22. kolo
17.02.2024 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Unionu veze z Hoffenheimu cennou výhru (© AFP)

Union odmítl hrát na půdě Hoffenheimu přesilovku. Za solidaritu byl odměněn třemi body

Hoffenheim prohrál ve 22. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Unionem Berlín 0:1. Die Eisernen dostali v nastavení první půle možnost pokračovat v početní převaze, jenže ještě před přestávkou rozhodčí udělil červenou kartu i na druhé straně. V prořídlém poli sice působili po změně stran aktivněji domácí, gól ale vstřelil pouze hostující Brenden Aaronson. Spolu s ním se přímo na trávníku radoval i Alex Král, který nastoupil z lavičky již v šesté minutě. Pavel Kadeřábek nechyběl už v základní sestavě modrobílých a v samém závěru ho střídal David Jurásek.

Hoffenheim potvrdil své téměř nekonečné trápení i v minulém kole, ve kterém až v 94. minutě srovnával na 1:1 proti o záchranu bojujícímu Kolínu. Pro modrobílé, již měli fantastický vstup do sezony, to byl již sedmý zápas v řadě bez vítězství. Tuto nelichotivou sérii chtěli prolomit proti dalšímu celku, který se rval o udržení v lize. Union Berlín ale přijel do regionu Kraichgau v dobré náladě, jelikož naposledy porazil Wolfsburg.

Hned ve druhé minutě však mohl úsměvy hostujících fanoušků zmrazit Ihlas Bebou, jehož rána skončila po skrumáži ve vápně Die Eisernen na tyči. Branková konstrukce zvonila i na druhé straně, když zcela osamocený Benedict Hollerbach nezachoval ve stoprocentní šanci chladnou hlavu. Přibližně 10 minut před pauzou pak z kotle fanoušků Unionu přilétly na plac tenisové míčky, čímž příznivci hostí opět poukázali na nespokojenost s možným vstupem zahraničních investorů. V závěru úvodní půle viděl druhou žlutou kartu značně podrážděný Stanley Nsoki. Stejně však dopadl v šesté minutě dlouhého nastavení i Kevin Volland.

Po návratu ze šaten se hráči opět vrátili k fotbalu. Zajímavou střelou se prezentoval Anton Stach, jehož přízemní pokus zlikvidoval mohutným skokem k tyči Frederik Rönnow. V 73. minutě pak rozvlnil síť domácí Maximilian Beier, k jeho smůle to ale byla jen ta boční. V závěru zápasu pak předvedl velmi sebevědomý průnik z levé strany Yorbe Vertessen. Jeho zpětná přihrávka našla Aaronsona, který svou následnou střelu umístil nechytatelně do protipohybu gólmana.

Hoffe tak doma sérii nezdarů nezlomilo a po třech remízách v řadě padlo. V následujícím kole se 25. února střetne s Dortmundem, Union změří o den dříve síly s Heidenheimem.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele