8. kolo
21.10.2023 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Leverkusenu (© AFP)

Leverkusen stále vládne Bundeslize, výhře nad Wolfsburgem přihlížel i uzdravený Schick

Wolfsburg podlehl v osmém kole Bundesligy na domácím hřišti Bayeru Leverkusen 1:2. Vítězství hostů režíroval výborně hrající Jeremie Frimpong, jenž v úvodu otevřel skóre a po přestávce nahrál na vítězný gól Alejandra Grimalda. Die Werkself si tak pojistili první místo v tabulce i bez pomoci českých reprezentantů, které na lavičce po více než půlroční absenci doplnil Patrik Schick. Na druhé straně se vinou nemoci nepředstavil Václav Černý.

Fanoušci Leverkusenu byli v letošní sezoně jedněmi z nejšťastnějších v top pěti ligách. Jejich oblíbený celek totiž ani jednou nepoznal hořkost porážky a se šesti výhrami a nejlepším útokem v lize se nacházel na první příčce tabulky. Za fantastickou jízdu byl chválen především hlavní trenér Xabi Alonso, jenž se ihned začal spojovat s budoucím angažmá v Realu Madrid. Na skvělou vítěznou vlnu chtěl Bayer navázat i ve Wolfsburgu, jenž v posledních týdnech střídal výhry s prohrami.

Hosté vstoupili do zápasu o poznání lépe. Po 13 minut trvajícím tlaku formou postupných útoků Bayeru otevřel skóre Frimpong, kterého zcela nebráněného našel precizním lobem Victor Boniface a Pavao Pervan následný volej lapil až za brankovou čarou.

Boniface, jenž dostal svou bilanci na 10 kanadských bodů v osmi odehraných bundesligových kolech, prokazoval zvýšené sebevědomí i nadále, ve 31. minutě těsně ranou z hrany vápna minul pravou tyč. Die Wölfe ovšem ještě před koncem první půle vyrovnali, Lacroix získal po rohovém kopu odražený míč a nekompromisně ho uklidil k levé tyči.

Poklidný průběh druhé půle byl narušen v 62. minutě, kdy balon po přihrávce autora první branky zápasu Frimponga propadl ke Grimaldovi a ten otřel pohotovou střelu o Maximiliana Arnolda, čímž zbavil Pervana jakékoliv šance zakročit. V 76. minutě se do riskantního skluzu položil Moritz Jenz a jen zásluhou štěstěny si nevsítil vlastní gól. V 82. minutě se Frimpong radoval ze své druhé branky, ta však kvůli ofsajdu platit nemohla.

Leverkusen tak pokračoval ve spanilé jízdě i ve Wolfsburgu, odkud si odvezl další tři body. Příští ligový zápas jej čeká 29. října, kdy se střetne s Freiburgem. Vlci změří o dva dny dříve síly s Augsburgem.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Nedávat tam Čechy. kazili by to tam. Nechat tam dosavadní úspěšný kádr Takhle to Bayeru klape.

Reagovat
hematop

Starýýý poceeeeem, kde siiii, tě rozervu jak hada!!!! Kde siiiiii, uaaaaaa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele