Anglická Premier League souhrn - 38. kolo

11.05.2008, 18:09, aktualizováno 11.05.2008, 18:09
Komentáře a souhrny
Manchester United obhájil mistrovský titul. Red Devils nepřipustili na půdě Wiganu překvapení, a tak Chelsea by nepomohlo ani vítězství nad Boltonem, o nějž přišla v poslední minutě. V boji o záchranu zbyl Černý Petr nakonec na Matějovského Reading, kterému chyběly k záchraně tři góly v brankovém rozdílu.

West Ham United - Aston Villa 2:2

11.05.2008 16:00

Góly: 8. Nolberto Solano, 88. Dean Ashton - 14. Ashley Young, 58. Gareth Barry

Aston Villa měla před tímto kolem ještě reálnou šanci probojovat se do Poháru UEFA, musela však za každou cenu vyhrát doufat v prohru Evertonu. Z hřiště West Hamu si však nakonec odvezla pouze remízu 2:2, Everton navíc porazil Newcastle.

Skóre v Upton parku se měnilo hned dvakrát už během úvodní patnáctiminutovky. Po pár sekundách hry mohl hosty poslat do vedení nejlepší hráč pro měsíc duben Ashley Young, naštěstí pro Kladiváře ovšem nemířil přesně, tudíž míč v síti neskončil. Zato v 8. minutě se v dobrém světle předvedl domácí záložník Nolberto Solano, nádhernou střelou z přímého kopu otevřel střelecký účet dnešního utkání.

Vedení ale Kladivářům moc dlouho nevydrželo. Talentovaný Young opět ukázal své kvality a po akci Petrova s Reo-Cokerem vyrovnal na 1:1. Pro 21letého záložníka to byl již čtvrtý gól v posledních pěti zápasech. Aston Villa brala z tohoto utkání jedině vítězství a dávala to jasně najevo. Po chybě obránce Tomkinse pálil nepřesně Carew a v 31. minutě zase Agbonlahor. Villans tak odcházeli do kabin za nerozhodného stavu, který jim nestačil.

Nástup hráčů z Birminghamu do druhého poločasu byl skutečně impozantní. Po úvodním tlaku přišel v 58. minutě také gól. Střelu Reo-Cokera sice ještě dokázal gólman Green vyrazit, bohužel ale jen do míst, kde stál kapitán Gareth Barry. Ten se v zakončení nemýlil a zpříjemnil si tak svůj zřejmě poslední zápas v dresu Villans.

V 61. minutě mohl na rozdíl dvou branek zvýšit Bobby Zamora, ale jeho hlavička minula tyčku. Villans kontrolovali hru a nějaké zdramatizování se moc nečekalo. Dvě minuty před koncem normální hrací doby ovšem West Ham udeřil podruhé. K zakončení se dostal Ashton a míč poslal za záda brankáře Carsona.

Ville by nakonec ani vítězství nestačilo a končí tak na šestém místě. Přímá účast v Poháru UEFA jí utekla, dostane ale šanci se o něj poprat v Poháru Intertoto.

Více informací k zápasu

Wigan Athletic - Manchester United 0:2

11.05.2008 16:00

Góly: 33. Cristiano Ronaldo (pen.), 80. Ryan Giggs

Po roce bude v Manchesteru opět hodně veselo. Díky dnešní výhře 2:0 ve Wiganu se United podařilo obhájit mistrovský titul.

Wigan se dostal ke střele už ve 3. minutě, pozornost Van der Sara vyzkoušel Michael Brown, ale holandskému brankáři moc velké problémy rozhodně nenadělal. Zanedlouho pálil pro změnu nepřesně Jason Koumas. Latics se pokoušeli na defenzívu Red Devils stále něco vymýšlet, ve 12. minutě to vyzkoušel z dálky opět Brown, ale jeho pokusu chyběla velká dávka přesnosti.

Manchester dal o sobě vědět až po patnácti minutách hry, kdy si na centr Carricka z rohového kopu naběhl Rio Ferdinand a v obtížné pozici se dostal k hlavičce. Jenže svůj pokus poslal nad. Tato nevyužitá příležitost mohla anglického stopera mrzet mnohem více, kdyby se po skrumáži před bránou prosadil Emil Heskey, jenž ale nakonec poslal míč nad.

Cristiano Ronaldo se málem stal úspěšným střelcem už v 26. minutě. K dalšímu přesnému zásahu mu moc nechybělo. Jeho tvrdou ránu z přímého kopu ale dokázal skvěle vyrazit Kirkland. Za sedm minut se už ale 23letý nejlepší střelec letošní sezóny mohl radovat. Po faulu Boyce na Rooneyho totiž zahrával pokutový kop a ten bez jakýkoliv potíží proměnil a nasměroval Manchester k titulu.

Nadšení z prvního gólu mohl už v 37. minutě trochu zmrazit Marcus Bent, po centru Boyce ovšem trefil z voleje pouze boční síť. United se do další dobré příležitosti dostávali těsně před přestávkou, ale jejich rychlý brejk zastavil Koumas, který odzbrojil Téveze.

V 48. minutě mohl pojistit vedení svého týmu svým druhým gólem Ronaldo. Bohužel pro všechny hostující fanoušky mířil z přímého kopu pouze do míst, kde zrovna stal gólman Kirkland, který jeho střelu vyrazil na roh. O další skvělou příležitost připravil Manchester rozhodčí Bennet. Ten totiž po ostrém zákroku Brambleho na Scholese nenařídil pokutový kop.

Manchester byl i nadále aktivnějším celkem a Wigan se pouze bránil. Velmi blízko zvýšení náskoku byl nejprve se svou hlavičkou Ronaldo, té ovšem scházela přesnost a zanedlouho pálil z hranice pokutového území Wayne Rooney, jeho střelu gólman Kirkland vyrazil na roh. Manchester měl dnes ale také velkou dávku štěstí. V 69. minutě se po centru dostal k hlavičce Emil Heskey a chyběly mu k přesnému zakončení centimetry. Gólman Van der Sar by jen stěží na jeho hlavičku dosáhl.

Klid svému týmu mohl dodat v 71. minutě Nemanja Vidič, jenže po rohovém kopu hlavičkoval vedle. To, co nedokázal srbský stoper se povedlo za devět minut Ryanu Giggsovi. Ten využil chyby wiganské defenzívy, v klidu si zpracoval Rooneyho přihrávku a prostřelil také gólmana Kirklanda. Manchester své vedení uhájil až do konce a začal slavit.

Více informací k zápasu

Sunderland AFC - Arsenal FC 0:1

11.05.2008 16:00

Góly: 24. Theo Walcott

Arsenal sehrál se Sunderlandem nečekaně nudnou partii, když se spokojil jen s jednobrankovým vedením. To nakonec uhlídal až do konce a končí sezonu sice na třetím místě, ale jen se čtyřbodovou ztrátou na první Manchester.

V brance Arsenalu se představil polský talent Lukasz Fabianski a měl práci hned v první minutě, kdy jej pěkným halfvolejem přivítal Carlos Edwards. Na druhé straně se v sedmé minutě ještě více zapotil maďarský gólman Marton Fulop, když nohama likvidoval pokus Adebayora. Střely Leadbittera a Yorka zdálky se neujaly, a tak šli do vedení ve 24. minutě hosté. Na parádní kolmici od Gilberta si naběhl express Theo Walcott a mazácky svůj sprint také zakončil – 0:1.

Svěřenci Roye Keana se nehodlali jen tak smířit s porážkou, byť od Arsenalu, a začali místy Gunners přehrávat. Wallacův centr ve 32. minutě však Leadbitter hlavou do branky nenasměroval. A málem přišel trest v podobě druhého zásahu hostí. Měl ho na kopačce znovu mladík Walcott, uvnitř pokutového území ho našel Adebayor, londýnský křídelník však soupeřovu branku těsně minul. Stalo se tak ve 39. minutě a byla to poslední příležitost v první půli.

Ve druhém poločase diváky zvedla ze sedaček až (a také jenom) v 58. minutě nevídaná situace. Whitehead adresoval Fulopovi malou domů, zmatený maďarský brankář, neobvyklá jednička, míč chytil do rukou a nemohlo následovat nic jiného než nepřímý volný kop z hranice malého vápna. Vynikající příležitost pro Kanonýry. Ti s ní však, jmenovitě přihrávající Adebayor a zejména pak střílející Gilberto, naložili prachmizerně. Výsledek? Střela vedle. Snaha obou mužstev vsítit branku poté s přibývajícími minutami stále klesala a klesala. Konečný hvizd sudího tak byl do určité míry pro fanoušky vysvobozením.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 0:2

11.05.2008 16:00

Góly: 69. Andrij Voronin, 74. Fernando Torres

Liverpool i v posledním utkáni sezóny slaví výhru. Po gólech Voronina a Torrse si vezou plný bodový zisk z White Hart Lane, hřiště Tottenhamu.

Liverpoolu ani Tottenhamu v podstatě o nic nešlo a hlavně proto se nemusely hnát za vítězstvím. Prvních deset minut utkání tuto skutečnost jenom potvrzovalo. S postupem času se sice oba týmy trochu rozehrály, ovšem žádnou pastvu pro oči diváci neviděli, ba naopak. Nepřesně přihrávky, nepovedené centry, přesně to bohužel dominovalo prvnímu poločasu.

Až v 25. minutě došlo k vážnějšímu ohrožení brány. Po rohovém kopu hlavičkoval Berbatov a míč proletěl jen těsně okolo Reinovy tyčky. Před přestávkou se na druhé straně po zákroku Carraghera dožadoval penalty Keane, ale nebyl vyslyšen. Gólman Černý si během prvního poločasu téměř nesáhl na míč, podobně jako jeho protějšek Reina.

Ke druhému poločasu vzhlíželi diváci s nadějí, že se konečně něco změní a oni uvidí záživnějších čtyřicet pět minut. Nakonec se tak stalo, dokonce padly dvě branky, ty však většinu fanoušků na stadiónu moc nepotěšily. V 55. minutě pálil nepřesně levačkou Robbie Keane, o deset minut později byli Kohouti brance ještě blíž, pomalá přihrávka se dostala až k Malbranquemu, ten ale nastřelil pouze boční síť.

V 69. minutě se Liverpool radoval poprvé. Torres poslal centr do pokutového území, nejrychleji zareagoval ukrajinský útočník Voronin a překonal gólmana Radka Černého. Blízko vyrovnání byl za malou chvíli Berbatov, skvělým zákrokem jej však vychytal Reina. Reds své vedení v 73. minutě zásluhou Torrese zvýšili na 2:0 a udrželi jej až do konce.

Více informací k zápasu

Everton FC - Newcastle United 3:1

11.05.2008 16:00

Góly: 28. Yakubu Aiyegbeni, 70. Joleon Lescott, 82. Yakubu Aiyegbeni (pen.) - 47. Michael Owen (pen.)

Everton se nemusel nakonec starat o zbylé výsledky. Svůj zápas zvládl na jedničku a pátou příčku tak bez větších problémů uhájil. Za vítězství může vděčit nigerijskému bomberovi Yakubovi, jenž skóroval hned dvakrát.

Diváci na Goodison Parku rozhodně očekávali atraktivnější podívanou, než se jim nakonec skutečně naskytla. V pařáku, který sužoval celý Liverpool, jako by se fotbalistům ani nechtělo běhat, a tak skutečná šance ne a ne přijít. Naštěstí hned z první gólovky zahřmělo a stalo se tak před brankou Newcastlu. Ve 28. minutě zahrával zhruba 40 metrů od branky soupeře standardní situaci Fernandes, díky mizernému bránění Strak se k hlavičce prodral Yakubu a otevřel skóre.

Za sedm minut se Toffees radovali podruhé, když malou hlavičkovanou několika hráčů zakončil nekompromisní ranou mezi tři tyče opět Yakuju. Zdvižený praporek však přeměnil oslavy domácích příznivců v plané. Ve 39. minutě táhl protiútok Evertonu Osman, spoluhráči mu pročistili ulici do pokutového území, odkud evertonský odchovanec prozkoušel pozornost Harpera, ovšem bez gólového efektu.

Newcastle, jenž celý první poločas odehrál spíše pasivněji, se dočkal vyrovnání hned po přestávce. Yobo ve vápně fauloval N'Zogbiu, k penaltě se postavil Michael Owen a nemýlil se. Po vyrovnání tempo hry znovu ochablo. Přesto zvládl v 68. minutě vrátit Evertonu zpátky vedení Lescott, když potrestal další nedůsledné bránění Magpies při standardce a hlavou na zadní tyči pohodlně skóroval. Zanedlouho přišel třetí, definitivní úder. V 82. minutě chladnokrevně proměnil penaltu po faulu na Osmana Yakubu a definitivně poslal Everton do Poháru UEFA. Závěr zápasu všichni aktéři tohoto utkání dokopali jako by si už užívali prázdniny. Toffees tedy porazili Straky s přehledem 3:1.

Více informací k zápasu

Portsmouth FC - Fulham FC 0:1

11.05.2008 16:00

Góly: 76. Danny Murphy

Fulham setrvává v Premier League i do příštího ročníku! Rozhodla o tom trefa Dannyho Murphyho ze 76. minuty. Ačkoliv Reading hladce přejel Derby, těsná výhra Cottagers zachránila díky lepšímu skóre o tři góly.

Do utkání lépe vstoupil hostující Fulham, když potřeboval zvítězit, aby si udržel naději na záchranu. Hned ve 4. minutě ovšem Daviesův half-volej vyrazil Ashdown nad. O slovo se zanedlouho přihlásili i Pompeys, když po narážečce s Kanuem střílel vysoko Kranjčar. Pak se diváci na Fratton Parku trošku vyspali, neboť utkání příšerně nudilo, až ve 40. minutě je ze sedaček zdvihl brejk Defoea, proti tomu však včas vyběhl Keller a zakončení se nedostavilo. V poslední minutě ještě střílel Mendes, ale teč Hughese znamenala pouze rohový kop pro Pompeys. Po něm pálil Kranjčar z první vysoko do oblak. Touto šancí také končí přehled zajímavých situací z prvního poločasu, kterých bylo po hříchu málo.

Jakkoliv byl první poločas nudný, ten druhý se obešel bez spánku v řadách obecenstva. V 53. minutě se mohla pískat penalta na Defoea, na zákroku Hughese však rozhodčí neviděl nic nedovoleného. Za další minutu centroval Davies na Murphyho a ten osamocen hlavičkoval pouze přímo do Friedela. Zaútočil ale i Portsmouth, když Kanu nabil Kranjčarovi, jenž ozkoušel pozornost Kellera.

Fulham nadále bušil a bušil do obrany Pompeys, neboť díky jasnému vedení Readingu v Derby musel vyhrát, aby se zachránil. Pompeys se však povedlo zblokovat jak pokus McBrida ve skvělé palebné pozici, tak hlavičku Hughese. Ale v 76. minutě se Cottagers přeci jen dočkali – Bullard zprava zahrával standardní situaci a našel na zadní tyči perfektně Murphyho, jenže se nemohl mýlit – 0:1.

Tempo hry a obecně kvalita zápasu pak znovu výrazně poklesla, Fulham vedl, čili mířil za záchranou, Portsmouth se za ničím také nemusel hnát. Obě strany tak zápas uhrály na konečný stav 1:0 pro Fulham.

Více informací k zápasu

Derby County - Reading FC 0:4

11.05.2008 16:00

Góly: 15. James Harper, 61. Dave Kitson, 69. Kevin Doyle, 90. Leroy Lita

Hodně zvláštní pocity dnes zažili fotbalisté Readingu po utkání s Derby. I přes vysokou výhru 4:0 jim zůstal v rukách černý Petr a minimálně na rok se musí rozloučit s Premier League.

Pokud chtěl Reading pomýšlet na záchranu, musel za každou cenu bodovat. Této skutečnosti si byli v hráči vědomi a hned v úvodních minutách si vypracovali proti nejhoršímu týmu Premier League dvě dobré příležitosti. Při té první neuspěl Leroy Lita, ve druhé pro změnu chyběla přesnost českému záložníkovi Marku Matějovského, který se po delší odmlce opět objevil v základní sestavě.

Ve 14. minutě už ale Berany nezachránil ani gólman Caroll. Kitson našel na hranici pokutového území James Harpera, ten si zpracoval míč a střelou do levého rohu brány poslal svůj tým do vedení. Nechybělo moc a za malou chvíli to mohlo být dokonce 2:0, v zakončení ale opět selhal Leroy Lita. Anglický útočník, který část letošní sezóny strávil na hostování v druholigovém Charltonu, dnes postrádal ve fotbale velmi důležité štěstí. Po ataku Carolla se dožadoval penalty, zřejmě oprávněné, ale rozhodčí jej nevyslyšel. Na druhé straně se poprvé zaskvěl až ve 40. minutě gólman Hahnemann, a to když lapil střelu Davida Jonese.

Reading dnes nasměroval za vítězstvím v 60. minutě druhým gólem zápasu Dave Kitson. Berani byli neškodní, k nějakému útočení se vůbec neměli a jejich pasivita se jim nevyplatila. Kevin Doyle, jenž byl na hřišti pouze tři minuty, dostal skvělou přihrávku z pravé strany, zbavil se bránícího Moorea a bez větších potíží překonal brankáře Carolla. The Royals byli i po zbytek zápasu mnohem lepší, v závěru dokonce přidal čtvrtý gól Lita. Ani vysoká výhra je však neudržela v Premier League, jelikož Fulham porazil Portsmouth.

Více informací k zápasu

Middlesbrough FC - Manchester City 8:1

11.05.2008 16:00

Góly: 16. Stewart Downing (pen.), 37. Afonso Alves, 58. Stewart Downing, 60. Afonso Alves, 70. Adam Johnson, 80. Fábio Rochemback, 85. Jérémie Aliadière, 90. Afonso Alves - 87. Elano

Zřejmě poslední zápas na lavičce Manchesteru City nevyšel kouči Erikssonovi podle představ. Jeho tým odjíždí z Middlesbrough s krutým debaklem 1:8.

Pro hosty zápas nezačal vůbec dobře. Už ve 12. minutě musel švédský kouč sáhnout k prvnímu střídání. Zraněného Benjaniho nahradil útočník Nery Castillo. To ale ještě nebyl konec. Sotva uběhlo pár sekund, v pokutovém území stáhnul Dunne k zemi Tuncaye, viděl červenou kartu a zařídil pro svého soupeře penaltu. Tu proměnil záložník Stewart Downing a Boro se tak ujalo vedení.

Blízko vyrovnání byl už po pár minutách Bulhar Martin Petrov. Z přímého kopu ale poslal míč mimo. Naopak na druhé straně se musel při střele k tyči vyslané z kopačky Tuncaye vyznamenat gólman Isaksson, který pro toto utkání nahradil stálou jedničku Joe Harta. V 36. minutě už ale znovu inkasoval. Z hranice šestnáctky trefil skvěle roh jeho brány Alfonso Alves. Asistenci na tomto gólu si připsal Fabio Rochemback.

Tak divoký druhý poločas snad neočekával ani ten největší optimista. Zápas v podstatě rozhodl třetím gólem v 58. minutě Stewart Downing. Neuběhly ani dvě minuty a skóre už se měnilo počtvrté. Po Arcově přihrávce se dostal ke střele Alfonso Alves a na své konto si podobně jako Downing připsal svůj druhý dnešní gól.

Boro se fotbalem skutečně bavilo, zatímco trápící se Manchester nevěděl, kde mu hlava stojí. V 72. minutě pálil z 22 metrů Adam Johnson a ani gólman Isaksson nedokázal na jeho pozemní střelu zareagovat. Švédský gólman v bráně City si dnešní zápas za rámeček určitě nedá. Uběhlo deset minut a on lovil ze své sítě další dva míče. Šestý přesný zásah si připsal Rochemback, sedmý střídající Aliadiere. Manchester nakonec zásluhou Elana alespoň snížil, konečnou podobu výsledku dal ale v nastaveném čase svým třetím gólem Alves.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Blackburn Rovers 4:1

11.05.2008 16:00

Góly: 31. David Murphy, 73. Cameron Jerome, 89. Cameron Jerome, 90. Fabrice Muamba - 49. Morten Gamst Pedersen

Ani pozdní kanonáda Birmingham nezachránila v nejvyšší soutěži. Jak Fulham, tak Reading totiž vyhrály a snaha Brums se tak musela minout účinkem. Co naplat, že Birmingham vyhrál jasně 4:1.

Brums vstoupili do utkání plni odhodlání se zachránit a hned ve čtvrté minutě byli blízko. Zarate si na pravém okraji hřiště narazil s Kapem a z úhlu vystřelil ke vzdálenější tyči, tu však ke své nevoli také nastřelil. Brzy se do šance dostali i hosté, mezeru v obraně si našel Santa Cruz, obdržel pěkný pas od Pedersena, ale na Taylora střelou z rohu malého vápna trestuhodně nevyzrál.

Pak se hra trochu uklidnila a další příležitost přišla až krátce před dovršením půlhodiny hry. Larsson krásně našel ve vápně Kapa, který však po vzoru Zarateho zacílil hlavou jen do tyče. Přesto tato spálená šance nemusela Brums až tolik mrzet - Friedelova hrubka ze 32. minuty totiž dala Birminghamu přeci jen vedení. Americký brankář si neporadil ani s nepříliš povedeným pokusem krajního beka domácích Murphyho. O tři minuty později už to byl ale zase ten Friedel, jak ho známe - vychytal v obrovské šanci Kapa.

Blackburn mohl ještě do přestávky vyrovnat, Roberts měl ve 41. minutě před sebou po selhání Taylora odkrytou bránu, jistému gólu ale zabránil skok Kellyho. A tak se Rovers dočkali až na začátku druhého dějství. Birminghamský Johnson klopýtl nedaleko půlící čáry a do brejku se dostal Roberts. Jeho dvě střely sice Taylor vychytal, ale následně Santa Cruz přihrál Pedersenovu a ten zakončil bezchybně - 1:1.

Brums museli vrhnout všechny síly dopředu, pokud si chtěli ještě udržet naději, na záchranu. Jenomže ne a ne jim to tam spadnout. V 58. minutě neuspěl Kapo, za 14 minut se zase Jerome, leč nebyl pod žádným tlakem, unáhlil se zakončením v nadějné pozici a poslal míč vysoko nad. Naštěstí pro sebe i své spoluhráče však o 60 sekund později své selhání odčinil, když svou dělovku z první už nasměroval neomylně mezi tři tyče.

Tentýž hráč zvyšoval dvě minuty před vypršením řádné hrací doby na 3:1, pak se však mohli všichni na lavičce dozvědět, že Fulham vyhrál a výsledek z Birminghamu tak už neměl žádnou váhu. Přesto jakoby na protest Brums udeřili ještě jednou, aby ukázali, že je jejich sestup nespravedlivý. Ani přesná hlavička Muamby jim však pochopitelně k ničemu jinému, než zvýšení na konečných 4:1, nebyla.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Bolton Wanderers 1:1

11.05.2008 16:00

Góly: 62. Andrij Ševčenko - 90. Kevin Davies

Chelsea nesplnila cíl, který si kladla pro poslední kolo. O vítězství nad Boltonem přišla v poslední minutě nastavení, kdy se trefil Taylor. I tak Manchester zvítězil, takže výsledek na Stamford Bridge nic neřešil.

Avram Grant nepřichystal pro toto klíčové utkání žádné překvapení. Chelsea vyrukovala do boje s klasickým rozestavením 4-3-3 se záložní řadou ve složení Ballack-Lampard- Makelele, na křídlech s Maloudou a Colem a na hrotu osamoceným Drogbou. Dle očekávání začal na pravém beku Essien. Bez zajímavosti také není fakt, že Petr Čech nastoupil netradičně se svítivě oranžovým dresem.

Chelsea měla v úvodu zápasu míč častěji na svých kopačkách a také si jako první vypracovala tutovou šanci. Ballack poslal napříč vápnem balon na zadní tyč Drogbovi, ten se však nepochopitelně ukopl. Další nešťastný okamžik pro Blues přišel po deseti minutách hry, kdy Petr Čech udeřil do obličeje kolenem kapitána mužstva Johna Terryho a ten na nosítkách musel opustit hřiště. Nahradil ho Belletti. Ve 37. minutě se prodral přes obránce ke střele ze střední vzdálenosti Joe Cole, míč však ani nezvládl zvednout a pozemní ránu Al Habsi bez problémů zkrotil.

Andrej Ševčenko, který se o poločase dostal na hřiště na úkor Makeleleho, ve 47. minutě přihlížel tomu, jak povedenou ránu Maloudy z necelých 30 metrů vytahuje s obtížemi na břevno Al Habsi. Přes neprostupnou hráz, kterou okolo velkého vápna rozestavěli hráči Wanderers se dostávalo opravdu těžko, a tak se pokusil o gól z velké dálky Ballack, neúspěšně. V 61. minutě už konečně nakopl svou motorku Drogba, přesprintoval dva obránce a jen senzační zákrok Al Habsiho odvrátil gólovou radost Chelsea, ale jen na chvíli. Uběhlo jen pár vteřin a z branky se radoval Andrej Ševčenko, když usměrnil na malém vápně nevýrazný pokus svého spoluhráče neomylně mezi tři tyče.

Poté musel útočit i Bolton, jenže v 65. minutě vychytal z úhlu střílejícího Dioufa Čech. 15 minut před koncem ale zahrozili po hlušší pasáži opět domácí, konkrétně Cole, který pálil přímo do Habsiho. Poté nastřelil Bolton břevno a šest minut před koncem ještě hlavičkoval Lampard v záklonu nad. Už to vypadalo, že si dojde Chelsea v klidu za splněním svého dnešního cíle, jenže přišel roh Boltonu, zmatek ve vápně a Taylorova rána mezi nohy Petra Čecha. Celé Stamford Bridge ztuhlo, přesto i kdyby Chelsea nakonec zvítězila, titul by ji unikl, neboť Manchester jasně přehrál Wigan.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United38276580:2287
2.Chelsea FC382510365:2685
3.Arsenal FC382411374:3183
4.Liverpool FC382113467:2876
5.Everton FC381981155:3365
6.Aston Villa3816121071:5160
7.Blackburn Rovers3815131050:4858
8.Portsmouth FC381691348:4057
9.Manchester City3815101345:5355
10.West Ham United3813101542:5049
11.Tottenham Hotspur3811131466:6146
12.Newcastle United3811101745:6543
13.Middlesbrough FC3810121643:5342
14.Wigan Athletic3810101834:5140
15.Sunderland AFC381162136:5939
16.Bolton Wanderers389101936:5437
17.Fulham FC388121838:6036
18.Reading381062241:6636
19.Birmingham City388111946:6235
20.Derby County38182920:8911

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele