Premier League - preview 22. kola: Tottenham přivítá Citizens

03.02.2023, 08:44, aktualizováno 05.02.2023, 09:26
Previews
Harry Kane (© AFP)

Arsenal v sobotu nestačil na Everton a nabídl šanci Manchesteru City, který ovšem čeká hodně náročný úkol - vyhrát na půdě Tottenhamu, odkud v posledních letech pravidelně odjíždí s prázdnou. Neděle nabízí jenom dva duely, odpoledne budou měřit síly Nottingham s Leedsem...

Nottingham Forest - Leeds United

neděle 15:00

Nebývale vyrovnaný je i na startu druhé poloviny soutěže boj o záchranu v Premier League. Akutně ohrožená je sestupem aktuálně osmička týmů, z nichž nejlépe je na tom Nottingham. To se ale může rychle změnit, ve vzájemném zápase se na něj může dotáhnout Leeds.

Forest se po dvaceti kolech nachází na třináctém místě i díky aktuálně povedené šňůře zápasů. Díky čtyřem ligovým utkáním v řadě bez prohry, a to převážně se soupeři v záchranářské bitvě, tak má nyní šestibodový náskok na poslední příčku a čtyřbodový na sestupové pozice. Trochu zpět na zem jej poslal dvojzápase v semifinále Ligového poháru, v němž Manchesteru United podlehli v součtu 0:5.

Naopak Whites se v lize už nějaký čas nedaří, od úspěšné přestřelky s Bournemouthem na začátku listopadu vytěžili ze šesti zápasů pouhé tři body za nerozhodné výsledky. Náladu si alespoň částečně spravují v FA Cupu, kde v opakovaném zápase nejprve vyřadili Cardiff a minulý víkend postoupili do osmifinále na hřišti Accringtonu, kde uspěli poměrem 1:3.

Tito dva tradiční soupeři se pravidelně potkávali po dobu 10 let v League Championship. Jako první odtamtud mezi elitu postoupil Leeds, avšak ve vzájemných zápasech na svého soka dlouho nevyzrál. Z posledních pěti střetů prohrál oba venkovní a v těch domácích vždy jen remizoval.

Na straně domácích by si své debuty mohla odbýt trojice nových posil Keylor Navas, André Ayew a Felipe. Mimo hru naopak zůstane zraněný Yates. Hosté přijedou bez vykartovaného Kocha a také čerstvě zraněného Rodriga, jenž za postranní čarou doplní Forshawa a Dallase. Poprvé by se v dresu Leedsu mohli objevit host z Juventusu Weston McKennie a rekordní posila Georginio Rutter.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Aurier, Worrall, Boly, Lodi - Freuler, Danilo, Mangala - Scarpa - Johnson, Wood

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Struijk, Cooper, Wöber - Roca, Adams - Aaronson, Harrison, Gnonto - Bamford

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.36 - 2.81

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tottenham Hotspur - Manchester City

neděle 17:30

Tottenham Hotspur hostí v utkání 22. kola Premier League Manchester City. Spurs jsou momentálně pátí a bojují o top čtyřku, nyní by mohli pomoci největšímu rivalovi Arsenalu, pokud by druhé Citizens obrali o body.

Spurs si minulý víkend poradili v FA Cupu 3:0 s Prestonem a v osmifinále této slavné soutěže vyzvou vítěze opakovaného duelu Wrexham - Sheffield United. V posledním ligovém střetu Tottenham díky brance Kanea vyhrál na půdě Fulhamu 1:0, předtím se se svým nynějším soupeřem utkal v rámci dohrávky sedmého kola a domácí Citizens vyhráli 4:2. Ani v londýnském derby s Arsenalem nebyli Conteho svěřenci úspěšní, s Gunners padli 0:2. Spurs by mohli v Premier League vyhrát dvakrát po sobě poprvé od října, ale prohráli čtyři z posledních pěti domácích ligových zápasů.

Naději však po Tottenham přináší fakt, že kouč City Pep Guardiola na jejich stadionu prohrál už čtyřikrát v řadě, aniž by jeho tým jedinkrát skóroval. "Richarlison a Lucas Moura se tento týden zotavili ze zranění a přidali se ke zbytku týmu. Doplní je nová posila Pedro Porro, který v úterý dokončil svůj přestup ze Sportingu Lisabon," prozradil Antonio Conte, trenér Spurs. Richarlison zmeškal sobotní utkání FA Cupu v Prestonu kvůli menšímu zranění, zatímco Lucas kvůli problému se šlachami naposledy nastoupil za první tým v základní sestavě proti Leedsu 12. listopadu.

Citizens si dodali sebevědomí postupem v FA Cupu přes Arsenal, který porazili 1:0. V posledních dvou ligových střetech si City připsali dvě vítězství, a to 3:0 s Wolves a 4:2 právě s Tottenhamem. Městské derby s United však dopadlo lépe pro Red Devils v poměru 2:1. Manchester se může chlubit nejlepší ofenzivou v soutěži, za dvacet zápasů už stihl nasázet 53 branek, z čehož 25 má na kontě Erling Haaland, nejlepší střelec soutěže. Guardiolova série čtyř proher v řadě na Tottenham Hotspur Stadium je samozřejmě jeho nejdelší podobná venkovní série na jakémkoli stadionu.

"S Erlingem Haalandem jsme extrémně spokojeni a samozřejmě si myslím, že Tottenham je extrémně spokojený s Harrym Kanem, protože to je také výjimečný hráč. To, co Harry Kane dokázal, je úžasné. Ty góly a kvalita, kterou má, to jen dokazují," uvedl kouč Citizens Pep Guardiola. Střet Spurs se City bude také soubojem dvou celků s nejvíce vstřelenými brankami ve druhých poločasech, domácí si jich po přestávce připsali 27, hosté ještě o tři více. Poslední vzájemné měření skončilo před dvěma týdny již zmíněných 4:2 pro Manchester. Když se naposledy hrálo v Londýně, zvítězili domácí 1:0.

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Romero, Dier, Davies - Emerson, Bentancur, Hojbjerg, Perišić - Kulusevski, Kane, Son.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Lewis, Akanji, Laporte, Aké - Rodri, Gündogan - Mahrez, De Bruyne, Grealish - Haaland.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.71 - 4.11 - 1.75

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Everton FC - Arsenal FC

sobota 13:30

Everton přivítá v utkání 22. kola Premier League Arsenal. Oba celky řeší úplně jiné problémy, zatím co domácí jsou předposlední a budou bojovat o záchranu, hosté se vyhřívají na čele tabulky.

Everton před přestávkou padl na půdě West Hamu 0:2, což byla velmi bolestná ztráta se soupeřem, kterému se v letošním ročníku také příliš nedaří. Toffees však za celý duel vypálili pouze dvakrát na bránu a bolestivá ztráta byla na světě. Liverpoolští na ligové vítězství čekají od 22. října, kdy porazili 3:0 Crystal Palace, od té doby uhráli v osmi kláních pouze dva body, proto se propadli do nejhorší trojky. Takhle dlouho přitom Everton čekal na vítězství naposledy v roce 1994.

I z tohoto důvodu přišel do klubu manažer Sean Dyche. Ten ve svém prvním rozhovoru prohlásil, že je spolu se svými spolupracovníky "dychtivý pomoci vrátit tento skvělý klub na správnou cestu". "Chceme, aby fanoušci hráli svou roli," vysvětlil Dyche na své první čtvrteční tiskové konferenci jako manažer. "Panuje tu dusno, to je jasné, ale chceme, aby s námi fanoušci znovu táhli za jeden provaz. Jsme ochotni tvrdě pracovat, abychom získali jejich přízeň zpět."

Arsenal zažívá sezonu snů a momentálně má na čele tabulky pětibodový náskok na druhý Manchester City a navíc zápas k dobru. Se svým největším konkurentem v boji o ligový titul však nyní Artetovi svěřenci prohráli 0:1 v rámci FA Cupu, ze kterého tak vypadli před branami osmifinále. V Premier League však Gunners zatím letos ztratili jen třikrát a pouze s Manchesterem United odcházeli jako poražení.

V posledních dvou případech, kdy Arsenal vedl po devatenácti odehraných kolech ligu, nedokázal své prvenství v půlce soutěže přetavit v zisk titulu. I proto bude nyní zisk tří bodů nesmírně důležitý. "Snažili se vzhledem k situaci, ve které se klub nachází, o správný výběr manažera. To, co Sean a trenérský tým udělali v Burnley, mluví samo za sebe. S omezenými zdroji, které měli, dosahovali v této velmi těžké soutěži velmi konzistentních výsledků. Snad se jim ale začne dařit až po tomto víkendu," uvedl manažer Arsenal Mikel Arteta.

Poslední vzájemný ligový duel Evertonu s Arsenalem skončil loni v květnu debaklem, londýnský tým vyhrál 5:1.

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko - Iwobi, Gueye, Onana, McNeil - Gray - Calvert-Lewin.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Saliba, Magalhaes, Zinchenko - Odegaard, Partey, Xhaka - Saka, Nketiah, Martinelli.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.81 - 4.39 - 1.48

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Aston Villa - Leicester City

sobota 16:00

Utkání Aston Villy s Leicesterem City hostí v rámci 22. kola Premier League birminghamský Villa Park. Ani jeden z týmů na tom není tak, jak by si představoval. Villans patří jedenáctá příčka, Foxes jsou čtrnáctí. Rozdíl mezi nimi však činí deset bodů.

Aston Villa v Premier League už neprohrála čtyřikrát po sobě, díky čemuž si v tabulce polepšila. Naposledy vyhrála na půdě Southamptonu 1:0 díky brance Ollieho Watkinse. Z FA Cupu však Villans překvapivě vypadli se Stevenage ze čtvrté ligy po prohře 1:2. Příchod manažera Unaie Emeryho, jenž nahradil Stevena Gerrarda, vlil hráčům novou krev a další výhra by mohla birminghamskému klubu pomoci přeskočit Chelsea a Liverpool, což by ho dostalo do horní poloviny tabulky.

Z kádru odešel důležitý útočník Danny Ings, který zamířil do West Hamu. Jak moc velká ztráta to pro Villu bude, ukáže pravděpodobně čas. Chybět ale určitě kvůli zranění budou Diego Carlos, John McGinn a Jed Steer.

Leicester na ligové vítězství čeká od poloviny listopadu, kdy porazil 2:0 West Ham. Nyní by potřeboval rozjet podobnou sérii jako jeho nejbližší soupeř. Naposledy však uhrál cennou remízu 2:2 s Brightonem, jemuž patří mezi nejmilejší překvapení letošní Premier League. Ani Foxes nemůžou počítat s kompletním kádrem, na marodce je minimálně trojice Ryan Bertrand, James Justin a Wilfred Ndidi. Navíc chybí kanonýr Jamie Vardy. Nad několika dalšími hráči visí otazník.

Ačkoliv Leicester tabulkově mezi sestupujícími celky nefiguruje, náskok na ně má pouze jediný bod, což lze dávat za vinu i druhé nejhorší defenzivě v soutěži, která už inkasovala pětatřicetkrát. Naději tak mohlo dodat hubené vítězství 1:0 ve FA Cupu nad Walsallem. Nad osudem manažera Brendana Rodgerse jsou však pochybnosti už od podzimu, zkušený kormidelník však zatím o důvěru vedení nepřišel.

Poslední vzájemný střet Aston Villy s Leicesterem skončil loni v dubnu bezbrankovou remízou, ve Villa Parku vítězstvím domácích 2:1.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Young, Ngoyo, Mings, Moreno - Ramsey, Kamara, Luiz, Buendía - Bailey, Watkins.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Ward - Castagne, Amartey, Faes, Thomas - Tielemans, Mendy, Dewsbury-Hall - Maddison, Daka, Barnes.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.51 - 3.69

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Brentford FC - Southampton FC

sobota 16:00

Překvapivě velký bodový rozdíl mezi sebou mají soupeři, kteří se utkají ve 22. kole Premier League. Brentford si připsal dvakrát více bodů než Southampton, a zatímco hosté jsou poslední, domácím patří osmé místo.

Loňský nováček se letos usadil v první polovině tabulky, ačkoliv v minulém kole bez branek remizoval na půdě Leedsu. Před tím však v lize připsal tři vítězství, porazil Liverpool a remizoval s Tottenhamem. Listopadové vítězství nad Manchesterem City oslavovali v malém londýnském klubu zřejmě také ve velkém. Jedinou kaňkou z poslední doby tak může být vypadnutí z FA Cupu po prohře 0:1 s West Hamem. Manažerovi Thomasi Frankovi budou chybět Pontus Jansson a Frank Onyeka.

Southampton zažívá hororový ročník a pokud se nezvedne, bude od příští sezony bojovat v League Championship. Na záchranu ztrácí Saints jen dva body, odrazit by se mohli od nedávného vítězství 2:1 nad Evertonem, ačkoliv už poté stihli padnout 0:1 s Aston Villou. Velkou ztrátou je pro ně absence Kylea Walkera-Peterse, mimo je i Valentino Livramento.

Tým manažera Nathana Jonese v týdnu vypadl v semifinále League Cupu s Newcastlem, jemuž podlehl celkovým skóre 1:3. Zlepšit produktivitu před uzavřením přestupového okna dorazili Kamaldeen Sulemana (Rennes) a Paul Onuachu (Genk), od nichž si vedení jihoanglického klubu hodně slibuje.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Martin - Ajer, Mee, Pinnock, Henry - Jensen, Norgaard, Dasilva - Mbeumo, Toney, Wissa.

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazénu - Bree, Lyanco, Kotchap, Salisu - Diallo, Lavia - Elyounoussi, Ward-Prowse, A. Armstrong - Adams.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.64 - 5.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth

sobota 16:00

Brighton hostí v utkání 22. kola Premier League Bournemouth. Kometa letošní sezony, i tak by se dali nazvat Seagulls, kteří klepou na dveře pohárové Evropy a momentálně jim patří šesté místo. To Cherries mají úplně opačné starosti, momentálně jsou osmnáctí.

Brighton si ve FA Cupu vyšlápl na Liverpool a porazil jej 2:1, díky čemuž postoupil do osmifinále. O to více tak může mrzet poslední ligový souboj s Leicesterem, na jehož půdě Seagulls remizovali 2:2. Kvůli trestu za žluté karty navíc nebude hrát mistr světa z Kataru Alexis Mac Allister. Zraněný je další důležitý člen kádru Adam Lallana. Jediný, kdo Brighton dokázal od restartu po světovém šampionátu porazit, je tak i nadále první Arsenal.

Bournemouth doplácí na početnou marodku, na které se mimo jiné nachází Ryan Fredericks či Dominic Solanke. I díky tomu Cherries nevyhráli od polovinu listopadu a vypadli i z FA Cupu. V minulém kole alespoň zastavili šňůru šesti proher, když remizovali 1:1 s Nottinghamem. Znepokojující pro kouče Garyho O'Neila musí být i to, že Bournemouth má o tři body méně, než kolik jich měl v této fázi sezony 2019/20, kdy sestoupil.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Lamptey, Webster, Dunk, Estupinán - Gross, Caicedo - March, Sarmiento, Mitoma - Welbeck.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Stephens, Kelly, Zemura - Ouattara, Lerma, Rothwell, Anthony - Billing - Moore.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.11 - 9.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Manchester United - Crystal Palace

sobota 16:00

Man Utd se po dvou týdnech představí opět proti Crystal Palace a bude chtít odčinit zaváhání ze Selhurst Parku, kde pouze remizoval 1-1.

Man Utd se podruhé v krátké době střetne s Crystal Palace. Rudí ďáblové se na zápas 23. kola Premier League dobře naladili, když ve středu v rámci EFL Cupu zdolali Nottingham 2-0 a zajistili si finále ve Wembley. Do hry se navíc po delší době vrátil Jadon Sancho a k sobotnímu utkání bude připraven i Marcel Sabitzer, který v poslední den přestupového okna souhlasil s hostováním na Old Trafford do konce sezóny.

Domácí tým je v současné chvíli na 4. příčce, kde má stejně bodů jako třetí Newcastle. Na záda mu navíc dýchá Tottenham, jenž ztrácí tři body. Erik ten Hag na předzápasové konferenci chválil návrat několika ofenzivních hráčů. "Je skvělé, že máme znovu k dispozici Martiala a Sancha. Během sezóny jsme udělali spoustu kompromisů. Doufejme, že se nyní dostáváme do pozice, kdy budou zdraví všichni. Jestli chceme vyhrávat trofeje, tak je potřeba, abychom měli kompletní kádr, hráči z lavičky mohou vnést do hry novou dynamiku a změnit vývoj utkání," řekl nizozemský manažer.

Man Utd se s Crystal Palace utkal před 14 dny a v Selhurst Parku přišel o výhru v 91. minutě, kdy se z přímého kopu nádherně trefil Olise. Na domácí straně budou v sobotu chybět McTominay, Eriksen, van de Beek a Butland (dohoda o hostování).

Hosté si v posledních dvou ligových kolech připsali cenné remízy. Nejdříve vybojovali bod právě proti United a poté doma sehráli bezbrankový zápas s Newcastlem. Proti Magpies si Eagles počínali výborně v obraně, což po zápase nezapomněl vyzdvihnout Patrick Vieira. "Myslím, že jsme to soupeři hodně ztížili, výborně jsme bránili a hráli týmově. Poslední dvě utkání jsme odehráli opravdu dobře a doufám, že v tom budeme pokračovat," prohlásil francouzský trenér.

Na Old Trafford spoluhráčům určitě nepomůžou Andersen, Ferguson, McArthur a Zaha.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Varane, Martínez, Shaw - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Rashford - Weghorst

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Richards, Guéhi, Mitchell - Doucouré, Schlupp - Olise, Eze, Ayew - Édouard

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.04 - 9.88

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Wolverhampton Wanderers - Liverpool FC

sobota 16:00

Wolverhampton by se rád vzdálil od sestupových pozic, ale na Molineux Stadium přijede Liverpool, který domácí tým před dvěma týdny porazil v rámci FA Cupu. Ani svěřenci Jürgena Kloppa nepodávají optimální výkony, s Liškami ovšem neprohráli již 9 zápasů za sebou ve všech soutěžích.

Nabitý program Wolverhampton nezvládl a z posledních 7 utkání si připsal jediné vítězství. Domácí nemají na Liverpool dobré vzpomínky, jelikož s ním před dvěma týdny prohráli v rámci FA Cupu a museli se s pohárem rozloučit. Následně svěřenci Julena Lopeteguie nezvládli ligové utkání s Man City a prohráli na jeho hřišti 0-3. Do třetice tak čeká Lišky velmi náročný zápas.

Domácímu týmu patří v Premier League až 17. místo a jen o skóre není v sestupových pozicí. Liškám se v této sezóně na domácí půdě nedaří a z dosavadních 10 zápasů vyhrály pouze tři při skóre 6-14. Proti Liverpoolu navíc neuspěly už 9 utkání v řadě a naposled ho dokázaly porazit v lednu 2019.

Na Molineux Stadium zcela jistě nevyběhnou Chiquinho, Kalajdžič, Neto a Traore.

Liverpool nadále podává nevyrovnané výkony. Reds dostali v lize studenou sprchu od Brightonu, na jehož hřišti prohráli vysoko 0-3. Poté se jim v dvojzápase podařilo vyřadit Wolverhampton a postoupit do dalšího kola FA Cupu. Následně odehráli vyrovnaný ligový zápas s Chelsea, ale v dalším kole FA Cupu nestačili opět na prokletý Brighton, kterému zařídil postup v 92. minutě Mitoma.

Před dalším zápasem proti Wolverhamptonu varoval i anglický záložník James Milner. "Domácí nás opět podrobí těžké zkoušce. Zažili jsme to nedávno, nikdy není snadné hrát na jejich stadionu. Mají tam výbornou atmosféru a skvělé fanoušky. Za každou cenu musíme získat tři body, i kdyby to mělo jít na úkor pohlednému fotbalu, důležité je bojovat a urvat dobrý výsledek. Právě v takových chvílích potřebujeme týmového ducha a soudržnost. Bohužel jsme vypadli z poháru a nyní to chceme napravit a potěšit naše fanoušky. Potřebujeme být lepší v mnoha aspektech hry, samozřejmě si to uvědomujeme a uděláme všechno proto, abychom byli úspěšní," řekl 37letý záložník.

Ani hosté nebudou zcela kompletní. Mezi zraněnými jsou Arthur, Diogo Jota, Díaz, Firmino, Konate a van Dijk. Otazník visí i nad startem Carvalha.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Collins, Kilman, Bueno - Neves, Nunes - Traoré, Sarabia, Hee-Chan - Jiménez

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago - Salah, Núñez, Gakpo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.97 - 3.78 - 1.96

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Newcastle United - West Ham United

sobota 18:30

Doma stále neporažený Newcastle se pokusí prodloužit sérii proti West Hamu, jenž patří v zápasech na cizích hřištích mezi nejhorší týmy Premier League.

Newcastle v úterý porazil v rámci EFL Cupu Southampton 2-1 a zahraje si finále ve Wembley proti Man Utd. V lize je Newcastle společně s Arsenalem jediným mužstvem, které ještě doma neokusilo hořkost porážky. Magpies stále drží třetí místo, ale musí se mít na pozoru, protože čtvrtý Man Utd má stejně bodů a je horší pouze o skóre.

Eddie Howe mírnil před ligovým zápasem nadšení z postupu do finále EFL Cupu. "Postup do Wembley je pro nás samozřejmě velký úspěch, ale nyní se musíme soustředit na ligové utkání. West Ham je vždy těžkým soupeřem a my proti němu musíme uspět. Hráči znají kvalitu Premier League a pokud bychom se přestali soustředit, tak nás soupeři ihned potrestají. Doufáme, že radost z postupu do finále poháru přeneseme i do ligy a v sobotu zvítězíme," prohlásil anglický manažer.

Domácí budou postrádat několik hráčů. Na marodce jsou Isak, Krafth, Manquillo a Targett. Do zápasu nezasáhne ani Guimarães, který si musí odpykat trest za červenou kartu.

West Ham poslední dva zápasy zvládl a v obou případech udržel čisté konto. Nejdříve Hammers porazili v lize na domácím stadionu Everton a posléze si ve FA Cupu poradili s Derby, které na jeho hřišti zdolali 2-0. I tak se hostům v tomto ročníku Premier League nevede podle představ a nyní se nachází až na 16. místě. Můžou za to především výkony týmu na hřištích soupeřů. Kladiváři si z 10 utkání venku připsali jenom 5 bodů a hned 7 duelů prohráli. V lize jsou v této disciplíně dokonce třetím nejhorším týmem.

Na sobotní utkání se těší i český obránce Vladimír Coufal, který klubové televizi poskytl před zápasem rozhovor. "Newcastle je velmi tradiční klub, takže se opravdu těším, až budu na hřišti. Ze strany jejich fanoušků je tam samozřejmě nepřátelská atmosféra, a to mě vždy motivuje. V minulé sezóně jsme u nich dokázali zvítězit a doufáme, že tento výsledek zopakujeme," řekl 30letý obránce.

David Moyes nevyužije služeb Corneta, Ingse, Scamaccy a Zoumy. Duel odřídí zkušený sudí Peter Bankes.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Joelinton, Longstaff, Willock - Almirón, Wilson, Saint-Maximin

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Aguerd, Ogbonnna, Kehrer - Coufal, Rice, Souček, Emerson - Fornals, Bowen - Antonio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.88 - 5.66

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Chelsea FC - Fulham FC

pátek 21:00

Po hektickém závěru lednového přestupového období přivítá Chelsea v pátek večer v Premier League na Stamford Bridge v londýnském derby Fulham. Blues během ledna utratili více než 300 milionů liber, ale k tomu, aby se v této sezóně dostali do první čtyřky, potřebují opravdu zabrat.

Poté, co Chelsea v lednu podepsala smlouvy s Joãem Felixem a Mychajlem Mudrykem, přišla v poslední den přestupového období rekordní posila, a to defensivní záložník Enzo Fernández z portugalské Benficy. Vedení Chelsea tak dalo jasně najevo, že věří trenéru Grahamu Potterovi a že se jim podaří napravit žalostný vstup do ligové sezóny.

Chelsea před třemi týdny na Craven Cottage prohrála 2:1, kdy si svůj neslavný debut odbyl portugalský útočník Felix, jenž byl vyloučen. Následovalo vítězství nad Crystal Palace a bezbranková remíza na Anfieldu, i přesto se Blues nachází až na 10. místě ligové tabulky.

Od vítězství nad Chelsea prohrál Fulham oba ligové zápasy a naposledy v sobotu jen remizoval v FA Cupu s druholigovým Sunderlandem 1:1. Fanoušci však nemohou být nespokojeni s výkony jejich oblíbenců, zápasy proti silným soupeřům z Newcasltu a Tottenhamu totiž prohráli shodně jen 0:1, v St. James Parku navíc smolně neproměnil pokutový kop ostrostřelec Mitrović.

Pokud by se jim na Stamford Bridge podařilo strhnout zápas na svou stranu, posunuli by se na šesté místo. Bylo by to také poprvé v historii klubu, kdy by zkompletovali ligový double nad Chelsea, a jejich fanoušci by ještě mohli nadále snít o prvním postupu do evropských pohárů od roku 2011.

Trenér domácích Graham Potter stále nebude moct využít služeb Joãa Felixe, který je stále po červené kartě suspendován, a je otázkou, zda bude k dispozici nejnovější akvizice - Enzo Fernández. V sestavě Blues by se pak mohl objevit Mateo Kovačić, který by mohl využít odchodu Jorginha a zranění N'Gola Kantého a Denise Zakariy. Jediným absentérem hostujícího Fulhamu je Neeskens Kebano, naopak by si svůj debut v klubu mohl odbýt Saša Lukić či Cédric Soares.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Chalobah, Thiago Silva, Badiashile - Azpilicueta, Kovačić, Hall, Cucurella - Mount, Mudryk, Havertz

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Diop, Ream, Robinson - Palhinha, Reed, Andreas Pereira - Decordova-Reid, Mitrović, Willian

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.19 - 5.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
19
16
2
1
45 : 16
50
2
Manchester City
20
14
3
3
53 : 20
45
3
Newcastle United
20
10
9
1
33 : 11
39
4
Manchester United
20
12
3
5
32 : 25
39
5
Tottenham Hotspur
21
11
3
7
40 : 31
36
6
Brighton & Hove Albion
19
9
4
6
37 : 27
31
7
Fulham FC
21
9
4
8
32 : 30
31
8
Brentford FC
20
7
9
4
32 : 28
30
9
Liverpool FC
19
8
5
6
34 : 25
29
10
Chelsea FC
20
8
5
7
22 : 21
29
11
Aston Villa
20
8
4
8
23 : 27
28
12
Crystal Palace
20
6
6
8
18 : 27
24
13
Nottingham Forest
20
5
6
9
16 : 35
21
14
Leicester City
20
5
3
12
28 : 35
18
15
Leeds United
19
4
6
9
26 : 33
18
16
West Ham United
20
5
3
12
17 : 25
18
17
Wolverhampton Wanderers
20
4
5
11
12 : 30
17
18
AFC Bournemouth
20
4
5
11
19 : 42
17
19
Everton FC
20
3
6
11
15 : 28
15
20
Southampton FC
20
4
3
13
17 : 35
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1120)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele