Bundesliga preview - 7. kolo

25.09.2007, 11:04, aktualizováno 26.09.2007, 01:24
Previews
Německou Bundesligu čeká vložené sedmé kolo. Vedoucí Bayern se chystá na Cottbus a nebere nic jiného než tři body, zaváhat nechtějí ani další kandidáti na titul, Schalke hraje v Duisburgu, Brémy ve Wolfsburgu a Stuttgart hosté Bochum. Zajímavý bude souboj Dortmundu s Hamburkem, druhá Hertha hostí předposlední Rostock, třetí Leverkusen hraje v Norimberku.
Borussia Dortmund - Hamburger SV  (úterý 20:00)
Borussia Dortmund a Hamburk se po nepříliš úspěšné loňské sezoně chtějí vrátit zpět na přední příčky. Lépe se to zatím daří klubu z přístavního města, pokud by ovšem domácí v úterý uspěli, mohli by se za jistých okolností posunout z deváté příčky až na druhou.

Borussia naposledy doma smetla Werder Brémy, o víkendu však nestačila na Herthu Berlín a podlehla 2:3. Skvělou formu má v posledních dnech Mladen Petrič, na jehož kontě jsou čtyři branky v posledních dvou zápasech. Utkání bude hodně pikantní pro domácího trenéra Thomase Dolla. Ten ještě na začátku roku 2007 vedl právě Hamburk, kvůli neuspokojivým výsledkům byl ovšem propuštěn. "Hamburk je jedním z favoritů na titul. Myslím si ale, že ho můžeme porazit," věří Doll, jemuž budou chybět Kehl, Frei a Degen.

Hamburk přijede na Westfalenstadion s jasným cílem bodovat, k čemuž by měl přispět i Rafael van der Vaart. Nizozemský fotbalista v létě zůstal v kádru HSV a od úvodních kol potvrzuje, jak je pro tým Huuba Stevense nepostradatelný. Prokázal to i v sobotu, kdy jedinou brankou rozhodl o výhře nad Norimberkem. "Na ten zápas se všichni těšíme, domů bychom rádi odvezli všechny body," hlásí záložník Piotr Trochowski. Za Hamburk nemohou nastoupit potrestaní Atouba s Demelem a zranění Sorin, Kompany, Fillinger a Benjamin.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Kringe, Brzenska, Wörns, Dede - Kruska - Blaszczykowski, Tinga - Federico - Petric, Klimowicz.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Brecko, B. Reinhardt, Mathijsen, J. Boateng - Jarolim, de Jong - Castelen, van der Vaart, Olic - Guerrero.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha Berlín - Hansa Rostock  (úterý 20:00)
Hertha Berlín se po hubených letech vrací zpět. Klub z hlavního města je v tabulce již na druhé příčce a pokud si poradí s Hansou Rostock, posune se minimálně na 24 hodin do čela bundesligového pelotonu.

V Berlíně hodili za hlavu nepovedené zápasy z úvodu sezony a dobře udělali. Hertha o víkendu přehrála Dortmund, vyhrála již třetí utkání v řadě a na svém kontě má dvanáct bodů. "Nechci, aby to znělo arogantně, ale nepřekvapuje mě to," říká na současné postavení generální manažer Herthy Dieter Hoeness. Velkou zásluhu na výsledcích má trenér Lucien Favre, který proti nováčkovi soutěže bude postrádat Eberta a Limu.

Hansa se o víkendu konečně probrala, v souboji nováčků si poradila s Duisburgem a získala své první letošní body. K těm by nyní ráda přidala další, ovšem na půdě Herthy se něco podobného dá očekávat jen velice těžko. "Vyhráli tři zápasy v řadě a budou favority," uvědomuje si trenér Hansy Frank Pagelsdorf.
Hertha Berlín - pravděpodobná sestava:
Drobny - A. Friedrich, von Bergen, Simunic, Fathi - Grahn, Dardai, Gilberto, Lucio - Pantelic, S. Okoronkwo.
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Wächter - D. Langen, Sebastian, Orestes, M. Stein - Kern, Bülow, Rathgeb, Rahn - Agali, Hähnge.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.95 - 6.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Werder Brémy  (úterý 20:00)
Hodně společného mají Wolfsburg a Brémy. Oba kluby vyznávají zelenou barvu, v letošní sezoně se navíc ani jednomu z nich nedaří podle představ. Víkendové kolo naznačilo zlepšení, kdo z těchto klubů potvrdí sobotní výhru ziskem dalších bodů?

Werder se hodně rychle oklepal z debaklu od Dortmundu a v minulém kole smetl mistrovský Stuttgart jasně 4:1. Fanouškům udělal velkou radost Diego, který brankou ze závěru duelu oslavil podpis nového čtyřletého kontraktu. "Je to jasný signál pro obě strany. Diego je zde spokojený a nezapomněl na to, že ještě před několika měsíci byl pouze náhradníkem v Portu a opravdovou šanci dostal až zde," řekl sportovní ředitel Werderu Klaus Allofs. Trenér Thomas Schaaf se musí vypořádat s početnou marodkou, na kterou přibyl i kapitán Frank Baumann. Vedle něho jsou mimo hru i Borowski, Wome, Carlos Alberto, Frings, Fritz, Hunt, Boenisch a také distancovaný Andreasen.

Wolfsburg vstupoval do sezony s velkými ambicemi, v úvodních kolech je ovšem nenaplňoval a potácel se u dna bundesligové tabulky. Možný obrat situace naznačila výhra v Duisburgu, pod kterou se svou premiérovou trefou podepsal Edin Džeko. "Snad jsme konečně dokázali, že to těžké období je za námi. Doma se pokusíme více útočit, i když soupeřem bude Werder Brémy," slibuje trenér Felix Magath, jemuž chybějí Santana a Ricardo Costa.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Riether, Šimůnek, Quiroga, M. Schäfer - Josué, Thiam - Baier, Marcelinho, Krzynowek - Džeko.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Pasanen, Mertesacker, Naldo, Tosic - Niemeyer - D. Jensen, Vranjes - Diego - Sanogo, Hugo Almeida.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.20 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
MSV Duisburg - Schalke 04  (úterý 20:00)
V Duisburgu bude k vidění souboj týmů se zcela opačnými myšlenkami. Domácí se chtějí zachránit, Schalke zase myslí na titul a pokud na něj chce dosáhnout, musí v zápasech tohoto typu vítězit.

Schalke stále čeká na svého prvního pokořitele a nenašlo ho ani v sobotu, kdy jasným způsobem přehrálo překvapení probíhající sezony z Bielefeldu. "Očekávám podobný výkon, jako proti Arminii. Chceme v Duisburgu zvítězit a upevnit si tak pozici v popředí tabulky," hlásí trenér Mirko Slomka, který nemůže počítat s Krstajičem, Rodriguezem, Abelem a Varelou.

Duisburg o víkendu možná trochu překvapivě prohrál na hřišti Hansy Rostock a odmítl tak možnost odpoutat se od spodních pater tabulky. Ztracené body by nyní rád získal zpět, v utkání s tradičním rivalem ale příliš velké šance mít nebude. "Hrát pod umělým osvětlením před vyprodanou arénou je zvláštní motivací pro každého," očekává trenér Rudi Bommer skvělou atmosféru. Tu si na hřišti neužijí Weber, Filipescu, Meyer, Bodzek, Lamey, Mokhtari a Ailton.
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Starke - Willi, Schlicke, Fernando, Caceres - Grlic, Tararache - Tiffert, Maicon, Georgiev - Ishiaku.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Pander - F. Ernst - Jones, Bajramovic - Rakitic - Asamoah, Kuranyi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.45 - 3.30 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Arminia Bielefeld - Hannover 96  (středa 20:00)
Arminia Bielefeld o víkendu jasně podlehla Schalke a výsledek 0:3 jí stál propad až na osmé místo. Stejným výsledkem skončilo i domácí utkání Hannoveru s Leverkusenem, oba celky tak mají co napravovat.

"Na zápas se Schalke musíme co nejrychleji zapomenout," prohlásil trenér Ernst Middendorp, který tak upozornil na fakt, že k dispozici nemá pouze zraněného Petra Gabriela. Domácí by jistě rádi navázali na poslední vzájemný zápas, v předposledním kole loňské sezony doma Hannover porazili 3:1.

Hannoveru se do sestavy vrací obránce Christian Schulz, na marodce naopak stále zůstává Brdarič. "Od chvíle, co jsem tady, jsem ještě nikdy nebyl tak zklamaný. Hráli jsme špatně a čeká nás spousta práce. Zlepšení bych rád viděl již v Bielefeldu," vrací se trenér Dieter Hecking k porážce s Leverkusenem.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Hain - Schuler, Mijatovic, Langkamp, Rau - Kucera - Nkosi, Kauf, Böhme - Eigler, Wichniarek.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Kleine, Fahrenhorst, Vinicius - Balitsch, C. Schulz - Rosenthal, Stajner, Huszti - Hanke.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.25 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Karlsruher SC  (středa 20:00)
Karlsruhe je sice nováčkem, v úvodních kolech si tak ale rozhodně nepočíná. Ještě lépe je na tom Frankfurt, který může případná výhra katapultovat až na druhou příčku.

Frankfurt si v pátek přivezl bod z Bochumi a celkem jich má již jedenáct. V tabulce mu zatím patří šestá pozice a na vedoucí Bayern Mnichov ztrácí pouze tři bodíky. Domácí se zatím prezentují skálopevnou obranou, v níž bude opět chybět zraněný Chris. K dispozici nejsou ani Preuss a Heller.

Hosté zatím venku získali šest bodů a v tomto ohledu jsou na pátém místě. Doma se jim zatím příliš nedaří, o víkendu sice podlehli Bayernu Mnichov, tato porážka je však vzhledem k ambicím obou klubů příliš mrzet nemusí. Ve Frankfurtu nenastoupí Orahovac, Buck a Dick.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Pröll - Mahdavikia, Russ, Kyrgiakos, Spycher - Inamoto, M. Fink - A. Streit, A. Meier, Köhler - Amanatidis.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - A. Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, Aduobe - Timm, Hajnal, Carnell - Freis.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - VfL Bochum  (středa 20:00)
Velké rozčarování zatím panuje ve Stuttgartu, mistrovská euforie je ta tam a VfB je až na třináctém místě. Prozpěvovat si nemohou ani v Bochumi, která se po výborném startu propadla na dvanáctou pozici.

Už už se zdálo, že se Stuttgart dostává zpět nahoru. Napovídalo tomu hladké vítězství nad Chotěbuzí a solidní výkon na hřišti Glasgow Rangers, sobota ale srazila všechny fanoušky tohoto klubu zpět na zem. Úřadující mistr nestačil na Werder Brémy a domů si odvezl porážku 1:4. "Očekávám reakci od týmu. Jsme ve složité situaci. Ani loni nešlo vše úplně bez chyb, nyní musíme porazit Bochum," říká sportovní ředitel Horst Heldt. Trenér Armin Veh se opět nebude moci spolehnout na Thomase Hitzlspergera, mimo hru je také Mathieu Delpierre.

Bochum po nadějném startu prohrála dvě utkání v řadě a fanoušky si příliš neudobřila ani v pátek, kdy doma jenom remizovala s Frankfurtem. "Stuttgart má velice kvalitní kádr a bude favoritem," ví moc dobře trenér Marcel Koller, jemuž bude chybět Martin Meichelbeck.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Hilbert, Tasci, Fernando Meira, Magnin - Pardo - Khedira, Boka - Bastürk - Cacau, Gomez.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Lastuvka - Concha, Maltritz, Yahia, P. Bönig - Pfertzel, Dabrowski, Zdebel, Grote - Epalle, Bechmann.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.65 - 6.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Energie Cottbus  (středa 20:00)
Souboj prvního s posledním, i takhle by se dalo nazvat utkání mezi Bayerem Mnichov a Energií Cottbus. Energie vstoupila do ligové sezony nešťastně a krčí se na poslední příčce tabulky a protože se ve středu večer představí na půdě našlapaného Bayernu, očekává se, že na chvostu zůstane i po sedmém kole.

Po pouhých dvou remízách z šesti ligových kol klesl Cottbus po prohře s Wolfsburgem na poslední místo a populární kouč Petrik Sander byl propuštěn, nahradil ho dosavadní kouč amatérského mužstva Heiko Weber. Přestože se Cottbus trápí v ofenzívě a vsítil o třináct branek méně než favorizovaný Bayern Mnichov, trenér bavorského týmu Ottmar Hitzfeld zůstává ostražitý. "Je vždy nevyzpytatelné a nebezpečné, když soupeř vymění trenéra, hráči budou chtít ukázat, že to nebyla jejich chyba, ale chyba propuštěného trenéra," nechal se slyšet Hitzfeld.

V dresu Bayernu Mnichov do středečního utkání určitě nezasáhne Philip Lahm, který má problémy s kolenem, koleno nemá v pořádku také Sagnol, Ernesto Sosa pro změnu marodí s kotníkem. Hostující Cottbus bude postrádat suspendovaného Küntzela.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kahn - Hamit Altintop, Lucio, van Buyten, Jansen - Ribery, van Bommel, Zé Roberto, Schweinsteiger - Klose, Toni.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Piplica - da Silva, Kukielka, I. Mitreski, Cvitanovic - Skela, T. Rost - S. Angelov, D. Sörensen, Rangelov - Kioyo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 7.70 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen  (středa 20:00)
V Norimberku proti sobě nastoupí dva účastníci Poháru UEFA, kteří se zatím pohybují na opačných pólech ligové tabulky. Domácí jsou předposlední, Leverkusen se naopak vyhřívá na páté příčce.

Bayer nastoupí bez zraněných Callsena-Brackera, Ramelowa, Freiera a také Bernda Schneidera. "Cítí se lépe, ale proti Norimberku ještě hrát nebude. Snad bude fit na duel s Bayernem Mnichov," nechce trenér Michael Skibbe riskovat zdravotní stav jednoho ze svých klíčových mužů.

Trenér Norimberku Hans Meyer má nůž na krku. Překvapení loňské sezony se zatím nedaří a místo boje o evropské poháry to zatím vypadá na bitvu o přežití. "Očekávám, že vyhrajeme. Věci zatím nejdou podle našich představ, ale není třeba panikařit," nedělá si Meyer hlavu z nepříznivé situace. Mimo hru stále zůstávají Robert Vittek, Lars Jacobsen a Ivan Saenko, naopak do sestavy se vrací Marek Mintál.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Blazek - D. Reinhardt, A. Wolf, Glauber, Pinola - Galasek - Kluge, Mnari - Mintal, Misimovic - Charisteas.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, Haggui, M. Friedrich, Sarpei - Vidal, Rolfes - Barbarez, Barnetta - Kießling, Gekas.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov642016:314
2.Hertha Berlín640210:812
3.Bayer Leverkusen63219:211
4.Eintracht Frankfurt63217:511
5.Schalke 04624012:610
6.Hamburger SV63126:510
7.Arminia Bielefeld631211:1110
8.Werder Brémy63129:1110
9.Borussia Dortmund630311:109
10.Karlsruher SC63037:109
11.VfL Bochum62228:98
12.VfL Wolfsburg62139:107
13.VfB Stuttgart62138:107
14.Hannover 9662137:127
15.MSV Duisburg62048:96
16.1. FC Norimberk61235:85
17.Hansa Rostock61055:113
18.Energie Cottbus60243:112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*Arne

Dortmund - Hamburg 1

Hertha BSC - Rostock 1

Wolfsburg-Bremen 2

Duisburg - Schalke 0

Stuttgart - Bochum 1

München - Cottbus 1

Nürnberg - Leverkusen 2

Bielefeld - Hannover 2

Frankfurt - Karlsruhe 2

.

... kurňa hoši, kde jste ???

Reagovat
M11

Dortmund - Hamburg 0

Hertha BSC - Rostock 1

Wolfsburg-Bremen 0

Duisburg - Schalke 2

Stuttgart - Bochum 1

Bayern - Cottbus 1

Nürnberg - Leverkusen 0

Bielefeld - Hannover 1

Frankfurt - Karlsruhe 0

Reagovat
Shevchenko

Dortmund - Hamburg 2

Hertha BSC - Rostock 1

Wolfsburg-Bremen 2

Duisburg - Schalke 2

Stuttgart - Bochum 1

München - Cottbus 1

Nürnberg - Leverkusen 1

Bielefeld - Hannover 1

Frankfurt - Karlsruhe 1

Sorry za zpoždění a jen chci dodat, že při psaní jsem průběžné výsledky nevěděl.

Reagovat
M11

andy a slejdy zklamali sakra hosi

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

njn, zklamání..

Reagovat
M11

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

musel jsem vám dát šanci.. kdybych tipoval tak vyhraju!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Jak bych tipoval? takhle (samozřejmě vím průběžné výsledky).

Dortmund - Hamburg 2

Hertha BSC - Rostock 1

Wolfsburg-Bremen 2

Duisburg - Schalke 2

Stuttgart - Bochum 1

München - Cottbus 1

Nürnberg - Leverkusen 0

Bielefeld - Hannover 0

Frankfurt - Karlsruhe 0

Reagovat
M11

nahodou.. ja bych ti to pral

Reagovat
HOST*1860

sry, nejak sem to nestihl..

Reagovat
HOST*Arne

hoši, dneska byl tak blbej den, a já jsem čekal, že večír příde to nejhorší (75.min. Hertha - Hansa 1:3), ale ty jejich výkony bejvaj tak nevyrovnaný, že bych i věřil, že pro prohře s Hansou udělaji výsledek v pátek na Schalke

Reagovat
M11

mas recht

Reagovat
HOST*

no tak Hansa se pomalu zacina prosazovat, ten tym ma urcite na stred tabulky... Hertha je neprehravala byl to vyrovnanej zapas...

Reagovat
HOST*Arne

pro mě od začátku nejsou adeptem na sestup, doma proti BVB a FCN udělat tak 4 body. věřil jsem jim v Bielefeldu, bohužel si to nechali až na teď

Reagovat
HOST*

jj zvlast BVB tam vyhrala ani nevi jak

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Kua, na tý fotce si to kluci pěkně dávaj ...

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*

Riberimu je to asi hodne prijemny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele