33. kolo
12.05.2024 19:30 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů Leverkusenu (© AFP)

Leverkusen neprohrál už 50 zápasů v řadě, oslabenou Bochum načal zásah Schicka

Hráči Leverkusenu využili ve 33. kole Bundesligy početní výhodu v Bochumi k pohodlné výhře 5:0. Vyloučení Felixe Passlacka z 15. minuty dodalo hostům klid na kopačky, který přetavil ve vítěznou trefu Patrik Schick, a odstartoval tak velkou gólovou smršť svého týmu. Střelec prvopoločasového hattricku v posledním vzájemném střetnutí neměl na hřišti českého kolegu Adama Hložka, neboť autor trojice asistencí z minulého kola na soupisce úplně chyběl.

Nedaleko Kolína nad Rýnem v týdnu opět propukly velké oslavy, neboť svěřenci Xabiho Alonsa postoupili do finále Evropské ligy, a stále tak mohli živit naděje na senzační treble. Farmaceuti navíc svým už tradičním způsobem zachránili i historickou neporazitelnost, když pošestnácté v sezoně vstřelili gól v 90. nebo po 90. minutě, čímž proti AS Řím uchránili remízu. Právě i díky neskutečné šňůře bez porážky byl pro hosty zápas v Bochumi důležitý.

Dravě hrajícím domácím překazil ambiciózní úvod hned první útok Die Werkself z 15. minuty. Nadějný průnik Nathana Telly se totiž Passlack rozhodl utnout za cenu červené karty. Schick chtěl poté otevřít skóre hlavou, jenže při výskoku ho oběma rukama odstrčil obránce. Sudí se však zdráhal znovu výrazně zasáhnout do vývoje utkání.

Expert na pumelice zpoza vápna Granit Xhaka málem udeřil po půlhodině hry, zasáhl ovšem jen břevno. Gólový účet tedy načal ve 41. minutě Schick, jenž z první uklidil k tyči centr ze strany. I další sporný zákrok ve vápně Bochumi nechal rozhodčí plavat, až do třetice odpískal faul a z puntíku zajistil gól do kabiny Victor Boniface.

Chvíli po výměně stran využil český kanonýr soupeřovy chyby v rozehrávce k uzmutí míče, následnou přízemní střelu ale gólman skvěle vytěsnil. Šanci na druhý zásah v utkání měl před uplynulou hodinou hry i Boniface, jehož projektil z hranice vápna div nezbořil spojnici. Povedenou kombinaci Bayeru chtěl v 67. minutě završit ranou z otočky Schick, jenže svůj pokus do brány nevměstnal.

Nedlouho poté vsadil Xhaka zevnitř vápna znovu na razanci, Manuel Riemann však skočil k tyči včas. Když domácí začali stupňovat ofenzivní snahu, utnul jejich naděje razantní hlavičkou z rohu žolík Amine Adli. Nejhezčí gól obstaral v závěru Josip Stanišič, na jehož prudkou střelu k bližší tyči nemělo pro skvěle chytajícího Riemanna ani cenu reagovat. Chorvatský obránce navíc v nastavení prokázal týmového ducha, když osamocen před bránou nahrál na finální trefu Alejandru Grimaldovi.

Leverkusen tak udělal další krok k sezoně bez porážky. V posledním kole vyzve 18. května doma Augsburg. Na Bochum ve stejný den čekají Brémy.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele