Bundesliga - preview 26. kola

15.03.2013, 08:38, aktualizováno 17.03.2013, 08:17
Previews
Frankfurt zůstal po sobotních zápasech na čtvrté pozici a tu si nyní může pojistit, Eintracht hostí doma Stuttgart. O evropské poháry pak stále bojují i Mönchengladbach a Hannover, které čeká vzájemný duel...
Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart  (neděle 15:30)
Eintracht Frankfurt minulý týden přepustil čtvrtou pozici borcům z Gelsenkirchenu a v našlapané tabulce jej čeká tuhý jarní boj o účast v evropských pohárech. Hesenští přitom čekají na vítězství pět soutěžních kol a restartovat by se mohli při střetnutí s tápajícím VfB Stuttgart. Ten totiž prohrál poslední čtyři soutěžní utkání (tedy včetně dvou lekcí od římského Lazia v EL). Aktuální patnáctá příčka je pro Šváby více než nelichotivá.

Podle historických čísel nelze usoudit, kdo do vzájemného utkání vstoupí jako favorit. Celková bilance je nakloněna Stuttgartu. Na druhou stranu nevstřelili Orli žádnému jinému bundesligovému týmu tolik branek, kolik jich již stihli nasázet právě fotbalistům VfB (137 zásahů). Jenže stuttgartští fotbalisté neprohráli ve Frankfurtu posledních sedm utkání (dokonce hned pětkrát odcházeli jako vítězové). Poslední domácí výhra Eintrachtu nad VfB se datuje do května roku 2001.

Frankfurtský trenér Armin Veh svého příštího soupeře pod drobnohledem analyzovat nemusel - stuttgartský tým je mu velmi dobře znám z jeho dřívějšího trenérského angažmá ve württemberském městě automobilů. "Cílem stuttgartského mužstva je pohybovat se v nejvyšších patrech tabulky, což se momentálně nedaří. Je ale velmi obtížné tancovat současně na třech svatbách," narážel Veh pořekadlem na fakt, že Švábi doposud bojovali na více frontách. Hesenský trenér pak varoval před skutečností, že se Stuttgartu letos daří lépe na cizích stadionech.

To nijak neplatilo pro pohárovou konfrontaci Stuttgartu s Laziem Řím, v níž zástupci německé kopané dvakrát prohráli o dvě branky. "Z osmifinálového dvojzápasu s Římem si musíme odnést ponaučení, že si v obranné činnosti musíme počínat mnohem svědomitěji, důslednější počínání se týká i osobních soubojů," glosoval pohárové vyřazení trenér Bruno Labbadia. Neklopýtala však jen defenzíva - problémem je i proměňování gólových příležitostí.

Ani v Bundeslize nemají Švábi nic jistého. O to naléhavější je pro VfB potřeba začínat pravidelně bodovat. Sportovní ředitel klubu Fredi Bobič doufá, že hráči uplatní zkušenosti nabyté v duelech se zahraničními kluby. Jinak z něj na tiskové konferenci optimismus nesršel: "Naše vystoupení v Římě se mi ani trochu nelíbilo a očekávám, že se dá mužstvo rychle dohromady, a že konečně zužitkuje svůj tréninkový vklad, který se nám zatím nezhodnocuje."

Pro nedělní utkání bude moci domácí trenér Veh znovu uplatnit schopnosti Sebastiana Rodeho, jenž si odpykal své žluté karty. Všichni borci základního kádru SGE jsou plně k dispozici. Skvělá personální situace je i na druhé straně barikády - ze stuttgartských profesionálů nebude připraven jen dlouhodoběji absentující Cacau. To je pro trenéra Labbadiu dobrá zpráva, jelikož na pořadu dne je vyzkoušení nových alternativ v sestavě pro nutné oživení hry.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambráno, Anderson, Oczipka - Schwegler - Rode, Inui - Meier - Aigner, Matmour
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Tasci, Niedermeier, Boka - Kvist - Harnik, Gentner, Okazaki, Traoré - Ibiševič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hannover 96  (neděle 17:30)
Letošní sezóna nabízí až nebývalou tlačenici o místenky do pohárové Evropy, zejména pak o Evropskou ligu se strhne doslova lítá bitva. Hříbata si to tváří v tvář rozdají s dalším přímým účastníkem z Hannoveru.

Porýnský celek dal zapomenout na nepřesvědčivá vystoupení ze začátku sezóny a postupem času jdou jeho výkony nahoru doslova geometrickou řadou, přičemž se Borussia ve zbývajících kolech může ještě poprat o postup do evropských pohárů. Ke splnění tohoto cíle však svěřenci Luciena Favreho potřebují omezit nerozhodné výsledky (jedenáct remíz řadí Gladbach na čelo pomyslného žebříčku!).

Zlepšená defenziva z posledních utkání jistojistě přijde domácí ekipě vhod - Hannover disponuje třetím nejproduktivnějším útokem (pouze Bayern a Dortmund zaznamenaly více branek). "Proti Hannoveru musíme hrát velmi chytře," nabádá své ovečky Favre. "Nás protivník je hodně nebezpečný tým, zejména v ofenzivě má velký potenciál. Už tři roky pak H96 neopustil žádný významný hráč, bez diskuze se tak jedná o velmi dobrý tým," chválí Švýcar.

Stále může živit naděje na účast v Evropské lize i dolnosaský tým, který právě v této soutěži dělal poslední dva roky bundeslize velmi dobrou reklamu (oba ročníky se probojoval do vyřazovací fáze a při premiérovém účinkování dokonce vypadl až v semifinále s pozdějším vítězem Atléticem Madrid). Aby se mohly 96ky pokusit na tyto úspěchy navázat, potřebují nejdříve řádně zabrat na ligové scéně...

...zde to však nevypadá z hannoverského pohledu dvakrát růžově. Jak už bylo mnohokrát řečeno, tým od řeky Leine trápí venkovní zápasy, kde za celou sezónu nasbíral ostudných sedm bodů (Hannover je při této statistice až na úplném dně bundesligové tabulky!). "Situace vyžaduje, abychom se pokusili získat tři body," uvědomuje si Mirko Slomka, jehož mužstvo má zvýšenou motivaci i díky minulému vzájemnému utkání, ve kterém H96 promeškal dvoubrankový náskok (2:3).

Die Fohlen se mohou po delším čase opět spolehnout na kompletní osazenstvo. Takové štěstí ovšem nemají na druhé straně barikády, kde dlouhodobě zůstává mimo hru rovnou sedmička Cherundolo, Eggimann, Felipe, Andreasen, Franca, Huszti a Stindl.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Álvaro Domínguez, Wendt - Nordtveit, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Younes, L. de Jong
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Chahed, Djourou, C. Schulz, Pocognoli - da Silva Pinto, Hoffmann - Ya Konan, Pander - Abdellaoue, M. Diouf
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Hamburské fotbalisty čeká v domácí Imtech-Aréně další těžké utkání. Těžké z toho důvodu, že proti outsiderovi z Augsburgu budou všichni fanoušci HSV očekávat téměř povinné vítězství. Jenže Augsburg bojuje o udržení v nejvyšší soutěži a rozhodně se nechce spokojit s aktuální šestnáctou pozicí, která zajišťuje baráž. Nikde není psáno, že se sedmibodový náskok Fortuny Düsseldorf nedá smazat, a Fuggerstädter se navíc musejí ohlížet zpět na dotírající Hoffenheim.

O motivaci mají samozřejmě postaráno i borci z přístavního velkoměsta. Čeká je totiž napínavá bitva o místenky v pohárové Evropě. Těchto "pohárových pozic" je jako šafránu - zájemců mnoho. Počítat se tak bude každý bod. Augsburský celek přitom nelze podceňovat. Kdybychom pohledli na tabulku za dosavadní odehraná kola v odvetné fázi, spatřili bychom Augsburg s dvanácti body na velmi pěkné šesté pozici. HSV nasbíral po zimní přestávce jen o dva body více. "Augsburg je dnes naprosto jiný tým než ten, který jsme znali na podzim," varoval hamburský trenér Thorsten Fink.

Domácí budou mít na co navázat - v předešlém kole udolali Stuttgart a definitivně odčinili nedávný výprask od Hannoveru. Proti Švábům výborně fungovala defenzíva a hra na "nulu vzadu" se vyplatila. Nejinak by tomu mělo být i proti Fuggerstädter. "Neboť vepředu dáme branku pokaždé," vysvětloval zvýšený zájem o obrannou činnost Fink. Pro zvýšení útočné síly pak hamburský trenér avizoval nasazení Korejce Heung Min Sona na prvé straně zálohy na úkor Pera Skjelbreda.

Do obrany se vrací její tradiční pilíř Heiko Westermann. Ačkoliv se tento zkušený bek během týdne potýkal s bolestmi v oblasti lýtka a na trénincích povětšinou jen vyklusával, stihl se včas připravit a jeho startu údajně nic nebrání. Na straně domácích tak do hry nebudou moci zasáhnout jen Mancienne a Iličevič (poraněný břišní sval).

Augsburští mají v plánu odčinit porážku z předešlého kola od Norimberku. "Po prohře z minulého týdne odjíždíme do Hamburku zdravě nažhaveni a věříme, že je v našich silách odvézt odtamtud body," dal slovo do pranice mladý trenér FCA Markus Weinzierl. Svůj optimismus doložil připomenutím letošních vítězství na hřištích Düsseldorfu a Brém. Navíc si svůj karetní trest odseděl Daniel Baier, jenž tak může nastoupit. Otazník však visí nad startem Sebastiana Langkampa (zranění kolene) i Torstena Oehrla (pohmožděná záda).
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Bruma, Westermann, Jansen - Badelj, Rincón - Son, van der Vaart, Aogo - Rudněvs
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Amsif - Vogt, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Hahn, Koo, Ji, Werner - Mölders
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Fotbalisté Hoffenheimu oživili své naděje na záchranu po minulém vítězství na půdě posledního Fürthu v poměru 3:0 a stáhli náskok šestnáctého Augsburgu na rozdíl dvou bodů. Nyní budou mít další šanci své postavení vylepšit. Sobotní protivník z Mainzu na jaře nezažívá tak úspěšné období jako na podzim, v tabulce však drží sedmé místo se ziskem sedmatřiceti bodů.

Mainz na jaře zvítězil pouze dvakrát, na druhou stranu ale jen jednou prohrál a ve zbytku utkání uhrál nerozhodný výsledek. Naposledy dokázal překvapit velkého kandidáta na účast v Lize mistrů v příštím ročníku z Leverkusenu, když ho dokázal porazit těsně 1:0. Hoffenheim před minulým vystoupením ve Fürthu prohrál celkově čtyřikrát v řadě, nyní bude mít mnohem větší sebevědomí. Navíc má soupeři co oplácet, na podzim s ním prohrál 0:3.

Trenér Marco Kurz cítí, že jeho svěřenci teď mají konečně chuť sbírat důležité body. "Zažíváme těžké období a nic se nám nedaří, avšak po minulém utkání cítím velkou změnu. Hráči často mluví o vítězstvích a začínají si znovu věřit, což je velmi důležité. Opravdu věřím, že se letos zachráníme," uvedl velmi optimisticky třiačtyřicetiletý kouč.

Kromě Wieseho, který byl vyřazen z kádru, budou chybět také Chris, Grifo, Rudy, Salihovič a Vukčevič. "Porazit Mainz bude velmi tvrdý oříšek. Soupeř hraje velmi zodpovědně v obraně a málokdy chybuje. Budeme muset podat týmový výkon, abychom takový celek porazili. V posledním kole prokázal své kvality proti Leverkusenu a celou sezónu dokazuje, že může skončit hodně vysoko," dodal Kurz.

Mainz nenasadí Bungerta, připraven stále není Junior Diaz, slovenský obránce Zabavník, Caligiuri a ani Rukavytsya. Český krajánek Zdeněk Pospěch by měl opět nastoupit v základní sestavě. "Minulý výkon proti Leverkusenu mě potěšil, hráli jsme velmi soustředěně a dobře jsme napadali. Abychom vyhráli v Hoffenheimu, budeme muset předvést podobný výkon. Soupeř bojuje o záchranu a udělá vše pro to, aby nás porazil," řekl trenér Mainzu Thomas Tuchel.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Gomes - Beck, Abraham, Delpierre, Johnson - Weis, Polanski - Schröck, Volland, Roberto Firmino - Joselu
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bell, Svensson, Noveski, Pospěch - Baumgartlinger - Zimling, Soto - Ivanschitz - N. Müller, Szalai
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Norimberk - Schalke 04  (sobota 15:30)
Norimberk se po sérii remíz dočkal v minulém kole tří bodů a po dlouhých osmi dnech si před vlastním publikem zahraje s vestfálským Schalke 04. Königsblauen se na rozdíl od svého sobotního hostitele během uplynulého týdne nenudili a podstoupili nešťastné utkání s istanbulským Galatasarayem. Trenér 1.FC Michael Wiesinger proto očekává o to zarputilejší snahu Schalke, které bude chtít ligovou výhrou vyhnat pohárové vyřazení z hlavy.

Wiesinger by rád navázal na triumf nad Augsburgem a dělá si tak zálusk na cenný skalp Schalke. "Proti Augsburgu jsme hráli velmi kompaktně a naše obrana byla výborně organizovaná. To je předpokladem i pro úspěch v následujícím zápase," uvedl mladý trenér, jenž vedle optimismu neskrývá ani respekt před jedním z velikánu německé kopané. "Jsme si dobře vědomi toho, jak obrovskou sílu má jejich ofenzíva. Musíme se pokusit vzít Schalke chuť do zápasu a počínat si agresivně," zdůraznil Wiesinger.

Pokud nenastane nic neočekávaného, bude moci trenér "Der Clubu" při konstrukci základní jedenáctky vybírat ze všech hráčů. Z opor chybí jen dlouhodobě zraněný Timo Gebhart, ostatní borci jsou připraveni. Spekuluje se tak v prvé řadě nad obsazením jednotlivých postů - zde Wiesinger karty neodkrýval. Pouze naznačil, že horkým kandidátem na pozici levého beka je spolehlivý Javier Pinola. Osvědčený Argentinec tak zřejmě dostane přednost před Plattenhardtem. Pro pozici hrotového útočníka se bude vybírat z dvojice Polter-Pekhart.

Střetává-li se Norimberk se Schalke, nezapomíná se obvykle zmínit, že mezi fanoušky obou klubů panuje velké (a zejména v dnešní době tak málo vídané) dlouhodobé přátelství. Coby hráč jej zažil i současný trenér FCN. "Je to sice už pěkná řádka let, ale pamatuji si, že se vždy jednalo o zápasy s jedinečnou atmosférou. I my hráči jsme pak pociťovali onu sounáležitost, což nás samo o sobě povzbuzovalo," zavzpomínal Wiesinger. Na vyprodaný Frankenstadion tak dorazí i pět tisícovek fanoušků v modrém, kteří patří v německém fotbalu k tomu nejlepšímu.

Na hřišti samotném se však bude urputně bojovat o tři body. Schalke zaznamenalo v nedávných soutěžních kolech skvělé výsledky a rázem se vrátilo na čtvrtou pozici. Sprchou však byl domácí duel s Turky v rámci Champions league, v němž Königsblauen prohráli, ačkoliv byli lepším týmem. Na jaře se budou profesionálové S04 maximálně snažit, aby se do výsostné společnosti evropských klubů vrátili. Vykročili přitom správnou nohou - po zdemolování Wolfsburgu přišel triumf nad vestfálským arcirivalem z Dortmundu.

Pro ekipu kolem trenéra Kellera zní sobotní úkol jasně: Připravit Norimberku po jeho devíti domácích zápasech bez prohry trpkou porážku. "Tato série nevypadá vůbec špatně, avšak nám se v nedávné minulosti již několikrát podařilo prolomit lecjakou statistiku," uvedl bojovně Keller a dodal: "Samozřejmě, že nás vyřazení z Champions league mrzí, avšak naříkání nikomu nepomůže. Mužstvo ve druhém poločase ukázalo, že je fyzicky velmi dobře připraveno," hledal pozitiva z bitvy s Istanbulem Keller.

Proti Frankům bude moci trenér S04 znovu použít Jermaina Jonese, jenž si odpykal trest za žluté karty. Nejistý je naopak start Romana Neustädtera - pětadvacetiletý borec si v souboji s Galatasarayem přivodil ramenní kontuzi. Podle posledních zpráv by ovšem mohl i on nastoupit. Kdo s na trávníku jistě neobjeví je elitní holandský střelec Klaas-Jan Huntelaar (kolenní vaz), dále pak Ibrahim Afellay, Kyriakos Papadopoulos a Ciprian Marica (po operaci menisku).
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Balitsch, Nilsson, Klose, Pinola - Simons - Chandler, Kiyotake, Feulner, Esswein - Pekhart
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Höger, J. Jones - Farfán, Draxler, Michel Bastos - Pukki
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - Greuther Fürth  (sobota 15:30)
Fotbalisté Brém by si určitě představovali své letošní působení v bundeslize trochu jinak a zatím se nacházejí až na třináctém místě tabulky s 30 body na kontě. V tuto chvíli sice nebojují o záchranu, na druhou stranu ale mají daleko i do pohárové Evropy. Nyní přivítají poslední celek tabulky z Fürthu, který má po minulé prohře s konkurenčním Hoffenheimem jen minimální šanci na udržení se v nejvyšší soutěži.

Fürth získal v pětadvaceti kolech pouhých čtrnáct bodů, v minulých pěti zápasech vybojoval dva body po remízách s Leverkusenem a Hannoverem. Nováček soutěže sice letos překvapit umí, jenže v důležitých zápasech nedokáže vítězit a to je pro něj v tuto chvíli rozhodující. Brémy v poslední době také nemají oslnivou formu, prohrály totiž třikrát v řadě a v předchozím kole uhrály bod s Mönchengladbachem po remíze 1:1.

V podzimním vzájemném zápase dokázal Fürth v domácím prostředí remizovat s Brémami 1:1, nyní na jejich půdě nutně potřebuje plný bodový zisk. Domácí trenér Thomas Schaaf bude postrádat zraněného Wolfa, Bargfredeho, Fritze, Akpalu a Füllkruga, před soupeřovými kvalitami důrazně varuje: "Nesmíme Fürth podcenit. Několikrát totiž ukázal, že by mohl být v tabulce mnohem výše a někdy i velké favority přehrával ve všech činnostech."

Dobře ví, že hodně rozhodovat bude produktivita obou celků. "Čekám herně velmi vyrovnané utkání s četnými osobními souboji, příliš branek asi k vidění nebude. Chceme hrát ofenzivně a podle mého názoru vyhraje ten tým, který bude úspěšnější v produktivitě," dodal dlouholetý kouč Werderu.

Hosté do Brém přijedou tradičně bez Hesla, Ndoyeho, Geise, Hefeleho, Stiebera, Tyraly a Falla. Trenér Frank Kamer si uvědomuje, že jeho celku se krátí čas. "Do konce zbývá devět kol a my musíme stáhnout opravdu velký náskok. Nejvyšší čas vítězit už pominul. Musíme doufat, že se naše situace zlepší. Nic nevzdáváme, ale pokud se nám nepodaří naše problémy brzy vyřešit, tak se můžeme se záchranou rozloučit," řekl jasně bez výmluv čtyřicetiletý nový kouč, který usedl na lavičku Fürthu teprve v úterý.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Lukimya, Sokratis, Schmitz - Junuzovič, Trybull - Hunt, de Bruyne, Ignjovski - Petersen
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Grün - M. Zimmermann, Sobiech, Mavraj, Baba - Fürstner, Pekovič, Varga - Klaus, Park - Djurdjič
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Před reprezentační přestávkou má německá nejvyšší soutěž na programu již šestadvacáté dějství, které nás mimo jiné zavede do Vestfálska, kde BVB přivítá oblíbený Freiburg. Obě strany chtějí znovu nalézt pozitivní vlnu.

Dvacet bodů za vedoucím Bayernem Mnichov a poloviční ztráta oproti stejnému období v minulé sezóně, přesně takové je momentální postavení Dortmundu, který si však i přes častější zaváhání drží druhé místo (těsně za zády se nachází Bayer). Postup do čtvrtfinále milionářské soutěže (BVB zde narazí na Málagu) byl ovšem "vykoupen" neúspěchem v derby na Schalke (2:1), které letos vyhrálo oba mače.

Úřadující bundesligový mistr tak na domácí scéně nejvyšší mety obhajovat nebude (Bayern se postaral o vyřazení z DFB-Pokalu), přesto ale ve žlutočerném táboře nepanuje smutek. "Naše zápasy mohly být často mnohem lepší," nepochybuje Jürgen Klopp, jenž se však zároveň nechce příliš otáčet zpátky. "Jsme uprostřed vzrušující sezóny, kdyby nám před jejím začátkem někdo řekl, že budeme na druhé příčce, znělo by to pro nás komicky," vysvětluje neustále se zvyšující konkurenci oblíbený lodivod. "Proti Freiburgu nesmíme ani na chvilku polevit," nabádá "Kloppo".

Motivace rozhodně nebude chybět ani na druhé straně: Freiburg zažívá velice podařenou sezónu a dokonce může po letech snít o startu v pohárové Evropě, ovšem k naplnění tohoto cíle dojde jen tehdy, pokud se bádenské mužstvo vyvaruje zbytečných ztrát a výkyvů formy jako naposledy na hřišti Norimberku (1:1) a především proti Vlkům, kteří na MAGE SOLAR Stadionu zaznamenali rovnou bůra!

Nepříliš dobré vzpomínky panují ve městě na úpatí Schwarzwaldu i při vzpomínce na poslední vzájemné střetnutí, kdy byli svěřenci Christiana Streicha obávanému protivníkovi velkou část utkání vyrovnaným soupeřem, avšak nakonec odcházeli bez bodu (0:2). "Budeme k tomuto zápasu přistupovat odvážně," závazně slibuje Streich. "Musíme opět najít ztracenou rovnováhu," dodal.

Mats Hummels zůstává s natrženými vazy v kotníku mimo hru na čtyři týdny a Felipe Santana se tak opět může těšit na další zápasy od první minuty. Stále nebude připraven nastoupit ani kapitán Kehl (problémy se žebrem) a Bendera nejspíše zastaví chřipka. Potíže s třísly pak během týdne trápila Blaszczykowskiho a rameno dlouhodobě bolí Schmelzera, oba by však proti SCF měli hrát od začátku.

Debakl od Wolfsburgu je pro hosty o to krutější, že přišli o oporu záložní řady Cédrica Makiadiho, jemuž vystavilo stopku koleno. Chybět bude rovněž Freis (rameno) a Santini (nemoc).
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Reus - Lewandowski
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Ginter, Diagne, Sorg - Schuster, Flum - Schmid, D. Caligiuri - Rosenthal, M. Kruse
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Jasným šlágrem tohoto kola bude sobotní podvečerní zápas na hřišti Bayeru, kam zavítá dosavadní mnichovský suverén. Werkself by jistě ráda navázala na podzimní duel a připravila Bavorům teprve druhou ligovou porážku!

Porýnský celek nezažívá právě nejlepší období této sezóny: Leverkusen na jaře trápí poněkud nevyrovnané výkony a trenérská dvojice Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski jen marně hledá způsob na jejich konstantnost. Právě i kvůli tomu zůstává Bayer stále na třetí příčce a nevyužil tak častějších záchvěvů druhé Borussie Dortmund. Domácí tápají hlavně venku, když ze čtyř zápasů brali pouze tři body.

Na domácím poli je to pak od farmaceutiků naprosto jiná písnička a vyjma porážky od BVB jsou zde takřka stoprocentní (pouze Bayern získal před svými fanoušky o tři body více). Tato skutečnost však proti Bavorům neplatí (12-7-14) a mnichovský velkoklub je tak jediný, kdo si na půdě BayAreny stále drží pozitivní trend. "Je to pro nás velmi těžké utkání. Musíme ukázat ve všech směrem stoprocentní výkon, jinak nemáme šanci na úspěch," vyhlásil před očekávaným duelem Hyypiä, který by jistojistě rád navázal na minulé vzájemné střetnutí a popravil FCB i podruhé v tomto ročníku.

Právě spory mezi mladým trenérským duem mají být hlavním viníkem poklesu formy, přičemž bývalá dlouholetá opora Liverpoolu je obviňována z toho, že by chtěla vést Leverkusen naprosto sama, aby se pak nemusela o úspěch "dělit". "Vyjádření by neměla být ze strany novinářů překroucena, ovšem to jsem se vždycky domníval marně," reaguje na bulvární články Hyypiä, jenž tak podpořil stanovisko klubového vedení, které ihned podobné konstrukce dementovalo.

Fanoušci Bavorů mají o úsměv na tváři postaráno, jejich oblíbenci se prezentují ve všech třech soutěžích skvěle a postupně tak kráčí za splněním předsezónních cílů... Postup do semifinále DFB-Pokalu (Mnichované těsně udolali BVB) byl během týdne doplněn o další úspěšné kolo v Lize mistrů a ligové prvenství už by muselo Bayernu utéct opravdu jen zázrakem (FCB má dvacetibodový náskok!).

Nadcházející reprezentační pauzu by tak hostující dužina mohla trávit s vědomím, že vysněná Meisterschale je opravdu na dosah ruky (případná porážka Dortmundu by mohla lídra posunout pouhý bod od mistrovských oslav). "Přistoupíme k utkání s maximální koncentrací," nepochybuje po porážce od Arsenalu kouč Jupp Heynckes. "Čeká nás velmi dobrý tým. Nebude to snadné, ale jsme schopni se opět vrátit na úspěšnou dráhu," doufá zkušený stratég.

Philipp Wollscheid se po disciplinárním trestu vrací do základní sestavy, kde by měl nastoupit po bodu Daniela Schwaaba, neboť Ömera Topraka stále trápí problémy s kolenem.

Vzhledem k náročnému programu a dostatečné šíři a kvalitě kádru se Jupp Heynckes rozhodl k tomu, že některé opory nechá odpočívat. To se týká trojice Philipp Lahm, Thomas Müller a Mario Mandžukić, kteří do Severního Porýní-Vestfálska vůbec neodcestovali. "Těmto třem chci dopřát pauzu," potvrdil Heynckes. Uvolněná místa by měli zaujmout Rafinha, Shaqiri a Gómez. Nadále chybí Badstuber (zpřetrhané kolenní vazy) a Ribéry (pomalý návrat po zranění kotníku).
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, Schwaab, Kadlec - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Castro, Kießling, Schürrle
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - Shaqiri, Kroos, Robben - Gómez
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Wolfsburg - Fortuna Düsseldorf  (pátek 20:30)
Tradiční předkrm tentokráte nabízí pohled do města automobilů, kde místní Wolfsburg bude usilovat o vylepšení domácí bilance proti Düsseldorfu. Nováčka paradoxně naopak trápí zápasy na hřištích soupeřů.

Koncernový celek byl před sezónou, po mohutném posilování, považovaný za jednoznačného aspiranta na pohárové příčky, opak byl ale pravdou a VfL se od začátku pohybuje ve spodní polovině ligového uskupení. Po postupu do semifinále DFB-Pokalu (die Wölfe těsně vyhráli na hřišti třetiligového Offenbachu) však nadále zůstává pro Wolfsburg evropská naděje otevřená...

Přestože ve Volkswagen Areně to domácím neklape (2-4-6), venku je vidět docela jiná písnička: Vlci na debakl od Schalke (1:4) zareagovali tím nejlepším možným způsobem a Freiburgu nadělili rovného bůra! "Zejména na domácí půdě chceme až příliš, což je zřejmě velké riziko. Samozřejmě se ptáme sami sebe, jak je něco takového možné," okomentoval žalostných deset bodů ze dvanácti domácích zápasů Dieter Hecking. "Fortuna je tým, který disponuje skvělou defenzivou. Musíme se proto obrnit trpělivostí a potřebujeme k tomu fanouškovskou podporu," vyzývá bývalý kouč FCN.

O poznání snazší práce čeká na domácí ekipu, když se podíváme na Düsseldorf při utkáních venku, kde se nebojácnému novicovi zrovna dvakrát nevede a počítá odsud pouze s osmibodovou dotací (dokonce i Greuther je v tomto ohledu o dva body lepší!). Ani takovýto handicap ovšem Fortunu nikterak nesráží a dříve stabilní bundesligový účastník směřuje své kroky k opětovnému usazení mezi elitou.

To ostatně snad nejlépe dokumentuje poslední zápas na půdě slavné Allianz Areny, kde zanechali svěřenci kouče Norberta Meiera velmi silnou stopu a přes těsnou porážku (3:2) se dostavila chvála ze všech stran. "Musíme si vzít z tohoto utkání pozitiva," nabádá Meier. "Bayern na domácí půdě už dlouho neprohrál a navíc se nám podařilo zaznamenat dvě branky, můžeme být pyšní," chválil zkušený stratég.

Stejně jako hráči může i on sledovat zajímavé střetnutí bratrů Allofsů. Zatímco starší Klaus je jistojistě známější a proslavil se jako hráč, který momentálně úspěšně působí na dráze sportovního ředitele (kvůli VfL se vzdal této funkce ve Werderu). Thomas Allofs si taktéž střihnul dva starty za reprezentaci a jinak zůstává věrný rodnému Düsseldorfu, kde působí dokonce jako člen představenstva.

Jeden ze strůjců domácího zmrtvýchvstání, Brazilec Diego, si musí odpykat disciplinární trest a jeho pozici by měl nejspíše zaujmout nevyužívaný Thomas Kahlenberg. Oproti minulému zápasu bude chybět ještě Kyrgiakos (chřipka) a Perišić (koleno). Nadále pak zůstává mezi zraněnými Naldo (potíže se stehenním svalem) a dlouhodobě také Pilař (rehabilitace po zranění kolenních vazů).

Ani porýnský tým není kompletní. Kapitán "Lumpi" Lambertz musí zařadit do svého harmonogramu další nevynucenou pauzu, když ho zradil pro změnu stehenní sval. Žaludeční problémy vyřadily ještě středopolaře Olivera Finka a připravený není ani Juanan (břišní svalové napětí).
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fágner, Madlung, Kjaer, M. Schäfer - Träsch, Polák - Vieirinha, Kahlenberg, Rodríguez - Olić
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Balogun, Latka, Malezas, J. van den Bergh - Kruse, Bodzek, Tesche, Bellinghausen - Bolly, Reisinger
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov25213167:1066
2.Borussia Dortmund25137555:3046
3.Bayer Leverkusen25136645:3245
4.Schalke 0425116843:4039
5.Eintracht Frankfurt25116838:3539
6.Hamburger SV25115930:3338
7.1. FSV Mainz 0525107833:2937
8.SC Freiburg2599732:2836
9.Borussia Mönchengladbach25811634:3535
10.Hannover 96251041147:4534
11.1. FC Norimberk25710826:3231
12.VfL Wolfsburg25861129:3930
13.Werder Brémy25851240:4929
14.VfB Stuttgart25851226:4329
15.Fortuna Düsseldorf25771131:3528
16.FC Augsburg25491222:3821
17.TSG Hoffenheim25541630:4919
18.Greuther Fürth25281514:4014
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30WfL Wolfsburg - Fortuna Düsseldorf
sobota 15:30Borussia Dortmund - SC Freiburg (host Jan Klíma)
sobota 18:30Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov
neděle 15:30Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart
neděle 17:30Borussia Mönchengladbach - Hannover 96

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (171)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fortuna dnes "vydoluje" bod

Reagovat
smazaný uživatel

a SGD v pondělí snad taky.

Reagovat
db18

Hmm, tak Bayer máme fakt ve skvělý moment - Sami se Saschou mají Juppa už tak přečteného a ještě k tomu hraje Bayern v poslední době tužku... Takže druhá prohra v sezoně

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si teda nemyslím. Lever maximálně remíza. Ta výhra v Allianz aréně byla hodně, hodně štastná

Reagovat
smazaný uživatel

aha... prý nakonec teda bez Ribéryho, Müllera, Mandzukice a Lahma. To už je dost velké oslabení

Reagovat
db18

...tak teď už nepochybuju

Reagovat
smazaný uživatel

no.. teďkom tvé obavy chápu. Stejně ale nevěřím, že prohrajete

Reagovat
smazaný uživatel

Jaka je vubec situace Jiracka u HSV? Myslel jsem si, ze uz je davno zdravy, ale divam na sestavy a vubec nenastupuje. Opet se zranil, nebo Fink proste jen stavi na jinych? Pro repre neni dobre, ze nehraje jeden z nasich klicovych hracu. Je tam moznost, ze v lete zase pujde jinam?

Reagovat
OnderCZ

Jiráček už je zdravý, ale prostě má momentálně smůlu, přednost dostávají lepší hráči.

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem, ci na futbal, ktory predvadza Düsseldorf nadavat, ci obdivovat. Asi oboje. 25 minut zmar, hola destrukcia, ked vsak potom k defenzive pridali protiutoky, tak ich hra bola velmi ucinna a je vidiet, ze vedia co hraju. Ak sa im nedari rozohravka po ziskani lopty, je to tragedia na nich pozerat. Kazdopadne golova akcia paradna. A ten Bolly vyzera velmi zaujimavo.

Reagovat
JozkokozleJ

Musim sa opravit, Bolly vyzera paradne.

Reagovat
smazaný uživatel

mě se spíše líbí Kruse

Reagovat
JozkokozleJ

Kruse bol nepochybne dobry kauf pre Fortunu. Nie nadarmo sa spekuluje, ze prave nim chce Gladbach kompenzovat odchod Herrmanna.

Bollyho musim predsa len trosku korigovat. Az prilis soluje, Aj ked toto momentalne, vo chvilach, ked Fortuna vylozene brani, az tak nevadi. Ale jeho rychlost s loptou na nohe je vyborna.

Reagovat
smazaný uživatel

to by sedělo no... a myslíš, že Herrmann půjde k nám?

Bollyho jsem ještě mockrát neviděl..ale tedkom si na něj posvítím

Reagovat
johnn

Leverkusen do toho 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern si připíše druhou prohru

Reagovat
Arne

Kraft - Pekarik , Lustenberger , Franz , Kobiashvili - Janker , Morales - Allagui , Ronny , Schulz - Ramos

Sakra, takhle zajímavej střed zálohy a já to neuvidím... U 1860 se nám ale nikdy nedařilo, takže nebudu překvapen, když z toho zase bude prohra 0:1.

Reagovat
JozkokozleJ

Kicker uvadza, ze DM je Lustenberger a Morales. Som na to dost zvedavy, zvlast tiez na stopersku dvojku Janker - Franz, ak takto nastupi.

Prave pozeram, ze 1860 su 4 body za barazou...

Reagovat
stas87

co to tam je za problem u rozhodcov?hlavny nemoze pokracovat?

zatial sa mi to celkom pozdava,len by som uvital vacsiu aktivitu krajnych hracov utoci len allgaui a schulz

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem, niektoremu tam obväzovali stehno. Popravde, ani som si nevsimol, ze nepiska ten, ktory zacal

Dnes sa mi Hertha dost pozdava. Narazaky a cielene kombinacie na superovej polke, to som teda dlho nevidel. Bez Niemeyera (a tak trosku i Klugeho) je zrazu cela zaloha kombinacie schopna. Kazdy to dokaze presne vratit z prvej. Navyse sa mi dost paci i hra po strateni lopty. Ihned sa agresivne napadaju superovy hraci uz pri rozohravke. Toto mi hlavne v minulej sezone chybalo a toto som si sluboval od Luhukaya (takto hral i s Augsburgom).

A zda sa mi, ze i Ronnyho prispevok v medzihre stupol, ked si to ma s kym dat (ztial teda vyborny Allagui). Voci Ronnymu som casto kriticky, ale trebars ten zapas v Dresden ukazal, ako vyzera hra Herthy bez neho a s nim. Som rozpolteny

Reagovat
JozkokozleJ

* superovi

Reagovat
Arne

Mně bude muset stačit večerní sestřih ve Sportstudiu.

Jinak ta absence Ronnyho v Drážďanech - podle mě by to nevypadalo tak špatně, kdyby na desítce byl i třeba Ben-Hatira. Spíš než v tom, že chyběl Ronny, bych viděl ten problém v tom, že chyběl ten podhrot a díky tomu, že ho Dynamo mělo, tak nás ve středu pole přehrávalo.

Reagovat
JozkokozleJ

Druhy polcas uz zial slabsi. A jak pise stas, remiza zasluzena. Celkovo, predovsetkym z toho prveho polcasu, dobry dojem.

Ano, v Drazdanoch to bolo tym, ze chybal krativny hrac uprostred ihriska. Ale ja este Ben-Hatirovi neverim, ze by tuto poziciu (zvlast v 1.BL) dlhodobo kvalitne zastal. Este ma o tom nepresvedil. Takze suhlasim, ze nez Ronnym, bolo to skor rozostavenim.

Reagovat
Arne

Tak on tam ještě prakticky nehrál a já bych si ho moc přál tam vidět... Ale do role klíčovýho hráče musí ještě dospět, na tom jsme se tu už jednou shodli.

Reagovat
JozkokozleJ

No, druhy polcas uz je trochu iny...

Reagovat
stas87

ja som nevidel zaciatok druheho polcasu lebo som pozeral biatlon,zmenilo sa nieco?akurat som videl ako bol tomasov v sanci ked prihravka presla cez kobiho

Reagovat
JozkokozleJ

Od zaciatku druheho polcasu uz je aktivnejsi TSV, maju viac casu na rozohravku, Hertha sa stiahla. Tempo z prvej polky asi neslo udrzat.

Reagovat
db18

Ten boj o baráž by se ještě mohl zamotat - Aue se dneska spokojilo jen s remízou proti Regensburgu a moc se nesnažili získat víc bodů, přitom prostoru měli teoreticky dost...

Jinak Šimůnek podruhé za sebou v základu Lauternu a přidal i asistenci

Reagovat
cristiano.K.

ou Sami

Reagovat
stas87

takze zasa len o bod zasluzena remiza v mnichove?v prvom polcase mi prisla hertha lepsi,v druhom zasa podla tych pasazi tsv,pacil sa mi tomasov

Reagovat
Pettirosso

Jv, jsi tady?

Reagovat
jv

Co potřebuješ?

Reagovat
Pettirosso

Enrhota :) koho chces za neho?

Reagovat
jv

Koho můžeš nabídnout? Momentálně mám zraněného Warda, takže potřebuju k Pavelcovi někoho, kdo bude alespoň trochu chytat.

Reagovat
Pettirosso

Golmana ti asi nabidnout nemuzu, ale ve waiveru je Neuwirth a Mason, minimalne Neuwirth vypada dobre a Holtbymu to v poslednich zapasech moc nejde.. Kdyby sis vzal Michala z volnych, ja bych ti golmana vytrejdoval za Turrise, co?

Reagovat
jv

Musím to promyslet, každopádně ti dám vědět, třeba pod aktuálním článkem o NHL.

Reagovat
Pettirosso

Ok :)

Reagovat
JozkokozleJ

Co to hrajete?

Reagovat
jv

Fantu NHL.

Reagovat
JozkokozleJ

Ale ta musi mat teda ine pravidla, nez tie futbalove... ked si vymienate hracov? Daj link, nech si pozriem pravidla.

Reagovat
jv

Je to na yahoo, tam se ale budeš muset asi nejdříve zaregistrovat, pokud už tam nejsi.

Reagovat
JozkokozleJ

Hrat to nebudem, len ma zaujimaju pravidla. Diky, najdem si to.

Reagovat
jv

Když se dostaneš na yahoo, tak dáš sekci Sports, NHL a úplně napravo uvidíš Fantasy, tak třeba tě to tam pustí i bez registrace.

Reagovat
JozkokozleJ

To som nemyslel ironicky. Fakt stacilo len to Yahoo Teraz diky i za podrobny postup.

Reagovat
jv

Našel si to? Jednoduše to spočívá v tom, že každý týden hraješ proti jednomu soupeři z té svojí "ligy" a podle různých ukazatelů se ti započítávají body (střely, asistence, body, bloky, atd.), ty se pak na konci týdne sečtou a začíná se od začátku. Sestavu si potom nastavuješ každý den, a to podle toho, kolik hráčů ti zrovna hraje. Hráče si pak můžeš měnit v rámci ligy a nebo třeba brát z waiver listu.

Reagovat
JozkokozleJ

Nasiel, nechal si to otvorene, prestudujem neskor.

Ak sledujes NHL podrobnejsie, odporucam toto: http://profinhl.cz/home.php Ak je stranka aktualizovana, momentalne je volny team CBJ. V "League informations" su pravidla, v pripade zaujmu.

Reagovat
jv

Díky moc, vypadá to dobře, kouknu se tam, prostuduju, jak by to bylo časově náročné a případně se i připojím, jestli bude to jedno místo teda skutečně volný.

Reagovat
JozkokozleJ

Istu skusenost s tym mam. Casovo narocne to nie je. Herny cas je totozny s realnym casom. V den, ked hraje tvoj team zapas, musis nahrat zostavu (zaberie to max. 10 min.). Je ale vhodne byt nejak rozumne k dispozicii na ICQ, pripadne na maile, abys mohol komunikovat s inymi GM o prestupoch apod. Kazdopadne ide skor o to, byt k dispozicii, nie byt online...

Reagovat
jv

Chápu. Takže asi taky někdo rozhoduje o tom, jestli mě tam přijmou, ne? Tam psali o nějaký komisi, která ze začátku v podstatě rozhoduje o všem, teprve až časem máš trochu volný ruce.

Reagovat
JozkokozleJ

Ano, vstupny pohovor prebieha cez ICQ. Jeho ucelom je zistit prehlad uchadzaca o NHL. Nejedna sa o ziadne zaludne otazky.

Ucelom komisie je dohliadnut na to, aby novy manazer neposkodzoval svojimi rozhodnutiami svoj team, pretoze v pripade odchodu GM, team po nom niekto zdedi + nebolo by fair, kebyze sucasni GMs niekomu vybrakovali mansaft. Komisia v podstate dohliada/schvaluje iba trejdy noveho GM. Dohladu komisie sa zbavis bud po urcitom case (myslim 60 dni) alebo tym, ze preukazes, ze si schopny viest svoj mansaft a poziadas o uvolnenie.

Chce to mat prehlad o NHL, zdroje o NHL, odkial cerpat informacie a zdravy rozum. Ci mas prve, neviem, druhe urcite ano. Ak bys mal zaujem a chcel popostrcit daj vediet (kludne na fb).

Reagovat
jv

Přehled se snažím udržovat, i když třeba teď už toho času na sledování zápasů není tolik jako přes zkouškový, ale to by nemuselo nutně vadit. Každopádně to vypadá zajímavě, chtěl bych to zkusit a večer nebo zítra se tam přihlásit. Když budu potřebovat s něčím poradit, určitě se ozvu, to nebude problém.

Reagovat
slovaňáák

Wow to je pro pořádné fanoušky NHL. Vypadá to fakt zajímavě.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Ty hraješ taky?

Reagovat
slovaňáák

Nakonec ne, ale koukal jsem na to, jak se tu jednou rozběhla diskuze o vytvoření a "náboru" ef ligy. Nevypadalo to špatně, může to bejt příjemný zpestření sledování zápasů, NHL mám rád. Další sezonu to určitě zkusím. Jen škoda, že sem to teď prováhal, mohl jsem si to osahat, zjistit co a jak, ale co se dá dělat.

Reagovat
stas87

werder-greuther

werder streli ako prvy gol-1,35

bvb-freiburg

reus streli gol-1,9

hoffenheim-mainz

remiza-3,2

hsv-augsburg

1.polcas neprehra augsburgu-1,44

odvazne tipy?

Reagovat
stas87

tak schaaf ten prebytok stoperov vyriesil elegantne

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je zas za chaos v tý obraně, to bylo hrozný...

Musíme to otočit!!!

Reagovat
OVi.77

BVB neskutečně!!

Reagovat
smazaný uživatel

ale má pravdu - ten chaos v obraně je hrozný. Neven v poslední době fakt nemá formu

Reagovat
smazaný uživatel

první pulhodinu jsem si říkal, že Sahin je na vystřídání a on mi to takhle vrátil

Reagovat
Kovi81

BVB pekne

Reagovat
smazaný uživatel

tak to byla smršť!!!

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečně Lewa

Reagovat
stas87

co sa to deje v dortmunde? mam reusa a ten samozrejme gol nedal

v bremach velka komedia,za 10 minut mal greuther 2 ciste golovky,my dokonca polcasu jedinu vylozenu sancu!!! sokratis na DM..ignjovski na kridle...tento experiment prilis nevysiel,fürth hra jednoduse a rychlo dava loptu od nohy

koniec polcasu-hromadny piskot a do toho zaber ako skanduju fanusici werder a tlieskaju vykon spatny,situaciu na stadione nechapem

Reagovat
smazaný uživatel

a viděl jsi to? Reus měl hned za sebou dvě velké šance. Nakonec si Lewa vychutnal obránce a poslal míč k tyči

Reagovat
stas87

nie,len o polcase golov na sky pozeram na werder,tak snad sa trafi,jedine co mi vychadza je zatial remiza v hoffneheime

Reagovat
smazaný uživatel

mě zase právě hoffenheim nevychází

Reagovat
smazaný uživatel

No a to jsem si dnes říkal, že Werder by naopak mohl vyhrát a střelil jsem jedničku

Reagovat
stas87

sak uz vedie nezasluzene ale vedie

Reagovat
smazaný uživatel

No, koukám, jak vede

Reagovat
stas87

ten gol na 1:2 bol nadherny ale faul nemal byt odpiskany ani nahodou,rozhodca to otocil a frajer trafil sibenicu

Reagovat
jv

Marco dneska docela nevýrazný, taky mě to štve, hlavně kvůli fantě.

Reagovat
db18

Reagovat
jv

Tohle kolo mě asi předběhneš... Nemohl jsem vyměnit Matse.

Reagovat
db18

No, zase mně se tohle kolo hráči oberou o body navzájem (+ Rausche mam pořád v týmu, ikdyž moc nehraje...)

Reagovat
jv

Pořád je pak na dostřel i stas.

Reagovat
stas87

no je pravda ze mi pomoze hunt ale to by som musel sbierat praivdelne 70 bodov kolo co kolo a nie 52

Reagovat
db18

...tak jsem se právě sám odstřelil, protože jsem si nevšiml, že mám jen 13 hráčů - udělal jsem změnu v obraně a pak jsem si řikal, že bych mohl prodat Inuiho a příští týden někoho dokoupit - no, ale nepustí mi to teď do sestavy

Reagovat
jv

Jeden výpadek ještě nic neznamená (mluvím z vlastní zkušenosti).

Reagovat
Logan

DORTMUND !!! ole ole ole ... neuvěěřitelná pětiminutovka ... sice poločas za moc nestál, ale těch 5 minut to celkem vynhradilo ... jinak Nuri gol, paráda, a Robo, k tomu nemám slov, kéž by zůstal

Reagovat
smazaný uživatel

23 zápasů - 19 golu

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Vamos Augsburg!!!

Reagovat
jv

Nejdřív jsem si říkal, že je dobře, že to dneska sleduju jen tak na půl oka, ale nakonec je do poločasu rozhodnuto, paráda. Nuri dneska rozhodující podíl na dvou brankách, konečně je snad zpátky a ten střed ve složení Ilkay - Nuri by mohl fungovat, hlavně proti slabším týmům, i když to dneska není rozhodně ideální.

Reagovat
Logan

dneska je probudila až ta akce před prvním golem, ten faul na Gotzeho, do tý doby třeba Nuri skazil skoro každou přihrávku ... ale teď si snad trochu zvedl sebevědomí a bude jim to s Ilkayem klapat ...

Reagovat
jv

Hlavně Freiburg hrál výborně, to je potřeba zdůraznit, tohle je pro ně až moc krutý. Jinak Nuri hlavně musí pravidelně nastupovat, nemá takovou herní praxi, postupně šel ten jeho výkon nahoru. Tenhle tah se zatím Kloppovi vyplácí.

Reagovat
Logan

Jojo, vyplácí, tak Kloppo ví co odělá, i když si myslím že Moritz by si to taky uhrál. Každopádně teď Nuri další celkem hezká střela, ten výkon je uplně jinej než v první půli, zatím

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej, jak to s nim dopadne. Jestli bude hrát dobře, tak jestli zůstane v Borussii nebo ho bude chtít zpátky Real. Záleží taky na něm, jestli by si troufnul to znova ve Španělsku zkusit.

Reagovat
jv

Doufám, že zůstane, cena není vysoká, můžeme na tom jedině vydělat. Taky on sám bude na celou situaci teď pohlížet určitě jinak a nikam se hnát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, tak pěkně mě poslechli, ještě do poločasu, to byla smršť!

Reagovat
smazaný uživatel

Ta třetí branka byl dobrej kolotoč pro SC

Reagovat
stas87

nezmyselna penalta

pozitivum druheho polcasu je stiahnutie toho zmatkara na pravom beku

Reagovat
Bayernista18

BVB už titul nezíská ani náhodou, ale i jakožto fanda Bayernu jí dneska fandim, protože chci vidět její postup přes Malagu v LM!

Reagovat
stas87

gol kola mozno v bremach

akoze byt prehravany aj timom co je na zostup uz je na velky otaznik

Reagovat
Bayernista18

Jakej dali Brémy gól?

Reagovat
stas87

oba dva z penalty petsos trafil nadherne priamy kop,do sibenice,mielitz ani nemusel skakat

Reagovat
Bayernista18

Podívám se na sestřih celýho kola.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak slyším, tak fanoušci BVB mají chorál s melodií našeho "Ja kocham GieKSy, lololo"..

Reagovat
stas87

boha to je komedia v bremach...

Reagovat
slovaňáák

NURI!

Reagovat
Logan

Reagovat
Bayernista18

Lewandowski slušnej průnik před 5. gólem, klidně by si moh střihnout záložníka.

Reagovat
Logan

to né, vždyť on je přeci kopyto a doklepávač

Reagovat
Bayernista18

Ale to jeho sólíčko bylo luxusní, obešel 3 hráče s nahrál před prázdnou, i tý techniky tam trošku bude.

Reagovat
Logan

Já jsem to viděl, to byla ironie na ty chytrolíny co to tady pořád mektaj

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jv

Tohle by se jim mělo pouštět pořád dokola.

Reagovat
db18

stejně jako Gómez

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa, Nuri a Felipe(od 30.minuty), Leo

Reagovat
stas87

reusi chod do riti

aspon ze pristav prehral a augsburg je zasa blizsie barazi

Reagovat
smazaný uživatel

jinak.. ten faul na Maria asi penlata být měla, že?

Reagovat
smazaný uživatel

*penalta

Reagovat
jv

Neměl jsem tak dobrý stream, celkově jsem to viděl jenom jednou, ale řekl bych, že ji mohl písknout.

Reagovat
db18

...ale zase: Hojbjerg na lavičce

Reagovat
db18

Pizza, Hojbjerg, Can, Timo, Contento, van Buyten, Starke

Reagovat
jv

Premiérově, ne?

Reagovat
db18

Myslím, že ano

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nelíbí? Shaq, Boateng

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jsem si nevšiml Gustava s Javimarem.

Reagovat
db18

právě ten střed no

+ Schweini na OM, ikdyž tam měl taky pár skvělých zápasů, tak třeba to dneska bude jeden z nich (a doufám, že se Hojbjerg na plac podívá)

Reagovat
Arne

Pěkně Jupp, akorát ten Schweini na desítce se mi moc nelíbí.

Reagovat
Bayern +

Ani dvojica Javimar - Gustavo.

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Tak jasně, to s tím přímo souvisí.

Reagovat
smazaný uživatel

Gustavo si splnil svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

*Tak moment! Kiessling je zase na nohou?!

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bylo naprosto úžasné.

Reagovat
db18

skvělé od hráče, který je herně neschopný a jen doklepává

Reagovat
smazaný uživatel

Také jsem tomu nechtěl věřit, když se konečně rozmlžil stream a přečetl jsem 33.

Reagovat
db18

No, já si podobný momenty pamatuju od něj z dřívějška, ale u nás to po něm nikdo nechce - ale naštěstí nezapomíná

Reagovat
smazaný uživatel

Tak říkáte to o něm s Arnem oba...já dříve zápasy Stuttgartu vůbec nesledoval.

Reagovat
jv

Přesně tak, ve Stuttgartu vypadal jako daleko komplexnější hráč, ale ve skutečnosti je to spíše dáno stylem hry Bayernu, který po něm něco podobného jako ve VfB nevyžaduje.

Reagovat
Arne

Trošku mi připomněl tu branku, kterou dal v Norimberku ještě za Stuttgart... Tam udělal asi dva hráče, plus brankáře a do prázdný.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
herbage

no, obrana mu to dost ulehčila. To zpracování na prsou nebylo moc precizní a lepší obránce by u toho míče byl dřív a ustřelil by ho do autu. Dost laxní bránění i pak od Boenische, který to měl ale o poznání těžší než jeho kolega

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Gomez!!! Prefekt, prefekt!

Reagovat
db18

Juppe !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužené.

Reagovat
db18

A s tim bráněním standartek můžem jít taky doprdele a rovnou nemít nikoho ve vlastnim vápně

Reagovat
smazaný uživatel

V tuto chvíli už není na place nikdo, kdo by to vzal na sebe a zvrátil to.

Reagovat
Bayern +

Claudio by mohol, len aby ho niekto nasiel zaujimavou loptou.

Reagovat
Bayern +

Tieto striedania a la Stoke City ma uz zacinaju srat.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem chtěl ze srandy napsat, že už tomu chybí jen Tymoščuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vlastně, na hráče Leverkusenu jsem nepomyslel, oni mají na place hráče schopného to zvrátit.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

"Sami Hippie ted vypadá jako jeden z domácích rowdies."

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
Ferguson6

Jupp Heynckes po letošní sezoně končí na lavičce Bayernu, sám ovšem znovu připustil, že odchod z bavorského klubu nemusí nutně znamenat konec jeho trenérské kariéry. "Když si uvědomím, že Konrad Adenauer (někdejší německý kancléř - pozn. red.) vykonával svůj úřad do 71 a nyní je v této funkci Pope, jemuž je 76, tak si myslím, že v 68 mohu stále ještě něco dokázat. Nebudu zvažovat nějakou ředitelskou funkci a rozhodnu se až po sezoně," řekl úspěšný kouč.

Nie je to trochu blbý preklad s tým Popem? Pokiaľ viem, tak kancelárkou je Merkelová a ten Pope bude pápež

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Jupp nevi, kdo je kancléřem.

Reagovat
db18

Co je špatného na tom příkladu Adenauera?

Reagovat
smazaný uživatel

je to blbý překlad. Dal dva, na sobě nezávislé, příklady. Jednou ten s Adenauerem (do 71) a jednou s novým papežem, který byl zvolem a je mu už 76 let.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=o-MP_tW9rbE

"Schalke und Nürnberg. Das ist wie bier und bratwurst"

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká může být tak cena toho chorea?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlevnější to určitě nebude. Čeče, s tím ti moc nepomůžu.

Reagovat
smazaný uživatel

A oni mají nějákou družbu spolu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

tak podla zostav to nevyzera na nejaky ofenzivny zapas köln to podla mna urve a vyhra o gol,v utoku ma vacsiu kvalitu ako dynamo

celkom som rad za trojana a koch tiez prekvapil,ouali hrava v poslednej dobe vyborne,snad to potvrdi

Reagovat
Arne

Já doufám, že na ten fotbal taky uvidíme, skrz ty kouře... Kochinho taky překvapil a moc mile, jsem na něj zvědavej.

Reagovat
stas87

choreo bolo?akurat som odbehol...a nepaci sa mi ze to piska stark,snad nebude piskat kraviny

prekvapilo ma ze nehra jajalo,tne by poriadne vedel zatopit,uff

Reagovat
db18

akorát teda nejde o choreo (pro rýpaly)

Reagovat
stas87

Reagovat
Arne

Taky jsem si říkal... Dva sympatický kluby a dají tam mezi to Starka.

Kromě toho, co bylo v Gästeblocku, měl K-Block nějaký prskavky či cosi takovýho.

Reagovat
stas87

tak zatial sa na to da pozerat fort dneska aj kombinuje a köln celkom nepochopitelne nestiha nabehy hracov dynama a z toho su sance,soda ze trojan nepremenil

v prvej chvili som si vravel ze je to v p... ked pote odisiel,no az tak pravda to nie je,stark to zatial zvlada a mam dojem ze pripiskava dynamu

dynamo a rapid maju spolu nejaku druzbu???lebo za pacultom boli vyveseny sal dynama aj rapidu

Reagovat
JozkokozleJ

Zapol som az druhy polcas, a teda dost dobry zapas plny sanci. Obrovska skoda Fortovej sance...

Reagovat
stas87

zasluzene,za druhy polcas jasna vyhra pre kozlov,ako malo staci ujahovi...

Reagovat
Arne

Pěkně FC, první poločas sice hrozný, ale druhej už to šlo... Ujah se nějak rozstřílel, zrovna ten byl začátkem podzimu největší slabinou. Nejvíc pobavil moment před tou šancí Fořta, jak tam tuším Lehmann se v klidu snažil rozehrát a zezadu ho tam někdy z Dynama obral.

SGD si svoje místo ve 2. BL uhraje v závěru sezóny, tam ten los je hodně příznivý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele