Anglická Premier League preview - 22. kolo

12.01.2008, 08:34, aktualizováno 13.01.2008, 08:30
Previews
Po pohárové vsuvce se opět roztáčí kolotoč Premier League. Přední anglické týmy své zápasy 22. kola sehrají již v sobotu - vedoucí Arsenal hostí Birmingham, Manchester United si to doma rozdá s Newcastlem, Chelsea v městském derby přivítá Tottenham a Liverpool zajíždí do Middlesbrough. Manchester City zajíždí do Evertonu, v jedné ze dvou nedělních dohrávek se střetnou Sunderland a Portsmouth...

West Ham United - Fulham FC  (sobota 16:00)
Londýnské derby tentokrát nabídne ještě ostřejší souboj než obvykle. Domácí fotbalisté, pokořitelé mistra z loňské sezóny Manchesteru United, na senzační výsledek v minulém kole na hřišti Arsenalu navázat nedokázali. Nyní je však čeká o poznání snadnější soupeř – Fulham. Ten se nachází až na předposledním místě.

Bez výher to prostě nejde, o čemž se nyní přesvědčuje také Fulham. Svěřenci nového kouče Roye Hodgsona nevyhráli už devět utkání v řadě a logicky padají tabulkou dolů. V současnosti se zastavili až na předposledním místě. Doplácí především na špatnou výkonnost na hřištích soupeřů, kde dosud nevyhráli.

Dnes navíc budou postrádat Pearce, Elliotta a Omozusiho. Nad stratem několika hráčů ovšem visí otazník. Jedná se o McBrida, Hughese, Cooka, Christanvala a Bouazzy.

Kladiváři si v předposledním kole smlsli na Manchesteru United, který porazili už potřetí za sebou, jenže v minulém kole už nestačili na vedoucí Arsenal a po špatném vstupu do utkání se už vzpamatovat nedokázali a prohráli 0:2. Proti Fulhamu se však West Hamu dlouhodobě daří. Neprohrál s ním už posledních sedm vzájemných zápasů a inkasoval pouhých pět branek, z toho tři v v lednu minulého roku, kdy se oba týmy potkaly naposledy.

Také situace ve West Hamu se v posledních týdnech zlepšuje, ve stavu zraněných se už nachází "pouze" Bellamy, Parker, Solano, Zamora a Dyer.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Další bodové selhání nepřipadá pro Liverpool v úvahu. Tým Rafaela Beníteze se nachází až na páté příčce a při selhání i v zápase s Middlesbrough může na lepší jak čtvrtou příčku s největší pravděpodobností zapomenout.

Reds se skutečně nedaří. Za posledních šest zápasů vybojovali pouze dvě výhry, největším překvapením byla remíza z minulého kola, kterou senzačně uhráli na Anfield Road s Wiganem. Právě kvůli takovýmto zápasům ztrácí Liverpool na vedoucí Arsenal už dvanáct bodů a sen o titulu se opět rychle rozplynul.

Middlesbrough je sice hned po Derby druhým nejslabším týmem na domácím hřišti, hráči z města Beatles se však pro tři body určitě pořádně nadřou. Boro je totiž v situaci, kdy každý bod má pro něj cenu zlatu. V současnosti okupuje patnáctou příčku, ale pouze s tříbodovým náskokem na sestupovou pozici Sunderlandu.

Domácí kouč Gareth Southgate však řeší před zápasem i jiné problémy. Navzdory spekulacím o odchodu naléhá na svou největší hvězdu Stewarta Downinga, aby zůstal na Riverside stadium. "Stewart má u nás ještě dva a půl roku dlouhou smlouvu a doufám, že je už rozhodnutý. Je to velmi talentovaný hráč a plánuji s ním i do budoucnosti," prohlásil Southgate. O jeho hvězdu se aktivně zajímá Tottenham.

To jeho protějšek Rafa Benítez se naopak snaží tým posílit. Jeho první zimní akvizicí se stal slovenský obránce Martin Šktel, který přišel ze Zenitu Petrohrad za 6,5 miliónů liber. Ten však proti Middlesbrough zřejmě nenastoupí, očekávaná premiéra je naplánovaná na úterý, kdy Liverpool sehraje třetí kolo FA Cupu proti Lutonu.

Ani tomuto zápasu se nevyhnula zranění. Marodka je značně rozsáhlejší na straně Boro. To bude totiž postrádat hned čtyři hráče – McCamahona, Taylora, Hinese a Jonese. Návrat hlásí Mido, Aliadiere a Woodgate. Liverpoolu se také vrací klíčoví hráči. Po zlomenině nohy si možná zahraje Pennant. V zápase by měl dostat příležitost také Daniel Agger.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.40 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Derby County - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Souboj týmů ze dna tabulky bude k vidění v Derby, kam zavítá Wigan. Proto oba týmy hrají tři body z tohoto utkání velmi důležitou roli, a proto se máme na co těšit.

Pokud by Berani nezvítězili ani v tomto utkání, mohou pomalu začít přemýšlet o příští sezóně ve druhé lize. Jejich nekonkurenceschopný tým letos vyhrál pouze jednou, nyní však má velkou příležitost to napravit. Wigan se sice v poslední době mírně zvedl, přesto stále zůstává mezi nejhoršími týmy na dně tabulky. Nyní se nachází na 17. místě, od sestupové příčky jej dělí pouze lepší skóre.

Svěřenci kouče Bruce se poté, co prohráli osm utkání v řadě, zvedli, z posledních sedmi zápasů vytěžili devět bodů a dostali se z předposledního místa. V minulém kole se jim ovšem nevedlo podle představ, jelikož ztratili všechny body, navíc na domácím hřišti. Výkon nad jejich síly podala Aston Villa, která si odvezla z JJB Stadium výhru 2:1.

Už tak nepříjemnou situaci zhoršuje Derby marodka. Návrat sice plánuje trojice Price, Jones a Earnshaw, jenže mimo hru dále zůstává Davis, McEveley, Leacock, Bywater a Person. Wigan je na tom o poznání lépe. Kromě dlouhodobě zraněných Taylora se Sibierskim na hřiště nevstoupí už jen náhradní gólman Nash.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.20 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Everton FC - Manchester City  (sobota 16:00)
Spolu s londýnským derby je na programu 22. kola Premier League nejpoutavější ještě duel mezi týmy patřícími mezi top šest týmů ligy. Everton hostí Manchester City a v případě vítězství se klidně může vyhoupnout před svého sobotního soka na čtvrtou příčku.

Toffees mají za sebou porážku od Chelsea uprostřed týdne v rámci Carling Cupu a neuspěli ani o tři dny dříve proti Oldhamu, tudíž vypadli během tří dnů z jednoho domácího poháru a v tom druhém je to s nimi lehce nahnuté. Tam to mají ale na druhou stranu svěřenci Davida Moyese velmi dobře rozjeté – jsou zatím šestí. Přesto by mohly tyto nečekané výpadky Everton zabrzdit. Nedá se říct, že se čekalo, že Toffees přejdou přes Chelsea, ale klub, jako je Oldham, by se rozhodně porážet měl. Navíc pokud chce Everton držet krok se slovutnými soupeři, měl by je začít také obírat o body. V lize například nedávno jasně podlehl Arsenalu 1:4.

Ani Manchester City si samozřejmě nemůže po celou sezonu udržovat tak báječnou formu a v poslední době si vybírá menší oddechový čas. V minulých pěti duelech třikrát remizoval, počítaje i poslední zápas v FA Cupu s West Hamem. Na obranu Citizens je však nutné dodat, že zbývající dvě zmiňované remízy byly poměrně cenné, jelikož je svěřenci Svena-Görana Erikssona uhráli proti Blackburnu a s Liverpoolem.

Manuel Fernandes prošel v pátek zdravotními zkouškami a nebude tak už chybět na soupisce pro toto utkání. Yobo, Yakubu a Pienaar, velmi klíčové postavy mužstva a dost možná největší opory všech tří řad v poli, odcestovaly reprezentovat na Africký pohár národů, na druhou stranu Pienaara určitě zdatně v roli vůdce záložní řady vystřídá Arteta, vracející se poté, co si odpykal třízápasový distanc. Po zranění by už mohl být v pořádku Gravesen, menší šance na návrat je i u Van der Meydeho a Stubbse. Najisto jsou stále mimo hru Turner a Osman.

V Manchesteru doufají, že se stihne vrátit pro nadcházející zápas klíčový článek sestavy Brazilec Elano a bude hrát na místě nové posily Neryho Castilla, jenž ještě nastoupit nemůže. Pokud Elano bude moci ze středu dirigovat hru Citizens, na marodce zůstane osiřelý Michael Johnson, který sice už pomalu plánuje návrat, ale minimálně dva týdny ještě musí počkat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Další londýnské derby je za dveřmi. Chelsea letos platí za druhý nejlepší tým z hlavního města Anglie, zatímco Tottenham se letos mimořádně trápí a jeho 12. příčka je zatím velkým zklamáním. Hlavním tahákem tohoto duelu je bezpochyby premiéra Nicolase Anelky v dresu Chelsea, kam definitivně přestoupil až v pátek.

V patnáctileté historii Premier League zatím Tottenham vyhrál jen jedinkrát, a to loni na White Hart Lane 2:1. Stamford Bridge tak v "novodobé" historii anglické nejvyšší soutěže ještě nikdy nedobyl, naposledy Chelsea podlehl v dubnu loňského roku 0:1 brankou stopera Carvalha, jenž zasáhne i do tohoto utkání.

Takové štěstí však nepotká jeho kolegu ze stoperské dvojice Terryho, tudíž se vedle Carvalha postaví Alex, který však letos hraje stabilně. Do branky už se vrací i český reprezentant Petr Čech a záda mu bude krýt taktéž uzdravený Cudicini. S největší pravděpodobností nebude hrát ani Makelele, také starty Lamparda a Ševčenka jsou nereálné. Když ke všem těmto absencím přičteme i reprezentující kvarteto borců ve složení Mikel, Kalou, Drogba a Essien, dostáváme hodně zapeklitou situaci pro manažera domácích Avrama Granta.

To Spurs oslabí svou účastí na Africkém poháru národů jen záložník Didier Zokora, ovšem k němu se připojují i suspendovaní Jenas s Huddlestonem. Po zranění se naopak vrací Kaboul, ale velký otazník visí nad starty Gardnera, Rocha a Benta. Ještě dlouho si do balonu nekopnou Bale a Assou-Ekotto, pro nějž již dokonce takřka jistě sezona skončila.

Přes několik absencí v mužstvu Blues záložník Spurs Jermaine Jenas soupeře rozhodně nepodceňuje. "Není žádným tajemstvím, že jim chybí několik hráčů, ale Chelsea je třída a má tak mnoho hráčů, kteří je mohou nahradit." Také lodivod Chelsea soupeře v žádném případě nezatracuje. "Není lehké hrát proti nim. Proti Arsenalu v Carling Cupu si zasloužili vyhrát."

Chelsea v posledních třech zápasech Premier League neklopýtla, a tak bude oproti tápajícímu Tottenhamu, který naposledy dvakrát remizoval a jednou prohrál v Birminghamu s Aston Villou, favorizovanou stranou i navzdory své prořídlé soupisce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Arsenal FC - Birmingham City  (sobota 16:00)
Arsenal čeká opět těžká role jasného favorita. Týmy bojující o záchranu čas od času zaskočí slovutnějšího soka a teď se o totéž pokusí 16. Birmingham. Vedoucí celek Premier League shlíží na Manchester s dvoubodovým odstupem, stejný počet bodů dělí na opačné straně tabulky Birmingham od sestupových vod.

Birmingham po nečekaném vypadnutí z FA Cupu čeká nejtěžší možný soupeř a proti němu nehovoří jen kvalita, ale i historie vzájemných střetnutí. Na půdě Arsenalu ještě v rámci Premier League Birmingham nikdy naplno nebodoval a celkově naposledy slavil nad Kanonýry vítězství v roce 1957, tedy před více jak padesáti lety.

Arsenalu sice po návratu na trávník opět nepomůže Van Persie, jehož zase pro změnu skolila viróza, ale kouč Arsene Wenger se letos může spolehnout na jiného forvarda – Emmanuela Adebayora. Pokaždé když tento tožský reprezentant v dresu Arsenalu oslavil gól, tak v tom zápase Gunners neprohráli! Všichni, kdo mají co dočinění s tímto klubem, tak mohou oslavovat fakt, že se Togo nekvalifikovalo na Africký pohár národů a Adebayor tak může i v lednu pomoci svému zaměstnavateli udržet se v čele.

Pokud se bavíme o útoku Arsenalu, musíme na druhou stranu zmínit i to, jak si počínají útočníci Birminghamu. Nikterak dobře a na půdě Arsenalu dokonce v utkáních Premier League ještě ani jednou neskórovali! K dosažení premiérové branky na Emirates Stadium už Brummies může dopomoci i Kapo, jenž se dal kompletně do pořádku. Damien Johnson si bude podle všeho krýt svůj poraněný obličej maskou a měl by tak nastoupit, ne tak dobře je na tom ovšem Borja, který zmešká ještě téměř celý zbytek sezony.

Senderos je po zranění kolene připraven zaskočit za reprezentujícího Tourého a zdravotní problémy s největší pravděpodobností stihnou doléčit i Hleb s Adebayorem, jenž bude usilovat o svůj 13. zásah v sezoně. Walcott by mohl nahradit Eboueho, který už je také v Africe, a odbýt si tak svůj 50. start v Premier League.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.17 - 6.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Reading  (sobota 16:00)
Reading posilněný českým záložníkem Markem Matějovským zavítá na hřiště rozjeté Aston Villy. Ta se nyní nachází na sedmé pozici a z tohoto zápasu bere jedině tři body.

V birminghamském týmu se v poslední době řeší především problém s názvem Mellberg. O švédského stopera velmi stojí italský Juventus a ani sám hráč v tuto chvíli nedokáže dát odpověď na otázku, kde bude hrát za půl roku. Manažer Martin O’Neilla doufá, že Mellberg bude pokračovat ve Villa Parku.

O’Neill zároveň prozradil, jaké jsou jeho cíly pro letošní sezónu. "Jsme tři body za Manchesterem Citym v horní polovině tabulky a předpokládám, že letošní ročník pro nás skončí dobře. Každý chce být mezi prvními čtyřmi týmy a když se tak dívám na Aston Villu, může mezi ně proniknout. Můj tým je odhodlaný a ctižádostivý," dodal.

Pro zápas s Readingem nebude postrádat žádné hráče.

Royals se v letošní sezóně tolik nedaří, nachází se na 13. místě a poté, co v minulém kole ztratili všechny body na domácím hřišti proti Portsmouthu, by si rádi spravili chuť. Dopomoci by jim k tomu měl i Marek Matějovský, který svěřence kouče Coppella posílil v průběhu tohoto týdne, kdy přišel z Mladé Boleslavi. Spekuluje se, že přestupová částka se pohybovala okolo 100 miliónů korun.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Newcastle United  (sobota 18:15)
Poprvé si zkusí Newcastle zápas bez hlavního kouče a nepůjde o žádnou procházku růžovým sadem - na Old Trafford se totiž střetne s Manchesterem United.

V týdnu odvolaný Sam Allardyce nebyl nikdy v průmyslovém městě Newcastlu oblíben, neboť se "Toon Army" snažil naordinovat svůj styl hry, jenž nebyli hráči zvyklí praktikovat a nikdy se na něj za jeho působení neadaptovali. Jenže bez kouče by to mohlo šlapat Strakám ještě hůře, a tak je žádoucí, aby vedení klubu našlo za Allardyce okamžitě náhradu.

Newcastle startuje do nového roku proti oběma týmům z Manchesteru, když 2. ledna podlehl doma Citizens 0:2. Teď je čeká ještě tvrdší oříšek – slavnější United. Red Devils se navíc chystají prodloužit svou domácí vítěznou sérii, když nebyli zatím letos ani jednou na Old Trafford přemoženi. K tomu United doma zpravidla nedostávají více jak jeden gól a i ten jeden by byl pro slabou útočnou složku Newcastlu cenným.

Owen Hargreaves po příchodu na Old Trafford s trochou nadsázky tráví zatím více času pod dohledem doktorů než na zeleném pažitu. Teď už sice trénuje, ale přesto je možné, že opět nebude hrát. Potrestaného Wese Browna prý ještě nenahradí Gary Neville, přestože už hrál za rezervu. Scholes, Silvestre a Foster – tito borci už snad mají na marodce vyležený důlek. Není také jisté, zda se vedle sebe postaví drtivé útočné duo Tevez – Rooney, neboť prvně jmenovaný má problémy s kotníkem.

V týmu hostí se zpátky do tréninkové zátěže již vrátili Ameobi, Milner a Emre, kteří tak nechali na marodce osamoceného Ramage, jenž si zde poleží až do dubna. Vrací se i Carr, ovšem Faye, Beye a Geremi se už připravují na Africký pohár národů. Martins by měl údajně dostat výjimku a ještě v tomto duelu své klubové povinnosti nezanedbá.

Newcastle se zdá být bez trenéra v tomto utkání jasným outsiderem, jenže kapitán mužstva Alan Smith, ještě loni hráč Manchesteru, nabízí recept na úspěch v tomto ročníku. "Prožíváme si těžké období, ale musíme si stále věřit, držet při sobě, být odvážní a pokusit se předvést stejný výkon jako proti Chelsea." Pokud se ostatní hráči budou držet slov svého vůdce, mohou se v této sezoně klidně ještě vyškrábat do horní poloviny tabulky.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Ronaldo, Carrick, Anderson, Nani – Tevez, Rooney
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Given –Carr, Taylor, Rozenhal, Enrique – Milner, Butt, Smith, N’Zogbia, Duff – Owen (Martins)
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sunderland AFC - Portsmouth FC  (neděle 14:30)
Roy Keane určitě není zvyklý ze svého hráčského působení v Manchesteru na boj o udržení. Při své první trenérské štaci však strasti bitev o záchranu okouší. Momentálně je se Sunderlandem na 18. pozici, čili se s ním zatím topí v sestupových vodách. Nyní ho čeká o deset míst úspěšnější Portsmouth.

Portsmouth v posledním kole zastavil nenadálý strmý pád tabulkou níže a níže. Po prohrách s Liverpoolem a Middlesbrough a remíze s Arsenalem Redknappovi hoši porazili na Nový rok Reading 2:0 a zastavili se na 8. příčce. K tomu ještě díky těsné výhře 1:0 nad Ipswichem prošli Pompeys i do další fáze FA Cupu. Fandové Portsmouthu, jenž byl před nedávnými výpadky právem považován za jedno z příjemných překvapení této sezony, teď doufají, že poslední dvě vyhraná střetnutí opět nastartují jejich tým do výšin.

Sunderland alespoň proložil porážky od Readingu, Manchesteru United, Blackburnu a Wiganu jasnou výhrou nad Boltonem 3:1 v posledním utkání loňského roku. Přesto Roy Keane určitě využil pohárovou přestávku k mohutnému zlepšení hry svých svěřenců. "Nemůžete pořád prohrávat zápasy. Doufejme, že v neděli uvidíme lepší Sunderland. Prohráli jsme až příliš mnoho zápasů a to pro nás není dobré," ví nezkušený lodivod Black Cats.

Dost změn se pravděpodobně uskuteční pro nadcházející zápas hlavně v útoku Sunderlandu. Nejistý je start nejlepšího střelce mužstva Kenwynea Jonese, vrací se Chopra, stejně tak jako trest vypršel podhrotovému hráči Yorkeovi – to jsou předzápasová fakta týkající se útočné řady mužstva Black Cats. Nastoupí tak asi Chopra s Yorkem a postaví se spolehlivému Jamesovi v brance Pompeys, jenž se připravuje na neuvěřitelný 153. zápas v Premier League v řadě. Menší patálie s nohou možná do hry nepustí ještě Higginbothama, zatímco Edwardsův start je absolutně vyloučen.

Řady Pompeys prořídly hlavně kvůli lednovému úprku afrických fotbalistů na afrických šampionát. Právě Portsmouth dost sází na fotbalisty z afrického kontinentu, a tudíž se teď musí obejít bez hvězd Muntariho a Kanua, které doplňují i Utaka a Diop. Ještě že se na závěrečný turnaj nekvalifikovalo Benjaniho Zimbabwe, jinak by Redknapp přišel najednou hned o tři nejlepší forvardy. Glena Johnsona čeká ještě poslední fyzický test, kde se ukáže, zda může hrát. Sean Davis zas bude potřebovat umrtvovací injekci, aby mohl v neděli vyběhnout na trávník. Cranie s Primusem opět hrát nebudou.
Sunderland AFC - pravděpodobná sestava:
Gordon, McShane, Collins, Nosworthy, Evans, Whitehead, Miller, Richardson, Wallace, Chopra, Yorke
Portsmouth FC - pravděpodobná sestava:
James, Johnson, Campbell, Distin, Hreidarsson, Hughes, Lauren, Kranjcar, Taylor, Mwaruwari, Nugent
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bolton Wanderers - Blackburn Rovers  (neděle 17:00)
První velká prověrka "nového" Boltonu bez Anelky přichází. Reebok Stadium bude dějištěm tradičního, již 137., severozápadního klání mezi zvedajícím se Boltonem Wanderers a Blackburnem, jenž si podobně jako jiný dohrávající – Portsmouth – prožívá období prošpikované klopýtnutími poté, co perfektně odstartoval do tohoto ročníku.

Obě mužstva si uprostřed týdne neočekávaně vylámala zuby na druholigových týmech v rámci FA Cupu a nyní je čeká tuhá bitva o to, kdo bude vládcem severozápadu Anglie. Bolton letos ani jednou nevyhrál ve dvou po sobě jdoucích duelech a teď má další možnost toto prokletí zlomit. Blackburn bude zase usilovat o jubilejní padesátou výhru v tomto derby a také, což je momentálně důležitější, o teprve třetí vítězství na hřišti soupeře v této sezoně.

V minulém vzájemném zápase Bolton doma podlehl Rovers 1:2, přičemž jediným střelcem domácích byl tehdy Nicolas Anelka, který teprve v pátek přesídlil do Chelsea. K jeho odchodu se vyjádřil i domácí kouč Megson. "Nechtěli jsme, aby Nic (Nicolas Anelka) odešel, ale dostal příležitost zahrát si v jednom z největších klubů na světě. Jediné, co jsme mohli v tu chvíli udělat, bylo vyšroubovat cenu co nejvýše," uvedl lodivod Trotters. Kromě Anelky budou Boltonu v neděli chybět akorát útočníci Helguson s Vaz Tem. Trest už vypršel jinému forvardovi domácích Daviesovi.

Na druhé straně v březnu minulého roku na Reebok Stadium řádil McCarthy, když dvakrát skóroval ze značky pokutového kopu. Právě on se však letos uchýlil do stínu kanonýra Santa Cruze, který byl za svou úctyhodnou střeleckou potenci odměněn cenou pro nejlepšího hráče za měsíc prosinec. Paraguayský fotbalista se tak jako letní nákup vyplácí naprosto dokonale. "Je fantastický od chvíle, kdy poprvé přišel na náš trénink. Vnesl do našeho mužstva mnoho dobrého. Jsme nadšeni tím, že se mu takhle daří," vysekl poklonu svému nejzářivějšímu svěřenci kouč Rovers Mark Hughes. Marodka Blackburnu je mnohem rozrostlejší, než ta Boltonu. Posuďte sami - zranění jsou Ooijer, Tugay, Roberts, Emerton, otazník visí nad starty Santa Cruze a Reida, v Africe už se na Pohár afrických národů připravuje Mokoena. Vrátit by se měl alespoň David Dunn.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.15 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Arsenal FC21155142:1650
2.Manchester United21153338:1148
3.Chelsea FC21135333:1644
4.Manchester City21116429:2239
5.Liverpool FC20108234:1338
6.Everton FC21113737:2236
7.Aston Villa21106537:2736
8.Portsmouth FC2197531:2034
9.Blackburn Rovers2196628:2833
10.West Ham United2085725:1929
11.Newcastle United2175927:3326
12.Tottenham Hotspur2166942:3824
13.Reading21641129:4422
14.Bolton Wanderers21551123:3220
15.Middlesbrough FC21551118:3520
16.Birmingham City21541222:3219
17.Wigan Athletic21451221:3717
18.Sunderland AFC21451220:4017
19.Fulham FC21291022:3715
20.Derby County21141610:467

Autor: EuroFotbal.cz

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Premier League - souhrn 22. kola: Man Utd zvládl přestřelku
01.02., 23:25
Premier League - preview 22. kola: West Ham v roli favorita
01.02., 08:26
Premier League - souhrn 22. kola: Tottenham porazil Man City
05.02.2023, 19:27
Premier League - preview 22. kola: Tottenham přivítá Citizens
05.02.2023, 09:26
Premier League - souhrn 22. kola: Harrison hattrickem skolil West Ham
16.01.2022, 17:09
Premier League - preview 22. kola: Liverpool chce na druhé místo
16.01.2022, 08:28
Premier League - souhrn 22. kola
04.02.2021, 22:52
Premier League - preview 22. kola
04.02.2021, 10:22
Premier League - souhrn 22. kola
12.01.2020, 19:34
Premier League - souhrn 22. kola
14.01.2019, 22:54
Premier League - souhrn 22. kola
03.01.2018, 22:39
Premier League - souhrn 22. kola
22.01.2017, 19:33
Premier League - souhrn 22. kola
18.01.2016, 22:53
Premier League - preview 22. kola
18.01.2016, 08:45
Premier League - souhrn 22. kola
19.01.2015, 22:52
Premier League - preview 22. kola
19.01.2015, 08:48
Premier League - souhrn 22. kola
20.01.2014, 22:53
Premier League - preview 22. kola
20.01.2014, 08:24
Premier League - souhrn 22. kola
13.01.2013, 19:05
Premier League - preview 22. kola
13.01.2013, 10:22
Anglická Premier League - souhrn 22. kola
22.01.2012, 19:03
Anglická Premier League - preview 22. kola
22.01.2012, 08:25
Anglická Premier League - souhrn 22. kola
05.01.2011, 22:57
Anglická Premier League - preview 22. kola
05.01.2011, 08:52
Anglická Premier League - souhrn 22. kola
17.01.2010, 18:57
Anglická Premier League - preview 22. kola
17.01.2010, 08:52
Anglická Premier League - souhrn 22. kola
19.01.2009, 22:59
Anglická Premier League - preview 22. kola
19.01.2009, 08:14
Anglická Premier League souhrn - 22. kolo
13.01.2008, 18:58

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

WHU-FFC 3:2

BORO-LFC 0:1

dERBY-wigan 2:2

everton-man c. 2:1

CFC-SPUDS 2:0

AFC-B´HAM 3:1

AV-READING 1:1

Manutd-NC 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

přesně a man utd

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo kde bych mohl sledovat zápas Arsenal-Birmingham na internetu?...díky

Reagovat
smazaný uživatel

das ...myp2p.eu...nahore das software...stahnes jakykoliv ale ty nej sou pro me (TVants,sopcast,TVU)...az stahnes nainstalujes...pak das nahore live sports...pak football najdes utkani....kliknes na tu televizi z sipkou...a pustis to pres jakou tv chces....musis to ale pustit pres ten spravny codect.

Reagovat
smazaný uživatel

Dííky mooc!

Reagovat
smazaný uživatel

WHU - Fulham 0

Midd - Live 2

Derby - Wigan 1 - Tutovka den, doporučuju sázkařům (beze srandy)

Everton - ManC 1

Chelsea - Spurs 2

Arsenal - Birmingham 1

Villa - Reading 0

ManU - Newcastle 1

Reagovat
satan_666

no nebyl bych si tak jistej Liverpoolem a že Villa nevyhraje,obzvlášť doma je silná, a Derby moc nevěřim,pár hráčů chybí a usuzuju spíš podle většiny zápasů,ne podle pár co se vyvedly,většinou to byla tragédie,i když v poslední době se celkem zvedli

Reagovat
smazaný uživatel

Live věřím, nemyslím si, že by to byla nějaká nakládačka, ale pohlídají si to, tu Villu jsem tak dal, abych tam měl aspoň nějaké překvapení (která v PL bývají často). Derby věřím dvojnásob, v poslední době se jejich hra hodně zvedla, poslední 4 zápasy a doufám, že protentokrát je smůla už pustí...Navíc v místním prewiew se nepíše o četných posilách - Mills, Savage, Ghaly, Lauren Robert, E.Villa.....Prostě u mě je to dnes 1

Reagovat
satan_666

no joSavage tam šel,Ghaly taky? to ani nevim no tak pak už maj tu šanci větší a ten Liverpool,dyť ten Luton ze 3.ligy ho teď v poháru přehrával jasně a to ty hráči v Live nebyli béčkový,chyběl leda Gerrard a Torres snad,eště v bráně Reina

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, jsou tam, Savage by měl dneska nastoupit, u Ghalyho to není jisté, stejně jako u Villy, který myslím ještě čeká na povolení. K tomu Live - taková překvapení se v poháru stávají, před dvěma lety třeba 5.ligový Barton uhrál remízu s ManU a narejžoval na tom....od toho poháry jsou...Stále Live pro dnešek věřím

Reagovat
satan_666

tjn ale nemyslim výsledek ale hru,protože jestli někdo ubetonuje s velkym štěstim remízu a naopak jinej(Luton) má smůlu že nevyhraje když je lepší je rozdíl,poslední dobou celkově Live nic nehraje, a Boro překvapili předtim Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

OK, oba jsme si své řekli, teď už můžem jen čekat jak to dopadne

Reagovat
satan_666

nechci se vytahovat ale měl jsem pravdu škoda že se to nikdy nepromítne do sázení...

Reagovat
smazaný uživatel

já se na tipování asi vyseru ....

Reagovat
satan_666

to so řikam furt ale vždycky vsadim,co kdybych náhodou vyhrál...ono mě to i baví akorát že ztrácim prachy přitom

Reagovat
smazaný uživatel

Whu - Ful 1

Mid - Liv 2

CHEL - Tot 1

Ars - Bir 1

Man U - New 1

doufám že to tak vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

WHU - Fulham 1

Midd - Live 2

Derby - Wigan 02

Everton - ManC 1

Chelsea - Spurs 0

Arsenal - Birmingham 1

Villa - Reading 1

ManU - Newcastle snad aspon 0

Reagovat
fantomas

čorluka, bains a vrchol všeho je džejms vó - trošku tam zapomněli na jeho "koncovku jména" -ghan fakt šašci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele