22. kolo
18.02.2024 17:30 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Bochumi (© AFP)

Upamecano opět úřadoval. Tuchel se po dalším kolapsu Bayernu přiblížil vyhazovu

Fotbalisté Bayernu prohráli ve 22. kole Bundesligy na půdě spřátelené Bochumi 2:3. Hosté se sice dostali do brzkého vedení, jenže po několikaminutové pauze vynucené protesty fanoušků převzali otěže domácí. Napřed srovnal po bleskurychlém protiútoku Takuma Asano, jehož práci podpořil prudkou hlavičkou stoper Keven Schlotterbeck. Všemožné spekulace o konci trenéra Thomase Tuchela pak ještě posílil střídající Dayot Upamecano, který se stejně jako ve středu proti Laziu nechal vyloučit, a navíc zavinil penaltu.

Bayern nezažíval povedené období, když nejprve v souboji o čelo Bundesligy utrpěl ostudnou porážku s Leverkusenem a následně těsně podlehl v úvodním zápase osmifinále Ligy mistrů římskému Laziu. Příjezd do Bochumi tak měl bavorský celek znovu nastartovat, neboť tým nacházející se těsně nad pásmem sestupu přejel třikrát v řadě s celkovým skóre 17:0.

Po šancích na obou stranách nakonec otevřel skóre Jamal Musiala, jenž zakončil parádní driblink přesnou trefou pod břevno. O chvíli později mohl být rozdíl mezi oběma celky o gól větší, tradiční kanonýr Harry Kane však mířil na domácí tribunu. Ani Bochumi se již tradičně nevyhnuly protesty proti německé fotbalové asociaci, a tak se rozhodčí rozhodl utkání po necelé půlhodině přerušit. Dlouhá pauza obhájci titulu neprospěla. Z protiútoku potrestala nedůraznost Bavorů bývalá naděje Arsenalu Asano. Manuel Neuer lovil míč ze sítě zanedlouho znovu. Svého mladšího bratra Nica, který nastupuje v Dortmundu, bezesporu na dálku potěšil Schlotterbeck, jenž si našel centrovaný míč z rohového kopu a jednomu z nejlepších brankářů historie nedal sebemenší šanci zasáhnout.

Po druhém kole vhazování předmětů na hrací plochu bylo utkání krátce po změně stran opět přerušeno. Tuchelova družina pak šlápla na plyn, nicméně obětavost hráčů Blau-Weiss ji dělila od vyrovnávací branky. Krátce po hodině hry byl povolán na plac i novic ve službách Bayernu Bryan Zaragoza, jenž měl původně řady německého klubu posílit až po sezoně, avšak zranění Kingsleyho Comana jeho přestup uspíšilo. Následně Upamecano ve vlastním vápně zasáhl loktem do obličeje jednoho z protihráčů a druhá žlutá karta znamenala pro obránce Bayernu předčasný odchod do sprch. Specialista na pokutové kopy Kevin Stöger pak překonal Neuera. Pár minut před koncem dodal špetku naděje mnichovskému mužstvu Kane, když doklepl míč do prázdné brány. Na nic víc už se hosté nezmohli, a v Bochumi se tak na tento večer bude ještě dlouho vzpomínat.

Bayern neuspěl ani s papírově slabším soupeřem a poprvé od roku 2015 padl třikrát v řadě. V dalším utkání Die Roten přivítají 24. února doma Lipsko, Bochum ve stejný den zamíří do Mönchengladbachu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
JohnnyDynamite

vůbec neměli kupovat toho Harryho ten je cítit až moc po slepicích a nejspíš nikdy nic významného nevyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele