Bundesliga preview - 19. kolo

08.02.2008, 08:48, aktualizováno 10.02.2008, 10:03
Previews
Hodně prestižní budou dvě nedělní dohrávky 19. kola německé nejvyšší soutěže. V té první se ve vestfálském derby střetnou Borussia Dortmund a Schalke, ve druhé pak změří síly vedoucí Bayern Mnichov s druhým týmem tabulky Werderem. Pokud bavorský velkoklub zvítězí, odskočí svému pronásledovateli již na rozdíl šesti bodů...
Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld  (pátek 20:30)
Fanoušci Eintrachtu uvidí po nádherném startu do jarní části Bundesligy svůj klub poprvé v domácí Commerzbank Aréně. V předehrávce 19. kola bude hostit Frankfurt Arminii Bielefeld, která je momentálně na čtrnácté pozici v tabulce.

Michael Frontzeck, trenér Arminie, která má za sebou dvě porážky s Jenou a Wolfsburgem, dokázal, že neztratil svůj humor. Na otázku, zda má v rukávu nějaké triky, odpověděl: "Možná bychom měli před zápasem myší odlákat frankfurtského orla ze stadiónu. Ale žerty stranou. Je pravda, že jsme v osmi zápasech venku šestkrát nezazářili. Naše hra byla sice kompaktní, ale chyběla nám zakončení. Tam bychom se měli zlepšit."

Do zápasu za hosty nenastoupí obránce Andrej Mijatovič, který má potíže se stehnem. Nahradit by ho měl pravděpodobně Petr Gabriel. Útok posílí Sibusiso Zuma, který se s marodem Fernandezem (zlomený prst) vrátil z Afrického poháru. Daniel Halfar se již zapojil do tréninku, ale jeho kondice není ještě stoprocentní.

Bilance vzájemných zápasů není pro Bielefeld růžová, i když při poslední návštěvě Commerzbank Arény v listopadu 2006 porazil Frankfurt 3:0.

Trenéra Eintrachtu Funkela ale tato porážka v minulé sezóně již nezajímá. Je přesvědčen, že jeho tým nastoupí do zápasu dobře připraven. A zároveň věří, že hráči jsou velmi koncentrovaní a že ukáží výkon a nasazení jako v Berlíně. "Je velmi důležité hrát kompaktně a využívat gólových šancí. Když to všechno zvládneme, tak s publikem za zády máme šanci vyhrát i proti Bielefeldu ," říká Friedhelm Funkel.

Domácí fanoušci se už nesmírně těší na nového hrdinu - Martina Fenina. Po debutovém hattricku do sítě Herty Berlín jdou dresy mladého útočníka na dračku a příznivci Eintrachtu od Fenina čekají góly i na domácím stadionu. Trenér Funkel byl rád, že Fenin nenastoupil za reprezentaci proti Polsku, je tedy pravděpodobné, že nebude chybět v základní sestavě.

Chybět mu budou Vasoski (natržený stehenní sval), Preuss (rehabilitace po operaci kolene), Pröll (natržení ramenního vazu), Heller (poranění bederních obratlů), Meier (natažené tříslo) a Chaftar (poranění kolene). "Nováčci budou každopádně v kádru," tvrdí Funkel, ale jejich nasazení v základní sestavě si nechává otevřené.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - Ochs, Galindo, Kyrgiakos, Spycher - Chris - Fink, Köhler - Fenin, Weissenberger - Amanatidis.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Hain - Kirch, Gabriel, Kučera, Schuler - Kamper, Kauf, Marx, Böhmer - Zuma, Wichniarek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Hansa Rostock  (sobota 15:30)
V boji o záchranu se v 19. kole na easyCredit-stadionu střetne 16. FC Norimberk a 15. Hansa Rostock. "Hansa má před námi dvoubodový náskok a měla by určitě dobrou výchozí pozici, kdyby se jí u nás podařilo vyhrát či bodovat," řekl na tiskové konferenci Hans Meyer k důležitosti nadcházejícího zápasu.

Norimberk má domácí výhodu hned proti pěti soupeřům, kteří bojují též o udržení: Chotěbuz, Bochum, Bielefeld, Duisburg – a nejdřív Rostock. Tady vidí Meyer šanci, kterou by měli využít. Musíme fanouškům vrátit opět naději a důvěru. Proti Hanse se může trenér spolehnout opět na Zvjezdana Misimoviče, který překonal problémy s třísly. Nad nasazením Marca Engelhardta, který si léčí natažení hýžďového svalu visí otazníky. Dále bude chybět Lars Jacobsen (operace zubů), Andreas Wolf (vykartování), Robert Vittek (trénínkový deficit) a Marek Mintál (podezření na natažení vnitřního vazu v koleně).

Právě před tak důležitým zápasem proti Norimberku chybí trenéru Pagelsdorfovi důležití hráči. V útoku vedle vykartovaného Agaliho ještě Sebastian Hähnge, kterého sklátila chřipka. Alternativou je Enrico Kern a možná i Regis Dorn. Výpadek kapitána Stefana Beinlicha v obranné záloze by mohl eventuelně nahradit Kai Bülow, který po vyléčeném zranění již začal trénovat. Horší situace nastala ve vnitřní obraně. Všichni tři Brazilci nebudou pravděpodobně moci nastoupit. Gledson bojuje s vysokými horečkami a Orestese trápí naražený bok. Pri rychlém sprintu má bolesti. Diego se na druhé straně už zapojil do tréninku, ale pro zápas to ještě nestačí. Pokud brazilské trio zápas vynechá, musel by nastoupit nejen Tim Sebastian, ale taky amatér Assani Lukimya.

Utkání bude zřejmě v duchu osobních soubojů. Hráči z obou týmů jsou si vědomi důležitosti zápasu, neboť potřebují cenné tři body, aby se odpoutali ode dna tabulky.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Blažek, Gláuber, Pinola, Beauchamp, Schmidt, Galásek, Misimovič, Adler, Kluge, Charisteas, Koller
Hansa Rostock - pravděpodobná sestava:
Wächter, Langen, Sebastian, Bartels, Rahn, Cetkovič, Rathgeb, Stein, Yelen, Dorn, Kern
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - MSV Duisburg  (sobota 15:30)
Svěřenci trenéra Magatha dokázali v minulém utkání porazit Arminii Bielefeld na jejím hřišti a očekává se, že i proti Duisburgu by měli naplno bodovat. Ten promrhal zápas s Dortmundem, kdy už vedl 3:1, ale nakonec jen remizoval 3:3.

Domácí mohou být zatím naprosto spokojeni s tím, co v druhé polovině sezóny předvádějí. Povedlo se jim v poháru vyřadit Schalke a před týdnem vyhráli v Bielefeldu. Trenér Magath však brzdí nadšení fanoušků a stále upozorňuje, že je o co hrát a jeho svěřenci budou muset tyto výkony podávat i následujících utkáních. Bude to utkání zejména o trpělivosti. Dá se totiž očekávat, že hosté si počkají na chyby domácích a nikam se hnát nebudou. Bude tedy zajímavé sledovat tvůrce Marcelinho, který je většinou u zrodu všech podstatnějších akcí VfL.

Domácím bude určitě chybět smolař této sezóny Ricardo Costa, který začal po zlomenině nosu opět trénovat, ale na zápasovou zátěž to zatím nevypadá. Stejně tak jen na tribunu se posadí další obránce a to Facundo Quiroga. Naopak do sestavy by se mohl vrátit Paraguayec Santana, který už hrál i za reprezentaci a měl by být 100% připraven na ligový zápas. Magath nejspíše opět vsadí na dva útočníky, čímž by měl šanci dostat i Edin Džeko. Ten si v poslední době stále více upevňuje místo v útoku Wolfsburgu.

Duisburg ztratil v minulém kole v nastavení skvěle rozehraný zápas a i nadále je na posledním místě německé Bundesligy. Trenér Rudi Bommer bude mít navíc velký problém poskládat obrannou. Jediným stoperem je momentálně jen Bjorn Schlicke, jelikož posila Avalos i zkušený Fillipescu jsou na marodce a do sobotního zápasu určitě nezasáhnou. Podle hráčů MSV se ale bude hrát otevřený zápas a rozhodně to nebude hra kočky s myší. "Zebry" už potřebují začít bodovat, jestli se chtějí v Bundeslize udržet. Hlavním problémem je ofenzíva mužstva. O její zlepšení by se měli postarat i zimní posily Niculescu a Vrucina. Uvidíme jak se MSV s touto nelehkou situací popere, ale dá se říct, že pro svěřence trenéra Bommera už je teď každý zápas klíčový a tudíž musejí na hřišti nechat úplně všechno.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Šimůnek, Madlung, Karimow - Gentner, Josué, Schäfer - Marcelinho - Grafite, Džeko
MSV Duisburg - pravděpodobná sestava:
Beuckert - Willi, Lamey, Schlicke, Veigneau - Tararache, Georgiev, Grlic - Vrucina, Niculescu, Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.70 - 5.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Hamburger SV  (sobota 15:30)
V sobotu se ve vyprodané Bay Aréně utkají v boji o třetí místo domácí Bayer Leverkusen a hostující HSV Hamburg. "Záleží na správném vyvážení mezi útočným fotbalem a fungující kompaktní obranou," řekl trenér Bayeru Michael Skibbe. Právě v obraně má trenér Skibbe personální potíže a je donucen k improvizaci. Tři hráči s obranné čtyřky do zápasu nenastoupí. Gonzalo Castro (vykartován), Hans Sarpei (Africký pohár) a Karim Haggui. Tunisan byl sice z poháru vyřazen, ale zranil se v posledním zápase. Dále se bude muset trenér obejít bez Lukase Sinkiewicze a Carstena Ramelowa. Oba jsou zatím v kondičním tréninku. Na místo Castra do obrany nastoupí zřejmě Arturo Vidal nebo Pirmin Schwegler. Rozhodnutí padne po posledním tréninku. Do zálohy k Simonu Rolfesovi přijde asi Barnetta. První zápas proti HSV v této sezóně si Skibbe velmi dobře pamatuje. Porážku 0:1 si tenkrát zasloužili, neboť hráli odevzdaně a technicky také nepřesvědčili. Z těchto chyb se chtějí poučit. Nyní jsou hráči posíleni a těší se na zápas, ve kterém půjde o důležité body a mezinárodní pozice. Také trenér HSV nechce o nějakém tlaku nic slyšet. Bude se s týmem připravovat na zápas proti Bayeru jako proti každému soupeři. Romeo Castelen (naražené koleno) a Jerom Boateng (problémy se stehnem) pro zranění nenastoupí. Boatengovu pozici nahradí zřejmě Collin Benjamin. Pro vnější pozice zálohy může trenér Stevens volit mezi Ivicou Olicem, Piotrem Trochowskim, Maximem Choupó-Motingem a také Davidem Jarolímem. Na hrot by se mohl dostat Paolo Guerrero. Dále bude chybět Zidan a Autouba, kteří ještě bojují na Africkém poháru, a Sorin, jenž se rehabilituje po operaci kolene.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Vidal, Friedrich, Callsen-Bracker, Gresko - Barnetta, Rolfes - Schneider, Barbarez, Kießling - Bulykin
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, Reinhardt, Mahijsen, Benjamin - de Jong, Kompany - Jarolím, van der Vaart, Olic - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.20 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Hertha Berlín  (sobota 15:30)
Dva týmy, jenž si v prvním jarním kole připsaly na svá konta debakly a v tabulce klesly shodně o jedno místo, se střetnou na stadionu Gottlieba Daimlera. Napravit si reputaci u fanoušků se pokusí domácí Stuttgart a berlínská Hertha.

VfB Stuttgart chtěl zapomenout na nepovedený podzim, ale v Gelsenkirchenu neměl proti Schalke pražádnou šanci a po třech gólech z precizně zahraných standardních situací prohrál 1:4. Pozitivem byla kromě pěkného gólu da Silvy a nadějného výkonu 20letého debutanta Christiana Träsche i předvedená hra celého týmu, aspoň si to tedy myslí kouč týmu Armin Veh: "Nechci nic slyšet o příčkách zajišťujících Pohár UEFA, při našich výkonech totiž nejsou ztraceny ani vyšší příčky. Naše opory jenom musí převzít větší zodpovědnost.”

Veh musí ve svých plánech oželet Pavla Parda, mexický záložník v týdnu rerezentoval svou zemi a k utkání pravděpodobně připraven nebude. Ze stejných důvodů do hry nezasáhne Artur Boka, jenž se ještě nevrátil z Afrického poháru národů. Zcela určitě nebudou hrát Ricardo Osorio, který pyká za červenou kartu z posledního podzimního kola v Bielefeldu, a zraněný útočník Cacau. Naopak do hry se po zranění vrací levý bek Ludovic Magnin.

Stuttgart má Herthě co vracet. V srpnovém utkání úřadující bundesligový mistr sice v Berlíně vedl, po přestávce ale Hertha hnaná zaplněným Olympiastadionem skóre otočila a vyhrála 3:1. Ve Stuttgartu ale "Die Alte Dame” naposledy zvítězila před sedmi lety, v únoru 2001 po výsledku 1:0.

Ani Hertha se v minulém kole zrovna nevyznamenala – po mizerném výkonu oslabené obrany a grandiózním představení Martina Fenina, který vstřelil hattrick, prohrála 0:3. Klub z hlavního města tak spíš už kouká v tabulce pod sebe, kde má na sestupové pozice náskok jen pěti bodů. "Máme jen 20 bodů – ano, jsme v boji o záchranu,” uvědomuje si tíživou situaci švýcarský trenér BSC Lucien Favre. "Potřebuji najít týmovou chemii, ten správný mix, a to co nejrychleji. Musíme hlavně zlepšit hru bez míče," dodal. V berlínském bulváru se již spekulovalo o Favrově vyhazovu, ale to vedení klubu rezolutně popřelo.

V sypání si popelu na hlavu po frankfurtské lekci pokračoval i český brankář Jaroslav Drobný: "Závěr sezony může být hodně tuhý. Horší, než proti Frankfurtu, už to být nemůže a nesmí.”

Debut by si měla odbít náhrada za Gilberta Rudolf Skácel. "Jsem stoprocentně připraven. Chci pomoci mančaftu zase nahoru,” řekl 28letý český záložník, který se zřejmě postaví na levý kraj zálohy. Do hry se po zranění už s největší pravděpodobností dostane také kapitán Arne Friedrich, naopak další stoper Steve von Bergen, ač s týmem už trénuje, ještě připraven k utkání nebude. K dispozici Favremu samozřejmě nebude ani dlouhodobě zranění Lúcio.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Schäfer – Beck, Meira, Delpierre, Magnin – Khedira – Hilbert, Hitzlsperger – Bastürk – Gomez, Marica
Hertha Berlín - pravděpodobná sestava:
Drobný – Chahed, Freidrich, Simunič, Fathi – Ebert, Mineiro, Kačar, Skácel – Raffael – Pantelič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.45 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfL Bochum - Energie Cottbus  (sobota 15:30)
Utkání mezi VfL Bochum a Energií Cottbus bude kromě jiného přímým soubojem dvou odchovanců Baníku – domácího brankáře Jana Laštůvky a útočníka Michala Papadopulose.

Oběma českým velvyslancům se v prvním jarním kole dařilo. Laštůvka vychytal Brémy, když si na něm zuby vylámali i Diego a několikrát Hunt, a díky němu si Bochum odvezla překvapivou výhru 2:1. Kromě bodů pro svůj tým si Laštůvka vysloužil i nominaci do sestavy kola. Papadopulos zase zaznamenal svoji premiérovou branku v Bundeslize a zrovna do sítě Leverkusenu, odkud na východě Německa hostuje. Ani jeho branka však nezabránila porážce 2:3.

Bochum svůj náskok na šestnáctou příčku zvýšila už na sedm bodů a může za to kromě Laštůvky děkovat ještě jednomu hráči a to zimní posile Shinjimu Onovi. Právě ten po svém příchodu na hřiště nastartoval obrat a příhrál na obě branky svého týmu.

Proti Energii v základní sestavě pravděpodobně nenastoupí, ale na hřiště by se měl stejně jako v Brémách dostat v podobě žolíka v průběhu druhého poločasu. "Musí to jít pomalu. Shinji měl problémy s kotníkem a ještě nedávno na to dělal různá cvičení. Nechceme nic uspěchat," vysvětlil svůj krok trenér Bochumi Marcel Koller. Ani na lavičce ale nebudou Joel Epalle, který po šampionátu v Africe ještě není připraven nastoupit, a Dennis Grote zotavující se ze zranění.

Cottbus si po dobře odehraném, ale přesto prohraném zápase s Leverkusenem stěžovala na rozhodčí, který jí neuznal dvě branky kvůli sporným ofsajdovým situacím. Zapomenout na tento zápas, tak ale zní přání trenéra Bojana Prašnikara: "Potřebujeme body, ne lítost. Bylo to smolné, ale teď nás čeká nový zápas."

Prašnikar nemůže počítat hned s pěticí hráčů. Zimní posila Aloneftis ještě nemá odpovídající fyzičku, Vragel da Silva si kartami vysloužil stopku a zranění jsou Mariusz Kukielka (třísla), Dimitar Rangelov (záda) a Jiayi Shao (kotník).
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pfertzel, Maltritz, Yahia, Bönig - Imhof - Zdebel, Dabrowski - Azaouagh - Auer, Šesták
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Ipsa, Mitreski, Cvitanovic, Ziebig - Bassila - Angelov, Rost - Skela - Papadopulos, Sörensen
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 3.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Karlsruher SC  (sobota 15:30)
Velmi zajímavý duel uvidí diváci v AWD-Areně. Domácí si dělají zálusk na tři body, které by jim hodně pomohly. Navíc by rádi potvrdili svůj výkon z Hamburku. Hostující fotbalisté začali jaro výborně, když v minulém kole porazili Norimberk 2:0.

Trenér domácích Dieter Hecking nemůže mít k domácímu zápasu lepší podmínky. Podle všeho bude vyprodáno, k dispozici by měl mít skoro kompletní kádr a v týdnu panovala v týmu skvělá nálada. Co víc si může trenér přát? Hannover však nečeká nic jednoduchého. Proti Karlsruhe se hraje velice těžce, hodně důležité budou osobní souboje a hlavně kdo bude více "agresivnější". Už zápas na podzim nám to prokázal, hosté v něm dokázali vyhrát na půdě svého soupeře 2:1.

Trenér Hecking má k dipozici kompletní kádr, na marodce jsou pouze S.Pinto, Brdaric a Yankov. V sestavě by se mohla objeivt i zimní posila Valerien Ismael, který přišel do Hannoveru z Bayernu Mnichov.

Hosté v minulém kole porazili Norimberk i s Čechy Blažkem, Galáskem a Kollerem v sestavě 2:0 a jejich výkon, zejména v druhé půli, ukázal, že jsou na tom stále hodně dobře a vezou se na své podzimní vlně. Jenže trenér Becker má mnohem větší starosti než jeho kolega. V reprezantačních srazů se mu až dnes vrátili Eggimann a Hajnal, což by u nich mohlo být znát a bohužel pro hosty se s neurčitým zraněním vrátil Australec Joshua Kennedy, který byl hodně vidět v minulém kole. Zda nastoupí není ještě jisté. Hosté se budou muset obejít bez Bradleyho Carnella, kterého stále zlobí achilovka.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Enke - Cherundolo, Ismael, Fahrenhorst, Tarnat - Balitsch, Schulz - Stajner, Bruggink, Huszti - Hanke
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
Miller - Görlitz, Eggimann, Franz, Eichner - Mutzel, Aduobe - Timm, Hajnal, Iashvilli - Kennedy
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Schalke 04  (neděle 17:00)
Několik dní dopředu vyprodaný stadion se může těšit na 131. vestfálské derby mezi nesmiřitelnými rivaly Dortmundem a Schalke.

Hostitelé z Dortmundu budou chtít navázat na domácí výhru z minulé sezony, kdy doma soupeře z Gelsenkirchenu přehráli 2:0 a notně mu zkomplikovali boj o titul. I v podzimním vzájemném měření úřadovali domácí, Schalke dominovalo standardními situacemi a rozdrtilo BVB 4:1.

Borussia už jedno derby na jaře za sebou má, ale utkání v Duisburgu, které nakonec po přestřelce skončilo 3:3, se svou vyhroceností s tímto soubojem rozhodně měřit nedá. V MSV-Areně zachránil pro "Schwarz-Gelben" alespoň bod střídající Diego Klimowicz, který hned po svém příchodu na hřiště snížil a v nastavení vstřelil vyrovnávací branku. Klimowicz si povedeným výkonem pravděpodobně zaslouží místo v základní sestavě, největší útočné eso Dortmund Alex Frei totiž po zranění začně zřejmě opět na lavičce.

Nejistý je start stopera Kovače (pohmožděné rameno), místo nějž možná nastoupí Wörns, a Dedeho, který si ze zápasu v Duisburgu odnesl poraněné stehno. "U Dedeho je to závod s časem, ale mám v naše doktory naprostou důvěru, odvádějí skvělou práci," řekl trenér BVB Thomas Doll. Brazilec by ale připraven nastoupit měl být. Určitě budou chybět zranění Blaszczykowski (stehno), Weidenfeller (rehabilitace po operaci ramena) a Degen (hlezenní kloub).

Schalke prožilo náramný start do jara a opět se přiblížilo třetí příčce zajišťující předkolo Ligy mistrů. Königsblauen doma díky třem gólům po standardkách Rakitiče rozdrtili Stuttgart 4:1. Velkou zásluhu na tom měl také Kevin Kuranyi, který dal dva góly. Německý reprezentant ale v derby svému týmu nepomůže, jelikož inkasoval karetní trest. Na hrotu jej nahradí jeden z dvojice Larsen, Sanchez. S týmem po dlouhém zranění kolena už trénuje levý obránce Pander, proti Borussii ale ještě nenastoupí. Kromě těchto dvou hráčů nebude trenéru Slomkovi k dispozici ani Grossmüller (disciplinární trest) a zranění Bajramovič s Abelem.

"Dortmund má kvalitní hráče, obzvláště v ofenzivě. Na druhou stranu dostávají hodně gólů a v na podzim měli hodně výkyvů," prohlásil na soupeřovu adresu Mirko Slomka. "My jsme dobře připraveni, jak po taktické, tak i fyzické stránce."
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Ziegler - Rukavina, Amedick, Kovač (Wörns), Dede – Kehl - Kringe, Tinga – Federico - Petrič, Klimowicz (Frei)
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajič, Westermann - Ernst, Jones - Kobiashvili, Rakitič - Asamoah, Larsen (Sanchez)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.20 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Werder Brémy  (neděle 17:00)
Bayern Mnichov může již na začátku jara udělat velký krok k zisku mistrovského titulu. Bavorský velkoklub doma hostí Werder Brémy a v případě vítězství svému rivalovi odskočí již na šest bodů.

Bayern na úvod jara vyhrál na hřišti Hansy Rostock a odpoutal se od Werderu, jelikož ten doma senzačně podlehl Bochumi. Nepodařený výkon ještě podtrhl brazilský stoper Naldo, který dostal červenou kartu a nezahraje si dva zápasy.

Trenér Bayernu Ottma Hitzfeld se bude muset obejít bez Francka Riberyho, který je zraněný a hrát možná nebude ještě dva týdny. "Franck je pro nás velice důležitý, máme ale silný kádr a měli bychom ho dokázat nahradit," myslí si brankář Oliver Kahn.

Vedle Riberyho nebude k dispozici ani Jansen, do sestavy se naopak vrací Schweinsteiger a na hřišti by se rád objevil také Podolski, o němž se v zimě spekulovalo v souvislosti se stěhováním právě do Werderu.

Brémy přijedou do Mnichova udržet s Bayernem bodový kontakt a odčinit debakl z druhého kola letošní sezony. Tehdy se mělo jednat o vyrovnané utkání, Bayern však na půdě Werderu dominoval a do Bavorska si nakonec odvezl tři body za výhru 4:0.

"Stále jsme silní," míní trenér Werderu Thomas Schaaf. Tomu komplikují práci absence, vedle již zmíněného Nalda totiž nejsou k dispozici ani Boenisch, Fritz, Klasnič, Sanogo, Frings, Almeida a Niemeyer.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kahn - Sagnol, Lucio, Demichelis, Lahm - Hamit Altintop, van Bommel, Zé Roberto, Schweinsteiger - Klose, Toni.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Harnik, Mertesacker, Pasanen, Tosic - Baumann - D. Jensen, Borowski - Diego - Rosenberg, Hunt.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.65 - 4.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov18116133:939
2.Werder Brémy18113443:2636
3.Bayer Leverkusen18103535:1833
4.Hamburger SV1896325:1433
5.Schalke 041888230:1832
6.Karlsruher SC1894521:2131
7.Hannover 961884628:2928
8.Eintracht Frankfurt1868422:2326
9.VfB Stuttgart1881925:2925
10.VfL Wolfsburg1865731:3023
11.VfL Bochum1864827:2822
12.Borussia Dortmund1864829:3322
13.Hertha Berlín18621019:2720
14.Arminia Bielefeld18531019:3918
15.Hansa Rostock18521117:2817
16.1. FC Norimberk18431121:3015
17.Energie Cottbus1836919:3015
18.MSV Duisburg18421217:2914

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Arne

Eintracht - Arminia 1

FCN - Hansa 0

Wolfsburg - MSV 0

Bayer - HSV 1

Stuttgart - Berlin 0

Bochum - Cottbus 1

H96 - KSC 1

BVB - S04 1

Bayern - Werder 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ty asi nejseš fanoušek Mnichova. S tipy celkem souhlas až na ten poslední. Bayern doma neprohraje.

Reagovat
Arne

jo, to máš pravdu, ale proč by to tak nemohlo bejt? já za hodně zápasama vidim nějaký překvapení...

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht - Arminia 10

FCN - Hansa 1

Wolfsburg - MSV 10

Bayer - HSV 02

Stuttgart - Berlin 1

Bochum - Cottbus 1

H96 - KSC 10

BVB - S04 02

Bayern - Werder 10

Reagovat
smazaný uživatel

Eintracht - Arminia 1

FCN - Hansa 1

Wolfsburg - MSV 1

Bayer - HSV 2

Stuttgart - Berlin 1

Bochum - Cottbus 1

H96 - KSC 1

BVB - S04 2

Bayern - Werder 1

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak nějaká remíza asi bude, to ne že ne..

Reagovat
Arne

hmm, to asi jo, třeba v Norimberku

Reagovat
smazaný uživatel

tomu moc nevěřím.. podle mne Norimberk zvítězí.. podle mne hrozí remízy v zápasech Dortmundu, Bayeru, Wolfsburgu

Reagovat
Arne

to hrozej skoro všude

podle mě Dortmund vyhraje, je na něj docela luxusní kurz, tušim kolem 2,6 až 2,7

Reagovat
smazaný uživatel

jn, to je nevyzpytatelný zápas, tak jak to vlastně bývá většinou v derby.

Reagovat
Marv

ja teda vsadil cistou 1 na norimberk

Reagovat
Shevchenko

Taky taky

Reagovat
smazaný uživatel

Stutgart vyhraje a Bayern též

Reagovat
alias

Už se těším, až dneska bude Fenin motat Gabriela Ale, že se tam v tom německu drží zuby nehty dlouho, Měl štěstí, že je furt zraněnej a němci ještě nepoznali jaký je to kopyto. Divím se že za tu dobu tam ještě někoho nepřizabil.

Reagovat
smazaný uživatel

Bych se stebou hádal Gabriel není špatný stoper. Jak tenkrát přejel Labanta je už dávno. Od té doby hodně vyspěl

Reagovat
alias

Na tu dobu co tam je tak toho moc nenahrál, lítá víc po doktorech než po hřišti. Já bych ho platit teda nechtěl. Jediný štěstí že jeho styl, nestyl se k německému hodí.

Reagovat
One-Real

1. FC Norimberk - Hansa Rostock 1

VfL Wolfsburg - MSV Duisburg 1

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 0

VfB Stuttgart - Hertha Berlín 1

VfL Bochum - Energie Cottbus 10

Hannover 96 - Karlsruher SC 02

Borussia Dortmund - Schalke 04 10

Bayern Mnichov - Werder Brémy 10 toto muze byt zajymovy zapas

Reagovat
One-Real

Eintracht Frankfurt - Arminia Bielefeld 1 tip 2:0 jeden gol da Fenin a druhej ten Analitidis nebo nevim jak se jmenuje

Reagovat
smazaný uživatel

já tipoval v tiplize 4:2:

1)ať vidím hodně goalů

2)čím víc goalů na straně domácích, tím větší šance na úspěch v podání Fenina

3)Bielefeld má špatnou obranu

4)předpokládám, že padne hodně goalů a domácí zvítězí

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dobrý tip.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně..škoda že 2-1,ael super

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se na toho Fenina podívám....

Reagovat
smazaný uživatel

já taky.. oželím i ztracený páteční večer.

Reagovat
Arne

i když očekávání jsou velká, tak to podle mě z jeho strany nebudou žádný zázraky

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, ale snad něco předvede...

Reagovat
Shevchenko

V německé lize jsem si vsadil jen na Norimberk tak doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Koller tě podrží

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem dal dnes jen na Stutgart v německu

Reagovat
Marv

uz se nemuzu dockat.. ikdyz myslim ze tentokrat to bude uplne naopak nez v berline

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kdyby měl bilanci 2/6, tak by si neumím představit, co by se tady dělo...

Reagovat
Arne

mám z toho radost, zatím 27 komentářů, to u Bundesligy v posledních měsících nebejvalo... díky Fenine

Reagovat
smazaný uživatel

a bude jich ještě víc - Fenin gól

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vs Brémy 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele