3. kolo
02.09.2023 15:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Marvin Ducksch (© AFP)

Brémy neoblíbené návštěvníky nepohostily. Werder na ztrátu střelce zareagoval kanonádou

Brémy ve třetím kole Bundesligy porazily na domácím stadionu Mohuč 4:0. Vítěznou branku jednoznačného střetnutí si z pokutového kopu připsal už ve čtvrté minute Marvin Ducksch, jenž se tím zároveň postaral o premiérovou trefu Werderu v sezoně. Kromě toho Die Werderaner přerušili nelichotivou sérii tří domácích porážek ve vzájemných utkáních v řadě. U konce této šňůry již scházel obávaný kanonýr Niclas Füllkrug, jenž zamířil do Dortmundu, z brány naopak úspěch zelenobílých jistil český gólman Jiří Pavlenka.

Brémy ještě před startem Bundesligy nečekaně vypadly z poháru a úvodními dvěma zápasy nejvyšší německé soutěže prošly bez zisku bodu a s nulou na kontě vstřelených branek. Naposledy v souboji jinak ofenzivních mužstev dlouho držel bezgólovou remízu Pavlenka, jenž si dokonce vysloužil ocenění za nejlepší zákrok kola, nakonec ho však překonal Maximilian Philipp. Mohuč naposledy kráčela za vítězstvím, nedařilo se jí ale přidat druhou trefu, což v závěru Frankfurt potrestal vyrovnáním.

Nelichotivou nulu ve statistice vstřelených gólů dostali domácí možnost změnit nečekaně brzy. Už ve druhé minutě zatáhl Andreas Hanche-Olsen za záchrannou brzdu, když ve vápně podrazil dorážejícího protihráče. Z následné penalty si pak připsal první branku Brém v sezoně Ducksch. Český gólman na sebe musel poprvé více upozornit ve 26. minutě proti dělovce Leandra Barreira, střela ale mířila přesně do míst, kde se pohyboval.

Krátce nato měl navýšení vedení na kopačce Romano Schmid, jeho zakončení rychlého protiútoku však letělo vysoko nad bránu. Další obrovskou příležitost měl krátce před pauzou Nick Woltemade, který musel nahradit zraněného střelce prvního gólu Ducksche. Svůj samostatný únik ale po trestuhodném zakončení do gólmana v první bundesligovou branku neproměnil.

Po změně stran se začali drát dopředu hráči Mohuče, přes důslednou obranu domácích se však dlouho k většímu ohrožení Pavlenkovi brány nedostali. A tak druhou branku utkání přidaly Brémy, když Jens Stage perfektně umístěnou hlavičkou na zadní tyči zakončoval vysoký centr Mitchella Weisera. Finální podobu skóre pak určily dva slepené góly domácích v závěru. Nejdříve zakončoval do odkryté brány přízemní centr Leonardo Bittencourt, následně úspěšně proměnil samostatný únik Justin Njinmah, který si připsal první gól v Bundeslize.

Mohuč tak na tři po sobě jdoucí výhry z Weserstadionu nenavázala a tentokrát na něm nezískala ani bod. V příštím kole 16. září přivítá Stuttgart, Brémy se o den později představí v Heidenheimu.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele