Bundesliga - preview 19. kola

27.01.2012, 08:41, aktualizováno 29.01.2012, 08:40
Previews
Bayern, Schalke a Dortmund si včera na svá konta připsaly po třech bodech, nyní má stejnou možnost Gladbach, který se představí ve Stuttgartu. Důležitý záchranářský souboj svede patnáctý Mainz s posledním Freiburgem...
1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg  (neděle 15:30)
Po utkání v Augsburgu tu máme hned další zápas, který by nám měl pomalu začít odhalovat, koho by měly čekat opravdové záchranářské starosti. Předpoklady pro to mají oba celky, i když ještě v loňské sezóně, jak Mainz, tak i Freiburg čeřili zcela opačné břehy.

Domácí nevystoupili do jarní části vůbec špatně. Po úvodních pětačtyřiceti minutách sice s Bayerem prohrávali již o dvě branky, avšak po změně stran se i díky hned dvěma změnám karta obrátila, o což se zasloužili právě nově příchozí Szalai a Caligiuri. Werkself sice tak, jako tak utkání opanovala, hosté si ovšem dokázali, že mohou přehrát zase každého. "V BayAreně jsme předvedli dobrý výkon, ale pořád to ještě nefungovalo tak, jak by mělo," prohodil kouč Thomas Tuchel.

Alespoň nějaká radost však v Mainzu i přes porážku zazněla: po dlouhodobé absenci zaviněné operací přetržených kolenních vazů se na hřišti znovu objevil Ádam Szalai a hned na sebe upozornil výkonem, jež od něj byly k vidění před zraněním. "Musíme pečlivě zvážit, zda budeme riskovat a pošleme ho do základu," přemýšlí hostující lodivod, jemuž by mohla usnadnit rozhodování absence Allaguiho, kromě nějž nebudou k dispozici ani Svensson, Risse a Ivanschitz.

To na druhé straně v Bádensku panovala po úvodním kole odvetné části bundesligy naprostá pohoda, jíž má za následek vyhrané utkání s Augsburgem, což může mít pro SCF v konečném účtování zásadní vliv. Hosté ovšem nepodléhají euforii, nýbrž myslí na utkání v Coface Areně. "Rádi bychom otevřeli utkání ve svůj prospěch, i když je možné, že se budeme muset nakonec spokojit i s remízou. Nicméně naším cílem je odehrát v Mainzu dobrý zápas,"hlásí trenér Christian Streich.

Bývalý dlouholetý úspěšný mládežnický kouč najednou dostal nečekanou šanci, vytáhl si k sobě hráče z dorostu, na kterých chce postupně svou hru vystavět a hned napoprvé slavil úspěch. Na tříbodovém zisku z Bavorska má lví podíl teprve18letý Matthias Ginter, jež zařídil pro svůj tým nesmírně cenné tři body. Kromě něj by se měli v základní sestavě ukázat všichni novicové, naopak chybět budou Mujdža, Barth, Flum, Schuster a Dembélé.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Bungert, Noveski, Fathi - Polanski, Kirchhoff, Soto - Malli - Szalai, Choupo-Moting
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Krmaš, Diagné, Lumb - Schmid, Rosenthal, Makiadi, Freis - Putsila - Jendrišek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Mönchengladbach čeká po Bayernu utkání v nevyzpytatelné Mercedes-Benz Areně, kde nevyhrál ani jeden z posledních třinácti duelů. Ovšem do not Gladbachu hrají poslední výsledky Švábů, kteří čekají na výhru pro změnu již pět utkání a pomalu tak ztrácejí dohled nad týmy před sebou.

VfB začalo letošní ročník hodně nadějně, postupem času, ale jeho výkony stagnovaly nebo měly ještě sestupnější tendenci. Výsledkem toho je umístění ve středu tabulky, s kratší vzdáleností na týmy pod sebou, než kam by se chtěl ambiciózní celek posunout. Především za tímto cílem potom do Stuttgartu přišel Vedad Ibišević. "Takovéhoto útočníka jsme si dlouho přáli. S ním můžeme hrát rázem hned několik variabilních systémů," spokojeně pravil Bruno Labbadia.

Právě utkání s Gladbachem může být pro celý zbytek sezóny z domácího pohledu naprosto klíčové a rozhodující, čehož si jsou ostatně ve Švábsku dobře vědomi. "Bez ohledu na soupeře musíme být kompaktní a k tomu potřebujeme využívat prostory, které se nám nabízejí. To hle je jediná cesta, jež povede k úspěchu," nabádá bývalý elitní útočník. Ten se bude muset obejít bez celé řádky hráčů, nejvíce citelná ovšem bude ztráta dvojice Boulahrouz - Gentner.

Borussia může být před utkáním naprosto v klidu, má za sebou totiž nadmíru vydařené utkání proti Bayernu, a tak není důvod k nějakým zbytečným obavám. I tak si jsou ale hosté dobře vědomi, že je nečeká vůbec snadný soupeř. "Stuttgart je velmi dobrý tým, který je vždy nebezpečný. Musíme hrát velmi dobře, pokud budeme chtít dosáhnout na body," je si vědom i s ohledem na podzimní utkání kouč Lucien Favre.

"Tehdy bylo VfB herně lepší," připomněl hostující taktik, jenž si podrobně zanalyzoval i utkání na Schalke. "Ani tady nebyl Stuttgart o nic horší než Schalke, ale dopustil se dvou velkých chyb při rohových kopech, čehož soupeř dokonale využil," uzavřel Favre. Ten už může po odpykání trestu počítat i s klíčovým tmelem defenzivy Dantem, kvůli bolesti zad naopak bude scházet jeho náhradník z předchozího duelu Roel Brouwers.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Celozzi, Tasci, Maza, Molinaro - Kvist, Kuzmanović - Harnik, Schieber - Cacau, Ibišević
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Herrmann, Arango - Reus, Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.30 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Werder Brémy - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Devatenácté kolo si pro nás nachystalo i jeden tradiční souboj o pohárové příčky, Werder Brémy na domácím trávníku vyzve Bayer. Střetnou se tedy dva přímí konkurenti, přičemž zelenobílí mají před svým protivníkem pouze bodový náskok.

Z brémského pohledu bychom mohli rozdělit letošní sezónu na dvě roviny: utkání na Weserstadionu jsou pro svěřence Thomase Schaafa takřka jasnou záležitostí - z osmi vystoupení zde neuspěli pouze jedinkrát proti mistrovské Borussii Dortmund, ovšem na venkovních hřištích už je to potom trošičku jiná písnička. "Naším cílem je i nadále pravidelně sbírat body doma, kde pořád chceme předvádět kvalitní výkony. Díváme se pozorně pod sebe, ale doufáme, že půjdeme jen nahoru," přesvědčuje sportovní ředitel Klaus Allofs.

Velkým problémem domácích je ovšem v poslední době složení defenzivy. To se sice v úvodu sezóny při uzdravení Nalda konsolidovalo, teď však vyvstává při Wolfově odchodu a zranění Nalda s Prödlem v tomto ohledu další křiklavé varování. Na to muselo vedení přístavního celku okamžitě reagovat a z Young Boys Bern přivedlo nadějného Françoise Affoltera. "Doufáme, že se přizpůsobí co nejdříve a svými schopnostmi nám pomůže," očekává domácí kormidelník.

Pokud jde o nadcházející utkání s Bayerem, tak domácí mají o motivaci náležitě postaráno, neboť na Weserstadionu už ve vzájemných zápasech nevyhráli více jak čtyři roky - od památné kanonády 5:2, pod kterou se tehdy ještě dvěma góly podepsal Ivan Klasnić. "Čeká nás přímý souboj o páté místo, i z tohoto pohledu musíme k utkání přistoupit," nabádá Allofs. Kromě nekončící řádky zraněných nebude moci nastoupit ani distancovaný Schmitz, na jehož místě by se tak měl ukázat mladík Florian Hartherz.

To Leverkusen trápí tak trochu opačný neduh: tradiční chlouba Bay-Arena plní v letošní sezóně spíše roli štědrého mecenáše, ostatně pouhých čtrnáct bodů z devíti zápasů hovoří samo za sebe. Poslední domácí vystoupení proti Mainzu sice Bayer nakonec dokázal přetavit ve tři body, ale i tak si vyslechl od náročných fanoušků místy až ohlušující pískot - oprávněně. Werkself tak jen navázala na podzimní veskrze nepřesvědčivé (ligové) výkony a má se za co ospravedlňovat.

S tím už by mohli svěřenci Robina Dutta začít hned proti Brémám, kde se jim, ostatně jak bylo řečeno, v posledních letech daří pravidelně bodovat. "I přesto, že má Werder několik důležitých hráčů jen na marodce, tak se drží na pohárových příčkách," varuje své ovečky Dutt. "Ve svém středu pak mají Claudia Pizarra, což znamená mít se neustále na pozoru," dodává. Farmaceutici postrádají už tradiční kvarteto ve složení Adler, Renato Augusto, Barnetta a Sam.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Sokratis, Silvestre, Hartherz - Bargfrede - Ignjovski, Trybull - Ekici - Pizarro, Rosenberg
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - da Costa, Schwaab, M. Friedrich, Kadlec - L. Bender, Reinartz - Castro, Kießling, Schürrle - Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Duel tabulkových sousedů uvidí taktéž Berlín, kde domácí Hertha vyzve rivala z Hamburku, který se nachází jen bod za svým nejbližším konkurentem. Utkání bude pro oba zúčastněné hodně důležité, hladina ponoru totiž začíná opět stoupat.

Stará dáma už nedokázala získat tři body předlouhých osm zápasů v řadě, během této doby si na své bodové konto zapsala jen čtyři bodíky za nerozhodné výsledky. Na klidu berlínskému celku nepřidal ani příchod Michaela Skibbeho a následné utkání v Norimberku. Nadcházející dva domácí zápasy tak budou pro Herthu klíčové. "Máme před sebou velkou šanci posunout se v tabulce vzhůru. K tomu potřebujeme velkou podporu fanoušků, ale věřím, že to dokážeme," pronesl Skibbe.

S tím by mohli domácím pomoci i dva uzdravení marodi. Nikita Rukavytsya i kapitán André Mijatović dokázali vyléčit své zdravotní neduhy a měli by tak být proti Hamburku alespoň na lavičce. "Pořád doufám, že André bude moci nastoupit, mohlo by to pro nás být velmi důležité," zdůraznil bývalý trenér Leverkusenu nebo Dortmundu. Mimo hru tak zůstává už jen Franz a potrestaný Raffael, novic Bastians by měl začít na lavičce.

To Hamburg před zimní pauzou neprohrál devět bundesligových utkání v řadě, díky čemuž se posunul do klidnějších vod. Hned na startu druhé poloviny soutěže ale přístavní celek utrpěl nepříjemný mat od Dortmundu, který Imtech Arenu vyplenil rovnou pětibrankovým nášupem. Teď už však v domácím táboře myslí jen na blížící se utkání. "Porážku už jsme strávili, nyní se již plně koncentrujeme zase na Herthu," prohlásil kouč Thorsten Fink.

"V sobotu se ukáže, který tým se s tlakem vypořádá lépe. Naším cílem je posunout se ještě více do středu tabulky, čímž bychom si zajistili poklidný závěr sezóny," pokračuje hostující lodivod. Oproti předpokladům by měl mít k dispozici i klíčového střelce Mladena Petriče, jehož během týdne jako už letos poněkolikáté trápilo svalové zranění. "Pokud bude Mladen fit, bude hrát," je přesvědčen Fink. Otazník visí nad startem Iličeviče, chybí Töre.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Hubník, Janker, Kobiašvili - Ottl, Niemeyer - Ebert, Torun, Ramos - Lasogga
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Bruma, Westermann, Aogo - Rincón, Kačar - Sala, Jansen - Guerrero, Petrić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.40 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Augsburg - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Klasický "Keller-Duel" mezi sebou odehrají Augsburg a Kaiserslautern, tedy celky z úplného chvostu tabulky, jimž může případná výhra razantně zvednout záchranářské akcie. Bavoři už jeden podobný zápas absolvovali minulý týden ve Freiburgu, neradi by tak opět skončili s nepořízenou.

Z domácího pohledu už jde skutečně do tuhého, zvláště když vezmeme do úvahy fakt, že minulý duel s Freiburgem - tedy přímým konkurentem nezvládli. Teď je pro změnu čeká Lautern, který v průběhu zimní přestávky skutečně nelenil a značně svůj tým posílil. "Cíl je naprosto jasný - chceme vyhrát! Každý si je dobře vědom, o jak důležitý jde zápas. Musíme ukázat jinou tvář, než tu, jaká byla k vidění ve Freiburgu," je si vědom trenér Jos Luhukay.

Augsburgští si na náročné jarní boje připravili také jednu zvučnou posilu - Jana Morávka. Toho ovšem ani do jednoho z klíčových zápasů nepustilo zranění přitahovače, připraven by mohl být snad na duel v Sinsheimu. Dvojice Amsif - Rafael je pak na africkém poháru národů a Bellinghausen, Kapllani a Bah se teprve začínají vracet do tréninkového procesu.

Letošním problémem Kaiserslauternu, jak už bylo koneckonců mnohokrát zmíněno, je střílení branek, o čemž naprosto vypovídá nejtristnější ligová ofenziva a pouhých třináct vstřelených branek. To chce falcký celek stůj, co stůj změnit, a tak přivádí jednu posilu do útoku za druhou. Tím posledním, kdo na Betzenberg dorazil, je Sandro Wagner z Brém. Ovšem nezapomíná se ani na zadní vrátka, jež by měl vyztužit zkušený Antar Yahia, bývalý dlouholetý stoper Bochumi.

Svěřenci Marka Kurze začali odvetnou část mnohem slibněji, nakonec osšem i proti Werderu natáhli už osmizápasovou šnůru bez vítězství. To by v Bavorsku konečně rádi změnili. "Je před námi velmi důležitý, ale ne rozhodující zápas," řekl Kurz. "Stejně klíčových bude i dalších patnáct utkání, i tak ovšem chceme získat tři body," doplnil. Hostům kromě potrestaného Shechtera chybí taktéž nemocný De Wit a zraněný Kouemaha.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Callsen-Bracker, S. Langkamp, de Jong - Sinkala, Hosogai - Baier, Oehrl, Werner - Mölders
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Šimůnek, Rodnei, Bugera - Sahan, Tiffert, Kirch, Jörgensen - Wagner, Świerczok
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Vesnický celek dokázal v minulé sezóně jako jediný proti mistrovské Borussii Dortmund udržet čistý štít. Něco podobného by nyní jistě rád zopakoval, potřebuje k tomu jediné: pokusit se vyhrát zápas také na Westfalenstadionu, kde doposud v lize ještě neprohrál.

Pro žlutočerné půjde o hodně zajímavý zápas, nejenže se bude jednat o letošní domácí premiéru, ke všemu ještě hosté přijedou už bez svého elitního střelce a popravčího BVB Vedada Ibiševiče, který si v pěti utkáních proti svěřencům Jürgena Kloppa stihl zapsat shodných pět branek. "Doma už jsme dlouho nehráli. Těšení na premiérový domácí zápas po tak dlouhé době je obrovské," prohodil Klopp.

Další, neméně dobrou zprávu se pak domácí tábor dozvěděl od lékařů: Weidenfeller dokázal vyřešit potíže se zády a měl by se tak opět představit po menší odmlce v základní sestavě. "Weidenfeller je zpátky! V plné přípravě na zápas," ujistil energetický lodivod. Po menších šrámech se už začali vracet do tréninku i Großkreutz, Kehl a Bender, kteří by měli být všichni připraveni nastoupit. Naopak k dispozici nebudou Götze a Koch.

Jak už bylo řečeno, tak hosté přišli o další oporu, odchod Ibiševiče je po hráčích jako Carlos Eduardo, Luiz Gustavo nebo Demba Ba pro ambiciózní celek další velkou ztrátou. Když k tomu připočteme až na výjimky nedostatečné doplňování týmu, může být problém na světě raz dva. "Zahájili jsme přechod na mladé hráče a zároveň pokračujeme v jejich zabudovávání do týmu. To je všeobecně známé. A je to dlouhodobý proces," vysvětlil kouč Holger Stanislawski.

Ani tak ovšem hosté nepůsobí před zápasem vůbec odevzdaným dojmem, spíše naopak. "Borussia se ukázala v Hamburku ve skvělé formě, víme o jejich kvalitách. Nikdo nám sice moc nevěří, pokusíme se však do utkání dát maximum. Chceme odejít ze hřiště se vztyčenou hlavou," nabádá svěřence hostující vládce lavičky. Tomu bude kromě Vorsaha, reprezentujícím na APN, chybět i kvarteto dalších obránců: Compper, Ibertsberger, Jaissle a Gulde.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Williams, Vestergaard, Braafheid - Rudy, Salihović - Mlapa, Roberto Firmino, Johnson - Babel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.75 - 9.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Téměř zbrusu nové mužstvo Wolfsburgu si dokázalo na úvod jara poradit s Kölnem, teď ovšem bude mít před sebou v podobě mnichovského Bayernu kalibr o poznání větší razance. Bavoři si potřebují po výprasku v Borussia-Parku schladit žáhu, což zrovna není pro hosty dobrá zpráva, zvláště jde-li o tak mladý tým jako VfL.

Bavorský velkoklub nedokázal stejně jako na počátku sezóny zvládnout utkání s Mönchengladbachem a navíc si ke všemu z Porýní odvezl rovnou tříbrankový nášup, pod který se nejvíce podepsala sehraná dvojice Reus - Herrmann. Teď už však chtějí v Mnichově na týden staré vystoupení zapomenout, řeč přechází na Wolfsburg. "Od týmu očekáváme reakci," vyzval předseda Karl-Heinz Rummenigge a trenér Jupp Heynckes jeho slova doplnil. "Řekl jsem svému týmu, že ho chci vidět na jiné úrovni. Nejen v sobotu, ale až do konce sezóny,".

Domácí jsou tak na začátku odvetné části sezóny zase hned od prvního zápasu pod tlakem, což právě být nechtěli. "Doufám, že se s tím popereme tak, jako na podzim, kdy jsme po Mönchengladbachu následujících třináct zápasů nepoznali přemožitele. Teď budeme pořádně ostražití," předpovídá Bastian Schweinsteiger.

Právě motor záložní řady Bayernu měl po utkání s Hříbaty potíže s kolenem, ale i přesto by měl být na sobotní duel připraven. "Koleno není v takovém stavu, jak bych si přál. Nicméně, už jsem se zapojil opět do tréninků, měl bych tak být k dispozici," zhodnotil. Mimo hru tak definitivně zůstávají Van Buyten a Contento, prvního sužuje zlomenina nártu, druhého pro změnu zlomený prst na noze. Prvně jmenovaného nahradí na stoperu Boateng, na lavičce bude premiérově pod Heynckesovým vedením sedět Breno.

Koncernový celek nebere zápas v Allianz Areně na lehkou váhu, ono to ostatně tak ani nejde, schyluje se totiž hned ke dvěma velkým návratům: kromě Felixe Magatha, jenž se však od svého působení do Mnichova vrátil jako kouč již několikrát, zažijí hosté v tomto ohledu i jednoho premianta a nepůjde o ledajakého hráče - po čtyřech letech se na domovském stánku Bayernu ukáže Hasan Salihamidžić a shledání to bude patřičně dojemné. "Bude to pro mě zvláštní moment. V Bayernu jsem hrál devět let. Stále tam mám spoustu přátel," nezastírá populární "Brazzo".

Kromě sentimentu však chce VfL v Bavorsku ještě vylepšit výkon, jež vedl k vítězství nad Kölnem. To ale nebude pro zelenobílé vůbec snadné. "Nechceme myslet na to, že jsou domácí favoritem, ale pokusíme se ještě oproti poslednímu utkání s Kozly svůj výkon zlepšit. Chceme Bayernu přivodit i na domácí trávníku problémy," informoval Magath. Ten bude mít vyjma trojice Polák, Hitzlsperger a Madlung k dispozici kompletní kádr.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Boateng, Badstuber, Lahm - Schweinsteiger, Kroos - Robben, T. Müller, Ribéry - Gómez
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Chris, Felipe, Rodríguez - Josué, Jiráček - Dejagah, M. Schäfer - Mandžukić, Sio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 7.50 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Köln - Schalke 04  (sobota 18:30)
Schalke dokázalo navázat na vítěznou šňůru z konce podzimu a také do jarní části vstoupilo vítězně. Svou vynikající formu tak pochopitelně bude chtít potvrdit i tentokrát, kdy zavítá na půdu Kölnu.

Díky poslednímu vítězství nad Stuttgartem se aktuálně Schalke pyšním stejným ziskem bodů (37) jako druhý Dortmund i vedoucí Bayern. Letošní sezónu mají tedy Königsblauen rozehranou skutečně výborně a po loňském trápení mohou opět bojovat o mistrovský titul, na který čekají už dlouhých 54 let.

I proto není žádným tajemstvím, že také do Kolína nad Rýnem si jedou pro vítězství, jakýkoliv jiný výsledek by byl považován za zklamání. Trenér Huub Stevens ale každopádně zůstává poměrně opatrný. "Na vlastním stadiónu jsou hodně silní, takže nebude snadné odejít z toho zápasu s nějakým bodovým ziskem. V Bundeslize může každý porazit každého," prohlásil zkušený nizozemský lodivod.

"Pokud ale budeme chtít vyhrát, musíme předvést to nejlepší," pokračoval Stevens, který v posledních dnech určitě neměl lehké spaní. Hned sedm jeho hráčů má totiž zdravotní problémy a jsou mimo hru. Konkrétně se jedná o Fährmanna, Höwedese, Baumjohanna, Holtbyho, Jonese, Keniu a Klugeho.

To Köln je na tom přeci jen o poznání lépe. Zatím to vypadá, že chybět bude pouze Jemal, který odcestoval s výběrem Tuniska na Africký pohár národů, a zraněný Chihi s Petitem.

Žádné velké změny v sestavě oproti minulému zápasu, kdy Köln poněkud nešťastně prohrál 0:1 na půdě Wolfsburgu, se tedy očekávat nedají. Trenér Stole Solbakken bude i nadále spoléhat především na kanonýra Lukase Podolského. Ten letos nastřílel více než polovinu všech gólů Kozlů, takže o jeho důležitosti pro tým netřeba dlouze spekulovat.

Köln každopádně musí vylepšit především svou obranu, jelikož s průměrem dvou obdržených branek na utkání se vyhrává jen hodně ztěžka. A západoněmecký celek rozhodně není v pozici, kdy by si mohl dovolit mnoho ztrát. Vždyť od pásma sestupu jej dělí aktuálně pouhé čtyři body.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Sereno, Geromel, Eichner - Clemens, Lanig, Riether, Peszko - Podolski - Novaković.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Uchida, Papadopoulos, Metzelder, Fuchs - Matip, Höger - Obasi, Raul, Draxler - Huntelaar.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.60 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - 1. FC Norimberk  (pátek 20:30)
Tradiční předkrm tentokráte obstará utkání v hannoverské AWD-Aréně, kde domácí 96ky vyzvou na zteč Norimberk. Frankům se start do jarní části vydařil na jedničku a zdá se, že nakročili tím správným směrem, domácí by ovšem rádi konečně brali tři body.

Na první pohled se to může zdát až neuvěřitelné, ale je to skutečně tak, svěřenci Mirka Slomky čekají na plný bodový zisk již osm utkání: tedy více než tři měsíce, poslední vlaštovkou bylo zdá se osudový duel s mnichovským Bayernem. Proti FCN tak mají domácí jediný cíl - vybojovat tři body. "Chceme si pojistit sedmou příčku a potom se pomalu přibližovat "šestce"," vyhlásil Slomka, jehož tým se s devíti nerozhodnými výsledky pasoval na remízového krále.

Ke kýženým třem bodům by měli H96 pomoci i dva navrátilci do základní sestavy, konkrétně se vrací Jan Schlaudraff, jehož na hřiště v Sinsheimu nepustilo virové onemocnění a problém se zády dokázal dát do kupy také motor záložní řady Sergio Pinto. Ale i tak se musí dolnosaský celek obejít hned bez několika opor: Ya Konan a Haggui odjeli reprezentovat své země na africký pohár národů, zranění pak nepustí do hry Schulze, Haugera, Carlitose a Millera.

Der Club vede bývalý kormidelník Hannoveru Dieter Hecking, jež se i po více než dvouleté odmlce těší v hanzovním městě velké podpoře. On sám však chce vazby na svého bývalého zaměstnavatele otupit a soustředit se především nato, aby jeho současný klub opět bodoval. "Naším úkolem je pokusit se na Hannover dotáhnout. První šestka už je poměrně daleko, ale zbytek je hodně blízko," prohlásil Hecking, jehož tým z dvanáctého místa ztrácí pouhé tři body.

Také na druhé straně se vrací nedávní rekonvalescenti. Další týden přípravy absolvovali Mike Franz a Per Nilsson, oba by tak měli být nachystáni už zase na větší porci minut, než se jim dostalo při utkání s Herthou. Po trestu je k dispozici také Markus Feulner, jenž by měl při zranění Judta, Chandlera nebo novice Balitsche postavit na pravý kraj obranné čtyřky. "Markus skutečně začne v obraně," na tiskové konferenci poodhalil hostující kouč. Mimo zůstávají i Pinola s Klosem a nově také Pekhart.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, Pander - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Schlaudraff, Abdellaoue
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Feulner, Maroh, Wollscheid, Hloušek - Simons - Didavi, Cohen, Hegeler - Eigler, Esswein
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.30 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov18121544:1337
2.Borussia Dortmund18114340:1337
3.Schalke 0418121541:2337
4.Borussia Mönchengladbach18113428:1236
5.Werder Brémy1893630:3130
6.Bayer Leverkusen1885525:2429
7.Hannover 961859420:2424
8.TSG Hoffenheim1865719:1923
9.VfL Wolfsburg1872924:3423
10.VfB Stuttgart1864824:2322
11.1. FC Köln1863927:3621
12.1. FC Norimberk1863919:2821
13.Hertha BSC1848624:2820
14.Hamburger SV1847722:3219
15.1. FSV Mainz 051846824:3218
16.1. FC Kaiserslautern1838713:2117
17.SC Freiburg18441022:3916
18.FC Augsburg1836915:2915
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hannover 96 - 1. FC Norimberk
sobota 15:30Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim
sobota 18:301. FC Köln - Schalke 04
neděle 15:301. FSV Mainz - SC Freiburg
neděle 17:30VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (307)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Toto kolo je jasné:

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim-1

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg-1

FC Augsburg - 1. FC Kaiserslautern-0

Werder Brémy - Bayer Leverkusen-0

1. FC Köln - Schalke 04-2

1. FSV Mainz 05 - SC Freiburg-1

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach-0

Hertha BSC - Hamburger SV-1

Reagovat
smazaný uživatel

tusim nakou zradu v mnichove, tipnul bych i 0. A gladbachu bych veril i na2

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu co předvedla Hertha v minulým kole bych to na jasnou jedničku určitě neviděl, spíš 0 po strašně nudným průběhu...

Reagovat
Arne

Tak při nicku, jaký máš, bych předpokládal, že taky víš, co v minulým kole předvedlo HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, ale je rozdíl, jestli hraješ proti nejlepšímu (obv) teamu ligy nebo dostanes dvojku od prumernyho Norimberka, skoro bez jediny sance na gol Tady bych na tu 1 nedal nikdy ani dvacku

Reagovat
Arne

Já neříkám, že jsme hráli nějak krásně, a máš pravdu v tom, že to byl strašně nudnej zápas... Já sám jsem byl totálně otrávenej.

Ale my jsme dali tyčku a měli další dvě šance - střela Niemeyera a pak ten Hubníkův lob, když byl sám před Schäferem. A druhý "ale" spočívá v tom, že jsme rozhodující branku dostali dost nešťastnou, po teči střely, kterou by jinak Kraft v pohodě měl.

A teď si to srovnej s výkonem HSV, který by muselo dostat desítku, kdyby Lewandowski s Großkreutzem za rozhodnutýho stavu nesólovali, popř. kdyby prve jmenovaný byl trochu efektivnější... Ta jejich obrana v čele s Brumou, ta by možná obstála v Regionallize Nord, ale tady ne.

A teď srovnávej...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba máš pravdu, uvidíme v sobotu. Podle mě 0-0 max 1-1

Reagovat
Arne

Ne, já srovnávám to, co jsem viděl před tejdnem... To není o pravdě, kterou může zítřek ukázat.

Mimochodem to taky vidím na remízu. HSV je venku silnější a my doma slabší, což se ale vzhledem k trochu jiný hře po příchodu Skibbeho snad změní.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

...tak jsem zapomněl, že Raffael hrát nemůže

Reagovat
JozkokozleJ

Niekde som postrehol, ze Bruma ma nejake zdravotne starosti a ze dokonca hrozi, ze proti Herthe nenastupi

Reagovat
Arne

Oba jsou nakonec k dispozici, neboj. Jinak jedeš tam?

Reagovat
JozkokozleJ

Az buduci tyzden na Hannover a zostavam tam malinko dlhsie... Kedy sa chystas najblizsie ty?

Reagovat
Arne

Na Dortmund, Werder a venku Köln. Kdybys chtěl jet na to prostřední, tak napiš na fb nebo icq, stas to nějak odřekl a udělaly se dvě místa.

Reagovat
JozkokozleJ

Nejak prilis daleko dopredu planovat neviem. Ale dost ma laka BVB, ale to je velky otaznik... hoc co som pozeral i vstupenky sa na ten zapas dost rychlo minaju.

Reagovat
Arne

Mimochodem píská Winkmann.. Nás řídil doposud pětkrát a pětkrát jsme vyhráli.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

Inak, neviem co si mam mysliet o vete Skibbeho, ze: "Pořád doufám, že André bude moci nastoupit, mohlo by to pro nás být velmi důležité." Sice rozumiem, ze je to vodca, kapitan... ale asi som v kutiku duse uz dufal, ze bude Mijatović tak nejak pomaly nenapadne postaveny do role nahradnika.

Reagovat
Arne

Tahle víra už mě přešla... Teď jen doufám, že chytne formu, jako měl v první půlce podzimu, a nějak to do léta doklepe. Pokud se dokáže vrátit Maik, tak ho prostě musí vytlačit.

Jinak na Dortmund já jedu autem se švárou a jsme plný, tam je to zabitý, co se týče toho, že by jel někdo další odtud... A lístky on kupoval už někdy v prosinci a hrozně narychlo, takže tam už to bude asi skoro vyprodaný.

Reagovat
JozkokozleJ

No ja dufam, ze od buducej sezony uz Mijatović nebude ziadna tema.

Samozrejme by som BVB riesil nejak solo, popr. v sucinnosti s kamosmi. Vcera som akurat pozeral na vstupenky na Dortmund, nejake miesta tam este su. Predpokladam, ze kym sa rozhodnem, zaprasi sa po nich... Dortmund ti teda je treba zavidiet, ale ja sa strasne tesim i na ten Hannover, to je pre mna tiez velmi zaujimavy mansaft.

Reagovat
Arne

To sice je, navíc bude větší šance na vítězství... Ale atmosféra nebude nic extra, vzhledem k tomu, že z Hannoveru jich nějak moc nepřijede, tak za 45 tisíc budeme rádi. Na Dortmund bude plno, to vidím jasně. Ale lístky podle mě minimálně do poloviny února seženeš, jen těžko říct, jestli víc pohromadě.

Když jsme u těch návštěv, tak do sezóny jsme šli s propočty 43 tisíc na zápas a teď už je takřka jasný, že na konci sezóny bude rekordní číslo, kolem 53 tisíc. Či že dejme tomu dva až tři miliony do kasičky navíc, buď na dluhy nebo třeba na stopera.

Co se týče Mijatoviće, tak on minimálně na příští sezónu v kádru bude. Smlouva se mu prodlouží při odehrání 25 zápasů a v tuhle chvíli jich má 18, takže je to jasný. Ale snad už bude jen alternativou na lavičce, jinak by to bylo k zbláznění už.

Reagovat
jv

Jedině, že by se začal stavět Neumann a Mija by se tímhle vytlačil, popřípadě Bastians... Ale když je to ke všemu kapitán, tak se to moc očekávat od Skibbeho nedá, navíc teď.

Reagovat
smazaný uživatel

když je to tak jasné tak to dej za litr !!!!!

Reagovat
stas87

hmmm,tak zrejme sa v bremach bude hrat velka komedia werder doma tradicne ofenzivny ale chybat budu asi kraje,tam bude over jednoznacne v augsburgu sa bude takmer o vsetko,ak by augsburg prehral bol by velmi pravdepodobne prvy zostupujuci...tipujem ze s tej prvej stvroky strati schalke aj gladbac,obi dve x

Reagovat
smazaný uživatel

Köln je neodhadnutelný no...

...a u Gladbachu si myslím, že s VfB prohrají (Ibišević by se mohl hned trefit, navíc před domácím publikem)

Reagovat
smazaný uživatel

Köln je neodhadnutelný no...

...a u Gladbachu si myslím, že s VfB prohrají (Ibišević by se mohl hned trefit, navíc před domácím publikem)

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Zkurvený Eurosport, zase vysílání nezajímavý Hoffenheim s Dortmundem místo šlágru kola mezi Bayernm a Wolfsburgem..

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ta je Magathovo

Reagovat
smazaný uživatel

"scheiss Bayern"? Co to má společného s Magathem?

Reagovat
smazaný uživatel

"Wir kriegen euch alle"

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

was ist das?

Reagovat
Tomanatura

ziskame vas vsechny.

Reagovat
smazaný uživatel

Už mi to Arne osvětil. Jde o to, že to je narážka na jednu Magathovu hlášku, kterou neznám a proto sem nechápal, o co se jedná.

Reagovat
Arne

To není narážka na žádnou hlášku hele, to jsi to moje vysvětlení nějak nepobral.

Reagovat
JozkokozleJ

Nic prekvapive, vzhladom na to, ze (predpokladam) zapas o 15:30 na ESP pre tunajsi region vyberaju Poliaci.

Reagovat
smazaný uživatel

"Bravo, bravo, bravo pane Robert"

Reagovat
jv

Reagovat
Tomanatura

Bayern s Wolfsburgem urcite neni papirove zajimavejsi zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Baye..co? Neznám. Modernu vyučuje jiný tým, který správně dávají. Ale teď vážně - Eurosportplayer by tvůj problém vyřešil. Můžeš si naladit jakýkoliv zápas. Já ho mám a opravdu mohu doporučit.

Reagovat
smazaný uživatel

A jakej to má bitrate ty přenosy? Nemám zrovna rychlej internet, tak jestli by se mi to vyplatilo.

Reagovat
JozkokozleJ

http://www.eurosportplayer.cz/faq-iframe.shtml

Tam mas poziadavky. A tiez niekde tam je i skusobne video, na ktorom ti ukaze v akej kvalite bude tvoj PC s tvojim pripojenim vysielat.

Reagovat
jv

Přizpůsobí se ti to rychlosti připojení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska se zkusím zaměřit na Schmiedebacha :-) musím si trošku nasledovat tu naši potenciální posilu

Reagovat
smazaný uživatel

...podepsal smlouvu do roku 2016, takže by pro vác byl poměrně drahou posilou

Reagovat
jv

To je už pasé.

Reagovat
smazaný uživatel

Áha, já si říkal, že o tom mluvili dneska na ES2. Hold němčině moc neholduju, tak občas něco propásnu.

Reagovat
JozkokozleJ

To mas ES2 v nemcineo

Reagovat
smazaný uživatel

Nene mám ES 2 v češtině s možností angličtiny, takže koukám v angličtině :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jakože němčině moc neholduju, takže nečtu moc na kickeru atd. Tak občas nějaké novinky nevím.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak moja nemcina je tiez zakladna + futbalova, a prave pri zistovani futbalovych noviniek z nemeckych portalov ani nejaka vyborna nemcina potrebna nie je. Ale nemecky komentator, to je to jedine, co mi na ESP chyba (samozrejme nerealne vzhladom na to, ze nemecka verzia ESP nevysiela BL)

Reagovat
smazaný uživatel

Hloušek doopravdy na LB, tak to jsem zvědavej.

Reagovat
stas87

hrozne ak ta lopta preletela cez obrancov a hlavne maroha...abdellaoue bol velmi prekvapeny ale aj tak aspon zakoncil

Reagovat
smazaný uživatel

tak on ale nebyl poslední u míče ne?

Reagovat
stas87

ale prepadlo to za neho...ja ho nemam rad takze nemusim byt objektivny

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsme se nepochopili já myslel, že popisuješ to, jak to poslal "lobem" přes branku

Reagovat
smazaný uživatel

tak on ale nebyl poslední u míče ne?

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, už zase DP

btw. na BL nějak prázdno

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, už zase DP

btw. na BL nějak prázdno

Reagovat
stas87

nie je plno to preto ze sa hannoveru nedari?

Reagovat
smazaný uživatel

to netušim pořád je to lepší než v minulých sezonách

btw. ho tam Abdelaoue zrovna lupnul (a Hloušek se nepředvedl )

Reagovat
stas87

tak hlouskovi by som tuto situaciu nevycital,cakal ci ten hrac pojde do klucky alebo do sprintu a nabiehal mu tam este jeden hrac...stindli abdellaoue

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych nevinil Adama, jak psal stas, pokrýval backup od pravého beka, takže z jeho pohledu to udělal dobře, Rausch to tam poslal nádherně, tohle se stoperům brání těžko, ale dá se to, takže jejich chyba. Abdellaoue clinical

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, já jsem fakt slepej sorry, Stindl to tam poslal nádherně.

Reagovat
Arne

Možná že se jim nedaří tolik jako loni, ale jinak je to furt na poměry Hannoveru dost nadprůměr.

Mimochodem kicker i bundesliga.de udávají 38 tisíc fanoušků... Ale podle mě tam je volných míst víc než těch ca. deset tisíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť je tam poloprázdno.

Reagovat
stas87

takze nieco ako futbal v kazani?na hokej chodi viac ludia v hannoveri ako na futbal?

Reagovat
Arne

Sice nemám moc přehled, jak si vedou ostatní sporty v Hannoveru, ale fotbal je tam podle mě číslo 1. S Kazaní se to nedá srovnávat.

Reagovat
stas87

aha,ja som si myslel ze hokej je tam popularnejsi,hannover co si pamatam vzdy hraval DEL,to hannover este relativne nedavno pendloval medzi prvou a druhou ligou v 2BL mali slusne navstevy nie?

Reagovat
Arne

To nevím, ale předpokládám, že to bylo slabý.

Reagovat
smazaný uživatel

no, na hokej moc lidí nechodí, posledně 2,5 tis.

Reagovat
smazaný uživatel

ono je to i tou kamerou, teď při rohu jsem si všiml, že za brnakou Schäfera jsou volný jen ty dva(?) sektory na kraji

Reagovat
smazaný uživatel

ono je to i tou kamerou, teď při rohu jsem si všiml, že za brnakou Schäfera jsou volný jen ty dva(?) sektory na kraji

Reagovat
smazaný uživatel

ve čtvrtek kupuju novou myš pro mamku a moje se musí rozbít den na to

Reagovat
smazaný uživatel

ve čtvrtek kupuju novou myš pro mamku a moje se musí rozbít den na to

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se daří, co? ti nějak blbne net?

Reagovat
smazaný uživatel

nn, myš se rozloučila

Reagovat
Arne

Já co viděl, tak za brankou Schäfera jsou volný asi všechny.

Či že fanoušci Norimberku někde zakysli, nejsou tam, aspoň teda nejsou vidět tam, kde obvykle je Gästeblock.

Reagovat
Arne

Tak máš pravdu willi, za tou brankou Schäfera fakt jsou. A nakonec tam těch necelejch 40 tisíc asi fakt bude. Kromě toho rohu po Schäferově levici a za jeho brankou je všude jinde plno. Nechápu ale, proč fanoušky Norimberku přesunuli jinam, normálně bývají tam, kde je nejvíc prázdno. A nějací tam jsou, byl na ně záběr.

Reagovat
smazaný uživatel

Není tam nějak málo lidí?

Reagovat
cubinho

To stavění Hlouška na LB se mi vůbec nelíbí. Vždyť je to ofenzivní hráč (a hrával i v útoku).

Reagovat
stas87

no mna osobne prekvapuje feulner na druhom kraji...hral uz tam niekedy?jj,je na nom vidiet ze je to ostre kridlo,hannover celkom casto utoci cez neho doposial,len aby sa nenechal strhnut hrou...

Reagovat
cubinho

Začali ho tam stavět až teď ve Slávii (pokud si dobře vzpomínám, tak až teď na podzim). Ať to bylo v Jablonci nebo K'lauternu a tedy poprvé ve Slavii, tak hrával levé křídlo. V U-21 nastoupil párkrát na hrotu. Na krajním beku je ho rozhodně škoda, navíc si myslím, že ani moc dobře bránit neumí.

Reagovat
cubinho

Jo, tak. Ty ses asi ptal na toho Feulnera Tak to vůbec nevím, protože Norimberk vůbec nesleduju a dneska se dívám jen kvůli Hlouška

Reagovat
smazaný uživatel

Angličtí komentátoři na Eurosport 2 se divili, říkali něco ve smyslu: very offensive line-up today, two attacking midfielders - Hlousek and Feulner on the fullback.

Reagovat
cubinho

Reagovat
Arne

Nemají tam koho, no, alespoň teda napravo. Nalevo by mohl hrát ten Plattenhardt, ale Hloušek se před týdnem celkem osvědčil, tak nebyl důvod ho vyndavat.

Reagovat
smazaný uživatel

občas tam byl jako mladej kluk v Bayernu....

Reagovat
stas87

ja toho abdellaoueho zeriem dvojicka pizza-abdellaoue by bola paradna

Reagovat
smazaný uživatel

...Nürnberg má sice dva ofenzivní záložníky na becích, ale k ničemu to neni, jenom 3 střely na branku a Feulner jen jednou odcentroval balon

Reagovat
stas87

malo doplnaju essweina s eiglerom...je velka priepast medzi utocnikmi a zalohou,neviem cim to je,treba preto ze hlousek aj feulner su ofenzivny hraci a kedze by sa vytiahli prilis vysoko a stratili loptu tak by sa na miesto krajneho obrancu nikto vcas nestiahol a hannover ma rychlych krajov...hannover sa na to vedenie ani prilis nenadrel

Reagovat
smazaný uživatel

Celkově je to spíš o tom, co předvádí H96 než Nürnberg. Prakticky se nedostávají do hry. Uvidíme, co přinese 2. poločas.

Reagovat
stas87

ako teraz bude norimberk hrat kedze stihli cohena?esswein sa stiahne na stred?ci podhrot?

Reagovat
smazaný uživatel

Vida. Trošku zvýšená podpora od beků a hned šla hra 1.FCN nahoru. Zieler měl teď víc štěstí jak rozumu.

Reagovat
smazaný uživatel

ale doufám, že to 96 dotáhnou do konce

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jim to taky přeju víc, víc se mi líbí jejich hra. Btw. Nevíš něco nového o té "kauze Subotić"?

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec netušim, počkám si na nedělní doppelpas co k tomu řeknou - zatím jsem četl jen titulky, tak moc nevím o co jde...

Reagovat
stas87

je vlastne obvineny priamo subotic alebo je v tom viac ludi?cital som ze mal nejaku party v svojom dome,na policii povedal ze v tu dobu ked sa to stalo tak ze spal...usporiadas zurku a ides pri nej spat?

Reagovat
smazaný uživatel

když jsem slavil 18, tak jsem taky odpadl už ve 3 hodiny, když jsem vstával, tak šel zbytek teprve spát (podobně pak odpadl kamarád na jeho 18. a pak se ráno divil, co že se to stalo na sále, protože tam nechal cca. 10 lidí bez dozoru )

Reagovat
stas87

ja svoje 18ky ani neslavil alkoholu som zatial v svojom zivote prepadol len na 2 mesiace,inak nepijem vobec,jedno pivo za mesiac

Reagovat
cubinho

Reagovat
cubinho

Tyjo, kdyby to netečoval...

Reagovat
smazaný uživatel

toto pekne posrali

Reagovat
slovaňáák

Dneska bohuzel neuvidim, doufam ale, ze konecne TSG porazime. Neni to zrovna oblibenej souper, proti kteremu by se nejak zvlast darilo...

Reagovat
jv

Můžeš jenom litovat.

Reagovat
smazaný uživatel

V Čechach musite mat velke dediny ked 35tisicovy Sinsheim je pre Vas "vesnice" . Aj ked oproti Berlinu je to v celku pravda

Reagovat
Arne

Hoffenheim ale vesnice je.

Reagovat
smazaný uživatel

a dost malá

Reagovat
Arne

No, 3,5 je na ves docela hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda neni..

Reagovat
Arne

Já jezdim na chalupu do vsi o čtyřiceti lidech... To je pro mě malá vesnice, ne vesnice s třemi tisíci. To je už skoro malý městečko spíš, ne?

Reagovat
jv

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

neni? V ČR už je to město

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

SchweiniToniKlose by nerad nějak machroval nebo něco, ale jen chce všem říci, jak je rád, že má od bratra na rok Eurosport Player. Jinak by se snad musel čumět na nějaký Hoffenheim. Ne teď vážně...toho výběru dneska docela škoda...už jen kvůli českým fanouškům, co chtějí vidět Jiráčka.

Reagovat
jv

Česká redakce nemá na výběr zápasů vliv!

Reagovat
smazaný uživatel

Psal někdo, že už je ES2 Bundesliga taky na UPC? Dneska by se mi to docela hodilo

Reagovat
Godwinson

Tak Hoffenheim dnes za tři body.

Reagovat
Kongo

Když vidím tenhle stadion,vidím zápas s Ghanou.

Reagovat
Arne

Já když ho vidím, tak se na něj neskutečně těším.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Akorát tuhle jsem si vzpomněl na to, že tam budeme muset doletět, a pomalu jsem nemohl usnout.

Reagovat
smazaný uživatel

z toho mám krapet hrůzu. A vím, že kocovina nebude nejlepší uvolňovací prvek na toto

Reagovat
Riijkark

jak dlouho po zaplaceni trva, nez mi zprovozni eurosport player ?

Reagovat
jv

Mělo by to jít okamžitě.

Reagovat
Losinho

Těším se na zápas Bavorů s Vlky, snad to bude stát za to.

Reagovat
smazaný uživatel

dva naprosto nesympatické týmy. Ale nebudu se zlobit, když hosté uhrajou nějaký bod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Já hlavně doufám, že budou mít sympatický herní projev, abych u toho neusnul. A jsem zvědav na Jiráčka. S druhou větou samozřejmě souhlasím.

Reagovat
Arne

To bude neskutečný drtidlo ze strany Bayernu.

Reagovat
Losinho

Takže Vlci to schytají za Gladbach?

Reagovat
Arne

Já čekám, že jo. Navíc ještě nejsou sehraní, ta obrana proti Kölnu strašně haprovala a být Novaković ve formě, dostali by trojku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Tak uvidíme, snad to bude pěkný, svižný zápas, žádná uspávačka.

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho dnešního zápasu BVB mám docela strach... Snad konečně porazí vesnici.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodi sem potom niekto link na Kaiserslautern ? pls

Reagovat
smazaný uživatel

podle kickeru hraje Chris v záloze a Jiráček před nim na CAM, to jsem zvědavej...

Reagovat
Arne

Koukni na Liveticker - http://liveticker.bundesliga.de/de/co12/

Klasika 4-4-2 a střed zálohy, je tam akorát místo Poláka Chris oproti Kölnu.

Reagovat
Arne

A na opačný straně se doufám rodí duo DM/CM pro Euro.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Arne

Kraft - Lell, Hubňa, Django, Kobi - Ottl, Lusti - Ebi, Torun, Ramos - Lasagne, to se mi zamlouvá, hlavně Lustiho návrat do základu. Niemeyer byl v Norimberku hrůznej.

Bastians ani na lavičce, ale tak to se trochu dalo čekat... Jestli povedeme, tak tam spíš na závěr půjde Mija, aby to tam odhlavičkoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám vsazeno na remízu.

Reagovat
Arne

Ta je dost pravděpodobná.

Reagovat
Arne

Skibbe teď v průchodu burcoval, ať hrají odvážně a agresivně, tak snad se dočkáme...

Jinak pro Eurosport nebo nevím koho.. Ale ať jdou do prdele s tím, že dají mikrofony ke kotli HSV, to jako mám celej zápas poslouchat ty hajzly z Hamburgu?

Reagovat
smazaný uživatel

Není to spíš záležitost SKY?

Reagovat
Arne

Já nevím koho... Těžko říct, od koho jsou tam ti technici.

Ale Eurosportu to pořád padá ten můj přenos, takže ten má palec dolů tak jako tak.

Reagovat
JozkokozleJ

Mne ten prenos na ESP pocas prveho polcasu ani raz nepadol.

Ale tie ruchove mikrofony, tie snad musia byt vsetky pred kotlom HSV...

Reagovat
smazaný uživatel

mně ted normálně hrálo Nur nach Hause

Reagovat
Arne

Tak to bylo slyšet, protože to zpívá většina stadionu a to těch pět (???) tisíc z Hamburgu nepřehluší... Ale ty jejich chorály jsou slyšet, jak kdyby to zpíval celej stadion, prostě to posrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní nástup, pokračujem hoši!

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni 3 parádně, jak Kuba, tak Lewa a neméně skvěle Starke.

Reagovat
smazaný uživatel

9. minuta: Lewandowski 4 střely, 2 tutovky. Starke drží.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že někteří ofenzivní hráči nemají takovou jistotu v koncovce jako Hubník....

Reagovat
Arne

Pěkně to tam poslal.... Jinak Jarolím prase, ještě k tomu Hubníka takhle dojet sprostě.

A Drobný... To je tak, když vyleze boxovat míč - místo balon skolí dva hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

TOOOR!! SHINJII... strašná rozehrávka Starkeho na Rudy, který to měl fakt těžké.

Reagovat
Kenneth

Diváci německé televize ARD volili nejlepší gól Bundesligy pro rok 2011. Nejvíce hlasů dostal Raúl (16,23 % hlasů) za gól, který dal Kolínu nad Rýnem.

Legendou všude.

Reagovat
Arne

Tak máme Miju zpátky, to je snad neskutečný, nějaký prokletí... Tak hodně štěstí André.

Reagovat
Bayern +

Máte niekto, prosím, nejaký schopný odkaz na Bayern? Zatiaľ som nič poriadne nenašiel.

Reagovat
smazaný uživatel

čekni www.sportlemon.tv

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Pokud takhle bude Hoffenheim pokračovat, tak domů pojedou s pětkou! KEVIIIN!

Reagovat
smazaný uživatel

Keviiin

Reagovat
smazaný uživatel

Kuba je prostě famózní, chytil šanci za pačesy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bude mít problém, až se vrátí Mario. Tipuju, že půjde po EURU za lepším estli udrží formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě ho bude chtít Klopp udržet, vzhledem k tomu, že se bude hrát LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď záleží na tom, estli tahleta pozice bude Kubovi stačit a navíc musíš počítat s tím, že na ten post se bude případně tlačit I Reus.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Mario zůstane - tak bude trojka Reus - Kagawa - Götze .. a na lavičce Kuba a Kevin.. odejde Zidan, budou se hrát 2 soutěže. Podle mě mu to až tak vadit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím spíš s Reusem na hrotu, ale to tvoje je asi víc pravděpodobné. Já bych eště přibalil teda Herrmana, kdyby zbyly peníze . No uvidíme, asi jsem moc ovlivněnej případem Barrios, takže doufám, že se z Kuby nevyklube stejnej fracek jako z Lucase.

Reagovat
jv

Za lepším?

Reagovat
smazaný uživatel

Co se tam ten Jiráček válí.

Reagovat
cubinho

U vás doma všechno v pořádku?

Reagovat
smazaný uživatel

zoufalství.... měl jsem radši žehlit

Reagovat
cubinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Je to síla, neskutečná... Přitom začátek se mi celkem líbil, ale pak se zaskví Kobi a už to jede. Hlavně ať ho nikdo nechválí, za ty kecy, že Kobi hraje podařenou sezónu, to je na pár facek.

Ale i střed obrany, při obou gólech kde byl. Mija se vykartoval na příští utkání, to je jedno malý pozitivum z tohohle podělanýho poločasu.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
JozkokozleJ

Hlavne ta defenziva, to je hroza. A teda hlavne Kobiashvili. Oba goly z jeho strany... to je dalsie pozitivum (po vykartovani Mij....) pre dalsie kolo, ze nastupi Bastians. Pri tom prvom gole tiez Mijatović, ktoreho skoli gravitacia. Ach jaj...

Ale paci sa mi aspon Lustenberger. Az na to, ze sa trosku primotal k druhemu golu, tak hraje vyborne a zbiera v strede pola velku cast lopt.

No uz zacal druhy... 2:2, ako na jesen!

Reagovat
JozkokozleJ

A bude!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Saaakra, uz mohlo byt!

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha 0:2 Hamburger v polocase (goly : Jansen, Petric)

www.hsv.wgz.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Arne - tak na remízu už to nevidíš ani ty co?

Reagovat
Arne

Nevím, co by se muselo stát. Ale zas a zas, stejně jako před tejdnem... Soupeř nehraje nic extra a stačí mu to, to je na tom to nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

leda že by dal Hubník hattrick po standarkách, nebo spíš čtyři, protože s timhle bráněním tam ještě napadá

Reagovat
stas87

ako sa zatial prezentuje werder?a ten novy obranca na kraji?diky

Reagovat
jv

Podle ohlasů zahrál Hartherz hodně slušně.

Reagovat
herbage

Gómez To bylo vážně úsměvný, na nejlepšího kanonýra ligy. Bayerne hodně bezzubej, ale Wolfsburg má dobře organizovanou hru a brání výborně ve dvou blocích, přičemž hrají dost vyoskou obranu a je to pak dost zahuštěné. Dopředu sice nepřevedli Vlci nic, ale jim stačí evidetně i remíza a navíc počítaj, že tam něco může padnout z breaku či standardek, které zahrávají všechny nákopem na bránu Bayernu. Kdyby dal ale Bayern první gól, přičemž šance měl, tak by se jim jejcih hra rozpadla a viděli by jsme neskutečně tragédní Wolfsburg, se kterým si Bayern pohrává. Ale dokud nedá Bayern první gól, bude sílit tlak a pískot fanoušků a s tím Magath počítá. Moc se mi nelíbí střed Schweinsteiger - Kroos, chybí tam pak dynamický prvek, i kdžy kombinačně jsou oba zdatní. Müllera jsme vůbec neviděl u míče a Gómez to má na hrotu těžké, protože dostává centrované míče do hlavičkových soubojů a maximálně je může prodloužit či sklepnout. Ribéry a Robben prokazují individuální kvalitu, měli tam pěkná přenesení hry, ale Ribéry to na můj vkus až moc drbe a někdy by si mohl tu kličku navíc odpustit. Jsou to ale jasně nejnebezpečnější hráči Bayernu, jediní schopní něco vymyslet (ještě Schweinsteger umí dát pěkný míč za obranu) a Rodriguéze s Träschem tam hlavně ze začátku slušně větrali. Celkově nic moc zápas, druhá půle snad bude lepší, nějaký gól by tomu jistě prospěl

Reagovat
Bayern +

Mohol prospieť v 40. minúte po čistej penalte na Riberyho.

Reagovat
Arne

Můžeš na icq?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nevím...koukám pořádně až tak od pěadvacáté a zase vidím nudu bez nápadu. Ze sestřihu jsem viděl Gómezovu tutovku, ale jinak žádná sláva...jen samé fauly. Tady bych asi zkusil Usamiho. My potřebujeme udělat nějaký pořádný výsledek a poslat tak celé Bundeslize jasný vzkaz. Doufám, že na ně po poločase vlétnou...nemohou se přeci nechat na konci půle vypískat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne, prvních deset minut bylo docela dobrých. Ribéry hodně běhal, skoušel to sólově a Goméz dal i góla, ale nevim proč ho neuznali, v ten moment se mi to radši seklo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatko Junuzovič přestoupil z Austrie Vídeň do Werderu Brémy. V německém klubu podepsal smlouvu do léta 2015.

Reagovat
smazaný uživatel

Ho znáš?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo. Na Austrii se občas kouknu už kvůli Sanchovi. který mi vyprávěl o jejich fandech a tak. Navíc tam hraje Tomáš Jun. Zlatko byl 2x zvolenej nejlepším hráčem ligy. Je to buď podhrot, nebo LAM, hrozně technickej fotbalista s výbornou střelou, navíc Brémy moc nestál. Bundes by mu měla sednout. teda doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme no. Na jeho pozici je Marin a Ekici.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem koukal na kickeru, že Ekici má nejvíc naběhanejch metrů v průměru z celý ligy. To jsem docela koukal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak k prvnímu poločasu BVB: Jednoznačně může být Hoffenheim rád, že je to zatímj en 2:0, vzadu jsou tragičtí, dopředu zahrozili jen 2x z brejků, jednou z toho byla nebezpečná standartka a podruhé Babela vychytal Roman. Co se týče našeho výkony, tak parádně hraje Kuba, Kagawa a hlavně Sven, co on už odebral dneska balonů. Líbí se mi i Kehl, který hodně podporuje útok a při golu Kagawy strhl jednoho stopera svým náběhem. Zatím výkon paráda, hlavně nepodcenit druhý poločas, i když se toho nebojí.

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha! To je výuka fotbalu! Braafheid strašidelná chyba, ale jak to vyřešil Shinji s Kevinem? .. Nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

A zase mohou všichni říkat, jaký je to kanonýr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe dostane pětku

Reagovat
smazaný uživatel

koudak

28.01.2012 16:01

Pokud takhle bude Hoffenheim pokračovat, tak domů pojedou s pětkou! KEVIIIN!

Snad jo :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Schmelzer se nechal úplně zbytečně strhnout hrou a zapomněl na svého hráče, tohle nesmí dopustit :/

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dostanou jako HSV no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

200. BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

200. pro posilu do obrany Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

fajn, takže nikdo nepříjde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom papírově to není zlý ne? ..

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm a Rafinha slušný, ale Boateng, Badstuber a van Buyten k sobě nejdou navíc to chce normální alternativu na pravýho beka, protože aby tam hrál Botaeng je nesmysl

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka koho. V Německu akorát Höwedes, jinak nikdo, kdo by ihned pozvedl tu kvalitu není. Navíc Schalke by ho buď nepustilo, nebo chtělo pořádnou pálku. A o kom se spekuluje ještě?

Reagovat
smazaný uživatel

Tasci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten mě napadl jako další, kdo by mohl Bayernu pomoct.

Reagovat
stas87

bral by si diega lugana?

Reagovat
smazaný uživatel

vcelku jo, akorát jsem ho viděl hrát jen za repre

Reagovat
stas87

v psg je teraz pretlak na stoperovi,basa,alex,sakho a lugano,je mu 30,dve sezony moze este v pohode odkopat,ani drahy by nebol,tak 5-7 milionov,vcera som sa o tom s niekym rozpraval,je to v clanku o alexovi a psg

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka je, estli by to Lugano zvládl rychlostně. Není to zrovna rychlík, ale taky to posuzuju jen z repre a viděl jsem ho snad 2x za PSG.

Reagovat
stas87

nemyslim si ze ma bayern problemy s rychlostou stoperov...skor ide o rozohravku a pozicnu hru

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš to myslím z toho aspektu, že Bundesliga je daleko rychlejší než Ligue 1, nebo Turecká Super Ligue, nebo jak se to píše. Pokud de o poziční hru a rozehrávku tak v tomhle Lugano vynikal hlavně na MS. Od tý doby jsem ho moc neviděl, ale pochybuju, že by se nějak zhoršil.

Reagovat
smazaný uživatel

spíše o poziční hru, Badstuber umí rozehrávat vcelku dobře (jen ne proti Gladbachu )

Reagovat
stas87

chyba,alexovi je 30,luganovi 32

Reagovat
smazaný uživatel

Už.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakho

Reagovat
Arne

200. pro vyrovnání na 2:2!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tobě bych tu 200 přál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Ach jaj... bolo blizko. Dvakrat velmi blizko.

Reagovat
smazaný uživatel

takže jdete na sestup, první Bundesliga vás nebaví?

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že si to Augsburg s Freiburgem udrží. Na 16. třeba Mainz, ten mi je docela ukradený

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg by to mohl udržet, těm docela tu záchranu přeju ale s tím Mainzem a Freiburgem souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg sestoupí a stabilizuje se v druhé lize, než zase začnou pomýšlet na postup - a druhý sestupující by mohl být Wolfsburg, protože než si posily sednou, tak bude pozdě - Jiráčka koupí lepší tým a Pilař pujde hrát do druhou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

jo, vidíš, Wolfsburg by mohl spadnout

Reagovat
JozkokozleJ

Nie, zeby Augsburg bol nejak nesympaticky, ale jednoznacne z kola von. Druheho zostupujuceho vybrat nedokazem. V podstate kazdemu by som zelal zachranu a nikoho by som nevidel ako jasneho. I ten Freiburg sa podla mna dost dvihne, otazka ci to bude stacit.

Reagovat
smazaný uživatel

a proč jednoznačně?

Reagovat
JozkokozleJ

Pretoze, hoc sympaticky, tak nie natolko ako ostatne namocene mansafty.

Tiez myslim, ze malinko b voji o zachranu zavahali, ked maju z dvojzapasu proti Freiburgu a K´lauternu iba bod.

Reagovat
smazaný uživatel

mě se právě líbí, že na to, jaký jsou trpaslíci oproti jiným týmům, tak se statečně drží.

Reagovat
JozkokozleJ

No hej, to sa paci i mne... ale celkovo je to na mna malo, aby som im tu zachranu zelal

Reagovat
Arne

O trochu víc než vás hele.

Reagovat
smazaný uživatel

tralalalalalala... Jinak sem zvědav na sestřihy, když už sem musel celej den proležet v posteli a nemohl jsem se hnout, tak teď si to aspoň vychutnám

Reagovat
smazaný uživatel

2. a 3. gol parádní :-) ale od toho 3. hrajeme na půl plynu, což mi trošku vadí, ale zas chápu, že si to můžeme dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

koukal sem teď na střelce a vidím, že branku dával "velký kříž" a dvě Kagawa, to nehrál Robert? Jinak co ten Perišič? Že nehraje ani základ

Reagovat
smazaný uživatel

Robert hrál, během prvních 9 minut měl 2 tutovky, ale nedal, resp. Starke ho vychytal a pak spš pracoval pro tým, i když šance ještě měl. Perišić se mi moc nelíbí, navíc přes Kevina nebo Kubu se těžko dostane, přijde mi, že všechno brzdí. Jsem rád, že střídá :-)

Reagovat
smazaný uživatel

díky za info

Reagovat
smazaný uživatel

Ivica ikdyž on mu ho ukradl Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Ukradl? Vždyť se toho do poslední chvíle snažil nedotknout...ten obránce to vykopl ještě před čarou. Mimochodem mám podezření, že to bylo od ruky.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, toho jsem si všiml až ze záznamu, že ho trefil bránící hráč

Reagovat
smazaný uživatel

jinak to bylo myšleno tak, že Ivica nese na té brance velký podíl

Reagovat
smazaný uživatel

Jo...říkal jsem si, že to tak asi bylo myšleno.

Reagovat
smazaný uživatel

Willi to asi zase nemyslel nějak špatně.. Robben překvapil, zasmál se tomu, že ho nevyhlásili jako střelce gólu. Ruce byly u těla, to by si je musel uříznout, aby to ruka nebyla..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak sem se toho bál asi až moc. Nakonec výhra a spokojenost.

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas fantastický, v druhým poločas už nemastný neslaný. Ještě, že to Hoffenheim nedokázal potrestat.

Reagovat
smazaný uživatel

Je fajn, že Kuba se dokázal takhle rychle dostat do formy a dokáže celkem plnohodnotně nahradit Maria snad to potvrdí i proti silnějším soupeřům.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo dobrý, 2:0...ale já si nemohu pomoct...nuda, nuda, nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel. Neumíme útočit, když tým brání v deseti. Jetšě k tomu když brání dobře a Ribéry s Robbenem místo, aby to jednou zkusili zahrát kombinačně, tak se to pořád snaží urvat přes solo.. Jinak pravda, že Muller je v poslední době hodně špatnej. Kroos od návratu Schweinyho hraje slušně, ale před tim hrál jako Bůh..

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak schweinsteiger skoro 96% úspěšnost nahrávek.. klobouk dolu, už jen taková úspěšnost je na MOTM. Obvzlášť když schweiny nenahrává alibisticky jako tymo, ale přenáší hru dlouhejma pasama a posílá přihrávky za obranu..

Reagovat
Bayern +

Výsledok Robben dnes už aspoň bojoval, Ribéry oproti Gladbachu určite pozdvihol hru. Čo ma príliš nenadchlo, bol Műller a dvojica Kroos - Schweinsteiger, hlavne Tonimu ďaleko viac prospieva CAM. Celkový výkon nebol Boh vie ako kvalitný, no aspoň sa nerobili chyby a nepresnosti v defenzíve a oproti minulému zápasu celkom zabojovali krídla. Mrzí ma vykartovanie Rafinhu, mal ideálnu možnosť sa chytiť. A tak je jasné, že proti HSV Lahm späť napravo a LB jeden z dvojice Pranjić - Gustavo.

Reagovat
smazaný uživatel

nalevo by snad nastoupil Contento

ale spíš doufam, že by do sestavy nakoukl Breno a Boateng by se přesunul zpátky na pravou stranu

Reagovat
smazaný uživatel

contento zlomený prst na noze.

Reagovat
smazaný uživatel

aj, to mi uniklo

Reagovat
Bayern +

Contento má zlomený palec, ten určite hrať nebude. (i keď je jasné, že by to bola najlepšia voľba). A uvažoval som aj o tej alternatíve, no nechcem aby sa zasa Boateng presúval napravo, pretože jednak by to uškodilo stopérskej dvojici (Breno - Badstuber) nie je na HSV príliš ideálna a tiež neviem, či si viac zaslúži základ pol roka rebelujúci a zranený Breno, ako trebars Gustavo na LB, čiže ja som za Luiza.

A ak by teda Jupp nechcel presúvať Lahma, tak Breno na RB, skúška ohňom.

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz snad ne... já bych rád viděl Pranjiće, u kterého je škoda, že nedostával šance v levé záloze

Reagovat
Bayern +

To je škoda, ale zas je jasné a podľa mňa i lepšie, že tam šance dostáva odchovanec Alaba. Pranjić na LB, nevravím, že nie, ale zas dozadu asi väčšia istota Luiz. Obávam sa, že Pranjić po hluchom polroku by na LB mohol zmätkovať.

Reagovat
smazaný uživatel

proti Hamburgu bude špatný už jenom to, že budeme muset bránit, k tomu nesmí dojít, tak by to teoreticky mělo být jedno, kdo tam bude hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Jo, aha, tak potom Pranjić, ten je ofenzívnejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ty příšerné dresy. To je fakt utrpení...

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Já tušil nějakou zradu. Tohle bude hodně těžký zápas. Snad aspoň na ten bod...

Reagovat
smazaný uživatel

Do poločasu musí něco padnout. I když vepředu Marica a Hunter taky zrovna nevypadá, že by to byl pro něj povedený zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Sláva. Tak hlavně teď ten tlak udržet a nenechat si dát nějaký hloupý gol

Reagovat
JozkokozleJ

Nech tam fuknu este jedneho. Bolo by to nespravodlive, nezasluzene, ale pre boj o titul dobre. Inak ale paradny zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale ta finální část je zoufalá. To se bojím, že už tam nic neprocpou

Reagovat
JozkokozleJ

to som chcel akurat napisat, ze i obrana Kölnu zvykne byt derava...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď aby ještě nepřišla nějaká chyba u nás. To docela hrozí

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že takhle Köln nemůže hrát pořád

Reagovat
smazaný uživatel

Lars parádně

Reagovat
smazaný uživatel

...po dlouhé době se zas koukám na Schalke a on se musí po sto letech trefit zorvna Marica (a hned 2x)

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tomu nevěřím... Marica k tomu přišel jak slepý k houslím, Hunter dneska zoufalý. A skvěle to udělal Höger

Reagovat
JozkokozleJ

Ked toto Schalke udrzi, tak ich to ohromne posilni. V dost okresanej zostave, ked super je lepsi (resp. ma viac sanci)... Kto chce hrat o titul, musi presne taketo zapasy vediet vyhravat, zapasy, v ktorych sa az tak nedari.

Reagovat
smazaný uživatel

přijde mi, že Köln je lepší jen, když musí zabrat, aby měli body (a hele, penalta, za kterou nemůže Geromel - aspoň, že na ní nešel Ciprian )

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Marica mě nepřestává udivovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Mě udivilo celý Schalke... Bylo to takový nemastný, neslaný, odběhnu k telefonu na chvíli, vrátím se a 1:3... A čtvrtej, ufff.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, je to takové upachtěné, ale tak to se dá očekávat vzhledem k sestavě. Celkově mi to ale nepřišel nijak zvlášť špatný výkon kromě finální přihrávky, kterou prostě nikdo nebyl schopný poslat a centry lítaly do háje

Reagovat
smazaný uživatel

No tak v to jsem ani nedoufal. Pro Köln trochu kruté..

Reagovat
JozkokozleJ

Jeden z tych lepsich (najlepsich) vykonov, co som tuto sezonu od nich videl... do tej 60. minuty.

Reagovat
JozkokozleJ

To ked niekto pozrie iba vysledok Köln - Schalke, tak nadobudne dost mylny dojem

Reagovat
smazaný uživatel

Když už dneska hraje ten Stuttgart, tak jsem si vzpomněl na můj první zahraniční výjezd (Pohár UEFA VfB Stuttgart-Zenit Petrohrad) aneb:

http://www.youtube.com/watch?v=RpstwgO1SBY&list=UUH2r8LsCiHCV-KTU-y8ETpg&index=88&feature=plcp

Reagovat
smazaný uživatel

Monchengladbach se pořád drží..........klobouk dolů

Reagovat
JozkokozleJ

A je od 5.minuty v Mainzi po zapase...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

300. pro titul kdekoliv, jen ne v Mnichově.

Reagovat
JozkokozleJ

Mozno je to hlupa otazka, ale zaujimalo by ma, co tebe (ako fandovi Realu Madrid) na tom Bayerne vadi?

Reagovat
Kenneth

Nesympaticky vedení, nesympatičtí hráči kteří tam byli v minulosti a hnusné dresy.

Reagovat
JozkokozleJ

Ono je vlastne pravda,ze v sympatiach netreba hladat logiku...tam to ani nie je uplne na mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

to samé platí o Spartě, Realu atd...

Reagovat
smazaný uživatel

la bestia negra

Reagovat
Tomanatura

to, ze Bayern vadi vetsine.

Reagovat
jv

Já věděl, že jsem měl dát do prevka čistou 2... Hříbata!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele