5. kolo
23.09.2023 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Werderu Brémy (© AFP)

Pavlenka přispěl k výhře Werderu. Proti Kolínu rozhodla šťastná ruka trenéra

Brémy na domácím hřišti v pátém kole Bundesligy porazily Kolín nad Rýnem 2:1. Lépe do zápasu však vstoupili "Kozlové", kteří šli po půlhodině hry zásluhou Davieho Selkeho do vedení. To však trvalo pouze chvíli, ve 38. minutě se totiž prezentoval svou první brankou v dresu Werderu Rafael Borré. Následný obrat dokonal ve druhém poločase po minutovém pobytu na hřišti Justin Njinmah. Na zisku druhého sezonního vítězství domácího celku se podepsal dobrými zákroky i český gólman Jiří Pavlenka.

Brémy neprožívaly vůbec dobrý začátek nového ročníku nejvyšší německé soutěže, když ze čtyř utkání vyhrály pouze jednou a hned třikrát padly. V posledním kole navíc inkasovaly až čtyři góly od nováčka soutěže z Heidenheimu. Náladu si mohli zelenobílí zlepšit proti Kolínu, který na tom byl výkonnostně ještě mnohem hůře. Dosud totiž získal pouze jediný bod a s nejhorší ofenzivou se topil mezi posledními příčkami celé soutěže.

První výraznější příležitost si vytvořili hráči domácích v páté minutě, kdy roh Marvina Ducksche hlavičkou tečoval Niklas Stark, míč ale skončil nad břevnem. Těžší práce pro Pavlenku přišla krátce před čtvrthodinou hry, kdy zpoza vápna pálil Linton Maina. Český gólman ale dobrým zákrokem vytěsnil jeho ránu mimo tři tyče.

Avšak v 31. minutě přece jen našel přemožitele, když se míč po rohu a několika odrazech dostal na hlavičku Selkeho, který jej z malého vápna dostal za Pavlenkova záda. Dlouho ale vedení hostů netrvalo. Ve 38. minutě poslal dobrou průnikovou přihrávku mezi obránce Ducksch, míč si zpracoval Borré a svůj krátký únik bezchybně zakončil k bližší tyči.

Už ve 46. minutě se dral do zakončení ve vápně Romano Schmid, jeho střelu na bližší tyč vytěsnil gólman jen konečky prstů. Nadále utkání pokračovalo ve vysokém tempu nahoru dolů, avšak dlouho bez větších šancí. Nakonec tak musel domácí tým osvobodit Njinmah, který po minutě na hřišti při samostatném úniku prostřelil gólmana Kolína.

V 74. minutě sahal nebezpečně po vyrovnání tečovanou střelou Benno Schmitz, Pavlenka ale míč vytěsnil nad břevno. Další dobrý zákrok musel český gólman vytáhnout proti hlavičce z hranice malého vápna Steffena Stiggese v 81. minutě. Chvíli před koncem mu ještě proti další hlavičce pomohla tyč. Tentokrát si ji připsal Damion Downs, pro nějž šlo o první start v Bundeslize.

Brémy tak dokázaly prolomit své trápení a doma získaly tři body. V následujícím kole se 1. října střetnou s Darmstadtem, Kolín vyzve o den dříve Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele