17. kolo
14.01.2024 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Protestující Mitchell Weiser (© AFP)

Brémy odpověděly na životní trefu středopolaře Bochumi v samotném závěru

Hráči Bochumi remizovali v 17. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Brémami 1:1. Vyrovnaný zápas dlouho spěl k vítězství domácích, když se v 64. minutě prosadil životním gólem záložník Patrick Osterhage, jehož výstavní trefa představovala zároveň jeho teprve druhou branku v nejvyšší německé soutěži. Modrobílí si však nepohlídali nastavení, v němž vyrovnal s přispěním teče Niklas Stark. Brankář Jiří Pavlenka dohlížel na třetí vybojovaný bod Werderu ze hřišť soupeřů pouze z lavičky.

Brémám přišla vánoční pauza vhod, protože z posledních sedmi utkání získaly jen sedm bodů. Příliš si nemohli vyskakovat ani hráči Bochumi, tamní celek ovšem mohla těšit domácí forma, jelikož Blau-Weiss neprohráli před vlastními diváky čtyřikrát za sebou. Werderu navíc náležela role nejhoršího ligového týmu na venkovních stadionech, utěšovat jej tedy mohl alespoň fakt, že na trávníku aktuálního soupeře nepadl od roku 1998.

Duel zpočátku příliš pohledného fotbalu nepřinesl a oba týmy se spíš spoléhaly na ostřejší hru plnou nedovolených zákroků. První nadějný moment přišel až ve 34. minutě po akci, na jejímž konci se ocitl slovenský reprezentant Matúš Bero. Ten měl na noze obrovskou příležitost, když z nadějné pozice v malém vápně zakončoval k levé tyči, jenže jeho pokus skvělým zákrokem vytěsnil hostující brankář. Po vyrovnaném prvním poločase, který nabídl více žlutých karet než šancí, tak šly oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhém dějství se Brémy právem dožadovaly pokutového kopu po faulu na Justina Njinmaha. Po zhlédnutí videa ale rozhodčímu neunikl těsný ofsajd, jenž nedovolenému zákroku předcházel. Na druhé straně následně přišel nejhezčí moment utkání. V 64. minutě se k balonu dostal Osterhage, upravil si míč na svoji silnější nohu a z velké vzdálenosti vyslal na zadní tyč nádhernou ránu, která doplachtila až za záda marně se natahujícího Michaela Zetterera. V nastavení utkání byli ale diváci svědky dalšího výstavního gólu. O konečné remíze rozhodl Stark dalekonosným projektilem, který díky odrazu o břevno skončil za brankovou čárou bezmocného Manuela Riemanna.

Bochum pokračovala v solidních domácích výkonech i na začátku nového roku, tentokrát však získala jen bod. Modrobílí přivítají v dalším duelu 20. ledna Stuttgart, Brémy o den později zamíří do Mnichova ke střetnutí proti Bayernu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele