Bundesliga - preview 23. kola

18.02.2011, 09:16, aktualizováno 20.02.2011, 08:24
Previews
Borussia Mönchengladbach musí začít pravidelně bodovat, pokud si chce uchovat novou příslušnost a pod novým trenérem Favrem k tomu bude mít první příležitost proti Schalke. V Leverkusenu hraje Bayer proti Stuttgartu...
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart  (neděle 15:30)
V neděli odpoledne bude v BayAréně k vidění souboj tradičních aspirantů na pohárové pozice, jejich letošní osudy se však povážlivé rozcházejí. Zatímco Leverkusen bojuje o Ligu mistrů, tak Stuttgart je stále předposlední a na tom se nic nezmění ani po tomto kole.

Oba celky mají za sebou zápasy prvního vyřazovacího kola Evropské ligy a oba svá úvodní klání zvládly. Bayer04 již dokonce může napevno počítat s postupem, neboť na hřišti Metalistu Charkov zvítězil čtyřgólovým rozdílem. To Stuttgart sice prohrál 1:2 v Lisabonu, přestože na Benficou vedl, i tento výsledek je ale pro VfB pozitivní a nechává před odvetou vše otevřené.

Farmaceuti ještě před výjezdem na chladnou Ukrajinu vyloupili také Frankfurt a dali tak zapomenout na nezdar z Norimberku. Po sobotních výhrách konkurentů Leverkusen ovšem přišel o druhou pozici, neboť ho o skóre přeskočil Bayern, cíl je tak jasný - těžce vydobyté místo získat zpět. "Chceme pokračovat tam, kde jsme skončili ve Frankfurtu a Charkově. Nic lehkého to ale nebude, VfB i přes své problémy stále disponuje týmem, který umí předvést dobrý fotbal,” říká domácí kouč Jupp Heynckes.

Jeho protějšek Bruno Labbadia si pochvaloval, že už může nasadit zimní posilu Shinjiho Okazakiho, který se hned osvědčil. "Viděli jsme, proč jsme ho angažovali. Byl nebezpečný pro soupeřovu branku, hrál agresivně, nabízel se a dobře pracoval směrem dozadu. Jsme rádi, že už může hrát, protože nyní máme pech na zranění," uvedl Labbadia, jehož tým naposledy v lize své fanoušky zklamal, když doma utrpěl výprask 1:4 od Norimberku.

To už je však zapomenuto, nyní stuttgartší jedou ven, kde se jim daří více, viz. obrat v Mönchengladbachu či cenná remíza z Dortmundu. "Bayer má jeden z nejsilnějších kádrů v lize, v posledních dvou až třech letech ho velice chytře posiloval a momentálně disponuje zhruba 18 vyrovnanými hráči," vysekl soupeři poklonu Labbadia, jenž nemůže nasadit zraněné Boku, Gebharta, Gentnera, Audela, Baha a Pogrebňaka, zatímco Marica je stále vyřazen z kádru. Leverkusen je na tom podstatně lépe, na marodce zůstávají jen Barnetta s Gieferem.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Rolfes - Sam, Renato Augusto, Castro - Kießling
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Funk, Tasci, Delpierre, Molinaro - Kuzmanović, Träsch - Hajnal, Élson - Harnik, Cacau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 4.00 - 5.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04  (neděle 17:30)
O tom, zda nové koště dobře mete, se chtějí přesvědčit v Mönchengladbachu. Borussia je stále poslední a pomalu už má na kahánku, její vedení tak přeci jen sáhlo ke změně trenéra. Toho nečeká na úvod nic lehkého, do Borussia-Parku zavítá po pohárech prahnoucí Schalke.

Gladbachští zatím na jaře nasbírali šest bodů, což by nebylo samo o sobě tak hrozné, kdyby na příčky znamenající záchranu neztráceli dalších sedm. Už před zimní pauzou se mluvilo o odvolání Michaela Frontzecka, k němu však nakonec došlo až nyní - v situaci, kdy Borussia má prakticky vodu až po krk. Zázrak se pokusí vykonat Lucien Favre, švýcarský odborník, který si v bundeslize udělal slušné jméno u kormidla berlínské Herthy a který by rád své nové angažmá nastartoval vítězstvím.

"Můžeme Schalke porazit, to je jasné - a bezpodmínečně to chceme dokázat. Musíme se prezentovat jako tým, ukázat vášeň a vůli," prohlásil Favre, jenž u týmu zůstane i v případě sestupu. Nyní se ale Borussen soustředí na jinou věc - pokud si chtějí uchovat šanci na přežití, potřebují konečně doma vyhrát, což se jim v této sezóně povedlo jen jednou v poháru a to ještě na penalty. Dopomoci k tomu nemohou zranění ter Stegen a Jaurés stejně jako distancovaný de Camargo, který se vyloučením výrazně podepsal pod poslední prohru na hřišti St. Pauli.

To Königsblauen přijíždějí ve zcela jiném rozpoložení, namísto druholigových bojů totiž mají před očima čtvrtfinále milionářské Ligy mistrů. V prvním osmifinálovém utkání ve východošpanělské Valencii sice nezačali zrovna nejlépe, vyrovnávací gól Raúla jim ale zajistil do domácí odvety výbornou výchozí pozici. V lize ale Schalke potřebuje zabrat, v tuto chvíli ztrácí na pohárové pozice celých osm bodů a na DFB-Pokal se spoléhat nemůže, neboť tam jej čeká obtížné semifinále v Allianz Aréně.

Cílem nedělního podvečera je tudíž naprosto zřejmý. "Chceme v Gladbachu zvítězit a dostat se do kontaktu s předními pozicemi," má jasno Felix Magath, který odmítá, že by jeho tým mohl doplatit na velké zatížení. "Mezi zápasy v úterý a neděli je dost času, žádné výmluvy tudíž nejsou akceptovány. Mimoto na mě mužstvo v tréninku dělalo dobrý dojem," říká zkušený kouč, jemuž chybí Pander, Hoogland, Papadopoulos, Moritz a Kenia.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Stranzl, Dante, Daems - Neustädter - Marx, Arango - Herrmann, Hanke, Idrissou
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Annan - Farfán, Jurado - Raúl, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.55 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - FC St. Pauli  (sobota 15:30)
Ve stínu severoněmeckého derby mezi Hamburgem a Werderem Brémy se bude v sobotu odpoledne konat utkání na Westfalenstadionu. Domácí Borussia zde přivítá St. Pauli, které se může v poslední době chlubit skvostnou formou, neprohrálo totiž v posledních pěti zápasech, navíc hned tři vyhrálo.

Domácí budou chtít napravit poslední zaváhání z Betzenbergu a opět nastartovat vítěznou šňůru. "Na zápas v Kaiserslauternu už nemyslíme, vše jsme si důkladně rozebrali a vysvětlili. V tom zápase jsem viděl hodně pozitivních věcí, ale také tam bylo několik negativ. Chyběla nám především rozhodnost, agresivita a přesnost v zakončení, protože šancí na vstřelení druhé branky jsme tam měli dostatek. Cesta ke zlepšeným výsledkům vede jednoznačně přes zlepšení a zpřesnění finální fáze, protože obranná hra je kvalitní, o čemž svědčí i počet inkasovaných gólů v posledních zápasech," prohlásil trenér Jürgen Klopp.

Dortmund půjde do zápasu hodně oslaben. Dlouhodobě zraněný je podzimní objev Shinji Kagawa, který si už v letošní sezóně nejspíš nezahraje. Na marodce je i Kuba, jehož trápí koleno, navíc za vyloučení v Kaiserslauternu bude pykat Subotić. Toho tak v základní sestavě opět nahradí Felipe Santana. K zápasu nebyl nominován také Patrick Owomoyela, který sice vyléčil poraněnou achilovku, ale stále ještě musí dohánět tréninkové manko. Naopak na lavičce by už měl sedět uzdravený kapitán Sebastian Kehl, jenž v týdnu zvládl odehrát celý zápas za rezervu. "Jsme rádi, že je Sebastian zpátky, dáme mu dostatek času na plné zotavení a získání herní praxe. Rozhodně nic neuspěcháme, nejsme v časové tísni," dodal domácí kouč.

Co se týče St. Pauli, tak to jede do Dortmundu v dobrém rozpoložení a s čistou hlavou. Svěřenci Holgera Stanislawskiho mají v jarní části výbornou formu, ještě neprohráli a navíc v týdnu ovládli městské derby v Imtech Areně. "Výhra v derby byla pro fanoušky. Dlouho jsem hrál za Schalke, tady jsem teprve půl roku, ale přesto si to tu užívám. Jsou zde cítit obrovské emoce. Víme, že jsme měli proti HSV obrovské štěstí, zápas mohl nakonec skončit úplně jinak, ale my jsme podali disciplinovaný týmový výkon a získali hodně důležité tři body," vyjádřila se hostující opora Gerald Asamoah.

Hostující kouč bude muset udělat oproti poslednímu zápasu nekolik změn v základní sestavě. Ke zraněným Morenovi, Rothenbachovi a Lechnerovi se nyní přidali ještě Asamoah s Bollem, které trápí koleno, respektive chodidlo. Kvůli žlutým kartám navíc nesmí nastoupit další obránce Zambrano. Ve stoperské dvojici by se tak měl po boku Gunesche objevit nevyužívaný Marcel Eger. "Dortmund je velice kvalitní a nebezpečný tým, ale určitě tam nebudeme bez šance. Chceme tam předvést dobrý fotbal, na hřiště půjdeme jako kolektiv a vyhrajeme nebo prohrajeme společně," říká Holger Stanislawski.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Lewandowski, Großkreutz - Barrios
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Thorandt, Eger, Gunesch, Volz - Bruns, M. Lehmann - M. Kruse, Takyi, Bartels - Ebbers
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 5.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
V rámci 23. kola Bundesligy přivítá TSG Hoffenheim 1899 doma 1.FC Kolín. Kozli mají výbornou formu, poslední dvě kola porazili Bayern i Mainz a stoupají tabulkou vzhůru. Hoffenheim dostal pro změnu minulý víkend "nadílku" od Bayernu a z Allianz Arény si odvezl čtyřgólový příděl, který by rád v dnešním utkání odčinil.

Zajímavý zápas to bude jistě pro levého obránce Kolína Christina Einchnera, který během zimní přestávky vyměnil modrý dres Hoffenheimu za bílo-červený dres Kolína. Nicméně minulé angažmá již hodil za hlavu a nyní se stoprocentně soustředí na výkony ve svém novém klubu. "O výhře nad Bayernem se jistě bude mluvit ještě roky, ale teprve výhra nad Mainzem nás vynesla v tabulce vzhůru. Nyní musíme potvrdit naší formu v Hoffenheimu, protože s pěti body ze hřišť soupeřů jsme na tom nejhůře z celé ligy, a pokud nebudeme vozit domů více bodů, sestupu se nevyhneme," myslí si Eichner.

Domácí se v týdnu oklepali z vysoké porážky z Mnichova a nyní se plně soustředí na utkání s Kolínem. Trenér Marco Pezzaiuoli si nemyslí, že by zápas s Bayernem zanechal na jeho svěřencích nějaké následky. "Naše sebevědomí nijak neutrpělo. Jako správný profesionál musíte umět neúspěch hodit za hlavu. Pochopitelně, že nás výsledek mrzí, ale už je to za námi a nyní je naším cílem porazit Kolín," uvedl před zápasem kouč Hoffenheimu.

Za domácí celek nenastoupí dvojice Edson Braafheid a Chinedu Obasi, za hosty pro změnu duo obránců Kevin McKenna a Christopher Schorch.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Rudy, Alaba, Salihović - Vukčević, Ibišević, Babel
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, Mohamad, Eichner - Lanig, Matuschyk - Peszko, Podolski, Clemens - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.50 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne zavítá Bundesliga i do AWD Areny, domácí Hannover zde přivítá Kaiserslautern. Oba týmy mají zcela odlišné úkoly, zatímco svěřenci Mirka Slomky bojují o evropské poháry, tak Lautern se strachuje o holé přežití.

Hannover v posledním kole remizoval v Brémách a na jaře si tak drží vzácně vyrovnanou bilanci. V domácím prostředí jsou 96ky dokonce druhým nejúspěšnějším týmem. "Všichni dobře známe vlastnosti Kaiserslauternu, budeme to mít nesmírně těžké, protože oni dávají do hry velkou bojovnost a agresivitu, o čemž jsem se na vlastní oči přesvědčil v Hoffenheimu. V posledním zápase navíc dokázali v závěru zaslouženě vyrovnat proti Dortmundu, což by jim mohlo ještě více posílit odhodlání. Lautern je také hodně silný ve vzduchu, na to si budeme muset dát obzvlášť pozor," říká trenér Mirko Slomka.

Domácím bude chybět zraněné duo Christopher Avevor - Leon Andreasen. K dispozici také nebude distancovaný Schmiedebach, kterého by měl v záloze nahradit ofenzivně laděný Jan Schlaudraff. Do útoku by se měl spolu s Ya Konanem postavit vyléčený Mohammed Abdellaoue. "Je to tak, mělo by to tak být. Schlaudraff se posune do zálohy na místo Stindla, který naopak zastoupí potrestaného Schmiedebacha. Jiné varianty v současné chvíli nemáme, Lala ani Carlitos ještě nejsou připraveni na start v základní sestavě," dodává domácí trenér.

Rudí ďáblové zažívají na rozdíl od domácích úplně opačné pocity. Start do druhé části sezóny se jim vůbec nepovedl a díky tomu tak klesli už na šestnáctou, tedy barážovou příčku. "Vše máme ve svých rukou, i v případě, že získáme v Hannoveru pouze bod, tak nám to nakonec může hodně pomoct. V posledních zápasech jsme za každou chybu tvrdě zaplatili, chybělo nám i trochu štěstí, ale doufám, že už v sobotu se k nám opět vrátí," prohlásil Florian Dick. "Už se nemůžu dočkat, až se zase potkám s kamarádem Larsem Stindlem, známe se spolu již od dětství, oba jsme také hráli za Karlsruhe," dodal hostující obránce.

Lautern jde do zápasu v téměř kompletní sestavě. Chybět bude pouze zraněný Kirch a Šimůnek, jenž se zatím pomalu vrací do tréninkové zátěže. "Musíme se plně soustředit, budeme hrát o důvěru fanoušků a je jen na nás, jak s tím naložíme. Chceme vyhrát v každém zápase, stejné to bude i v Hannoveru. Tímto vítězstvím by jsme se mohli posunout k lepším výsledkům a trochu se odměnit za výkon proti Dortmundu. Uvědomujeme si však, že to nebude vůbec snadný úkol, Hannover má strašně rychlý přechod dopředu a má výborné útočníky, ne nadarmo jsou na čtvrtém místě," vyjádřil se Marco Kurz.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Stindl, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Jessen - Tiffert, Petsos - Iličević, Morávek, Hloušek - Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.35 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Ve Wolfsburgu to nadále ohromně vře, předlonští vicemistři se zatím nedokázali zvednout ani po výměně trenéra a zcela reálně jim hrozí sestup. Nyní zajíždějí do Freiburgu v Breisgau, který naopak zažívá pohodu a ze své pozice může snít o pohárové Evropě.

Domácí jsou po včerejší výhře Norimberku odsunuti na sedmé místě a na pátý Mainz ztrácejí tři body, zatímco záchranu má loňský nováček prakticky v kapse. Úplná spokojenost ale aktuálně u SC také nepanuje, před týdnem si totiž odvezlo porážku 0:1 ze Schalke a prohrálo tak poprvé na jaře, trenéra Robbina Dutta navíc podstatně více než výsledek zklamal výkon jeho týmu.

"Druhý takový výkon si nemůžeme dovolit. Musíme to nechat zapomenout tak, že předvedeme proti Wolfsburgu něco zcela jiného. Nemůžeme si to podruhé dovolit, na druhou stranu to nemusíme až tak dramatizovat," uvedl freiburský kouč. Tomu se v poslední době nezvykle zaplnila marodce, vedle oficiální brankářské jedničky Pouplina či českého obránce Krmaše na ní jsou i další zadák Williams a středopolaři Schuster, Jäger a Bechmann.

Starosti, jako má nejbližší soupeř, by si momentálně moc přál Wolfsburg, který druhou sezónou po sobě zažívá ohromný pád a rozhodně není vyloučeno, že ten se zastaví až ve druhé nejvyšší soutěži. Po kompletně zpackaném podzimu rozjeli Vlci jaro slušně a po remíze s Bayernem a výhře na Bruchwegu byli nahoře, porážky s Dortmundem, v Hannoveru a naposledy proti HSV je ale vrátili zpět na zem.

Zatím příliš pozitivní efekt nemá ani nástup Pierra Littbarského namísto odvolaného Steva McClarena a VfL od šestnácté příčky v tuto chvíli dělí jen skóre. "Nyní jedeme na hřiště týmu, který si udělal dobré jméno. Kdo ho stále považuje za outsidera, tak v posledních letech něco zameškal. Nějaké slabiny každopádně mají a my musíme najít optimální mix mezi fotbalovostí a bojovností,” plánuje si Littbarski.

Bývalý skvělý záložník uvítal zpět v kádru Diega, který byl na jeden zápas vyřazen po "penaltové aféře”, místo něj nyní "Litti” z týmu vyškrtl Kahlenberga s Madlungem. Druhý jmenovaný by se přitom vzhledem ke karetnímu trestu Kjaera hodil, mimo hru jsou kromě těchto hráčů ještě zranění Grafite, Mandžukić a Cigerci, bez nichž se tak Vlci pokusí získat vůbec první vítězství na freiburské půdě v historii.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Butscher, Bastians - Makiadi - Abdessadki, Flum, Rosenthal, Nicu - Cissé
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Riether, A. Friedrich, M. Schäfer - Hasebe, Polák - Dejagah, Tuncay - Diego, Helmes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Žádný souboj s nádechem boje o nejvyšší příčky, žádné pohárové semifinále... V historicky čtyřiadevadesátém Nordderby na sebe tentokrát narazí dva trápící se týmy, z nichž HSV své fanoušky již jedním prohraným derby zklamalo, zatímco Werder dokonce bojuje o záchranu.

Těžko říct, který z obou rivalů je momentálně v horším rozpoložení. Hamburští po nepříliš vydařeném podzimu chtěli ještě zaútočit na pohárové příčky a to se jim i přes nemastnou, neslanou hru a jednogólová vítězství daří. Pohledný fotbal s mnoha šancemi HSV předvádělo až ve středeční dohrávce proti St. Pauli, osud tomu ale chtěl, že malý soused ze čtvrti zábavy a vykřičených domů se štěstím vyhrál a minimálně rok tak hansovnímu městu vládne.

"My všichni víme, co to znamená. Je to obrovská rána pro celý klub. Není to poprvé, co jsme extrémně důležité domácí utkání prohráli. Když jsem viděl, jak St. Pauli na našem stadionu slaví, mohl jsem se pozvracet,” litoval sportovní ředitel Bastian Reinhardt. Pro Rothosen to bylo teprve podruhé historii, kdy městské derby prohráli - před 33 lety to bylo pod vedením Rudiho Gutendorfa, pro nějž neúspěch tohoto rázu znamenal začátek konce u trenérského kormidla.

Současný kouč Armin Veh samozřejmě doufá, že se historie v tomto směru opakovat nebude. "Je obtížné nyní věcně analyzovat, takto jsem se do análů zapsat nechtěl," uvedl padesátiletý stratég. "Musíme však vstát. Nyní se ukáže, jak jsme silní," dodal Veh, který bude pro druhé derby v krátkém časovém horizontu postrádat dlouhodobě zraněné Diekmeiera s Castelenem.

Na druhé straně barikády za sebou mají dva o mnoho pozitivnější výsledky, remízy 1:1 v Mainzu a doma s Hannoverem se za ně v letošní sezóně musí považovat. Werder tím zareagoval na porážky od Kölnu a Bayernu a nebýt vydřeného vítězství v prvním jarním kole nad Hoffenheimem, mohl být brémský ansámbl ohrožen sestupem podstatně víc - momentálně má totiž jen jednobodový náskok před šestnáctým Kaiserslauternem.

Schaafovi svěřenci tak jedou do Hamburgu víceméně v roli outsidera a velice neradi by prohráli - byla by to totiž jubilejní 500. porážka v bundesligové historii a zrovna na hřišti největšího rivala. "Hrají doma a mají více bodů než my, ale mě je jedno, kdo je považován za favorita. Chci se svým mužstvem podat výkon, díky němuž budeme úspěšní. Tým prahne po tom zlepšit se,” říká Thomas Schaaf.

Brémský kouč ale musí oželet služeb elitního střelce Claudia Pizarra, kterého trápí svalové zranění. ”Dlouho jsme v jeho start doufali, není to zas tak nic vážného, ale risiko by bylo příliš vysoké,” upřesnil Schaaf, jenž tak pošle do hry mimo jiné zimní posilu Avdiće. Mimo hru jsou dále distancovaný Wiese a další notoričtí marodi - Naldo, Boenisch, Jensen, Wesley a konečně Vander.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Westermann, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Zé Roberto - Pitroipa, Jansen - Petrić, van Nistelrooy
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Frings - Bargfrede, Hunt - Marin - Avdić, Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Pátý celek tabulky 1.FSV Mainz 05 hostí v 23. kole Bundesligy slavný Bayern Mnichov, kterému patří třetí pozice. Co se současné formy týče, jsou na tom jendoznačně lépe hosté, kteří mají na jaře výbornou formu a z 15ti možných bodů získali rovných deset, zatímco Mainz pouhé čtyři.

Trenér Mainzu Thomas Tuchel je před nadcházejícím střetnutím pozitivně naladěn, vždyť proti Bayernu se může pochlubit velmi dobrou bilancí, když si jeho tým odvezl na podzim všechny tři body z Allianz Arény a minulý ročník porazil Bayern na domácí půdě. Hostům se však vrátila do sestavy obávaná dvojice "Robbéry", neboli duo R+R, Ribéry - Robben. Thomas Tuchel ví, že ubránit je je půl práce hotovo, přesto se chce hlavně soustředit na výkon svých hráčů.

"Nikdo je nedokáže dokonale ubránit. Uvidíme zítra, jak se nám to podaří, ale nesmíme zapomínat, že disponují rovněž hráči jako Mário Gómez, Thomas Müller či Bastian Schweinsteiger. Raději bych ale hovořil o našich šancích na úspěch, než na porážku. Máme velké odhodlání a víru ve své schopnosti. Chceme udávat tempo hry, dobře kombinovat a kompaktně bránit. Když se nám to povede, můžeme uspět. Bude to pro nás výzva, ale my jsme ochotni jí čelit," sdělil novinářům na tiskové konferenci odhodlaně Tuchel.

Bayern se nachází před zápasem v dobrém rozpoložení, byť jej nyní čeká klíčová fáze sezóny. V Mainzu nesmí zaváhat, jestli si chce uchovat naděje na titul a zároveň se hráči nesmí zranit či příliš unavit, protože ve středu je čeká náročný duel v Miláně s Interem. Ve středu předčasně odešel z tréninku Arjen Robben, ale jeho zranění se neukázalo být vážnějšího charakteru a dnes bude připraven nastoupit od úvodního hvizdu. Zároveň se vrátila do trénikového procesu poslední dvojice marodů Diego Contento a Toni Kroos, takže Luis van Gaal bude mít k dispozici téměř kompletní kádr. Chybí už jen dlouhodobě zraněný Ivica Olić, který vynechá zbytek letošního ročníku. Domácí budou postrádat pouze Ádáma Szalaie, jenž je rovněž out do konce sezóny.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Zabavnik, Bungert, Noveski, Fuchs - Caligiuri, Fathi, Soto - Holtby - Allagui, Schürrle
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lahm, Tymoščuk, Badstuber, Pranjić - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.10 - 4.00 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Norimberk - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:45)
Páteční předehrávka 23. bundesligového kola nám tentokrát nabídne souboj dvou týmů ze středu tabulky. Zatímco hosté z Hesenska se po poslední porážce s Leverkusenem povážlivě přibližují spodku tabulky, tak domácí FCN má v jarní části výbornou formu a s předstihem už si v podstatě zajistil záchranu.

Norimberk vyhrál poslední tři zápasy a svou vítěznou sérii bude chtít prodloužit i proti Eintrachtu Frankfurt. "Určitě myslíme na pokračování vítězné série. Chceme potvrdit bodový zisk z podzimní části a k tomu nám chybí získat stále ještě dvanáct bodů. Začít si přejeme už teď proti Frankfurtu. Nečeká nás ale vůbec jednoduchý zápas, i vzhledem k posledním výsledkům je Eintracht stále velmi silný tým. My se ale musíme soustředit sami na sebe a předvést stejně kvalitní týmový a bojovný výkon jako v posledních zápasech," prohlásil trenér Dieter Hecking.

Domácím bude v utkání stále chybět několik důležitých hráčů. Frantz s Gündoganem se sice pomalu vracejí do tréninkového procesu, ale k tomuto zápasu ještě nominováni nebyli. K dispozici také není dlouhodobě zraněný kanonýr Bunjaku. Hrát nebude ani Juri Judt, jehož postihl zánět středního ucha, na jeho místo by se měl postavit mladíček Timothy Chandler, který se výrazným způsobem podepsal pod výhru ve Stuttgartu. Nejistý je navíc start Hegelera, jenž se v týdnu potýkal s nachlazením. Naopak po disciplinárním trestu by se měl v základní sestavě znovu objevit Eigler.

Co se týče Frankfurtu, tak ten si horší vstup do jarní části nepředstavoval snad ani v těch nejčernějších snech. Statistika mluví jasně, svěřenci Michaela Skibbeho po zimní přestávce odehráli pět zápasů a získali z nich pouhý bod za remízu ve Freiburgu. Zbylé čtyři zápasy prohráli, navíc tři z nich před vlastními fanoušky v Commerzbank Aréně. Dalším velkým problémem Eintrachtu je střílení branek, poslední gólový úspěch se datuje ještě do podzimní části a domácí výhry nad Borussií Dortmund.

"Tým je hladový, musíme se vyvyrovat chyb, které jsme předvedli v posledním zápase, jedině tak máme šanci odvézt si z Norimberka dobrý výsledek. Chceme navázat na dobrý výkon z Freiburgu, kde jsme měli několik slibných šancí ke skórování. Jsem přesvědčen o kvalitě mého týmu a jsem si jist, že v příštích několika týdnech se zvedneme a budeme se pohybovat ve vyšších patrech tabulky," vyjádřil se hostující trenér. Ten nemůže pro zápas počítat se zraněnou pěticí Chris, Bajramović, Clark, Jung a Caio. Naopak do týmu se po týdnu vrací Ioannis Amanatidis, jenž se usmířil se Skibbem a měl by být připraven zasáhnout do hry z lavičky.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons - Hegeler, Ekici, Cohen, Eigler - Schieber
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Franz, Vasoski, Russ, Tzavellas - Schwegler - Ochs, Meier, Köhler, Halil Altintop - Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.45 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund22164247:1352
2.Bayer Leverkusen22126444:3042
3.Bayern Mnichov22116546:2639
4.Hannover 9622122830:3138
5.1. FSV Mainz 0522121934:2637
6.SC Freiburg22104829:2934
7.Hamburger SV22103930:3133
8.TSG Hoffenheim2288639:3232
9.1. FC Norimberk2295830:3132
10.Schalke 042285927:2629
11.FC St. Pauli22841027:3528
12.Eintracht Frankfurt22831124:2927
13.1. FC Köln22741129:4125
14.Werder Brémy22661028:4424
15.VfL Wolfsburg2258926:3123
16.1. FC Kaiserslautern22651132:3823
17.VfB Stuttgart22541338:4319
18.Borussia Mönchengladbach22441432:5616

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (258)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a to by nemusel být špatný zápas toto

Reagovat
Bayern +

Ale musí být jednička a "Der Club" do EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale uz norimberg neni co byval ael pochybujem, by teraz ani nebolo dobre kvoli koeficientu...

Reagovat
Bayern +

Tak jasné, že ideální pro koeficient by bylo, aby do CHL šla současná trojka a 4. respektive 5. místo ukopali Hamburk a Schalke, kteří tam určitě něco uhrajou.

Ideální by ale bylo první trojka, 4. Schalke, 5. Norimberk.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ne, ne, jen neřešit koeficient, prosíííííííííííííííííííííím

Reagovat
Arne

Zase já to chápu... Vem si Italy, jak si vzájemně fandí, tady taky většina přeje všem německým klubům. Jde o prestiž, tak i o to čtvrtý místo v LM a to se hodí. Já vím, že v české sekci se to až přehánělo, ale já de facto taky fandím koeficientu.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

to som zvedavý.. že by Frankfurt konečne prelomil sériu? No v Norimberku to nebudú mať veru ľahké.. tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně, aby případným střelcem nebyl Gekas

Reagovat
smazaný uživatel

neví někdo Prosím, co budou vysílat na eurosportu 2 v sobotu v 15:30?? ukazují doufam Borussii, že?

Reagovat
smazaný uživatel

HSV - Brémy má taky takový nádech derby, takže buď BvB nebo HSV

Reagovat
Arne

Nádech?

Reagovat
smazaný uživatel

no... dneska nevybíram zrovna vhodná slova

Reagovat
smazaný uživatel

...vlastně mne k tomu vedlo to, že HSV už má v lize "větší" derby a to to městské - navíc už HSV s Werderem nebojují o zhruba stejné příčky

Reagovat
Arne

Podle mě má stále větší váhu tohle derby... Má to úplně jinou historii a že jednu sezónu je teď HSV o hodně výš než Werder, na to bych moc váhu nepřikládal.

Pro mě je taky furt důležitější vyhrát nad Energií, to Unionu jsem to trošku přál... Na druhou stranu rozumím, jaks to myslel.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Jj, od 15:30 běží BVB - St. Pauli, potom hodinový sestřih Nordderby a od 18:30 Mainz - Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

trenér Frankfurtu bude Fenina přehlížet tak dlouho dokud ho nevyhodí. Takže doufám že Frankfurt dnes prohraje a Trenér dostane vyhazov.

Reagovat
jv

Když o tom nic nevíš, tak jsem radši nepiš... Jen tak mimochodem, viděl jsi v poslední době na hřišti Fenina? Asi ne, jinak bys to asi nepsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin má velkou kvalitu. V jednom zápase byl utopen na křídle a ve druhým kdy byl na hrotu nedostal žádnou přihrávku. Hrálo se na jednu bránu.

Reagovat
jv

Neříkám, že nemá kvalitu, už to i prokázal, ale v poslední době je špatnej, nic nedokázal a myslí si o sobě, jako kdyby nevím co... Viz. to jeho rozčilování na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

on ho nepřehlížel, ale když ho postavil, tak Fenin přehlížel dění na hřišti

Reagovat
jv

Asi tak nějak.

Reagovat
smazaný uživatel

on ho nepřehlížel, ale když ho postavil, tak Fenin přehlížel dění na hřišti

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

jinak se výkop posunul kvůli dopravní situaci až na 20:45

Reagovat
Arne

Ale nechápu, jak se jim to mohlo povést... Se tam kromě zápasu děje/dělo ještě něco velkýho, nebo jak je to možný? Přece tam chodí (skoro) plno takřka furt.

Reagovat
smazaný uživatel

možná to bude tím, že je pátek

...jinak třeba u Freiburgu je uzavřena jedna silnice kvůli tomu, že se počítá s tím, že přes ní budou přelézat žáby

Reagovat
Bayern +

Toto se nám stalo mnohokrát v Dolním Rakousku (Weinviertel) při cestě k rodině.

Reagovat
Arne

Ti Němci jsou v tomhle trošku hyperaktivní...

Reagovat
Arne

* resp. vy Němci jste...

Reagovat
herbage

Kdysi dávno jsme viděl dokument o Freiburgu a ten je v ekologii a úsporném stylu života hodně daleko. Třeba po ulicích nesmí jezdit auta, ale děti můžou normálně hrát na silnici fotbal, několik rodin má dohromady jednou a auto a půjčují si ho, jen když někam dál potřebují, jinak chodí pěšky a jezdí na kole. To se mi hodně líbí. Sice to byla asi jenda čtvrť, ale i tak tam tím ti lidé musí žít

Reagovat
Arne

Hrát na silnici? Já jsem zase tuhle četl skripta do Interkulturní komunikace a tam stálo, že "Němci nemají rádi, když si děti hrají na ulici a křičí."

Reagovat
herbage

Tak to bude to samé i v Česku, kde když jsme jako děti hráli fotbal na dvorku, tak nás taky pozorovali s oken důchodci a křičeli na nás, že rosteme pro šibenici a tak, to je normální V tom Frieburgu šlo ale o jednu čtvrť, která chtěla žít ekologicky, tam ybch podobné generalizace neprováděl. Btw. Já tedy poslední preview dopsal ve 4 ráno, ale stejně jsi mě překonal

Reagovat
Arne

Jo, já jsem taky o tom Freiburgu četl, tam se musí pěkně žít... Jinak překonal, no, jsem si tak do tří hodin pročítal diskuse Herthy, vše k zápasu, atd., až jsem si nakonec previews musel nechal na ráno.

Reagovat
herbage

Hm, to já nemohl, já před hodinou vstával

Reagovat
Arne

Tak já před dvěma... Jsem měl ten spánek dvouetapovej.

Reagovat
herbage

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jak tam hraje Ecstasy of Gold...

Reagovat
smazaný uživatel

:-) Ecstasy of Gold je jedna z nejlepsich filmovych melodii (nutno podotknout, ze z jednoho z nejlepsich westernu :-) ), Morricone je legenda a pro me nejlepsi skladatel filmove hudby vubec :-). V Norimberku maji dobry vkus ;-)

Reagovat
Arne

Pro mě ta úplně nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

našli by se lepší, třeba "harmonika"

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám nejradši main theme Farga a hned za tím Adagio for Strings z Platoon

Reagovat
smazaný uživatel

to je bomba

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
herbage

Jj, ta je skvělá. Není špatná ani Clubbed for death od Roba Douganu, kterou hrají vždy na Emirates Stadium

Reagovat
smazaný uživatel

no... konečně vím, co to je za písničku

...na DSF/Sport1 tušim pouští "výřez" občas do expresek (0:25-0:35?)

Reagovat
Arne

Tenhle song mám nějak spojen s Matrixem, i když jsem ho teda neviděl..

Reagovat
smazaný uživatel

patří myslim k soundtracku (ikdyž jsem Matrix nikdy nedokoukal cleej, jelikož mne po chvilce přestal bavit)

Reagovat
Arne

No, mě tyhle filmy nelákají, každopádně jednou bych si to shlédnout chtěl, podle mě to patří k takovému všeobecnému filmovému vzdělání.

Reagovat
herbage

Jj, je ze soundtracku. Proto jsem to uvedl, když jsi psal o filmové hudbě

Reagovat
Arne

Jo tak.

Reagovat
cristiano.K.

kdy bude začátek utkání? na livesportu je jen napsáno zpožděno ale už tam není důvod proč a kdy se začne....díky

Reagovat
cristiano.K.

tak už nic

Reagovat
Bayern +

OT: Vztah mezi Brenem a van Gaalem je na bodu mrazu... „Tymoščuk je tam lepší,“ - vysvětlil van Gaal. „Pokud nedostanu do konce sezony šanci v sestavě, pak můžu jít. Takhle mi to řekl Christian Nerlinger,“ - řekl Breno.

Jinak Kroos prý zítra na lavičce.

Reagovat
Arne

Tak já si zase nedokážu představit, že budete mít v srdci defenzivy Brena, Badstubera a Krafta, to je mladý až moc... Spíš ten van Buyten by se tam měl zkusit, ve dvojici s Holgerem jsem ho asi ještě neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase Breno má skvělou poziční hru... která naopak absolutně chybí Timovi

Reagovat
Arne

To je jasný, prostě Tymoch není obránce, to možná není vidět v rozehrávce nebo jinejch určitejch činnostech, ale jakmile je pod tlakem, jde do vápna centr, je standardka, tak prostě hoří jak papír...

Reagovat
Bayern +

Van Buyten - Badstuber byla stabilní stopérska dvojka v úvodu loňské sezóny (dokud se LvG nelekl a nezačal nasazovat zkušenějšího Micha). Hráli spolu celkem slušně.

Tak já, jako jsem mluvil, v momentální situaci si to krásně umím představit. To druhé místo bychom měli ukopať snad i s dvojkou Knasműller - Haas, takže nevidím důvod k nenasazovani Brena a nasazování Tima na stopera. (Nevadilo mi to, když byl na DM van Bommel, ale vadí mi to, když se tam motá Ottl s Pranjićem). A Kraft zatím spolehlivý, toho se nebojím. Přece při té teoretické šanci na titul ten Timo místo Brena není až tak rozhodující.

Jiný příběh je ale CHL. Tam bych rád viděl, jak říkáš, Van Buyten - Badstuber a Timo v záloze. A pořád se do brány dá použít Butt, čili já bych se toho věku nebál.

Reagovat
smazaný uživatel

Holgerovi prospělo, že se v BL rozehrával na beku, jelikož tam na něj nebyl takový tlak...

...a letos měl Daniel osobní problémy a projevovalo se to i na hřišti

Reagovat
Arne

No, druhý místo nebude žádný prdel, Leverkusen je na tom extrémně dobře... Jinak nemám, co bych dodal, se stávající stoperskou dvojicí nemáte v LM moc šancí. Ale van Gaal už překvapil, když zpátky zasunul Schweiniho, takže třeba překvapí podruhé s tímhle.

Reagovat
smazaný uživatel

...no, on asi stejně nikdo nechápe, jak jsme se s naší obranou mohli dostat v minulé sezoně do finále LM

Reagovat
Arne

Já to chápu - prostě dvojice Schweini, MvB hrála úchvatně.

Reagovat
smazaný uživatel

a když už chyběl jeden z nich, tak tu byl Olić - a záblesk Ribéryho s Robbenem

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

Tak konečně byl k dispozici Offensive Quartett v plné síle, tedy byl by hloupý, kdyby ho zpět nezasunul. A stopérska dvojice je slabá, to ano, ale když si tak vezmeš loňskou CHL. (Sice tam byl alespoň Van Buyten ve formě) ale i tak, navíc máme Gustava.

Reagovat
herbage

Knasműller i Haas v zimě odešli, ne?

Reagovat
Bayern +

Jo, oba. Haas hostuje v Middlesbrough a Knasműller hraje v Interu. Ale samozřejmě jsem to myslel obrazně.

Reagovat
herbage

Knasmüller není šplímachr? Na TM rozhodně jako stoper není

Reagovat
Bayern +

Tak nakonec je to Knasműllner ne Knasműller. Ale jo, měl by to být záložník, já jsem si to spletl. Ale třeba i Jullich je veden jako záložník a v přípravě nastupoval v profi jen jako obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Nicolas je takový univerzál, řiká o sobě, že nejraději hraje v střední záloze, ale, to jak si poradil s Ronaldem...

Reagovat
Bayern +

To jo, tehdy se mi líbil. Jinak co říkáš na náš údajný zájem o dvojici Beck - Merte ?

Já osobně bych bral jen jednoho, konkrétně Andrease. (alternovat může i na stoperů).

Reagovat
Arne

Beck na stoperu?

Reagovat
Bayern +

Někde jsem to četl, ale také se mi to nezdálo. Ale i tak jsem pro Andrease, jednoznačně.

Reagovat
Arne

Tak já bych byl pro, Lahm by se přesunul nalevo a mohl by tam hrát i v repre, kde tenhle post furt dost hapruje...

Reagovat
smazaný uživatel

ani jednoho - Mertesacker se k nám nehodí a Beck je přeceňovaný, nesympatický... a mohl bych pokračovat (můj nejmíň oblíbenej hráč z Hoffenheimu... a stačí mi, že už odtamtud máme Gustava)

Reagovat
Bayern +

Jullian !

Reagovat
smazaný uživatel

Mak

Reagovat
smazaný uživatel

Předvést stejnou hru jako v poslední kolech a vítězství by nás nemělo minout.

Předpokládaná sestava: Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - M. Götze, Lewandowski, Großkreutz - Barrios

Jsem zvědavý, jak to Santana zvládne, po dlouhé době v základu. A místo Lewy (ačkoliv je to můj obrovský oblíbenec) bych nasadil Zidana, který ještě po zranění nedostal pořádně šanci.

BVB!!

Reagovat
jv

Tak stejnou hru ne, chce to větší agresivitu a hlavně přesnost v zakončení, jak říkal sám Klopp. Jinak Santana nehraje po dlouhý době, konkrétně po jednom zápase, za Nevena zaskočil už v derby a nevedl si špatně. Zidan bude na lávce, prej to zatím není ono, musí se do toho ještě víc dostat...

Reagovat
$dolar$

13:26 Hamburg má zájem o Arnesena

Hamburger SV delší dobu hledá sportovního ředitele zvučného jména a jednoho takového si vyhlédl v Londýně - do města na Labi by rád přilákal Franka Arnesena, který momentálně řídí mládež v Chelsea.

tak to se mi tuze moc libi

Reagovat
jv

Otázkou je, jestli půjde z Londýna...

Reagovat
$dolar$

No myslim, ze spis ne, ale urcite by to byla perfektni volba

Reagovat
jv

Jj, to určitě byla. Ale podle mě to není moc reálný, zrovna jeho by chtělo hodně klubů...

Reagovat
Arne

Podle Bild am Sonntag je to už hotový.

Reagovat
$dolar$

Tak to je parada

Reagovat
jv

Fakt? Tak to by pro HSV byla pecka...

Reagovat
$dolar$

No jeste navrat Jola

Reagovat
jv

Pod ním jsem HSV měl rád, hráči jako Vaart, Jong, Kompany to byla paráda, podle mě jeden z nejlepších týmů HSV za poslední roky.

Reagovat
$dolar$

I Huub Stevens byl skvelej

Reagovat
jv

Jj, ten taky.

Reagovat
$dolar$

Bohuzel od dob tech dvou, to slo s trenerama nehorazne dolu... jeden horsi jak druhej...

Reagovat
Arne

Tak je to jen Bild am Sonntag, počkal bych na oficiální zprávu, než budu slavit. Ale jako jo, ten by konečně do HSV vnesl trochu pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Eurosport o tom už taky informoval

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

a budou kazovat na eurosportu 2 Borussii?? nevíte někdo?

Reagovat
jv

Jj, od 15:30 BVB - St. Pauli, potom hodinovej sestřih Nordderby a večer Mainz - Bayern. Jinak taky se Vám tak seká ten EPlayer? Poslední dobou se na to nedá vůbec dívat, teda na E2.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, to je super zpráva, ale jak to víš? na tv programu to není napsané, ani tady na EF v kolonce "fotbal v televizi" to nepíšou ani na strankách eurosportu.. už jsem se díval všude...

Reagovat
jv

Koukal jsem na magazín gól včera, tam to říkali. Jo a bylo to i na EPlayeru dole v programu.

Reagovat
smazaný uživatel

díky budu ti důvěřovat a už se můžu těšit...

Reagovat
jv

Sukuta-Pasu v základu pod Ebbersem, to bude zajímavý.

Reagovat
$dolar$

100. pro HSV

Reagovat
jv

Sakra čekal jsem moc dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák ten Oczipka, ten toho schytal najednou pěknou sadu

Reagovat
smazaný uživatel

tak, dnešní první branka padla v utkání Hannover 96 - Kaiserslautern... utkání na které jsem se chtěl dívat, ale jako jediný bylo bez obrazu

Reagovat
$dolar$

Fritz zakopne o svoji nohu a Son dostane zlutou...

Reagovat
$dolar$

Fritz zakopne o svoji nohu a Son dostane zlutou...

Reagovat
Arne

1. faul, 2. Aogo

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Arne

Beru zpět, tohodle jsem si nevšiml... Myslel jsem, že myslíš tu první žlutou.

Reagovat
$dolar$

Ten rozhodci je idiot...

Reagovat
Arne

Achjo... Je to vyhrocený, Rost tam třeba nemá co dělat, takhle na půlce a dával sudímu fén.

Btw. asi dobře, že jsi byl během derby se St. Pauli zabanovanej.

Reagovat
$dolar$

To nema, ale tam jasnej faul na Pitroipu, on nepiskne, nasledne zakopne Fritz o svoji nohu, da Sonovi zlutou a pak to s tim Rostem

Derby jsem nevidel, takze by to bylo jedno

Reagovat
Arne

Zase to vidíš moc jednostranně...

Reagovat
$dolar$

To s tim Rostem uznavam, ale to predtim jsem videl 4x v opacku, Fritz si sam skobrtnul o nohu a na Pitroipu taky jasnej faul, ikdyz si balon trochu vic ukopnul, ale normalne se to piska

Reagovat
Arne

Ok, já zrovna tyhle dvě situace neviděl, jsem si odběhl... Ale jinak to zvládá dobře, i teď komentátor ho chválí.

Jinak gól parádní, Merte se Silvestrem tam byli zas jak žáčci.

Reagovat
$dolar$

Tak hlavne to posrala obrana uz jen tim, ze neodkopli hned balon a pak uz si je hraci HSV vycvicili

Reagovat
smazaný uživatel

kopnout, balon, Silvestre... to nejde dohromady

Reagovat
Arne

Ti to neodkopávají často, takovej Hunt to tam předvedl na šestnáctce asi dvakrát... Docela smutný, před dvěma lety by tohle udělal jednou a letěl by, viz. třeba Zidan. Holt Schaaf nemá kde brát, nemá výběr.

Reagovat
$dolar$

To je hrozny, co se behem 3 let stalo s kadrem Werderu

Reagovat
Arne

To je, no... Já to připisuji asi tomu stadionu, že nejsou prostě prachy. Nic jiného mě nenapadá.

Reagovat
$dolar$

Srazil je odchod Diega a ted Ozila, adekvatni nahrady nikde...

Reagovat
Arne

Tak určitě, Micouda nahradil Diego, Diega Özil, ale napotřetí se to holt nepovedlo... Taky je to risk, ale Werder ho musel podstoupit.

Každopádně hlavní nedostatky jsou v obraně, to je jasný.

Reagovat
jv

Podle mě nejvíc chybí Naldo, takhle v podstatě celou sezónu nikdy nechyběl a otřáslo by to asi s každým. K tomu pak ty chyby, jako předvedl Wiese a je to, prostě se to všechno nabalilo na sebe.

Reagovat
jv

Jj, je mi jich docela i líto, jak říkáš, není kde brát a hrát musí i ti co neustále dokola chybujou.

Reagovat
smazaný uživatel

vyhrocený na hřišti... atmosféra je na derby docela slabá...

Reagovat
Arne

To teda, je to slabý.

Reagovat
smazaný uživatel

teď konečně do toho fanoušci HSV něco přinesli, ale dlouho to asi nevydrží

Reagovat
Arne

Tak HSV to bojkotuje a hosté prý zpívají, psal mi to svw... Ale slyšet fakt není nikdo, no.

Reagovat
smazaný uživatel

a kdy konečně Brémy pochopí, že při tý krátký rozehrávce je jeden hráč vždycky v ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

...tak asi v příštim zápase, protože bude chybět Frings, který ty balony zastavoval (a Leverkusen bude mít asi exhibiční zápas)

Reagovat
jv

Hm, Leverkusen si z nich udělá v současný formě trhací kalendář...

Reagovat
$dolar$

Btw - pokud si dobre pamatuju, tak po skonceni tohohle rocniku ti budu dluzit dres Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo

Reagovat
$dolar$

Koho budes chtit na dresu?

Reagovat
$dolar$

Myslim, ze se bude v tom zapase cervenat

Reagovat
smazaný uživatel

a zrovna tipsport nemá vypsaný kurzy na červenou kartu

Reagovat
$dolar$

GOooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool Mladen Petric!!!

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej

Reagovat
$dolar$

pekne si to narazili i ta strela Mladena

Reagovat
jv

Lucas to provedl náramně. Jinak akci zase rozjel a nakonec i přihrál Lucasovi Nuri, dneska se zase ukazuje ve skvělým světle. Ta jeho střela ze 30. minuty to byla lahůdka, ale Kessler se skvěle vytáhl.

Reagovat
smazaný uživatel

Střela se mi zdála moc nad, ale pak začala rychle klesat a byl by to krásný vingl

Reagovat
REPLIKATOR

Ještě Freiburg přidá pár gólů a všechno bude podle mých tipů

Reagovat
Amos

Jürgena Kloppa bych si představoval , jako nástupce Wengera + Nuriho , jako nástupce Cesca

Reagovat
smazaný uživatel

a BvB jako nástupce Arsenalu na evropské scéně

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Amos

Nevím,jak bys to chtěl udělat,když hrajou jiné ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal vypadne ve skupině a BvB pak vyřadí Barcelonu

Reagovat
Amos

BVB mi je velice sympatický, takže by mi to tolik nevadilo,jako kdyby to bylo na úkor například Interu,Realu aj.

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Godwinson

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
jv

Reagovat
jv

A proč by měli jít do Arsenalu a do PL? Tyhle úvahy nechápu, každej dobrej hráč musí jít do PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Nuri a Lucas opět výborní

Reagovat
Amos

zrovna jsem to chtěl psát , Barrios je neskutečnej zabiják

Reagovat
smazaný uživatel

A na AM bez formy Lewandowski...dneska opět příšerný

Reagovat
Amos

Jj měl dát šanci Zidanovi.

Reagovat
$dolar$

Nechapu proc je tak odepsanej Damien Le Tallec, sanci by si zaslouzil

Reagovat
Amos

Šanci ještě dostane,je mladej ... Kdežto Zidan zase tak mladej neni a podle mě by si hrát zasloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli je ovšem úplně fit... naposled ho Klopp poslal do hry a zachvíli ho musel sundat kvůli zranění

Reagovat
Amos

hm, to je správná otázka ...

Reagovat
Amos

Jinak Lewa už se docela rozehrál , teda rozstřílel , dneska mu gol přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

No dneska se trápí, fauluje, padá...hrozný, nejhorší hráč utkání...

Reagovat
Amos

Tak to jo , právě ten gol by mu pomohl,ale když se dostával do tutovky,tak selhal ... Jinak ani Mario v druhem poločase nebyl moc vidět ..

Reagovat
jv

Poslední zápasy je špatnej, proti Bayernu bude nejspíš na lávce.

Reagovat
jv

Le Tallec není odepsanej, hraje momentálně pravidelně za béčko Regionalligu, ale na BL to ještě prostě není, chce to ještě čas, je po vážným zranění a potřebuje se rozehrát. Jo a Zidan nehraje, protože není 100% fit a kondice ještě taky není optimální, říkal to sám Klopp.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

naposled co si Le Talleca pamatuju to bylo proti Bayernu, když BvB před tim pohárovým zápasem inkasovalo asi 5 branek...

Reagovat
jv

Za áčko hrál naposledy pár minut v Seville, jinak před tím třeba v DFB Pokalu v Offenbachu, kde proměnil penaltu v rostřelu... Jinak hraje tu Regionalligu.

Reagovat
jv

Čemu se divíš?

Reagovat
Amos

Lucas

Reagovat
Amos

*

Reagovat
smazaný uživatel

Novaković

Reagovat
Godwinson

Reagovat
$dolar$

Krmas ve Freibrugu vubec nehrava?

Reagovat
Arne

Preview.

Reagovat
$dolar$

A jak dlouho uz? Tuhle sezonu jsem ho moc nevidel, dlouhodoby zraneni?

Reagovat
Arne

To nevím, ale spíš ne... On v průběhu podzimu už něco měl a jsou tam prostě lepší stopeři.

Reagovat
smazaný uživatel

hrával na DM ne? (a tam má Mainz taky lepší hráče... tak mi napadá, co je s Polanskim?)

Reagovat
$dolar$

Hraval LB, ne?

Reagovat
Arne

Bavíme se o Krmašovi, ne Karhanovi. Polanski nevím, docela se divím, že dostává na DM přednost levej bek Fathi. Dneska jsem na ně zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

sakra nojo... moje chyba

Reagovat
smazaný uživatel

...tak Polanski hraje od začátku

Reagovat
jv

Jak píše Arne tak se zranil někdy na podzim a nedávno se vracel do tréninku, ale i tak by nejspíš nehrál.

Reagovat
jv

Reagovat
$dolar$

Pitroipa je dneska skvelej akorat by se mohl naucit centrovat

Reagovat
smazaný uživatel

tak, už to je 3:0 a to, že mi ten přenos nejde mi začíná štvát víc a víc

Reagovat
$dolar$

Ach Guerrero, skoda, tobe bych to pral

Reagovat
smazaný uživatel

je tam

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

PETRIC

GUERREROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
$dolar$

Tak jeste bych pral gol Pitroipovi

Reagovat
Amos

Bender

Reagovat
smazaný uživatel

Fry

Reagovat
Minister

Kiss my shiny metal ass!

Reagovat
$dolar$

Luxusni zakonceni JOSEEEEEEEE PAOLOOOOO GUERREROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Muj nejoblibenejsi utrocnik v HSV

Reagovat
smazaný uživatel

tak už mi tolik nevadí, že mi nejde H96-FCK snad ještě udržíte nulu... a Paolovi docela prospělo, že se Ruudovo nasazení najednou tak změnilo...

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak já bych to přál Sonovi

Reagovat
$dolar$

Mne asiati nejsou moc sympaticti, radsi bych Pitroipu

Reagovat
$dolar$

nebo hattrick Paola

Reagovat
smazaný uživatel

mně nevadí - negativní zkušenosti s nima nemam - a u Sona hraje roli i náchylnost na zranění...

Reagovat
$dolar$

Ja take ne, mam jednoho dobryho kamose, jen mi jsou vzhledove nesympaticti, nic vic

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak...

...no, nesmí to být asiat-šampon... (a to v Plzni bude asi těžší)

Reagovat
$dolar$

asiat-sampon je nejhorsi mozna kombinace

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ty domácí dresy BVB jsou fakt luxusní

Reagovat
$dolar$

Dobre Anis

Reagovat
smazaný uživatel

díky HSV jsem se dneska na tipsportu dostal do plusu

Reagovat
$dolar$

Reagovat
$dolar$

Ale je mi Werderu lito

Reagovat
smazaný uživatel

Novo, Novo, cos to udelal, mohly byt zase 3 bodicky

Reagovat
Bayern +

200. pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

202. proti Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft - Gustavo, Badstuber, Tymoshchuk, Lahm - Pranjic, Schweinsteiger - Ribery, Müller, Robben - Gomez (Subs: Butt, Breno, Van Buyten, Altintop, Ottl, Klose, Kroos)

...škoda, doufal jsem v Contenta aspoň na lavičce (místo Ottla) ale těšm se na případné nasazení Kroose

Reagovat
Bayern +

No van Gaal říkal, že pokud to bude možné, tak by Kroosa rád ještě nenasazoval.

Jinak sestava očekávaná, ale zase Pranjić uprostřed.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben a Bastian hlavou a 0:1 Bayern

Reagovat
Bayern +

Ribery, Robben, Bastian !

Reagovat
smazaný uživatel

van Gaal by měl hodně rychle stáhnout Badstubera, než to udělá sudí

Reagovat
Bayern +

No pořádně ho kritizují i na Eurosportu. Jen nevím, jestli je to zrovna ideální teď před Interem ho střídat, ale ta karta mě čím dál tím víc přesvědčuje. Navíc Krafta může ta hlava bolet, Butt se stále rozcvičuje.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Butt už zase sedí...

...no a Mainz tam chodí hlavně přes Badstubera, který od toho okamžiku před tou kartou nehraje dobře aspoň že už je Pranjić v obraně a v záloze to lepí Gustavo...

Reagovat
Bayern +

Tak to je dobře. Já jsem se jen obával, aby se nemuseli použít hned dvě střídání (na Krafta i Badstubera). Každopádně Holger dělá chyby, nyní opět dvě velké, hlavně tam při výborném zákroku Krafta, nechápu proč tam nešel oproti hráči. Tak ta výměna byla dobrá, doufám že takto nastoupí i na Interu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak už chytá Butt snad to nebude nic vážnýho...

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos za Badstubera?

Reagovat
Bayern +

Teď to pěkně řekli na ES2: "Pane van Gaale, moc vám nerozumím. Na lavičce dva stopeři, na hřišti ani jeden a Kroos za Badstubera" A už to začíná...

Butt výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak na tipsportu je kurs 1,44 na to, že Kroos dá góla

Reagovat
Bayern +

A jo, téměř byl dnu !

Reagovat
Bayern +

hmm, tohle se mi fakt nelíbí !

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to střídání mělo zmátst soupeře, tak se to nepovedlo

Reagovat
Bayern +

Alespoň to van Gaalove "Müller spielt immer und immer gut" je fakt pravdivé. Tomáško je prostě fantastický.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=c19H7qlPIQ0&feature=feedlik

Tady video k Hamburskemu derby, co se odehrálo přes týden

Reagovat
smazaný uživatel

ale stojí to za to až od čase 0:57

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za děsnou písničku? Šílená lidovka

Reagovat
smazaný uživatel

...HSV má ale docela uznávanýho písničkáře

Reagovat
Arne

Kterýho? Mě se tenhle song neskutečně líbí, sice výhrada k tý angličtině, ale většina textu je německá, takže pohoda.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že to je David Hanselmann (Go get the cup - pro německou repre, Olé VfB - pro Stuttgart)

...teď už pracuje výhradně pro HSV (z pohledu sportu) jinak podniká solo-koncerty a u fanoušků HSV je hodně oblíbenej...

...jednou s nim někde byl rozhovor, akorát už nevim kde

Reagovat
smazaný uživatel

něco jako u nás Jarek Nohavica?

Reagovat
smazaný uživatel

asi by se to dalo přirovnat... s tím, že texty Nohavici jsou šílenější

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Dík, to jméno čtu poprvý.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna autor té písničky neni za co

Reagovat
smazaný uživatel

btw. to teď byla na Sport1 20 minut reklama nebo jsem něco propásl

Reagovat
jv

Jj, mě to taky přijde dobrý. Jinak pěkný choreo.

Reagovat
Arne

To St. Pauli, to prostě není normální klub... http://www.youtube.com/watch?v=wUY48RvKe30

Reagovat
smazaný uživatel

co to dělá ten gólman? Vypadá jako by si dal speed

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tak když jsme u těch gólmanů, taky tady je taky jeden kousek, je to ze zápasu Arsenalu s Barcou, co bylo teď v týdnu

http://3.bp.blogspot.com/-gF7kncJdtAE/TV1Mz2yRVUI/AAAAAAAAAhQ/BtjrB8Lu54s/s1600/arsenalgk2.gif

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

ale ty dresy má St. Pauli fakt hnusné

Reagovat
smazaný uživatel

o tom mluví i ty přezdívky: Rasenverlegerverliererbesieger... nebo Weltpokalsiegerbesieger...

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou dobrý, je príma vidět, když s hráči cloumají emoce a umí svůj úspěch jaksepatří oslavit. Hrozně se mi líbí tahle děkovačka.

http://www.youtube.com/watch?v=863JplJTcyY&feature=player_embedded

Nic proti ostatním děkovačkám, ale tohle mi přijde lepší než nějaké sezení na prdeli před kotlem . Ovšem tohle se asi nepovede pokaždé.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavá zpráva: Werder Brémy bojuje o záchranu a znepokojení jsou jeho fanoušci, kteří po včerejším debaklu na hřišti HSV zastavili týmový autobus a požadovali vysvětlení. Podle představitelů klubu však šlo o "klidný a konstruktivní dialog"

Príma, že se to obešlo bez násilností. Takhle je to správné, fanoušci dají ostře, ale nenásilně klubu najevo, že se jim současná situace nelíbí.

Reagovat
adalbertus

Hajnal Tamás

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele