Anglický glosář: O tom, jak rychle a snadno vyspravit VAR

25.09.2019, 13:03
Názory a komentáře
Na poslední kolo Premier League si v tuhle chvíli možná už ani nevzpomínáte, a přesto tu je opět Anglický glosář, aby vám ho náležitě připomenul. Opožděný a tentokrát kratší, ale kdo by se náhlému úbytku energie vůbec mohl divit, když jsem se po dlouhém odolávání rozhodl poprvé věnovat vy-víte-čemu...

Speciálně pokud jste fanouškem Tottenhamu, nejspíš se vám už ve středu zdá uplynulý víkend notně vzdálený, zatímco ten nový nemůže přijít dostatečně brzy.

Od svého sobotního kolapsu s Leicesterem, zaviněného mj. vy-víte-čím, jste si totiž stihli prodělat již druhou zlomeninu srdce, když Spurs včera též senzačně vypadli z Carabao Cupu s Colchesterem United. Jednalo se o první kohoutí krach s celkem ze čtvrté ligy od dávné sezony 2005/06.

Tottenham takhle venku stále od měsíce května nevyhrál; a v lize se jeho neschopnost na cestách táhne už od ledna, přestože v posledních třech venkovních zápasech na tom byl v poločase lépe než soupeř. Ve všech třech. Ačkoliv tedy byl Mauricio Pochettino zrovna předevčírem zvolen třetím nejlepším trenérem planety, mnozí se momentálně baví představou, že by u Spurs nemusel ani dokončit probíhající sezonu.

O tom, co je v Tottenhamu shnilého, jsme se už nicméně jednou nezávazně bavili. Dnešnímu "vydání" tak ve všech možných světlech dominují oba celky z Manchesteru a také téma, kterému jsem se doteď křečovitě vyhýbal: na přetřes konečně přichází video asistent rozhodčího (VAR), jehož vliv letos v Anglii pociťují poprvé...



Velká debata


Definitivní řešení diskuze, která zachvátila všechny kouty sociálních sítí a mediálních prostorů.

Předmět debaty: Přistoupíme-li na tezi, že VAR není úplně k ničemu...

Jádro sporu:

Premier League měla VAR pokrk již po prvním kole první sezony implementace. O tom nemůže být sporu, protože VAR má aktuálně až pokrk úplně každý fanoušek fotbalu. Od vtipných obav o vymizení jakýchkoliv gólových oslav z trávníků a tribun až po zcela legitimní obavy o vesměs všechno ostatní, není těžké nabýt dojmu, že VAR od začátku prvního turnaje tohoto léta vygenerovalo snad více emocí než fotbal samotný.

Hned zkraje předesílám, že se sám řadím mezi ty větší obhájce technologie ve fotbale a sportu obecně, takže ode mě žádné hysterické "pryč s videem a zpátky k ryzímu fotbalu!" čekat nemůžete. Zároveň však mám za to, že veškerá technologie se musí implementovat s opatrností a jasnou vizí, která ve vztahu fotbalu k VAR ukrutně schází. Zde jsou tři mé návrhy na opatření, která by svět s VAR ihned učinila lepšími:

1) Hodně výtek směrem k VAR se týká časové prodlevy, která má pro mě zhruba dvě dimenze. S jednou, která se týká příliš častého kouskování hry a přezkoumávání každé jednotlivé nejasné situace, nemám větší problém, dokud je jasně vymezeno, v jakých případech se smí hlavní rozhodčí na VAR obrátit. S tou druhou, která se týká času stráveného nad jedním přezkoumávaným případem, už problém mám a dosti zásadní.

Právě neuznaný druhý gól Tottenhamu z této soboty nám poslouží jako průvodní příklad, protože na něm lze krásně demonstrovat, jak jsme se od přirozené mantry "zamezme donebevolajícím chybám a přehlédnutým metrovým ofsajdům" dobrali k "nimrejme se v tom, jak jen je to možné, abychom za pomocí kamer s možnou odchylkou 30 centimetrů posuzovali ofsajdy v řádech milimetrů", kdy se mnohdy dobíráme zcela nepřirozeného stavu, v němž se postavení "na úrovni soupeře" fakticky rovná "v ofsajdu".

Tímto soustavně vytváříme problém tam, kde jsme nic řešit původně nemínili. Jakákoliv videotechnologie se vždy prodává stylem, že vymýtí očividné přešlapy (kterých je poskrovnu), a my se místo toho v první řadě zaobíráme hraničními případy (kterých je vrchovatě), nad nimiž bychom se dříve sotva pozastavili? Vždyť i samotné pravidlo o postavení mimo hru bylo zavedeno, aby hráči "nečíhali za bukem"; to byl jediný důvod.

Takže odteď prosím takhle: jakmile na posouzení dané situace rozhodčí potřebuje více než cca 30 sekund (v případě Sonova ofsajdu šlo zhruba o tři minuty), jedná se o situaci, kterou objektivně nelze rozluštit, a kterou tedy není radno převrátit naruby. Pokud na něco civíte půl minuty a stále nemůžete s rozhodností uzavřít "bylo to takhle", potom neexistuje dobrý důvod se domnívat, že příští půlminuta cokoliv změní.

Alternativní řešení: šetření VAR končí ihned, jakmile si kdokoliv ze sudích uleví zřetelným "pff" nebo "uff".

2) Tento bod částečně vychází z toho prvního a, k údivu mě samotného, též z dřívější kritiky Jamieho Carraghera. Ten hned zkraje sezony v podcastu Stana Collymorea de facto napadl účel obrazovek podél hřiště, které umožňují hlavnímu rozhodčímu přezkoumání incidentu a přehodnocení vlastního rozhodnutí.

Já se stejně jako 'Carra' ptám: proč? Proč vytvářet zvláštní tlak na arbitra a posílat ho k obrazovce se vzkazem na způsob "hele seš si tímhle jistej, za mě teda ne-e", když nám v budce nahoře sedí další arbitr (a nedílná součást týmu arbitrů pro dané utkání), který je k erudovanému posouzení situace způsobilý úplně stejně?

Hlavním účelem VAR je přece kontrola hlavního rozhodčího, tak proč je prostě nenecháme dělat jejich práci a místo toho dáváme hlavnímu sudímu možnost následně ještě překontrolovat kontrolu jeho samotného? Vždyť to vůbec nedává smysl. Pokud VAR činí řízení fotbalových zápasů svým způsobem složitější, když do rozhodovacího procesu vnáší více pohledů na věc, a tudíž více příležitostí ke konfliktu, právě obrazovky jsou tím hlavním kolbištěm dvou kohoutů na smetišti.

Budiž, rozumím té úvaze, že videotechnologie dává rozhodčímu možnost napravit svou vlastní chybu, když vše vidí ve zpomaleném záběru tak jako my všichni u televizních obrazovek, ale to přece není účel VAR.

Videoasistenta rozhodčího zde nemáme proto, aby opečovával ego svého kolegy na trávníku. Ne, máme ho tu čistě proto, abychom se dobrali správnému verdiktu, a je už docela jedno, kdo je tím rozhodujícím činitelem - zdali arbitr nahoře, nebo dole.

Samozřejmě, hlavní rozhodčí je hlavním rozhodčím z nějakého důvodu a finální by zůstal i při odstranění obrazovek. VAR mu může do ucha jakkoliv urgentně našeptávat, že by rozhodnutí po bedlivém přezkoumání situace obrátil; hlavní sudí vždy bude mít to poslední slovo a vždy může "nápovědu" odmítnout s tím, že si je svým verdiktem a úhlem pohledu neochvějně jistý. V žádném bodě přitom jako hlavní autorita nedá svou vlastní nejistotu najevo tak, jako když si obklopen hráči odběhne k obrazovce.

3) Většina debatujících své pohoršení nad VAR typicky zakončí něčím jako "Pryč s celým tímhle nesmyslem, z technologie zachovat jen tu brankovou", a přitom není těžké vidět proč zhruba; posouzení toho, zdali se míč v kritickém bodě překrýval nebo nepřekrýval s brankovou čárou, je dosti černobílá záležitost a subjektivní pohled se z takové situace kompletně vytrácí, tak proč nepovolat technologii?

VAR skutečně tápe v otázce konzistence, avšak nejčastější rukojmí v téhle otázce — posuzování hry rukou v pokutovém území — není nejlépe obsazen. Hra rukou je v první řadě vágně definována v pravidlech, které následné konzistenci v posuzování jednotlivých situací nijak nenahrávají, ba ji přímo znemožňují. Mezitím tu přitom máme jiného skvělého kandidáta, kterým by se slušelo argumentovat, a u něhož by se mělo začínat: jedno černobílé pravidlo, o jehož existenci donedávna diváci ani mnozí brankáři, zdá se, nevěděli.

Jedná se o pravidlo, kdy penaltě čelící brankář musí mít v době kopu alespoň jednu nohu na brankové čáře. Docela přímočaré, logické pravidlo, a přece konzistentně nevymáhané a fanoušky mnohdy protestované jako "úzkostlivé". Přestože se jedná o obyčejné podvádění, na které se v jiných případech (typicky při filmování) bez jakýchkoliv zábran žehrá. Pokud exekutorům nemá procházet úplné zastavení pohybu během penaltového rozběhu, proč by brankářům měl procházet veskrze ekvivalentní prohřešek?

Tohle je přesně situace, kde by jakékoliv pochybení rozhodčích nemělo být vůbec omluvitelné. Hlavní sudí kontroluje rozběh exekutora a případné předčasné vniknutí ostatních hráčů do vápna; VAR sleduje chování gólmana. Za mě je takřka nemožné si vybavit situaci, kde by rozdělení rolí bylo takhle přímočaré; a tudíž kde by rozložení sil bylo tak dramaticky nakloněné v neprospěch potenciálních podvodníků.

Přesto v zápase Borussie Dortmund s Barcelonou před týdnem bez povšimnutí sudích prošlo toto:



Pointa? Pokud máme problém s věčným ohýbaním výkladů pravidel, potom nepovažuji za nejšťastnější přehlížet toho vůbec nejčastějšího viníka. Místo toho se nabízí prostě začít od píky: branková technologie, penalty, ofsajdy (při zvážení bodu 1), to vše nahrává konzistenci. Zbytek odložit na dobu jasnější, co se pravidel i naladění společnosti týče.



Satisfakce kola


Před týdnem Manchester City překvapivě přišel o svou dlouhou neporazitelnost v zápase s Norwichem a nemilá povinnost postavit se mu v příštím kole připadla Watfordu, který byl také náležitě smeten 8:0. Sir Alex Ferguson takhle v důchodu mohl přihlížet už 11 zápasům Premier League, v nichž odvěký rival jeho bývalého klubu soupeřům nasázel šest a více branek. Druhý největší počet (3!) takových demolic registrují Liverpool s Tottenhamem, kdežto samotní United (či Arsenal) se nemohou pochlubit žádným takovým výstavním kouskem. Jen v tomto kalendářním roce City vstřelili 7+ gólů v zápasech čtyř různých soutěží.

Ale sobota nebyla pouze kolektivní satisfakcí pro Citizens, kteří s Watfordem nijak neváhali a 5:0 vedli už po osmnácti minutách. Jednalo se také o osobní očištění Nicoláse Otamendiho, jednoho z "padouchů" ostudy s Norwichem, který se postaral o jeden z těch pěti prvopoločasových gólů a na další navíc nahrával.



Mluviti stříbro, mlčeti zlato


Ano, sám Benjamin Mendy ten tweet olajkoval a zasmál se mu. Ano, Bernardo Silva je jeho dobrým kamarádem a pošťuchuje ho v dobré víře. A přesto... ano, způsob, jakým Portugalec svého kamaráda provokoval teď i dříve (!), je zároveň v jádru rasistický a problematický. Tyhle všechny dimenze spolu mohou navzájem koexistovat; první dvě věci tu třetí ani omylem nenegují. Netvařme se, prosím, že to tak není.





Nejzbytečnější statistika kola


Jesús Navas po víkendu a osmigólové nadílce Watfordu již není autorem žádného z posledních 500 ligových gólů Manchesteru City. Španělský křídelník přitom svou poslední ligovou branku za City vstřelil v lednu 2014 a od chvíle, kdy naposledy přetáhl přes hlavu bleděmodrý dres, uplynuly sotva dva roky.

Za zcela přebytečným potvrzením toho, že to Citizens poslední dobou docela střílí, nestojí opět nikdo jiný než Richard Jolly.



Nejdůležitější zjištění týdne


Manchester United si v této sezoně ze hry vytvořil méně šancí než Aston Villa a Watford, tedy dva z aktuálně sestupujících týmů. To je... dechberoucí záležitost. Naopak kdo si dech zachoval po celý víkend — West Ham United, který se na svou výhru nad Red Devils v podstatě ani nenadřel.

Ale netřeba věšet hlavu: všem fanouškům Man Utd, kteří se děsí zbývající délky Solskjaerova kontraktu a nemají nutně husí kůži z irelevantních historických faktů, mohu doporučit alespoň tento (dů)vtipný odpočet.



Výstřelek kola






Diplomatické faux-pas kola


Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1015)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bernardo má super angličtinu, narozdíl od některých, co nejsou schopni se naučit za celou dobu působení v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ti portugalci mi přišli, že ti se vždycky právě naučily to samé i nani i fonte uměl dost dobře. Tam hlavně ta jížní amerika, a španělé. U nás TONY byl jak dlouho, a nedokázal ani větu anglicky dát to samé alexis

Reagovat
tomegg

Tak Bernardo ovládá 4 nebo jazyků.

Reagovat
smazaný uživatel

To, že Silva řekne, že Mendy vypadá jako postavička z čokolády, je rasismus, protože je černá a Mendy taky? Tomáši, to fakt myslíš vážně? Takže když si twitter dejme tomu dělá prdel ze Suka, že vypadá jako Timmy z SP, tak je to taky rasismus? Nebo jen v tom prvním případě, protože tam jde o černochy?

Reagovat
fantomas

Rasismus neexistuje ve vakuu a ta karikatura (!) má svuj kontext, žejo. To je to samý jako blackface, která se stává neakceptovatelnou teprve ve chvíli, kdy člověk zváží všechny konotace, na což přistoupí jen málokdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z tohohle příspěvku jsem nepochopil vůbec, co tim chceš říct. Ale to je jedno. Mendy vypadá podle Silvy jako postavička z čokoládovejch bonbonů Conquitos. David Luiz zase vypadá jako levák Bob, Wayne Rooney jako Shrek, těch přirovnání na bázi hráč/postavička se dá najít miliarda. Všechno to je rasismus? Nebo jenom u Mendyho, protože je černej a ta postavička, která je mu podobná, je, světě div se, taky černá?

Reagovat
smazaný uživatel

sám sis odpověděl poslední větou. Tohle to se bude stupňovat když se bije bílej s bílým ok, ale černej s bílým to ne. Naopak 7 černách proti 1 bílýmu je OK

Reagovat
smazaný uživatel

*bílému

Reagovat
wishmaster

Reagovat
fantomas

Tvl. Proč je takovej problém pochopit, že se Mendy přirovnává ke KARIKATUŘE, což z toho činí dost odlišnej případ. Karikatuře, jejíž samotnej vznik a vývoj je problematickej ( https://tinyurl.com/yyzs6bfm ), stejně jako je problematická celá minulost napodobování a zobrazování černochů v západních společnostech (proto ta paralela s blackface, která má svůj původ v minstrelech).

Reagovat
zelda

to si tam ale hledají sebemrskači sami, Bernardo to určitě takhle nemyslel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Nj, úmysl ale v tomhle případě vážně nesvětí prostředky.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevim, ale zrovna ty sám dost dobře víš, jak černoši sami žertujou o svý barvě pleti. Já souhlasim, že to má zůstat v kabině a ne na twitteru, ale osobně mě tohle teda fakt nepohoršuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Timhle jsem argumentoval celou dobu, kdyz se to tu resilo poprve. Taky si mi to nijak zasadne nevadi, ale Bernardo proste mohl tusit, jaky kontroverze to vyvola. Lidi meli problemy i za mensi veci, v poslednich dnech treba tahle kauza: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/trudeau-oblicej-karneval.A190919_054537_zahranicni_bur

Tak proc ma takovou vec zapotrebi? Kdyby si to poslali mezi sebou, tak ma pokoj.

Reagovat
Mass

Twl ta Kanada je ztracená podobně jako Švédsko. My sme si jako děti hráli na indiány. Doufám, že to na mě někdo po 50ti letech nevytáhne a nevyhodí mě kvůli tomu z práce. A Trudeaovi přeju, ať skončí kvůli obvinění #metoo, kdy se před 15-ti lety omylem otřel o jednu ženu, stejně si za to může ten neomarxista sám.

Reagovat
bobis21

Švédsko? Nejúžasnější země kterou jsem kdy navštívil. Nemůžeš věřit všemu co Okamura řekne ...

Reagovat
Benfica

Reagovat
Gazdo

Zem je uzasna a ich system bol tiez donedavne neprekonatelny. Ale uz zacinaju aj oni s niektorymi hyperkorektnymi vecami. Neviem ci to nie je dokonca Svedsko ktore ma ten absurdne nezmyselny zakon o znasilneni

Reagovat
bobis21

Ve Švédsku se vůbec nic nezměnilo, to je opravdu jen představa některých médií a politiků. A ano, Švédsko má nejširší definici znásilnění na světě (i proto je tam jejich celkový počet vyšší, což si někteří idiotu vykládají tak, že je ve švédsku více znásilnění než jinde, přitom je to jen rozdílná definice ...).

Reagovat
Gazdo

Staci ked povies ze tie zakony o znasilneni si jednoducho na palicu nemusis to obhajovat. ale ano media robia svoje ale zrovna henten zakon nijak neskresluju

Reagovat
bobis21

ano, podle mě je příliš široká definice. A média právě o tomhle nic neříkají, jen řeknou "ve Švédsku je více znásilnění" a to že je to způsobeno jen rozdílnou definicí toho činu ti média neřeknou - díky tomu pak vznikají voliči idiotů jako Okamura, kteří věří že tam je reálně více znásilnění na základě tohoto.

Reagovat
Gazdo

Mna nezaujima pocet znasilneni. To neberiem v uvahu. Ale napr to ze chlap si to so zenou normalne rozda dobrovolne a ona ho tyzden na to nahlasi ze ju znasilnil lebo nebola psychicky v pohode. (Pritiahnute za vlasy viem ale vies co tym myslim)

Reagovat
bobis21

Ano, přesně takhle to funguje. Ale přeci nebudeme kvůli tomu, že se ti nelíbí jedna definice v jednom zákonu říkat, že je země "ztracená", to je naprostá šílenost. Mám ti říct kolik českých zákonů se mi nelíbí? Je proto ČR ztracená.

Reagovat
Gazdo

Ja som nepisal ze je svedsko stratene ale ze sa to uz zvrhava aj tam a toto som uviedol len ako priklad

Reagovat
Benfica

Kanada je ďaleko pred väčšinou Európy.. to skôr krajiny s vládou s ľuďmi ako Kotleba, Kollár, Okamura, Salvini, Le Penn sú stratené..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vodka

Reagovat
jacobT

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Swarley

Reagovat
raduinho

Reagovat
fantomas

Hm, tohle mi ale právě nepřijde vůbec relevantní. Černoši se taky navzájem označujou "nigger", a přesto neni v pořádku, když je tak osloví běloch. Já chápu, že bílym heterosexuálnim mužum je dost těžký upřít jakýkoliv privilegium, ale zrovna od používání karikatur s kořeny v rasistických praktikách a stereotypech by imo nemělo bejt tak složitý se oprostit.

Reagovat
Pablos

a jak uděláš černoškou karikaturu ? Velký rty, popř. nos a hnědá barva. O co tady jako jde ?

Reagovat
r.mrazik

hele...zkus udelat v karikature asiatovi sikmy voci...a za chvili tu mas clanek,jak tehdy s karikaturou Sereny

Reagovat
fantomas

Reagovat
r.mrazik

hele...kdybys byl cernoch a napsal,jak se te to dotyka,tak bych to vzal...ale vzhledem k tomu,ze jsi bila cokolada a delas vyssi dobro,tak si delej citrony jak chces

Reagovat
Pablos

s Tebou se dobře souhlasí docela koukám

Reagovat
r.mrazik

ono to nema vetsinou dlouhe trvani...uzivej dokud muzes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

oká

Reagovat
Cobra

Reagovat
TopinB

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
TopinB

Reagovat
Nihilister

Reagovat
r.mrazik

ale abych hodil svuj pohled,tak tohle nemaji typci poustet vubec ven na socialni site...

cokoli muze kohokoli nasrat a kazdy si v tom najde neco svoje...

ajo...dopadne to priposranosti lidi...ostatne...vyssi mravni policie nikdy nespi

Reagovat
Pablos

je to hnus tohle

Reagovat
smazaný uživatel

Bernardo použil postavičku z obalu čokolády, kterou zná od dětství. Problém je v tom, že tahle čokoláda s takovou karikaturou se pořád prodává. Pokud někoho pranýřovat, tak výrobce a ne fotbalistu, kterej na 99% procent takovýhle konotace ani nezná, ani neřeší.

Je to těžký, žejo. Je to hrozně těžký téma s drobnýma nuancema. S tím slovem nigger je to asi jako s tím, že kámošovi taky řekneš přátelsky zmrde, ale cizímu člověku asi těžko. Podle mě by se měla společnost nad takhle černobílý vidění povznést. Však jsme právě už snad dost vyspělá kultura na to, abychom dokázali rozlišovat srandu a skutečný rasismus. Pro odlehčení - https://www.youtube.com/watch?v=G39AJrNlWw4

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
fantomas

Já si tou vyspělou kulturou nejsem jistej no. A hlavně, úplně se opomíjí ta dimenze, že to, co Silva dělá ve srandě kamarádovi, timhletim vypouštěnim do éteru zároveň normalizuje pro širší veřejnost, žejo. Mendy je s tim možná v pohodě, někdo jinej s tim v pohodě nebude, protože si třeba jeho rodina prošla docela jinym vývojem a setkala se s jinym stupněm oprese, diskriminace.

Že tyhle věci mají svý konotace a leckomu otvíraj starý rány by vážně nemělo bejt složitý vykoumat, a právě to, že se to širší společnosti zjevně nedaří, mě v tom, že až tak vyspělá kultura nejsme, jedině utvrzuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je na dlouhou a otevřenou debatu. Určitě souhlasim s tím, že problém je takovou věc tweetovat, protože nabízí spoustu interpretací a přesně k tomu tady dochází.

Neodpusím si ale - obecně se mi nelíbí ta snaha společnosti "hlavně někomu omylem neublížit nebo ho neurazit". Svět není růžový místo, nikdy nebyl, nikdy nebude. Pokud si budoucí generace vychováme bez alespoň trochu hroší kůže a schopnosti se vyrovnat s nepřízní osudu a okolí, tak jako druh slábneme. Vize toho, že jednou nebude násílí a urážky mezi lidma je nesmyslná a nevěřím tomu ani za mák. Ale to jsem dost odbočil.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
TopinB

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Swarley

Reagovat
diastan

Reagovat
Nihilister

Reagovat
ACSMan

souhlas

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
El Campeon

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
uff

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
naheCZ

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Infi

Reagovat
lenckoj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bukaj LFC

Reagovat
vodka

Reagovat
Kucka

Reagovat
Benfica

presne.. ako kamaráti medzi sebou v rámci nejakej srandy narozprávajú hocičo, čo by nikomu inému nepovedali.. robiť z toho drámu je smiešne

Reagovat
TopinB

Reagovat
r.mrazik

jenze to je nakonec problem tehle doby,ze u rooneyho shrek nevadi, levak bob u luize taky ne a u mendyho tohle jo...a pritom je to to same,jen je rozdil v postavicce...

jenze je to ve verejnym prostoru tisice lidi a je jasny,ze par se toho chytne a pak zacnou vychazet clanky typu "lide jsou poboureni reakci Silvy"

je to psycho doba v tomhle smeru

Reagovat
fantomas

Oukej. Takže moje vysvětlení, že tahle karikatura jaksi neni srovnatelná s milovanýma seriálovýma a filmovýma postavama, evidentně nepadaj na úrodnou půdu. Nedá se nic dělat, ale dál se točit v kruhu nemá smysl.

Reagovat
r.mrazik

tyjo...a vedel to ten Silva a precetl si tu historii tvorby te postavy?

mozna to svadet hned na rasismus je divocina

tahle doba socialnich siti a na kazdym rohu policie politicke korektnosti a hlidacu/hlidacek svetoveho korektniho radu zacina byt extremni...a to nejen u fotbalu,ale u vseho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Nevim, ale já odjakživa razim heslo nevědomost neomlouvá.

Reagovat
r.mrazik

u zlocinu ano

u blbe srandy to je nekdy o vysvetleni a ne hned svadet neco na rasismus

a u tohodle mi to prijde klasicky shitstorm,kdy dotycni za tim rasismus nevidi,ale najdou si to tam hlidaci politicke korektnosti sami...a nakonec nas vlastne vychovava bily heterosexualni muz clanekem,co se muze a co ne...jak rikam,divocina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Což je hrozna blbost to takhle vnímat bez rozdílu, ze ano?

Reagovat
fantomas

Bez rozdílu možná ano, ale pro tenhle případ to rozhodně platí.

Reagovat
Pablos

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Svatej

Reagovat
Infi

Reagovat
wishmaster

fantomas, myslíš tým, že ak by ho prirovnal k nejakej akceptovateľnej černošskej postave - povedzme k Black Pantherovi - tak by okolo toho nebolo toľko rozruchu? Podľa mňa by boli reakcie takmer rovnaké, pretože taká je doba

Reagovat
fantomas

Ne, určitě nebylo, pokud by si vážně byli podobný. Proč taky?

Reagovat
Benfica

no lebo je to kktina

Reagovat
Busby babes

jen bych ale pak dodal to, cos rekl na zacatku: kontext je dulezitej.

Reagovat
fantomas

Jakože sou kamarádi? O tom už sem psal jinde - irelevantní, když to pak vyšle do širýho světa.

Reagovat
Busby babes

neni to irelevantni, je to dulezitej kontext. Stejne tak jako umysl etc. Jak rika Ricky Gervais, you can joke about anything.

Reagovat
fantomas

To sou všechno na sobě nezávislý věci, co tady jmenuješ, speciálně ta citace Rickyho je uplně mimo. Ale jak myslíš... a tenhle glosář je zčásti satira, přirozeně se tu někdy objeví "fake news" ;)

Reagovat
Busby babes

ale kdyz uz te tu mam, tak ti aspon poslu odkaz na to, jake fake news sem davas.

https://www.football365.com/news/a-manchester-united-crisis-mediawatch-special

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
merlick

ta cokolada je rasisticka teda ked dala nanu karikaturu cernocha. A ta cokolada je tiez hneda. Teda aj kakaove boby su rasisticke

Reagovat
Mariano13

Prečo sa problém vyrába, tam kde neexistuje. Rasizmus by sa mal brať, kedykoľvek, keď je to hanobenie a urážka. To, že kolegyňu v Anglicku ráno v robote privítam Wazzup nigga naozaj ani ona nerieši, keďže sama si z toho robí srandu. Takisto, keď sa jedná o vtip (ako tento prípad), alebo často, kde je farba spomenutá, či namaľovaná absolútne vedľajší faktor (napr. ten karikaturista po US Open, kde Serena nezvládala). Všetko spomenuté mi naozaj nepríde vhodné porovnávať s hádzaním banánov a nadávaniu do opíc.

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

proste fantomas

Reagovat
TopinB

Reagovat
valloire

Říct černochovi, že je černej, je dneska rasismus nejhrubšího zrna. Bože

Reagovat
fantomas

To je fakt až děsivý, kolika lidem nedochází tak triviální nuance toho, k čemu došlo.

Reagovat
smazaný uživatel

A k cemu tam teda doslo? Ja to fakt nechapu

Reagovat
smazaný uživatel

Ok ja vubec tu postavicku neznam, ja vidim proste podobiznu s malym klukem, tj vse

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Je tak těžký pochopit, že to, co vidíme my tady v našem zaprděným koutku Evropy, se jinde prostě bere úplně jinak? A když to nechápeme, neznáme postavičku a nepochopíme ani dost vyčerpávající Fantomasovo vysvětlení, vážně se k tomu musíme vyjadřovat?

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
valloire

K čemu tak donebevolajícímu došlo? Jeden černoch byl přirovnanej k černý postavičce. Hrůza. Hele fantomasi, když budeš neopálenej a někdo ti řekne žes ředitel vápenky, je to taky tak strašně hnusný, že by zasloužil potrestat? Co ho zavřít? Děsivý je to, kam takový podobní jako ty zachází kvůli hovadině. Dřív to byly úderky svazáků, co přesvědčovali kulaky, aby vstoupili do družstva. Pak nastupovala STB. Tohle je podobný.

Reagovat
fantomas

Srovnáváš opět jabka s hruškama, a to jsou přesně ty nuance, o nichž mluvim.

Reagovat
valloire

Ne. Já ne. Já nevidím rasismus tam, kde není. Tohle proboha žádnej rasismus není. To, že je dneska tenhle trend ze všeho dělat rasismus, sexismus a já nevim jakej ismus ještě, je dobou. Zkurvenou korektní dobou, kterou dělají korektní přecitlivělý lidi. Je třeba furt proti něčemu bojovat. Za každou cenu. Typickej příklad je ta pomatená Greta. Tady máš její projev i s překladem v NY. Sice umíš anglicky, tak bys překlad nepotřeboval, ale neumíš číst mezi řádky. Takže ho potřebuješ.

https://www.youtube.com/watch?v=rEBU0F29ylA&feature=youtu.be

Reagovat
Pablos

ten boj to šílený už

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

On prave cte jenom mezi radky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Zaschrona

To video nemá chybu.

Reagovat
valloire

ten konec

Reagovat
Godwinson

Do teď jsem se tomu projevu vyhýbal a koukám, že to byla správná volba. Strašný

Reagovat
valloire

Já ho viděl. Jsem zvědavej. Zfleku by mohla dělat nějakýho politruka nebo svazáka v 50.letech.

Reagovat
Godwinson

Jako nejhorší je, že téma má správný a důležitý. Ale když jí vidím, nedejbože slyším, tak mám chuť chodit s plastovým odpadem přímo do lesa.

Reagovat
valloire

Reagovat
Salfovic

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Svatej

Reagovat
TopinB

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
El Campeon

Reagovat
tunkic

Reagovat
patas92

Reagovat
biznizmen

Reagovat
Infi

Reagovat
lenckoj

Reagovat
kiwwi

Reagovat
hodjohn

Reagovat
Mass

Reagovat
Svatej

Reagovat
Kokesh

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bukaj LFC

Reagovat
smazaný uživatel

teď to bylo buď tady v cz nebo v sk, že taky nějaké celebritě řekli cikán, a teď je souzenej prostě svět spěje, do

Reagovat
smazaný uživatel

Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit.

Reagovat
ttopi

Notabene, když jsou kamarádi. Pokud někdo řekne o Sereně W., že vypadá jako gorila a není to zrovna její fanoušek, dá se tušit, že to je myšleno hanlivě. Pokud ale o svém kamarádovi řekneš, že vypadá jako nějaká postavička, o rasismus se podle mě prostě nejedná. Ale jak bylo již mnohokrát řečeno - zde se jedná o barvu tmavou a to se nesmí (alá Chramosta a jeho "sahl na mě a to se nesmí").

Reagovat
valloire

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Hrozná doba

Reagovat
Mass

Oni sami sou rasisti, protože vidí rasismus za vším.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je ale uplne prehnane precitlivelej svet. Od rana ctu kauzu Bernardo a sem nasranej na svet, ve kterym zijeme. Tohle neni normalni, aby se nekdo citil pobouren prirovnani cernyho Mendyho k cerny postave.

Udajne mu za to hrozi az 6 zapasovej trest. To je uplne sileny.

Reagovat
Bukaj LFC

Kdyby ho přirovnal k nějaké černé postavě, která není karikatura černocha tak je to něco jinýho... Tady ho přirovnal k obrázku na kterým je karikatura černocha. Takovýhle obrázky měli zůstat v minulým století a nevytahovat se.. Je to jako disney a jeho černý postavy za který si dneska sypou popel na hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je ale tohle chyba hrace?

Reagovat
ttopi

O tom to právě je. Silva to nemyslel zle, proto mu nepřišlo důležitý se zaobírat tím, jestli tento obrázek náhodou není závadný.

Reagovat
Bukaj LFC

Jeho chyba je to, že to dal na twitter jako veřejně známá osoba.. Musí mu dojít, že tohle je za hranou. Bernardo mi přijde jako inteligentní člověk tak musí vidět, že to je prostě za hranou. Tyhle obrázky prostě byly používány k zesměšňování černochů. Velký červený rty a tupý výrazy.

Klip s podobnýma obrázkama má Jay-z a na něj taky byli lidi našvaní, že tohle použil.

https://www.youtube.com/watch?v=RM7lw0Ovzq0

Reagovat
ttopi

Asi jsem divnej, ale ani na tomhle videu nevidím nic závadného. Když už jsme u toho, tak ty velký rty podle mě černoši prostě objektivně mají. Svět je fakt jen přecitlivělej. Já chápu, že černoši měli kdysi hodně, hodně špatný život a podmínky pro život, ale taky si myslim, že ne každej takovejhle případ je myšlen zle. Prostě není. Ale jak už psal někdo výše, dneska je taková doba, takovej pocit, že se prostě furt musí něco dít, furt proti něčemu bojovat, jinak by asi byla nuda.

Reagovat
Bukaj LFC

Jenomže to je právě to, že takovýhle postavy Disney a Warner Bros dávali do svých animáků jako jednoduchý, slabomyslný postavy.. Tobě to nemůže přijít nějak závadný, protože tě to netýká. Vem si že žiješ ve světě kde v televizi jediný postavy co mají stejnou barvu pleti jako ty jsou karikatury, zločinci a podobně a takhle to bylo ve většině až do 80-90 let.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, co je teď za módu řešit něco, čemu nerozumim a u čeho neznám kontext.

Reagovat
Benfica

aj Jay-Z je rasista? Koľko miliónov pozretí na youtube mu za to zobrali?

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co že Bernardovi hrozí? spletl jsem se! Je to rasista!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

To o Mendym nemuzes myslet vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Co za uplakanou levičáckou holku to psalo proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Ach jo V tomhle bych naopak viděl plus pro City, že jim to v kabině asi funguje, když si může bílej takhle udělat srandu z černýho a ten se tomu zasměje. A pak mu to v tomhle případě beztak vrátil narážkou na to, že má uši jak slon Jumbo. Evidentně se ty dva dobře znaj a Silva ví, že si to může dovolit, protože ho to neurazí, jinak by to nedělal. Nevim teda, jak to maj ostatní, ale právě s těma nejbližšíma kamarádama používám občas ten úplně nejprimitivnější a nejčernější humor, protože se známe a víme o sobě, že nikdo neni takovej čurák, aby byl opravdu rasista nebo schvaloval například nacismus. Akorát kdybych to náhodou někam dotáhl a nějak by na mě vyplavaly 15 let starý screeny ze skupinovýho chatu, tak se rovnou můžu sbalit a dožít jako poustevník někde v jeskyni. Přesto, že mě tady nejeden duševní gigant označoval na sluníčkářskýho zmrda

Reagovat
ttopi

Hezky napsáno. Podobně to píšu já vedle. Podle mě by se neměl přehlížet ten kontext toho, že jsou kamarádi. Respektive mělo by se to řešit až tehdy, až by to chtěl řešit samotný Mendy.

Reagovat
smazaný uživatel

já tohle nechápu když se má něco řešit tak to má snad řešit jenom city jako klub. Kterej ví, že to je sranda oba hráči to vzali OK. Nechápu proč se zase do toho někdo sere tvl. Za 10 let bude co to když řekneš, že jseš rád, že tenhle hráč přišel, že je nejlepší černoch se kterým jsi hrál, a přirovnáváš ho k pelému. Tak si už asi nekopneš

Reagovat
ttopi

To tě zažaluje Pelé

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
valloire

Reagovat
icka

Reagovat
doshcz

Reagovat
jacobT

Na jednej strane suhlas, no na druhej sa mi natiska otazka ci by si tie svoje najcernejsie a najprimitivnejsie vtipy z vasej sukromnej konverzacie v pohode zverejnil aj na socialnej sieti, kde ta sleduje viac nez 600k ludi a celkovy dosah to ma este daleko vacsi?

Reagovat
Kang & Kodos

Určitě ne, ale zrovna tohle má k nějakýmu brutálnímu humoru fakt daleko

Reagovat
jacobT

Vtipne to moc nie je no, ale sam B. Silva pisal, ze to vtip byt mal. V kazdom pripade to patri do sukromnej konverzacie a nie na verejny profil na twitteri.

Reagovat
Benfica

Reagovat
TopinB

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no vidis, ale on to nesdilel se jen se svymi kamarady ale se statisici lidi...

Reagovat
Pablos

no a co jako ? tak lidi nemají bejt dementní, ale musí vnímat o co jde, že to je mezi kámošema post... to přece udělá jenom ignorant, že to vytrhne z kontextu, pro svou moralizující pravdu názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

reknu ti novinku, lidi JSOU dementni, ignorantni a uplne vsichni vytrhavaji z kontextu pro sve predpripravene moralizujici "pravdive" nazory.. nekteri vic, nekteri min

Reagovat
Benfica

presne.. trefa do........ (radšej nepíšem, lebo budem rasista)

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl. Proč je takovej problém pochopit, že se Mendy přirovnává ke KARIKATUŘE, což z toho činí dost odlišnej případ. Karikatuře, jejíž samotnej vznik a vývoj je problematickej ( https://tinyurl.com/yyzs6bfm ), stejně jako je problematická celá minulost napodobování a zobrazování černochů v západních společnostech (proto ta paralela s blackface, která má svůj původ v minstrelech).

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl nevim tvl

Reagovat
ttopi

Tomáši?

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Protože se jedná o hon na čarodejnice. Rasismus není to, že černýmu člověku řekneš, že je černej. Rasimus je, když na základě barvy pleti začneš jakkoli hodnotit, znevýhodňovat, omezovat.

To by si mohlo spoustu těhle lidí, který mají bič v ruce při první příležitosti uvědomit.

Reagovat
Bukaj LFC

Je to rasismus. Tyhle obrázky byly ještě v minulým století používány k zesměšňování toho jak jsou černoši jiní.. Když si to budou posílat mezi sebou v DM tak je to jedno, ale takhle na twitteru prostě říká, že Mendy nevypadá jako člověk..

Reagovat
smazaný uživatel

Silva má uši jak slon a Mendy je černej jak bota. On-going vtípek mezi dvěma kámošema. Je to rasismus? Nikdo mě nepřesvědčí o tom, že by byl.

Mnohem nesympatičtější je mi to, když někdo hned ví líp než autor, co tím myslel.

Reagovat
fantomas

Ale vždyť to, jak to myslel, je v tomhle případě docela vedlejší. Klub si taky nemůže vlepit do loga svastiku a hájit se tim, že mu tam svym tvarem, barvou a bůhvíčim pasuje. Ten samej princip.

Reagovat
Benfica

úplne mimo.. tak mimo jak Backhamova penalta na Eure 2004 v roztrele proti Portugalsku

Reagovat
Bukaj LFC

Top džouk chlape

Reagovat
Benfica

Reagovat
Bukaj LFC

Chápu, že to Bernardo nemyslel vůči Mendymu rasisticky. Jenomže Silva je prostě známá osobnost a musí nést větší zodpovědnost za to co dává na internet. Ať si dělá takový vtípky s MEndym mezi sebou. Teď si prostě děti co Bernarda sledujou můžou myslet, že je naprosto v pohodě přirovnávat černý lidi k těmhle hnusným obrázkům a to v pohodě není..

Btw. Bernarda mám rád a přijde mi jako hodně inteligentní člověk..

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsem psal výše, problém vidím v tom, že pokud se tyhle obrázky normálně vyskytujou na čokoládě v Portugalsku, tak lidi, jako Silva (ať sebeinteligentnější) nikdy nenapadne je brát nějak negativně.. A to, že se ze zesměšňujícího hnusnýho symbolu stal neutrální je ve výsledku vlastně spíš dobře ne? (i když by samozřejmě bylo lepší ho vůbec nepoužívat)

Reagovat
Bukaj LFC

Jo to, že se ty obrázky pořád vyskytujou na čokoládě je dost dementní.. Jde o to jestli se z toho obrázku stal neutrální symbol.. Pro spoustu lidí to pořád může být nepříjemný. Jinak rozhodně nechci, aby za to dostal Bernardo nějakej distanc to by byla píčovina. Jenom je třeba upozornit, že je to za hranou a ať se takovýmhle věcem v budoucnu vyvaruje.

Reagovat
Pablos

podle mě to za hranou není. Tak a co teď ?

Reagovat
Bukaj LFC

Je mi to jedno.

Reagovat
GjøvikFF

Jasně, no, protože všechny děti světa znají historii téhle karikatury a budou to teď napodobovat. Dnešní svět je naprosto padlej na hlavu v tom neustálém hledání nepřítele a hlavně v neustálém přemýšlení za druhý. Ty tady dokonce ještě budeš omezovat a cenzurovat Bernarda, co a jak si bude na svém účtu psát se svým kamarádem, a kolik lidí si to smí nebo nesmí přečíst. Tyhlety tendence mi jako člověku, co vyrůstal za totáče, vadí rozhodně víc než neškodný vtípek mezi dvěma přáteli. Když se černoch, kterýmu to bylo adresovaný, tomuhle sám zasměje a chápe to jako vtípek, tak proč se při vědomí těchto faktů musí najít člověk, kterej s tím nemá naprosto nic společného a při tom musí začít otravně moralizovat a hledat problém tam, kde není.

Reagovat
valloire

Reagovat
Bukaj LFC

Hele je mi to jedno. Prostě jde o to, že známej člověk musí nést větší zodpovědnost za to co dává na net, protože to má dosah k milionu lidí.

Mě to nějak osobně nepohoršuje.. Jenom prostě chápu, že to některým lidem může ublížit. A tady se zase jede klasickej ignoranstkej rant na to jak se nic nestalo ať si jde cenzura doprdele. Vždycky budu rád, když budou lidi psát co si myslí aspoň tak zjistim, že jsou to idioti, rasisti apod. Jenom pak musí čekat, že je za to lidi budou posílat do prdele.

Pokud se Bernardo neponaučí.. ok, ale musí čekat, že ho za to budou lidi jebat.

Reagovat
TopinB

Reagovat
naheCZ

Reagovat
mistr129

Zpet do doby, kdy si to, co si myslis, budeš nechávat na doma a veřejné neříkat?

Reagovat
valloire

Ta doba už tu je.

Reagovat
r.mrazik

neni...ty tu pises blbosti porad

kazdej si mele co chce...vcetne lhare zemana,babise,klausu,foldynu a dalsich figurek

kazdej pise na web sracky...nikdo si nic nenechava na doma

jen proste clovek musi pocitat s tim,ze mu kdokoli a cokoli muze omlatit o hlavu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bukaj LFC

Reagovat
valloire

Jo, já tu píšu blbosti. Sám nahoře píšeš že "na kazdym rohu policie politicke korektnosti a hlidacu/hlidacek svetoveho korektniho radu zacina byt extremni". No to já plně podepisuju mrazíku. A jsem překvapen, že to píšeš ty. A ta doba tu je. Spousta lidí si nechává svuj názor na migraci apod. pro sebe, aby nebyli ostrakizovaný týpkama s tím správným názorem, co volí ty správný politiky jako je Hillary, Macron, Merkel, Conte, Fiala, Bartoš, Pospíšil. Tedy přesně ty korektní píčuse proti kterejm ses vymezil.

Reagovat
r.mrazik

ale prdlacku nechava...

to,ze tu je korektni policie je jedna vec a to,ze kazdej neco mele,je druha...obe tu jsou

a vzhledem k tomu,ze zatim oba proudy placaji to svoje,tak jsme na tom jeste relativne dobre

kretenu ohledne migrace tu je mraky...akorat to ted uz neni cool a politicky body se tim uz nenazenou...i proto jde Japonec pomalu do pici

a samozrejme jsou lepsi a horsi politici...chytrejsi,s lepsim pristupem...to,ze nektery gumy voli Zemana a Babise je pak na povazenou

Reagovat
valloire

Já třeba nepochopim, že někdo může volit Sobotku, Fialu, Pospíšila, Knížete, Kalouska, Hamáčka...ty jsi v tom svým výčtu jaksi opomněl a o něčem to svědčí. Jenže mně je to celkem fuk, vol si koho chceš. Ohledně migrace nepochopím ten laxní přístup ala nikdo tu není, žádnej stres. Stačí změna vlády, podívej se na Italy a bude to jinak. Mimochodem Conte už se zas domlouvá s Macronem o automatickym přerozdělování. Oni s tím nepřestanou nikdy, takže nechápu, proč se tu nadává na ty, co na to upozorňujou.

Reagovat
r.mrazik

ja se o migraci fakt bavit nebudu

Reagovat
valloire

jasně

Reagovat
mistr129

Upozorňujou na to totiž asi takovým stylem, jako když se na vesnický zábavě dva poperou a oni o tom kecaji, že v obci buji organizovaný zločin a teror

Reagovat
valloire

Myslíš že migrace v Evropě je jenom tak jako když se dva no bože poperou?

Reagovat
smazaný uživatel

presne na teto diskuzi mas dukaz, ze je uplne stejne ostrakizovany treba prave fantomas, kdyz projevil nazor (a pro priste si to mozna prave proto necha pro sebe, aby se tu nemusel hadat - takze prosimte porad nebrec, jaky jsi chudacek, jak nic nemuzes a jak ti ostatni muzou vsechno)

Reagovat
valloire

Fantomas není ostrakizovaný, jen je mu vysvětlováno, že je poněkud přecitlivělý na pojem rasismus.

Reagovat
smazaný uživatel

takze uplne stejne jak kdyz je to naopak, akorat tady nikdo nebreci, jak je vsechno spatne

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Bukaj LFC

Jojo cenzura chlapáku... Chci totiž aby za to šel bernardo do gulagu. Jestli chce nahlas říkat, že černoši vypadaj jako karikatury dál tak ať si to říká. Aspoň o něm budu vědět, že tak chytrej neni..

Reagovat
mistr129

Napsal jsi, že za to musi nést odpovědnost.

Reagovat
Bukaj LFC

A taky jsem řekl, že nechci, aby za to dostal nějakej distanc. Prostě to poslal tak ať se nediví, že to někomu vadí.

Reagovat
mistr129

A neřekl to o černoších, ale o Mendym

Reagovat
Pablos

hrozný no jak někteří klidně věci překroutí pro prosazení své pravdy

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

to že poviem černochovi že je čierny, tým mu vlastne hovorím, že nie je človek? Uf tak až toto je rasizmus.

Reagovat
TopinB

Reagovat
R22

Reagovat
icka

Reagovat
Bukaj LFC

Reagovat
doshcz

ještěže nemám žádný černý kamarády, to bych byl ten největší rasista

Reagovat
pobody's nerfect

Nemáš černé kamarády?

Ty rasisto!

Reagovat
TopinB

Reagovat
doshcz

jen žluté

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Mastný Chobot

Manchester United si v této sezoně ze hry vytvořil méně šancí než Aston Villa a Watford, tedy dva z aktuálně sestupujících týmů. To je... dechberoucí záležitost. Naopak kdo si dech zachoval po celý víkend — West Ham United, který se na svou výhru nad Red Devils v podstatě ani nenadřel.

Zaujímavá štatistika vzhľadom k tomu, že som tu cez víkend čítal, že ono to vlastne s MU nie je tak zlé, len ich zráža nepremieňanie šancí

Reagovat
cokoliv

busbyho týdeník ala kdyby rash dal tu šanci a WHU ty šance radši koplo na tribunu tak sme vlastně vyhráli.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Dawon

Potiz je v tom, ze se spousta lidi ohani xG modelama, ve kterych sme na tom slusne, ale to bohuzel extremne zkresluje fakt, ze mame snad 1 penaltu na zapas v tuhle chvili no

To ze treba ted proti WHU sme nedali dve megatutovky je sice pravda, ale napriklad naopak proti Leicesteru sme snad krome te penalty nemeli zadne ani naznaky sanci, coz proste v domacim zapasu neni zrovna idealni

Reagovat
bbbauch

Kdokoliv pri smyslech ti rekne, ze jsme dopredu marni.. ten tym letos dojede na kvalitu vepredu + to, ze poradne nevi, jak ty sance vytvorit

Reagovat
jacobT

Ale napr, smerom dozadu im to funguje lepsie ako sa na prvy pohlad zda, do velkych sanci superov moc nepustaju, xGA maju myslim dokonca najlepsie v lige alebo su hned za City.

Reagovat
spider_8

Však jo, jak kdysi někdo podotkl, že United neproměňují šance, které si ani nevytváří

Reagovat
fenixLFC

nimrejme se v tom, jak jen je to možné, abychom za pomocí kamer s možnou odchylkou 30 centimetrů posuzovali ofsajdy v řádech milimetrů

to je totalna sialenost co s varom robia

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Potupně doma prohrajete derby, góly si dáváte prdelí, kabina Slavie plná bývalých sparťanů si vesele zpívá Pokáčovy hitovky, ze lži vás usvědčí plyšovej medvěd a do Jihlavy jedete jako outsider. Že horší to být už nemůže? Omyl, návrat hlásí Zahustel...

Reagovat
doshcz

fuck, rly?

Reagovat
dantetomas

ten ofsajd by mal byt "clear and obvious".... ak nevies bez pomoci ciar povedat, ci hrac bol alebo nebol v osajde, potom utocnik neziskava ziadnu vyhodu....

a co sa tyka toho Bernarda, podla mna maju rasisticke zmyslanie hlavne ti, ktori za tym videli rasizmus

Reagovat
smazaný uživatel

Silvou vtip je v jadre rasistický a problematický. Bullshit.

K tomu VAR. Chelsea v zápase s Liverpoolom tiež neuznali gól po konzultácii s VAR. Situáciu, ktorá predchádzala gólu začal VAR posudzovať od chvíle, kedy bol v tesnom ofsajde Mount. Medzi týmto momentom a samotným gólom uplynul určitý časový úsek, v ktorom sa hráči Liverpoolu dva krát dostali k lopte s možnosťou prerušenia akcie a dva krát sa lopta so šťastím dostala k hráčom Chelsea. Gól samozrejme nemal platiť, ale nezachytil som diskusiu ani tu, ani v MOTD, že prečo si VAR vybral ten moment začatia posudzovania nejakej akcie. Nikde som nezachytil, že koľko spätne môže ísť VAR, aby mohol začať posudzovať situáciu, ktorá viedla ku gólu. Chybne odmavany aut alebo roh alebo neodpiskany faul atď., to všetko môže mať vplyv na nejaký gól. Taký butterfly effect povedal by som.

Reagovat
fenixLFC

tak to nabuduce citaj pozorne pretoze tu sa to riesilo

Reagovat
smazaný uživatel

Kde?

Reagovat
Csaplárova past

Pičovina, celý VAR. Jen to kurví fotbal. Když je evidentní situace, rozhodčí stejně nedostane echo, případně VAR nechce vidět a když je centimetrový ofsajd, tak to zkoumá 5 minut. Takhle sme si video nepředstavovali ...

Reagovat
smazaný uživatel

klobouk dolů, jediný příspěvek týkající se tématu, ale to je tady běžným zvykem, admini si dělaj svoje osobní výlevy a pak následuje sáhodlouhá diskuze absolutně mimo téma.

Zpět tedy k videu. Zavést ho do hokeje byl a je obrovský propadák, zejména KHL je tím dokonale zničená, kde už volají snad desetkrát v třetině a našli v tom geinální způsob jak odvolat branky jenž nepotřebují.

A fotbal toto bohužel začíná po vzoru hokeje ještě hůře. Zápas Leicester versus Totenham jsem viděl živě a nestačil jsem zírat. U těch rusů by to člověk ještě čekal, ale od anglánů v dokonalé Premier league..opravdu jen kurvení fotbalu. Co mě nejvíc zaráží je že s Varem je větší chybovost rozhodčích než byla v dobách kdy si Maradona dával goly čím chtěl.

Reagovat
smazaný uživatel

"a pak následuje sáhodlouhá diskuze absolutně mimo téma."

tohle je důvod, proč má EF tak živý fóra, pokud se ti to nelíbí, tak je spoustu jiných fotbalových serverů

Reagovat
TopinB

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
uff

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

* KHL je tím dokonale zničená, kde už volají snad desetkrát v třetině a našli v tom geinální způsob jak odvolat branky jenž nepotřebují.

Co je to kurva za větu?

Reagovat
smazaný uživatel

kdybys sázel chápeš ale jelikož si dítě jako ti nad tebou co oslavují že na fotbalové diskuzi se neprobírá fotbal pak není na co reagovat

Reagovat
Mastný Chobot

je tam neskutočne veľa nedostatkov, takto to fakt nemôže fungovať

Reagovat
jacobT

So zavedenim VAR by nebolo odveci zmenit okrem pravidiel o hrani rukou aj pravidlo o offside tak, aby bolo posudzovanie rychlejsie. Napr. brat do uvahy len nohy a nie 3 minuty kontrolovat takmer kazdu cast tela, ci nahodou nie je o par milimetrov za obrancom.

Reagovat
Ondiis

Někdo hodí šipku směrem k bráně a je metr a půl v offside. Tohle bych neměnil zrovna, aby v offside nebyl díky nohám

Reagovat
dave30

Nevím, jestli bude hráč úmyslně skákat šipku ještě před přihrávkou...

Reagovat
smazaný uživatel

Cenzura.

Reagovat
GjøvikFF

Dva borci spolu žertují na twitteru a pak se najde v Česku borec, kterej v tom hledá tři koeexistující dimenze, které se vzájemně nenegují. Ty bys měl jít hochu ven na vzduch, protože toho se ti očividně hrubě nedostává.

Reagovat
jenage

Wtf ten Jones s Woodwardem, to fakt řekli?

Reagovat
smazaný uživatel

prej měl říct disappointing. Ale kdo ví

Reagovat
C-M@ster

Ne.

Reagovat
havrys99

Jediný z článku mi zajímá otázka VAR. V Anglii si jedou vlastní styl oproti Evropě, žádné obrazovky, ale rozhodující slovo má kolega v kukani. Jenže jak první kola vypadala super, je to omezené opravovat pouze zjevné technické chyby, nikoliv přehmaty sudích. Věřím, že v budoucnu dojde k radikálním změnám ve prospěch fotbalu, stále na můj vkus většina řešení trvají strašně dlouho.

Za mě osobně bych zavedl: 1) coaches challange, 2) omezení ofsajdu na tu část těla, kterou útočící hráč zahraje

Reagovat
vodka

Ad Silva/Mendy, za tohle Silvu popotahovat mi přijde dobrý bullshit. Mnohem dementnější a rasističtější mi navíc přijde ten druhý tweet/story, co je v článku zmiňovaný...

Reagovat
bbbauch

ten druhej tweet je fakt na urovni ditete

Reagovat
Talker

Zbytečná story ohledně Silvy a Mendyho. Silva je debil, že to postnul veřejně, měl očekávat, že se toho někdo chytne a udělá z toho rasistickou aféru.

Pěkný nápad ohledně VAR - řešit situace, kdy jde o centimetry a zlomky vteřiny je prostě extrém. Ale počítám s tím, že se v létě vyhodnotí využití a v létě se případně poupraví pravidla, aby to lépe fungovalo.

Reagovat
nani92

Každý kto vidí v Silvovom vtipe rasizmus, je sám rasista.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Benfica

Reagovat
Godwinson

Spíš totální čůrák

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To sa nevylučuje

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Nemusí nutně být, váže se to k archetypálním stereotypům jako Pickaninny, Blackface a tak dále, takže ačkoliv tuto situaci nepovažuji za rasismus, nýbrž za přátelské pošťuchování (které však nepatří sociální sítě jako řada dalších, často sebe ponižujících věcí), díky kontextu historie afroameričanů rozumím tomu, proč je někdo nahněvaný.

Tím někdo myslím lidi, kteří byli oběťmi rasismu v nejhorší podobě, ne přecitlivělé lidi, kteří svým sluníčkářstvím zasahují do principů světa.

Reagovat
Benfica

Bernardo a rasista ako ešte ok, ak by prirovnal nejakého súpera, ale robiť kauzu na základe kde sa dvaja kamaráti podpichujú

Takže teraz čakám Musíme si promlivit o Bernardovi niekto tu musí mať asi komplex z Portugalska

Reagovat
smazaný uživatel

tak uz jsi opalcoval vsechno, co podporovalo portugalce dobry, muzes jit

Reagovat
Benfica

aj idem.. myslel som, že diskusia bude o var, ale som sa pomýlil, možno niekedy inokedy

Reagovat
C-M@ster

Rozhodl jsem se, že zahájím svoje vlastní Fridays for future.

Abych dal najevo, že mi není jedno budoucnost Eurofotbalu a že mi vadí články jako tento, Fišarovy nebo Pikoušovy exhibice, rozhodl jsem se, že nebudu psát v pátky komentáře tady na Eurofotbalu a to až do odvolání.

Ne, nepřemlouvejte mě, už jsem se rozhodl, ale můžete se připojit!

Událost budu označovat FFEFF a budu ji vyhlašovat ve čtvrtek 23:59 pod posledním článkem na EF - když si zrovna vzpomenu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

dostaneš pak alternativní Nobelovu cenu

Reagovat
Cobra

Reagovat
fenixLFC

nemozes to rozsirit na cely tyzden?

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mikelinos

budeš mít víc času na fantavidea

Reagovat
C-M@ster

Jedno mám v hlavě, ale může to bejt dost cringe, bude asi i celkem náročný ho vyrobit, takže nevím, kdy bude hotový...

Reagovat
Euphael

Jaký nick ma v diskuzi Fišera?

Reagovat
C-M@ster

Netuším, asi žádnej.

Reagovat
smazaný uživatel

PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Fotku jak sedíš s nápisem na A3 před EF parlamentem, or it didn't happen.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
salami

Reagovat
Alan_Shearer

Coze, to je opravdu nekdo opetovne schopnej hledat rasismus tam kde neni? Fantomas se docista pomatl.

Reagovat
Bukaj LFC

Občas se nedivim, že se na lidi co sledujou fotbal kouká jako na blbý lopaty. Tahle diskuze to dost potvrzuje, absolutní nepochopení problému a jenom fňukání jak se svět v prdel obrací..

Reagovat
fantomas

Reagovat
C-M@ster

Zdravím Tě příteli,

lidi přesně jako Ty hledáme v naší páteční iniciativě. Jde nám, stejně jako Tobě, o blaho Eurofotbalu, nic více a nic méně.

Pokud se připojíš, rádi Tě mezi sebou uvítáme.

Jan za tým FFEFF

Reagovat
Pablos

a teď úplně čistě seriózně se zeptám... jaký máš názor na tohle ?

https://youtu.be/QfHER_Bl-Lg?t=320

Reagovat
fantomas

Uplně něco jinýho proboha.

Reagovat
Pablos

tak to je snad jasný, že to přece není srovnání Jde jen o to, že někdy si prostě lidi můžeš zaškatulkovat jen na základě toho, že si ohledně nějáké věci nerozumíte (viz. ten Silva a Mendy)... proto mě zajímal jeho názor na tohle třeba.

Reagovat
valloire

Vichnar je hnusnej rasista.

Reagovat
Bukaj LFC

Na to s tou černou botou? Nepoužil bych to a je to očividně někdy z devadesátých let tak to chápu. Dneska už jsou snad lidi rozumnější a nemusí říkat takový hlouposti.

Hele mě tyhle věci osobně nějak neurážej. Jenom prostě chápu, že to je pro nějakou skupinu lidí nepříjemný a může jim to ublížit, protože to mají spojený s nějakým traumatem. A proto si myslim, že by se měli lidi v tomhle vzdělávat, aby nedělali tyhle zbytečný přešlapy. Pokud to nechtějí pochopit, ok... Na druhou stranu mi vadí i lidi co by za to dávali nějaký šílený tresty. Ať si lidi píšou co chtěj, ale musí očekávat, že si je lidi budou blokovat, píčovat do nich a nebo jim třeba někde rozbijou hubu.

Reagovat
Pablos

Tak ona je to citace z dob ještě víc minulých než devadesátky to co Vichnar říká. Spíš mě zajímalo, jestli je to jako za hranou, že to televize odvysílá nebo né ? Třeba v dnešní době ?

Reagovat
Bukaj LFC

Třeba u talk show ať si to televize vysílá. Kdyby mi komentátor u fotbalu popisoval hráče timhle stylem. Tak bych s tím problém měl.

Stejně byl vyhozenej komentátor na primě, když popisoval dva černochy tím, že mají stejný opálení.

Reagovat
Pablos

Taky bych s tím měl problém u komentátora, kdyby to tímhle stylem popisoval. Ale už nemám problém s tím, když to televize odvysílá tohle konkrétně a právě že je to pár měsíců zpět co to vysílali a tak mě tak i trošku překvapilo, že to necenzurovali, čekal jsem, že se proti tomu vyrojí právě hodně lidí.

Reagovat
Bukaj LFC

Jenomže tam je ten hlavní rozdíl.. Tady není velká komunita lidí s černou barvou pleti takže to nikoho nemuselo urazit. Twitter je platforma na který jsou lidi, kterých se to mohlo dotknout a proto je to ze strany Bernarda hloupost.

Mě tady v tý debatě jenom vadí to jak tu lidi brečí, že už si lidi ani nemůžou dělat srandu.. Můžou jenom je taky fajn občas přemýšlet. Zvlášť v Bernardovo postavení.

Reagovat
Whitemedia

French connection

Reagovat
dave30

Již od začátku VAR tady zastávám, že pokud nelze ofsajd rozklíčovat bez pomocí ofsajdlajny, že se nejedná o hrubou chybu pomezního. Neustále se tady ale objevují názory, že bez ofsajdlajny je náš VAR k ničemu. A to jsme ještě netušili, že kamery pracují s odchylkou 30 cm. Přitom bychom chtěli posuzovat milimetrové ofsajdy...

Reagovat
Whitemedia

Don Rickles by to měl v téhle době sakra těžké..

Reagovat
Zaschrona

Když tak vidím, co se poslední dny řeší společensky za hlavní témata a přidám k tomu tuhle ságu Mendyho a Silvy, tak se nemůžu ubránit dojmu, že ekonomický růst sice odstraňuje chudobu ekonomickou, velmi výrazně ale zvedá tu duševní.

Reagovat
fantomas

Škoda že na týhle tezi neni pravdivá ani ta první část.

Reagovat
Bukaj LFC

Reagovat
Zaschrona

Jako vtip dobrý.

Reagovat
fenixLFC

tvoj? nie.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
mistr129

Relativně možná ne, v absolutních číslech určitě jo

Reagovat
fantomas

No, a absolutně to táhne v podstatě sama Čína, pokud vim.

Reagovat
Zaschrona

Populační růst pod kontrolou, ekonomická liberalizace a investice do infrastruktury fungují, no.

Reagovat
merlick

elektroniky za par tisic v kazdej europskej domacnosti, pristupna voda aj vo vyprahlych castiach sveta, elektrika takmer vsade kde nie je vojna, generacia Y vyrastajuca s obavou o to, ktoru viacej cool depku si vyberie, nie o to, ci ma co do ust.. mas pravdu, nikde sme sa neposunuli, sme praveke opice, kapitalizmus je zly, blaha is goat. Milujem EF a tolko smutnuckych ludi tu vizionari ste chlapci fakt..

edit: este si tam dopln fantomasa ktory nema nic lepsie na praci, ako riesenie rasizmu dvoch 2000 km vzdialenych priatelov

Reagovat
fantomas

Lol. To muselo zabrat práce takhle převrátit jednu suchou větu, cenim.

Reagovat
merlick

tak uz dlhodobejsie nechapes zakladne veci, treba ti to opakovat

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
TopinB

Reagovat
valloire

Reagovat
Mass

Reagovat
Euphael

Reagovat
kattos

"protože VAR má aktuálně až pokrk úplně každý fanoušek fotbalu."

Já teda ne. Kdo další?

Reagovat
R22

Taky ne, je to pokrok Ofsajdy jsou řešený lépe než dříve, aspoň je to řešeně konzistentně..a i 3mm ofsajd je stále ofsajd..

Jinak samozřejmě má VAR mouchy (např. nevlyoučení za jasný fauly na červenou, pár jich tuto sezonu bylo), ale to je spojeno ne s technologií, ale rozhodčíma u videa + trochu nastaveným systémem...časem se to vychytá

Reagovat
fenixLFC

Ofsajdy jsou řešený lépe než dříve

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou.

Reagovat
R22

jsou no

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Hokaido

Stejně se tyhle hovna jako Brexit, gender equality nebo hledání rasismus úplně ve všem řeší jen kvůli tomu, že západní společnost je strašně vyspělá a opravdový rizika z ní téměř vymizely. Lidi se tak nudí, hledají drama a vzrušení. Pochybuju, že by fantomase (a všechny ostatní bojovníky za všemožný rovnoprávnosti) nějak urážel samotný tweet, ale je to prostě v modě. Oni věří tomu, že je to tak správně. Je to v podstatě stejný jako víra v nějaký náboženství. Blbý je, že to má většinou opačný efekt, jedna skupina otravuje druhou natolik, že se společnost spíš polarizuje.

Mně je to celkem u prdele, abych pravdu řekl. Když vidím současnej rasismus v Itálii nebo antisemitismus ve Francii, tak ho jednoznačně odsoudím, ale věci jako právě tweety Bernarda mi přijde úplně zbytečný řešit a taky se od toho co nejvíc distancuju.

Reagovat
kattos

Reagovat
fantomas

Tak na tom distancování ještě budeš muset krapet zapracovat.

Reagovat
fff

Ty musis zapracovat na vyzname kontextu.

Reagovat
Hokaido

Bylo mi úplně jasný, že tohle tady zazní.

Reagovat
Tywin Lannister

Chtel jsem napsat neco obdobnyho..na me to ma spise opacny efekt nez bylo zamerem..jinak co cekas od fantomase mistniho kazatele celospolecenske osvety v otazce rasizmu, mensin, ekologie, vrchniho protektora prav zen a feministickyho aktivisty, puritana atd.. zktratka a jasne zzenstily afektovany vegansky pice co ma pero misto vaginy jen hrickou prirody ...ten prijit po praci domu a videt svou holku jak mu ji sousta grupa cernochu do prdele, tak jim nabidne caj a susenky a ji se jeste omluvi ze je to jeho chyba protoze ji dostatecne nenaslouchal

Reagovat
R22

Reagovat
smazaný uživatel

deep

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wambasen

Reagovat
ElectrickMann

Všichni to jsou greténi

Reagovat
Posledni Kovboj

s kym si mrdala?

Reagovat
merlick

s magjanom

Reagovat
Euphael

Reagovat
TopinB

Reagovat
Le Gunner

Jakýkoliv -ismus by se měl řešit ve svém kontextu. Bohužel Silvův tweet si díky možnostem internetu přečte kdejaký popleta a danou situaci pak aplikuje bezmyšlenkovitě na jiného černocha, u kterého to nemyslí jako přátelské popíchnutí - a to už je špatně.

Reagovat
Pony Slaystation

Myslím, že problém je spíš v tom, jak se všechno hned musí hodit na sociální síť, i když to tam evidentně nemá co dělat. To, že ho pak někdo nařkne z rasismu u podobného příspěvku je jedině dobře. Aspoň si příště snad rozmyslí, co tam dává, stejně, jako většina lidí s podobnými posty na těchto sítích.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Sandstorm

A kdyby Bernardo pošťuchoval Fodena a dal tam fotku Snoopyho tak by to byl taky rasismus?

Děkuji za vysvětlení.

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto Bernarda keby to bol Mendy.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Bukaj LFC

Hahaha, protože snoopy je rasistický vyobrazení bílých lidí viď?

Reagovat
Busby babes

pro fanousky United, at si muzou rozjet tradicni hejt: Gomes dle MEN neni v nominaci na zapas.

Reagovat
iamek

Co čekat od OGS

Reagovat
Busby babes

ten bidak, nepostavil zraneneho hrace!!!

Reagovat
r.mrazik

zatim ho nevideli jen u hotelu...tak snad tam nekde bude

Reagovat
Sandstorm

Raději si počkáme na oficiální line-up...

Reagovat
fff

Inak MK Dons a LFC dnes na Nova Sporte.

Mal by heat Keita, mozno Elliot. Asi aj Brewster.

Reagovat
smazaný uživatel

Nenechal bych hrát nikoho ze základu. I kdyby to mělo stát postup. Jako že by nemělo..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl rasismus neexistoval, tak by si ho EF musel vymyslet

Reagovat
Skip 2 My Lou
Reagovat
smazaný uživatel

Karikatúra bieleho černocha

Reagovat
smazaný uživatel

AKTUÁLNĚ: FIFA potvrdila změny v systému hostování - od sezony 2020/21 budou moci kluby posílat na hostování do zahraničí pouze 8 hráčů, od sezony 2022/23 se tento počet sníží na 6 - tyto změny se budou týkat hráčů ve věku 22 let a starších.

Chelsea má momentálne 15 hráčov na hosťovaní v zahraničí, z toho 10 má 22+ rokov. Aspoň sa ten nič neriesiaci plevel predá.

Reagovat
Zaschrona

To je super.

Reagovat
Whitemedia

Chelsea Xl – Caballero, James, Guehi, Zouma, Alonso, Barkley, Gilmour, Pulisic, Pedro, Hudson-Odoi, Batshuayi.

Reagovat
Whitemedia

RIP Olí, v zimě jde

Reagovat
smazaný uživatel

Môže byť. Barkley na DM bude zaujímavý.

Reagovat
Error

To je zradlo

Reagovat
Whitemedia

chybí mi tam jen Maatsen místo Alonsa, toho si v následujících týdnech i tak dost užijeme..

Reagovat
Error

Mozna v prubehu. On Lamps v poslednich tydnech podcenil dost situaci, asi by bylo fajn dnes nevyletet.

Reagovat
Raylan

Billy G a na lávce i Maatsen a Anjorin

Reagovat
smazaný uživatel

Pulisic v záloze? A James zpátky, hezký

Reagovat
smazaný uživatel

4-2-3-1 tipujem. Len neviem, ktoré krídlo bude hrať podhrota

Reagovat
Mimalu

to vypadá, že to nebude vůbec v TV

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ty na ktorom kanáli pozeráš?

Reagovat
Error

Ted jsem zapl ovostreams a funguje

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak inak. Na ktorom kanáli pozeráš Chelsea?

Reagovat
Error

Aha, uz tam vyskocil Kloppuv xicht. Dojeb

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Error
Reagovat
Nikikrew

Co je s Giroudom?

Reagovat
Whitemedia

dnes prý zranění, ale jinak je z něj trojka a v zimě asi zdrhne

Reagovat
Nikikrew

lol ten dopadol. Ale tak mu treba zato co predviedol po tom finale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

a ved mozno pojde ku vam

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo supr. Giroud - Carroll .. to bychom mohli hrát klidně 8-0-2

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Whitemedia

Co předvedl?

Reagovat
Nikikrew

Ved v tom autobuse ako tam sarkasticky dakoval Arsenalu. Saso jeden, nebyt nas kope niekde stale vo francuzsku

Reagovat
Whitemedia

vůbec netuším, o čem to mluvíš

Reagovat
Nikikrew
Reagovat
smazaný uživatel

tak mu treba za to ze si urobil karieru na nasom nestasti

Reagovat
vodka

Reagovat
stiflerovamama

Liverpool by během ledna mohl získat posilu do ofenzivy. Reds mají podle posledních zpráv zájem o ofenzivního záložníka Jamese Maddisona z Leicesteru City

Reagovat
avicii

Potrolili by sme United

Reagovat
smazaný uživatel

tak LFC sa s nim tusim spajal skor nez s ManU

Reagovat
avicii

Fakt? Mne príde ze sa píše len o United.. Bral by som ho miesto Lallanu

Reagovat
smazaný uživatel

nejakeho typka som to tu davno videl spominat, ze Klopp ma zaujem o Maddisona a cena by mala byt okolo 75

Reagovat
fenixLFC

celkom draha nahrada na tribunu...

Reagovat
avicii

Reagovat
Coutinho10

tak to jsem na to zvědavej

Liverpool: Kelleher, Hoever, Lovren, Gomez, Milner, Keita, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Jones, Elliott, Brewster.

Subs: Lonergan, Lewis, Kane, Chirivella, Van den Berg, Longstaff, Clarkson.

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně se to docela líbí, i ten Oxlade, nejsem proti, snad se chytí

Reagovat
Coutinho10

jako aspon uvidime dalsi hrace....jindy neni moc moznost

Reagovat
vladis271

Klopp ideme takticky vypadnúť z domácich pohárov čo najskôr a ptm vyhrať ligu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně se to nezdá jako zas tak slabá sestava

Reagovat
Coutinho10

Mauricio se vcera inspiroval

Reagovat
Coutinho10

jinak nas dava Novasport 1

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda hodně se těším na Elliotta a Brewstra

Reagovat
Kixi Syhimour

62Kelleher C. (B)

24Brewster R.

9Elliott H.

12Gomez J.

2Hoever K.

11Jones C.

8Keita N.

20Lallana A.

6Lovren D.

7Milner J.

15Oxlade-Chamberlain A.

Reagovat
r.mrazik

Gomes ani na lávce a v základu Andreas

Ať jde do pice

Reagovat
smazaný uživatel

jako andreas by měl hrát jenom v těchelch zápasech, takže z půlky spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

Ale záloha dneska silnější než na West Ham

Reagovat
r.mrazik

To rozhodne...kvalita fakt lepsi

Reagovat
Grahf

Tuanzebe kapitán

Reagovat
HanziDrown
Reagovat
smazaný uživatel

Máme super úzkej kádr a po každým zápase se nám zraněj 2 hráči. This is fine

Reagovat
smazaný uživatel

Barkley

Reagovat
Svatej

Pěkně..

Reagovat
smazaný uživatel

uff, zatiaľ exhibícia

Reagovat
Svatej

Woooow

Reagovat
Mimalu

moc pěkný úvod

Reagovat
Raylan

James

Reagovat
Coutinho10

Elliotte

Reagovat
REPLIKATOR

Lovren

Reagovat
C-M@ster

Borci - Martial/Rash/Shaw budou chybět i v lize teď? Nebo se už konečně vrátí aspoň ti dva vocasi?

Reagovat
niflheim

Rash by měl ještě chybět, Martial se Shawem by myslím mohli hrát. Ole už před Leicesterem říkal, že jsou tak týden/dva daleko.

Reagovat
C-M@ster

Martial tam chybí dost podle mě...

Když je na hřišti, je sice Lingard furt impotentní, ale není už tak zbytečnej.

Reagovat
smazaný uživatel

To musí byť ofsajd, nie?

Reagovat
Raylan

Jasný

Reagovat
mikelinos

Při výkopu od brány to nemůže být offside

Reagovat
Raylan

Tam typek tečoval ne?

Reagovat
mikelinos

Podle mě ne

Reagovat
Raylan

Tak minimálně rozhodli obránce, kterej chtěl hlavičkovat a tím se zapojil do hry. Ale nevim, potřeboval bych to vidět ještě jednou.

Reagovat
Raylan

Ou sorry, jsem dement

Reagovat
smazaný uživatel

To nie, teraz som pozeral, že to bol odkop od brány

Reagovat
Kixi Syhimour

ani nevim, třeba

Reagovat
C-M@ster

To se hodně zpopularizovalo na nějakým MS, když padl takovej gól... 2010? Nevím už kdy.

Reagovat
Kixi Syhimour

Neuer - Klose proti Anglii? Ale to jen tipuji, nicméně o tomhle jsem fakt nevěděl.

Reagovat
C-M@ster

Je to možný.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ne

Reagovat
off-olda

To byla normálně akce aka Čech --> Drogba

Reagovat
Trapper

Čistý konto prostě nikdy neudržíme

Reagovat
stiflerovamama

Ox mi pride po tom zraneni zatial dost mimo

Reagovat
Kixi Syhimour

To držení míče

Reagovat
r.mrazik

Fred klasická ztráta uprostřed

Andreas by nehrál ani v rochdale

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Talker

Zajímavý zápas zatím. CHO a Pulišič zatím vůbec nic, Pedro hraje spíš s nima než s náma. Nejlepší zatím Barkley, Bats a Zouma, což je dost špatný pro ty, kteří měli bojovat o místo.

Reagovat
smazaný uživatel

CHO je po dlhodobom zranení, Pulisic si musí zvyknúť na iné prostredie. V oboch prípadoch to chce čas. Pedro ale klasicky všade a nikde.

Reagovat
Coutinho10

škoda Milner...hezky tam naběhl za obranu

Reagovat
fenixLFC

link prosim?

Reagovat
stiflerovamama
Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Coutinho10

já koukám na Novasport 1, ale tu asi nechytáš

Reagovat
fenixLFC

tak nemam telku a na nete to trosku nemozem najst. ale ten stream co postla mama, funguje

Reagovat
Coutinho10

tak aspon tak

Reagovat
vladis271

Elliot v sebe niečo ma.

Reagovat
REPLIKATOR

drogy

Reagovat
Svatej

Oni fakt hrají osobu na Gilmoura?

Reagovat
TopinB

Jako, začínám chápat proč

Reagovat
Svatej

A rázem. Je jasný proč.. Tomu klukovi stačí fakt malo

Reagovat
Raylan

Reagovat
Svatej

To bych pokazdy nejradši prorazil hlavou zeď, když hráč soupeře regulérne unese, ten spadne a faulujici hráč se hada o to, že se ho ani nedotkl

Reagovat
kvasha16

Reagovat
fenixLFC

za sheffiled hraje stearman, freeman a dalsi freeman

Reagovat
Busby babes

Zatim dobre drzime remizu.

Reagovat
fenixLFC

brankar dons pozeral kariusa?

Reagovat
Kixi Syhimour

Mladíček Milner

Reagovat
Coutinho10

Gooooooaaaaaal Jaméééz Milneeer to bylo dělo

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovoril Lampard, že keď je na ihrisku Barkley, tak je on exekútorom penalty?

Reagovat
Talker

Možná to změnili po té neúspěšné penaltě.

Reagovat
kvasha16

asi si chcel nahnat sebavedomie ... bohuzial, nepomohlo...

Reagovat
off-olda

Proč to kope Pedro proboha? šesti dalším by to slušelo víc.

Reagovat
spider_8

Barkley první exekutor, sure

Reagovat
nani92

sú tam náznaky, verím, v postup

Reagovat
REPLIKATOR

Milneeeeeeeeeeer nechytatelně!

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale na to, že záloha má pomalu 3 kreativní hráče, tak nic moc

Reagovat
fenixLFC

tak ono je to typologicky uplne cosi ine nez hravame bezne, tam nemozu byt ani ziadne vzorce. a to nie iba kvoli tomu ze hra totalne odlisny tim, ale aj iny system

Reagovat
Kixi Syhimour

jako jo, chápu, ale i tak bych čekal trochu více

Reagovat
stiflerovamama

Ox je zatial dost mimo po tom zraneni.

Reagovat
r.mrazik

Uff...ten mi pije krev

Reagovat
Busby babes

ramenem.

Reagovat
r.mrazik

Toho jsem nemyslel....ale.jo,tohle musí být gól

Reagovat
Busby babes

uz to zas melo byt tak 3:0. ale ja si tu holt kazdej tyden nase spalene sance vymejslim, takze tezko rict...

Reagovat
r.mrazik

Hh

Ale jo...ty šance máme...bohužel i tak je ta hra nějaká divná

Škoda toho Angela, Jese je úplně mimo

Reagovat
Busby babes

Player/manager Vincent Kompany, back after 4 weeks on the sidelines with a hamstring injury, leaving the pitch with a new injury...

Reagovat
masina_LFC

No zatial mladici a Milner nesklamali... ale Lallana, Ox, Keita a Lovren strasna bieda

Reagovat
Busby babes

ale jinak me fakt bavi, jak komentatori na ceskych TV berou ty nejvetsi bulshity, co se v anglii objevi a prezentuji to behem prenosu...

Ted toho Evru.

Reagovat
Talker

kat se na to moc nedá dneska. Všechno cpeme přes přehuštěný střed nebo levou stranu, většinou se musí přejít přes 5 hráčů, aby se někdo dostal vůbec do vápna. Přitom pravá strana je naprosto prázdná, když to tam dostal Pedro, tak 10 metrů od něj nikdo nebyl.

Zajímalo by mě, jestli James hraje defenzivně, protože máme dost slabý střed a radši necháváme vzadu jeho, než Barkleyho. On hraje hodně hluboko a ještě se s míčem stahuje do středu hřiště. Absolutně nechápu proč, když může otevřít obranu náběhem podél lajny. Guehi mi přijde oproti Tomorimu extrémně nejistý ve všech situacích také.

V ofenzivě se mi od jejich golu nelíbí nikdo. Respektive z celého týmu mi nepřijde nikdo, kdo by vyčníval. Možná Zouma.

Pedro je naprosto úděsnej, přijde mi, že i Miloš Zeman má více citu v noze. Ten prostě není schopný dát přesnou přihrávku. Penalta s přehledem, ale jinak naprosto tragický - předržuje míč, zbytečně ho ztrácí, není schopný přihrát přesně, nechápe rychlost hráčů a jejich schopnost doběhnout jeho přihrávku. Do tohohle zápasu se absolutně nehodí. Respektive do tohohle fotbalu. Podle mého má zatím mínusový přínos i přes proměněnou penaltu.

Ale přijde mi, že prakticky nikdo není schopný dát přesnou přihrávku do běhu. Možná i proto trpí CHO a Pulišič, kteří jsou absolutně neviditelní.

Reagovat
Mimalu

Koukat se na to dá, proti takovým týmům jsme častokrát hrávali teda daleko větší bramboračku než dneska.

To stahovaní Jamese do středu taky moc nechápu, celkově působí dost nervózně. Pedro mi přišel hlavně na začátku špatnej, postupem času se to zlepšilo a když už nic, tak se svým stahováním několikrát pomohl rozehrávce.

Se zbytkem víceméně souhlas

Reagovat
Talker

Jako hráli, ale v rámci téhle sezony jsem asi zhýčkanej. Pedro, Barkley, Bats strašně předržují míč a strašně mě to sere.

Reagovat
YNWA__MSN

Lallana naprosto strašnej, Elliott hodne prehypovanej,Naby nerozehranej, Gól hrubá chyba brankáře

Reagovat
Kixi Syhimour

Mně nepřišel Elliott nějak hypován při tom přestupu, dneska možná trochu, ale nebojí se toho

Reagovat
Svatej

Poločas celkem v pohodě, jen jsou teda Grimsby hrozně nesympaticti snad ve všech ohledech.. Fyzicky na tesno až za hranicema bez míče, padají při každým kontaktu s ním, nakopavaji a fotbal nehrají.

Koho je mi ale fakt líto je Gilmour. Nejenže dostal osobku, ale ještě viditelně se ho snaží vydeptat. Když pak ale v jediným momentu, kdy měl klid na mici, dokázal vykouzlit takovou fabregasovinku, tak jsem hned pochopil, proč se soupeř zaměřil na něj. Jemu fyzická hra problém dělat nebude a hlavně má teda přehled jako král. Snad to není zdaleka jeho poslední zápas v sezóně.

Naopak Barkley a Zouma mě serou. Maji celej střed pro sebe, protože na sebe Gilmour bere pozornost svýho strážce a nejsou schopni toho využívat. Jsem si vědomej limitu Zoumy, ale minimálně mozek by snad měl umět používat a toho prostoru tam fakt má spoustu. Barkley je zas od gólů totálně neviditelnej a to je docela průser vzhledem k tomu, že je to jedinej volnej středak na hristi.

Pulisic příšernej, Odoi začátek taky, ale pak už hrál moc pěkně. James až na jednu situaci super. Bats se začíná osmelovat a bejt užitečnej i při tvorbě hry, což je vcelku super, najednou se nezdá jen jako zakoncovatel ve vápně a nic víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Pri tom góle Grimsby to podľa mňa bol ofsajd. Ten hráč Grimsby, ktorý sa lopty síce nedotkol, ale ovplyvnil svojím aktívnym pohybum hru tak, že lopta sa dostala až k strelcovi gólu mal byť posúdený ako v postavení mimo hry.

Reagovat
mikelinos

A jak to chceš posoudit jako offside, když to celou dobu nikdo netečoval

Reagovat
smazaný uživatel

V tom komentári som to napísal celkom jasne

Reagovat
mikelinos

Podle mě si furt nepobral myšlenku, že při výkopu od brány to offside být prostě nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Miesto primitívneho urážania si si to pravidlo mohol aspoň prečítať. Potom by si zistil, že podľa pravidla XI 3. b) rozhodca nepokladá hráča za hráča mimo hry, ak loptu DOSTANE priamo z kopu od brány. V tomto prípade sa lopta odkopom od brány k tomu hráčovi Grimsby NEDOSTALA (nedotkol sa jej) a jeho hra sa mala posúdiť podľa pravidla XI 2. a)/b), kde svojím pohybom ovplyvňoval hru/súpera.

Reagovat
mikelinos

Však se ke Greenovi dostal míč přímo z kopu od brány, když se toho nikdo jiný nedotkl

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže ja nepíšem o Greenovi, ale o hráčovi Grimsby, ktorý tam išiel do hlavičkového súboja so Zoumom. Panebože

Reagovat
mikelinos

Tak když si to shrneme, tak tu vložíš úryvek z pravidel, který podporuje moje tvrzení (XI 3. b) rozhodca nepokladá hráča za hráča mimo hry, ak loptu DOSTANE priamo z kopu od brány), pak tvrdíš, že hráč Grimsby vystavil do offsidu střelce gólu tím, že se míče vůbec nedotkl ( ) a pak mi to nezapomeneš ocitrónovat, ok

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe statočne jebe, chlape. Ja som nikde netvrdil, že hráč Grimsby, ktorý išiel do hlavičkového súboja a netečoval loptu vystavil strelca gólu do ofsajdu. Ja tvrdím, že svojím aktívnym pohybom sa sám vystavil do ofsajdu, keďže lopta sa k nemu pri odkope od brány nedostala a v čase odkopu lopty od brány bol v postavení mimo hry. Nauč sa čítať písaný text, lebo takto to potom nemá zmysel, keď mi vkladáš do úst niečo, čo som nikdy nepovedal a potom sa ešte pozastavuješ nad tým, že ti tu hádžem citróny.

Reagovat
vitasrp

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Grahf

Strašná zúfalosť smerom dopredu, ale totálna. Celá ta trojka greenwoodom je asi to najhoršie, čo som videl u United. Pereira klasický tragéd, Lingard neviditelný a Chong teda netuším, v čom vyčnieval v rezerve, lopta mu odskakuje a dribling slabučký, neprejde cez nikoho.

Reagovat
Busby babes

zoufale je zakonceni.

Reagovat
ManUnited

Hlavně zas všichni buďte odvařený z Roja, kterej střílí kdykoliv má míč na noze Pereira by nepatřil mezi nejlepší hráče ani v tom Rochdale a z Chonga podle mě nic nebude, to je jen sprinter a ne fotbalista abych jen nekritizoval tak Axel se mi líbí, toho bych viděl v základu radši než Victora

Reagovat
Busby babes

nic proti Axelovi, mam ho rad, ale co presne se ti libilo? vsak skoro nic neresil?

Reagovat
ManUnited

neudělal žádnej kiks, Victor předvede každej zápas aspoň jeden

Reagovat
off-olda

Jak tam vytrčil tu nohu...

Reagovat
Hokaido

Víte, co má společného Ole a nevakcinované dítě?

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Hokaido

Ani jeden z nich nevydrží dlouho.

Reagovat
Mimalu

dost dobrý

Reagovat
fenixLFC

prave naopak, ani jeden nie je prilis dobry

Reagovat
cr7sux

Česky se píše neočkované, pokud nechceš znít jako mongol

Reagovat
Talker

Tak James 2 asistence. Ještě ho využívat jako ofenzivního beka a vypadalo by to líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Keď tam nebude mať Zoumu pri sebe, prečo nie?!

Reagovat
Talker

Podle mého nejde o Zoumu, ale o kombinace 3 ofenzivní záložníci + Barkley. Takže reálně hrajeme na 1 CM a on hraje to druhé. Jen je to škoda, on by té ofenzivě přinesl z krajního prostoru mnohem víc. Nebo nechápu, proč z křídla nehraje Pulisic nebo Pedro - Pulisic byl na míči dneska tak 5x, udělal by mnohem líp, kdyby se pohyboval u lajny.

Reagovat
Busby babes

Jones, sacked in the morning.

Reagovat
Swarley

Mazec, jak je Axel na tu výšku rychlý

Reagovat
Busby babes

Ale pak se na nej na tom malym vapne jen zle koukal.

Reagovat
Coutinho10

Gooaaaaaaaaaal krasne tam vbehl Hoever

Reagovat
smazaný uživatel

Lampard sa s tým nesere

Reagovat
Swarley

tohle nedat, Edo, podepis ho

Reagovat
fabec1222

Už nás drtěj, to je konec

Reagovat
smazaný uživatel

united na pokraji vyřazení s domorodci

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Talker

Na hřišti za nás teď 7 hráčů U-21. Abych citoval Mourinha "great day for academy!"

17 let - Maatsen, Anjorin

18 let - CHO, Gilmour

19 let - James, Guehi

20 let - Pulisic

Reagovat
Svatej

Reagovat
Godwinson

To je super

Reagovat
Svatej

To je boží vidět takhle ten tým.. Extaze

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Hokaido

Strašnou radost z toho mám.

Reagovat
Raylan

6 teenagerů. Lamps

Reagovat
fenixLFC

kelleher

Reagovat
cokoliv

vypadá 2x jistější jak ten španělský kašpar

Reagovat
fenixLFC

nez adrian? really? ale evidentne to chce mat vela istoty s takym ucesom a fuzami...

Reagovat
cokoliv

Adrian při každém kontaktu s balónem vypadá že tam vyrobí nějakou minelu

Reagovat
fenixLFC

kelleher vyzera ze do brany postavili 14 rocne decko

Reagovat
cokoliv

Reagovat
Bandita_Harry

rozohravka nieje jeho silna stranka, ale zakroky ma perfektne a zachranil nam par krat prdel, kaspara tu robis zo seba ty akurat

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
off-olda

Pulisic je hroznej.

Reagovat
m.sali

možná je to zatim k němu nefér, ale Chong je nejtragičtější hráč, co za united pamatuju

Reagovat
Busby babes

Ale aspon je dobry, ze vypadnem uz na penalty bez prodlouzeni. Ale treba bude Rochdale milosrdny a daj gol driv... protoze my dneska asi nedame nic.

Reagovat
Svatej

Sledovat ty vaše komentáře ve srovnání s tou naší honitbou je taky prdel

Reagovat
off-olda

Ježiš to jsou paliči.

Reagovat
Svatej

Tohle je brutálně zábavnej fotbal... Byt ještě pravidlo nastavení, tak si přeju vyrovnani

Reagovat
Mimalu

ten gólman si dneska vychytá lepší angažmá

Reagovat
Svatej

Jaaaaames!!!

Reagovat
smazaný uživatel

James, dneska paráda.

Reagovat
off-olda

James

Reagovat
Talker

Jameeeees 2 asistence, gol. Slušný výkon na defenzivního krajního beka (dneska)

Reagovat
fabec1222

uf, no konečně

Reagovat
Busby babes

na patej pokus. Konecne. Hezkej gol.

Reagovat
Busby babes

zachranuje... no je to nas hlavni utocnik, takze presne od toho tam je.

Reagovat
off-olda

Odoi ale do prdele

Reagovat
Talker

Odoi zahazuje šanci za šancí, to snad není možný.

Reagovat
Mimalu

Odoi

Reagovat
smazaný uživatel

CHO si dal challange, že nedá gól? Dva krát išiel sám na brankára...

Reagovat
off-olda

Michy

Reagovat
Busby babes

Lingard asistenci, to je desitka!!! I vy maloverni!!!

Reagovat
Mimalu

ke konci už docela exhibice...

Reagovat
off-olda

Odešli fyzicky. Což se teda dalo čekat...

Reagovat
Raylan

Dneska mě Odoi trochu sere přístupem. James parádní, a Gilmour to je parádní hráč, neustále v pohybu, hlava nahoře, na co nejmíň dotyků

Reagovat
Raylan

*

Reagovat
JessePinkman

Elliott a Jones splnili očekávání. Brewster zklamal, Ox až na jednu střelu taky, Lallana už lepší nebude a Keita po zranění no. Hoever, až se naučí bránit, tak bude dobrej. Gomez s Lovrenem za tři a Milner si svoje na beku odehraje. Kelleher skvělej.

Reagovat
Talker

Jako je geniální, že za stavu 6:1 v 86. minutě stále presujeme obránce soupeře v 5 lidech.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to Grimsby

Reagovat
Talker

Spíš mi jde o ten přístup, kdy nám nejde o kontrolu míče, ale ti hráči se prohání po polovině soupeře a presují. To mi přijde celkem brutální, nejsem na to úplně zvyklý - obvykle jsme za stavu 3:0 hráli údržbu proti komukoliv, na brejky a pošetřit se.

Tahle banda tam v 90. minutě lítá a napadá soupeře v 5 lidech ve vápně.

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

Veď ako v pohode. Ja som narážal najmä na kvality súpera. Nehovoriac o tom, že už na to hráči Grimsby aj kašlali, nebojovali, nenapádali atď. Svojou pasívnou hrou tomu vysokou mierou prispeli.

Reagovat
Talker

Ani moc ne, mohli jsme klidně držet míč a jen hrát házenou a zvyšovat vedení a v případě ztráty počkat, až míč vrátí.

Místo toho jsme chodili neustále do zakončení a presovali až ve vápně, což mi přijde dost neobvyklé - minimálně u CFC, kdy za Mourinha se hrál udržovací fotbal už za stavu 1:0 a za Conteho a Sarriho taky žádné hyperaktivní napadání. Tohle bylo z mého pohledu prostě extrémní.

Reagovat
Svatej

hlavně skóre bylo díky tomu přístupu ještě brutálně shovívavý

Reagovat
Talker

Tak skore bylo shovívavé i díky tomu že na hřišti byli Bats, Pedro a Barkley (dal by se přidat i Pulisic). Kdyby tam byli místo nich Abraham, Mount a Ampadu (či jiné kvalitní CM), tak bychom podle mého jeli na nějaký rekord.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď mohli, ale preto, že to bolo už odovzdané Grimsby, tak si to mohli dovoliť. Ja netvrdím, že sa mi to nepáči, ale proti takému Sheffieldu sa hrala ku koncu zápasu zalezene, s Leicestrom detto. Ak budeme takto hrávať ptavidelne, tak prečo nie, nech tam lietajú, ale takto mi to príde ako prrhanka. no offence.

Reagovat
blade115

Je to irelevantní.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je...

Reagovat
blade115

Je to o přístupu, na soupeři nezáleží.

Reagovat
Mönchengladbach

West Ham rozdílem třídy proti týmu druhé poloviny League One.

Reagovat
mimi_united

Greenwood

Akadémiu máme našlapanú. Treba to len skúpiť s kvalitnými prestupmi a nebáť sa kupovať TOP hráčov. Ole zatiaľ hádam nemal zlý nákup a talentovaných mladíkov ťahá ako kúzelník z klobúka

Reagovat
mimi_united

*skĺbiť

Reagovat
avicii

Úžasné ako si dávate tieto Astany a Rochdeale

Reagovat
avicii

Ty vole jak vôbec to Rochdeale dáte

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Akademie tak našlapaná, že v 80. minutě hrajete 1:1 s týmem, který skončil 4 body nad sestupovou hranicí do L2.

Reagovat
m.sali

chci jména!!! protože ať se dívam, jak chci , tak to tam nevidim

Reagovat
Whitemedia

Greenwood bude úžasnej, žeru ho už od té doby, co v akademii ničil v zápase Chelsea.. ale dál netuším

Reagovat
Bandita_Harry

vy sa nebojite top hracov kupovat, oni sa boja k vam prestupit

Reagovat
fenixLFC

ach jo, skoda elliot, to by bol super gol

Reagovat
avicii

Reagovat
Svatej

A dá z ty nejtezsi

Reagovat
off-olda

No hurá....

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne mu to tam padlo

Reagovat
Talker

Konečně. Mohli bysme si dát ještě 2x15 minut nastavení? Aby si dal gola každej?

Reagovat
Grahf

od 16-ročného dostať gol

Reagovat
fabec1222

twle, tahle holka nám ještě dá gola, seru na to, jdu fandit Spartě

Reagovat
Mimalu

Účka

Reagovat
EXoRcIsT

Pereira perfektna obranna praca ty j..o

Reagovat
Busby babes

Pereira. to je mazak.

Reagovat
m.sali

omg ale docela bych se těšil druhej den do školy, potom co bych dal gol na Old Trafford

Reagovat
Kixi Syhimour

Kelleher

Reagovat
r.mrazik

Andreas

Reagovat
Talker

Někdo link na united? Mohli by doplnit zábavnej večer.

Reagovat
Busby babes

jako... je to prdel.

Reagovat
m.sali
Reagovat
fabec1222

Nova Sport 2

Reagovat
Busby babes

btw nase U23 je porazila 2:0.

Reagovat
jacobT

Lepší tréner no.

Reagovat
ManUnited

to byla U23 City ne?

Reagovat
Busby babes

jj, viz niz. bud to blbe rekl v telce nebo jsem to spatne zachytil.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
r.mrazik

Už ho do píči vyhoď ty debile

Reagovat
Busby babes

Wolves taky snovej vstup do sezony.

Reagovat
Mönchengladbach

Jako jo, ale na rozdíl od ostatních mají odehráno navíc šest zápasů v předkolech.

Reagovat
Coutinho10

ted by nak mel bejt i los ne nebo se ceka na United

Reagovat
avicii

Čaká sa na Rochdeal

Reagovat
Coutinho10

vypada to tak ...los jeste asi neprobehl

Reagovat
Busby babes

Pereira tam zustava na rozhodujici penaltu, to je jasny.

Reagovat
Talker

Tohle je celkem brutální kolo pro PL v poháru.

WHU, Sheffield, Bournemouth vypadli s týmy z L1 dneska, MU má šanci je následovat, Tottenham včera s týmem z L2,

Reagovat
m.sali

už aby byla repre spřestávka

Reagovat
mimi_united

James ale parádny, ten si tam s nimi robí čo chce

Reagovat
avicii

Úžasný ste

Reagovat
kiwwi

Ako tvoja gramatika.

Reagovat
avicii

No to máš pravdu

Reagovat
Whitemedia

To teda

Reagovat
fabec1222

hehe, easter egg na Fifu

Reagovat
Kixi Syhimour

ten byl ale dobrej

Reagovat
Svatej

co tam bylo?

Reagovat
fabec1222

Ten golman Rochedale Snachez chytil nějakou šanci a komentátor něco jako: "Tento mladičký španěl dnes předvádí skvělý výkon, a není to Fabregas"

Reagovat
mimi_united

Ale na penalty ich musíme dať

Reagovat
Whitemedia

pome penalty

Reagovat
Busby babes

lol, jako super, ze ten kluk dal gol, snovej zazitek a vsechno. ale ty kecy, jak okolo nej musi uz ted krouzil PL kluby...

Reagovat
JessePinkman

Tos neslyšel kecy při zápase Liverpoolu o Elliottovi.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Grahf

neschopáci

Reagovat
m.sali

nejvíc funny na tom je, že to co máme na hřišti nemá tak daleko k naší ideální sestavě

Reagovat
Coutinho10

penalticky..zabava pokracuje

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
REPLIKATOR

United, PSG, Neapol

Reagovat
nani92

toto mužstvo porazilo City U21

Reagovat
r.mrazik

sacked in the morning...

Reagovat
Whitemedia

to jelo už o víkendu ne?

Reagovat
r.mrazik

od kladivaru? asi jo

ted to rval z rochdale...byli super

Reagovat
mimi_united

Romero je perfektná dvojka, určite si na tých amatéroch zmlsne

Hádam sa im už minulo šťastie

Reagovat
REPLIKATOR

Sparta > United

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba rozhodne neproměněnou penaltou

Reagovat
KingMaster13

Souhlasím asi jen s tím, že to nemělo být na sociální síti kde to sledují tisíce lidí. Oni oba jsou dobří kamarádi, znají se léta a Mendy to jako rasismus fakt nebere. Tudíž když ho nebude žalovat Mendy tak by se do toho nikdo neměl navážet.

Nicméně celé společnosti by se tak ulevilo kdyby si všichni ze sebe uměli udělat srandu Černej by vtipkoval o své barvě, snesl by vtipy o sobě, naopak by to bělochovi vrátil třeba stylem že má větší péro apod Tohle kdyby uměli všichni tak se všem žije mnohem lépe

Reagovat
Svatej

špatný článek

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
KingMaster13

Ne ne, však ten rasismus se tu řeší ale v horních komentech. Mezitím se to tady zaplnilo pohárem

Reagovat
Svatej

Reagovat
mimi_united

Mata s prehľadom

Reagovat
mimi_united

Romero

Reagovat
Talker

Celkem bych si dal v poháru odvetu s MU. Mohla by to být prdel.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš čo si chcel

Reagovat
Nikikrew

Ten brankar Roschlade bol pekne tragicky pri penaltach, jednu vklude mohol chytit teda

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
nani92

super, tak nakoniec u nás vedia kopať penalty všetci okrem Pogby

Reagovat
iamek

Suché triko. Vše při starém, akorát Perreira už neubrani ani 16 leteho hráče. Strasne rad jsem za Williamse. Nejoblíbenější hráč v akademii

Reagovat
Busby babes

mlady odehrali dobrej zapas, Pogbu to nezajimalo. Dobre, ze nesel na penaltu. Pereira podle me hral na hrane svych moznosti.

Reagovat
iamek

Což je hodně smutny . Viděl jsem jen druhy poločas, ale Pogbu to těžce nebavilo. U23 ten zápas proti nim hrál mnohem lépe. I když nevím v jaké sestavě tehdy Rochdale hrál. Jinak skoda, ze williams neměl odvahu na své průniky. Je úžasný v tomhle.

Reagovat
Busby babes

jsem to asi blbe zachytil nebo to blbe rikal v telce, ale mela by to byt rezerva City, co proti nim hrala.

Reagovat
iamek

Jsem to popletl s Rotherdamem, který je v tabulce ligy před Rochdale stejně

Reagovat
JessePinkman

Škoda

Reagovat
KingMaster13

Yes, alespoň nejsme za úplný čuráky. Teď si přeju Crystal Palace nebo něco co nás vyřadí, protože beztak s tímhle výkonem daleko nedojdeme a furt lepší když nás klepně někdo z PL než aby to bylo trápení a nedejbože vypadnutí s podobnýma lemrama

Reagovat
Busby babes

V suchem triku. a jeste drama pro divaky. Ne trapnej debakl jak Lampardova Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, můžete se dále konejšit, že všechno je ok

Reagovat
KingMaster13

Teď chci vás nebo Chelsea U vás je jiskřička naděje že bychom alespoň gol dát mohli a obranu tak tragickou nemáme, takže by to hypoteticky mohla i zvládnout a u Chelsea je to samé A pokud nás rozeberete na šroubky, tak fajn alespoň vypadneme s někým silným. Jak dostaneme WH, Crystal Palace, Wolves apod tak jsme prostě v prdeli, však nám dělá problém i soupeř ze třetí ligy

Reagovat
Talker

Taky bych vás rád potkal. Akorát trošku posilnit tu sestavu (místo Batse Abraham, místo Pedra Mount a místo Barkleyho tam hodit klidně nějakého 13tiletého kluka, bude mít lepší fotbalové návyky) a podle mého byste dostali strašnou čočku.

Reagovat
KingMaster13

A nebo by jste ze 3 střel zase dostali 4 goly Jako furt lepší dostat čočku od vás než málem vypadnout s podobným soupeřem jako dnes.... to je prostě šílený

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Svatej

trapák Busby!

Reagovat
Busby babes

presne!

Reagovat
kiwwi

Lol

Reagovat
Coutinho10

tak a rychle naladit los

Reagovat
Kixi Syhimour

Link?

Reagovat
Coutinho10

hledám...jestli někdo, tak dejte

Reagovat
Coutinho10

tady...sice debilni reklamy, ale jde

https://cricfree.sc/sky-sports-football-live-streams

Reagovat
avicii

Ale aj tak United strašne slabučky

Reagovat
nani92

a tým, že si Pogba neveril do tohto rozstrelu by sa mal z tejto pozácie okamžite poslať preč a v lige už žiadnu penaltu nekopať, čurák

Reagovat
Hokaido

No jo, on nekopal.

Reagovat
Busby babes

tak mel celej zapas nic moc, nerekl bych, ze to bylo prekvapive.

Reagovat
Hokaido

Takhle z něj ale nikdy žádnej lídr nebude.

Reagovat
Salfovic

To je tedy novinka.

Reagovat
cristiano.K.

ty by si se chtěl podepsat pod Oleho odchod? Paulovi se vůbec nečuduji

Reagovat
mimi_united

Ideme ďalej aj v zostave s mladíkmi. Tí ukázali pevné nervy a sú to pre nich cenné skúsenosti

Pošetrili sme si kľúčových hráčov na ligu

Reagovat
avicii

A to si ktorý?

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal sem že Romero vyhodí rukavice do vzduchu jak Hašek a hráči se k němu seběhnou v obrovský euforii

Reagovat
Salfovic

Přepište dějiny, vyřadili jsme Rochdale.

Reagovat
r.mrazik

Ole uz to jede pres divaky jak Mourek...

Reagovat
Talker

Velká gratulace United

Reagovat
Whitemedia

Pogba nekopal proč? Věřil jsem mu

Reagovat
Salfovic

Pogba ne.

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea United

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool Arsenal, nice

Reagovat
Coutinho10

Haaaaa Chelsea vs MU

Reagovat
Talker

To už se losovalo a fakt máme United? Pecka!

Reagovat
Busby babes

ale u vas, uz ted mame vymluvu.

Reagovat
Kixi Syhimour

a City mají mezitím Southampton

Reagovat
Kixi Syhimour

Alespoň hrajeme doma

Reagovat
Coutinho10

fck ...LFC vs Arsenal

Reagovat
avicii

Skoda.. Ale bude dobrý zápas

Reagovat
Coutinho10

každopádně na Arsenal doma celkem umíme, takže to bude aspoň dobrý test pro naše hráče

Reagovat
Busby babes

Chelsea United. super.

Reagovat
Talker

Stačí napsat, že chci United a je to

Reagovat
Hokaido

Konečně jednou lehkej los.

Reagovat
Svatej

čekal jsem kdo si začne stěžovat, že máme cestičku umetenou

Reagovat
Kixi Syhimour

Je nějaká šance porazit Arsenal?

Reagovat
masina_LFC

bozechran

Reagovat
masina_LFC

Arsenal je neporazitelny

Reagovat
Trand

Reagovat
Kixi Syhimour

Spíš si myslím, že Emery nasadí více hráčů z áčka a my se na to vykašleme, ale uvidíme, kdy se to hraje?

Reagovat
masina_LFC

uprimne, aj keď nasadi viac hracov z acka, to ze hrame doma z nas robi favorita... a hra sa koncom oktobra

Reagovat
Kixi Syhimour

Favorit jo, ale moc tomu nevěřím, to bude jako loni Chelsea, nicméně hraje se to 30. října mezi Spurs (H) a Aston Villou (A)

Reagovat
Kixi Syhimour

Nebo jako loni Chelsea

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
iamek

Bez šance. Pepe si to povodí

Reagovat
Luc-Luc

vykaslat se na to, nasadit podobny hrace jako vcera, hlavne mlady...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bandita_Harry

nevykaslat sa na to nasadit lavicku a mladych a ist dalej

Reagovat
KingMaster13

Yeeeeeeeees, buď zázrakem postoupíme a nebo budeme ušetřeni ostudy

Reagovat
Nikikrew

Hmm Liverpool vonku, tak micky mouse opat tento rok nevyjde

Reagovat
cristiano.K.

Lallana bída, Ox až na tu střelu do tyčky také. Klidně to mohlo být 2:4, šancí měli dost, ale bránu vlastně trefili jen 2x. Elliot hodně dobrý, motm - Milner

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
Luc-Luc

Elliot byl super, Milner taky, ten nic nevypusti, kalamity Lovren si neodpustil tradicni kiks, na muj vkus tam meli MK dost sanci, prvni nas gol, to jsem si hned vzpomnel na Kariuse, a ten druhej byl peknej

Reagovat
iamek

CHelsea ideál. Další čtyřka na cestě

Reagovat
Busby babes

jinak bych tenhle pohar predelal. vyradil vsechny kluby, co hraji evr.pohary. vitez misto v El nebo tsk neco. pak by to i PL kluby mjly brat vazne.

Reagovat
ManUnited

nám by to stejně nepomohlo

Reagovat
fenixLFC

takze keby to vyhra nejaky soton tak dalsi rok to nemoze hrat?

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Busby babes

vsak ted na to vsichni stejne dlabou. Nebo to zrusit uplne.

Reagovat
kiwwi

kto vsichni?

Reagovat
Busby babes

kluby PL

Reagovat
smazaný uživatel

Dávají hrát mladíky což je jedině dobře.

Reagovat
Busby babes

v soutezi, ktera je nezajima a pak jim vetsinou jinou sanci nedaji.

Reagovat
Mastný Chobot

aj tak je to pre tých hráčov úplne iná skúsenosť, ako keby hrali nejakú U21 alebo čo, preboha

Reagovat
bbbauch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

no a? vsak i na tom je videt, ze na to kluby PL vetsinou dlabou.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale ty kluci tu šanci dostanou. Mají možnost se ukázat, dostanou novou zkušenost atd atd..

Reagovat
Busby babes

ja s tim ne uplne souhlasim. a vlastne mluvim i o trochu jine veci. I na tom, ze kluby PL tam postavi povetsinou hodne hracu akademie je videt, ze na to dlabou. Pro ty kluky je samozrejme super, ze ziskaji nejakou zkusenost. ale neprecenoval bych to.

Kdyz zahrajou dobre proti klubu z L1/L2, tak si trener nerekne: jo, ten na to ma. Spis: ok, uvidime jak bude hrat proti lepsim. Kdyz naopak zahraje blbe, je to pruser. Pro mlady hrace jsou to defakto zapasy, kde mohou hodne ztratit a malo ziskat. Sance je zapas v PL. Ne dva tri zapasy v Ligovym poharu.

Reagovat
ajouki

Bude lepší, když si hráči sami vyhodnotí, jak jsou pro ně podobné zápasy užitečné.

Včera na Stamford Bridge bylo ale vidět, co pro mnohé znamená debut za klub, kde jsou od svých 8 let.

Reagovat
Busby babes

a tohle nekde zpochybnuju? aspon cti, co pisu...

Reagovat
ajouki

Hodnotíš přínos ze svojí pozice. Přitom ti hráči něco takového vůbec neřeší. Mají úplně jinou mentalitu. Do každého zápasu jdou ukázat, že to zvládnou a mají na víc. Když se jim něco nepovede, tak příště jdou opět naplno. Mládež v Anglii udělala obrovský krok kupředu v mentalitě. Nejsou to Češi, kteří by si to šli na to hřiště užít a nepovedený výkon by je srazil přesně jako píšeš.

Reagovat
Busby babes

to neni pravda, psal jsem, ze pro ty hrace je to super, ale ze to ve vysledku moc neznamena, ze si zahrajou dva tri zapasy. Pokud tu nekdo rika, ze to znamena, ze dostavaji sanci, tak s tim ne uplne souhlasim. Sance je 90 minut v lize. Pak muzu rict, ze jsem zkusil mlade hrace.

A zbytek pak uz je jen nejaka tvoje projekce, co si asi myslim... nikde jsem nepsal nic o tom, ze si to tam jdou uzit a je jim to fuk...

Reagovat
ajouki

Kdyby jsi u toho i skončil, tak to beru. Pak jsi ale ještě dodal, že jim takové zápasy můžou spíš uškodit. Jaké zápasy by pak vlastně měli hrát? Špatný výkon v Premier League by jim totiž uškodil ještě víc než špatný výkon v ligovém poháru.

Btw. ne všechno musí být přímá reakce, ten konec je spíš jen pro dokreslení rozdílu.

Reagovat
Talker

Tak znamená neznamená. Pokud zahrají výborně v pohárovém zápasu a zastíní své konkurenty, tak se před ně můžou posunout, můžou se ukázat manažerovi v profi zápase. Třeba Gilmour byl včera výborný a dá se čekat, že na základě toho zápasu bude dostávat více důvěry, protože to zvládl skvěle. Kdybychom to nehráli, tak se manažerovi může ukázat maximálně na treninku nebo zápasy proti rezervě.

Samozřejmě to nemá úplně vypovídající hodnotu proti týmu ze 4. ligy, ale člověk tam viděl, jak si třeba počínal na míči, kde se pohyboval a jak si poradil s míčem na noze. A z toho všeho bylo vidět, že na CM patří on a Barkley třeba ne (ač tam měl asi hrát), protože ten byl furt někde u vápna.

Fotbalově je to možná neposune, ale dá jim to šanci se ukázat manažerovi v porovnání s ostatními hráči v soutěžním zápase a třeba si vysloužit i herní čas v dalších zápasech - ať už třeba v Evropě, když je rozhodnutá skupina, v FA Cupu a může z toho debutu nakonec postupně posbírat pár stovek minut a dostat se v pořadí výše.

Reagovat
Busby babes

"Samozřejmě to nemá úplně vypovídající hodnotu proti týmu ze 4. ligy, ale člověk tam viděl, jak si třeba počínal na míči, kde se pohyboval a jak si poradil s míčem na noze. A z toho všeho bylo vidět, že na CM patří on a Barkley třeba ne (ač tam měl asi hrát), protože ten byl furt někde u vápna."

Tohle je tak trochu muj point. To, jak si pocinal na mici nebo pohyb je neco, co vidi Lampard kazdej den na treninku.

ale tak uvidime za par tydnu kolik teda sanci dostane v lize nebo LM.

Reagovat
Busby babes

jo a neni to nic proti vam nebo Lampardovi. To same se da rict u nas treba o Axelovi nebo Williamsovi, kteri vcera meli dobrej zapas.

Reagovat
Talker

Vždyť ano - ukázali něco. Sice to není jako kdyby hráli proti soupeři z TOP soutěže, ale minimálně to řekne manažerovi, jak si poradí třeba v souboji s nějakým řezníkem z 3. či 4. ligy, který na něj hraje osobku.

A jak říkám, nejde o LM nebo ligu - pokud ale postoupíme v LM už po 5. zápase, tak podle mého dostane šanci v tom 6. zápase. Potom v FA Cupu a do konce sezony posbírá další minuty, pokud bude předvádět kvalitní výkony. Ale to musí někde začít - těžko posadíš 2 z trojice Jorginho/Kovačič/Kante v lize a dáš tam 18tiletého hráče.

Reagovat
nani92

Reagovat
Mastný Chobot

odkiaľ si zas prebral takýto drbnutý názor, priznaj sa

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Busby babes

ze je ligovej pohar zbytecnost je drbnuty nazor? vsak se tu po zruseni vola kazdej rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
tunkic

Reagovat
Busby babes

btw zas slusny, snaha vysmivat se nekomu za to, ze o danem tematu pripadne neco cte?

Reagovat
smazaný uživatel

Si na EF. Prekvapuje ma, že ťa to prekvapuje.

Reagovat
Busby babes

u nekterych uzivatelu to prekvapi, u jinych bych to neresil.

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

to jo...ale vetsinou to je jeden,dva zapasy v sezone...neni to extremne urcujici pro vyvoj hrace

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Mastný Chobot

tak keby sme to zrušili, tak je to nula, nula zápasov v sezóne, to je lepšie?

Reagovat
Busby babes

to uz je ale na managerech jestli tem klukum daji realnou sanci nebo ne. Preci to nestoji tak, ze bud si zahrajou Ligovej pohar nebo nikdy. Pokud je hrac talentovany a myslis si, ze by na to mohl mit, tak ho muzes dat i do normalniho zapasu PL a ukaze ti to asi i vic. Zaroven jeden hrac z 11 by nemel znamenat, ze se rozpadne cela hra a jen kvuli tomu prohrajes.

Reagovat
Mastný Chobot

A čo keď tých hráčov máš 6-7? ja som rád, že som videl konečne Martinelliho, ESR, Saku a Nelsona v jednom zápase, neviem si predstaviť, ako by sa všetci dostali na ihrisko v lige. A nevidím jediný dôvod, prečo by som na to mal pičovať. Každý klub k tomu pristupuje podľa svojho a podľa svojich priorít a tak to má byť.

Reagovat
Busby babes

ja nevim, rikam nekde, ze na to mas picovat?

Reagovat
Mastný Chobot

nie, ale ty na to pičuješ

Reagovat
Busby babes

nepicuju, ja jen naspal, ze by se ten pohar mel spis zrusit, nacez jste nabehli, ze je to velka sance pro mladiky. No s tim tak trochu nesouhlasim.

Reagovat
Talker

Jenže ti hráči můžou dostat ne 1, ale pokud jde tým do semifinále, tak 5 zápasů. Na základě těch výkonů i úvodní kola FA Cupu. Pak třeba nějaká střídání v pohárech, něco v lize z lavičky a máš z toho třeba 1000 minut. A to je pro ty hráče prostě jedna z cest, jak se ukázat - nejen na treninku, kde máš 20 členů prvního týmu a dalších X mladíků, ale přímo na trávníku, před desítkami tisíc fanoušků, v atmosféře.

Reagovat
r.mrazik

a to je rozdil,kdyz to clovek hodi na celou sezonu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nani92

alebo im tú šancu dajú a oni sa ukážu a vypýtajú si dalšiu šancu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
R.Meireles

Takže vy byste ho stejně příští rok hráli.

Reagovat
Busby babes

presne tak, chci se zbavit konkurence.

Reagovat
Talker

To by strašně ten pohár devalvovalo. Když se koukneš na vítěze posledních ročníků, tak 15x od přelomu tisíciletí vyhrál tým z TOP6 a zbytek ročníků Blackburn, Swansea, Boro, Birmingham a Leicester. Všechno týmy z PL ve své době. Takže ta trofej má momentálně stále nějakou hodnotu pro vítěze, protože jsou ve společnosti těch největších.

Navíc třeba my s těmi mladíky dali soupeře s prstem v nose. Pro ně to jsou zkušenosti, které jinak nenasbírají jen tak jednoduše.

Navíc se tam tvoří i ty pohádky - Swansea to vyhrála sice ve finále proti Bradfordu, ale porazili Chelsea a Liverpool, zatímco Bradford vyřadil Arsenal. V prvních kolech sice ty týmy hrají mladíky, ale postupně přibývá těch zkušenějších hráčů a ve finále už hrají týmy v nejsilnějším složení.

Reagovat
fenixLFC

Ad posledny odstavec-podla busbyho by potom mali zrusit aj FA cup lebo nanho timy dlabu ked v prvych kolach hraju mladici

Reagovat
Busby babes

presne tak, to jsem presne rekl. btw ano, ignorace poharu rekneme mid table kluby, kterym nehrozi boj o zachranu, to je neco, co nechapu dlouhodobe.

Reagovat
ajouki

Co uděláš s kluby Championshipu, aby to braly vážně? Třetí kolo za námi a nezbyl ani jeden klub z této soutěže.

Reagovat
Busby babes

tak ono by to i pro ne zvysilo sanci to vyhrat, ze jo...

Reagovat
Talker

Ale jakou by to pro ně mělo hodnotu? To už můžeš rovnou vyhodit celou PL, protože většina těch týmů nasazuje náhradníky či mladíky proti slabším týmům. A pro ty týmy z nižších lig tam je pak EFL trophy a FA trophy, kde zas oni můžou rozehrávat mladíky proti těm slabším.

Reagovat
Busby babes

a jakou to ma hodnotu ted? kdyz vyradi tym z top 6, kde bude pulka dorostencu?

Reagovat
Talker

Tak nebavíme se o těch úvodních kolech. Bavíme se o týmech, které se dostanou dále. A ty prostě můžou potkat týmy v téměř nejsilnější sestavě. Ta úvodní kola proti slabším dostane šanci několik mladíků, ti, kterým se daří, tak dostanou i v dalším kole.

Třeba Bradford vyřadil Arsenal 12/13 a šel do finále - a to měl Arsenal Ačkovou sestavu. :

Wojciech Szczęsny, Bacary Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs, Jack Wilshere, Aaron Ramsey (69. Tomáš Rosický), Santi Cazorla, Francis Coquelin (60. Marouane Chamakh), Lukas Podolski (69. Alex Oxlade-Chamberlain), Gervinho

Bristol do semifinále předloni přešel přes United:

Sergio Romero, Matteo Darmian (90+5. Chris Smalling), Daley Blind (61. Romelu Lukaku), Marcos Rojo, Viktor Lindelöf, Luke Shaw, Paul Pogba, Scott McTominay, Zlatan Ibrahimović (69. Henrik Mchitarjan), Anthony Martial, Marcus Rashford

O rok dřív Boro přes United:

Sergio Romero, Matteo Darmian, Marcos Rojo (61. Ashley Young), Chris Smalling, Michael Carrick, Marouane Fellaini, Daley Blind, Jesse Lingard, Andreas Pereira, Memphis Depay (71. Anthony Martial), James Wilson (46. Wayne Rooney)

Reagovat
Zaschrona

Já bych tam zavedl skupinovou fázi pro posledních 32, tedy v tomhle kole, co se teď hrálo. Skupiny po čtyřech, doma by vždy hrál tým, co se vloni v lize umístil na horším místě. Postoupil by jen vítěz a semifinále by se smrsklo na jeden zápas. Zlepšilo by to výrazné odlišení od FA Cupu a garance většího počtu zápasů, které mohou PL kluby na podzim využít pro nasazení mladíku a experimenty v sestavě, menším klubům z nižších lig by to pak přineslo peníze za garanci atraktivních zápasů.

Reagovat
Busby babes

hehe, takze navrhujes jeste vetsi pocet zapasu, na ktere budou PL kluby srat? To mi teda neprijde jako reseni.

Reagovat
Zaschrona

Tak to je problém těch klubů, ne soutěže. Podobným formátem funguje ligový pohár v Portugalsku už docela dlouho, funguje tak EFL Trophy pár let. Navíc pořád by byl stejný počet zápasů pro vítěze jako teď, jen by se ty termíny smysluplněji využily.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Godwinson

Bylo by to sice trochu moc, ale když se podívám na ten regulérní střed Chelsea, tak by z těch mladíků Gilmour klidně mohl hrát taky

Reagovat
Whitemedia

Je to prcek, ale vůbec si nemyslím, že by byl horší než takový Jorginho

Reagovat
Mimalu

to podceňování Jorginha ještě pořád frčí?

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Mastný Chobot

ja vás nejako nesledujem, ale keď som ho takto pred rokom párkrát videl, tak mi prišiel fakt tragický teda

Reagovat
Svatej

Už to vůbec není špatný..

Reagovat
Talker

On měl dobrý začátek sezony, pak byl hodně špatný v zimě a pak na jaře se zase zvedl. Momentálně je dobrý. Za lonský rok pro mě druhý nejlepší po Kantem v záloze. Letos to sedí víc Kovačičovi, ale i Jorginho hraje dobře.

Podle mého Gilmour do základu zatím určitě ne, ale myslím, že do konce sezony by se mohl posunout na pozici prvního náhradníka před Kovačiče/Jorginha, respektive být součástí rotace proti slabším týmům, kde budeme potřebovat otevřít obranu. V tu chvíli nám budou takový Kovačič a Barkley k ničemu na hřišti. Je otázka, jestli tam v takových situacích nenacpeme spíš dalšího ofenzivního hráče a nestáhneme Mounta/RLC na CM.

Reagovat
Whitemedia

navždy ❤

Reagovat
Mimalu

no zrovna ten náš střed mi kvalitou a šířkou (zvlášť až se vrátí Loftus) přijde jako to nejlepší, co máme. Rozhodně to na "klidné hrání" pro mladíka u kterého se dají očekávat kolísavé výkony moc není

Reagovat
sunakashi

Čaute dá se někde koupit 2 lístky do bělehradu na Partizan - Mancheste United? Nevíte zda jsou ještě dostupné? Nemůžu je nikde sehnat na netu ani od různých sportovních cestovek. Mají lístky jen do manchesteru...

Reagovat
nani92
Reagovat
sunakashi

OT : našel jsem lístky na PArtizan - Manuntd tady. Myslíte ,že se tomu dá věřit? Nemáte někdo zkušenost? https://www.sportsevents365.com/event/?q=eq,286895

Reagovat
Busby babes

Arsene Wenger asked if he'd manage #mufc: "Manchester United is a dream job. For any coach. I have confidence, I have courage, and you're right, I have ideas." #mulive [bein]

Reagovat
J0EL

Vterka

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo supr. Bych nevynechal váš zápas

Reagovat
smazaný uživatel

ufff

Reagovat
Mastný Chobot

traitor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Falesnik

Reagovat
Golasso

wtf?

Reagovat
Salfovic

Tohodle senilu by tam Ferguson nikdy nepustil.

Reagovat
Gunner14

By zkusil

Reagovat
Nikikrew

bodaj by sa to podarilo. Uz len preto, ze ho chcem vidiet opat v PL

Reagovat
bbbauch

Reagovat
bbbauch

Wenger in

Reagovat
Gunner14

Arsene at United would be like Princess Diana marrying Hitler.

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Salfovic

Co ty víš, co teď v pekle dělají.

Reagovat
Posledni Kovboj

ouch

Reagovat
Zark

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

ale pokud by vedení jeblo a vyhodili Oleho, tak bych ho bral

Reagovat
Busby babes

ja ho mam rad, ale uz je na nej pozde. dinosaurus.

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne fanusikovia arsenalu by mu nemohli nic vycitat vzhladom k tomu ako s k nemu spravali

Reagovat
Golasso

Když vynechám dementy jako Arsenal Fan TV, kteří se po něm vozili veřejně za účelem zvyšování osobní popularity a zisku, tak si nevoli fanoušků zasloužil. Všichni vidí jenom ty poslední vyhrocené roky, ale v menší míře ta nespokojenost začala už podstatně dřív. Nebyla vůle něco měnit a tak se to logicky stupňovalo až do té podoby, na kterou není pyšný snad nikdo. Mohl odejít jako nedotknutelná legenda, která vytáhla klub z krize, po tom, co získal ten první novodobý FA Cup a vše bylo na správné cestě. Nebo mohl alespoň tlačit na vznik nové struktury vedení, která by se netočila jen kolem něj. Místo toho přišlo jen přešlapování na místě, stagnace a se zvyšující se úrovní konkurence logicky i úpadek.

"... I have confidence, I have courage, and you're right, I have ideas." Tohle zní, vzhledem k tomu našemu úpadku, už skoro směšně, parodicky.

Pokud by fakt někdy trénoval MU (čemuž nevěřím), tak by mu fandové teda rozhodně měli co vyčítat.

A já mu teda vyčtu hned už to, že tady kvůli takovým prohlášením bude mezi fandy MU frčet kromě lovestory s Pochem i lovestory s Arsénem!

Reagovat
smazaný uživatel

Poch out, Wenger in

Reagovat
nani92

si v pohode? ak ťa niečo trápi, povedz to niekomu

Reagovat
mul

Blanc by nemusel byť zlý

Reagovat
Swarley

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
kiwwi

neviem ci to tu uz bolo - Wenger o mladikoch

https://twitter.com/Sporf/status/1176865124482723840

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Salfovic

Nejde mi to otevřít. Tam jsou nějaký prasárny ?

Reagovat
Posledni Kovboj

Wenger, mladici...co jinyho by tam bylo?

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Gunner14

Reagovat
Mastný Chobot

treba dodať, že o sebe hovorí, že je pravák

Reagovat
ACSMan

Řekni to Koscielnymu ten to stále neví.

Reagovat
Nikikrew

Práveže vie

Reagovat
Mastný Chobot

čiže keď stretnem Koscielneho, mám mu povedať, že Santi je pravák?

Reagovat
ACSMan

Rozhodně

Reagovat
Golasso

Reagovat
Mastný Chobot

New: Emery gets squad to vote for their preferred captains

Čo to tam kokot robí za tomboly? Keď som bol u mladších žiakov, tak sme to robili tak, že každý zápas bol kapitán niekto iný. Môže sa Emery inšpirovať aj týmto.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodnute malo byt uz po vikende, nakoniec to najlepsie co ho napadlo bolo nech rozhodnu miesto neho

Reagovat
mul

aj v prípade dorastu sa to praktikovalo a potom kapitán musel priniesť "kapitánske"

Reagovat
Mastný Chobot

každopádne som zvedavý, kto to bude teda. Tajne dúfam, že Bellerín alebo Auba.

Reagovat
Mastný Chobot

alebo aj Laca kľudne

Reagovat
smazaný uživatel

Laca

Reagovat
Nikikrew

Ja som raz dostal kapitansku pasku kvoli mojim narodkam, tahali sme peknu snuru

Reagovat
smazaný uživatel

fantomas byl kápo naší repre čistě proto, že si tu pásku jako jedinej koupil - můžete to v Arsenalu udělat stejně

Reagovat
nani92

bude tajná alebo verejná voľba? bude verejné vypočutie? čo ak sa hráči na žiadnom nedohodnú?

Reagovat
Golasso

Je to trochu nezvyklé, ale docela ok v současnosti . Chápu i to, proč to je až teďka, když máme v kádru 6 půlek nových hráčů nebo mlaďasů.

Reagovat
smazaný uživatel

"Mlčeti zlato, mluviti stříbro" Mendy/Bernardo

Reagovat
fantomas

Je vtipný, že ten název segmentu nakonec platí i pro tvůrce názvu segmentu.

Reagovat
TheTopFootbaler

Narativ

Reagovat
Busby babes

Barcelona have been fined only €300 (£265) after being found guilty of tapping up Antoine Griezmann while he was an Atletico Madrid player.

Reagovat
Swarley

Reagovat
niflheim

Reagovat
TopinB

Reagovat
bbbauch

Since Manchester United beat PSG in March, they have played 19 games and scored just 17 goals

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Sandstorm

Vždyť Ole hraje atraktivní fotbal s rychlými přechody nebo to už neplatí? A autobus parkuje Mourinho.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Svatej

Wow

Reagovat
Swarley

wow je pro tebe leda to, že 4 z toho jsou proti vám...

Reagovat
Swarley

dobrá statistika...ale tak pro Ruuda...

Reagovat
Mastný Chobot

wow, to neviem, ako by som tomuto fandil

Reagovat
bbbauch

No.. tezko

Reagovat
Busby babes

a predtim jsme davali spousty golu. Je to asi stejne relevantni. ted se nam v koncovce nedari, to nebude trvat vecne.

Reagovat
Mastný Chobot

OT: chaloši, toto je pre mňa nepreskúmaná oblasť, tak sa pýtam vás tu.

Kde viem zaručene a samozrejme najvýhodnejšie kúpiť lístky na PL zápas? konkrétne ma zaujíma WHU - Arsenal 7. decembra

Reagovat
J0EL

Vita, gunners alebo cez membership. Inak s tym nepohnes

Reagovat
Mastný Chobot

čiže internetové stránky, čo predávajú lístky, sú scamy?

Reagovat
Hokaido

Zkoušel jsi vitasrpa? Tenkrát říkal, že dokáže zařídit lístky i na jiný londýnský týmy než Chelsea.

Reagovat
Mastný Chobot

Neskúšal, myslel som skôr, či nepoznáte nejaký web, ale ak to nie je istota, tak ho asi kontaktujem

Reagovat
Trand

Mně zařizoval lístky na loňský zápas Arsenal - ManUnited a všechno bez problému, doporučuju.

Reagovat
TopinB

Spis ripoff nez scam, ty listky dostanes, treba ja jsem sel na Arsenal s rodinou, dostali jsme permanentky, ktere v ten den drzitele nevyuzivali, ale pak jsem zistil, ze drahe byly jak svina. Takze se na to vicemene muzes spolehnout, ze je dostanes, ale budes platit jako mourovatej.

Disclaimer: Jde o osobni zkusenost, neberu si zodpovednost za to, kdyz to bude fakt scam

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Mastný Chobot

hm, podľa reviews ani nie, bullet dodged

Reagovat
smazaný uživatel

Přes nový membership snad ani nemá šanci na away v rámci PL

Reagovat
Hachim Mastour

ascook.com

Reagovat
Hachim Mastour

KURVAA

Reagovat
smazaný uživatel

Napis DANovi na gunners.cz Ale pokud chceš klidně mezi domácí fans, tak to by neměl být žádný problém sehnat

Reagovat
Mastný Chobot

No... ale kde?

Reagovat
vitasrp

Pokavaď ti nevadí jít mezi fandy west Hamu, kupuj to přes jejich ofiko webové stránky, měl by tam být volný prodej, tuším, že na většinu jejich mačů jdou lístky do volnýho prodeje. Když tam hráli na startu sezóny Citizens, tak se ještě nějaký dva dny před zápasem daly v pohodě sehnat lístky.

Reagovat
Mastný Chobot

to mi nevadí, aj som to pozeral, ale tam majú v ponuke len na ďalšie 2 zápasy dopredu lístky

Reagovat
Nikikrew

Dvakrát som išiel vez Vitu, ale na NLD som zohnal lístok cez bazos. Istotne tam niečo nájdeš. Hlavne sa vyser na predražené organizované zájazdy cez rôzne portáli

Reagovat
Mastný Chobot

No veď práve tomu sa chcem vyhnúť. A ktoré weby sú istota?

Reagovat
smazaný uživatel

bazos

Reagovat
Mastný Chobot

ok

Reagovat
Nikikrew

Skus cez bazar. Ide o to, ze ti chalani maju zakupene clenstvo na cely rok a takto obchodju s listkami. Lahko si overis ci je pravy alebo nie, mozem ti kludne poslat na ten NLD. Mozno zaplatis vyse ale nic hrozne to nie je

Reagovat
Busby babes

na strankach WHU, udelas si clenstvi a pak koupis listek.

Reagovat
smazaný uživatel

kedze velmi dobre poznam zmyslanie mladsej generacie na zapad od nas tak mi bolo jasne, ze v VAR dojde presne k tomu problemu ze sa budu riesit milimetrove ofsajdy, ktore z podstaty veci ublizia fotbalu. Ako som vravel, problem nie je VAR problem je zvrateny usudok dnesnych ludi. uz to nie je iba mlada generacia, nakazeni su vsetci.

Reagovat
Mastný Chobot

To sú zas kecy a kedy a ako určíš, že tento ofsajd je len milimetrový a kedy už to bude ozajstný ofsajd? jediné a najobjektívnejšie je to, že to buď ofsajd je (aj keď nanometrový) alebo nie je. Žiadna iná spravodlivá alternatíva neexistuje, práve ak by si také niečo pripustil, tak zakladáš arbitrárnosť posudzovania a v zásade nespravodlivosť.

Reagovat
Swarley

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Lynx

A umí to ta technologie měřit na milimetry?

Reagovat
Cobra

Jestli je metrový nebo milimetrový je jedno, furt je to offside a nic mezi tím není.

Ale třeba situace u Sona proti Leicesteru mi nepřišlo, že VAR umí rozeznávat milimetry ba dokonce centimetry.

Jak z tohodle někdo dokáže usoudit, jestli je to offside nebo ne? https://inews.co.uk/images-i.jpimedia.uk/imagefetch/https://inews.co.uk/wp-content/uploads/2019/09/var-offside.jpg?width=640 Kde končí koleno Evanse vím, ale kde začíná část ramena u Sona, kterou může dát gól, to nevím.

Reagovat
kiwwi

jeden problem je urcite ten bod z ktoreho sa vedie kolmica a druhy zastavit tu situaciu v spravnom momente - desatina sekundy moze byt prave na pomedzi off/onside

Reagovat
Lynx

přesně tak. I setina může být rozdíl třeba 5cm.

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

oni to tam proste nejako konkretne urcia a tvaria sa suverenne, pricom tych moznosti ako to urcit je viac a niektore by si boli v podstate rovnocenne, akurat s opacnym vylsedkom

Reagovat
Busby babes

to prave jedno neni. plus se k tomu prida vsechno to, co pises dal.

Reagovat
Cobra

Jak není? Jak přesně bys chtěl definovat offside? Buď je (byť milimetrový) nebo není.

Reagovat
Busby babes

viz niz, jde to proti smyslu toho pravidla.

Reagovat
Lynx

Teď to vidim takhle poprvé a teda jedno velký WTF?

Reagovat
Mastný Chobot

To je druhá vec, samozrejme

Reagovat
jacobT

Reagovat
iamek

Reagovat
Cobra

Reagovat
R22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

protoze to pravidlo o offsidu se zavadelo z uplne jinych duvodu nez kvuli tomu, jestli 20 vterin pred golem byl nekdo par milimetru za branicim hracem, coz navic posuzujeme pomoci technologie, ktera ma 30 cm rezervu.

Takze se treba primo nabizi: co je do 30 cm neresit. Vemte si pravitka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Simon Stone

@sistoney67

Not great news for @ManUtd Pogba 'a race' to be fit for Monday according to OGS. Hurt ankle v Rochdale. Says 'wouldn't put his life' on Rashford or Martial being fit.

Reagovat
Nikikrew

Akoze ak nebude hrat Pogba ani Martial a minimalne tam nezremizujeme, sme fakt kkti

Reagovat
Swarley

nic nového ve vašem podání na OT

Reagovat
Busby babes

stejne jsme bez Pogby silnejsi, teda psali to tu...

Reagovat
alcantara

My a Argentina zase bez Messiho. Tiez to tu niekde pisali

Reagovat
Busby babes

Jones se taky zrakvil.

Reagovat
mithro

zialbohu chvalabohu

Reagovat
niflheim

Reagovat
mithro

Exclusive: Arsenal head coach Unai Emery has named Granit Xhaka as permanent captain.

Reagovat
Talker

Možná by nakonec dávalo smysl změnit pravidlo o ofsajdu. Pískat ofsajd za to, že jeden hráč je předkloněný nebo má rameno dále, než soupeř, mi přijde prostě nesmyslné. Dávalo smysl pouštět hraniční/těsné ofsajdy dříve.

Co to změnit na postavení nohou/kopaček pouze - určitě existuje/dala by se vymyslet technologie, kdy by byl čip ve středu kopačky a snímala by se přesná poloha hráčů. Stejně tak bude mít čip i míč (stejně ho tam má kvůli brankové technologii), tudíž se dá říct, kde přesně ve chvíli přihrávky byl který hráč a dalo by se to i zautomatizovat. Pokud by se to vychytalo, tak by to bylo možné říct i v průběhu hry a nemuselo by se čekat ještě na posuzování.

Reagovat
Trand

David Ornstein

@bbcsport_david

Exclusive: Arsenal head coach Unai Emery has named Granit Xhaka as permanent captain. Consulted players before relaying final decision to squad this morning. Xhaka has led #AFC in 6/8 games this season + turned 27 today. Vice not finalised, hearing between Lacazette & Aubameyang

Reagovat
Mastný Chobot

my asi nikdy nebudeme mať poriadneho kapitána. Buď náš kapitán nehráva, lebo je slabý, alebo nehráva, lebo je zranený, alebo síce hráva, ale je to Xhaka.

Reagovat
Lynx

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

však se na to nikdo jiný nehodí u vás...

Reagovat
Trand

Lacazette se na to podle mě hodí dost.

Reagovat
Mastný Chobot

Bellerín, Auba, Laca

Reagovat
Trand

Auba mi přijde docela jako flegmatik, respektive že to není takovej ten typ, co by se rval za ostatní a má spíš klidnější povahu. Spíš by to byl takovej ten kapitán, co vede svůj tým svými výkony, což by samozřejmě bylo fajn, ale Laca by se mi na kapitána hodil o trochu víc.

Reagovat
Golasso

Reagovat
jacobT

Teraz aspon prestane hravat a coskoro odide.

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
fenixLFC

fans arsenalu, bude hrat chambers zaklad? alebo ako vidite obranu v dalsom zapase?

Reagovat
Mastný Chobot

Chambers, Sokratis, Luiz, Kolašinac tipujem ja

Ale v tipovaní Emeryho zostáv bývam dosť zlý. Chambers ale na 85 % bude hrať a tak na 70 % z tých 85 % to bude na RB

Reagovat
Busby babes

https://pbs.twimg.com/media/EFdxRA0XYAAjsnl?format=png&name=small

Skoda, ze jsme neprivedli toho Pochettina, takhel jsme mohli dneska hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala jako LCM by byl pěknej provar

Reagovat
Busby babes

Dybala na LCM je tam ta nejmensi picovina.

Reagovat
mr.Silver

Co to je?

Reagovat
Busby babes

tusim, ze nejakej clickbait Sunu.

Reagovat
r.mrazik

to jsou desny detsky hry tyhle sestavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele