38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

West Ham United - Aston Villa 2:2

Aston Villa měla před tímto kolem ještě reálnou šanci probojovat se do Poháru UEFA, musela však za každou cenu vyhrát doufat v prohru Evertonu. Z hřiště West Hamu si však nakonec odvezla pouze remízu 2:2, Everton navíc porazil Newcastle.

Skóre v Upton parku se měnilo hned dvakrát už během úvodní patnáctiminutovky. Po pár sekundách hry mohl hosty poslat do vedení nejlepší hráč pro měsíc duben Ashley Young, naštěstí pro Kladiváře ovšem nemířil přesně, tudíž míč v síti neskončil. Zato v 8. minutě se v dobrém světle předvedl domácí záložník Nolberto Solano, nádhernou střelou z přímého kopu otevřel střelecký účet dnešního utkání.

Vedení ale Kladivářům moc dlouho nevydrželo. Talentovaný Young opět ukázal své kvality a po akci Petrova s Reo-Cokerem vyrovnal na 1:1. Pro 21letého záložníka to byl již čtvrtý gól v posledních pěti zápasech. Aston Villa brala z tohoto utkání jedině vítězství a dávala to jasně najevo. Po chybě obránce Tomkinse pálil nepřesně Carew a v 31. minutě zase Agbonlahor. Villans tak odcházeli do kabin za nerozhodného stavu, který jim nestačil.

Nástup hráčů z Birminghamu do druhého poločasu byl skutečně impozantní. Po úvodním tlaku přišel v 58. minutě také gól. Střelu Reo-Cokera sice ještě dokázal gólman Green vyrazit, bohužel ale jen do míst, kde stál kapitán Gareth Barry. Ten se v zakončení nemýlil a zpříjemnil si tak svůj zřejmě poslední zápas v dresu Villans.

V 61. minutě mohl na rozdíl dvou branek zvýšit Bobby Zamora, ale jeho hlavička minula tyčku. Villans kontrolovali hru a nějaké zdramatizování se moc nečekalo. Dvě minuty před koncem normální hrací doby ovšem West Ham udeřil podruhé. K zakončení se dostal Ashton a míč poslal za záda brankáře Carsona.

Ville by nakonec ani vítězství nestačilo a končí tak na šestém místě. Přímá účast v Poháru UEFA jí utekla, dostane ale šanci se o něj poprat v Poháru Intertoto.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

west hamu jde o nic naopak aston villa se jeste muze dostat na 5.misto a preskocit everton...pral bych to aston vic...tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně... Aston Villa by se mohla dostat před Everton a myslím, že i v Upton Parku by se jim mohlo podařit zvítězit. West Hamu již o nic nejde a své desáté místo si vylepšit již nemohou, ale naopak mohou se propadnout na 11. místo, což by ale v celkovém kontextu bylo asi West Hamu jedno. Tento zápas ale tipuji na remízu 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

aston villa se bude jeste snazit dostat na 5. místo, ale west ham jim to nebude chtít dát zadarmo, ikdyž jim už o nic nejde...tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele