Anglický glosář: O penaltové krizi Man Utd a bezradném Tottenhamu

27.08.2019, 01:15
Názory a komentáře
Máme za sebou teprve tři kola nového ročníku anglické Premier League, a už teď jako by se vzhůru nohama převrátilo. Aston Villa vyučila Everton, Newcastle se tolik nenadřel s Tottenhamem, Crystal Palace veze tři body z Old Trafford — kdo četl minulý glosář, ten už hádám dávno zamířil do sekce komentářů...

Poučil jsem se z minulého debaklu? Ale kdeže, úvody sezon jsou tu od ukvapených závěrů a názorů šitých horkou jehlou, takže v tom budeme nerušeně pokračovat a dnes popravíme napravíme pro změnu jiné dva kluby.

Dnešní glosář je poněkud delší, potažmo svými tématy o chlup hutnější, a na "vině" je mj. chystaná pauza.

Za týden se dostaví kolega Marek Ustohal s tradiční Kostkou, která se bude vracet pravidelně vždy po uplynutí každého měsíce s cílem vše uceleně zrekapitulovat. Já budu mezitím i během reprezentační pauzy poctivě dovolenkovat, aby se Glosář ve své klasické podobě vrátil v půlce září, a pokud možno, ještě lepší.

Závěrem úvodu opakuji: pokud vás nazlobí nějaký podtitulek a máte nutkání mě okamžitě seřvat v diskuzi, neostýchejte se prosím číst dále — následující text nutně nemusí, ale taky klidně může argumentovat proti. A dříve nebo později dostanete šanci se mi přinejmenším vysmát, takže s prázdnou neodejdete...



Velká debata


Definitivní řešení diskuze, která zachvátila všechny kouty sociálních sítí a mediálních prostorů.

Předmět debaty: Umí v Manchesteru United vůbec někdo kopat penalty?

Jádro problému:

Pryč jsou doby vyčkávajícího Erica Cantony, který z gólmanových kolen vždy bezpečně odtušil jeho pohyb a chladnokrevně zamířil do jeho protisměru (14/16). Pryč jsou doby Cristiana Ronalda, o jehož penaltovém umění toho času ještě nikdo příliš nepochyboval (11/13). Tentam je sám vyhlášený zabiják Ruud van Nistelrooy, jehož pokutový kop pro jistotu rovnou pomáhal ukončit slavný unbeaten run Arsenalu (18/22). Jedenáct penaltových zářezů Steva Bruce ze sezony 1990/91 si už snad nikdo nevybaví.

Kdepak, nyní je Manchester United zdánlivě v koncích — bez spolehlivého exekutora, a k tomu bez osobnosti, jež by si na hřišti všechny srovnala. Po utkání s Wolverhamptonem, kdy na sebe zodpovědnost bral neúspěšný Pogba jen týden poté, co z puntíku skóroval Rashford, trenér Solskjaer připustil, že jsou na penalty interně určení oba. Počkat... to jako fakt OBA?! Jak je takový binec na této úrovni vůbec možný?

Holt, nedá se svítit: když toho Solskjaer očividně není sám schopen, pojďme to tedy vyřešit za něj...


Kandidát na řešení problému č. 1: Marcus Rashford

Pro: Je to odchovanec. V celé kariéře se teď mýlil poprvé ze sedmi pokusů a Gary Neville s Chrisem Suttonem mají za to, že se tak stalo čistě proto, že mu Pogba týden zpátky "narušil rytmus". Jamie Carragher navíc nepochybuje o tom, že je to nejlepší penaltový exekutor v týmu, takže potuplováno.

Proti: Jeho šrám je nejčerstvější, Football Manager 2019 na penalty víc věří i Andreasi Perreirovi, a stejně jako Pogba byl Rashford po selhání proti Crystal Palace vystaven rasistickým urážkám, přestože je to odchovanec, v celé kariéře se mýlil poprvé ze sedmi pokusů a Gary Neville... no dál už to znáte.

Kandidát na řešení problému č. 2: Paul Pogba

Pro: Je to pohodář a rozhodit ho nemohou ani čtyři neproměněné penalty od začátku minulé sezony. Jeho devět úspěšných pokutových kopů v barvách United (z toho pět v roce 2019) ostatně stále pohodlně přebije ty čtyři zpackané. A na rozdíl od Rashforda teď aspoň nechal vyniknout gólmana...

Proti: Konsenzus, že Pogba neumí kopat penalty, se protentokrát jeví definitivní. Shodnou se na tom i Neville s Carragherem. A lepší celkovou bilanci na puntíku má i Christian Benteke.

Kandidát na řešení problému č. 3: Anthony Martial

Pro: Jeho jedinou neproměněnou penaltu za United si už nikdo nepamatuje, protože se nad Benfikou stejně vyhrálo 2:0 a psal se říjen 2017, kdy ještě Mourinhův tým vypadal silně a Romelu Lukaku si na Old Trafford teprve zvykal. Dalších pět penalt Martial proměnil, a to včetně dvou z derby s Liverpoolem (Evropská liga 2015/16) a Manchesterem City (Premier League 2018/19), takže je evidentně psychicky odolný. Navíc je to rozený lídr, což naposledy dokázal v sobotu, když v mžiku podával míč Rashfordovi a zamezil tak jakýmkoliv dalším sporům s Pogbou. Už jen z toho důvodu si to příště zaslouží i kopnout.

Proti: Aktuálně se zdá být favoritem většiny nezaujatých a části zaujatých pozorovatelů, což znamená jediné — v případě svěřené důvěry nevyhnutelně selže. Navíc si v sobotu přivodil svalové zranění, takže je klidně možné, že u další příležitosti ani nebude na trávníku. A co když se i na puntíku rozhodne pro svou půvabnou koncovku šajtlí? Dal vůbec někdy někdo penaltu šajtlí? To smrdí průšvihem...

Kandidát na řešení problému č. 4: Juan Manuel Mata

Pro: Je to zkušenost sama a penaltu naposledy neproměnil v únoru 2016.

Proti: V téhle sezoně zatím nastřádal jen 21 minut a za poslední bezmála čtyři roky (konkrétně od listopadu 2015) zahrával přesně dvě penalty. Půlku z nich neproměnil v únoru 2016.

Kandidát na řešení problému č. 5: Jesse Lingard

Pro: V uplynulé sezoně Manchester United proměnil stejný počet penaltových příležitostí, kolik jich naopak zahodil, a ze stávajících členů kádru má Lingard jako jediný pozitivní bilanci (1-0). Navíc není schopný dát gól ze hry, a případný zářez z puntíku mu tak může jedině pomoci.

Proti: V celé kariéře má neutrální bilanci (1-1). Navíc není schopný dát gól ze hry, a případné selhání na puntíku mu tak může jedině uškodit.


Konečný verdikt: Není to nakonec jedno? Základem přece je, že se Harry Maguire "pro tenhle klub narodil". Dál už si to všechno sedne samo...



Tři brzcí kandidáti na sestup (revize)


Vedl jsem si zhruba následovně:





Jeden varovný prst na každé ruce


Aneb kdo přesvědčivě vyhraje v příštím kole...

1. Watford

Hornets jsou jediným týmem s nula body na kontě po třech kolech, a to vlastně zdaleka, čili jsou svým způsobem laciný terč. A svým způsobem zase nejsou, protože minule pod stejným koučem finišovali na 11. místě a uhráli teprve druhé finále FA Cupu v klubové historii, a první takové po 35 letech. Takže... je jakákoliv panika po otřesném vstupu do sezony na místě? Opět nepodám přesvědčivou odpověď: jo i ne.

Před rokem Watford porážel Tottenham a do první reprezentační pauzy v sezoně kráčel s hlavou hrdě zdviženou, zcela neporažen. Letos bude v takřka opačné pozici, ať už další kolo dopadne jakkoliv. Proti West Hamu nyní Doucouré brzy zavinil pokutový kop, a ačkoliv Hornets záhy srovnali, jakmile dostali druhý gól, jakékoliv jejich přesvědčení o vlastní síle jako by zmizelo. Takhle přesně vypadá tým, který si nevěří, a bodejť by ne: z posledních 31 zápasů Graciovi svěřenci posbírali stejný počet jednatřiceti bodů a polovina z jejich osmi výher přišla proti později sestupujícím týmům. V tomto kalendářním roce ze současných účastníků Premier League častěji padl akorát Brighton (12); Watford má na kontě jen o jednu prohru méně.

Teď ale z té světlejší stránky: Watford je už několik týdnů bez zraněného talismanu Troye Deeneyho, který svým jedinečným skillsetem na hrotu útoku dělá zcela zásadní rozdíl. Javi Gracia se snaží, zatím ideální formaci nenašel, ale i přes porážku možná zabere ta z utkání s West Hamem: Michael Cox pro The Athletic píše, že dvojice neortodoxních hrotových útočníků Gray-Deulofeu v netradičním diamantovém rozestavení spolupracovala dobře, často se nacházela v obou směrech a pouze ukvapená/nepřesná střelba nejspíš Watford stála lepší výsledek.

To dokonale pasuje: od začátku minulé sezony si mimo první šestku více "vyložených šancí" vytvořil akorát Bournemouth; problém je jejich proměňování, které má Watford vůbec nejhorší z celé ligy (30,2 %). Ať si o metrice xG myslíte, co chcete, jediný reálný gól ze 4,03 očekávaných, to prostě není nic udržitelného, a proto Watford nejspíš napříště sestřelí Newcastle 5:3.

2. Tottenham

Po třech kolech to možná bude znít divně, ale... dál už to odkládat prostě nešlo! První kolo a první kohoutí trápení bez Eriksena ještě bylo docela přirozené. V druhém kole se vytěžilo absolutní maximum z absolutního minima, ale dělo se tak proti Manchesteru City, takže i to se dalo přejít s mávnutím ruky. Nad touhle blamáží s Newcastlem se už jen tak pokrčit rameny nedá; pokud je tohle obraz budoucnosti bez Eriksena, tak to teda potěš pánbůh. A že se Pochettino jó přemáhal, aby ho tam v neděli vůbec poslal.

Osmdesát procent držení míče, dvě střely na bránu, obě zoufalé a obě od Son Heung-mina. Nula gólů.

Bylo to vyloženě bolestivé sledovat a člověk ve finále ani nemohl uzavřít, že by to Newcastle odbránil nějak fenomenálně, že by to Tottenhamu nějak zásadně zavřel. Ne, tohle bylo daleko spíš o nemohoucnosti Spurs. Vždyť Moussa Sissoko se od pohledu třásl i při každé rutinní předávce do křídla Roseovi či dozadu stoperům. Domácí nevypadali být pouze bez nápadu, oni zároveň hráli za nedostačujícího tempa, jako by se stále dusili pod tíhou nahňácaného jarního rozpisu zápasů, kdy jen taktak poráželi Brighton či Watford a bez gólu se skláněli před Man Utd nebo West Hamem. Tottenham prostě vypadal, jako by se do utkání musel vyloženě nutit, což takhle na úvod sezony nemůže být dobré znamení. (Anebo to nic neznamená.)

Jedna věc mě každopádně zaráží: pokud se Spurs skutečně připravují na alternativu Eriksenova odchodu, proč se ještě Lo Celso při zranění Alliho nezkusil na desítce, pod Harrym Kanem? Argentinec se Eriksenovi typologicky nejvíce blíží, když dokáže dát finální přihrávku i zajímavě vystřelit a dorazit do vápna z druhé vlny, ovšem před týdnem nahrál šest minut a včera šel na hřiště naráz s Eriksenem. První hodinu hry se mezitím na obou křídlech naráz zabíjeli Son s Lucasem Mourou, jako by celou dobu čekali na ten balon, který jim umožní roztáhnout hru, a který neměl odkud přijít. Těžko říct, co si od toho Pochettino sliboval, ale že to dopadlo takhle bolestně předvídatelně a bez většího oživení, to mu k duhu vážně přičíst nelze.



obrázek

Mason Mount (vlevo) slaví s Tammym Abrahamem. Zdroj: 90min.com




Novým spasitelem [klubu X] je...



Aktuální testovací případ: Mason Mount (Chelsea)

Záložní testovací případ: Tammy Abraham (Chelsea)

Pokud Dani Ceballos je nový a ještě pohyblivější Santi Cazorla, potom Mason Mount je nástupcem stejného ražení pro Franka Lamparda. To přitom není nic z mé hlavy, tohle srovnání pochází od samotného manažera Chelsea, podle nějž Mount hraje podobným stylem, respektive se na hřišti podobně chová. Lampard nebyl nejrychlejším ani nejtechničtějším fotbalistou, ale myslelo mu to pořádně a v podstatě neuběhl zápas, kdy by si nenašel několik kapes volného prostoru pro svou vytříbenou střelbu. Mason Mount zatím působí podobně oportunistickým, inteligentním dojmem a krom toho je presující mašinou.

A pak je tu Tammy Abraham — útočník, který byl odeslán na ještě více hostování než kolega Mount (tři), a v rozstřelu Superpoháru UEFA neproměnil rozhodující penaltu, načež ho v základu nahradil Giroud. Teď se Abraham do zahajovací jedenáctky vrátil a odvděčil se dvěma parádně zakončenými útoky, když speciálně jeho obtížný halfvolej z úvodu zápasu bral svou přesností dech.

Nakonec je tedy navýsost symbolické, že této "svěží, nové" Chelsea vedené populárním Lampsem první výhru zařídili zrovna tihle dva. Podle všeho se dva odchovanci Chelsea v jednom zápase netrefili od roku 1996, a byť se s touto statistikou nevytasil žádný obvyklý podezřelý (tedy nikdo tradičně důvěryhodný), to období musí zhruba sedět. Z mnoha úhlů pohledu by tohle vlastně pasovalo i do "satisfakce kola"...



Narativ je mrtev, ať žije narativ


No sláva. Po nějakou dobu má statistika "dribbled past" utrum. Sice nakonec u vápna zakopl o balon a nikdy vlastně ani nepouštěl pořádnou hrůzu, ale hlavní je, že Nicolas Pépé jednou na pár sekund ukázal záda Virgilu Van Dijkovi a sesadil tak Mikela Merina z trůnu posledního hráče, který se "prodribloval" přes hlavního kandidáta na letošní Zlatý míč. Pépé takhle potvrdil svůj status klíčové letní posily Arsenalu a Van Dijkova série se zastavila na uspokojivě kulatých 50 zápasech, takže spokojenost vážně na všechny strany.

Když už jsme u těch driblinků, je nasnadě po fanoušcích portugalské reprezentace a katalánské Barcelony převzít štafetu a pořádně se svézt na "intergalakticky nemožném" Andrém Gomesovi, což? Ten sice na Goodison Parku již loni hostoval, ale protože se teď v létě leckdo nebál jeho cenovku v hodnotě 25 milionů eur označit za "bargain", nabízí se všem takovým odvážlivcům jejich slova okamžitě vmést do tváře. Páteční zápas s Aston Villou byl totiž pro takové posměváčky učiněnou vodou na mlýn: Gomes fauloval nejčastěji ze všech (4), a když už se pokusil o obranný zákrok a nefauloval přitom, soupeř se přes něj stejně prohnal (4). Oloupat se nechal i při druhém gólu a krom toho zkompletoval jen 80 % svých nahrávek.

Největší podvodník mezi profesionálními fotbalisty je zpátky na scéně. Tohle by vlastně vydalo i na "satisfakci kola"...



Nejdůležitější zjištění týdne


Před rokem jsme se v českých médiích dočetli, že neznámý český stoper Tomáš Egert na Žižkově nezvládal skloubit vysokou školu s vrcholovým fotbalem, a tak se vydal do Anglie, kde záhy spolu s nástupem na univerzitu podepsal profesionální smlouvu s druholigovým Burtonem Albion. (Letos už hraje čtvrtou ligu za Oldham.)

Nyní se dozvídáme, že je takové životní rovnováhy možné docílit i na té vůbec nejvyšší anglické úrovni, když Wilfred Ndidi odhalil, že při polykání těžké minutáže v barvách Leicesteru zároveň usiluje o titul v podnikání. "Chtěl jsem si tenhle kurz udělat, protože když člověk vyrůstá v Nigérii, mnoho z nás ani nemá tu příležitost docházet do školy," vysvětlil svou úctyhodnou kariérní volbu rodák z Lagosu, který se poprvé do Evropy vydal až v čerstvých osmnácti letech. Loni Ndidi zasáhl do všech 38 zápasů Premier League a dohromady nastřádal 3476 minut hracího času. Letos stabilně účinkoval i na Africkém poháru.

Bonus: Věřím, že jednou nadejde čas, kdy nebudu mít důvod zmínit Teemua Pukkiho, ale dneska to ještě nebude. Jak bych se totiž mohl nepozastavit nad skutečností, že zatímco většina zeměkoule Pukkiho bez zábran oslavuje, jedna její část s tím má menší problém: v malajštině mají totiž slovo "pukki" vyhrazené pro ženské intimní partie, a tak se lecjaký Malajec při vyslovení jména finského šutéra zlehka začervená...



Nejzbytečnější statistika kola


Poslední tým, který vyhrál na Etihad Stadium? Crystal Palace. Poslední tým, který uspěl na Emirates Stadium? Crystal Palace. Poslední tým, který zvítězil na Anfieldu? Crystal Palace. Poslední morální vítěz z řad hostů na Old Trafford? Chelsea Crystal Palace. A proč že je to vlastně všechno docela zbytečné? Neboť na prostoru týchž osmi měsíců zároveň Eagles doma posbírali jen 13 bodů z možných 36.

Bonusová hádanka: kolik minut stačilo Leemu Cattermoleovi na první žlutou kartu v Eredivisie? Nápověda: O celých 98 minut méně než na první žlutou v Premier League. A "úspěch" slavil hned se svým prvním faulem v novém prostředí. Hotová symfonie pro mé nostalgické uši tohlencto.



Satisfakce kola


Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným. Poprvé od dávné sezony 1981/82 má devatenáct či více klubů po třech zápasech nejméně tři body. Před oněmi 38 lety se to ještě dalo omluvit — nejvyšší soutěž hrálo 22 mančaftů, které ještě mohly být "zmatené" novinkou v podobě tří bodů za výhru — kdežto letos...

Jen jeden účastník Premier League se aktuálně může pochlubit šňůrou výher, přičemž ten samý účastník o tomto víkendu narazil na svůj dosud největší test v sezoně. Tak jak to, že se Liverpool nepodrobil trendu? Jak to, že místo toho tvrdohlavě přepsal svůj klubový rekord (v PL) již dvanáctým vítězstvím v řadě, aby v příštích týdnech naháněl jak svůj absolutní rekord (momentálně "jen" vyrovnal sérii z roku 1990), tak o něco delší šňůry pouhých tří dalších týmů v dějinách Premier League včetně Man City z roku 2017 (18)...?

Inu zdá se, že po loňských trablích s trablemi soupeřů konečně Kloppovi Reds našli ten správný rytmus...



How is this still a thing...

Inspirováno nahodilými web speciály pořadu HBO Last Week Tonight with John Oliver.

Když charitativní organizace Citizens UK nedávno publikovala výsledky svého posledního šetření klubů Premier League, citovala anonymního uklízeče či uklízečku na stadionu Manchesteru United s tím, že si na Old Trafford za jednu hodinu práce vydělá 7,80 liber. To se v českém kontextu nemusí zdát jako zvláště skandální ohodnocení, avšak ve Velké Británii to docela přirozeně vzbudilo velký rozruch — jedná se totiž o částku nedosahující výše "mzdy nad úrovní životního minima" (tzv. living wage). Ta je vládou aktuálně pro lidi nad 25 let vyčíslena na 8,21 liber (GBP) a pružně se mění v závislosti na životních nákladech v zemi.

U Living Wage Foundation (LWF), která tento jev dlouhodobě monitoruje, jsou akreditovány akorát čtyři celky — Liverpool, Everton, Chelsea a West Ham. Celé toto kvarteto se formálně zavázalo ke gážím ve výši alespoň 9 GBP/h (255 kč), přičemž u obou londýnských klubů se dolní hranice posouvá až na 10,55 liber. Tottenham dříve učinil tentýž závazek, ovšem od samotné LWF z nevyjasněných důvodů schválen není; Crystal Palace se mělo přidat pár dnů zpátky, ani tam se však o takovou akreditaci aktuálně opřít nemohou.

I s dalšími dvěma přírůstky se však stále bavíme o cca čtvrtině vyhovujících klubů z celé PL, což je vpravdě tristní bilance. A ačkoliv se řada klubů bude bránit, že všem svým stálým zaměstnancům minimální mzdu vyplácí, taková opatření nepostačují, neboť velkou část pracovní síly — jako právě uklízeče a uklízečky, dobrovolníky a dobrovolnice pro ad hoc výpomoc během domácích utkání, třeba na vyztužení ostrahy — ty samé kluby typicky najímají skrz třetí stranu, tedy různé zprostředkovatele.

Samozřejmě, k celoplošnému vyplácení "living wage" nelze v Británii nikoho formálně nutit; jedná se o čistě dobrovolný závazek, žádné porušení zákona. Ale pokud zrovna anglické kluby utrácejí stylem, jakým utrácejí, a vydržují si fotbalisty způsobem, jakým si je vydržují... zdá se přinejmenším podivné, že potom tolik váhají s institucionalizací adekvátního finančního ohodnocení každého, kdo k chodu klubu jakkoliv přispívá.

Jak ostatně argumentuje Daniel Storey pro iNews: i při zaujmutí toho nejcyničtějšího postoje k věci se takový krok rovná minimálně jednoznačnému PR vítězství, které ve výsledku takový finanční kolos sotva něco stojí (některé kluby by každému musely přihodit ubohých 79 pencí). A pokud by měli sami hráči slevit ze svých platů o pár stovek liber týdně v zájmu pořádných výplat pro ty, kdo jim servírují obědy v klubové kantýně? Nejspíš by ani nemrkli, vždyť mnoho z nich vychází z chudých poměrů. Ale jich se nikdo neptá...



Why is this a thing at all...


Takzvaně "vyfocené kalkulačkou". A to nás od tohoto nelichotivého zvěčnění jednoho z objevů dosavadního průběhu nového ročníku dělí sotva dvanáct měsíců. Schválně, kolik gólů bude muset dát...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (309)

Přidat komentář
smazaný uživatel

MU HAHA

Reagovat
fantomas

To je sarkastickej smích nebo se směješ MU?

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl sem se vysmát MU ale vzniklo z toho toto

Reagovat
cink

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
adoxx

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kiciN

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
8lampard8

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak čtení parádní

Reagovat
cink

Hlavně že si už nemusíme povídat o někom..

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
h8_sfatto

United si můžou plácnout se Spartou aneb jak nejdražší mančaft neuhraje ani balon

Reagovat
dantetomas

Moment, to ako kluby fakt vyplacaju menej ako Living Wage, ktora je uz par rokov zaroven aj Minimum Wage? Pokial ide o ludi starsich ako 25 rokov, je to myslim nezakonne. Proste 8,21 je minimum wage a zaroven living wage (ta je v londyne vyssia myslim) pre ludi nad 25 rokov. Kdysi to boli dve odlisne cifry, ale asi tri roky dozadu sa spojili do jednej, takze nmw je vlastne nlw. Kedy bol ten prieskum Citizen UK robeny? Pretoze od 8,21 je minimalka len od aprila, predtym bola 7,83 myslim (co je stale viac, ako platili v Man utd)

Reagovat
dantetomas

Ok, tak nlw pre londyn uz takisto neexisuje

Reagovat
smazaný uživatel

United sú špiny

Reagovat
SunFells

A co těch zbylých 14-16 klubů?

Reagovat
SunFells

13-15

Reagovat
Mustang™

5-7

Reagovat
SunFells

Tak třeba máš dobré srdce.

Reagovat
smazaný uživatel

United sú špiny bez ohľadu na informácie uvedené v článku

Reagovat
fenixLFC

Ktore len nie su akreditovane? U united mas jasne vyjadrenie ze porusuju zakony

Reagovat
SunFells

A ti neakreditovaní určitě platí že?

Reagovat
Mastný Chobot

A určite neplatí, že?

Reagovat
SunFells

Podle té organizace ne trubko.

Reagovat
Mastný Chobot

Arogantné oslovenie by sme mali.

Ešte by ma zaujímalo, kde si to tam vyčítal teda, ak ťa taká trubka ako ja môže o to poprosiť.

Reagovat
SunFells

To se ti může stát, když projevíš svou zbytečnou účast v debatě, o které toho málo víš.

Tu to nenajdeš. Ale pokud bys měl zájem přispět k tomuto tématu i něčím užitečným, tak na to při svém hledání informací určitě narazíš.

Reagovat
fenixLFC

To je super ze si mu to svojimi sirokymi znalostami vysvetlil

Reagovat
SunFells

Jop.

Reagovat
fenixLFC

Jj pretoze ked niekto nie je v nejakom zdruzeni tak to automaticky porusuje

Reagovat
SunFells

Docela to k tomu inklinuje, ano. Takové je i to tvrzení dané organizace, které o tom ví víc než nějaký fenixLFC co si tu jen nesmyslně chtěl kopnout do United a taková je zkušenost třeba i některých fanoušků Arsenalu, kteří to na fóru rozebírali.

Reagovat
fenixLFC

Takze ked to porusuje aj arsenal tak to porusuju vsetci. Bolo by ale naivne cakat od teba menej arogancie. A ked organizacia tvrdi ze kto nie je jej clenom to automaticky porusuje, tak to je urcite pravdiva informacia a nie tlak na to aby mala dalsich clenov

Reagovat
SunFells

Tos tu utrousil pěknou hromádku

Keď keď, nauč se trochu vnímat a přestaň soudit, když tvé informace je asi tak kvalitní jako tvé vyjadřování. Já to tak nepodávám, ani ta organizace to tak nepodává šmoulo.

Reagovat
fenixLFC

Takze k teme znova nic. Takze sa ako vzdy tvaris ze vies vsetko pritom si doteraz s nicim neprispel. Klasika

Reagovat
SunFells

Ty si fakt sprostý. Přečti si s čím si sem přišel a co si aj se svým povedeným kolegou vedle k tématu napsal.

Takže keď ehehehe

Reagovat
fenixLFC

A furt je to viac ako tie tvoje picoviny

Reagovat
SunFells

A není to porušení zákona

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

vemeno

Reagovat
fenixLFC

Woodward alebo kto z vedenia?

Reagovat
Swarley

To z jiných důvodu všichni, ale v tomhle vlákně ty

Reagovat
Busby babes

to je odvazne tvrzeni.

Reagovat
Busby babes

btw Athletic rozebral ty divy Jamese a u vsech dosli k zaveru, ze zatim ani jednou neskocil, ale pokazdy byl bud fauloavn nebo trefenej s balonem. Ty spino.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZJEV

Hele ten James za ty 3 zapasy minimalne dvakrat spadl, i kdyz nemusel. Takze simuloval. Pokud beres ty nebo nejaky Athletic kazdy i minimalni kontakt, jako faul, tak to je pro fotbal v Anglii, která se přece vždy značila svou tvrdosti, dost smutne

Reagovat
Busby babes

no, pokud hrac bezi rychlosti 22 kmh, tak i minimalni kontakt staci.

Loni byl v champsu 4. nejfaulovanejsi hrac. A diving mu zadny rozhodci neodpiskal ani jednou. Divny.

Reagovat
smazaný uživatel

Rychlé jste ho to naučili..

Reagovat
Busby babes

Reagovat
kiciN

Reagovat
J0EL

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ZJEV

Jasně když chceš, tak můžeš spadnout i když žádný kontakt není že Pokud by každý padal při každém minimálním kontaktu, jak by to pak vypadalo? Já si třeba Premier League zamiloval hlavně kvůli tomu, že se tam ta hra více pouštěla a celkově bylo míň toho padání oproti ostatním ligám. Jinak nevím jestli jsem běhal 22 km/h, ale třeba při florbalu se mi několikrát stalo, že jsem nohama zlomil hokejku a běžel jsem dál. Ve fotbale třeba viz Eto ve finale LM, taky mohl seknout ale ustál. Není to prostě sympatické.

A ten tvůj argument z loňské sezóny, jako dokazuje co? Právě, že byl nejfaulovanějším hráčem, tak je dost pravděpodobné, že byl často na zemi a chodil si pro fauly. Mě to rozhodně sympatické nebude.

Reagovat
Busby babes

jenze tady proste kontakty byly pokazdy. Jedinej minmalni kontakt byl u Moutinha a sorry, kdyz ti nekdo ve sprintu skrtne o nohu, tak to neustojis nikdy.

No ten argument z minule sezony ukazuje na to, ze nema zadnou historii skakani.

Reagovat
ZJEV

"kdyz ti nekdo ve sprintu skrtne o nohu, tak to neustojis nikdy" tady se prostě neshodnem, ustát se dá spoustu věcí, musíš jen chtít. Navíc u těch vlků ani nebyl v nějakém top sprintu... prostě na můj vkus padá dost často. A znovu je to premier league, tak snad hráči nebudou po minimálních kontaktech hned na zemi, ještě aby se to pískalo jako faul

Historii potrestaného divingu třeba nemá, ale na zemi je očividně dost často, že za to nedostal kartu, jestě neznamená, že mu to třeba několikrát nesežrali a prostě jen nepískli. Ono se ty simulace stejně trestají dost málo, protože rozhodčí na to nemají koule.

Reagovat
Busby babes

neshodnem no.

Reagovat
r.mrazik

ja bych mu tedy tu posledni zlutou dal taky,protoze driv,nez tam byl minimalni kontakt,tak uz letel vzduchem

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Godwinson

Reagovat
r.mrazik

tak tenhle zaber jsem nevidel...

stejne mi prijde,ze ac ho kopl,tak james nechce hrat dal...a ze ten skok je dost zbytecny

ok,zlutou bych mu nedal...ale faul taky nepiskl

Reagovat
Busby babes

ja bych teda faul piskl, rpotoze kopnuti do kolena je proste faul. ale ok.

Reagovat
r.mrazik

jj,s tim problem nemam...

z meho pohledu padat nemusel a sel si pro to az moc okate...

me tahle "chytrost" hracu jit si pro faul neskutecne sere obecne

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Svatej

Reagovat
Busby babes

to je hezky, aqle me teda ani v jednom pripade neprijde, ze by si sel pro faul. proti CP by nasledne mohl vystrelitp. Proti Wolves by byl s balonem v nebezpecne pozici.

Reagovat
r.mrazik

ja resim to video,ktere jsi postnul...

kdyz si vezmes,kdyz hraci padaji v momentu,kdy muzou dat gol...tak je to jedno,ze mohl vystrelit...

ale to je fuk...mne to prijde,tobe taky...tady je moznych vic pohledu

pro me spadl,kdyz nemusel...kontakt ano,ale ne takovy,aby padal

Reagovat
Busby babes

Reagovat
chavi.27

A jak to ma asi ustat ty chytrej kdyz uz je proste v odrazu z levy nohy a dostane takovou mrdu do kolene?

Reagovat
r.mrazik

Já se divím že přežil

Reagovat
J0EL

ked posypes hovno cukrom, osie hniezdo z toho neurobis.

Reagovat
kissak

za to mouchy přilákáš

Reagovat
smazaný uživatel

He will be reporting on Manchester United for The Athletic.

Objektívny novinár

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

wtf

Reagovat
Counter

Reagovat
Gareth Bale 11

Tak to jo.

Reagovat
C-M@ster

K oběma žlutejm mám i gify připravený k jakejmkoliv twitterovejm hádkám!

Reagovat
Busby babes

ses pripravenej.

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

sedmy dive sveta

Reagovat
smazaný uživatel

ty jseš trapáček a naivní čuráček. Ale zase máš tu nemoc no když si myslíš, že bydlíš v belgii takže ti nadávat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

troll

Reagovat
Busby babes

nemyslim, ze pro Atletic pise nejaky troll. ale samozrejme se muzu plest.

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal minimálne jednu žltú kartu za skok bez kontaktu ...tak nesaskuj, alebo otvor oči.

Reagovat
Busby babes

nope, u obou byl kontakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Reagovat
IkerCasillas

Reagovat
smazaný uživatel

Booorn in USA!

Reagovat
blade115

Tradičně skvělý, ale zarovnání do bloků forever!

Reagovat
kissak

Nehraj si na sazeče

Reagovat
blade115

TeX forever !

Reagovat
kissak

A sakra asi o tom něco víš

Reagovat
jenage

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Zarovnání do bloku je atentát na čtenáře.

Nebo to je nějakej džouk, co mi uniká?

Reagovat
blade115

Ne, zarovnání do bloků je esteticky na úplně jiný úrovni než tenhle guláš, co na EF používají.

Reagovat
C-M@ster

Zarovnání do bloků se čtenářům prokazatelně hůř čte, jsou na to výzkumy. Stejně jako se jim hůř čte bílý písmo na černým pozadím.

Reagovat
blade115

Máš odkaz na nějaký takový výzkum? Zdá se mi to jako totální BS, bloky jsou esteticky vážně úplně jinde. Vždyť je v tom stylu napsaná i většina knih a skript.

Reagovat
Jandak

No jasně.. jako kdyby to kopal Martial, tak by to tim tuplem nedal.. protoze by byl pod takovym tlakem ze kdyz jako dalsi cernoch neda, tak ho taky rasisticky insultuji

Jako myslim si ze by to mel kopat beloch

Reagovat
lojzah

V hospodě jsme se shodli, že příště půjde kopat De Gea

Reagovat
Jandak

Tak rasisticke utoky na nej nehrozi, tak proc ne Mohl by byt mentalne vice pripraven kopnout penaltu

Reagovat
Mimalu

jenom k Tammymu, on nebyl krutě odeslán, on si o to sám řekl že chce kopat pátou penaltu

Reagovat
Reggie

Myslíš Superpohár? Moc na to nevypadal teda...

Reagovat
fantomas

Fakt? Dyt na to sel skoro porazenecky :))

Reagovat
Mimalu
Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Každý kto kope penalty, tak aj penaltu nepremení.

Sú ale hráči, ktorých úspešnosť nie je ktovieaká, ale budú sa do toho hrnúť.

Ego väčšie ako umenie skórovať z penalty.

V minulosti napr. Uli Hoeness.

Reagovat
TheTopFootbaler

V současnosti např. Paul Pogba.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale i právě van Nistelrooy nedal tu penaltu na Old Trafford v posledních minutách a tím připravit Arsenalu porážku, ne?

Reagovat
fantomas

Nedaval behem unbeaten season a remizy 0:0 taky no.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyfocené kalkulačkou

Reagovat
Busby babes

ta debata okolo penalt je smesna. Nevidim problem v tom, ze mame dva urcene hrace. Ani proti Wolves se tam nijak nepohadali. Proste Pogba si veril, Rash s tim nemel problem. Nedal, stane se.

Protoze minule nedal, logicky sel na dalsi Rash. Kopnul ji paradne, chybel centimetr? Smula, stane se.

S tim, ze se rozhodnuti necha na dvou hracich na rhisti nemam nejmensi problem. Tady se vola po osobnostech, ale pak se chce z hracu vzit veskera zodpovednost za rozhodovani. To proste takhle nejde. Nedali jsme dve, stalo nas to body, to nasere. Ale pro me je dobre, ze jsou hraci nuceni delat takove rozhodnuti, vzit na sebe odpovednost s tim spojenou etc.

Reagovat
Busby babes

jo a Neville mele kraviny, ty gymnastiku, kterou tenhle tyden predvedl, aby si to zase hodil na Pogbu byla bozi. Predstava, ze na nej byla v zapase s CP ve tretim kole PL vetsi tlak kvuli nepromenene penalte z minuleho tydne nez na nej byla v 92. minute proti PSG a Buffonovi nebo na MS je proste smesna.

Reagovat
smazaný uživatel

neville melie srack, ja to tvrdim dlho

Reagovat
Counter

Reagovat
fantomas

Ale teda... fakt mi přijde, že začal hrozně mlít po tom super začátku.

Reagovat
Counter

Souhlasím, že poslední dobou mívá slabší chvilky a plácá hlouposti. Citron na djouroua byl 1) proto, že to tvrdí dlouho, což je hovadina, protože dříve byl Neville výborný pundit se vším všudy, a 2) proto, že tenhle "preventivní" hejt s předstihem dělá na leckoho (např. Giroud, Emery), a když se po drahné době dočká nějakého zadostiučinění, tak to neznamená, že měl pravdu celou dobu.

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

ale jinak me to pobavilo, jak je to napsany.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

O neproměměné penaltě říct, že ji kopnul parádně. ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

dal uz si to asi nedocetl, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tvým příspěvkem souhlasím, ale tohle mě prostě pobavilo. Když takhle parádně kopne dalších deset penalt, tak už to tak "parádní" nebude.

Reagovat
Busby babes

to souhlasim. Zas, pokud takhle paradne kopne dalsich deset penalt, bude z toho 9 golu. ten centrimetr uz vychyta.

Reagovat
j_mrazik

Výsledek je stejný, jako by to kopnul do 15. řady, akorát že diváci udělali "oouuu".

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Rash to kope dobře, akorát mi přijde, že pořád do stejného místa Po pravé ruce golmana, polovysokou, za tyč (nebo do tyče), což se blbě chytá.

Reagovat
John Obi Mikel

Já vlastně souhlasím, ale nenapsal bych o neproměněné penaltě, že ji kopl parádně. Parádně kopnutá penalta je gól, penalta nekončící gólem je kopnutá špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

směšný je to, že si myslíš, že bydlíš v belgii, ale přitom bydlíš v chomutově

Reagovat
REPLIKATOR

Vaše bída = naše radost

Reagovat
Recoba Inter

Vaše Hovna - Naše Radost... Toy Toy ... nekopíruj

Reagovat
Le Gunner

Hračka hračka

Reagovat
BaggioRoberto

* O pětileté krizi ManUtd.

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Kluivert9

Na penalty?

Reagovat
Jandak

tak snad zanalyzuje, kde je nejslabsi clanek v klubu

Reagovat
Le Gunner
Reagovat
J0EL

Reagovat
kissak

Myslíš, že vás může upgradovat?

Reagovat
Busby babes

tak to se uvidi. O tehle lidech se toho obecne moc nevi, jak dobri nebo spatni jsou. Myslim normalni verejnost. Tak snad jsme zvolili dobre. Nejake vysledky a zkusenosti za sebou uz taky ma.

Ono pak zalezi na tom, jak ta data vyuzijes. Datova analyza je jen cast, ve fotbale se neda vsechno rozhodnout pomoci dat.

Reagovat
Spalovač šancí

Penalty by měl kopat DDG. Stejně má nejlepší kopací techniku z United a navíc by tím trošku vyvážil ty kiksy, které dělá.

Reagovat
Jandak

No ten druhy gol s CP sel jasne na nej.. dela ted dost chyb.. jako by byl v hlave v jinem klubu

Reagovat
Spalovač šancí

V City

Reagovat
Kucka

Ale teda Quaresma by někdy mohl prubnout pentli šajtlí

Reagovat
TheTopFootbaler

Můj kámoš je tak kope často a nikdy to nikdo nechytl.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj kámoš to taky zkoušel a vzhledem k tomu, že nikdy netrefil bránu, tak taky může říct, že to nikdy nikdo nechytl.

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak to ten můj měl lepší úspěšnost.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
JohnKoul

Skvělý, dík

Reagovat
fenixLFC

Uklizecky united jasnym dokazom najlepsej/najzdravsej platovej politiky

Reagovat
Swarley

Tak se šetří na Alexise

Reagovat
fenixLFC

Tak snad sa uklizecky united nespoja so zamestnancami fiatu a nezalozia odborovy zvaz

Reagovat
Swarley

Najdou se další, tady bych asi problém nehledal

Reagovat
Side

Reagovat
SpecialOne

Nevím, proč se tolik mluví o střelcích penalt v United. U Rashforda to byla snad první kterou nedal a to ještě trefil tyč, takže to kopl skoro nejlépe jak mohl. Příští penalty by měl jednoznačně zahrávat, nebojí se míč zvednou a očividně má sebevědomí. Problém to je u Pogby u klubu nikoliv.

Reagovat
mimi_united

Hlavne udržať Pogbu, bez neho nedáme ani top 4

Reagovat
kissak

teď to spíš vypadá, že vás pěkně rozesírá

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Říkal jsem to už několikrát. Jak Pogba odejde, papírová hodnota kádru bude na úrovni běžného průměrného anglického týmu.

Reagovat
kissak

neřekl bych papírová, ale spíš finanční

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým je opravdu průměrnej, když si vybavím, s čím tam hrával Ferguson a co jim tam běhá teď

Reagovat
oddy

Vždyť Fergiemu tam kolikrát běhali docela šílení hráči, ale on s tím dokázal uhrát dobré výsledky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vincent Vegan

to jo, ale vzdycky tam mel aspon par charakternich lidru, kteri byli schopni to odjezdit po prdeli a strhnout ostatni..to tam ted chybi

Reagovat
Euphael

Spis to bylo o tom, ze v jeho dobe nebyla v lize takova konkurence.

Reagovat
Vincent Vegan

tak jasne, to je dalsi faktor

Reagovat
smazaný uživatel

Kolikrát jo, ale určitě nebyli základem sestavy, která tvořila úspěchy. Stejně si myslím, že současné City jsou výš než byl kdykoliv Fergie a jeho družina. Časy se otočily a nedivil bych se, kdyby United zapadli tam, kde byli před dvaceti lety City.

Reagovat
r.mrazik

to je slusna kravina,kdyz si clovek vezme,jaky tym tam byl,kdyz tam hrali v utoku rooney,tevez a ronaldo...

odbornici tyvoe

Reagovat
smazaný uživatel

Docela horor v porovnání s tím, co vám tam běhá teďka A Fergie nikdy neuměl na Guardiolu. Bez ohledu na kvalitu by dostal znova od jeho City.

Reagovat
Swarley

Jako myslíš tu jeho Barcelonu? To je porad nejsilnější tým, co jsem kdy viděl

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Chazy

A tak neuměl na Guardiolu, on prostě nebyl zrovna nějaká hvězda pohárová. Uměl vytvořit geniální tým z hlediska funkčnosti, i když třeba kvalita někde chyběla, tak to šlapalo. A byl to výbornej mentor, hráči pod ním rostli, byli profíci, kabina fungovala.

Ale jako příprava na konkrétního soupeře, taktika na jeden zápas. Umět to, dokázal víc jak 2 upocený LM, kde nebyl lepším týmem ani jeden ze 4 poločasů.

Reagovat
Swarley

a i kvůli tomu se snažil mít kolem sebe v trenérském týmu co nejvíc expertů

Reagovat
Chazy

Jo, jako on byl v tomto bůh. Vůbec to nemyslím jako kritiku, on byl v první řadě naprosto neuvěřitelnej manažer a lídr, pak až trenér. A i tak byl lepší trenér jak 97 % trenérů, jen v tom prostě nebyl o parník nejlepší jako v tom managementu. Těch špatných nákupů bylo taky minimum, v tom byl hustý

Reagovat
r.mrazik

sranda diskuze

tehdejsi MU bylo lepsi nez momentalni City

a tehdejsi barcelona byla lepsi nez tehdejsi united a nez momentalni city

kazdopadne by od City nedostal,bo hraci v zakladni sestave (a kvalitu tehdejsiho ronneyho a ronalda v city proste nemaji,nehlede na tehdejsi obranu)...vypisovat to dal nebudu...zbytecna debata

Reagovat
Chazy

Když bylo lepší, tak proč v lize s menší konkurencí, než předstvuje dnešní liga, měli max 90 bodů? City si tady hodilo dvě sezony, který by obě s totálním přehledem byly nejlepší v historii toho klubu.

Jako jo, rozdíl je ta LM, ale u City jsou to zas jen dvě sezony. Stačí vyhrát 1 LM a najednou mají ty úspěchy identický

Reagovat
r.mrazik

no...ale tu LM nevyhrali ze jo

ale o tom to neni...stejne jako to neni primo o bodech...deset bodu jsou navic tri vyhry a jedna plichta z 38 zapasu...

nikdo city jejich rekordni sezonu nebere...

ale stejne byli tehdejsi united lepsi tym jak stobodovi city

myslis tu mensi konkurenci,kdy united meli 87 bodu, chelsea 85 a arsenal 83?

nebo tu potom,kdy meli 90, druhy liver 86 a treti chelsea 83?

vsak loni byli konkurenci jen liver,ostatni tymy byly slusny hovna...

predloni nikdo,bo vsechny tymy byly ve srackach

spis bych rekl,ze pepek se dost trefil do obdobi,kdy vrcholove tymy jsou v kelu....MU preslapuje v hovnech,arsenal menil manazera,slepice staveli stadion,chelsea v kelu....kde je ta konkurence?

Reagovat
Chazy

Že ti 83 bodů třetího týmu připadá jako hodně, tje jen proto, že MU nezískalo ani 90 a tak to byl těsný boj o titul.

Realita je taková, že by nikdy nevyhrál titul proti týmu, co získal 97 bodů, protože i to by byla s přehledem nejlepší sezona v historii MU. A ta liga je silnější jako celek, proto tolik týmů tolik ztrácí..., jen ti dva jsou natolik jinde skillem, že se jim to nestává. Ale prostě na SAFa stačilo získat i blbejch 86 bodů v roce 2009/2010 a taky tam jinej tým nezískal ani 80. Na Pepa nestačí ani 97

Reagovat
Swarley

Ale tak to nevíš jestli vyhrál nebo nevyhrál vždy se dokázal s novou výzvou poprat...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nezískal ani 90, protože byla větší konkurence, a protože měl třetí 82 bodů, že jo...

Reagovat
Chazy

Ale takhle se to prostě nedá brát tehdy na druhou stranu totiž taky 6. získal 60 bodů, loni 66, prostě před 10 rokama nebylo v PL nebylo žádných 6 týmů s ambicema na LM/titul a světovýma fotbalistama. Teď je, asi to vždycky dopadne tak, že 2-3 se utrhnou do boje o titul, protože ten rok budou lepší jak ostatní a další 3-4 budou bojovat o LM. Ale pořád to jsou hrozně kvalitní týmy.

Právě to, že získal tolik bodů v době, kdy na 5. a 6. místě nehrajou lokální kluby jako Everton a Villa, ale v pohodě tam skončí MU s podobně drahým týmem, tje neuvěřitelnej úspěch

Reagovat
r.mrazik

ani posledni roky tu neni 6 tymu s ambicemi na titul...to leda v nekterych myslich na zacatku sezony,ale realne fakt ne

Reagovat
smazaný uživatel

Je nutno přiznat, že ten hype okolo vás taky už poklesl a těch ambicí jste se vzdali i vy. Bohužel ted vám ani ta změna manažera nepomůže. Vy potřebujete tak pět šest hotových hráčů do základu. Je totiž ostuda, jak ta značka MU klesla. A to myslím jako rival upřímně.

Reagovat
r.mrazik

Nevím o čem mluvíš...kromě jedné sezóny pod mourkem to je bída a o nějakém hypu se mluvit nedá

Reagovat
r.mrazik

tys to nepochopil...proc udelal pepek tolik bodu? samozrejme mel super tym,ale taky konkurence byla v prdeli predloni komplet,loni krome liveru taky...

konkurencni tymy tehdy nebyly tak v prdeli jak ted...ze je o malinko silnejsi napriklad newcastle je jedno,kdyz ty spicka tymy ho daji tehdy i ted...

09/10 uz tam nebyl ronaldo ani tevez....

porovnavaly se tymy...mne jsou body celkem putna,kdyz ty okolnosti nejsou stejny a tehdejsi MU mi prijde proste lepsi,nez lonsky City

asi zbytecny to nejak vic rozebirat,protoze ta debata nema konce asi jako jestli je lepsi ronaldo nebo messi...

Reagovat
r.mrazik

*(jinak samozreme messi je lepsi a tehdejsi United lepsi nez momentalni CIty... )

Reagovat
Busby babes

realita je takova, ze si proste jen vymejslis a nemas to o co oprit... z jednoducheho duvodu, ze se ty tymy nikdy nepotkaly.

Reagovat
Chazy

Výsledky v lize prostě má jeden tým lepší, tje podle mě snadno prokazatelnej fakt a ne vymýšlení si něčeho.

Reagovat
Busby babes

jenze rikas: tenkrat byla liga horsi. no, nevim. proste nelze moc porovnavat kluby z jinych er. navic lide spis zapominaji jak dobri nekteri z tech hracu byli. zvlast u United. kazdou chvili si tu prectes jak Giggs, Beckham, Scholes nebo Wazza byli defakto prumeraci...

Reagovat
Swarley

Zase ta konkurence nemusí byt jen o utrácení...ze si tehdy nemohly kluby dovolit tolik utratit ještě neznamená, ze ty týmy neměly kvalitu...v Evropě se se Anglie prosazuje jak dlouho? Dva roky a to Liverpool? Tehdy Anglie dominovala i v Evropě...

SAF uměl tak nějak hrát na to, co mu v lize stačilo...

Reagovat
Busby babes

on totiz titul za 86 bodu je uplne stejnej jako ten za 97

Reagovat
Chazy

Je, no, ale furt těch 100 a 98 bodů něco ukazuje ..

Já jen nechci, aby to znělo jako nějaká kritika SAFa nebo toho tehdejšího týmu. Prostě jsem tehdy viděl tak 90 % zápasů MU a teď mrknu u City na to, kde je aspoň trochu šance na ztrátu. A čistě z toho pozorování mám silnej pocit, že tohle je lepší. Je to prostě srovnání asi dvou nejlepších týmů v historii tý ligy a mně vychází lepší City... 250x dražší City

Reagovat
smazaný uživatel

Až odejde Guardiola, tak ty výsledky taky půjdou dolů. Tenhle výkon podle mě už nikdo nezopakuje

Reagovat
Talker

Já bych řekl, že i samotní hráči jsou v průměru lepší, než byli dříve. I díky těm informacím, které hráči a kluby mají. Ať už se jedná o stravu, spánek, treninky nebo data, která získávají. Momentálně mají (i někteří) jednotliví hráči vlastní fitness trenéry, kuchaře, kteří jim dohlížejí kompletně na správnou stravu a k tomu brutální trenérský tým. Stejně tak vybavení treninkového komplexu je úplně někde jinde.

Vůbec bych se nedivil, kdyby některé týmy spolupracovaly s vědci a tvořily programy, které jim zanalyzují tělo hráče a dokáží určit chyby, které hráč dělá ať už z pohledu motoriky, když třeba běží/dělá kličku nebo třeba i při střelbě. Stejně tak když se představuje nový míč, tak ho dokáží vzít, analyzovat aerodynamiku toho míče a připravit hráče na to, jaké jsou změny třeba v letu atd.

Stejně tak i taktická příprava, ty systémy se vyvíjí - takový Mourek je naprosto zoufalej v současnosti a to před deseti lety platil za největšího trenérského a taktického genia. Než přišel Guardiola.

Jasně, ti nejlepší na to přijdou sami díky svému obrovskému talentu (Ronaldinho) nebo díky dřině (Nedvěd) a dostanou ze sebe 100%, ale podle mého právě tohle všechno dokáže ty hráče dostat o desítky procent výše.

Ono to je vidět i na tom fotbalu - když se mrkneš na finále LM 1999, tak to vypadá takticky celkem vtipně oproti současnosti a když jsem koukal na sestřih finále LM 1956, tak si říkám, že by takové týmy neměly ani na českou ligu a že to je sestřih někde z divize.

Reagovat
Svatej

Reagovat
technecium

Zkopíruj to Valloiremu někam pod koment

Reagovat
Chazy

Ale btw ta Evropa musí mít nějaký lepší vysvětlení, než že tyhle týmy jsou sračky ... možná se fakt dostala PL fyzičností někam, kde 4 soutěže a žádná zimní pauza fakt škodí. Celkově je ten sport náročnější a náročnější, ale PL má v piči, ani neudělají schedule tak, aby LM týmy měly oddych navíc.

Reagovat
technecium

Když si přepočítáš částku, za kterou přišel Ferdinand, na dnešní peníze, tak bude za 125 000 000 €. Ale SAF vůbec neutrácel

Reagovat
Swarley

Šup za bladem do kurzu čtení

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
blade115

tehdejsi MU bylo lepsi nez momentalni City

Reagovat
r.mrazik

jsem rad,ze uz umis cist

Reagovat
blade115

Bereš to po Swarleym?

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Svatej

U toho druhyho řádku bych takhle úplně teda taky nesouhlasil..

Reagovat
Swarley

Reagovat
Talker

Ale taky měl naprosto world class hráče v kádru, kteří to potáhli sami v hodně zápasech. Ať už špičková obrana (Vidič, Ferdinand), záloha (Giggs, Carrick, Scholes), ofenziva (Ronaldo, Rooney, Tevez, RvP).

To prostě teď nemají, respektive ti, kteří by tahouny měli být (Alexis, Mata, Matič, Lukaku, Jones, Smalling, Shaw) jimi prostě nejsou a asi ani nebudou. Takový Liverpool si prostě za tu dobu tu kostru udělal a i když tam hraje pár "průměráků", tak to prostě funguje.

Reagovat
r.mrazik

tak nejak

on mohl postavit treba gibsona vedle scholese,nebo carricka s tim,ze ti dva to tam odehraji gibson jim tam bude trochu pomahat

evans jeden cas vypadal jak svetovy stoper...brown to same...

Reagovat
13

4x prostě na 4 řádkách.

Reagovat
Counter

Talker je v tomhle přeborník.

Reagovat
Talker

To se mi prostě občas stává. A vůbec si toho nevšimnu, dík

Reagovat
mayday

Náš učitel dějepisu kdysi na střední řekl během hodiny slovo prostě snad 100x pravidelně To už se pak nedalo ani spát, jak to člověku zvonilo furt v uších

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PP

a dost možná ani s ním..

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

TOP 4 v AUDI CUPU nedáme no

Reagovat
smazaný uživatel

To není penaltová krize, to je krize celého týmu, kterou korunují neproměněné penalty. Očekávám bodové ztráty se Southamptonem a Arsenalem a pak podle mě Účka sáhnou po Allegrim

Reagovat
Talker

Přijde mi, že je ta youth revoluce a kariera Lamparda strašně propojená. Respektive že je strašně oboustranně prospěšná. Protože ti hráči vypadají fantasticky (zatím) především díky Lampardovi a hernímu stylu - pod Sarrim by především Mount trpěl, do toho fotbalu by prostě neseděl a stejně tak by ho neuměla využít hromada dalších manažerů tímhle stylem.

Stejně tak i Lampard z toho ale hodně těží - ta hra je efektivní a rychlá hodně i díky Mountovi, který si agresivně nabíhá do prostorů, presuje jako psychopat, stejně tak Abraham - jsou to hladoví hráči, kteří nejsou líní na krok a spolu s Pedrem ta rychlost prostě dělá svoje vepředu. S Giroudem vepředu mi to přijde prostě pomalejší, méně nebezpečné, takové více na jistotu. Stejně tak Willian, který chce míč do nohy, je do tohohle systému useless ,pokud nepřekopá svůj herní styl.

Jinak u Mounta věřím v nějakých 15 golů+asistencí letos v lize. To je hráč, který díky své přímočarosti prostě bude ty goly dávat, ty asistence tvořit. Zatím má v lize 2.3 key passes na zápas. Bavili jsme se o tom, kdo převezme produktivitu Hazarda, jestli ti staří, CHO, Pulišič. A nakonec to může být z velké části právě Mount.

Reagovat
Godwinson

Oboustranně prospěšná, těžko říct. Pro ty mladíky je to dar z nebes. Ban a Lampard

Reagovat
smazaný uživatel

hype hype hype

Reagovat
mul

nejak by som moc nevykrikoval, z poslednych 15 zapasov v lige iba 4 vitazstva, predvadzana hra totalne tragicka bez pohybu...na druhej strane Chelsea moze stavat na predvadzanej hre

Reagovat
Talker

Já hypuju jednoho. Třeba u Abrahama, CHO, Jamese a Pulišiče jsem mnohem střízlivější.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se líbí jak jste vzali hrstku mladých kluků, hodili je do sestavy a hned hrajou jako tým. Tahle vize zrovna u vás má budoucnost.

Reagovat
Talker

To je dáno i Lampardem, který není pes takový pes na taktiku, jako jeho předchůdci. A to nemyslím jen Sarriho, ale i Conteho nebo Mourka, kteří by prostě ty hráče takhle nevyužívali.

Jen je otázka, jak dlouho to vydrží, protože podle mého budeme dostávat strašně moc golů, pokud Rudiger brutálně nezvedne obranu. A prostě hrát na to, že abychom získávali pravidelně 3 body, tak budeme potřebovat 3 goly na zápas v průměru, prostě není udržitelné. To bychom museli atakovat 80+ golů s tím, že v sestavě není jediný hráč, který by pravidelně dával ve velké lize 10+golů .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aspoň budete v létě vědět, kde je potřeba posílit. A základ už bude vybudovanej

Reagovat
Whitemedia

to víme už teď, kde je potřeba posílit

Reagovat
Kovi81

Nevim, jestli to je uplne taktikou - ti kluci se znaji prakticky od decek, hrali a trenovali spolu x let, je to de facto jedna generace hracu. Za tu dobu bych rekl, ze spolu muzou hrat i poslepu.

Reagovat
Talker

Tak jde i o spolupráci s dalšími hráči, jsou tam dva, nehrajeme kompletně juniorku.

I když bych byl zvědavý, jak by si vedl tým, který by byl složený jen z hráčů, kteří prošli pod rukama Edwardsovi, Newtonovi a Morrisovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jinýho nezbylo Už jsem to někde psal, ale i ten Jorgino bude nakonec pod Lampardem ještě lepší než pod Sarrim, protože může s Kovačičem a Kantém/Barkleym víc měnit pozice a využít té obrovské fotbalovosti, jakou v té záloze mají.

Reagovat
Fairplay

Pod Sarrim trpí každý hráč pod 30 let kromě Jorginha

Reagovat
Talker

Fakt nechápu tenhle nesmyslný hate na Sarriho.

Takový Hazard pod ním chudák vytrpěl svojí nejlepší (individuálně) sezonu v kariéře, stejně tak RLC... Kante se posunul ve hře na balonu, Luiz s Rudigerem si podle mého taky stěžovat nemůžou.

Reagovat
Fairplay

Však uvidíš, jak tenhle dinosaur potopí Juve letos. Kante se posunul na balónu, rovněž prožil nejhorší sezónu za poslední roky.

Reagovat
Talker

Nejhorší sezonu za poslední roky? Podle mého neprožil špatnou sezonu, jen se jeho role prostě změnila a s tím i herní styl. A podle mého ne k horšímu. Stal se z něj komplexnější hráč během toho roku. Naopak takový Willian, Pedro, Giroud, Higuain a spol (tj většina třicátníků) vypadali tragicky.

Jestli potopí Juve nebo ne, to je otázka. A je otázka, jestli to bude jeho chyba nebo toho, kdo tvoří ten kádr.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Fairplay

Byl nejlepší defenzivní záložník na světě, na něm nebylo co zlepšovat..

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože

Reagovat
M0rb1D4S

Tak. Tímhle jsi nádherně dokázal svou neznalost. Už nemusíš pokračovat v dalších fotbalových diskuzích.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Však jsme pod ním jen došli do finále Carabaa, vyhráli EL, a skončili v lize třetí.

Reagovat
Counter

Dosáhl jenom maxima, co mohl, prostě tragéd na pohledání.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak maximum to nebylo, ale bylo to dost dobré.

Reagovat
Counter

Jasně, ale o moc lepší to už taky být nemohlo. Aspoň teda na papíře - výš než třetí prostě skončit nemohl, finále ligového poháru prohrál s ManCity až na penalty, EL vyhrál celou. Jediný FA Cup mu ušel.

Reagovat
blade115

A hra byla nekoukatelná, přičemž přicházel hlavně kvůli "hezkému fotbalu". Ale naštěstí je to už minulost, ať se teď ukáže v Juve, tam už to má absolutně bezpodmínečně.

Reagovat
Counter

Jasně, hra byla slabá, jen si nejsem jistý, jestli vážně mohla být výrazněji lepší.

V Juve to taky nebude mít lehké, ten klub byl doteď stavěný na úplně jiném herním stylu, pod Sarrim to bude velká revoluce.

Reagovat
John Obi Mikel

Hazardovi se dařilo lépe než pod Contem a Mourinhem. Ani Loftus-Cheek nezklamal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Ale ta obrana je naprosto šílená, navíc když chybí Kanté tak jim moc nepomáhá ani záloha. A to nás stálo zápas s United a málem i s Norwichem.

Reagovat
Talker

Podle mého to Kante nezachrání, leda bychom z něj udělali čisté DM, které bude čistit před stopery, což by byla škoda.

Spíš jde o ten extrémní styl fotbalu, kdy si ti hráči musí zvyknout se následně vracet a vykrývat prostory jeden za druhého. Nebo bude muset Lampard začít hrát trošku méně hurá fotbal.

Protože se z toho stává v ofenzivní části 2-4-4, respektive bych řekl až 2-3-5 ve chvílích, kdy se snažíme opravdu tlačit a některý ze záložníků se rozhodne pro výlet k vápnu. Doufám, že to vyřeší částečně návrat Rudigera, ale spíš je to systémový problém.

Reagovat
Godwinson

Podle mě je největší problém, kromě absence nejlepšího stopera, ten střed. Imo nepříliš vhodný pro Lampardův fotbal a obecně

Reagovat
Svatej

Tak to mě nenapadá naopak líp vystavenej střed hřiště podle typologie hráčů. Máš tam psychopata Kanteho, behavyho produktivní ho Mounta, behavyho, na mici i fyzicky silnyho Kovacice, playmakera Jorginha a brzo i fyzicky naduoanyho driblera Loftus-Cheeka. Až na Barkleyho krásná paleta možnosti, navíc většina z nich nema ani problém s krokem k vlastní brane

Reagovat
Busby babes

ja ti nevim, smerem dozadu strasne horite a vepredu je porad otazka, jestli Tammy bude davat pravidelne goly...

Reagovat
Talker

Já věřím, že budeme dávat goly. Ten fotbal, který Lampard hraje prostě neumožnuje nedávat goly, těch šancí si tvoříme hromady. Tam je otázka, jak se vyřeší ta defenzivní fáze, která hoří a při takovém fotbale prostě hořet bude. Jestli to Lamps stáhne hlouběji a tým bude důslednější v defenzivě nebo jestlii se to bude zlepšovat postupně s návratem Rudigera, Kanteho a tím, jak si budou hráči zvykat.

Ale té druhé variantě úplně nevěřím.

Reagovat
Svatej

Pool hrál koneckonců podobnej psycho fotbal a trpěl na obranu úplně stejně, dokud se jim tam nevybrousila světová top kvalita individualit..

Reagovat
smazaný uživatel

Góly dávat budou. Však i proti vám mohli dát úplně v klidu tři a nikdo neřekl ani popel. Vše parádní akce, jen chyběl centimetr

Reagovat
Counter

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

jim chybeli centrimetry dva.

Reagovat
smazaný uživatel

To je právě ten rozdíl no.. mohli dávat, ale nedávali

Reagovat
oli9

Jinak ten Bolton ve 3. lize to vypadá hodně špatně to vypadá na restart někde v amatérské soutěži...

Reagovat
Sandstorm

Všechno k tomu směřuje. To samé Bury.

Reagovat
oli9

jj ale přece jen Bolton je trošku pojem oproti Bury jak naflákali ty dluhy ?

Reagovat
Sandstorm

Nevim. Taky by mě to zajímalo. Asi špatné vedení a pofidérní majitel/majitelé.

Reagovat
smazaný uživatel

Maji hrat spolu o repre pauze a ma to vysilat SkySports, tak uvidime jak to dopadne..

Reagovat
smazaný uživatel

Dost reálně by to mohl být poslední zápas obou klubů v historii... povinnost to sledovat...

Reagovat
Counter

Bury to samé, ne-li horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton je zadluženější, bohužel... ale kdyby s tím Dale začal dělat něco dřív tak mohli Bury zachránit jako Portsmouth, do prdele s nima už

Reagovat
Busby babes

naopak. je treba aby nejakej klub uz krachnul. Jinak se nikdo nikdy nepouci. Bohuzel.

Reagovat
Sandstorm

V Anglii krachl například Wimbledon, který hrál pravidelně PL. Teď jsou z něho jen odnože MK Dons a AFC Wimbledon. Mně by se teda nelíbilo, kdyby se něco takového stalo s Wanderers. Bury je sice menší klub, ale tradici má...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako z tohoto úhlu pohledu s tím i souhlasím, ovšem když už se někdo měl poučit tak na Wimbledonu, Hertfordu atd... majitelé dělají stále stejné chyby a jedinou obětí se v současném případu stanou kluby z viktoriánského období, což mě vůbec netěší. Co se týče fans, tak těm na záchranu nezbývá reálně žádná možnost, min. založit phoenix club, ale to co se týče historické hodnoty už nebude ono

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pokud už v Anglii něco takového za svého života neuvidím, tak jsem ochotnej zkousnout konec Wanderers... po původním Accringtonu by tak byl teprve druhým zakládajícím členem FL na smetišti dějin no...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš zánik a max. následný phoenix club, tahle varianta je čím dál reálnější... černý den pro Anglii, tohle jsem nikdy nechtěl vidět probíhat a zrovna v hrabství srdci milovanému Bury totéž, tam je i možnost konce Gigg Lane U Boltonu nevím, kdo bude stadion zvládat, tam je taky reálná možnost demolice...

Reagovat
matZz

tak já zkusím svoji laickou analýzu hry Spurs

I. Eriksen - vynechám debatu o tom, jak moc je ok nechat ho na laviče, realita je taková, že dřív nebo později půjde pryč a my se musíme naučit hrát bez něj. Lamela tu jeho roli absolutně nezvládl. Možná jsem proti němu až moc zaujatej, ale podle mě je to hráč, kterej by nás měl opustit jako první. Proti AV a Newcastlu nevymyslel nic, žádný odvážný, překvapivý řešení, když dostane balon tak se zastaví a stojí, náchylnej ke ztrátám, labil.... Takže nejzbejvá než doufat, že uvidíme v základu Lo Celsa, kterej podle Pochettina potřebuje zatím čas a že se borec chytí, jinak...

II. Unpopular opinion (1) Sissoko - v těchhle zápasech, kdy zatlačíme soupeře do jeho vápna, tak vyniknou jeho slabý stránky jako: s rostoucí vzdáleností klesá přesnost jeho přihrávek, neumí dát dlouhej balon, neumí dát přesnej centr, neumí vystřelit z dálky. Ale nejneže on sám hraje hovno, ale podle mě brzdí i KWP, kterej by možná mohl posílat z pravé strany centry do vápna, pokud by dostal včas dobrou přihrávku, nebo pokud by se k tomu centru nenasral sám Sissoko. Takže tady máme toho starýho Sissoka (a zase na křídle!) z předminulých sezon.

III. Kane - tak takhle Harryho neznáme. Otrávenej, bez pohybu. Ztracenej mezi obránci. Jen párkrát sem ho viděl, že by se stáhl někam hlouběji do středu a zkusil něco rozehrát. Těmahle výkonama si tak řekl o lavičku, akorát teda nemáme druhýho útočníka, no...

IV. Individuální chyby - obvyklí podezřelí - Sanchez (sorry not sorry, ale měl by jít), Rose

V. mám pocit, že tak v 90 % zápasů dostaneme gól jako první a pak doháníme.

Unpopular opinion(2) - Winks je v pohodě! - a není mi moc jasný, proč tady na něho čtu tolik hejtu. Jako proč čekat od DM který rozehrává balony z úrovně stoperů nějaký geniální pasy, když před ním je celá linie hráčů, kteří by se o to měla postarat.

Proč nepanikařit: Vrátí se Dele, kterej má tu drzost prohodit si balon mezi třema lidma, vystřelit z dálky, udělat něco absolutně nečekanýho. Místo Sissoka bude hrávat NDombele. Lo Celso!!! Eriksen asi zůstane, což je na jednu stranu dost na píču, protože pak půjde pryč zadarmo, na druhou stranu s ním bude ten počet ofenzivních hráčů tak akorát (a nebude hrát Lamela).

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mates_Matesović

Za mě souhlas, až na Sáncheze. On má potenciál na to se stát se výbornym stoperem, ale potřebuje čas a k sobě nějakýho lídra, což Toby a Jan určitě jsou, takže tam bych problém neviděl.

Reagovat
FUnk

Reagovat
Mates_Matesović

Jinak toho Alliho, kterýho popisuješ, jsem viděl hrát naposledy tak 2 roky zpátky. Kdyby ten se vrátil, tak by všechno bylo skvělý...

Reagovat
Cobra

Naprostý souhlas se vším, teda kromě Rose. V zápasech, kdy lidi nadávali na Winkse byl vetsinou Sissoko horším hráčem.

S Kanem bych to nenapsal líp.

Reagovat
hefy

Druhej utočník je Parrott, už teď na to má. Doufejme, že je stejného názoru i Poch.

Reagovat
smazaný uživatel

nketiah dnes za leeds gol aj tycka

Reagovat
SunFells

On ho snad dá každý zápas

Reagovat
Gunner14

Je to zvíře.

Reagovat
Counter

Zatím to vypadá na výbornou hostovačku, ale Nelson měl taky supr začátek a pak ustrnul.

Reagovat
Infernoqt

Alexis Sanchez will be loaned to Inter Milan until June 2020. Inter will pay €5m of his €12m wages. He'll arrive in Milan tomorrow #mulive [@FabrizioRomano]

Nevím, jak dlouhou má ještě u nás smlouvu, ale prý není součástí dohody opce ohledně trvalého přestupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně bude zajímavý sledovat, až se zraní pár hráčů ze základu jako každý rok, koho pak pošleme na trávník... s kinder kádrem se hrát o poháry totiž nedá

Reagovat
dantetomas

Reagovat
Infernoqt

A o Freda se prý zajímá Fiorentina, ale ten má ještě touhu zabojovat o základ v MU.

Nemám rád Freda a v žádném zápase mě nepřesvědčil, ovšem ten střed pole máme zatím nejslabší (myšleno na nedostatek možností). Hoši si vybrali špatnou chvilku. Jsem pro to poslat všechno do p*dele, ale měli by také někoho koupit. Což mě přivádí na myšlenku, že poslední dva přestupáky (dvě léta) u nás byly fakt slabý.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne, Ole robi čistku, aj ked som to ešte nevidel robiť takým spôsobom, ze vsetko pustím preč a nemám s kým hrať, ale ok, nečudujem sa už ničomu.

Reagovat
Makiii

28/08/2019 at 7:30

INTER AGREE ALEXIS LOAN DEAL

Inter Milan have agreed a loan deal with Manchester United for Chile forward Alexis Sanchez, according to reports on Sky in Italy.

The Serie A side are expected to contribute around €5m of the Chilean forward’s salary, and he is set to arrive in Milan on Wednesday for a medical.

Takze my platime zbytek 6-7M? Hracovi, co u nas nebude a pri nasem stesti se v Italii probere a zaroven s Lukakuem potahnout Inter. Asi nejde nazvat jinak nez totalni amaterismus od vedeni v tehle situaci…

Samozrejme bez nahrady, tak jako to bylo u Romela, kdyz odesel posledni den.

Kdyby doslo AM (Madisson, Bruno plus utocnik tak OK proc ne, ale takhle je to kurva risk…)

Zrovna kdyz jsme videli, kde mame evidentne problem a to je vepredu a ve vytvoreni sanci.

Tim padem uz neni na co cekat – Gomes, Chong, Greenwood a Garner v tuhle chvili musi byt naprosto stabilni hraci A tymu, nejlepe co nejbliz k hlavni 11tce.

Reagovat
mithro

Edo masterclass.

Reagovat
iamek

Jsme jeden velký cirkus. Humberto hadr. Souhlasim s čistku kádru, ale bez náhrad? Teď proti CP se ukázalo jak je útok zoufalý a mi pustíme jednu z alternativ. Máme tam zraněného Martiala, Rashforda, Jamese, 17 leteho greenwooda, Lingarda který umí jen presovat a produktivita nula a chodec Mata. Nádherná vyhlídka do sezóny. Přetlak je v obraně a tam se neděje nic. Letos boj o osmé místo

Reagovat
iamek

*my

Reagovat
smazaný uživatel

stejne jste ho nechteli

Reagovat
amaral

neviem, ci to niekoho zaujima, kazdopadne bol som sa dnes po case pozriet na futbal v Craven Cottage - asi az moc teplo na futbalovy vykon, mozno preto Parker setril viacmenej celu zakladnu zostavu (az na Bryana s Johansenom), Saints daleko silnejsia zostava, ale v uvode sme mali ist do vedenia ale Reidov priamy kop zastavilo brvno, postupne sa hra vyrovnala a po polcase uz dominovali hostia s velkou pomocou domacich snaziacich sa hrat od vlastnej brany, akurat to s hracmi ako MacDonald alebo LeMarchand ide o dost tazsie ako City

prevapivo z najazdov 1 na 1 nepadol ziaden gol a o zasluzenej vyhre hosti rozhodolo vydareny rychly brejk a v nom presna Redmondova prihravka na skorujuceho Obafemiho, hostia ma sklamali v premienani sanci, z mnozstva tutovych pozicii by hraci ako Romeu, ci Ings mali v pohode davat goly, za Whites jednoznacne muz zapasu Marek Rodak (je parada mat v oblubenom klube Slovaka, akurat sme z pohara vonku a cez Betinellihomsa do zakladu posunie asi tazko, dnes bol ale fakt skvely), sklamanie zapassu asi Parker najma s neskorymi a nic neriesiacim striedaniami v zapase, ktory sme sa ani nechceli moc vyhrat, zvysok asi co som cakal alebo videl prvykrat, kazdopadne na brehu Temze prijemna futbalova zabava a o to tomuto klubu ide asi predovsetkym

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele