Aktuality

V závěru kvalifikace MS se hraje o posledních devět míst

Boj o posledních devět volných míst na fotbalovém mistrovství světa v Jižní Africe v příštím roce se v sobotu rozhoří na celé planetě. Na evropském kontinentu odstartuje dvoukolová baráž pro osm zemí, po níž budou příští středu slavit čtyři celky.

Rooney chce v Manchesteru zůstat až do konce kariéry

Wayne Rooney chce hrát za Manchester United až do konce kariéry. Anglický reprezentant tak reagoval na bulvární spekulace, podle kterých za něj Barcelona chce v zimě nabídnout 85 milionů liber (asi 2,4 miliardy korun).

Mata uzavřel s Valencií novou smlouvu

Juan Mata podepsal novou smlouvu s Valencií. 21letý španělský reprezentant je na Mestalle i nadále smluvně vázán do léta 2012, výrazně si ovšem polepší po finanční stránce. Vedle délky kontraktu zůstala stejná i výkupní klauzule a případný zájemce bude muset zaplatit 90 milionů eur...

Del Piero se bude prát o mistrovství světa

Alessandro Del Piero se už víc než rok neobjevil v italské reprezentaci a v nominaci trenéra Marcella Lippiho nefiguruje ani nyní před přátelskými zápasy s Nizozemskem s Švédskem. Legenda Juventusu ale boj o mistrovství světa nevzdává, v Jihoafrické republice by nerada chyběla.

Rozehnal s mladíky okolo poprvé pochopil, že už fotbalově stárne

David Rozehnal byl ještě celkem nedávno zván do národního týmu jako jeden z nadějných fotbalistů, nyní stačila jedna neúspěšná kvalifikace, která prosela kádr, a z vytáhlého stopera se stal jeden z nejzkušenějších hráčů. V současném výběru pro turnaj v Al-Ajnu je ve svých devětadvaceti letech druhým nejstarším.

Žádné nabídky na Kjaera nemáme, zní z Palerma

Simon Kjaer patří k nejtalentovanějším hráčům Serie A a italská média neustále informují o zájmu špičkových evropských klubů o mladého obránce. Prezident Palerma Maurizio Zamparini ale žádnou konkrétní nabídku na stole nemá, navíc si stěžuje na Dánova agenta.

Brückner se i přes dílčí neúspěchy zařadil mezi trenérské legendy

Za více než půl století zažil Karel Brückner s fotbalem mnoho dobrého i zlého, od průměrné hráčské kariéry až k trenérským úspěchům i pádům. Pověst vyhlášeného stratéga si vybudoval především v Sigmě Olomouc a ještě ji vylepšil s českou reprezentací, kterou jako první kouč v historii dovedl na tři velké turnaje za sebou.

Cudicini si při nehodě na motorce zlomil obě zápěstí

Italský brankář Carlo Cudicini z Tottenhamu měl v Londýně nehodu na motocyklu, při níž si zlomil obě zápěstí a poranil pánev. Po střetu s automobilem skončil šestatřicetiletý gólman v nemocnici. Řidička vozu Ford Fiesta vyvázla z havárie bez zranění.

Reprezentace SAE před duelem s Českem porazila Manchester City

Fotbalisté Spojených arabských emirátů si zpestřili přípravu na sobotní zápas s Českou republikou vítězstvím 1:0 nad Manchesterem City. Anglický celek sice nastoupil bez svých hlavních hvězd, přesto se na trávníku objevil například Stephen Ireland či útočník Benjani Mwaruwari.

Atlético Madrid se zaměřilo na duo z Kazaně

Rubin Kazaň míří za obhajobou titulu v ruské lize a v dobrém světle se prezentuje i v Lize mistrů. Není tak divu, že o hráče klubu z hlavního města Tatarstánu je v Evropě velký zájem. Trápící se Atlético Madrid by v zimě chtělo oživit kádr příchody Alejandra Domíngueze a Alexandra Rjazanceva.

Máčala věří, že s Bahrajnem oslaví na Novém Zélandu postup na MS

Ani po nepříliš příznivé domácí remíze 0:0 z úvodního duelu baráže o postup na mistrovství světa proti Novému Zélandu nepřestal český kouč Milan Máčala věřit, že jako první trenér v historii dovede fotbalisty Bahrajnu na závěrečný šampionát. Zkušený stratég považuje za výhodu, že pod větším tlakem a očekáváním bude v sobotní odvetě ve Wellingtonu soupeř.

Navas si chce reprezentační premiéru co nejvíc užít

Jesus Navas ohlásil, že překonal svoje úzkostné stavy, a po pár dnech obdržel první pozvánku do reprezentace. Záložník Sevilly nyní poznává, jak to chodí ve španělském národním týmu, reprezentační premiéru si chce náležitě užít.

Magera věří, že mu dobré výkony v Temešváru pomohou z lavičky

V posledních týdnech prožívá útočník Lukáš Magera herní obrození, přesto v rumunském Temešváru zdaleka nezískal jisté místo v základní sestavě. Neustálé pendlování mezi lavičkou a vyvolenými v elitní jedenáctce ho trápí, přesto skepsi nepropadá a chce trenéra přesvědčit, že na něm může stavět.

Ferguson za kritiku rozhodčího nesmí dva zápasy na lavičku

Ani legendární kouč Manchesteru United Alex Ferguson si nemůže dovolit všechno. Skotský trenér dostal kvůli kritice rozhodčího zákaz činnosti ve dvou zápasech a distanc na další dvě utkání s podmínkou. Navíc musí zaplatit pokutu 20.000 liber (566.000 korun).

Ruský rozhodčí Kajumov se pokusil o sebevraždu

Ruský profesionální sudí Almir Kajumov se v pondělí pokusil o sebevraždu skokem z okna. O činu jednoho z nejznámějších arbitrů ruské Premier ligy informovala agentura Interfax.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele