Bundesliga - preview 21. kola

04.02.2011, 08:17, aktualizováno 06.02.2011, 08:18
Previews
Freiburg hraje doma s Frankfurtem a má šanci dotáhnout se na pohárová místa. Dnes se mělo hrát i jedno derby, v Hamburku ale vytrvale pršelo a zápas se St. Pauli tak musel být odložen...
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:30)
V nedělní dohrávce 21. kola Bundesligy přivítá SC Freiburg na svém stadionu Eintracht Frankfurt. Zápas to bude zajímavý hned z několika důvodů, ale divácky nejatraktivnější bude přímý souboj dvou elitních střelců - Papisse Demby Cissé a Theofanise Gekase.

Avšak právě nad nedělním startem řeckého kanonýra visí veliký otazník, čímž je znepokojen trenér hostů Michael Skibbe. "Theofanis má menší svalové problémy. V Martinu Feninovi, Halilu Altintopovi a Ioannisi Amanatidisovi však máme dobré alternativy," uvedl Skibbe. Podle poslední zpráv však Gekas do zápasu naskočí a nejspíše již od první minuty. Bude tak moci dohnat jednogólové manko na Cisseho.

Papiss Demba Cissé měl menší zdravotní problémy na začátku jarní části, ale již je překonal a minulé kolo dopomohl svému týmu k cenné výhře nad Stuttgartem v regionálním derby. Podle Robina Dutta, trenéra Freiburgu, se jednalo o menší risk, který však nemá naštěstí žádné následky. Dutt nyní naopak řeší, koho postavit, když má všechny klíčové hráče zdravé. Vrátil se mu totiž do tréninkového procesu Ömer Toprak a na marodce tak zůstávají již jen Simon Pouplin, Jonathan Jäger a Julian Schuster, kteří by měli být v pořádku v nejbližších dnech. "Mám k dispozici 21 hráčů a nevím, co si s nimi všemi mám teďka počít," žertoval trenér domácích.

To v Eintrachtu měli vždy velké potíže se zraněnými a nejinak je tomu letos. Tradiční marodi Aleksandar Vasoski a Zlatan Bajramović opět nejsou k dispozici a co hůř, kapitán Chris přijde o zbytek sezóny. "Mám špatné zprávy ohledně Chrise," zvěstoval Skibbe a pokračoval: "Již jsme s tím tak nějak počítali. Zkoušeli jsme všechny možnosti, aby mohl hrát, ale nešlo to, a tak jsme jej poslali na operaci. Menší problémy mají i Patrick Ochs a Alexander Meier. Oba mají pohmožděnou nohu. Mohou běhat, ale střelba jim činí potíže," řekl trenér Eintrachtu. Přes to všechno by však Ochs i Meier měli nastoupit v základní sestavě.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Butscher, Bastians - Makiadi - Putsila, Flum, Rosenthal, Nicu - Cissé
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - S. Jung, Franz, Russ, Tzavellas - Schwegler - Ochs, Caio, Meier, Köhler - Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Zajímavý zápas bude k vidění i v sobotním podvečeru. Do Sinsheimu dorazí hráči Kaiserslauternu, aby se zde poprali o body s domácím bundesligovým týmem. V zápase půjde o hodně, oba celky totiž nutně potřebují body. Zatímco domácí pošilhávají po evropských pohárech, tak hosté počítají body potřebné k záchraně v soutěži.

TSG 1899 nevstoupilo do jarní části příliš dobře, postupně jdou ale jeho výkony nahoru. Po porážce v Brémách, přišla vydřená remíza se St. Pauli a v posledním zápase velice cenná výhra ve Veltins Arene. "Na Schalke jsme předvedli dobrý a velice odvážný výkon, doufám že to zopakujeme i proti Kaiserslauternu a potvrdíme tak tři body z Gelsenkirchenu. Nebude to ale vůbec jednoduché, očekáváme velký boj. Proto musíme být kompaktní a nutit soupeře k chybám," řekl Marco Pezzaiuoli.

Domácí jdou do zápasu téměř kompletní, chybět by měl pouze dlouhodobě zraněný Obasi, jehož návrat je plánován na konec března. Nejistý je start Vukčeviće, který se v týdnu potýkal s chřipkou a Weise, jenž si odnesl nějaké šrámy ze zápasu ve Veltins Arene. První zápas na domácím stadionu v Sinsheimu by měl odehrát Ryan Babel, který přišel v zimní přestávce z Liverpoolu. "Těším se na můj první zápas na domácí půdě. Věřím že můžeme dosáhnout s naším mladým týmem a skvělými fanoušky mnoha úspěchů" vyjádřil se Babel.

Co se týče hostujícího celku, tak ani ten nezažil příliš úspěšný začátek druhé části sezóny. Po domácí remíze s Kölnem, která se dá považovat vzhledem k brzkému vyloučení Srdjana Lakiće za dobrý výsledek přišla vysoká porážka v Allianz Arene a následně i domácí prohra v derby s Mainzem. "Poslední výsledky nebyly uspokojivé, ale víme, co je v sobotním zápase v sázce a uděláme vše pro zisk bodů" říká Mathias Abel. Právě Abel by měl v sobotu nahradit zraněného kapitána Martina Amedicka. "Samozřejmě to vnímám a jsem připraven Martina nahradit. Pouze kolektivním výkonem můžeme dosáhnout našich cílů" dodal.

Rudí ďáblové se budou muset v Sinsheimu kromě výše zmíněného Amedicka stále obejít bez Šimůnka, Micanskiho a nově také Stulina. Naopak v základní sestavě by se měl objevit Adam Hloušek, který do FCK přišel na půlroční hostování s opcí ze Slavie. "S Adamem jsme získali dalšího kvalitního hráče do ofenzivy. Je to mladý, rychlý a hladový hráč, který se chce prosadit v Bundeslize. Jsme přesvědčeni, že nám pomůže dosáhnout našich cílů," prohlásil předseda představenstva FCK Stefan Kuntz.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Rudy, Alaba, Salihovic - Vukcevic, Ibisevic, Babel
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Kirch - Ilicevic, Moravek, Hlousek - Lakic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.78 - 3.60 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Fotbalové Německo čeká víkend plný derby a ve stínu soubojů o Vestfálsko, Berlín a Hamburg bude dolnosaský šlágr mezi Hannoverem a Wolfsburgem. Domácí mají nad rivalem po delší době navrch, vždyť v tabulce oba celky překvapivě dělí sedm příček a jedenáct bodů.

Že nejde o zápas závratně prestižní, je asi všem jasné. "Není to tak velké derby jako to páteční," podotýká domácí trenér Mirko Slomka, který vestfálský souboj moc dobře zná z působení v Schalke. "Kdyby jím bylo, pak by stadion byl dozajista vyprodán," dodává s tím, že zatím jsou zabrány zhruba tři čtvrtiny z padesátitisícového hlediště.

V čem má dosud tento zápas navrch, je slovní válka, i když ta má zatím za sebou jen jednu bitvu a u ní možná i zůstane. "Najednou si přivedou šest hráčů, je za tím nějaká strategie nebo koncept?" ptal se domácí záložník Sergio Pinto. "Město Wolfsburg není zrovna moc krásné. Wolfsburg vlastně ani není městem, to je jen VW," rýpl si.

Hannoveru se totiž lépe daří a dá se říci, že dělá "za málo peněz hodně muziky". Dobře šestadevadesátky rozjely i jarní část soutěže a suverénně zvítězily ve Frankfurtu, následně ale doma ztratily zápas se Schalke a minule nestačily venku na Leverkusen. Mirka Slomku tak může těšit fakt, že má mimo hru Andreasena, Carlitose a Schlaudraffa, což je na hannoverské poměry velice dobrý stav marodky.

Na druhé straně barikády za sebou mají rušné dny, s přelomem ledna a února totiž do Wolfsburgu zamířila hned šestice hráčů. Hlavními posilami by měli být Patrick Helmes, Jan Polák a Tuncay Şanli, zbytek noviců se již dá považovat za příslib do budoucna či jako doplnění kádru. To platí například o Korejci Koo, který kvůli nedořešeným formalitám nemůže nastoupit stejně jako zraněný Cigerci.

Vlci zahájili jaro mnohem lépe než podzim a po vydřené remíze s Bayernem dokázali získat všechny body v Mainzu. Před týdnem už ale byli bez šance, když do VW-Areny zavítal Dortmund a třemi góly rozhodl utkání pro sebe. "V Hannoveru to také nebude snadné, je to silný soupeř. Bude důležité, abychom bojovali, je to jen na nás. Počítá se jen výsledek," burcuje své svěřence trenér Steve McClaren.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Madlung, A. Friedrich, M. Schäfer - Josué, Polák - Dejagah, Diego, Tuncay - Helmes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.35 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Werderu Brémy se vstup do druhé části sezóny příliš nepovedl a hned ve čtvrtém jarním kole jarním kole jej možná čeká nevyhnutelná nepříjemnost. Pokud prohraje na Bruchwegu s domácím Mainzem, bude to již jeho 500. prohra v historii ligy.

Zápasy Mainzu s Werderem jsou pro sobotního hostitele radostnější, než by se mohlo zdát. 18. září minulého roku se totiž po výhře 2:0 u řeky Weser poprvé podívali na všechny německé fotbalové týmy z vrchu, neboť se poprvé ve své historii propracovali až na čelo nejvyšší německé soutěže! O něco méně radostnější pak už je zjištění, že bilance 2 - 1 - 6 vyznívá jasně pro Werder.

Ačkoliv je Mainz stále společně s Hannoverem největším překvapením letošní sezóny, ani jemu se úvod do jara nevyvedl. Ze tří zápasů vyhrál až ten poslední v Kaiserslauternu a propadl se tak až na čtvrté místo. Trenéru Tuchelovi také kromě všeho dělají starosti zranění kapitán Bo Svensson a Adam Szalai, jehož už do konce sezóny na plac nepustí zpřetrhané vazy z utkání pod Betzenbergem.

"Adam nám bude chybět nejen na hřišti, ale také v kabině," přiznal před utkáním pro oficiální klubové stránky samotný Tuchel, jehož těšilo hlavně prolomení výsledkové mizérie. "Pro fanoušky to asi nebyl pohledný zápas. Ale pro nás jsou důležité body. Když budete hrát dobře, ale nebudete bodovat, tak za chvíli sklouznete i k horším výkonům. Brémy budou velmi nebezpečný soupeř, protože pokud se jim podaří naplnit svůj potenciál, pak jsou vždy jedním z nejnebezpečnějších soupeřů v lize."

Pro domácí tak bude důležité po výsledkové krizi ukončit i domácí špatnou sérii. Vždyť Tuchelovci z posledních šesti domácích utkání pět prohráli. Důležité pro ně také bude, aby se dostali do vedení - společně se Schalke jsou totiž jediní, kteří vždy udrželi vedení a dovedli utkání do vítězného konce.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Werder do jara také nenaskočil v zrovna dobrém rozpoložení a nezdá se, že by se cokoliv mělo měnit i teď. Svěřenci Thomase Schaafa už venku nevyhráli pět utkání v řadě a k tomu mají skóre 0:15. Pokud by se i tentokrát kdysi vepředu obávanému týmu nepodařilo skórovat, byl by to pro hanzovní tým nový rekord v bundeslize.

Výhledově na tom severský celek není dobře ani z pohledu zraněných. V utkání bude muset tři tyče chránit trojka Mielitz, neboť dvojka Vander je zraněná a jednička Wiese vykartovaná. Hrát nebudou ani Boenisch, Naldo, Borowski, Jensen a Wesley. "Hrajeme dobře, jen nepřicházejí body," říká trenér Schaaf. "Zdá se, že tým pochopil, co je třeba změnit. To je první krok k úspěchu. Mainz hraje lépe venku, protože se od něj tolik nečeká. Mají také pár zraněných, takže šanci máme. Hlavně ale už musíme vyhrát!"

Hosté se tak nejvíce budou spoléhat na Claudia Pizarra, který v sedmi zápasech proti Mainzu vstřelil sedm branek. Proti žádnému jinému celku peruánský kanonýr tak velkou úspěšnost nemá.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Zabavník, Bungert, Noveski, Fuchs - Caligiuri, Fathi, Polanski - Holtby, Ivanschitz - Schürrle
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Pasanen, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Frings - Fritz, Bargfrede - Hunt - Pizarro, Marin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
V sobotu odpoledne zavítá 21. bundesligové kolo i na Easy-Credit Stadion. Domácí Norimberk zde přivítá Leverkusen a očekává se bohatá gólová nadílka. Nasvědčuje tomu i vzájemná bilance mezi sobotními soupeři. Jen jedno utkání z celkových dvaačtyřiceti skončoilo bez gólů.

Domácí budou chtít navázat na poslední vydařený zápas, ve kterém si poradili s HSV. "Můj tým je hladový. Na zápas proti Leverkusenu se nesmírně těšíme a chceme v něm navázat na výhru s Hamburkem. Nebude to však vůbec snadný úkol. Ne nadarmo je Bayer v tabulce na druhém místě. Oproti minulé sezóně je jejich hra ještě více účinnější, tým je více vyzrálý a tím pádem silnější," prohlásil Dieter Hecking.

Norimberk sužuje před utkáním rozsáhlá marodka. Mimo hru je několik důležitých hráčů základní sestavy. Kromě dlouhodobě zraněného kanonýra Bunjakua chybí stále ještě opory Gündogan, Frantz a Nilsson, který se ale kvůli problémům ve středu obrany posadí alespoň na lavičku náhradníků. Aby toho totiž nebylo málo, tak kvůli kartám nemůže hrát ani kapitán Andreas Wolf. Ve středu obrany tak dostane příležitost nepříliš využívaný Dominic Maroh, jehož partnerem bude další mladík Philipp Wollscheid. "Jsem rád, že bude hrát Dominik, s ním vzadu se budeme cítit bezpečně. Jsem si jistý, že bude hrát důležitou roli," dodal domácí kouč.

Leverkusen si po porážce s Dortmundem připsal pohodlná vítězství v Gladbachu a s Hannoverem a zůstává tak hlavním konkurentem vedoucí BVB. "V současné době jsme na vzestupu, na čemž se podepsali poslední úspěšná vystoupení v Mönchengladbachu a s Hannoverem. Sledoval jsem hráče na tréninku a mají velkou chuť, pracují s velkou intenzitou. Norimberk je velmi silný a dobře organizovaný soupeř, což bylo vidět i v pohárovém zápase ve Veltins Arene," uvedl Jupp Heynckes.

Hosté přicestují k zápasu téměř kompletní, chybět bude pouze zraněný Tranquillo Barnetta a náhradní brankář Fernandez. K dispozici už také nebude trucující Patrick Helmes, který si vydupal přestup k Vlkům do Wolfsburgu. "Pro mě bylo od začátku jasné, že za Patricka žádnou náhradu shánět nebudeme. Máme tu Stefana Kießlinga, Erena Derdiyoka a Nicolaie Jörgensena, kterého považuji za velký talent. Útočníků máme dost, mužstvo je vyvážené, nemám žádné obavy," doplnil hostující lodivod.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Wollscheid, Maroh, Pinola - Simons - Hegeler, Ekici, Cohen, Eigler - Schieber
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - Ballack, Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Castro - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.40 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov pokračuje ve své stíhací jízdě za vedoucím duem a v sobotu narazí na těžkou překážku. Bude jí 1. FC Köln, který jako jediný bundesligový mančaft s bavorským velikánem neprohrál už čtyři utkání v řadě.

Bilance nedávných utkání s úřadujícím mistrem je sice více než vynikající, horší to už ale je s celkovou bilancí. Pokud bychom nahlédli do historických análů a chtěli najít poslední domácí vítězství kozlíků nad Bavory, museli bychom jít až k 1. dubnu 1995, kdy 1FCK zvítězilo 3:1.

Köln do jara vstoupil rozpačitě, když si postupně připsal remízu, výhru a nakonec i porážku. V současnosti okupuje šestnáctou pozici, což bude určitě chtít v sobotu změnit. Bude to mít ale velmi těžké, vždyť v této sezóně se soupeři z top 5 vybojoval jediný bod, jinak čtyřikrát prohrál. Ulehčené to nebude mít ani díky absencím Giannoulise, McKenny, Schorcha, Freise a také karetním hrozbám nad Brečkem, Clemensem, Jajalem a Petitem.

"Máme ještě čtrnáct utkání na to, abychom získali tolik bodů, co je potřeba k udržení se v lize. Tentokrát potřebujeme výjimečný výkon. Na to se ale nesmíme spoléhat, toto utkání bude jen a jen o týmech na hřišti. Je nesmírně důležité, aby nám fungovala souhra v defenzivě. Nebudu mluvit o tom, jak je Bayern kvalitní, může klidně vyhrát i prohrát s kýmkoliv. Skutečnost, že nejsme v roli favorita nám pomohla před dvěma týdny proti Brémám a může nám to pomoci i v sobotu," řekl na tiskové konferenci domácí kouč Frank Schaefer.

Bayern dal velmi rychle zapomenout na mizérii z úvodu sezóny a rozjel se na nově položenou silnici. Z posledních osmi soutěžních utkání sedm vyhrál a jednou remizoval. Spolehnout se může hlavně na dvojici Mario Gómez (15) a Thomas Müller (6), která dohromady vstřelila skoro sejný počet branek (22), jako celá Schaeferova jedenáctka. Právě nejlepší ligový střelec Gómez by mohl být klíčem k úspěchu, neboť si brankáře domácích Michaela Rensinga ještě dobře pamatuje z jeho působení v Bayernu. "Třetí místo není tou pozicí, kterou má Bayern mít. Chceme ještě víc," řekl sám Gómez pro klubové stránky.

Ani družina Louise van Gaala ale u Rýna nevyrukuje s kompletním kádrem. Hrát nemohou Contento, Kroos, Robben a Olić. "Köln není dobrým soupeřem pro van Gaala," řekl na předzápasové tiskové konferenci kouč Bayernu, jemuž se ještě nikdy nepodařilo v Kölnu zvítězit. "To ale nic nemění na tom, že tam jedeme vyhrát, protože rozhodně nejsme na pozici, se kterou bychom byli spokojeni," zakončil.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, Mohamad, Eichner - Lanig, Petit - Clemens, Podolski, Ehret - Novaković
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lahm, Tymoščuk, Badstuber, Luiz Gustavo - Ottl, Pranjić - Müller, Schweinsteiger, Altintop - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 4.20 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart  (sobota 18:30)
Absolutní "Keller-Duel" je na programu v sobotu v Borussia-Parku. Domácí Mönchengladbach se zvedá a má na dosah opuštění poslední příčky, Černého Petra by tak po tomto kole v případě prohry mohl držet Stuttgart.

V Porýní asi dodneška vzpomínají na podzimní vzájemné utkání, VfB tehdy doma v rámci čtvrtého kola rozdrtilo Borussii 7:0 a připsalo si vůbec první body v sezóně. Stuttgartským se poté něco podobného povedlo i proti Brémám, jinak ale na podzim spíše tápali. Totéž se dá říci o Hříbatech, která mají stále suverénně nejhorší obranu soutěže, oproti začátku ledna ale o mnoho lepší vyhlídky.

Gladbachští totiž z prvních tří jarních kol získali šest bodů, když jednogólově dokázali zvítězit v Norimberku i Frankfurtu, a rázem jsou zpět ve hře. Na tom nic nezměnila ani prohra 1:3 se silným Leverkusenem, nyní by ale již bylo potřeba doma vyhrát, neboť před vlastním publikem v tomto ročníku ještě porýnský celek nedokázal získat plný počet bodů ani jednou.

Za zlepšenou formou mimo jiné stojí Martin Stranzl, který zpevnil defenzivu a nyní se postaví proti svému bývalému klubu. "Z doby mého působení ve Stuttgartu už moc lidí nezůstalo," říká rakouský obránce. "Díky němu a Dantemu jsme nyní mnohem kompaktnější," pochvaluje si novou stoperskou dvojici kouč Michael Frontzeck, jemuž pro tento zápas budou chybět jiní obránci Brouwers a Jaurés.

Také ve Stuttgartu mohou být se začátkem jara docela spokojeni, po vydřené výhře nad Mainzem dokázalo VfB uhrát cennou remízu na hřišti Borussie Dortmund. O něco horší nálada však už panuje ve Švábsku od minulého víkendu, kdy si odsud odvezl jednogólové vítězství Freiburg a na stuttgartský tým se dotáhl právě nejbližší soupeř.

"Strach je v naší situaci špatný rádce. Musíme hrát kompaktně a odvážně, nesmíme se před ničím schovávat. Bude to bojovné utkání, které podle mého názoru vyhraje to mužstvo, které udrží nervy na uzdě," myslí si hostující trenér Bruno Labbadia. Ten se zřejmě bude muset obejít bez Delpierra a Cacaua, určitě však nebudou hrát zranění Audel a Bah a připravena stále není ani posila do útoku Okazaki. Další novic Hajnal by měl být zatím jen na lavičce.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Reus, Idrissou - de Camargo, Hanke
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Funk, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Träsch, Kuzmanović - Gebhart, Gentner - Pogrebňak, Marica
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.45 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - Schalke 04  (pátek 20:30)
První ze tří derby tohoto kola si 21. část letošní bundesligové sezóny přichystala už na pátek. Do Dortmundu přijede z nedalekého Gelsenkirchenu tamní Schalke 04 a odehraje se tak historicky už 137. vestfálské derby.

Podzimní vzájemný zápas dopadl lépe pro tehdy hostující Borussii Dortmund, která si z Veltins Areny odvezla tři body a odrazila se tak k sérii zápasů bez porážky, jenž skončila až v posledním podzimním kole na hřišti Eintrachtu Frankfurt. "Hráli jsme výborně. Byl to nejemocionálnější okamžik této dechberoucí sezóny, fanoušci byli fantastičtí. Právě pro takové chvíle se hraje fotbal," říká Roman Weidenfeller. "Hra byla dobrá, dopad byl ještě lepší," vypráví Jürgen Klopp. "Tahle událost ukázala, jak je náš klub zvláštní," dodává.

Domácí Borussia vstoupila do jarní části výborně, nejprve si odvezla všechny tři body z BayAreny, následně se dopustila mírného zaváhání se Stuttgartem, kde však doplatila na nepromněnování vyložených šancí a VfB v závěru vyrovnalo. Chuť si ale BVB spravilo v minulém kole, kdy si bez sebemenších problémů poradilo s Vlky a na čele tabulky si tak před pátečním zápasem udržuje jedenáctibodový náskok.

V pátek večer však nepůjde jen o další tři body, výsledek tohoto zápasu určuje hlavně emocionální svět mezi fanoušky. Domácí kouč ale vidí před vzájemným zápasem výhodu na straně Schalke. "Je jednodušší překvapit, když se vám tak úplně nedaří a moc se s vámi nepočítá, než naopak. Ale samozřejmě, že chceme vyhrát. Šance vidím tak 50 na 50, kvalitativně jsou oba týmy na podobné úrovni, což bych před sezónou rozhodně netvrdil," uvedl Klopp.

BVB bude v zápase citelně oslabeno. K dispozici nebude objev podzimní části sezóny Shinji Kagawa, který se zranil na nedávném asijském šampionátu a není vůbec jisté, jestli si v tomto ročníku ještě zahraje. Kvůli žlutým kartám bude navíc chybět Subotić, kterého by měl ve středu obrany zastoupit letos téměř nevyužívaný Felipe Santana. Ani ten však nebyl v týdnu zcela v pořádku, sužovalo ho mírné nachlazení, ale i přesto by měl být na zápas připraven. Dobrou zprávou naopak je, že se vyléčil kapitán Sebastian Kehl, který byl zraněný téměř čtyři měsíce. Do zápasové zátěže by se navíc měli postupně vracet i další dlouhodobí marodi Kringe s Owomoyelou. "Plně si uvědomujeme jak velkou příležitost před sebou máme, aby mohli naši fanoušci oslavit druhé vítězné derby v této sezóně. Určitě to bude hrát svou roli, doufám, že nám poskytnou mimořádnou atmosféru," doplnil domácí kormidelník.

Deset příček a 25 bodů, taková je aktuální ztráta Schalke na svého velkého rivala. Co se týče hostujícího celku, tak ten vstoupil do jarní části poněkuď rozpačitě. Nejprve doma nestačil na HSV, potom si sice odvezl body z AWD Areny, což se dá považovat za velký úspěch, protože Hannover je letos doma téměř neporazitelný. V dalším domácím zápase ale znovu zklamal, když nestačil na Hoffenhaim a připsal si tak další porážku před vlastním publikem. "Proti Hoffenheimu jsme se až příliš málo snažili, nedokázali jsme dostat soupeře pod tlak. Po dobrém výkonu, jaký jsme předvedli v pohárovém zápase s Norimberkem, to byl hodně neuspokojivý výkon. Hoffenheim byl lepším týmem, my jsme si nezasloužili získat tři body," vyjádřil se Felix Magath.

Hostující kouč se bude muset v zápase obejít bez zraněných Moritze, jenž má problémy s kolenem, a Hooglanda. Ten se už začínal pomalu vracet do tréninku, znovu se mu však ozvaly potíže s kolenem a tak musí na další operaci, čímž pro něj sezóna nejspíš skončila. Hrát také nebude ještě zimní posila Angelos Charisteas. Naopak alespoň do tréninku se vrátil Levan Kenia, který byl dlouhou doby mimo hru a v letošní sezóně se na hřišti ještě neobjevil. K dispozici by ale měli být dva navrátilci. Uchida, jenž se svou rodnou zemí dokázal vyhrát asijský šampionát, a také Schmitz, který v minulém zápase chyběl kvůli žlutým kartám. "Rozhodneme se až na poslední chvíli. Také podle toho, jak se bude Uchida cítit. Nejblíže do základní sestavy má zatím Anthony Annan, ostatní zimní posily poněkud zaostávají a v týmu prozatím nebudou," prozradil Magath.

Atmosféra v hostujícím týmu ale před derby pořádně houstne. Fanoušci jsou rozezleni lednovými přestupy a spílají Felixu Magathovi. Ten ale zůstává klidný a prohlásil, že není nikdo vhodnější, kdo by ho dokázal nahradit. "V tomto zápase určitě nejsme favorité. Nicméně nálada v týmu se v posledních několika dnech výrazně zlepšila, protože po porážce v Hoffenheimu byli hráči hodně sklíčení. Příprava na utkání však probíhala dobře, všichni se teď těšíme na derby," zakončil hostující kouč.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Felipe Santana, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Barrios
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Annan - Farfán, Jurado - Raúl, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.70 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund20162246:1250
2.Bayer Leverkusen20116341:2939
3.Bayern Mnichov20106440:2336
4.1. FSV Mainz 0520120831:2136
5.Hannover 9620111828:3034
6.SC Freiburg20103729:2833
7.Hamburger SV2093829:3030
8.TSG Hoffenheim2078536:2629
9.Eintracht Frankfurt20821024:2626
10.1. FC Norimberk2075825:3026
11.Schalke 042074926:2625
12.VfL Wolfsburg2058726:2923
13.1. FC Kaiserslautern20641029:3422
14.FC St. Pauli20641023:3422
15.Werder Brémy20641026:4222
16.1. FC Köln20541122:3719
17.VfB Stuttgart20441234:3716
18.Borussia Mönchengladbach20441229:5016
Zbývající zápasy
06.02. 15:30Hamburger SV - FC St. Pauli (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (189)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dostanete nakladačku a pôjdete s plačom domov... je mi ľúto troch - fanúšikov, neuera a raúla.

nedokážem dosť pochopiť, kam magath s takýmito nákupmi smeruje a byť fanúšikom, asi by som bol rozhorčený ešte o čosi viac. okrem pár špičiek sú to všetko hráči zvláštni, bez reputácie či talentu. plestan, deac, teraz karimi, christeas - s týmto chcel magath súperiť s bvb, b04 a fcb?

Reagovat
smazaný uživatel

Juchů, po letech bude v pátek mega zápas a rovnou derby, už teď se těším

Reagovat
Arne

Poslyš, ty na tyhle páteční zápasy koukáš někde v hospodě?

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, pročpak?

Reagovat
Arne

Já večer budu v Praze, páč ráno jedu na fotbal... No a budu bez internetu, takže jestli budu koukat na derby, tak v nějaké internetové kavárně nebo hospodě...

Reagovat
smazaný uživatel

jooo? Ahaaa, tak to můžem zajít tam, kam většinou chodíme, na Anděl

Reagovat
Arne

Super, koukám, že Anděl je i metro, takže to bych se tam i dopravil bez problémů... Já ti navečer zavolám nebo napíšu, jak se věci mají.

Reagovat
smazaný uživatel

ahoj poradil bys mi kde na netu se dá sledovat dnešní zápas? nějaký kanáli jsou ale všechno placený :(

Reagovat
jv

Koukni na tohle, něco tam určitě najdeš... myp2p.eu, rojadirecta.com, ustream.tv, justin.tv, iraggoals.net. Nebo si předplať eurosportplayer a máš po starostech.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamit pěkně už jsem se lekl, že bude centrovat na nikoho, ale nakonec z toho vykouzlil gól

Reagovat
smazaný uživatel

*sakra, nevím, kde s emi vzala reakce, na nic jsem neklikal

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se stane zázrak a Schalke si odveze tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

hele ty, to samé i Arne, zakroužkujte si do diáře červeným fixem datum 18. Březen

Reagovat
smazaný uživatel

To je ten Baník? Já jedu aji na Andrák, to je tuším 6.3.

Reagovat
smazaný uživatel

ne, je to pátek a bude taková sešlost, pošli mi ještě jednou na sebe nějakej ten kontakt, pošlu ti propozice

Reagovat
smazaný uživatel

lukas.kocun@seznam.cz To bych přijel. Minule sem to nedal kvůli jakési chřipce, tak teďka to snad vynde.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Po letech ne, tuším že jedno derby bylo v pátek i loni... Ale je to už dlouho no.

Reagovat
smazaný uživatel

Třesu se na ten zápas celý týden. Ta předpodpkládaná sestava by byla parádní, i když ten střed nic moc a trochu se obávám, že nalevo postaví Magath defesivní dvojici Schmitz, Pander. Můžeme jen překvapit, takže doufám hlavně ve zlepšení hry a pokud to bude vypadat jako na konci roku, klidně můžou být i body

Reagovat
smazaný uživatel

co ta petice vašich fanoušků? Půjde to na úrodnou půdu?

Reagovat
smazaný uživatel

Co si stěžovali minule, tak Magath nakoupil Jurada s Hunterem, takže to se teprve uvidí v létě, ale stavět si samozřejmě bude svoje, do trénování si kecat nenechá.

Reagovat
JozkokozleJ

Top vikendu pre mna Dortmund - Schalke a Hertha - Union

Reagovat
jv

Hm, ve středu by to chtělo vynechat Klugeho, ale to asi Felix neudělá. Jinak by mělo hrát to nejlepší co je k dispozici... Nám bude zase chybět Subotić tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono by bylo pěkné vynechat Klugeho, jenže on na tu pozici momentálně nikdo lepší není. Fakt smutné. V podstatě je tam jen Matip, který vůbec nevím jak na tom je a navíc se miu v tomhle rozestavení moc nedaří, protože je potřeba hodně běhat a pak Pliatsikas, který se asi po tom zranění herně nevzpamatoval. Prostě nějaké normální CM nemáme

Reagovat
jv

Jj, je to škoda... Ale tak Kluge nebyl v posledních zápasech tak špatnej co jsem viděl, hlavně proti FCN v poháru. Jinak, i když si přeju výhru, tak hlavně ať je to pěknej fotbal.

Reagovat
Arne

Kdyby jste byli v pohodě, tak věřím, že by se tam uplatnil Draxler... Ale z tohohle srabu to žádnej mladíček nevytrhne.

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě, ale nemůže hrát Draxler po boku s Juradem, to by byl šílený průchoďák. Kdyby tam hrál Schmitz nebo Pander, tak proč ne, ale radši preferuju Jurada než ty dva, kteří jsou na té pozici poloviční

Reagovat
smazaný uživatel

Vy kluci ušatý koukejte vyhrát nemůžu 04 ani ..... ale dnes vám držím všechny palce !!! Pročpak asi ???????

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadils celý dům a už ti z toho hráblo?

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Páč Bayern pičo !

Reagovat
smazaný uživatel

Co je se Subotičem?

Reagovat
smazaný uživatel

Karty. Zkus si přečíst preview...

Reagovat
smazaný uživatel

sorryyyy, já ho četl, ale tu část o absencích jsem s vědomím, že o zraněních vim, přešel..

Reagovat
smazaný uživatel

"...ostatní zimní posily poněkud zaostávají a v týmu prozatím nebudou"

Jaké to překvapení

Reagovat
Arne

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Jinak dneska to přeju víc Königsblauen...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proč mám pocit, že vždycky ti, kterým v derby přeješ, prohrajou?

Reagovat
smazaný uživatel

pokud je to tak, tak beru ty smajly zpět

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na podzim říkal, že přeje pořebnějším a co si pamatuju, tak minulou sezonu oba zápasy vyhrálo Schalke a letos BVB (dál nejdu, to už mám paměť mizivou )

Reagovat
Arne

Máš pravdu, já tyhle dva kluby rád tak zhruba stejně a vždy přeju tomu, kdo body potřebuje víc... Předloni, jak to bylo 3:3, tak tam jsem to šíleně přál BVB (i přesto, že chytal Fährmann), pak tři zápasy jsem tak nějak neřešil. No a na podzim jsem to přál Schalke, pravda.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
jv

Podle mě to nakonec bude remíza, ale přeju si výhru, to je jasný. Jinak se modlím, aby neudělal nějakou hrubku Santana, uvidíme jak to zvládne, protože dlouho nehrál...

Reagovat
slovaňáák

Minulý zápas s Vlkama jsem bohužel neviděl (podle sestřihu vcelku jednoznačný vítězství, Nuriho gól byla paráda), takže se na dnešní derby těším o to víc. Jsem zvědavej na Santanu, jak to zvládne a jak si bude rozumět s Matsem. Uvidíme jak bude zápas vypadat, v tuhle chvíli bych bral i remízu, ale docela věřím v tříbodový zisk..

Reagovat
jv

Proti Vlkům to bylo jednoznačný vítězství, parádně zahrál Mario s Nurim, dobrej byl i Lucas s Matsem. Hodně pomohl ten brzkej gól, mohlo to skončit i větší rozdílem, ale na druhou stranu Roman taky něco chytil...

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar dá hatrick.Aboluter Held A Schalke veze domů tři body,protože Schalke ist die Macht

Reagovat
smazaný uživatel

Huntelaar bude rád, když za ten svůj přístup vůbec nastoupí

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
2miguel1

Chlapi neviete kde sa dá zistiť kto bude onen zápas Bundesligy pískať ? ( alebo PL,La Ligy)

Reagovat
Rssa

Škoda, že se ve stejnou dobu hraje jiný šlágr, ale snad to BVB nějak ukope, i když i Schalke je celkem sympatické

Reagovat
jv

Jakej myslíš šlágr? Koukej na derby, bude to zážitek.

Reagovat
Rssa

Xerez - Barca B ...ale to začíná o půl hodiny později, tak v podstatě uvidím většinu zápasu BVB

Reagovat
jv

Reagovat
REPLIKATOR

Borussia s přehledem zvítězí

Reagovat
ACSMan

Borussia musí vyhrát titul

Reagovat
smazaný uživatel

Manu se začíná zahřívat

Reagovat
jv

Jj, to je až neuvěřitelná převaha, aby nás to nemrzelo... Ten střed zálohy je katastrofální. Farfán se taky k míči skoro nedostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten střed jakoby nebyl. Něco jako postupný útok, vůbec. Snad se to nějak v průběhu rozjede

Reagovat
jv

Hm, ten Annan zatím dosta plave no... Celkem mě zklamal, je toho na něj moc.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale já od něj ani první zápas nic nečekám, takže ho soudit takhle brzo nebudu. Rozhodně nezazlívám Magathovi, že ho postavil

Reagovat
jv

Jj, já taky ne. Pořád si myslím, že to bude dobrá posila.

Reagovat
REPLIKATOR

Pořád trefují Neuera

Reagovat
Rssa

Ten Hunterlaar je pěkný louda

Reagovat
smazaný uživatel

krásná akce to měl být gól

Reagovat
slovaňáák

Zatím se mi nejvíc líbí Kuba. Hodně se snaží, jde za každým i skoroztraceným míčem, posílá pěkný balóny do vápna, dvě slibný šance tam měl..

Teď by to chtělo jen nějakou příležitost proměnit, Manu snad všechno nevychytá.

Reagovat
smazaný uživatel

Pls nějaký link , který se neseká. Mě se všechny po chvilce začnou sekat.

Dik.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

aby BVB těch tutovek nelitovalo

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem si říkal, jinak Manuel potvrzuje svoji extratřídu

Reagovat
REPLIKATOR

Tyčka Lucas

Reagovat
smazaný uživatel

První naše akce, co stála za to. Kluge to tam pěkně vymotal

Reagovat
smazaný uživatel

tak koukam, že jsem nic nepropásl, tak snad se aspoň teď dočkám gólu

Reagovat
smazaný uživatel

btw. zablokovali atdhe.net

Reagovat
slovaňáák

atdhenet.tv a pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

ok, díky

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ne, taky bych se nezlobil

Reagovat
smazaný uživatel

já celkem jo, protože mi stačilo vidět 37 střel mířících mimo branku Kladna

Reagovat
smazaný uživatel

Občas to mají nezaujatí fanoušci horší než zaujatí. Ale z pohledu fanouška Bayernu, bys měl přivítat každou ztrátu

Reagovat
smazaný uživatel

ale v derby jsem vždy "fandil" BvB

Reagovat
smazaný uživatel

Robo Neuer

Reagovat
REPLIKATOR

Neuer je skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Manuel

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

to co teraz Neuer spravil aj dneska robi, pretoto je jeden z naj brankarov. Nanestastie

Lucas, Robo jeden uz ale trafte prosim

Reagovat
smazaný uživatel

Radši bych tam viděl Draxlera

Reagovat
.13

uz ti dosiel

Reagovat
smazaný uživatel

je tam. 17let wow

Reagovat
.13

toto neni mozne

toto uz fakt nieje sranda to ej zakliate

Reagovat
smazaný uživatel

To není možné druha tyčka

Reagovat
REPLIKATOR

Tolik šancí dneska a ani jeden gól

Reagovat
smazaný uživatel

To je ta pohodová výhra?

Reagovat
REPLIKATOR

Stačilo dát do 10. minuty gól z těch 3 velkých šancí a byla by

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem říkal, že to Manu vychytá. To samé by si mohla říkat polovina ligy, proti které Manu vychytal vítězství nebo remízu.

Reagovat
herbage

Já teda čekal vyrovnanější zápas, Schalke mě vyloženě zklamalo. Na papíře vypadaly ty soupisky souměřitelně, dokonce vy jste měli věhlasnější jména a pak předvedete tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem očekával přesně takový průběh,s tím, že nám to tam může kdykoliv spadnout. V téhle formě se prostě s ofenzivníma týmama rovnat nemůžeme

Reagovat
herbage

Ok, ale Huntelaar, Raúl, Jurado i Farfán už mají něco odkopáno a že je váš nejlepší hráč Kluge, to stojí za zamyšlenou

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik toho mají odkopáno je jedna věc a jak si rozumějí druhá. Hunter je poslední dobou totálně marný a ti 3 ještě jakž takž drží úroveň. Taktika a rozložení je práce Magatha

Reagovat
herbage

Tak to potom pro něj není moc dobrá vizitka

Reagovat
smazaný uživatel

Ono si to zase sedne a bude to dobré, tohle je jen přechodný stav

Reagovat
herbage

Ten střed zálohy máte děsně slabý, tam musíte bezpodmínečně posílit. A kraje obrany taky nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně. V létě přijde Morávek s Holtbym, tak Holtby by to mohl zacelit, taky uvidíme jak se chytne Annan. Kraje obrany mi až tak hrozné nepřijdou. Uchida hrává dost obstojně, Schmitz sice děsný pozičně, ale 1 na 1 docela zvládá a navíc je tam ještě Pander, který ho snad nahradí

Reagovat
herbage

Schmitz hlavně příšerně kope ty standardky. Holtbyho vidím spíš na křídle a Morávek nevím jestli na to má. Spíš nevím, co čekat od Draxlera. Jaký je to vůbec post?

Reagovat
smazaný uživatel

On tak zatím zaskakuje kde je třeba. Primárně ofenzivní záložník, takže zahraje na obou křídlech nebo i ve středu na AM, ale hrál i CM. Každopádně momentálně na CM asi ne, protože v tomhle rozestavení je potřeba se dost zapojovat do defenzivy. Morávkovi moc nevěřím, toho by bylo dobré prodat (hlavně pro něj)

Reagovat
herbage

S Morávkem souhlas. Jinak na toho Draxlera se asi zaměřím, vypadá nadějně a nosí číslo jako Götze

Reagovat
jv

Morávka bych nechal v Lauternu, tam mu to sedí. A nebo někam prodat, když by neměl třeba Lautern zájem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale fotbal dobrej, po delší době se dívám na zápas z bundesligy a asi se zase budu dívat častěji

Reagovat
REPLIKATOR

0:0 neee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

100. für die Roten

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

No, jedna minuta nastavení je docela hodně málo, ne? Jinak ten Lewandowski je vždycky tak špatný?

Reagovat
Riijkark

ano

Reagovat
herbage

Ne, bývá horší. Dnes měl naopak pár dobrých momentů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Ironie? Jsem z výsledku zklamaný, stejně tak z Schalke. A Robert dneska zadrbal vše, co se dalo

Reagovat
REPLIKATOR

V Německu se moc nenastavuje

Reagovat
Rssa

Tak minimálně kvůli střídání to mělo být min. 2 minuty...

Reagovat
smazaný uživatel

Toho jsem si nevšiml, přijde mi, že úplně normálně. Ale dneska málo bylo

Reagovat
herbage

Jinak Götze, skládám absolutorium. Ve svém věku být nejlepší hráč ligy, to už je kumšt

Reagovat
smazaný uživatel

...kterého ale zatím nedosáhl

Reagovat
herbage

Ok, možná jsem to trochu přehnal a on se veze s formou týmu, ale i tak ve svém věku takhle táhnout svůj tým, neuvěřitelné. Toho jeho zpracování, kliček a přihrávek se nemůžu nabažit, je prostě třída. To takový Kroos, který byl vloni dle kickeru nejlepším hráčem Budnesligy, mně nikdy tak neoslovil

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme v repre, je v nominaci na utkání s Itálií, tak snad dostane šanci (a snad aspoň Löw bude mít rozum a nechá Bastiana na DM)

Reagovat
herbage

DM ne, to hraje Khedira, ale vím co myslíš. Zkrátka stažený tvůrce hry, jako hrál na MS. Tam mu to sedí nejlépe

Reagovat
smazaný uživatel

je to "doppelsechs" takže DM navíc byl z dvojice Khedira-Schweinsteiger ten defenzivnější, protože Khedira docela často podnikal útočné vápady a nahrazoval tak Ballacka

Reagovat
herbage

Jo to neřikám, ale to je něco jako dřív hrálo AC. Pirlo DM a Gattuso takový všudybyl. Jenže pro DM je typické právě to boření a v tom více vyniká Khedira než Basti. Záleží na terminologii, ale já bych se držel výrazu stažený tvůrce hry

Reagovat
jv

To je Nuri.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Rssa

Ale přidávám se k obdivovatelům Götzeho, jak si tam zpracoval 70ti metrový výkop brankáře, to se jen tak nevidí

Reagovat
herbage

S takovýmhle přehledem to zvládá snad jen Iniesta s Messim

Reagovat
Rssa

To s určitostí říct nemůžu, tak daleko Valdes v životě nedokopl

Reagovat
herbage

Tj, a Gerardovy nákopy si zpracovávají Maxwell s Villou na prsa

Reagovat
Rssa

spíš Puyol s Abidalem

Reagovat
jv

Jj, je výbornej, dneska patřil zase k nejlepším.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

proč tady jebete do Roberta? Tak sem mu nepovedl jeden zápas, no bóže

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník

Reagovat
smazaný uživatel

no, já to zapnul a Hubník se ukázal tak, že neubránil gól na 1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bayern +

Doufám, že v této výše uvedené sestavě ani náhodou nenastoupíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Altintop nepatří nalevo, Pranjić nepatří do středu zálohy, Luiz a Timo do obrany a Schweinsteiger nepatří na AM (rozhodně ne na mizernym trávníku, na kvalitním hřišti - které v tomhle počasí nenajdeme - by se o tom dalo ještě přemýšlet, ale teď ne)

Reagovat
Bayern +

Bastian dnes bohužel ještě ano. Jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Altintop napravo - aspoň něco

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska mám takovej pocit, že bychom ten Hoffenheim mohli klidně zaskočit - doufám!

Reagovat
smazaný uživatel

Koln - FCB ... neaká stránka kde to neseka ?

Reagovat
smazaný uživatel

atdhenet.tv - tam jsou dle mne nejlepší streamy...

...dále je na výběr plno stránek na portálu myp2p.eu (vše ovšem také záleží na vlastním připojení)

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

diky .... je som pouzival atdhe.net a tá sa zrusila

Reagovat
REPLIKATOR

firstrow.net taky zrušili

Reagovat
Shevchenko

atdhe.ws

Reagovat
Bayern +

FC Bayern:

Kraft - Lahm, Tymoščuk, Badstuber, Gustavo - Ottl, Pranjić - Altintop, Schweinsteiger, Műller - Gomez

Tři až čtyři chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

Unióoooon !

vychodonemecky berlin porazil zapadonemecky !

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Arne, ten to tam musí vydejchávat přímo na místě

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Ale Hertha byla lepší.

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha vykonom dost sklamala ... ale atmosfera parada

Reagovat
smazaný uživatel

teď máme štěstí, že nám práskli tak nezkušenýho sudího, protože tohle Timo dost posral

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak Hannover vede Pinto

...jinak Schürrle

Reagovat
Bayern +

Thomas - Mariooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Hloušek na place

Reagovat
jv

Tak měl začínat dokonce v základu, měl jsem ho v preview.

Reagovat
smazaný uživatel

Hamit Svuj podil ma na golu taky Rensing...

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že se to s tou kritikou na něj dost překáží,zdálo se mi, že ten míč ještě pro gólmana nevhodně skočil (z toho streamu, takže se možná i pletu)

...jinak ale dost zlepšil likvidování centrů a vyžehlil to pak jakoby, když zlikvidoval šance Gómeze...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, na centry reaguje dobre...asi mas pravdu, balon trosku poskocil, pro golmana tedy zadna lehka situace...

jinak me Gomez prekvapil, dobiha balony treba k rohovemu praporku, je dravy...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hraje Babel?

Reagovat
smazaný uživatel

dle statistik si vede dobře, přihrávky obvykle najdou adresáta a souboje také většinou vyhrává, jen se zatím nedostal ke střele na bránu...

Reagovat
smazaný uživatel

Lautern vyrovnal... a Köln taky

Reagovat
smazaný uživatel

...a druhýho gólu je dobře vidět, že Luiz Gustavo a Timo jsou na postu, který jim nepřísluší a neorientují se na něm pořádně

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak Hoffe - Lautern 3 góly během 4 minut

Reagovat
jv

Reagovat
Pipo123

hej ako sa darí Rensingovi v KOlne ? má na to byť stabilnou a kvalitnou jednotkou ?

Reagovat
smazaný uživatel

dle mne ano, ale záleží na tom, jak se Köln zachová v případě Kesslera

Reagovat
Pipo123

tak to je paráda, po tom čo som prestal nejak sledovať Bayern, tak som rád že sa Rensign konečne chytil, taký talent

Reagovat
REPLIKATOR

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

doprdele, Tymoščuk se zase jako zapomněl kde?!

Reagovat
smazaný uživatel

...no prosim, Bastian je minutu na své pozici v defenzivní záloze a už předvede takovou nádhernou přihrávku proč to trenéra nenapadlo hned?

Reagovat
Kenneth

Ten Braafheid byl posila za všechny prachy.

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrál? :)

Reagovat
Kenneth

po 5 minutách dostal redku.

Reagovat
Pipo123

Rensing pekne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele