14. kolo
08.12.2023 20:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Pavel Kadeřábek asistoval (© AFP)

Billiard ve vápně Bochumi pošťouchl Hoffe k výhře. Čekání střelce pomohl ukončit Kadeřábek

Hoffenheim doma porazil ve 14. kole Bundesligy Bochum 3:1, čímž přerušil čtyřzápasové čekání na výhru. Jeden z klíčových momentů utkání nastal krátce po odehrané půlhodině, kdy zakončení Wouta Weghorsta vyrazil brankář do vracejícího se obránce Erhana Mašoviče, od nějž míč zamířil do sítě. Gólových oslav se zúčastnil také Pavel Kadeřábek, jenž podruhé za sebou nastoupil v základní sestavě. Ještě do přestávky navíc český bek asistoval u vítězné trefy Andreje Kramariče, dlouholetá opora domácích se prosadila poprvé od konce září.

Sezona obou soupeřů zatím měla takřka zrcadlově odlišný průběh. Hoffenheim se na startu ročníku pyšnil zejména famózní venkovní formou, v současnosti však už čtyřikrát v řadě nevyhrál. Bochum naopak čekala na premiérový tříbodový zisk až do 10. kola, triumf z Darmstadtu zkraje listopadu se ale stal součástí už pětizápasové série bez porážky. Spolu s týmem jako takovým se začali probouzet i jednotliví střelci, když všichni tři autoři branek z předchozího zápasu s Wolfsburgem vsítili své první góly v ročníku.

Na ofenzivní příležitost nemuseli diváci v PreZero Areně čekat dlouho, již ve třetí minutě se těsně před brankářem zjevil nizozemský útočník Weghorst, jehož technický pokus mezi nohy dokázal zlikvidovat Manuel Riemann. V 31. minutě přišla pro VfL krutá rána. Holanďan se opět dokázal uvolnit a zakončit, vzájemný souboj i nyní vyhrál Riemann, jenže vracející se srbský bek Mašovič při snaze zachránit situaci skluzem naopak dopravil balon do sítě. Těsně před změnou stran propukl stadion opět v jásot, Kadeřábkův centr skončil u Kramariče a ten se prosadil ranou na bližší tyč.

Poněkud méně spokojený byl americký trenér italského původu Pellegrino Matarazzo v 65. minutě, kdy vinou zranění v oblasti třísel přišel o jednoho z nejnebezpečnějších hráčů svého týmu Weghorsta. Definitivně rozhodnuto mohlo být hned o pár desítek vteřin později, kdy se narýsovalo přečíslení dva na jednoho. Aktivní Marius Bülter se ale navzdory perspektivnějšímu postavení Ihlase Beboua sobecky rozhodl situaci řešit sám a svůj pokus mezi nohama Riemanna neprocpal. Bebou se na listinu střelců nicméně i tak zapsal, jelikož čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem agresivní hlavičkou předčil chabě bránícího Mašoviče. V 90. minutě dosáhli na gól útěchy také hosté, když Goncalo Paciencia nádherným volejem do šibenice obral domácího brankáře o čisté konto.

Úspěšná série hostů tak byla u konce, Hoffenheim naopak naskočil zpět na vítěznou vlnu. Příště se představí 16. prosince v Lipsku, Bochum tentýž den přivítá Union.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele