hannover si nemůže dovolit ztratit, neboť chce držet kontakt se špicí a Werder zase po krátké odmlce nahání jako za starých časů vedoucí Bayern.

Hannover pokračuje v zajetém trendu z minulé sezóny. Mirko Slomka udělal ve svém "domovském" celku spoustu práce, a jak je vidět, tak jeho tým jde postupnými krůčky neustále nahoru. Potvrdila to například vybojovaná výhra nad Borussií Dortmund, kde H96 ještě čtyři minuty před koncem prohrával, nakonec ale utkání otočil a připsal si na své konto velmi cenný skalp. Z Augsburgu si pak ale Hannover přivezl pouze bod.

Nejenže 96ky dokázali navázat na skvělé výkony a výsledky z minulé sezóny v domácí soutěži, dolnosaský celek se zatím úspěšně pere i v Evropské lize. Po výhře v ukrajinské Poltavě mají v hanzovním městě všechno ve svých rukou. "Věděli jsme, že to nebude vůbec jednoduché utkání, o to víc jsem rád za nesmírně cenné tři body, které byly z naší strany podpořené i dostatečnou kvalitou," vrátil se k pohárovému vystoupení Slomka.

Teď však na Hannover čeká poněkud složitější úkol. Do AWD-Areny přijede Werder, který drží už pětizápasovou sérii bez porážky, a tak se musí mít dolnosaský celek na pozoru. Pro Brémy navíc bude motivací fakt, že v případě vítězství se mohou bodově dotáhnout na vedoucí Bayern. "Bude to velmi zvláštní zápas," shrnul protřelý kouč. Toho kromě dlouhodobých marodů trápí i zdravotní stav Pogatetze, který má problémy se zády a není jisté, zda se stihne dát včas do pořádku.

Pro Werder byl vždycky největším lokálním konkurentem Hamburk, oba týmy s sebou svedly nespočet tvrdých bitev na ostří nože. V letošní sezóně se ovšem na severu role trochu promíchaly. "Rovnováha sil se nám tu trochu přeskupila," podotkl sportovní ředitel Claus Allofs. "Hannover byl v uplynulé sezóně sice severskou jedničkou, ale dlouhodobý pohled hovoří jasně. Werder i HSV jsou ještě minimálně o krok napřed," dodal.

"Tak není pochyb o tom, že zápas s HSV je pro nás zajímavější a i samotné utkání je více vyhecované. Ale i zápas s Hannoverem je z našeho pohledu lákavý. Chceme všem ukázat, že táhneme za jeden provaz," řekl Marco Arnautović. "V neděli očekáváme zajímavý a mimořádně atraktivní zápas. Hannoveru máme totiž ještě pořád co vracet," připomněl Schaaf poslední vzájemný souboj v AWD-Areně.

Hosty může před utkáním těšit také marodka, která se sice pomalu, ale přece jen vyprazdňuje. Připraven do hry by měl být po jednozápasové pauze také Papastathopoulos. "V neděli může nastoupit. Absolvoval několik tréninků a podle všeho by měl být připravený. Jsem rád, že je zase zpátky," uvedl hostující stratég. "Chceme všem znovu ukázat, kdo na severu vládne," uzavřel Schaaf. Na marodce zůstává trojice Boenisch, Silvestre a Borowski.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Pander - Schlaudraff, Abdellaoue
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Sokratis, Prödl, Wolf, Ignjovski - Bargfrede - Fritz, Hunt - Marin - Arnautović, Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.50 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Schalke 04  (neděle 17:30)
Hamburk v minulém kole vyhrál a doufá tak, že se konečně odrazil k lepším zítřkům. V to doufá i Schalke, jemuž se poslední dvě utkání povedla a úspěšně tak začalo novou éru pod novým koučem. HSV jej naopak stále ještě hledá.

Skoro všechno je v tomto utkání proti severoněmeckému celku. Chybí mu kouč, body a hlavně výraznější a zkušenější osobnost - vždyť ve Stuttgartu, při prvním vítězném utkání HSV v sezóně, nastoupil nejmladší tým za posledních jednatřicet let! K tomu ještě za posledních jedenáct vzájemných střetnutí se Schalke jen jednou zvítězil domácí tým. Série šesti neprohraných utkání s horníky by tak podle očekávání měla vzít za své.

"Musíme se doma prezentovat stejně statečným dojmem, jako v druhém poločase ve Stuttgartu. Doufám, že dokážeme využít euforie, která tu vládne," přál si na tiskové konferenci dosavadní kouč Rodolfo Cardoso. Pro něj osobně bude toto utkání velmi pikantní - postaví se totiž proti muži, jenž jej měl na lavičce Hamburku nahradit. "Samozřejmě, že cítím tlak. Ten cítíte vždy. Tým se ale semkl a má na tři body. Hodně se mluví o mé budoucnosti, ale já se soustředím jen na utkání se Schalke. Vše ostatní není v mých rukou."

V Hamburku ovšem v současných dnech panuje obrovská euforie, byť tým zdaleka ještě není z lapálie venku. Cardoso, jenž se nadšení některých hráčů a fanoušků snažil uklidňovat, zřejmě do utkání pošle stejnou jedenáctku jako ve Stuttgartu. Pochybnosti panují jen kolem startu překvapivého debutanta Zhi Gin Lama - dvacetiletý německý Číňan dva dny marodil s třísly a nezapojoval se proto do tréninku.

Roli vůdce týmu s kapitánskou páskou převezme někdejší obránce Schalke Heiko Westermann. "Pokud budeme znovu hrát jako ve Stuttgartu, nemusíme mít z ničeho strach. Už jsem dostal několik esemesek od kamarádů z Gelsnekirchenu. Vždy jsem jim odepsal, ať raději nejezdí, protože domů pojedou s prázdnou," prohlásil sebevědomě pro oficiální klubový web Westermann, jehož místo zřejmě bude na pravém kraji obrany.

Schalke je ve zcela odlišné pozici než HSV. Má nového kouče a kromě ligového útočení na evropské poháry stíhá také bojovat v Evropské lize. A nutno poznamenat, že taktéž velmi úspěšně - díky jasnému vítězství v prvním utkání pod Huubem Stevensem s Maccabi Haifa vede tabulku skupiny J. "Každý zápas je těžký. Hamburk má skvělé standardní situace a je vždy nebezpečný směrem dopředu. Problém však má vzadu," hodnotil svého nedělního soupeře Stevens.

Pro něj nemůže být úkol jiný, než prodloužit šestiměsíční šňůru Rothosen bez výhry na domácím hřišti. To však v přípravě na utkání nemělo žádný vliv - v dopoledních hodinách po utkání s Haifou, jak je jeho zvykem, vše s hráči pečlivě analyzoval. "Řekli jsme si, kde jsme udělali chyby a co se nám naopak povedlo," pokračoval Stevens. Konkrétní fakta však prozradit nechtěl. "Takové věci zůstanou v kabině."

Jistou výhodu domácích pak spatřuje hlavně v jejich čerstvosti. "Hamburk měl týden na to, aby se na nás připravil, zatímco my jsme prožili velmi hektické dny a ještě odehráli zápas Evropské ligy. Nicméně, každý zápas začíná za stavu 0:0." Sám utkání v místě, kam měl v uplynulých dnech relativně blízko k angažmá, jako osobní nebere. "Ne, je to normální utkání. A já jej chci vyhrát!"

V sestavě Schalke vyvstávají dva otazníky. První kolem Christopha Metzeldera, jenž si po čtvrtečním zápase s Izraelci stěžoval na pohmožděnou nohu. "Každopádně s námi do Hamburku odcestuje a uvidí se až tam," uvedl Stevens. Podobné pochybnosti panují také kolem Raúla, jehož start kvůli bolestem v noze byl nejistý i před utkáním s Haifou. Španělský legionář ale nakonec nastoupil.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Westermann, Bruma, Rajković, Aogo - Lam, Tesche, Rincón, Töre - Son, Petrić
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höger, Höwedes, Matip, Fuchs - Kluge, Holtby - Farfán, Raúl, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.50 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Westfalenstadion bude svědkem dalšího důležitého utkání obhájce titulu. Borussia, jenž v týdnu nezvládla své druhé vystoupení v Lize mistrů a z Marseille odjela s hořkou porážkou přivítá nováčka z Augsburgu, který stále čeká na premiérovou výhru v sezóně.

BVB se po minulém víkendu, kdy dokázalo otočit nepříznivě se vyvíjející duel v Coface Areně vezlo na vlně euforie, ta však netrvala dlouho. V týdnu totiž svěřenci Jürgena Kloppa i přes herní převahu neuspěli ani ve druhém utkání Champions League, a co je horší, tak Marseille svými hrubými chybami tři body doslova darovali. "Herně jsme znovu obstáli, ale stejně jako v prvním zápase, tak i tady jsme zaplatili daň za nezkušenost," zhodnotil Klopp.

Teď už ale myšlenky žlutočerných směřují pouze k duelu s Augsburgem. Na první pohled by mělo jít z domácího pohledu o snadný zápas, bavorský celek totiž v dosavadním průběhu soutěže ještě nepoznal radost z výhry a se čtyřmi body se krčí až na samém dně tabulky. Ale právě takovéto na první pohled jednoznačné zápasy častokrát přichystají nejedno překvapení. "Chceme se znovu dostat na vítěznou vlnu," prohlásil energický kouč.

"Potřebujeme se v mnoha ohledech zlepšit. Jsme tým, který si dokáže vytvořit v každém utkání dostatečný počet šancí, ale efektivita je naším nejpalčivějším problémem. To potřebujeme proti Augsburgu už konečně změnit," dodal Klopp, jemuž může dělat radost i vyprazdňující se marodka, na které zůstala pouze dlouhodobě zraněná dvojice Owomoyela - Koch. "Zdravotně jsme téměř v pořádku," zakončil domácí lodivod.

Na druhém břehu stojí Augsburg, který je na tom, co se aktuálního rozpoložení týká ještě o něco hůře, než jeho nejbližší soupeř, ale i přesto se svěřenci Jose Luhukaye do Vestfálska těší. "Hrát na největším stadionu v Německu je pro každého velký zážitek, nikdo u toho nechce chybět," podotkl Luhukay. "Pro každého hráče je to v této situaci velká výzva, ale také obrovská motivace," dodává.

Nováček ale ani na Westfalenstadion necestuje s přehnaným respektem. "Zápas v Dortmundu si jedeme především užít, zároveň z něj ale chceme vytěžit maximum. Věřím, že když budeme bojovat jeden za druhého a vydržíme s koncentrací po celých devadesát minut, tak nejsme bez šance," věří holandský stratég. Tomu stále nejsou k dispozici Verhaegh, Bah, Ndjeng, Hain a Oehrl.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Kehl, S. Bender - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Hosogai, Möhrle, Sankoh, de Jong - Brinkmann, Callsen-Bracker - Gogia, Baier, Bellinghausen - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.22 - 6.25 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Leverkusen se v lize pomalu ale jistě začíná trápit a v utkání proti Wolfsburgu jistě bude chtít dát zapomenout na předchozí dvě nepovedená utkání. I Vlci se trápí, u nich to však není vyjádřeno výsledkově, nýbrž předváděnou hrou.

Bayer Leverkusen byl mnohými odborníky vsazován do role jednoho z týmů, které by mohly v letošní sezóně potrápit Bayern. Tyto předpovědi ale krátce po začátku sezóny začínají brát za své, neboť již po sedmi kolech porýnský celek na bavorského giganta ztrácí sedm bodů. O to více markantnější rozdíl pak byl k vidění ve vzájemném utkání v rámci minulého kola, kdy Bayern Werkself přejel na celé čáře. Naplnily se tak spekulace o slabé obraně a úzkém kádru, tedy aspekty, které Robina Dutta provázely už v tragickém derby s Kölnem (1:4).

Pro Leverkusen tedy bylo naprosto klíčové utkání Ligy mistrů proti nováčkovi soutěže z belgického Genku, jenž i přes nebojácný výkon odjel poražen 2:0 góly Bendera a Ballacka. "Přesto je stále co zlepšovat. Vítězství vzhledem k tomu, že jsme tři zápasy absurdně prohráli, bylo povinné," řekl novinářům Michal Kadlec, jehož čekal návrat do sestavy po trestu za červenou kartu z utkání s Dortmundem. Nebyl tak jediným, kdo si pochvaloval současnou atmosféru v kabině. "Žádné problémy se nevyskytly, jedeme dál," prohlásil útočník Stefan Kießling.

"Vítězství proti Genku beru jako výsledek společného snažení celého týmu. Po zápase v Allianz Areně jsme si museli sednout a najít řešení. Samozřejmě, že pokud jsme vyhráli jeden zápas, neznamená to konec všech problémů. My ale musíme udělat vše proto, abychom další vyskytlé problémy odstraňovali za běhu a mašina se nám nezadrhávala," prohlásil kouč Robin Dutt, jenž bude postrádat vykartovaného Schürrleho. Stav brankářské jedničky Reného Adlera se prý naopak lepší a jeho návrat se den za dnem blíží stále více. Podle některých deníků se však také přibližuje jeho konec v BayAreně - management Bayeru si pohrává s myšlenkou ponechat si natrvalo současnou devatenáctiletou jedničku Bernda Lena hostující ze Stuttgartu a Adlera pustit do Schalke či HSV, které o něj mají údajný zájem.

Mohl by jej tedy potkat podobný osud jako Patricka Helmese. Toho po skvělé sezóně 2008/2009, kdy byl s 22 góly 4. nejlepším střelcem Bundesligy, potkalo vážné zranění kolena, které jej na dlouho vyřadilo ze hry. Když se ani po úplném zotavení nedokázal vrátit do sestavy Juppa Heynckese, začal jej veřejně kritizovat a letos v únoru si sbalil své kufry a odešel do Wolfsburgu. Tam se mu ovšem již tolik nedaří, za třináct utkání nastřílel jen tři branky. O motivaci tak v tomto utkání bude mít postaráno.

O ni měl postaráno v posledním utkání proti Kaiserslauternu Srdjan Lakić, ke gólu proti svému bývalému klubu mu to však nepomohlo. Nesmírně cennou výhru při poločasové hře v oslabení musel zařídit až vydřeným gólem Ashkan Dejagah. V tomto utkání by Vlci naopak mohli celý zápas hrát ve výhodě. "Leverkusen za sebou má úterní zápas v Lize mistrů, zatímco my jsme se celý týden mohli soustředit na zápas - to jistě je výhoda. Budeme se proto nutit do rychlé hry a soupeře k chybám v defenzivě," uvedl na čtvrteční předzápasové tiskovce generální ředitel a trenér Vlků v jedné osobě Felix Magath.

"Bayer je velmi hravý a útočně orientovaný tým. Na druhou stranu vzadu často nechává volná okénka, což bude naše šance." Fakt, že tým z autostadtu poslední čtyři utkání s Leverkusenem prohrál jej nijak nevzrušoval. "Každá série jednou končí. Já věřím v naše vítězství," pravil odhodlaně záhadný kouč, jehož nepochybně těšila takřka stoprocentní účast na tréninku - chyběl pouze s chřipkou ležící Chris, jinak se vrátili Hitzlsperger a Hasebe. Jedinou změnu tak Magath bude muset udělat na postě stopera, kam se kvůli červené kartě z minulého utkání nemůže postavit Kyrgiakos.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Castro, Reinartz, Toprak, Kadlec - Rolfes - Bender, Augusto, Sam - Derdiyok, Kießling
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Hasebe, Madlung, Russ, Schäfer - Träsch, Josué - Ochs, Mandžukić, Dejagah - Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.80 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Forma Mohuče rozhodně nebyla v posledních týdnech nikterak oslnivá. Svěřenci trenéra Tuchela tak zažili ostrý propad tabulkou, který budou chtít nyní zastavit na půdě Norimberku.

Již pět dlouhých kol nepoznali hráči Mohuči sladkou chuť vítězství. Po výborném vstupu do sezóny jim tedy aktuálně patří až čtrnáctá příčka tabulky, přičemž od pásma sestupu je dělí pouhé tři body. Naposledy nestačili na Dortmund, s nímž před vlastními fanoušky prohráli 1:2.

"Naše sebevědomí pochopitelně utrpělo po nedávných nevydařených výsledcích velké šrámy, i přesto jsem ale přesvědčený, že v Norimberku můžeme klidně vyhrát. Stále mám víru v schopnosti mého týmu. V Bundeslize můžeme porazit kohokoliv," prohlásil sebevědomě trenér Thomas Tuchel.

Ten opět nebude mít k dispozici kompletní kádr. Postrádat totiž bude maďarského útočníka Ádáma Szalaie a obránce Fabiana Schonheima. Oba dva hráče trápí zranění.

Norimberk může být se svým umístěním po sedmi odehraných kolech více méně spokojený. Nachází se totiž v klidném středu tabulky a jeho výkony tak zatím letos nejsou vůbec špatné. Před týdnem se pokoušel zaskočit také výborně hrající Mönchengladbach, nakonec však na jeho půdě prohrál po gólu z penalty 0:1.

Tentokrát by ale své fanoušky nerad zklamal, a proto půjde hlava nehlava za důležitými třemi body. "Proti Borussii jsme odehráli opravdu špatné utkání. Hráči ale našli důvody neúspěchu a poučili se z nich. Nyní chceme každopádně vyhrát," prozradil lodivod domácího celku Dieter Hecking.

Norimberk i před tímto zápasem počítá zraněné ve velké. Znovu se bude muset obejít bez brankářské jedničky Raphaela Schäfera i dalšího gólmana Patricka Rakovského. Kromě nich ale nemohou nastoupit ani Per Nilsson, Christian Eigler, Daniel Didavi a Mike Frantz.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Stephan - Chandler, Wollscheid, Klose, Pinola - Simons - Mak, Feulner, Cohen, Esswein - Pekhart
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Bungert, Noveski, Fathi - Polanski, Soto - Risse, Choupo-Moting, Stieber - Allagui
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Utkání Freiburgu s Mönchengladbachem slibuje zajímavou podívanou. Oba týmy totiž od minulé sezóny zaznamenaly znatelný progres, ale zatímco výkonnostní křivka Hříbat směřuje neustále nahoru, tak bádenský celek se po mimořádně úspěšném roce potácí v problémech.

SCF se ani pod vedením nového kouče Marcuse Sorga neprezentuje vůbec špatně, ale oproti působení Robina Dutta jsou vidět velké mezery v defenzivě. Ukázkovým příkladem bylo poslední vystoupení Freiburgu ve Veltins Areně. "Utkání jsme měli skvěle rozehrané. Ale místo toho, abychom přidali druhý uklidňující gól, tak jsme opět inkasovali a potom už nemohli domácím konkurovat," pravil Sorg.

Rozjetý Gladbach tak není v tuhle chvíli pro Freiburg tím ideálním soupeřem. "Pro mě je Borussia v současné době po Bayernu nejkompaktnější a nejstabilnější tým. Udělali obrovský pokrok, a i když hrají ze zabezpečené obrany, tak jsou v ofenzivě neskutečně produktivní," vysekl soupeři poklonu vládce domácí lavičky. "Zápas s Mönchengladbachem je pro nás obrovskou výzvou," doplnil Sorg, kterému stále chybí trojice Ferati, Rosenthal a Reisinger.

Gladbach je v úplně opačném rozpoložení. Hříbata dokázala po prohře na Schalke následující tři utkání opanovat a dala tak všem důrazně najevo, že to se svými ambicemi myslí v Porýní vážně. Utkání na Bedenova-Stadionu tak má na první pohled jasného favorita, ale hosté by se měli mít na pozoru. Na hřišti Freiburgu se jim totiž dlouhodobě nedaří, naposledy si odsud Borussia odvezla všechny body v roce 2002.

"Ve Freiburgu to pro nás bude hodně těžké, ale chceme si z Bádenska odvézt tři body. Podobné myšlenky ovšem mají zcela jistě i domácí," je si vědom trenér Lucien Favre. "Nezáleží nám, jestli hrajeme doma nebo venku, vždy se snažíme hrát stejně. Když si to situace vyžaduje, tak dokážeme přitvrdit, ale zároveň jsme dostatečně trpěliví," dodal švýcarský odborník. Ten má kromě mladíků Leckieho s Kingem k dispozici kompletní kádr.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Flum, Bastians - Makiadi, Schuster - Caligiuri, Putsila, Jendrišek - Cissé
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Marx, Neustädter - Reus, Arango - Hanke, de Camargo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.60 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Největší šlágr sobotního programu Bundesligy bude k vidění v Sinsheimu, domácí tým ve své WIRSOL Rhein-Necker-Areně přivítá rozjetý Bayern. Ten si po nečekaném zaváhání v prvním kole, kdy nestačil na Gladbach připsal šest výher a navíc od inkriminované branky de Camarga neinkasoval.

Ani Hoffenheim však nevstoupil do letošní sezóny vůbec špatně. Svěřenci Holgera Stanislawskiho se po necelé čtvrtině soutěže drží těsně v závěsu za vedoucím triem. A nebýt porážky v Kölnu, tak na tom mohl být před sezónou mnohými odepisovaný celek ještě lépe. "Všechno, co jsme udělali, tak bylo špatně. Od trenéra jsme si vyslechli zaslouženou kritiku," přiznal Tom Starke.

Je tak nasnadě, že takový výsledek týmu před důležitým zápasem nepřidá, zvlášť pokud má dorazit současný Bayern. "Jsou v takové formě, v jaké dlouho nebyli. Před sezónou přišel Jupp Heynckes, kterému vedení přivedlo všechny vytoužené posily a postavilo ho před jednoznačný úkol - vybojovat titul. Mnichované jsou sice ve skvělé formě, ale i my chceme bodovat," hlásí sebevědomě Stanislawski.

Domácí kormidelník má na bavorský velkoklub skvělé vzpomínky ještě z dob, kdy aktivně kopal za tehdy bundesligové St. Pauli. Na konci sezóny 2001/2002 sice se svými spoluhráči po jednoroční anabázi nejvyšší soutěž opustil, ale domácí výhra nad Bayernem mu v paměti zůstala. "Vím, jaké je to porazit Bayern. To je něco, na co nikdy nezapomenu," dodal bývalý kouč Pirátů. Ten se musí stále obejít bez služeb Salihoviče, Ibiševiče, Vukčeviče, Weise, Jaissleho a Johnsona.

Bayern zahájil sezónu pod vedením staronového kouče Juppa Heynckese parádně. Rozjezd měl sice mnichovský celek poněkud těžkopádný, postupem času se ale dostával do tempa a poslední výhra nad ManCity ukazuje, že se od něj máme letos ještě na co těšit. "Ten zápas už je minulostí, v Sinsheimu začínáme opět od nuly. Nicméně doufám, že se budeme prezentovat stejným způsobem jako v Lize mistrů," zůstává nad věcí Heynckes.

Současná situace je však pro Bavory zrádná, mohla by totiž vést k podcenění, v Mnichově ale doufají, že se nic podobného nestane. "Hráči musí začít tam, kde v úterý skončili. Pak jsem si jist, že vyhrajeme," nastiňuje velezkušený kouč. "Samozřejmě, že se proti nám chce každý vytáhnout, ale já jsem ještě nezažil, aby se po sedmi kolech vyhlašovali nějaké závěry," hostující kouč znovu klidní optimismus.

Dobrou zprávou je pro hosty i takřka prázdná marodka, na které se momentálně nachází pouze policií vyšetřovaný Breno. Do základní sestavy by se tak znovu mohli vrátit uzdravení Badstuber s Robbenem, i když u druhého jmenovaného pořád panují obavy. "Ptal jsem se ho, jak se cítí a řekl mi, že to stále ještě není stoprocentní. Jeho nasazení od začátku je tak stále nejisté," uzavřel Heynckes.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Rudy, Kaiser - Obasi, Roberto Firmino, Babel - Sigurdsson
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Badstuber, Boateng, Lahm - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.00 - 4.50 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - 1. FC Köln  (sobota 18:30)
Köln se po delší době opět začíná nacházet v dobrém rozpoložení a svou formu bude chtít potvrdit na hřišti berlínské Herthy. Ta by po dvou zápasech, v nichž jí nebylo od fotbalového Boha přáno, zase ráda zvítězila.

Hertha při svém návratu do bundesligy zvládla na výhru jen dvě těžká utkání se Stuttgartem a v Dortmundu. To jí však prozatím stačí na dvanácté místo tabulky, z něhož by se jistojistě ráda posunula vpřed. Sama však, stejně jako její kouč Markus Babbel, dobře ví, že ji proti Kozlům nic jednoduchého čekat nebude. "Köln je nesmírně kompaktní a vyvážený tým jak směrem dopředu tak i dozadu," uvedl Babbel, jemuž neunikla ani současná forma Lukase Podolského. "Mám takový pocit, že princ nám začíná dozrávat v krále."

Perné utkání tak čeká na Christopha Jankera. Pravý bek Herthy zřejmě na starost při neúčasti červeného hříšníka Christiana Lella dostane právě Podolského. Podobně těžké utkání čeká zřejmě i na Pierre-Michela Lasoggu, jenž by se při stopce dalšího vyloučeného proti Brémám Adriána Ramose měl v Babbelově sestavě objevit jako jediný útočník. Hrát navíc nebude ani Ronny, jehož stále trápí bolavý kotník.

Naopak na svou první misi v letošní sezóně se těší Änis Ben Hatira. V minulém utkání na Weserstadionu po první půlce vystřídal Tunaye Toruna, záhy však kvůli Ramosově vyloučení musel střídat. "V Brémách odehrál velmi dobré utkání. Je mi velmi líto, že jsem jej musel stáhnout už po dvaceti minutách," dodal na závěr Babbel, jehož tým by mělo přijít podpořit na šedesát tisíc fanoušků.

Köln po rozpačitém úvodu sezóny pookřál a po sedmi kolech se usídlil ve středu tabulky. Poslední výhry proti Leverkusenu a Hoffenheimu naznačily, že tým Stale Solbakkena má jistě na víc, než jen na boj o přežití, nicméně i sám dánský trenér ví, že dva úspěšné zápasy proti těžkým soupeřům by vyzněly do ztracena, kdyby se Kozlům nepodařilo narůstající formu potvrdit v Berlíně. "Myslím si, že naše vyhlídky jsou dobré. Je důležité, abychom ovládali hru jak v obranné, tak i v útočné činnosti," řekl na předzápasové tiskovce.

Přesto, že Solbakkenovi největší radost v posledních dnech dělala ofenzíva, dánský stratég se domnívá, že k úspěchu na Olympiastadionu povede především precizní činnost před vlastní bránou. "O utkání jsme hodně diskutovali. Tým se na tento úkol soustředil. Hertha je po standardních situacích velmi silná ve vzduchu. Klíčem k úspěchu tedy bude, abychom jí příliš nedovolili v blízkém prostoru naší branky."

Jak již bylo zmíněno, velkým plusem pro tým od Rýna bude forma útočné dvojice Podolski - Novaković. Tím však jakékoliv výhody končí. Solbakken nemůže v obraně počítat s Tunisanem Ammarem Jemalem, jehož trápí bolavé stehno. Při onemocnění Makina a Pezzoniho, jehož k rozehřátí čeká utkání s jednadvacítkou, tak bude mít v Berlíně k dispozici jen čtyři obránce. Zato to však bude tam samá čtveřice, která nastoupila doma proti Hoffenheimu a pomohla Michaelu Rensingovi udržet čisté konto. "Říká se, že vítězná sestava se nemění. To sice bude možné, ale já se málokdy tohoto pravidla držím. Ono totiž každé utkání je jiné," uzavřel Solbakken.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Janker, Hubník, Mijatović, Kobiashvili - Ottl, Niemeyer - Ebert, Raffael, Torun - Lasogga
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Andrezinho, Sereno, McKenna, Eichner - Chihi, Riether, Jajalo, Peszko - Novaković, Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.70 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Kaiserslautern - VfB Stuttgart  (pátek 20:30)
V páteční předehrávce osmého bundesligového kola bude chtít začínající krizi včas zarazit Kaiserslautern. Na svém trávníku však přivítá Stuttgart, jenž by se v případě vítězství posunul na čtvrté místo, které od nové sezóny zaručuje kvalifikační část nemistrovských celků pro Ligu mistrů.

Kaiserslautern do nové sezóny nevstoupil ve zrovna dobrém duchu a ze sedmi utkání si připsal jen jednu výhru ve falckém derby proti Mainz. V posledním utkání navíc po matném výkonu prohrál ve Wolfsburgu a to i přesto, že Vlci hráli celou druhu půli o jednoho muže v poli méně. Svěřenci Marca Kurze tak druhou pětinu sezóny načínají jen jedno místo a jeden bod na sestupovou zónou. "Poslední zápas je již za námi. Soustředíme se jen na utkání se Stuttgartem," řekl na předzápasové tiskové konferenci Brazilec Rodnei, jenž by měl znovu ve stoperské dvojici nastoupit společně s Martinem Amedickem.

Jediná změna oproti základní sestavě z Wolfsburgu se tak zřejmě odehraje na pravé straně hřiště, kde by měl křídelníka Walcha nahradit Fortounis. Jedinými zraněnými i nadále zůstávají Šimůnek, Orban a Derstroff. "Vždy se zaměřujeme pouze na soupeře, který nás bezprostředně čeká. Nehrajeme špatně, děláme velké pokroky, jen jsme je prostě ještě nevyjádřili výsledkově," myslí si trenér Marco Kurz, jenž byl po prohře ve Volkswagen Areně hodně rozčarovaný.

Sám však ví, že emoce už musí stranou. "Je to jeden z negativů na naší hře. Nechali jsme se moc strhnout. My se jednoduše musíme soustředit a gólově chytit. Pokud budeme trpěliví a hráči budou cítit důvěru, myslím si, že můžeme dokázat velké věci. Kvalita tam je, musíme ji ale dokázat a ne jen o ní pořád mluvit. Pokud ale na konci sezóny za námi budou alespoň tři týmy, můžeme být spokojeni," řekl rodák ze Stuttgartu, jehož největší kroky však fotbaloví fanoušci nesledovali v tamním VfB, ale hlavně v Norimberku, Schalke a Mnichově 1860.

Pikantní toto utkání bude i pro Kurzova protivníka Bruna Labbadiu. Ten totiž poprvé ve své bundesligové kariéře trenéra zamíří do místa svého bývalého působiště, na které bude mít jistě skvělé vzpomínky. Jako hráč za Lautern totiž v rozmezí let 1989 až 1991 v 67 zápasech nastřílel 20 branek a společně s Miroslavem Kadlecem se v roce 1990 radoval z vítězství v DFB-Pokalu a o rok později ze zisku mistrovské Meisterschale.

"Mám na toto místo speciální vzpomínky. Jinak to ani nejde. Tento klub je pro lidi v regionu něčím zvláštním. Vyhrál jsem tam pohár a taky ligu. Na Betzenbergu vždy byla velmi zvláštní atmosféra. Bude to pro nás intenzivní utkání s mnoha souboji. Lautern doma musí vyhrát a bude nás tlačit," predikoval před utkáním Labbadia.

Tiskovou konferencí ale pohoda končí. VfB má z minulého týdne co odčiňovat - jako první v sezóně přepustilo všechny body poslednímu Hamburku a to ještě navíc na vlastním hřišti. Odhadovat složení sestavy je velmi těžké. Labbadia při poslední tréninkové jednotce pracoval s dvěma různými týmy, přičemž v jednom hrál pouze na jeden hrot s ofenzivním záložníkem, ve druhém pak zase se dvěma útočníky a čtyřčlennou zálohou. Hráči se navíc neustále střídali mezi týmy a měnili si pozice.

"Tento týden se nám přístup hráčů velmi líbil. Mají velké odhodlání a radost ze hry. O to větší radost máme, že se do tréninku zase zapojili Cacau, Christian Gentner, Tamas Hajnal a Arthur Boka. Všechny je budeme moci využít v Kaiserslauternu," prozradil pro oficiální klubový web asistent hlavního kouče Eddy Sözer. Do utkání tak nezasáhnou jen Meier, Bicakcic a dlouhodobě zranění Delpierre, Audel a Schieber.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Fortounis, Kirch, Petsos, Tiffert - Kouemaha, Shechter
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Kuzmanović - Harnik, Gentner, Okazaki - Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 3.30 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov760121:118
2.Werder Brémy751114:716
3.Borussia Mönchengladbach75119:316
4.TSG Hoffenheim740312:712
5.Schalke 04740315:1212
6.Hannover 9673318:812
7.VfB Stuttgart731310:610
8.Borussia Dortmund73139:710
9.1. FC Norimberk73136:710
10.1. FC Köln731313:1510
11.Bayer Leverkusen73137:1010
12.Hertha BSC72329:99
13.VfL Wolfsburg73048:129
14.1. FSV Mainz 0572149:157
15.1. FC Kaiserslautern71245:105
16.FC Augsburg70436:124
17.SC Freiburg711512:224
18.Hamburger SV71158:184
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FC Kaiserslautern - VfB Stuttgart
sobota 15:30TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov
sobota 18:30Hertha BSC - 1. FC Köln
neděle 15:30Hannover 96 - Werder Brémy
neděle 17:30Hamburger SV - Schalke 04

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (203)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak už teda dostává na Eurosportu přednost Bayern před BVB

jinak doufám v další páteční prohru VfB(teda spíš výhru Lauternu)

Reagovat
smazaný uživatel

fakt? ukazujou bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

podle programu jo

Reagovat
smazaný uživatel

to je v pytli.. chtěl jsem vidět Borussii. Věřím,že totokolo se jejích smůla konečně protrhne a začne jim to tam padat.

Reagovat
jv

Pořád je tu internet... A navíc v tý přestávce mezi zápasama jsou sestřihy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem zase rada, ze se opet dostal na program Koln :-). Alespon mam sanci se neco dozvedet z komentovani... jak clovek neumi nemecky, je dost oklesten :-/. Google translate bohuzel neni samospasitelny a clovek musi zapojit hodne velkou obraznost, aby z toho neco logickeho vydoloval...

Reagovat
Arne

Už se těšim na zítřek... Poslední zápasy vypadáte sakra silně, ale přijde mi, že to na Rýně vypadá podobně jako v Berlíně - dva podařený zápasy a bezbřehá euforie je tu.

Reagovat
smazaný uživatel

No to jo, no, nekdy fanouskove nejsou soudni :-). Ja jsem samozrejme rada, ze ted dvakrat vyhrali, ale vzhledem k bodovym rozestupum v tabulce je to jen takova kosmeticka zalezitost, staci jeden dva vypadky a budou zase ve srabu. Kolin je proste jako na houpacce a od hracu jsem vloni dost postradala pravou bojovnost a zapaleni. Letos je to trochu lepsi, ale uvidime, sezona je vlastne na zacatku... Mohli by se chytnout a vezt se na vlne sebevedomi, ale obcas tohle sebevedomi ma i opacny efekt: vede k laxnosti a podcenovani (vsak ono nam to tam zase nejak spadne samo), coz by mohlo byt problematicke.

Reagovat
Arne

Tak fanouškové často soudní nejsou, ale my snít můžeme... Důležitý je, aby pod dojmem fanoušků a hlavně médií tomu nepodlehl i tým a vedení. Což jak jak v Kölnu, tak u nás docela problém.

Ono je to hrozně zrádný... My po prvním kole sestupující č. 1, po Dortmundu aspirant na poháry. Teď zase čtu v Expressu, že díky Solbakkenovi a Poldimu má 1. FC zářivou budoucnost a takový žblebty. Bez nějakýho rozboru nebo analýzy.

Faktem ale je, že co jsem viděl proti Hoffenheimu, tak z vás jde strach. Nebál bych se ani tak nějakýho nášupu jako v Leverkusenu, my se vykontrovat nenecháme, ale ta defenziva... Samozřejmě vám hrálo do karet brzký vedení, ale jak prostě ty dvě čtveřice vyplňovaly prostory, stály kompaktně a nikde nebyla ani píď místa na nic, z toho jsem byl až skoro šokovanej.

Reagovat
Arne

* je jak v Kölnu, tak ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ajeje, zariva budoucnost... To mam opravdu tak rada, takove bulvarni vykriky :-). Samozrejme by to bylo krasne, ale soudit podle 2 opravdu povedenych zapasu (a navic nemuzou vedet, zda tym zustane v takovehle podobe dve ci tri sezony po sobe)... No ale co se da delat, dneska je zurnalistika takova .

Reagovat
Arne

Tjn... Hlavní je, aby zůstali delší dobu Finke a Solbakken, ta kontinuita je tam důležitá.

Jinak ten Sereno, jak se jevil v předchozích zápasech?

Reagovat
smazaný uživatel

No prave, a to je podle me u tymu typu Koln nejhorsi... Jsou relativne mali a bezvyznamni, je tam vzdy velka pravdepodobnost, ze kdyz se tam blysknou nejaci hraci ci bude uspesny trener, vetsi a bohatsi kluby je proste vykoupi a jim zase nezbude nez zacit od zacatku...

Sereno hraje podle me dobre, nevybavuji si nejake kiksy, zda se byt spolehlivy. Ale na nejaky rozbor se bohuzel nezmuzu... neumim a nemam na to ;-).

Reagovat
Arne

Ale prosim tě, máš. Čtyři zápasy a tři výhry je slušná vizitka. A v Leverkusenu hrál nejspíš pravýho beka, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Vis, ze uz ani nevim, co tam hral? Myslim ale, ze napravo teda byl, misto Brecka...

Reagovat
Arne

Jj, já se v práci nemohl kouknout na kicker, je tam zablokovanej... Teď koukám a fakt hrál, první dva zápasy známka 4 a další dva 2, takže to je docela solidní start. A hlavně se dostal Andrézinho před Brečka, na toho jsem alergickej.

Reagovat
Arne

Tak bylo by divný, kdyby dávali BVB s Augsburgem, kde je to víceméně jasný, a opomenuli jeden ze šlágrů kola, kterej by měl bejt dost vyrovnanej.

Jinak ta sms v úterý, to jsem byl já.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo... ale zvykl jsem si na minulý ročník, kdy Borussii ukazovali každý víkend! hele.. hraju kicktipp.de.. nevím jestli to znáš, ale tipují se tam výsledky jednotlivých lig. u mě toje bundesliga a hraju asi ještě s 5 jinýma tpakma.. poraď mi co mám dát na Hertha - Koln?.. ale objektivně, a ne jako fanoušek herthy? Dík

Reagovat
Arne

Remízu, 1:1 nebo 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

právě jsem zatím dal na koln - 1:3 útok kolína docela válí.. ale asi dám na tebe a tu remízu.. dík

Reagovat
Arne

Tak vsázej radši podle sebe hele... Nz.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, ale taky ty jsi znalec na herthu! jinak moje tipy na tohle kolo jsou

kaisrslt-stuttgart 1:1

leverkusen-wolfsburg 1:0

hoffenheim-bayern 0:2

nuernberg-mainz 2:1

dortmund-augsburg 3:0

freiburg-gladbach 2:2

hetha-koln 1:1

hannover-bremen 2:2

hamburg-schalke 0:1

Reagovat
Arne

Vypadají dobře, všecko poměrně dost reálný. Freiburg asi nedá Gladbachu dva góly, si myslím, ale jinak dobrý...

Reagovat
smazaný uživatel

nejvíce mám strach ze zápasu hamburg-schalke. To může zkončit jakkoliv. Hamburg je teď nevyzpytatelný po tévýhře ve stuttgartu. jo a Freiburg minulé kolo v Gelsenkirchenu hrál parádně. Cisse, Makiadi, Putsila a Abdessadki si tam s obranou Schalke dělali cochtěli. Jen to chce lepší zakončení... to mi připomíná BVB

Reagovat
jv

Ale obrana Gladbachu není při vší úctě současná obrana S04... A potom Freiburg má sám dost starostí právě s defenzivou, na stoperu asi nejspíš nastoupí střední záložník Flum, takže to ve dvojici s Barthem může dopadnout všelijak... A ofenziva Gladbachu je prověří, o to bych se nebál.

Reagovat
Arne

Já jsem to viděl a hráli dobře... Ale byť tam Gladbach naposledy dvakrát dostal trojku, tak teď je ta jeho obrana někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu, sám si řikal, že Favremu to takto vychází a pak někde dostanou náklep - a u tohoto zápasu je ta pravděpodobnost vyšší...

Reagovat
Arne

To je fakt, ale s námi dostával výklepy fakt u těch nejsilnějších, na Bayernu, v Brémách nebo doma s Leverkusenem... Když nepočítám ten začátek sestupový sezóny, kdy nám právě Freiburg dal doma čtyřku, ale tehdy už jsme byli zase někde jinde než pár měsíců předtím.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem si to myslel

no, a koukám, že si to i přežil

Reagovat
Arne

Světe div se, přežil. A bylo to fajn, to musím uznat... Zkoušelo se i domlouvat, že bych s nimi jel na zápas Bayern - Hertha, ale to jsem nakonec odmítl - oni se tam napijou a pak by mohl bejt nějakej problém.

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

ale zítra to neuvidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Hm, tak dneska to ES2 zase netrefil. I když musím uznat, že zápas Bayernu sliboval lepší podívanou...

Reagovat
jv

Snad to Lautern zvládne, dneska by to chtělo zabrat za tři body.

Reagovat
JozkokozleJ

Dosť som na nich zvedavý. Naposledny som ich dosť kritizoval, až som si vravel, či nie až príliš...

Reagovat
jv

Tak já Lautern viděl naposledy v derby, a to hráli slušně, tak snad to dneska potvrdí a napraví si pověst.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsbug by už mohl dá 2 výhry v řadě, no... Ikdyž proti Bayeru to bude nesmírně těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to asi nebude ani tak těžké. Vyhraje tým, který bude méně kazit.

Reagovat
jv

Podle kickeru by to mělo být konečně na dva hroty, to by mělo pomoct... Ale ta obrana je na Bayer prostě chatrná, i když Vlci jsou na tom podobně, tak uvidíme srovnání...

Reagovat
smazaný uživatel

Na dva útočníky? Derdiyok a Kiessling? Já jsem zase někde četl, že štít bude tentokrát hrát sám Rolfes, na krajích budou Sam s Benderem a ve středu Augusto. Celkem risk, hrát před stopery jenom s Rolfesem.

Reagovat
Arne

Bender na kraji? Jako diamant nebo jak je to myšleno?

Reagovat
smazaný uživatel

No prostě na kraji, na lajně, jako proti Genku.

Rolfes - zprava Bender, Augusto, Sam

Reagovat
Arne

Nehráli tam klasicky 4-2-3-1 s tím, že Sam se tlačil do koncovky a Bender na té pravé straně vyplňoval prostory?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
Arne

Ok... Já jsem na to nekoukal, jen si to takhle nedokážu moc představit.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to taky první nesedělo, ale Bender tam zahrál dobře.

Reagovat
jv

Kicker to tak tipoval...

Reagovat
jv

A koukám, že by to tak i měli hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

I když jsem teda rád, že je v nominaci, i když asi moc příležitostí nedostane.

Reagovat
stas87

bayeru sa dari viac vonku ako doma ze?tipnem si tesne vitazstvo domacich 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

No, zatím jo, ale doma mají o jeden zápas méně.

Reagovat
jv

Hm, tak problémy s dopravou se nám stávají poslední dobou evergreenem...

Reagovat
stas87

freiburg-borussia 1:2

norimberk-mohuc 1:0

tsg-bayern 1:3

hertha-koln 1.0,rozhodnutie na konci tak ako s vfb

bayer-wolfsburg 2:1

borussia-augsburg 3:1

hannover-werder 1:1

hamburk-schalke 0:1

takto by to mohlo dopadnut nie? snad jedina tutovka asi bude nad 2,5 golov v hoffenheime

Reagovat
Arne

Podle mě je spíš tutovka - 2,5 na Hoffe - Bayern. S Hertha - Köln souhlas, minule jsme v závěru dostali, tak teď bychom mohli zase naší statistiku vylepšit.

Reagovat
smazaný uživatel

bundesliga na český verzi eurosportu

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme, do jaké míry to dnes bude jednoznačná záležitost. Bayern se mi v poslední době snaží vyvrátit, že se nevyplácí sázet na Bundesligu. Na jednu stranu je dobře, že jsou hráči na vítězné vlně a budou mít chuť dát gól, ale na druhou stranu je tu i pořád dokola zmiňované podcenění soupeře. Nesmí se přece zapomínat, že Hoffenheim ukradl Dortmundu všechny body! Pokud se nepodaří dát gól do poločasu, mohli by hráči znervoznět. Až TO by podle mě byla ta ideální chvíle poslat na plac Robbena, aby hra dostala nový náboj...už jen jeho přítomnost by dle mě udělala své. Stahovali by se k němu-jako vždy-dva tři hráči a tím by se trochu uvolnil prostor pro Ribéryho. Začal bych ale bez Robbena...Ribéry si docela užívá tu možnost pohybovat se na obou stranách...řekl bych, že by si s Arjenem překážel.

Doufám, že Rafinha znovu ukáže, jak ho baví útočení...pokud vím, poslední zápasy byl skvělý...proti City se mi moc líbil a proti Villarrealu to dokonce korunoval gólem. Z druhé strany by opět mohla zafungovat spolupráce Francka s Lahmem.

Na každý zápas je mi sestava docela jasná, jen nikdy dopředu nedokáži říci, jak bude vypadat střed obrany. Je mi docela líto nechat sedět Van Buytena, ale jsem zase rád, že případná absence něhoho ze středu bude nahrazena skutečnou kvalitou.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Bayern minimálně o tři kousky.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, že by na tom byl Hoffenheim až tak dobře?

Reagovat
smazaný uživatel

nebud taky neskromny...mne stacia 3 body a ciste konto pre Manuela...netreba nikoho podcenovat

Reagovat
smazaný uživatel

hele, vy tady místní sázkaři, je velká možnost, že zápas Hertha-Koln bude pod góly?

Reagovat
Arne

Určitě je.

Reagovat
Arne
Reagovat
smazaný uživatel

tu ženskou? Hmmmmm

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, jak je to s tim E2? Já mam UPC a cvhytáme normálně eurosport2, ale BL tam na něm nikdy nemam. Prej sou nějaký dvě verze, my to máme přes setobox..

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že záleží, co máš za balíček programů.

Reagovat
smazaný uživatel

No koukal jsem na stránky UPC a máme tu nabídku, která zahrnuje balíček sport, ve který jsou i eurosporty, tak nevim, proč mam zrovna ten blbej, na kterym BL nedávaj . Možná to mam blbě sladěný, zkusim to nějak poštelovat.. Každopádně kdyby někdo věděl jak na to, protože už se s podobnym problémem setkal, tak budu rád za každou radu

Reagovat
smazaný uživatel

Já, když mi na UPC nějaký program vypadne, tak normálně přeinstaluji celou nabídku.

V tvém případě bych se ale obrátil na poskytovatele, aby ti to po telefonu pěkně vysvětlil.

Reagovat
JozkokozleJ

Existuju dva Eurosport 2. Jedne tzv. ESP 2 North East a druhy ESP 2 BL. UPC (snad ako jediny poskytovatel) ma v ponuke ten bez BL. UPC proste nema ESP 2 BL, takze myslim, ze reinstalacia nepomoze.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ještě jednou napsat, že mám UPC a i ES 2 BL?

Reagovat
JozkokozleJ

Kludne mozes

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky. Pak bych tedy rád věděl, jak jsi přišel na to, že "UPC proste nema ESP 2 BL"?

Reagovat
jv

Tak Jozko má částečně pravdu. UPC ES2 BL skutečně nemělo mít, ale potom se nějak domluvili a měli ho ještě dřív, než CS Link nebo Skylink.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nikomu neberu, jen je podle mě nesmysl, že UPC nemá ES 2 BL, když já UPC mám a mám i tento program.

Reagovat
jv

Jj, jasný. Tak oni v tom byly docela zmatky, takže to asi nikdo pořádně nevěděl...

Reagovat
jv

Taky jsem to nevěděl přesně, tak jsem se na to schválně kouknul a je to skutečně tak.

Reagovat
JozkokozleJ

No proste som prisiel do Sport baru, kde maju UPC a vedel som, ze tam maju i ESP 2. Piatok vecer, cas 20:27 a zacinam byt lahko nervozny, ked stale bezi golf, tak sa o 20:31 pytam, kde je problem... a pan mi vysvetlil, ze UPC nikdy nemalo ESP 2 BL.

Bud zo mna robil blba alebo je ESP 2 BL na UPC novsia zalezitost.

Reagovat
jv

Je to ta druhá možnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak moc nová? Já už ho tak rok snad mám.

Reagovat
JozkokozleJ

Rok (z hladiska mojho dojimaveho pribehu o neuspesnom piatkovom bundesligovom vecere) je dlhsia doba.

Reagovat
JozkokozleJ

Ach jaj, zas som napisal blbost... skratka pribeh sa udial pred viac nez rokom.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha.

Reagovat
jv

Jj, to by mohlo tak odpovídat.

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem ho take mela, do asi semifinale US Open, premyslim, jestli nemam zavolat na UPC, jestli to nahodou nemaji na svedomi...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, určitě tam zavolej, tím nic neztratíš.

Mj. to přepínání jazyků dělám běžně taky, hlavně na Nova Sportu. A kanály mi tím rozhodně nemizí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem si rekla, ze pri nejblizsi prilezitosti zkusim zase prepnout jazyk na cestinu, jenze zatim tam pokazdy bezi nejaky sport, kde je jen jedina varianta, a to anglictina. I to mi tedy prijde divne, ze neni jina moznost... Telefonat je ma posledni nadeje. Eurosport player se sice umoudril a po lonsku, kdy se skoro stale zasekaval (paradoxne sporty, ktere me nezajimaly, bezely tak nejak bez problemu, jak zacal fotbal, bylo to k nekoukani), se na nej mohu bez problemu divat, ale velka televize je preci jen velka televize...:-/

Reagovat
jv

Player už se přestal sekat? To by byla paráda a možná bych si ho znovu předplatil... Loni, jak píšeš to bylo k nekoukání.

Reagovat
smazaný uživatel

No mne jo, behem zapasu se to zasekne tak treba jenom 2 - 3 x maximalne, ale hned se to rozjizdi. Nicmene me preci jen trochu nastvali. Nevim, jak to je mozne (jejich support mi totiz jaksi opakovane neodpovidal na maily), ale aniz bych se odhlasovala, nemela jsem do playeru pristup zhruba v obdobi od cervna do pulky srpna (v te dobe jsem prave vyuzivala Eurosport2), i kdyz mi porad strhavali ta 3 eura :-(. No a od te doby, co se mi tam podarilo znovu zalogovat, to neseka. Je mozne, ze pres leto na tom nejak zapracovali...

Reagovat
jv

To by bylo jedině dobře. Ale mě to loni taky šlapalo skvěle a najednou se to potom z ničeho nic začalo sekat a nešlo s tím nic dělat... Vždycky se mi sekla úplně celá stránka, ani se mi nestačil načíst obraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to u me to az tak hrozne nebylo, ze by nesel vubec nacist obraz, mne se to proste snad kazdych 20 vterin zaseklo a predstiralo to buffering... a nic. Tak jsem to refreshla, zase ubehlo nejakych 20 vterin a zase zasek, obcas se to rozjelo na 3 vteriny samo, ale hned se to zase zaseklo... Proste o nervy. Nejhorsi je, z i kdyz byl treba nahodou Koln v televizi, tak jsem moc nemohla koukat, protoze pritel zrovna fotbalu neholduje a ja ho tim nechci otravovat. Na notebooku si s tim clovek preci jen lehne nekam do kouta, nasadi sluchatka a muze se divat do aleluja :-).

Reagovat
jv

To je pech no. Tak snad už to bude teď chodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Není nad bwin.

Reagovat
JozkokozleJ

A neni Bwin iba male okienko?

Ja s Eurosportplayerom som spokojny. Neni dokonaly, ale oproti streamom na nete to ma clovek bez nervov.

Reagovat
smazaný uživatel

I malé okénko může dokázat velké věci. Dá se to zvětšit. Navíc já když na PC sleduji fullscreen, tak si lehám do postele a to většinou usínám.

Reagovat
JozkokozleJ

To naprosto meni situaciu

Reagovat
jv

Kdyby tam bylo větší okno, tak to nemá chybu...

Reagovat
JozkokozleJ

Je to i s nemeckym komentarom?

Reagovat
jv

Právě, že anglicky.

Reagovat
jv

Ale velkou výhodou tam je to, že se ti v průběhu zápasu nic neseká a nepadá...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to stejně, ale nějak jsem to neřešil, protože bych se stejně koukal málokdy. S noťasem je to pro mě pohodlnější

Reagovat
smazaný uživatel

Mj. když spustili ES 2 BL, tak jsem se těšil, že budu moct na TV sledovat Bundesligu. Celou tu první sezónu jsem měl ale jen obyčejný ES 2 a ten bundesligový kanál mi naskočil až snad dva týdny po sezóně.

Reagovat
jv

Na CS Link to spustili až loni v půlce podzimu...

Reagovat
jv

Tak UPC má právě tu mutaci, kde BL není... Ale CS Link i Skylink ji normálně v nabídce mají. Ona ta verze z BL je jenom pro východní Evropu a UPC tam má právě tu klasickou, která je třeba v Německu...

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám UPC a mám i ES 2 BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, mne se to taky stalo a jsem dost nasr.... Mozna si to spojuji spatne a vubec to na to nema vliv, ale od te doby, co pritel pri US Open prepnul jazyk do anglictiny (ty ceske komentare se nedaji moc poslouchat), nemam na E2 Bundesligu, ale nejcasteji nejaky kriket nebo snooker

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej kurz na augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se spíš zdá moc velký ten na Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

no, nechci si tu hrát na žádného experta ale když se tak na to podívám, to je jasně remízový zápas. Hamburk těžce v krizi a Schalke s novým trenérem, co bude sázet na své koně.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke v posledních dnech mělo celkem těžce narušenou vnitřní atmosféru v klubu a přesto oba zápasy zvládla na jedničku.

Reagovat
smazaný uživatel

tak uvidíme v neděli, co nakonec z toho bude :)

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, ukáže se až na trávníku. Navíc je to Bundesliga, nikdy si nemůžeš být jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Rolfes začíná na lavičce, místo něj Ballack. A opravdu dva hroty Kiessling - Derdiyok.

Reagovat
smazaný uživatel

No, na dva hroty a gól dá krajní bek. Ale krásná kombinace, doporučuji se pak na ten gól v highlitech podívat.

Reagovat
jv

Nehraje náhodou Castro na kraji tý ofenzivní trojky? Ale tahle záloha mi k Bayeru nesedí, aspoň ten Augusto tam měl být, tohle složení se mi u Leverkusenu nepozdává...

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemění na jeho původním povolání.

Reagovat
jv

To ne, ale on byl vždycky hodně ofenzivní, co si tam pamatuju...

Reagovat
smazaný uživatel

já teda čekal, že se gólově prosadí Kadlec

Reagovat
jv

Klopp se sestavou hodně překvapil, snad se to vyplatí...

Reagovat
jv

Lewa, konečně.

Reagovat
slovaňáák

Pěkně Lewa, když už nic jinýho, tak jsem při těch všech výpadcích streamů viděl gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Gómez zatim neni na svym místě

Reagovat
slovaňáák

Lewa jede.

Reagovat
jv

Ten střeleckej instinkt v sobě Lewa prostě má, to mu nikdo neodepře. I když to měl dneska v obou případech poměrně jednoduchý, tak to uklidil skvěle. Třeba začíná cítit, že by už příště nemusel být v základu, tak se víc snaží, protože i v mezihře mi přijde lepší, než jindy... Ale zase je to Augsburg, kterej dělá vzadu neskutečný minely.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bayern může být rád, že přišel konec poločasu, protože se musí zklidnit. Podle mě je tohle ta pravá chvíle, kdy by měl hru oživit Robben. Bayern si měl chvíli dávat balon do nohy a udržet na chvilku balon v klidu...místo toho přicházejí nepřesnosti. V jednu chvíli byl Bayern pod docela velkým tlakem a už to vypadalo, že se z toho vymaní a přejde do rychlého útoku...přihrávka došla ke Gómezovi a ten provedl nesmyslnou patičku a nahrál tak soupeři, který tak mohl pokračovat v tlaku...tohle si prostě při svojí dřevěnosti nemůže dovolit. Možná bych uvítal stažení Tymoščuka, protože hrát v deseti je asi to poslední, co Bayern potřebuje...ten zákrok, co předvedl byl dost děsivý. Škoda, že nám byly upřeny nejméně dva rohy...možná by tam Buyten něco vymyslel, ale to je jen kdyby...zrovna tak se mohlo stát, že by proti nám byla kopána penalta...k tomu nemá smysl se vracet. Tady je prostě potřeba primárně dát si balon do klidu do nohy, nezmatkovat a až následně začít vystrkovat růžky...snad to Robben vezme na sebe.

Jinak může mi někdo vysvětlit, proč není na place Rafinha? Jedině snad zranění by bylo rozumným vysvětlením...jinak nechápu. Vždyť si ta obranná řada začala sedat a on dá Boatenga zase někam na kraj...

Reagovat
smazaný uživatel

ke konci poločasu se rozcvičovala trojka: Robben, Alaba, Petersen...

...doufám, že se dneska podívaj na hřiště všichni tři a s výsledkem něco udělají

Reagovat
smazaný uživatel

...tak Robben už tam je - teď jsem zvědavej, jestli nalevo pujde Müller nebo Kroos

Reagovat
smazaný uživatel

nalevo je teda asi Müller...

...a už se tam chystá Alaba, tak se to možná zas celý rozhází

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen zatím skvěle kombinuje. Nedokáži si vysvětlit, čím ta změna je. Asi tím, že Wolfsburg je z posledních čtyř soupeřů ten nejslabší. Tolik volného prostoru. To bych v tom středu zálohy mohl hrát i já a bál bych se, jak bych tam byl sám. Nebo je to možná taky příchodem Ballacka.

Reagovat
smazaný uživatel

návrat Kadlece (akorát nevim, jak si Bayer vedl proti Genku)

...jinak koukam, že Balitsch má hrát v obraně a Castro v záloze přijde mi to trochu divný, ale když se to zatim osvědčuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk

Reagovat
jv

Uf, Roman podržel.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro BL!

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo zas nehrá Jendrišek?

Reagovat
jv

Příležitost dostali jiní. Přece neznamená, že když dá branku, tak hned bude v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

Topraka bych už nakopal. Centr letí snad půl hodiny a on není schopný si přichytit hráče na tělo. Možná měl jít ven z branky Leno, ale když tam má stopera, tak na co by tam lezl. Zase stejná tragédie ten druhý poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, že to musím napsat, ale: ty pičooo!!

Balitsch, Derdiyok

Reagovat
jv

Udělal to parádně, to se musí nechat.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, Obasi si hraje s Robbenem ale zas na druhý straně to provětrává Alaba

Reagovat
slovaňáák

Mario zkušeně.

Reagovat
slovaňáák

Hattrick!

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bych se zeptat, co to ku*va ten Bayern předvádí ? To mám zas trhat pěknej tiket ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim brání výborně, zatim jsme dali jeden gól z rohu, ale ten nám po právu nebyl uznán...

...hlavně křídla jsou vymazaný, Robben se do hry nedostává a na bánění se cítí asi moc dobrej

Reagovat
Kenneth

Co se divíš? V Hoffe se nevyhrává, blbost od tebe.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Já nedal na výhru, já dal že padnou aspoň 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

to by ale znamenalo výhru Bayernu

Reagovat
Kenneth

Ty vole Lewa 3 goly a asistence. Barrios bude mít co dělat aby se dostal zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

a SuperFrankie pukne až se vrátí domu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

pač je to idiot a nerozumí tomu

Reagovat
smazaný uživatel

má komplexy z Poláků

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa, Piszczek, Baník...

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě k tomu je to "příznivec"

http://www.youtube.com/watch?v=yZK7jULjvhI

Reagovat
jv

Hlavně Sparťan...

Reagovat
smazaný uživatel

to trevor taky

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

cože????????? GieKSaBaník !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Zase nepřeháněj... Lewa bude prostě pořád za Lucasem, ať si každý říká, co chce. Lewa to musí potvrzovat i proti jiným soupeřům, než je podlomenej Augsburg a potom se může s Lucasem porovnávat... Do tý doby ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No, už jsem pomalu chtěl psát, kdy to Stefane konečně protrhneš, ale dočkal ses. Dneska zcela oprávněně, pořád ses tlačil do šancí, nenechal se zlomit neúspěchem a nakonec jsi snad pečetil výhru. Za tu přihrávku si ale obrovskou pochvalu zaslouží i Rolfes.

Reagovat
smazaný uživatel

Robo Mak

Reagovat
smazaný uživatel

No, je přeci jen vidět, že Castro není zakončovatel.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim by si měl najít už konečně nějakého pořádného gólmana. Být jejich fanouškem, tak bych trnul pokaždé, kdy by na Starkeho letěl míč...

Reagovat
smazaný uživatel

a Kinhöfer by si mohl koupit nový hodinky

Reagovat
Infi

Ty vole co ten Bayern? To neměl na výhru či co? Už podruhé, co se mnou vyjebalo Německo, posledně Dortmund, teď Bayern, achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, naopak k výhře mělo blíž Hoffe..

Reagovat
smazaný uživatel

neměl... obrana Hoffenheimu nejdřív do ničeho nepustila Gómeze a Ribéryho a v druhym poločase končil Robben už u Obasiho z ofensivy asi nejlepší dneska Alaba

Reagovat
Infi

Dík oběma

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký je rekord Bundesligy v neinkasovaní?

Reagovat
smazaný uživatel

884 minut, rekord drží Hildebrand se Stuttgartem (na 2. místě je zatim Kahn, Neuer se dneska dostal asi na 4. post)

Reagovat
Inter Eterno Amore

Lewa 3G + 1A

SuperMario 1 + 1

Po polčase som si hovoril, že keby bolo 4-0 tak budem spokojný som rád, že to chlapci splnili

Reagovat
REPLIKATOR

Opravdu krásný kurs 1,7 na Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta remíza naštvala hned z několika důvodů:

První důvod je asi nejzanedbatelnější a sice, že jsem si dovolil po dlouhých měsících vsadit na Bundesligu.

Druhý důvod se může zdát trochu dětinský, ale přesto si to neodpustím...zkrátka jsem nebyl spokojen s rozhodčím. Jeho špatná rozhodnutí ohledně rohů, která zahájil v poločase prvním, pokračovala bohužel i ve druhém a byl to i jeden z faktorů, proč se Bayern nedostával do souvislejších tlaků. Rohy jsou zkrátka nebezpečné standardní situace a ono přijít minimálně o tři rohy je už docela podstatná chyba. Další se mi vybavuje odpískání faulu Müllerovi, který vlastně vůbec nebyl! A to bylo hluboko na soupeřově polovině, čili z toho mohla být nebezpečná akce...ale to je zase kdyby. Poslední třešničkou bylo ukončení zápasu před koncem ZÁKLADNÍ HRACÍ DOBY. A to prosím bylo využito všech střídání na obou stranách!

A konečně důvod třetí:

Sestava Bayernu byla dnes kapitola sama pro sebe. Opětovné zamíchání obrannou řadou dnes bylo dle mě osudové. Řekl jsem to už výše a řeknu to znovu: ,,Opravdu si myslím, že si ta obrana docela sedala, nebylo tedy třeba provádět změny." Absolutně nechápu, proč nenastoupil Rafinha, který byl v posledních zápasech spolu s Ribérym jedním z hlavních strůjců úspěchu a paradoxně útočné hry vůbec. Nebojí se útočit, ba naopak se v tom celkem vyžívá...pokud jeho výpady nejsou korunovány gólem, minimálně je tu vždy potenciál zahájit s jeho pomocí souvislejší tlak. Jeho nenasazení si zkrátka dovedu vysvětlit jedině nějakým zraněním, o kterém ale nevím.

Před zápasem jsem avizoval, že by se mohlo stát, že Bayern nedá v první půli gól, a tudíž přijde ve druhé půli Robben, aby hru oživil. To se také stalo, ale za naprosto nepochopitených okolností, kdy byl stažen Ribéry! Ano, možná Franck nebyl tak suverénní jako v předchozích utkáních, přinejmenším se ale nezdráhá pomáhat v obraně kdykoli je třeba. To se ovšem o Arjenovi říci nedá. K tomu už se vyjádřil kolega výše. Robben je prostě s prominutím fracek, který dokáže ve fotbale úžasné věci, ale pak se nechá snadno znechutit a pak přestává pracovat pro tým. To je přesně to, čeho jsem se obával, když jsem se vyjadřoval v tom smyslu, že se spíše obávám Arjenova návratu, nežli jeho absence.

Gómez opět ukázal, že se dokáže snadno gólově přiživit na debaklech, ale v kritických momentech, když se nedaří, tak prostě nedokáže nic. Gómez je téma, u kterého se asi s mnoha fanoušky mé názory rozchází, ale pro mě to bude navždy dřevo, které má pouze vynikající čuch, kde má kdy stát, aby mohl balon doklepnout do brány. Sám ovšem nevymyslí nic. Mnohem radši mám dříče Oliče, který když je potřeba, tak si ten balon vezme a udělá to prostě sám.

Dneska mě zklamal Badstuber, kterého jsem ani v základu vidět nechtěl a dále mě trošku zklamal Lahm...ale ten zkrátka nemůže být vynikající každý zápas.

Úplně směšně působil na hrotu Müller...to střídání bylo zkrátka nesmyslné...když už, měl tam jít Petersen. Gustavo na středu obrany? Také naprostý nesmysl...ten to měl řezat silově na středu.

Zklamáním pro mě byla také částá nepřesnost a ukvapenost...proč si najednou hráči usmysleli, že budou dopředu nakopávat dlouhé balony?

Byl to zkrátka špatný zápas, ale nedělal bych z toho velké závěry. Útěchou mi může být opětovná nula na Neuerově kontě. Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Na stránkách někdo psal, že se Rafinha zranil při rozcvičování a Francka zase o poločas tahal stehenní sval.. Jinak s tebou ale naprosto souhlasim od mizernýho výkonu rozhodčího až po spokojeost s Neuerovo nulou

Reagovat
jv

U obou by se mělo jednat o svalový zranění.

Reagovat
JozkokozleJ

Nie drahá, nemusíme sa ponáhľať, ked uvidím druhý polčas, snáď nič nepremeškám... 3:0. Tak ale v Bundeslige sa nezvykne dohrávať iba druhý polčas za na prvý pohľad rozhodnutého stavu.

Reagovat
Arne

Otec mi taky říkal, že stačí druhý poločas, ať se na to vykašlu... Dobře že jsem neposlech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

To mám na talíři taky často...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
jv

Slomka zase Hannover skvěle takticky připravil, v tomhle je skvělej... Jinak Ya Konan to bude mít s návratem do sestavy hodně těžký, Abdellaoue se Schlaudraffem hrajou parádně. Ta akce před druhým gólem neměla chybu.

A druhá půle by měla být pořádně zajímavá.

Reagovat
JozkokozleJ

Paradny zapas!

V sestnaske Hannoveru to druhy polcas vrie. Zrejme im trosku dochadzaju sily.

Reagovat
JozkokozleJ

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době dal Hunter opravdu povedenou hlavičku. Parádní centr Hoegera

Reagovat
Arne

Ta sestava nevypadá špatně, asi na druhou půli mrknu... Jinak Hoeger - to píšeš jak nějací angličtí ňoumové.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší než psát Hoger. Nevím, nechtělo se psát přehlasované Hra zatím v pohodě, kromě hrubky Höwiho (paradoxně gólové). Taky HSV dost kazí, takže snad výhru ještě ubojujem

Reagovat
Arne

Tak Höger nemůžeš napsat a pak u Höwiho tu přehlásku dáš...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já normálně píšu, ale výjimečně tam hodím to e, když to vizuálně moc nekazí

Reagovat
Arne

Jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Divadelní představení o přestávce

Reagovat
JozkokozleJ

Ten Bruma, to je fakt vyhra.

A Huntelaar klasika.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele