Bundesliga - preview 4. kola

26.08.2011, 08:38, aktualizováno 28.08.2011, 08:25
Previews
Borussia Mönchengladbach se dnes bude chtít vrátit do čela tabulky, čeká ji ale těžký úkol, jelikož se představí na půdě Schalke. Ještě předtím je na programu duel dvou pohárových zástupců - úspěšný Hannover hostí neúspěšný Mainz...
Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Hannover čeká po úspěšném vystoupení v Seville, které 96kám zajistilo účast v základní skupině Evropské ligy další těžký duel. Do AWD-Areny zavítá Mainz, jehož podobně jako domácí celek zastihl úvod sezóny v oslnivé formě a očekává se tak zajímavý souboj.

Hannover se zatím v nové sezóně prezentuje ve výborném světle. Svěřenci Mirka Slomky se od úvodního kola drží v absolutní špičce Bundesligy, ještě větší úspěchy pak dolnosaský celek zaznamenává v evropských pohárech. Tam dokázal H96 přejít ve čtvrtém předkole Evropské ligy po dvou povedených vystoupeních přes silnou Sevillu a zajistil si tak účast v základní skupině.

Tam na celek z hanzovního města čeká trojlístek ve složení FC Kodaň, Standard Lutych a ukrajinská Vorskla Poltava. "Především jsem rád za naše fanoušky, že jsme jim postupem přes Sevillu udělali radost. Skupina nás nečeká vůbec snadná, stojí proti nám dánský mistr, belgický mistr a nováček z Ukrajiny, musíme tak podávat špičkové výkony, pokud chceme pomýšlet na další účast v soutěži," vyhlíží Slomka.

Nyní se ale klub z Dolního Saska plně koncentruje pouze na nejbližší ligové duely. "To, co se nám povedlo je sice skvělé, ale nyní se již musíme opět soustředit na Bundesligu. Jak už úvodní kola ukázala, tak Mainz je po všech stránkách velmi silný protivník a nečeká nás tak snadný úkol," dodal Slomka, jenž nemůže i nadále počítat s trojicí dlouhodobých marodů Andreasen, Carlitos a Sobiech.

Mainz zastihl začátek sezóny, alespoň co se Bundesligy týká v oslnivé formě. Dobrý rozjezd ovšem poněkud kazí zkrat z posledního představení v Coface Areně, kde sice FSV vedlo po dvanácti minutách již dvoubrankovým rozdílem, ale Schalke zápas ve druhé půli otočilo a všechny body tak nakonec skončily v Gelsenkirchenu. "Jsme dostatečně mentálně silní, abychom se vypořádali s úspěchy i případnými nezdary," věří Tuchel.

I přesto však na Mainz čeká v nedělním odpoledni v AWD-Areně velká výzva. "Hannover se momentálně veze na vlně euforie. Měl jsem možnost ve čtvrtek večer sledovat zápas v Seville, ten mi ale pouze utvrdil v tom, jaký dojem na mě H96 vytváří v lize. Nicméně sami máme představu o tom, jaké to je hrát v Hannoveru," prohlásil hostující kouč. Mainz cestuje do Dolního Saska bez zraněné dvojice Heller - Szalai.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Pospěch, Svensson, Noveski, Caligiuri - Polanski, Soto - Risse, Ivanschitz, Choupo-Moting - Allagui
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Veltins Arena bude svědkem zajímavého duelu. Domácí celek, jenž minulý týden otočil nepříznivě se vyvíjející utkání v Coface Areně a v týdnu si navíc zajistil účast v základní skupině Evropské ligy tentokrát vyzve ve výborné formě hrající Mönchengladbach.

Schalke, jenž zahájilo své putování letošní sezónou poněkud klopýtavým krokem se v minulém týdnu zdá se konečně dostalo na tu správnou kolej. Königsblauen nejprve dokázali během 45 minut otočit nepříznivě se vyvíjející duel v Coface Areně, v týdnu si navíc výhrou 6:1 zajistili účast v základní skupině evropské ligy, která byla svěřencům Ralfa Rangnicka po prvním utkání v Helsinkách notně vzdálená.

"Obě výhry jsou pro nás moc důležité, především z toho důvodu, že si hráči znovu osahali, jaké to je stát na vítězné straně," uvedl kouč Ralf Rangnick. Pod demolici HJK Helsinky se nejvíce podepsal kanonýr Huntelaar, jenž se do střelecké listiny zapsal hned čtyřikrát. "Je to něco neuvěřitelného," hlesl holandský reprezentant a pokračoval. "Potřebovali jsme smazat dvoubrankové manko z prvního utkání, to se nám podařilo, což je nejdůležitější," dodal.

Nyní však na hornický celek čeká měření sil s dosavadním lídrem soutěže, který se prezentuje skvělými výkony. "Gladbach přijede do Veltins Areny s velkým sebevědomím. Hříbata nedostala v posledních několika utkáních nikdy více, než jednu branku, což je po první polovině uplynulé sezóny velké zlepšení," vysekl soupeři poklonu Rangnick. "Nicméně nálada v týmu je před utkáním fantastická," doplnil domácí taktik. Tomu chybí zranění Escudero, Metzelder, Kenia a Kluge.

Mönchengladbach plynule pokračuje ve zlepšených výkonech z konce minulé sezóny a po úvodních třech kolech se dokonce usídlil na samém čelu tabulky, což v porýnském celku dlouho nepamatují. Vzájemný zápas tak bude pro oba celky z tohoto pohledu velmi motivující, neboť i hosté z Gelsenkirchenu se mohou v případě úspěchu a příznivých výsledků ostatních utkání podívat do čela pelotonu.

"To, že Schalke v týdnu suverénně, i přes neúspěch v prvním utkání přešlo přes HJK Helsinky pro mě nebylo žádným překvapením," prohlásil trenér Lucien Favre. "Hráči S04 hrají hodně agresivně s vysokým napadáním. Každý tým má určité silné a slabé stránky, kterých se také pokusíme využít. Schalke respektujeme, ale rozhodně se ho nebojíme," dodal hostující kormidelník, jenž má kromě stále absentujícího Stranzla k dispozici kompletní kádr.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höger, Höwedes, Matip, Fuchs - Papadopoulos, Holtby - Morávek, Raúl, Draxler - Huntelaar
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Reus, Arango - Bobadilla, Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.70 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hamburger SV - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
HSH Nordbank Arena nabídne ve čtvrtém kole souboj aktuálně dvou nejhorších celků Bundesligy - Hamburgeru SV a Kölnu. Fanoušci se tedy dozajista mohou těšit na velmi vyrovnanou bitvu, v níž půjdou obě strany tvrdě za vítězstvím.

Ambiciózním fotbalistům Hamburka vstup do nového ročníku absolutně nevyšel. Po třech odehraných kolech mají na svém kontě pouhý bod a pohybují se tak v sestupovém pásmu. Hodně tvrdý direkt inkasovali svěřenci trenéra Michaela Oenninga především minulý týden, kdy na půdě mnichovského Bayernu prohráli ostudně vysoko 0:5.

Po tomto výsledku se pochopitelně snesla na celý tým tvrdá kritika. Nejvíce to ale bezpochyby schytali nezkušení stopeři Bruma a Mancienne, se kterými si hráči Bayernu dělali, co chtěli. "Nemůžete očekávat, že se okamžitě stanou prvotřídní hráči," zastal se však kritizovaných zadáků sportovní ředitel Frank Arnesen, který zároveň potvrdil, že kouč Oenning má stále stoprocentní důvěru vedení klubu.

Nyní už ale všichni očekávají od Hamburku vítězství. Český záložník David Jarolím ovšem přílišným optimismem rozhodně nesrší. "V Mnichově jsme hráli hrozně ustrašeně, ale skutečně netuším proč. Takto nikoho neporazíme," obává se zkušený středopolař.

Ani Kölnu se vstup do soutěže příliš nevydařil. Na svém kontě má také jediný bod a vinou skóre mu dokonce patří poslední příčka v tabulce. Úvod nového angažmá si tedy kouč Stolbakken určitě představoval trochu jinak. Především defenzíva Kozlů zatím nefunguje tak, jak by měla. V minulém kole sice inkasoval gólman Varvodić na půdě Kaiserslauternu pouze jeden gól, před tím ovšem dostal Köln pět branek od Schalke a tři od Wolfsburgu.

Je tedy jasné, že pokud bude chtít Köln na půdě Hamburku uspět, musí hrát vzadu zodpovědně a bezchybně. To ale může být ale vcelku problém, jelikož v posledních čtyřech vzájemných zápasech s HSV inkasoval rovných čtrnáct gólů, naposledy hned šest!

K tomu všemu hrozí, že se trenér Stolbakken bude muset obejít bez Lukase Podolského, jehož start je kvůli nemoci zatím nejistý. Kromě toho budou norskému lodivodovi určitě chybět také ještě Petit, Rensing, Pezzoni a Freis. Na druhé straně barikády jsou na tom o něco lépe. Mimo hru je Demel a Arslan, nad startem Mancienneho visí otazník. Připravený nastoupit je ale nově příchozí stoper Slobodan Rajković. V pořádku by měli být také útočníci Guerrero a Petrić.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Jarolím, Rincon - Son, Guerrero, Jansen - Petrić
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Varvodič - Brečko, Sereno, Geromel, Eichner - Peszko, Lanig, Riether, Jajalo - Podolski - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.60 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Bezmála padesátitisícový norimberský kotel Frarnkenstadion bude dnes odpoledne svědkem bavorského derby mezi domácími miláčky a absolutního nováčka mezi bundesligovou smetánkou z Augsburgu. Zkušení matadoři z Norimberku jsou favoritem utkání, Augsburg by přesto rád ukořistil další body do tabulky.

Je tomu necelých patnáct měsíců, co si to Der Club rozdal právě s Augsburgem v baráži o bytí a nebytí v nejvyšší soutěži. Onehdy se dnešní hostitelé klání radovali ze dvou výher a klíčového udržení, po němž Norimberk zaznamenal nečekaný, o to více potěšující vzestup, když mu unikla pátá příčka zajišťující evropské miliony v Evropské Lize o pouhopouhý jeden bodík.

Letos jsou ambice celku vedeného šestačtyřicetiletým Dieterem Heckingem opět skromnější a naprosto jasné - Norimberk si chce co nejdříve zajistit setrvání mezi elitou. Tentýž cíl mají i u sousedů z Augsburgu, jenž v prvých dvou kláních sice remizoval, avšak v posledním utkání nestačil na Hoffenheim. Domácí jsou na tom díky výhře na Olympiastadionu pouze o bodík lépe, ačkoliv by na tom byli jistojistě lépe, nebýt velké žalostné produktivity v mači s Hannoverem.

Toho si je vědom i lodivod Hecking:"Jsem velice spokojen se startem do sezóny co se týká předváděných výkonů, ovšem nikoliv již s počtem bodů, jenž jsme získali. Společně jsme analyzovali naše utkání proti Dortmundu (prohra 0:2 - pozn. autora), kdy byl můj tým skvělý při napadání, získávání balónů. Chceme hrát týmž stylem i proti Augsburgu," nechal se slyšet domácí kouč, kterýž neváhá s nasazením zatím jediného, dvougólového střelce Tomáše Pekharta do základní jedenáctky.

V ní jistojistě nenalezneme brankářskou jedničku mančaftu Raphaela Schäfera, jenž si na další ligový start počká po operaci kolene do října. Mimo hru bude i švédský bek Per Nilsson, ofenzivní středopolař Daniel Didavi, do tréninkového procesu se pak postupně vracejí Franz, Klement a Zeitz.

Trenér hostujícího celku Jos Luhakay je přesvědčen, že s tvrdou prací přijdou i výsledky: "Hlavně musíme pokračovat v započaté práci, a pak jistojistě budeme odměněni," myslí si osmačtyřicetiletý nizozemský kouč, jenž nemá k dispozici třetího brankáře Geliose, kanadského beka Marcela de Jonga, obránce Paula Verhaegha, kteří odehráli zatím všechny zápasy, a střelce Torstena Oehrla, Rafaela Nanda a Michaela Thurka.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Patrick Rakovsky - Timothy Chandler, Philipp Wollscheid, Timm Klose, Javier Pinola - Timmy Simons - Jens Hegeler, Almog Cohen, Markus Feulner, Alexander Esswein - Tomáš Pekhart
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Simon Jentzsch - Marcel Ndjeng, Gibril Sankoh, Jonas de Roeck, Dominik Reinhardt - Hajime Hosogai, Jan-Ingwer Callsen-Bracker - Akaki Gogia, Daniel Baier, Tobias Werner - Sascha Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Jak Freiburgu, tak i Wolfsburgu, se příliš nevydařil vstup do letošní sezóny a oba celky tak budou mít šanci vše napravit ve vzájemném duelu. Zároveň si budou muset urovnat fanoušky, protože v posledním kole jejich obrany zrovna neexcelovaly. Nepříliš velkou radost to dělá Wolfsburgu, vždyť ten do Bádenska pro výhry nejezdí.

Hodně odlišný vstup do letošní sezóny od té loňské zažívá Freiburg. Zatímco v minulém ročníku měl po třech zápasech na svém kontě již šest bodů, letos po stejné porci zápasů se krčí na dně tabulky s jediným bodem a to navíc za remízu s nováčkem soutěže z Augsburgu. "V prvních třech zápasech se nám nepodařilo bodovat, takže bychom to rádi napravili v sobotu," řekl pro oficiální klubové stránky Marcus Sorg, jehož, jakožto i většinu fanoušků Freiburgu, děsí možný odchod kanonýra Papisse Cissého. "Nemáme s tím problém, nicméně všechno je stále ve hvězdách. Máme na něj tři nabídky, ale k dohodě zatím s nikým nedošlo," vnesl více světla do celé kauzy sportovní ředitel Dirk Dufner.

Ztráta druhého nejlepšího střelce předchozího bundesligového ročníku by pro bádenský celek byla velkou ztrátou. Podle některých médií se dokonce letošní čtyřgólový útočník vyjádřil ve smyslu, že chce z týmu pryč. Klubový mluvčí Rudi Raschke však celou věc později vysvětlii tak, že tvůrci pořadu Sport im Dritten pouze špatně interpretovali jeho slova o tom, že by se rád posunul na vyšší level. "Nikdy jsme neměli v úmyslu jej prodávat. Pokud ale za něj přijde odpovídající nabídka, nemá cenu jej držet," dodal Dufner.

Situace kolem senegalského útočníka jistě není tou z faktorů, které přidávají na pohodě celého týmu. Sorgův tým se tak může alespoň s částečnou nadějí ohlížet na statistiky - před svými fanoušky ještě s Wolfsburgem neprohrál a z posledních čtyř zápasů doma vždy odešel jako vítěz. "Jsou to jen statistiky," upozorňoval kouč SC a vzápětí připomněl utkání v Brémách, ze kterého odešel jihoněmecký tým s prohrou 3:5. "Je důležité, abychom se stabilizovali v defenzivě. V Brémách jsme udělali až moc chyb."

Loňský devátý tým tabulky se tak při týdenním tréninku soustředil hlavně na minimalizaci ztrát míčů, zlepšení přihrávek a zvýšeném tlaku na soupeře s míčem. "Stejně tak je ale důležité, abychom měli stejnou odvahu dopředu jako v Brémách. Musíme však lépe pracovat v přechodu do útoku. Odvážná hra dopředu nesmí jít na úkor obranné činnosti. Wolfsburg je tým s neuvěřitelnou jednotlivostí útoku, je to velmi kvalitní tým. Po dvou porážkách určitě bude také hladový po vítězství," zakončil ulmský rodák, jemuž opět budou chybět Rosenthal, Mujdža a kapitán Butscher.

Ani Wolfsburg neprožívá příliš dobrý vstup do nového ročníku. Kromě toho, že zvítězil jen v prvním utkání a naposledy dostal v Mönchengladbachu čtyřgólový příděl, si ještě uštědřil pořádnou ostudu, když se v Lipsku po prohře 2:3 musel rozloučit s DFB-Pokalem. Navíc i vlčí smečkou hýbe jeden potenciální odchod, který je v současné době již víceméně jistou záležitostí. Dánský stoper Simon Kjaer již totiž odletěl do Říma, kde by se s tamním AS měl dohodnout na podmínkách případné smlouvy. Felix Magath by tak přišel o obránce, jenž do týmu přišel před loňskou sezónou a v této sezóně odehrál všechny minuty.

Zkušený lovec titulů tak alespoň nemusí zoufat nad zdravotními stavy jeho svěřenců. Z klubové nemocnice totiž každý den pravidelně přichází alespoň jedna dobrá zpráva. Josué a Dejagah dokončili středeční trénink, do týmu se také vrací i Ochs, Hasebe a na čtvrteční dopolední trénink vyběhli i Salihamidžić, Koo a překvapivě také Bjarne Thoelke, jehož pauza se začínala rovnat sedmi týdnům.

Die Wölfe odehrají letos již své třetí utkání venku. Jak již bylo zmíněno, vstup do sezóny se jim příliš nepovedl, zkušený kouč Magath však zůstává v klidu. "Pokud hrajete doma jeden ze tří zápasů, ještě k tomu s největším aspirantem na titul, pak dva venku a získáte ze všeho tři body, pak to není ani ohromující a ani uspokojivé. Avšak to není tak neobvyklé a není důvod k panice. Nicméně faktem je, že s tím musíme začít něco dělat," upozornil Magath.

"Freiburg nezměnil svou filozofii, i když přišel nový kouč. Stále je to stejně dobrý tým jako loni. My jsme se tým snažili trochu uzpůsobit, přivedli jsme Hitzlspergera a Kyrgiakose, tedy hráče, kteří určitě mají na bundesligu vysokou kvalitu a jsou i mezinárodně zkušení. Tým je dobře nastartovaný, jen by to chtělo trochu jej popostrčit. Je jasné, že nám bude ještě chvíli trvat, než se dostaneme do normálního stavu, který je například v půlce sezóny, nicméně body ze začátku by nám přišly vhod," zakončil Magath předzápasovou tiskovku.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Williams, Barth, Krmaš, Bastians - Schuster - Caligiuri, Flum, Makiadi, Putsila - Cissé
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Ochs, Kyrgiakos, Russ, Schäfer - Hasebe, Träsch, Josué, Hitzlsperger - Helmes, Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Kaiserslautern - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Jen málokdy se stává, aby se dva soupeři potkali na stejném místě po roce ve stejný den. Přesně taková situace nastala dnes mezi Kaiserslauternem a Bayernem Mnichov. Zatímco domácí ještě naplno nebodovali, Bayern by rád pokračoval ve šňůře čtyř vyhraných utkání za sebou.

Jako vždy, pro domácí Roten Teufel bude toto utkání něčím opravdu výjimečným. Mezi oběma celky totiž panuje pořádná rivalita, kterou přeci jen více pociťuje právě Kaiserslautern. Vzájemné souboje těchto celků jsou tak vždy něčím speciálním a okoření bundesligové kolo. "Samozřejmě, utkání s Bayernem je pro nás vždy něčím speciálním, nicméně my se v první řadě musíme soustředit především sami na sebe," upozorňoval před utkáním domácí kouč Marco Kurz.

Jedinou ztrátou v utkání bude útočník Dorge Kouemaha, jehož zranění přitahovače vyřadilo ze hry dokonce až na čtyři týdny. Kamerunský host na stadionu Fritze Waltera naštěstí pro svůj nynější tým bude jediným, kdo bude v tomto prestižním utkání absentovat. Neužije si tak skvělou atmosféru ve stánku Rudých ďáblů, kde bude opět vyprodáno.

"Pokud vyhrajeme, můžeme náš start považovat za dobrý," řekl před utkáním sportovní ředitel Bayernu Christian Nerlinger. A pravdu zřejmě měl. Vždyť bavorský velkoklub prohrál pouze v prvním kole doma s Gladbachem, pak si ale udobřil fanoušky ve Wolfsburgu, dal latu Hamburku a postoupil do Ligy mistrů přes švýcarský Curych, díky čemuž půjde do zápasu s větším sebevědomím a s cílem neopakovat loňské vystoupení na Betzenbergu, kde po slepených gólech Iličeviće a Lakiće prohrál 2:0.

Velkou nevýhodou ale bude další z řady absencí Arjena Robbena. Nizozemský reprezentant už dokonce zrušil i pomoc jeho zemi při kvalifikačním utkání se San Marinem, neboť musí vyléčit zánět v oblasti pánve. "V první řadě jde o jeho zdraví," řekl na adresu známého maroda kouč Jupp Heynckes, jenž by určitě velmi nerad opakoval situaci z loňského podzimu, kdy Robben po zranění na MS v JAR vynechal takřka celou první část sezóny. "Zotavuje se a nic nenasvědčuje zhoršení jeho stavu," ubezpečil fanoušky Heynckes, jemuž bude chybět ještě Ivica Olić a zřejmě i Mario Gómez.

Podle zkušeného šestašedesátiletého kouče bude hlavní výhodou Lauternu podpora jeho fanoušků. "Tento tým bojuje od první do poslední minuty a hodně mu k tomu pomáhají jeho fanoušci. Navíc, pokud nastoupí proti Bayernu, je to vždy něco speciálního. My se ale atmosférou nesmíme nechat strhnout. Nastudoval jsem si poslední zápas Kaiserslauternu proti Kölnu a už jen z tohoto pohledu mohu říct, že to pro nás bude velmi těžké," dodal jedním dechem Heynckes.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Tiffert, Petsos - Kirch, Sukuta-Pasu, Iličević - Schechter
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Gustavo, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribéry - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.25 - 4.25 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Hoffenheim i Brémy vyznávají ofenzivní pojetí hry, na hřišti Rhein-Neckar Arény bychom se proto mohli dočkat gólových hodů a strhující podívané. Nebo bude opak pravdou?

Ať už hostující zelenobílá parta vedená přeznámou tváří Thomase Schaafa, anebo domácí jedenáctka hrající pod taktovkou nováčka na trenérském stolci Hoffenheimu Holgera Stanislawského, oba celky budou chtít v tomto utkání bodovat naplno.

Stanislawski před duelem řekl, že se mu filozofie Thomase Schaafa založená na vytváření spousty šancí, i když za cenu riskování v zadních řadách, obzvláště líbí a sám jí preferuje. Však uvedl, že by osobně byl mnohem raději za výsledek 5:3, nežli 2:0. Právě posledním zmíněným skóre skončil zatím poslední zápas Hoffenheimu na půdě Norimberku, předposledním pak přestřelka Werderu s Freiburgem. O branky domácích se minulý týden postarali Ryan Babel a z jedenáctky Sejad Salihovič, kteří nebudou chybět ani v tomto očekávaném zápase.

Ani lavičku nebude zahřívat neustále zraněný kanonýr z Bosny a Hercegoviny Vedad Ibiševič, na hřiště nenahlédnou ani Tobias Weis, Boris Vukcevič, bek Matthias Jaissle, nenominovaní Casteels a Klingmann, Simunič, ba ani Weis. Povětšinou se jedná o hráče, které jsme na pažitu v dosavadních třech utkáních neviděli, a tak může Stanislawski nasadit vcelku očekávanou jedenáctku.

Na druhé straně se Thomas Schaaf nemá až takové potíže se sestavou, ačkoliv mu bude scházet tradiční lazar Tim Borowski. Třiatřicetinásobný reprezentant by se však brzy měl opět objevit v sestavě brémského celku. Schaaf dále nemůže počítat se zraněním Silvestrem, mimo jsou i Boenish, Naldo, Avdic a Ayik.

V loňském ročníku předváděl Werder značně kolísavé výkony. Znamenitý útok se třemi forvardy, ale také děravá obrana v čele s tu a tam nejistým Timem Wiesem. Hoffenheim právě defenzívu Werderu náležitě prověří a upřímně neočekávám duel na branky skoupý, ale pěkně bohatý! Kdyby se opakovala kanonáda v jakémkoliv gardu opakovala, jistojistě by se žádný neutrálně smýšlející fanoušek nezlobil.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Tom Starke - Andreas Beck, Isaac Vorsah, Marvin Compper, Edson Braafheid - Sebastian Rudy, Sejad Salihovic, Fabian Johnson, Roberto Firmino, Chinedu Obasi - Ryan Babel
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Tim Wiese - Sokratis Papastathopoulos, Per Mertesacker, Andreas Wolf, Lukas Schmitz - Philipp Bargfrede - Clemens Fritz, Aaron Hunt - Marko Marin - Claudio Pizarro, Markus Rosenberg
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Šlágr čtvrtého bundesligového kola se odehraje v sobotním podvečeru v BayAreně. Domácí tým zde přivítá obhájce titulu Borussii Dortmund, která má na svém kontě podobně jako Werkself shodný počet šesti bodů. Oběma celkům tak ve vzájemném souboji půjde o hodně.

Bayer nevstoupil do sezóny vůbec dobře, svěřenci Robina Dutta nejprve nezvládli utkání DFB-Pokalu v Drážďanech, kde sice vedli již o tři branky, nakonec se ale po prodloužení radovali z postupu domácí. Ještě hůře pak Werkself vstoupila do Bundesligy, kde nezvládla utkání v Coface Areně. Po ostudné porážce ale farmaceutický celek zabral a dvěma těsnými, leč vybojovanými výhrami se opět vrací do hry.

"Jsem opravdu rád, že tým je už v této části sezóny tak silný mentálně," podotkl Dutt, jenž si pochopitelně přeje, aby jeho svěřenci navázali na výkony z posledních dvou zápasů. "Z hlediska předvedeného výkonu nemáme žádný důvod něco měnit. Ale samozřejmě se také musíme zaměřit na soupeře a na jeho přednosti, jimž musíme přizpůsobit náš taktický plán," dodal domácí lodivod.

V Leverkusenu si jsou zároveň všichni vědomi, že cesta k úspěchu vede pouze přes maximální koncentraci po celých 90 minut. "Rychlé změny stylu hry v obou poločasech dovedly Dortmund k zisku mistrovského titulu. Bude to pro nás velká psychická zátěž, protože si nyní nemůžeme dovolit ani v jednom zápase vydechnout. Nicméně doufám, že se s tím dokážeme vypořádat," věří Dutt.

Před duelem s obhájcem mistrovské trofeje se Bayer zároveň dozvěděl jména soupeřů v základní skupině Ligy mistrů, kde na ambiciózní celek čekají Chelsea, Valencia a belgický Genk. "Nečeká nás jednoduchý program. Cestování sice bude příjemné, ale případný postup je velmi těžký," je si vědom domácí stratég. "Teď se ovšem musíme plně soustředit na Bundesligu," uzavřel Dutt, jemuž budou i nadále chybět zranění Adler, Oczipka a Barnetta.

Na druhé straně stojí Borussia Dortmund, která měla na rozdíl od svého soupeře vstup do sezóny přímo famózní. Žlutočerní v úvodním utkání po skvělém výkonu smetli HSV a navázali tak přesně tam, kde v uplynulém ročníku skončili. Potom sice přišlo již tradiční zaváhání v Sinsheimu, ale hned následný zápas s Norimberkem vrátil Schwarzgelb zpátky na vítěznou vlnu, na které se jistě bude chtít obhájce mistrovské trofeje udržet co nejdéle.

V paměti pak jistě všem vězí vzájemné klání z jara loňského roku, které tehdy svedlo dohromady první a druhý tým soutěže a očekával se tak mimořádně zajímavý a především vyrovnaný duel. Opak byl však pravdou, BVB utkání ovládlo a po zásluze si z BayAreny odvezlo tři body, čímž tak svěřenci Jürgena Kloppa položili základ k pozdějšímu titulu. "My jsme tehdy hráli hodně chytře. Soustředili jsme se na obranu a potom využili chyb soupeře," vzpomínal na předešlý vzájemný souboj Klopp.

Ani teď ovšem na Borussii v Leverkusenu nečeká snadný úkol. "Musíme hrát velmi disciplinovaně a potřebujeme především konzistentně držet míč, to pro nás bude hlavní. Zároveň ale nesmíme zapomínat na vyváženost mezi obranou a útokem," požaduje hostující kormidelník a plynule pokračuje. "Po výrazně defenzivněji zaměřených soupeřích nás čeká první opravdu útočně naladěný protivník, na což jsme se snažili připravit," dodává.

BVB se ve čtvrtek v podvečer stejně jako jeho soupeř dozvědělo jména soupeřů v Lize mistrů, do které se vestfálský celek probojoval znovu po dlouhých devíti letech. Dortmund jakožto tým tažený až ze čtvrtého koše ve skupině čeká Arsenal, Marseille a Olympiakos. "Liga mistrů ještě není na pořadu dne, v současnosti se musíme dívat jen na Bundesligu," zakončil v podobném duchu rovněž Klopp. Hosté nemají k dispozici již stabilní trojici Koch, Owomoyela a Barrios.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Castro, Toprak, Reinartz, Kadlec - L. Bender, Rolfes - Renato Augusto - Sam, Kießling, Schürrle
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - M. Götze, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.30 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hertha BSC - VfB Stuttgart  (pátek 20:30)
Hertha nevstoupila do sezóny nikterak mimořádně, po dobrých výkonech ze hřišť soupeřů ale v Berlíně mají důvod k optimismu a v předehrávce čtvrtého kola neberou nic jiného než vítězství. Soupeřem je Stuttgart, kterému se v historii na Olympiastadionu nikdy příliš nedařilo.

Z dosavadních třiceti vzájemných zápasů na braniborské půdě hned sedmnáct vyhrála domácí Stará dáma, zatímco VfB se radovalo pouze čtyřikrát. Ovšem když se tyto dva tradiční bundesligové celky střetly naposled, psal se duben roku 2010 a hosté se mohli radovat z jednobrankového vítězství. Hertha tehdy bojovala o naději na záchranu, právě domácí zápasy jí ale definitivně zlomily vaz.

Před třemi týdny navíc Olympiastadion vyplenil Norimberk, na domácí prvoligový triumf tak Berlíňané čekají již neskutečných sedmnáct zápasů! A to je potřeba změnit, což si uvědomuje André Mijatović. ”Mám pocit, že doma každý hráč o všem moc přemýšlí. Musíme hrát jednoduše, už jsme si dokázali, že kvalitou a tempem na bundesligu máme,” narážel kapitán na dvě venkovní remízy na hřištích Hamburgeru SV a Hannoveru.

Mijatović zřejmě znovu nastoupí ve stoperské dvojici s Franzem, ačkoliv ten v minulém kole utrpěl frankturu nosu. Jejich konkurent Roman Hubník sice již opustil marodku, na první start takřka po měsíční pauze je však přece jen brzy. Vedle něj to jsou už jen mladíci Schulz, Djuricin a Kargbo, koho nemůže využít Markus Babbel. Pro něj je to mimochodem speciální zápas, právě ve Stuttgartu se po konci kariéry vydal na trenérskou dráhu. ”Zažil jsem tam skvělé časy. Sice moje propuštění bylo zklamáním, ale převažuje pocit vděčnosti,” prohlásil domácí kouč.

Jeho protějšek Bruno Labbadia má stále potíže s obránci, po Niedermeierovi, Delpierrovi, Bičakčićovi se nyní zranil také mladík Bauer a za vyloučení z minulého kola bude navíc pykat Boulahrouz. Už méně pak bolí absence útočných hráčů Audela a Schiebera; rozhodně méně než poněkud pokažená nálada z výborného startu do ligy. Stuttgartší sice v prvním kole doma smetli Schalke, po remíze v Gladbachu a domácí porážce s Leverkusenem je ale euforie pryč.

”Už v Mönchengladbachu bylo ve hře víc než remíza, ale prohra před vlastním publikem je samozřejmě velice nepříjemná,” komentoval uplynulé výsledky Serdar Tasci. ”I z tohoto pohledu je zápas v Berlíně pro nás ohromně důležitý,” doplnil dánský novic William Kvist. Pod prohru s Leverkusenem se navíc podepsal brankář Ulreich, jeho chyba je ale zapomenuta. ”Také brankáři čas od času udělají chybu, ale Sven jinak chytá velmi dobře,” podržel svojí oporu Bruno Labbadia.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Franz, Mijatović, Kobiašvili - Ottl, Niemeyer - Ebert, Raffael, Torun - Ramos
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Celozzi, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Gentner - Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.50 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Mönchengladbach32106:27
2.Hannover 9632105:37
3.Bayern Mnichov32016:16
4.Schalke 0432019:66
5.Werder Brémy32017:46
6.Borussia Dortmund32015:26
7.TSG Hoffenheim32014:26
8.1. FSV Mainz 0532016:56
9.Bayer Leverkusen32012:26
10.VfB Stuttgart31114:24
11.VfL Wolfsburg31024:53
12.1. FC Norimberk31022:43
13.Hertha BSC30213:42
14.FC Augsburg30213:52
15.1. FC Kaiserslautern30212:42
16.SC Freiburg30126:91
17.Hamburger SV30123:101
18.1. FC Köln30122:91
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hertha BSC - VfB Stuttgart
sobota 15:301. FC Kaiserslautern - Bayern Mnichov
sobota 18:30Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund
neděle 15:30Hannover 96 - 1. FSV Mainz
neděle 17:30Schalke 04 - Bor. Mönchengladbach

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To choreo je super.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

První kolo.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
doNny

Reagovat
Kepy_FCB

Jinak kámoši byli na 4.lize Plauen-Magdeburg http://www.youtube.com/watch?v=05UgqK_UzTg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
didosh

paráda

Reagovat
jv

Parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Už aby byl večer... Čekám remízu nebo naší výhru o gól, hlavně je třeba bojovat!

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez verim v tri body.

Ale asi najviac som zvedavy ako bude vyzerat herny prejav. Ci uvolnene ako na zapasoch vonku... ci domacky krcovito (ako to popisuje i Mijatovic v tomto preview).

Reagovat
Arne

Toho se bojím nejvíc... Že to bude vypadat jako proti FCN a ne jako venku.

Reagovat
smazaný uživatel

už by se 3 body hodili, tak doufám

Reagovat
jv

Tak prognóza se vyplnila... Velká gratulace.

Reagovat
stas87

tak ja dam tip na dnes: hertha vyhra o gol 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to přesně naopak

Reagovat
smazaný uživatel

mam stejný tip

Reagovat
Arne
Reagovat
smazaný uživatel

"Wie er der Stuttgarter Zeitung sagte, würden zehn Tageszeitungen im Konkurrenzkampf Schlagzeilen liefern, „dass einem die Haare zu Berge stehen.“ Da werde „nicht nur unglaublich viel, sondern häufig auch unglaublich unsachlich berichtet“, bemerkte Babbel."

a informuje o tom berlínský portál

http://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.markus-babbel-im-interview-in-berlin-ist-alles-schwieriger-als-beim-vfb.e63935e2-ee72-4b51-92c7-f164e473b94f.html tady je původní rozhovor a tam jsem o tom, že by kydal na mentalitu Berlíňanů nic nenašel - dokonce řiká, že je v klubu spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

...a po zápase koukam dokonce řekl, že potřeboval odpoutat pozornost od výkonů týmu

Reagovat
JozkokozleJ

Ejha... to odkukal asi od jedneho maga

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník zachraňuje

Reagovat
JozkokozleJ

Ty by si mal mat vcelku podrobne nasledovaneho Ottla. Mne z doterajsich zapasov pride taky priemerny, resp. ze ziadnou vlastnostou nevynika, ziadnou nehori. Taky Niemeyer aspon bojovnik a maka...

Reagovat
smazaný uživatel

v Bayernu býval taky takový nevýrazný, ale občas vytáhne ze svého repertoáru pěknou střelu z dálky... většinou ale už za rozhodnutého stavu - své nejlepší období měl asi v dresu FCN, kde mohl být vůdčí osobou, v Berlíně má vedle sebe přece jen Ramose, Raffaela a další...

Babbel by tam měl dát Lustenberga, aby Ottl zjistil, že místo v základu nemá jistý (ikdyž teda nevim, jak na tom Lusti je)

Reagovat
JozkokozleJ

Zaujimalo ma to hlavne z toho dovodu, ci by mu ta jemna motivacna lekcia vobec pomohla, ci takyto vykon mozno od neho ocakavt vzdy. Asi by potreboval nejak razantnejsie nastartovat motorku, lebo sice to nie je nejak velmi zle, ale je to take nemastne/neslane...

Reagovat
jv

Nevím jak na tom Lusti je, ale taky bych ho chtěl vidět v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

teď už střídal, tak uvidíme, jak příště

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Uuuuuf, Dynamo dostalo dardu. Viděl někdo ten zápas?

Reagovat
JozkokozleJ

Videl som asi len 20 minut z prveho polcasu (cca. od 15. min), kedy zapas bol vcelku vyrovnany a Trojan mal jednu velku sancu, plus este nastrelil brvno (ale to nebolo tak nebezpecne ako to znie, ked niekto nastreli brvno - tj. zhora a ak by to slo do brany, brankar by to mal).

Hrniec menom Duisburg kypel dlho a niekto si to uz musel odskatat... zial bolo to Dynamo.

Reagovat
smazaný uživatel

ale díky

Reagovat
smazaný uživatel

.....

Reagovat
smazaný uživatel

...když už tu jsi - jak hraje Boulahrouz? (zrovna VfB nasledováno nemam a u kanibala většinou postřehnu jen nějaký faul)

Reagovat
smazaný uživatel

akurat kukam na transfermartke rebricek reprezencacii fifa a zarazilo ma ako mozu byt anglicania 4 !!! nehrali ani teraz za[pas s holandskom a pribudlo im viacej bodov ako ked porazili nemci brazilcanov,aj taliani co porazili spanielov tak im pribudlo menej bodov ako holandanom a ty nehrali ziadny zapas,to je asi lepsie nehrat ziadny zapas ak sa vtom niekdo vyzna tak to vysvetlite ...!!..........................................................................http://www.transfermarkt.de/de/nationalmannschaften/startseite/nationalmannschaften.html

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna mi na fb vyskočila historie statusů: tento den v roce 2010 a dost mne to překvapilo... snad bude dneska jiné rozdělení bodů (no, aspoň Lakić chybí)

Reagovat
smazaný uživatel

tak sestava nakonec Neuer - Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm - Alaba, Timo, Müller, Schweini, Ribéry - Gómez

Reagovat
Tomanatura

Dneska Freiburg jednička, za 2,8 nešlo odolat

Reagovat
Tomanatura

Ale bez Kjaera to bude mít Freiburg těžší

Reagovat
jv

Jj, ale jednou to zlomit už musí...

Reagovat
Tomanatura

Jde do Říma, tam ať si láme co chce

Reagovat
jv

Myslel jsem ten Freiburg, ale toje jedno...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta nebyla fer .

Reagovat
jv

Tak neviděl jsem moc opakovaček, ale podle všeho tam ke kontaktu zřejmě došlo, i když to bylo docela přísně posouzený... Ale co, už je stejně vyrovnáno.

Reagovat
smazaný uživatel

na tickeru píšou, že byla přísná no

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, drobny kontakt tam byl, ale zrovna v te situaci mi to prislo dost nestastne... Jak tam sli po mici proti sobe tema nohama, byli dost blizko u sebe a setrvacnost take udelala svoje. Hlavne ze vyrovnali celkem brzy :-). Ovsem ted ty goly . Ach jo...

Reagovat
jv

Hm tohle je hodně neštastný, to vás může pěkně srazit. Asi jsem to zakřikl, viz. níže jak jsem psal o obraně HSV...

Reagovat
Tomanatura

No super, tak děkuji Freiburgu. Bundesliga dělá letos strašnou radost. Bookmakeři jsou nějak mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Arnautović vyrovnal, letos to s nim vypadá dobře

a s vlkama "taky" Freiburg

Reagovat
stas87

teraz som prisiel domov,ako zatial vyzera zapas v hoffe?sme lepsi ako domaci?dakujem.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to netušim, já koukam na Bayern, jen jsem si během přestávky všiml, že Marko skóroval

Reagovat
jv

Taky nevím , ale podle onlinu na kickeru, ze kterýho dělám průběžně report, tak je to tak nějak vyrovnaný, i když v úvodu byli domácí výrazně lepší...

Reagovat
jv

Ta obrana HSV, to je i se stoperskou dvojicí Westermann - Rajković neskutečná tragédie, Kozli dávali dvakrát úplně do prázdný branky... Jenom lituju Drobnýho...

Reagovat
smazaný uživatel

Jendriesek ..konecne!

Reagovat
Kenneth

Pěkně Mario, letos ta 30 padnout musí.

Reagovat
Woods

Gomezovi ide karta este 1 tam dnes da

Reagovat
smazaný uživatel

ááá a mně vypadne stream chvilku před gólem na 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Köln

Reagovat
smazaný uživatel

a Drobný jede s HSV na těch 113 obdržených branek

Reagovat
jv

Hm, podle mě už příště dostane šanci mladej Mickel nebo Neuhas, tohle už není možný. Ale celkově s tím musí HSV něco udělat, Oenning se po tom gólu McKenny už usmíval, takže tam už vážně není něco v pořádku... Jinak Drobný to dneska v závěru jenom "korunoval"...

Reagovat
JozkokozleJ

Fandim Drobnemu, ale mozno je cas skusit ineho. Dnes ten posledny gol, tam asi ciste svedomie mat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

změna gólmana to podle mne nevytrhne - neměli pouštět Rosta, když chtěli překopat obranu (nebo když už tak se postarat i o to aby z Chelsea přišel nějaký gólman, který má ty hráče zorganizované)

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlasim, ze primarne a hlavne je chyba v obrane.

Reagovat
jv

No z Chelsea bych tam už pro jistotu nikoho netahal...

Reagovat
Tomanatura

Oenning před zápasem s Bayernem varoval fotbalisty před Klosem. Docela sranda, jak to tam vypadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na to mne napadá jen: Fin je převlečený Švéd

Reagovat
herbage

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Ale no tak... to snad nie

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zaslouzena vyhra, ta 2 penalta dulezitej moment sice asi z prisnejsich ale 2 mensi ataky na nohy Mullera tam byli takze mohla byt mozna, rozhodci spravne udelena cervena

Reagovat
smazaný uživatel

Huraaa, ja jsem tak stastna . Prvni vyhra!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Muselo byt skvele pozerat na ten zapas ako fanda Kölnu a vlastne na sposob, akym bola ta prva vyhra dosiahnuta.

No a HSV/Arnesen zatial vyzera, ze ozaj nevsadili na spravnu kartu.

Reagovat
smazaný uživatel

No, bylo do dost nervydrasajici chvili pred koncem za stavu 3:2 :-). Ale o to krasnejsi bylo vyrovnani a nakonec i ten konecny gol :-). Libilo se mi hlavne, ze se neslozili... Vloni jsem z nich casto mela pocit, ze nedokazou poradne zabrat a otocit, kdyz jim tece do bot.

Reagovat
JozkokozleJ

Taketo zapasy, kedy sa mansaft nevzdava a otoci, byvaju pravidelne snad len v BL.

Gol (a obzvlast potom otocenie skore) v poslednych minutach, to je parada. Fanusikovia Herthy s tym maju posledne tri kola dobre skusenosti

Reagovat
jv

Gratulace.

Reagovat
jv

Bayer je zatím lepší. Roman tam už jednou čaroval, jestli se nezlepšíme, tak to bude špatný, Leverkusen je zápas od zápasu jistější...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, no. Je to nadherna uleva a euforie. Ja jine ligy nesleduji, jsem rada, ze se zacinam malinko orientovat v BL , ale rekla bych, ze asi zalezi dost na mentalite tymu. Jak jsem psala, Kolin zrovna zejmena na zacatku sezony hral tak bezbarve a i kdyz prohravali, necitila jsem zrovna velke odhodlani to zmenit...Ted je to ale lepsi, napadlo me, ze to asi souvisi take s tim, jak moc casto tym vyhrava. Ty casto prohravajici tymy asi rychleji podlehaji porazenecke mentalite a odevzdanosti a neveri, ze by to jeste slo otocit, tak proc se snazit... Napriklad ale u Monchengladbachu to vzdycky bylo bojovne az do konce... No nic, konec uvahy :-). Jsem rada, ze to dneska vyslo a uz se nemuzu dockat dalsiho tydne :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Kruci, to melo byt jeste na Jozku :-), snad to najde... Asi jsem dostatecne neklikla na reagovat..

Reagovat
JozkokozleJ

Hej, hej... Jozko nasiel i bez dodatku.

Uvaha je samozrejme vedena rozumnym smerom Nemam prilis rad pojmy ako "narodna mentalita", ale ti Nemci to nejak maju v sebe. Tiez asi zalezi od konkretnych typov hracov, ktore su v muzstve.

Tak, vyuzit volneho casu, preklikat sa historiou zapasov aspon z poslednych troch sezon, porovnat kolko malo otacajuce muzstvo rodilych Nemcov, na akej pozicii v tabulke sa nachadzalo, aku snuru tahalo, atd...

Reagovat
jv

Tak, teď nás Stark podržel, o tom žádná...

Reagovat
jv

Hm, tak tohle je pro Bayer hodně krutý...

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, no, byla to identicka situace posouzena uplne odlisne... skoda. Je fakt, ze i rozhodci jsou jenom lidi, ale pokud Bayer prohraje, asi to pujde na Starkovo triko...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, Gotze je venku... zrovna jsem tu akci nevidela, ale obavam se, jestli to treba neni kompenzace ze strany Starka...

Reagovat
jv

Mario odehrál míč před Balitschem, ale pak se po něm zbytečně ohnal a Stark mu dal taky druhou žlutou. Bylo to hodně přísný, ale prostě to vyplynulo z těch předchozích zákroků...

Reagovat
JozkokozleJ

Je to tak! To clovek i ked sympatizuje s Dortmundom, tak...

Inak Kadlec nedostal druhu zltu, nie? Dostal priamo cervenu!?

Reagovat
jv

Nn, dostal druhou žlutou... Ta první byla na konci první půle taky při zákroku na Götzeho.

Reagovat
JozkokozleJ

Viem, ze dostal prvu zltu v prvom polcase. Len mi prislo, ze Stark nevytahoval druhu ale rovno cervenu.

A uz je tu kompenzacia

Reagovat
jv

Jj, to je dost dobře možný, ale potom by to byla jeho chyba... Já jsem to v zápalu nějak nezkoumal.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Kadlec

Reagovat
Inter Eterno Amore

Gotze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

smiech prejde

Reagovat
smazaný uživatel

jako tebe? (to byl důvod toho, že jsem se zasmál, nikoli vyloučení Götzeho )

Reagovat
jv

Hm, tak teď to Stark "vykompenzoval"... Ikdyž Mario se po něm ohnal zbytečně...

Reagovat
smazaný uživatel

To je takova trochu skvrna na tom zapase... Myslim, ,ze rozhodci by nemel kompenzovat spatne rozhodnuti. Sice to vypada pekne v ramci fair play, ale rekla bych, ze to nema dobry dopad na kredit rozhodciho...

Reagovat
jv

To ne no.

Reagovat
Tomanatura

paráda, aspoň si Mario odpočine, začíná se kolem něj dělat něco víc. Mohl by si chvíli posedět a dorůst.

Reagovat
jv

Posedět ne, ale menší pauza mu může jenom pomoct... Momentálně si to bez něj ale nedovedu představit.

Reagovat
slovaňáák

Škoda, že to Mats nezvládl i na podruhý..

Reagovat
Inter Eterno Amore

dal by 2 góly z jednej štandardky to by bol unikát

Reagovat
jv

To jo, ale bylo by to vůči domácím nefér... Remíza je nakonec spravedlivá.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, tam se to nejak zvrtava... to jeste bude divocina do konce :-)

Reagovat
jv

Konečně Hannover.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska by tam ter Stegenovi něco spadnout mohlo. Není moc jistý

Reagovat
smazaný uživatel

Draxler + Farfán Z takového tlaku tam něco musí padnout

Reagovat
JozkokozleJ

Da sa na to pozerat!

Reagovat
jv

Tak ale když budu objektivní, tak Gladbach byl v první půli jasně lepší, i když vám tradičně vychází spíš druhý poločasy, tak uvidíme... A už je tam.

Reagovat
smazaný uživatel

No měli jsme víc šancí a pár povedených kombinací tam taky bylo. Já jsem byl s výkonem docela spokojený, když jsem to srovnal s ostatníma prvníma poločasama.

Reagovat
jv

Tak po týhle stránce máš pravdu, ale Gladbach vás prostě přehrál a i ve druhý půli měl šance minimálně na bod... Tady vyhrál ten šťastnější a to jste tentokrát byly vy.

Reagovat
smazaný uživatel

Přehráli nás možná po tom gólu, kdy jsme se stáhli. Do té doby se zmohli jen na pár brejků. Ale tak nebudu se hádat. Po dlouhé době mě hra opravdu potěšila, tak je možné, že jsem trochu zaslepený. Každopádně určitě nás nepřehrávali nějak výrazně

Reagovat
jv

Tak jako minimálně na šance byli lepší, ale vy zase efektivnější a to se počítá, takže bych to uzavřel s tím, že mohli vyhrát oba týmy, ale nakonec zvítězil ten, co měl kvalitnější finální fázi...

Reagovat
smazaný uživatel

Hurá. Taková úleva. Tohle nevyhrát by byla škoda

Reagovat
jv

Máte štěstí, že vám to po přestávce vychází, ale ty první půle, to je zatím z vaší strany špatný...

Reagovat
smazaný uživatel

tys neuhořel? Včera, kousek od tebe hořel byt

Reagovat
smazaný uživatel

Jo já vím (bylo to předevčírem). Jsem šel zrovna do hospody (to bylo tak 10 večer), protože přes půl dne mi pod oknama hulákali nějací ožralí fakani a začli tam najíždět fízlové, tak jsem myslel, že to je na ty nezletilé a pak jsem zjistil až druhý den, že hořel nějaký byt. Ale v tu chvíli kdy jsem okolo toho šel jsem to nepoznal, protože tam nebyl ani kouř. Prej přijela i televize a celý sídliště na nohou... Fakt jako událost

Reagovat
smazaný uživatel

no, v pátek, v deset večer mi pod okny jezdilo x hasičských jednotek, nějaké ty sanitky a docela dost fízlů. Ale jen tam to vše nejelo, myslím si, že někde ještě něco muselo bejt, pač sem viděl i antony PČR. Jo, jinak o tom požáru, hodně toho je na Idnesu

Reagovat
smazaný uživatel

No přijde mi divné, že to těm hasičům trvalo tak dlouho, když je stanice pár set metrů

Reagovat
smazaný uživatel

to nebyli místní, jeli z centra.

Reagovat
smazaný uživatel

No právě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele