38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal nudil, ale vyhrál

Arsenal sehrál se Sunderlandem nečekaně nudnou partii, když se spokojil jen s jednobrankovým vedením. To nakonec uhlídal až do konce a končí sezonu sice na třetím místě, ale jen se čtyřbodovou ztrátou na první Manchester.

V brance Arsenalu se představil polský talent Lukasz Fabianski a měl práci hned v první minutě, kdy jej pěkným halfvolejem přivítal Carlos Edwards. Na druhé straně se v sedmé minutě ještě více zapotil maďarský gólman Marton Fulop, když nohama likvidoval pokus Adebayora. Střely Leadbittera a Yorka zdálky se neujaly, a tak šli do vedení ve 24. minutě hosté. Na parádní kolmici od Gilberta si naběhl express Theo Walcott a mazácky svůj sprint také zakončil – 0:1.

Svěřenci Roye Keana se nehodlali jen tak smířit s porážkou, byť od Arsenalu, a začali místy Gunners přehrávat. Wallacův centr ve 32. minutě však Leadbitter hlavou do branky nenasměroval. A málem přišel trest v podobě druhého zásahu hostí. Měl ho na kopačce znovu mladík Walcott, uvnitř pokutového území ho našel Adebayor, londýnský křídelník však soupeřovu branku těsně minul. Stalo se tak ve 39. minutě a byla to poslední příležitost v první půli.

Ve druhém poločase diváky zvedla ze sedaček až (a také jenom) v 58. minutě nevídaná situace. Whitehead adresoval Fulopovi malou domů, zmatený maďarský brankář, neobvyklá jednička, míč chytil do rukou a nemohlo následovat nic jiného než nepřímý volný kop z hranice malého vápna. Vynikající příležitost pro Kanonýry. Ti s ní však, jmenovitě přihrávající Adebayor a zejména pak střílející Gilberto, naložili prachmizerně. Výsledek? Střela vedle. Snaha obou mužstev vsítit branku poté s přibývajícími minutami stále klesala a klesala. Konečný hvizd sudího tak byl do určité míry pro fanoušky vysvobozením.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Arsenal hraje nejkrasnejsi fotbal na svete a doufam,ze to predvedou i na Sunderlandu...jeste by mohl promluvit do toho 2.mista

Reagovat
smazaný uživatel

tip : 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby jsi se koukl pořádně na tabulku, tak bys zjistil, že Arsenal letos skončí třetí. Black Cats by mohly hrát uvolněně a na Arsenal se vytáhnout, otázkou ale zůstává, zda to bude na kanonýry stačit ... Uvidíme - tipuji 1:1, Sunderland nastoupí v nových dresech, ve kterých bude hrát příští sezónu 2008 / 2009. HA´ WAY THE LADS !!!

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby hráli nejkrásnější fotbal na světě tak by nebyli 3. nebo by nevypadli s Liverpoolem v champions league!Neříkám,že hrají špatný fotbal,ale k dokonalosti to má ještě daleko.Nejkrásnější fotbal hraje MANCHESTER UNITED!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim sorry neuvedomil jsem si ze uz hrala chelsea s newcastlem...omlouvam se

Reagovat
smazaný uživatel

Se Sunderlandem se tedy rozloučíme s touto vellice zajímavou sezónou. Mnoho faktů mne potěšilo, ale také zaskočilo. Nejdříve bych začal tím potěšujícím, což je například dlouhodobá šance na titul. Opravdu jsme hráli nádherný fotbal, což se ale zlomilo v zápase s Birminghamem, kde jsme přišli o Eduarda a naši mladí hráči najednou ztratili křídla a došlo jim, že jsou zranitelní, což bylo možá hlavním faktem, proč se v tuto chvíli neohříváme na prvním místě v tabulce. Dalším faktem, který mě v této sezóně potěšil je to, že jsme dokázali hrát pohladný a zároveň i efektivní fotbal, což ale právě po zápase s Birminghamem naprosto zmizelo. Mnoho faktů mě v této sezóně potěšilo, ale všechny tady vyjmenovávat nebudu. Teď bych se chtěl dostat k tomu smutnému, tedy ke zraněním a celkovém útlumu v boji o titul až po odchod Flamstera. I když je hloupé se pořád vymlouvat na zranění, tak i letos se bohužel z našeho týmu stala nemocnice. Nechci tím narážet na to, že nás potkalo nejvíce prolbémů, ale spíše na to, že jsme neměli kvalitní náhradu za zraněné hráče, což se projevilo v boji o titul. Chelsea i Manchester United mají kvalitní lavičku náhradníků, bohužel my ne. My máme poze talentované mladíky, což je ku prospěchu věci, ale přeci jen začínám pochybovat, jestli se někdy slova o nástupu velkých mladíku potvrdí. Musím ale přiznat, že některým se v této sezóně opravdu dařilo. Jako příklad bych mohl vzít Walcotta, nebo Hoyteho, který se hlavně v zápase proti Liverpoolu ukázal ve velmi dobrém světle. Stále tedy doufám, že mladící jako Traore, Hoyte, Merida, Vela a spol. mají před sebou skvělou budoucnost v dresu Gunners. Velmi smutný je pro mne odchod Flaminiho, který vošem ukázal, že pro Arsenal nedýchal, což ho automaticky vyřazuje z týmu. Co se dá dělat. Prachy jsou prostě prachy. KDyž se tak zamýšlím nad jeho náhradou, tak mě napadá mnoho jmen, ale určitě to také může být někdo z trojice Diaby, Denilson, GIlberto. Trošičku mě mrzí odchod Lehmanna, za kterého by jsme dle mého názoru měli najít náhradu. Hodně se mluví také o odchodu Hleba a Gilberta. I kdyby tato dvojice ale neodešla, tak by jsme měli křídla v záloze, pozici brankáře a střed hřiště posílit minimálně o jednoho hráče. V příští sezoně věřím v krásnou jízdu, která mě zahřeje ještě více u srdce, něž tato. A i kdyby jsme ji žádnou trofej nezískali, tak budu vždy fandit tomuto týmu, protože pro tento klub dýchám v dobrých, ale i špatných časech. Pro mne nejsou nejdůležitější trofeje, ale pocit jistoty z toho, že vím, že hráči odvedli vše, co mohli a bojovali až do posledních sil. takto si představuji pěkně hrající Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Super příspěvek, jsem s tebou za jedno... Arsenal forever

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto zápase nejde o nic...tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 2

Reagovat
Pharrell

super vyhrali, nemyslim si, ze to pro Arsenal byla negativni sezona-vzdyt v LM se dostali dal a za Chelsea zaostali jen o 2 body a s Man.U o 4b. Zkvalitnit a rozsirit kadr-to Arsenal hodne potrebuje!-a pristi sezonu mohou neco vyhrat!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele