16. kolo
20.12.2023 20:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Utkání mezi Wolfsburgem a Bayernem (© AFP)

Kaneova geniální muška zajistila Bayernu další vítězství. Vlci se na comeback nezmohli

Bayern Mnichov po vítězství 2:1 nad Wolfsburgem v 16. kole Bundesligy nadále nahání lídra tabulky z Leverkusenu. Favorit rozhodl o výhře již v závěru prvního poločasu, ve kterém se o branku postarali dva klíčoví fotbalisté úřadujícího mistra - Jamal Musiala a Harry Kane. Talentovaný Němec se navíc stal nejmladším hráčem Bavorů se 100 bundesligovými starty. Domácí se navzdory vstřelenému kontaktnímu gólu bodového zisku nedočkali. Václav Černý naskočil do zápasu v 84. minutě.

Bavorský tým uspěl v minulém kole proti Stuttgartu, a nenechal si tak utéct první Leverkusen. K minimalizaci odstupu na čelo potřebovali Die Roten před zimní pauzou porazit Wolfsburg, který se v této sezoně vyznačoval nevyrovnanými výkony. Poměrně stabilní a kvalitní hrou se ale prezentoval Jonas Wind, na nějž opět spoléhala ofenziva Vlků. Obrana domácích si zase musela dávat pozor na Kanea, jenž se v Bundeslize trefil už 20krát, za sezonu tedy více než všichni Vlci dohromady.

Zkraje zápasu vypadali obránci zdánlivě lépe připraveni, jenže pouze do deváté minuty, kdy Kane narazil na pozorného Koena Casteelse v bráně domácích. Hosté se však přesného zásahu přece jen dočkali. Ve 33. minutě totiž mazaně obelstili obranu Vlků a Musiala neměl se zakončením hlavou sebemenší problém. Náskok ještě v první půli zvýšil Kane, jenž nádherně namířenou střelou trefil pravý horní růžek branky. Wolfsburg se ale nepoložil. V nastavení snížil na 1:2 Maximilian Arnold, na něhož obrana úřadujícího mistra úplně zapomněla.

Niko Kovač vyslal na hřiště v prvních minutách druhé půle novou krev a zejména Rogerio se ukázal v dobrém světle. Manuel Neuer ale vykopnutím míče předvedl, že na střelu Brazilce z 59. minuty byl připraven. Ani mistr si však vzhledem k těsnému náskoku nemohl dovolit ubrat plyn, což ukázal opět Kane. Jeho pokusu o 15 minut později nechybělo moc, aby skončil v síti, Casteels se ale naněkolikrát balonu zvládl zmocnit a zabránil inkasování. Zásahy belgického gólmana však k bodům pro domácí nevedly.

Bayern tak naplnil předpoklady a na hřišti Vlků zvítězil. V dalším kole čeká Mnichovské 12. ledna souboj s Hoffenheimem, Wolfsburg se o den později utká s Mohučí.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (1)

Přidat komentář
Gerd 13

Proč ten idiot Tuchel vystřídal Mullera???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele