38. kolo
11.05.2008 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Everton končí po výhře nad Magpies pátý

Everton se nemusel nakonec starat o zbylé výsledky. Svůj zápas zvládl na jedničku a pátou příčku tak bez větších problémů uhájil. Za vítězství může vděčit nigerijskému bomberovi Yakubovi, jenž skóroval hned dvakrát.

Diváci na Goodison Parku rozhodně očekávali atraktivnější podívanou, než se jim nakonec skutečně naskytla. V pařáku, který sužoval celý Liverpool, jako by se fotbalistům ani nechtělo běhat, a tak skutečná šance ne a ne přijít. Naštěstí hned z první gólovky zahřmělo a stalo se tak před brankou Newcastlu. Ve 28. minutě zahrával zhruba 40 metrů od branky soupeře standardní situaci Fernandes, díky mizernému bránění Strak se k hlavičce prodral Yakubu a otevřel skóre.

Za sedm minut se Toffees radovali podruhé, když malou hlavičkovanou několika hráčů zakončil nekompromisní ranou mezi tři tyče opět Yakuju. Zdvižený praporek však přeměnil oslavy domácích příznivců v plané. Ve 39. minutě táhl protiútok Evertonu Osman, spoluhráči mu pročistili ulici do pokutového území, odkud evertonský odchovanec prozkoušel pozornost Harpera, ovšem bez gólového efektu.

Newcastle, jenž celý první poločas odehrál spíše pasivněji, se dočkal vyrovnání hned po přestávce. Yobo ve vápně fauloval N'Zogbiu, k penaltě se postavil Michael Owen a nemýlil se. Po vyrovnání tempo hry znovu ochablo. Přesto zvládl v 68. minutě vrátit Evertonu zpátky vedení Lescott, když potrestal další nedůsledné bránění Magpies při standardce a hlavou na zadní tyči pohodlně skóroval. Zanedlouho přišel třetí, definitivní úder. V 82. minutě chladnokrevně proměnil penaltu po faulu na Osmana Yakubu a definitivně poslal Everton do Poháru UEFA. Závěr zápasu všichni aktéři tohoto utkání dokopali jako by si už užívali prázdniny. Toffees tedy porazili Straky s přehledem 3:1.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

newcastle se v poslednich kolech zvedl a mohl by evertonu vzit body ale to se nestane...tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas, který pouze ukáže, jestli má opravdu v posledních zápasech Newcastle takovou formu, o jaké se mluví. Everton si dle mého mínění udrží díky remíze 5. místo, což je pro klub velkým a zaslouženým úspěchem. Můj tip tedy je 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

everton doma nezaváhá...tip 1:0

Reagovat
Devil

Doufam,ze v nasledujici sezone bude hrat Newcastle ve vyssich patrech tabulky a co se tyce zapasu s Evertonem verim,ze privezou minimalne bod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele